- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaffau
csendes tag
Sziasztok.
Van egy gigabyte ga-8i945pl-g alap lapon. Használtan kaptam. Tettem bele 2 ide -s winyót, de a bios nem ismeri fel. Ezáltal nem tudok rá telepíteni Windows -t sem, mert azt írja ki hogy a Windows nem talál merevlemezt. A master hdd-re fel van telepítve egy Windows 7 ami nem akar elindulni,mert valami sérült, de a diagnosztikai képernyőig még bebootol. És azt szeretném újrahúzni. A winyók az IDE2 csatlakozó rá vannak rádugva, jumperek a helyükön helyesen beállítva...
Előre is köszi a válaszokat. -
kadam4
tag
Üdv mindenkinek!
Jó ez fórum, sok hasznos információ található itt.Nekem is van egy ideje, ilyen típusú lapom, de egy esetet kivéve nem volt még vele semmi probléma.
Az az egy eset a következő:
Volt egy időszaka, mikor bekapcsoltam a gépet, és se kép se hang, csak a ventilátorok pörögtek fel. Olyankor bármit is csináltam, semmi nem változott. Elkezdtem a gépből kivenni, videokártyát, ramokat..., de semmi nem történt, nem is sípolt. Egyszer csak sokadik újraindítási kísérletre, de elkezdett csipogni, vissza mindent, és elindult.
Ezt jó párszor megcsinálta velem, bosszantott is eléggé.
Egyszer viszont kivettem az elemet belőle, és multiméterrel megnéztem, ekkor jöttem rá, hogy nem igen jó és vettem bele egy másikat. Mióta belekerült az új elem, azóta nem tapasztaltam egyszer sem a hibát, ezért úgy gondolom ez lehetett a baja.Azóta is szépen működik, nincsen vele semmi gondom. Szerintem nagyon megérte annak idején ezt választanom
-
Medcomp
tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-8I945P Pro alaplapunk, kipróbáltam egy 3,06GHz-es P4-es procival, 2x1GB Kingston rammal, egy Inno3D 7300GT 256MB videókártyával, két különböző táppal, mindkettővel azt csinálja, hogy amíg nyomom a bekapcsológombot, pörögnek a ventik, de amint elengedem megállnak, és a gép nem indul el. BIOS-t reseteltem már. Próbáltam egy 3,0GHz-es procival is, azzal volt, hogy bekapcsolva maradt, de akkor sem csinált semmit, csak pörögtek a ventik, ha kivettem a memóriákat, és úgy próbáltam, akkor sem volt semmi reakciója, nem kezdett el sípolni. Ez mitől lehet? Javítható esetleg, vagy nem éri meg vele foglalkozni?
-
Peterson_
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem....
Egyik haweromnak igazság szerint, de én nem vagyok valami nagy szaki, gondoltam itt csak okosabb tanácsokat kaphat mint amiket én tudok adniA helyzet a következő:
épp most cserélt gépet újabb generációsra
Az előző konfiggal mindössze teljesítménybeli problémák voltak, magyarán kicsit gyengécske volt
A mostani gépe kicsit combosabbnak mondható,de folyton kikapcsol ha, magasabb felbontáson próbál játszani és igazából fogalmunk sincs hogy mi lehet(azon kívül hogy valszínűleg hibás valamelyik alkatrész)
hűtés probléma is volt,de az meg lett oldva, ám a probléma még így is fennáll....Ezeket az adatokat ő írta le nekem:
processzor:
Intel Pentium D 805
socket 775 LGA
2.66 GHz ennyin is van, nincs húzva.
hőmérséklet:35-40 fok, játék közben 50 fok felett max. 60 fokalaplap:
Gigabyte 8I945P-G-RH
chipset: intel I945G/GZ
southbridge: intel 82801GB(ICH7/R)memória:
hiviewell pc5300 2x1 giga DDR2 dual channel DRAM frequency:268MHzkártya:
ati radeon hd 4850
gpu: RV770 órajel: 625MHz ennyin is van ez sincs húzva.
memória: 512MB GDDR3 993MHz
hőmérséklet: 53 fok játék közben 60 fok felett
támogatja a directx 10.1-et és a shader model 4.1-et.táp: gaba BS-6800(P/PFC) 550W 230v 4,5A 50Hz
ez két ágon is ad le 12 voltot és a kártya két külön ágra van rákötveHa bármilyen ötletek van, kérlek írjátok le, vagy dobjatok P.Ü-t
Segítségetek előre is köszönömPeti
-
lacy00
csendes tag
Adott egy GIGABYTE GA-8I945G amit augusztusban vásároltunk van benne egy 2.66 os celeron 1gb rammal!! Az alaplap azért lett cserélve, mert a másikon néhány cpu fog elhajolt. Hazahoztuk szervizből bekötöm mondom felrakom az xpt!! Igen ám, de azt irja ki mindegyik xp telepítő, hogy nem talál telepített merevlemezt pedig próbáltam 3db IDE-s 40es maxtorral és egy IDE-s 120as seagateval és egyikkel sem jó!! Ahol csinálták bevittük és 3000 ezerért rárakták a Blade Edition nevű xp-t ami nem éppen tökéletes!! Letöröltem pár hónap múlva, mert meghalt teljesen az xp és alig lehetett normálisan használni. ugyan azt írta ki, mint eddig, amikor telepíteni akartam!! Csak Ubuntu 8.10et tudtam felrakni, amivel csak netezni tudok, mert nem támogatja az .exe fájlokat!! Nagyon fontos lenne, hogy megcsináljam!! Ha valaki segít nagyon megköszönném!!
-
pyro1
csendes tag
nekem van 1 ilyen lapom, menyit érhet most? mert van rá vevőm csak az árát nem tudom.
thx előre is -
brownus
veterán
hali,
ebben a lapban hol lehet a cpu szorzót állítani? -> Gigabyte GA 945PL-S3P,
itt nem látom...
egy e5200 proci van benne
köszi előre is! -
glutamin
őstag
Nekem 2 évig volt ilyen lapom. Nagyon elégedett voltam vele, így a következő (P35) is giga lett. Ez már szárazkondis, egyel több rajta a ventivezérlő (most már mind a deszkáról megy), jobb elhelyezésű a CD-in bemenet a hangkarihoz stb.
-
rati
csendes tag
Üdv!
Nekem 2.5 éve van ilyen alaplapom. Egy 3 GHz-es 630-as Prescott-tal megy, eddig hibátlanul (húzás nélkül). A tervezett Core2 Duo E8400-as procim alaplapja tuti GIGABYTE lesz.
-
nat
senior tag
c2d viszi a lap?
esetleg a 4xx cerkákat? -
glutamin
őstag
válasz
Bojtossapka #836 üzenetére
KIváló ez az alaplap. Különösen az árához képest. Nekem egy Pentium D 805-öst visz alapfeszen 3.6GHz-en problémamanetesen immár 1.5 éve.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Én is csak csatlakozni tudok.....megy mint állat...Nekem az Intel 630 3.0Ghz-est kihajtja 4.0 ghz-ig.És 3,8-nál mér én adok szánalomból egy pici feszt.
Bár fesz nélkül is lementek a tesztek.
-
simondr
senior tag
válasz
durván tuningolhato
nekem d805 2.66@3,4 alapfesz alatt
ram corsair xms2 700Mhz cl4ben -
Hali mindenkinek!
Én most vettem ilyen alaplapot használtan, mert jó vétel volt nekem meg nem volt jobbra keret. Van benne 2 giga ram 3,2-es 640-es prescott proci, még a HD 2600 XT hiányzik belőle ami a jövőhéten érkezik meg az üzletbe, meg egy táp.
Azt szeretném megtudni, hogy mennyire tuningolható ez az alaplap? A procit és a ramokat meddig húzhatom?
-
dany27
őstag
hello
egy olyan gondom van hogy sehogy sem bírom rávenni arra h képes legyen müködni egymással (ICH7es IDE csatira van dugva)
Szóval ha berakok egy racket a DVD RW alá slavre akkor is csak a dvd írót ismeri fel a mobil rackben lévő vinyót nem! De ha rack nélkül lógatom fel csak a vinyót be a gépbe ugyanúgy a dvd rw alá akkor meg megy!Mi lehet a gond??
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
V.Stryker #829 üzenetére
Írtam a gyártónak:
Salvation
There is a giga byte 8I945P-G my motherboard, in which on all of them given, that new Intel processors let him treat it.
Why do not publish to it BIOS like that version, for which he can treat it, the Core2 processor?
With a greeting:
Válasz:
Dear Sir,
Thank you for your kindly mail and inquiry. About the question you mentioned, it is chipset limitation. Due to the specification of Intel 945P chipset, the GA-8I945P-G cannot support Intel core 2 processor. Sorry for the inconvenience.
At last, if you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us directly. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.
Gyenge próbálkozás volt, ugyani ezt nevezik chipset korlátozásnak. Szal vegyük meg a P35 chipsetes ds3-as lapot. -
a65
csendes tag
Here is an example how to install core2Duo on mainboard gigabyte GA-8I945P- G.
Signal VRDSEL, contact AL3. answers for the detection of processor in suitable platform. It must not be connected to the ground,. On old mainboard it is designated as Vss, .
Signals MSID0-MSID1, contacts W 1- V1 respectively. They answer for Market segment selection and in case of Conroe they must be connected to the ground. Accordingly, for mainboard witch do not support the standard power 05V, we connect W 1- V 1- U1, since U1 is nothing else than a Vss.
We connect the contacts AM 1- AM2 AM 3- AM 4- AL 4- AL5 AL 6 AK 4- AK5. This for the connection of VID0- 5 and vss. Thus we set the start up vcore to 1,08 volts .
We connect the contacts D 23- c23. Signal VCCPLL moved from C23 to D23.
The designated by red color contacts must be insulated, and green - locked.
Now u have to find to the suitable bios for your mainboard with core2 support . The author of this review found that the core 2duo will work with bios from GA -8I945P-s3 mainboard.
http://xtreview.com/addcomment-id-2781-view-How-to-install-core-2-duo-on-old-mainboards.html
Valaki le forditaná?
[Szerkesztve] -
törölt tag
sziasztok core2 e6300 alapfesz 2500mhz stabil ez a max amit sikerült ebben a lapban 945-ds3
-
V.Stryker
nagyúr
Talált már vki valmi moddolt bios-t ehhez a laphoz, hogy a C2D előnyeit mi is élvezhessük?
-
Vortex7777
csendes tag
Tuningban mit lehet kihozni egy 945p chipsetes lapból? pl. egy Gigabyte GA-945P-S3
/DS3 -ra gondolok. Max. FSB?
[Szerkesztve] -
GG888
senior tag
Hi,
Még mindig nem tudjátok, hogy hogy kell egy ilyen lapot elégetni?
Egyik haerom szeretné visszavinni garba a lapot, de előte vhogy el kellene füstölni.
Eddig minden próbálkozásunk kudarcba fulladt
Minden ötletet szivesen fogadok
Üdv, -
rento
őstag
Lenne 1 kis gondom. Adott 1 Gigabyte 8I945P-G alaplap. Bios frissítés után, fekete képernyő fogad. Bios frissítés után volt bios reset is, de semmi. Nincs semmi sípolás, semmi, csak 1 szerüen nincs kép. Mit lehet ienkor tenne? az eredeti biost h lehet visszahozni? Mert úgy tom h a gigánál van ez a dual bios-os +oldás. NEm?
-
wwhy
veterán
akkor mi legyen
forrassz le par kondit, ellenallast, ugyis tul sok van belulok, fel sem fog tunni senkinek, hogy hianyzanak
esetleg koss ossze par pontot vekony hegyu forrasztoval, majd vidd el, hadd kapcsoljak be az uzletben
így tuti nem fog mukodni
Lehetoleg a VGA, proci stb, kornyekerol
-
GG888
senior tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mivel lehet ezt az alaplaot biztosan kinyírni?
Természetesen gariztatni még lehessen....Van ugyan egy gyári hibás enermaxom most, ami eddig öt lapot segített át az örök IC-mezőkre, de most valamiért nem akar használni...Építő (illetve pusztító) jellegű ötleteket várok
Üdv -
Fel
addikt
Most már 100%, h a hangkártya a rossz. Újból működik a 2. PCI-slotban... Kérdés meddig...
Vicces, de ezzel viszont állandóra van egy sercegő alaphangja + az egér mozgatására búgó hangot ad ki... Amúgy Audigy SE (Silány Edisön)
Használom az integráltat és kész, az legalább nem mindenhol zajos. -
Fel
addikt
válasz
V.Stryker #801 üzenetére
És még nincs vége...
A BIOS F11, ennél frisebb meg már nem is lesz.
He-he, már megint nem megy. Az imént fagyizott egy rendeset a win, restart után pedig újra eltűnt
Nem érdekel, lex@rom...
Valszeg inkább a hangkártyával lesz vmi.
Hmm... Lehet az, hogy az fsb emelésével a pci-os órajelet is emeli 33-ról? A PCI-E le van fixálva 100-ra, de a sima PCI-hez nem tudok nyúlni.
Nem értem, nem értem, elegem van, kihajítom
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest