- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Fotók, videók mobillal
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
glutamin
őstag
válasz
robyeger #614 üzenetére
A processzor kihagyásával dolog alatt a DMA-ra gondolsz (Direct Memory Access)? Erre nem is gondoltam, hogy ilyesmit csinálna. Bár logikus. Kivácsi lennék vmi tesztre, hogy ez gyakorlatban mennyit jelenthet. Bennem valamiért az a képzet él, hogy a proci FSB, RAM sávszélesség legyen egyenlő és menjenek szinkronban. Ezért is tetszett annak idején a 800-as FSB-s Pentium4 + 400MHz DDR Dual Channel.
A költség része megfint más kérdés. Sok pénzből nem nehéz jó gépet összerakni. A többségnek inkább az elérhető áron gyors gép kell. Bár ami azt illetti az utóbbi időben már úgy vagyok vele, hogy legyen olyan stabil amennyire lehet, a többi másodlagos.
[Szerkesztve] -
glutamin
őstag
válasz
robyeger #612 üzenetére
Az időzítésekre nem is gondoltam. Ez jó ötlet. Majd kipróbálom ha eljutok oda. Bár úgy néz ki, hogy év vége előtt nem nagyon veszem meg a másik modult.
Ez egy érdekes dolog azért, hogy a mem sávszél mennyivel nagyobb mint a proci fsb-je. Amennyire nézegetem ez az újabb prociknál is így van (Dual channel DDR2 800 kontra 1066-as FSB - 200*4*64/8*2>266*4*64/8)
[Szerkesztve] -
dany27
őstag
válasz
robyeger #602 üzenetére
tulajdonképpen most melyik driver kell a satahoz mert nekem autómatikusan felismeri a winfos telepítője. mi a neve a drivernek nekem ez itt egy kicsit zavaros nem írja le pontosan a könyv hogymost silicon vagy mi adja az satat. mert van silicon driver is a cdn.
előre si köszi a váalszodat. de azt a thermal monitort hogyan tom előcsalni?? -
-
gofry
senior tag
válasz
robyeger #236 üzenetére
a már megy nekem is
addig bűvöltem míg jó nem lett
bár nem szól épp a legszebben multi streamingben de megteszi
F10 es bios nem tetszett
ha bekapcsolom a cia-t alapból felteszi a 3,6 ra a procit de minek...
meg ha 40 eres kábelt használok már pedig a pio 110 jobban szereti akkor írja nekem h nem azt kéne
maradok f9nél
350et? de 349en még ment mi?víz mellé jegeled is?
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
robyeger #213 üzenetére
Nekem annyi gondom van a lappal, hogy a CPU hőmérséklet nagyon ingadozik, másodpercenként akár 3 fokot is változhat. Ebből ered a valódi gond: a venti fordulatszáma ezt hűségesen követi, zavaróan gyorsan változik a hangja (+-200PRM akár másodpercenként). Szerinted ez lehet a lap pontatlansága miatt, vagy tényleg ilyen a proci és kész? (illetve mit lehetne vele tenni?)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Atapi
senior tag
válasz
robyeger #194 üzenetére
Bad sevtoros floppyktol én is félek, ugyhogy mindig jol megnézem, hogy a rámásolt fájl teljes egészében olvasható-e (pl megnyitom notepaddal). Meg a qflash is ugy csinálja, hogy elöször beolvassa az egész fájlt, ha ez megtörtént, kiir valami checksum értéket, bár ezzel nem tudom mit lehetne csinálni... Ergo szerintem ha hibába botlana, akkor valami error üzenettel haltolna. A biosfrissitést meg csak ezután kezdi el. Ugyhogy a veszély az az, hogy a file valamilyen hiba miatt _más_, mint aminek kéne lennie, de ez azért sztem elhanyagolhatobb veszély, mint mondjuk egy hirtelen áramszünet, bár lehet hogy ebben alaposan tévedek.
Apropo olyat probált már esetleg valaki, hogy esetleg pendriverol frissit biost? Elvileg az járható út?
szerk: fat32 biztos hogy gyorsabb? nem az ntfs gyorsabb a fájlindexelés miatt?
[Szerkesztve] -
Atapi
senior tag
válasz
robyeger #188 üzenetére
Csak a bios frissités ''megkönnyitéséért'' csinálod ezt a hercehurcát a telepitéssel? Mert bios frissités a ezeknél a gigabyte lapoknál sztem a biosba beépitett qflash progival a legkönnyebb. Semmi ügyeskedés nem kell hozzá. Egy lemezre felmásolod az uj biost, restart, katt-katt del, entering bios. Biosban egy f8-ra elindul a progi. Csak kitallozod neki a lemezen a megfelelö bios fájlt, és már megy is. Még arra is van lehetöség benne, hogy biztonság kedvéért csinálj egy backupot a meglévő biosodrol a lemezre...
-
gofry
senior tag
válasz
robyeger #180 üzenetére
Húúú tényleg a többi még nem is dualos...ezt el is felejtettem igazad van Roby
Sőt az új f9 mit tud gyerekekha szarul állítom be a frekit a procihoz magyarán nem bírja már;) vagy a ram besokall a túl alacsony késleltetés miatt akkor először nem ad képet a cucc mintha bios reset kéne neki aztán kikapcs újra bekapcs és visszaállt előző normál helyzetre majd kiírja hogy hibás OverClock állítsd át. Szóval nagyon tetszik.
-
gabo01
őstag
válasz
robyeger #169 üzenetére
Ma viszem vissza a boltba! Egyébként 945P-G lapom van miért mi a különbség? A gigabyte honlapján én nem láttam nagy különbséget.
Kicsit kezd tele lenni a hócipőm a gigabyte lapokkal akkor amikor az enyémet vettem szereztem egy 945 P-L-es configot az unokaöcsémnek és az meg nem akar menni! Első indításnál bejött a bios mivel IDE-s vinyó van benne a bios-ban lekapcsoltam a gigaraid-et és átállítottam a SATA-t IDE-re! Egyszer még elindult csak akkkor nem látta a meghajtókat újraindít azóta semmi még a bios sem jön be ua. a szitu mint az enyémmel! Van esetleg valami ötleteted, hogy mit rontottam el?Az elemet kivettem clear CMOS de semmi! -
kiskakas
senior tag
válasz
robyeger #166 üzenetére
Amikor az enyém meghalt, 2 napig mindennel próbálkoztam, bootblock floppyval is, egyedül fekete kakast nem áldoztam;) ''hálisten'' péntek délután vettem a lapot, még aznap este meghalt a bios update közben, szóval volt rá 1 hétvégém próbálkozni.
Énis a bootblockban bíztam már a végén,de abszolút hozzá se nyúlt a drivehoz -
gofry
senior tag
válasz
robyeger #137 üzenetére
thx, kipróbáltam azt amit az egyik előttem szóló és 3-3-3-4 en csodásan gyors brutálisat javult, remélem nem száll el
fagyni nem fagy cia meg racingben megy fölötte restartol a windows és eddig ez így jónak tűnik
azért cia mert nem szeretem ha állandóan húzva van a proci minek akkor amikor nem használom ki -
ritkamadár
tag
válasz
robyeger #124 üzenetére
Köszi megfogadtam a tanácsot!
Most ugyanott vagyok a memória tuningban [link] a kisebb
időzítések csodát műveltek.3-3-2-4-ben is elindul de már hibázik sajna!
Bios-al nem vagyok kibékülve ennek ellenére, ezért a Gigabyte-nak írtam egy e-mail-t
kíváncsi leszek mit válaszolnak.
EasyTune helyett nincs más alternatíva??? ClockGen még mindig nem megy.
Még egy fénysugár talán ez a progi: SysTool [link]
bár még igen csak béta fázisban jár, de a memória időzitéseket már lehet windows alól
állítani. -
gofry
senior tag
válasz
robyeger #112 üzenetére
ja ja már rátaláltam mindenre mire megkérdeztem. A giga raid mindig is scsi marad ide ata 133ként nem fog tudni menni akkor. Más kérdés: az írási gyórsítótárat xp alatt nem lehet engedélyezni a gigaraiden lévő vinyóra ugye? (csak egy vinyóm van rajta, a másik SATA)
vagyis pontosabban semmit nem lehet állítani a vinyó tulajdonságain scsi és kész se gyorsító tár se semmi? -
Atapi
senior tag
Helo.
Igazábol tulzás, hogy a passziv hűtés irányába mentem el, mert egyedül a proc hűtése passziv. Nagyon most nem akarok foglalkozni a dologgal, mert ez csak egy amolyan átmeneti konfig (nekem is egy 630 jön majd bele, meg valoszinüleg egy gb x700, ami most van proc+vga amolyan ''kölcsön''...)
Tuninggal nem nagyon probálkoztam. Egyszer gondoltam kiprobálom a cia2-t meg a mib2-t, de cia2 kb második fokozaton boot után le is fagyott, mib2 meg amikor megmondtam neki, hogy samsung memjeim vannak, felrakta az fsb-t 235-re, az 533 ramokat meg 667-en hajtotta, plusz némi core fesz emelés... Hirtelen kicsit meglepett a dolog, lefuttattam egy superpi-t, aztán mindent visszaállitottam alapra. Nekem igy is hozza egyenlöre azt, ami nekem elég. Talán majd ha meglesz a ''végleges'' konfigom, akkor kiprobálom, hogy mit tud a kis 630, ha már ennyire dicséri mindenki.
[szerk: helyesirás]
üdv
[Szerkesztve] -
Helvir
tag
A koliban használom a netet és itt nincs lehetőség msn-re. Viszon egy másik question:
Az alaplap déli hídján nincsen borda, és az lenne a kérdésem, hogy kell-e rá rakni? Mekkora feszig lehet nélküle nyomni a tuningot; a kingmax ramok menníire melegednek a tuningtól?
A másik pedig hogy láttam a royal lebutított verzióján ak (Pro) képét és nagyon frankó kis hűtőborda van rajta (írtad, hogy nem találtál sehol sem), és hogy jó-e az az én déli hidamra ill. lehet-e külön kapni? Elnézést kérek, ha túl körülményes voltam!
Köszi előre is! -
Lalaland
tag
Az a helyzet hogy nekem 561es p4 van(3,6os) egy arctic cool hütövel, az alaplapon is van egy kis hűtő és igy is meleg egy jo quake4ezés után.Az fsb alpon 200van nem kap plusz feszt. a táp egy mezei 400as. Igy is meleg mint állat hátha még meghúzom itt rámgyullad az egész. Ja és még vissza is vettem a proc voltjábol.
Neked milyen hütöd van a procon? mért nem melegszik a lapod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS topic
- Autós topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest