- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atapi
senior tag
Rosszul tudod. Igaz, biosban nem néztem még, de a gigabyte honlap és a kézikönyv is azt irja, hogy ich7 déli hiddal van szerelve a ga-8i945p-g lap. Ami ich7r hiddal van szerelve, az a ga-9i945p-pro. Mivel a két lapnak közös kézikönyve van, könnyü ezt összekeverni, pedig szerintem elég egyértelműen jelezve van... Viszont a sata raid csak az ich7r hiddal elérhető elvileg.
üdv
mod: megnéztem. nálam a biosban szó sincs sata raidről. Szoval ha neked van, akkor érdekes a szituáció...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Üdv...
Az miért lehet hogy van egy pár g.skill ramom. Eddig egy pl-g lapom volt az meg csak 533on kezelte a ramokat és ha tuningoltam akkor 240fsb vel kb 670 re huzta a ramokat és ugy volt kb 7,5mb/sec everestben....
Most már p-g lapom van.... ez kezeli rendesen 667en.... de 230 fsb-vel kb 750en csak 6700mb/sec em van...
Ez igy rendben van ?
(gyári f6 bios)
-
wwhy
veterán
Na, fejezzük be ott, hogy képes vagyopk olvasni, sőt, talán jobban is értek a _fordításhoz_ mint egyes tagok. Lehet h kicsit sűrűn fogalmaztam, de a lényeg, h atz ODD a pirosba, a HDD az első zoldbe van dugva; ettől meg lehet cserelni, a HDD-t pirosba, ha az ODD nem megy sehova, nem?? Szóval nem kell ehhez rettenetes logika. A probl. amúgy megoldva, most mar pislog minden rendesen.
-
wwhy
veterán
Na, fejezzük be ott, hogy képes vagyopk olvasni, sőt, talán jobban is értek a _fordításhoz_ mint egyes tagok. Lehet h kicsit sűrűn fogalmaztam, de a lényeg, h atz ODD a pirosba, a HDD az első zoldbe van dugva; ettől meg lehet cserelni, a HDD-t pirosba, ha az ODD nem megy sehova, nem?? Szóval nem kell ehhez rettenetes logika. A probl. amúgy megoldva, most mar pislog minden rendesen.
-
wwhy
veterán
OK-SI
koszi a valaszokat; gyari CD-m sajnos nincs meg
vhova elkallodott
de: leszedtem a realtekes 1.31 ZIP-et, abban benne van a microfo$ driver is. Msot mar megy minden azaz hallatszik
Masik kerdes(ke): ha a RAID-ATA verziot hasznalom, akkor a HDD mukodesenel a haz LED-je nem ad semmi visszajelzest
nem pislog stb. ha a HDD-t atteszem az IDE1-re, akkor minden oksi, van visszajelzes stb. Normi dolog?
-
kiskakas
senior tag
A 291-es fsb azert naggyon durva
nekem a procinak kellett + feszt adni, mert alatta nem volt stabil, de altalanos hasznalat mellett visszavettem 3.6g-re.
Flashget: dettohuzva 10bol 5x nem indul ujra a gep, de ezt leszamitva stabil. A HDD led viszont tokeletesen megy ;)
a 4.3-ert gofry!
-
Flashget
félisten
feszt nem állítottam, a proci csak 3.0@3.9 alkalmával volt hajlandó elindulni a win.
ja és az mitől van...ha alapon van minden akkor müxik a gép újraindít vagy a reset, de ha húzva van akkor nem. Kikapcsol a monitor és kész nem indul újra a gép (pl. progi telepítés után)
Csak a szokásos 7mp-ig nyomva tartott power gombbal való kikapcs majd bekapcs után tér észhez..
aztán a HDD led kijelző sem müxik nálam...pedig már mindenhova bedugtam lassan az alaplaponelőször azt hittem, hogy felcseréltem a - és + részt de nem..és néha jól jönne hogy lássam a piros villog vagy folyamatosan ég visszajelzésként.
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
Az az igazság, hogy a SATA le van tiltva teljesen a BIOS-ban, az Eszközkezelőben csak az ''Ultra ATA Storage Controller'' van, és ehhez tartozik mind az elsődleges, mind a másodlagos csatorna.
Amúgy próbálgattam a dolgokat, nagyon érdekes:
Azt hiszem, pont Te kérdezted még régen, hogy hol az alaplapi könyvben levő ''Secondary PCI IDE''. Na nekem előjött! Combinedre állítottam a SATA-t, következő újraindításkor pedig ott figyelt, enabled-re állítva. Namost ha ezt disabled-re tettem, és így tiltottam le a SATA-t, akkor eltűnt a másodlagos csatorna. Viszot a BIOS-ba újra belépve már nincs ott a secondary, mert ugye nem combined a SATA... Érdekes... -
Cloud_s
aktív tag
Nem néztelek hülyének. A mondanivalónak meg semmilyen köze nincs ahhoz, hogy aki mondja az milyen ''rangon'' van a PH fórumán...
Az hogy valami hangos, vagy ''jól szól'', az nagyon szubjektív egyrészt, másrész pedig erősen függ attól, hogy milyen fejhallgatóval hallgatod.
Nekem hangos = max. hangerőn lehetetlen hallgatni egy 32 ohmos fülessel. Notebookomon ilyen, itt a közelébe se ér (még 24 ohmossal se). Ezért kérdeztem, hogy te mit értesz hangos alatt. Csak ezen a fórumon van legalább három ember, akik szerint halk, ezért szerintem ér annyit, hogy foglalkozzunk a problémával.
Írtam levelet a Gigának, majd meglátjuk... -
Cloud_s
aktív tag
Hány ohmos az a füles? Nekem 24 ohmos Sony.
Hedadphone-ra állítva nekem is hangos, csak használhatatlanul fos a hangminőség...
Meg még egy dolgot nézz már meg nekem légyszives:
Ha nem a zöld aljzatba dugod a jacket, akkor is ugyanolyan hangos, mintha oda dugnád? (Nekem sokkal halkabb.)
Köszi!
Ja és: ''üvölt'' = maxon hangos de elviselhető, vagy elviselhetetlen???
[Szerkesztve] -
Atapi
senior tag
Helo.
630nál nem levehetö a szorzo. csak az eist veszi vissza 14re. Egyébkét a p-pro meg a p-g ugyanazt tudja, csak a p-pro ki van szuperálva némi extra fícsörrel, mint pl dual bios, firewire, több alaplapi csati házventinek (asszem összesen 3), adank a prohoz aktiv chipsethűtőventit, meg talán plusz alaplapi betáp is van neki. Igazán lényeges tudásbeli különbség, amennyire én tudom, nincs köztük.
üdv -
gabo01
őstag
Semmi máshoz nem nyúltam!Próbáltam úgy is, hogy csak a HDD vagy csak a DVD volt rádugva ill. úgy is hogy egyik sem! Sajnos egy kábelre rakom a dvd-t meg a hdd-t mert elég bonyolultnak tűnik az a floppyval indítós módszer ha a vinyót a 2-es csatlakozóra teszi az ember! Ha esetleg valamiért újra kell rakni a Windiwst gondolom ezt mindíg el kell játszani nem?! Ez meg valószínűleg egy kicsit bonyolult egy 10 éves gyereknek!
-
gabo01
őstag
Remélem megoldják még ma a srácok! 2 körül odaér a motyó. Estig csak kitalálnak valamit! Nem szeretnék üres kézzel hazaállítani a hét végén! Szar érzés lenne mert megígértem neki, hogy lesz egy fasza gépe! Sajnos elég korlátozottak voltak az anyagi lehetőségeik ezért csak egy MSI 6600 Le fért bele celeronD 330-al meg 512 DDR2. Nem tudom milyen az az MSI kártya de azért biztos jobb lesz mint az 500-as cerka 128 mega ram-al PCI-os radeon 7000-el nem?!
-
gabo01
őstag
Köszi a választ! Azért az elég durva,hogy a gigabyte saját programjával is elszáll a lap akkor miért nem mondják azt, hogy csak biosból frissíts! Egyébként már beszéltem a srácokkal ahol vettem,elmondtam a szitut ( jó haverok) azt mondták próbáljam meg a jumperrel ha nem megy vigyem vissza a többit Ők intézik gariban! Csak így vagy egy hétig nem lessz gépem!!!
-
robyeger
addikt
Az et5-ben az overclocking - advanced mode résznél tud olyat, hogy lementeni(save) a beállított paramétereket, én inkább BIOSban állítom be a kívánt tuning értékeket, mert így a Win is hamarabb áll fel
Milyen órajelű és mekkora méretű ramjaid vannak és abból is hány darab? Mert az adatlapodról nem derül ki számomra
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
mivel álltalában csak Netezek és filmeket nézek a gépemen, pihentettem a memóriámat vissza van véve 1,8V-ra 400Mhz-re 3-3-3-9 időzítésekkel. Amúgy ritka sz@rul tuningolható ramjaim vannak, talán azért mert kezdeti példányok és kétoldalasak. 2,1V-n 533Mhz-en és 3-3-3-9 időzítéseknél jobban nem szoktam hajtani. A nagyobb időzítésektől meg egyszerűen kifekszik
, még ha 400Mhz alatt is van az órajele, hogy ez miért van azóta nem tudtam rájönni
Egyetlen egy állapotában hajlandó stabilan 4-4-4-12-ben menni, ha 200Mhz az FSB és 533Mhz a ram, szóval default minden.
-
robyeger
addikt
630-asod van ha jól látom kapcsold be a BIOSban és a winben is az EIST-et és cpu terhelés függvényében automatikusan fogja állítani a lap a Vcore-t. (terheletlenül leviszi 0,8V-ra) Az Easytune5-el pedig összekapcsolható a proci hőmérséklete és annak ventijének fordulatszáma. Tuningolni pedig lehet világba, mert közben gond nélül üzemelhet az EIST.
-
robyeger
addikt
Nem minden DDR2 ram szereti ha eltérnek az SPD-ben tárolt gyári ajánlott időzítésektől, ki kell próbálni az a biztos:
[link]
A memória időzítések jelentései pedig:
[link]
ReFresh rate: mivel DDR dinamikus ram, ezért egy idő után frissíteni kell benne az adatokat, mert hiába nem változik a tartalma, attól ő egy idő után elfelejti,ezt szokták a sorfrissítések között eltelt időintervallummal jellemezni. 4096 soros memóriáknál általában 15,6 mikroszekundummal, a 8192 sorosaknál pedig 7,8-al.
-
robyeger
addikt
Ez a ''primary pci ide van? vagy secondary is van?'' jelenség valami BIOS hiba lehetett, mert ugye a lapon a 945chipsetnek, pontosabban a ICH7 déli hídnak csak egy PATA-s csatornája van és nem kettő, mint pl. az ICH5-nek. A GigaRAID cucc pedig azért lesz mindig a legutolsó portkiosztású IDE channel, mert a rendszernek úgy látatja a hardver, mintha egy plusz SCSI vezerlős IDE-RAID kártya lenne rádugva az egyik PCI buszra. Szóval ezen vátoztatni nem lehet, de minek is?, hiszen mint a jobb SCSI kártyákról, erről is lehet boot-olni.
-
robyeger
addikt
Szerintem ott valami BIOS vagy szoftveres kavar van, mert még a leggagyibb legolcsóbb alaplapok se akadoznak, ha rendesen be vannak állítva és szoftveresen telepítve.
Vagy ha tényleg rossz akkor vissza gariba.
A hangchipekkel személy szerint én nem foglalkoztam, régóta van minden lapon digitális hangkimenet és az hogy 5.1 vagy 6.1 vagy 7.1 vagy netán 8.1 az engem nem igazán érdekel. (priv. vélemény)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest