- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atapi
senior tag
Helo.
Igen megy, a verzioszám alapján eddig én is ezt használtam, meg ott, ahol az oldal oda irányitott azt irják: ''Win2000, WinXP, WinNT, Windows XP 64 bit'' ([link]) (nem értem miért adtak neki ilyen nevet). Mindenesetre megjelent egy frissebb verzio is. Ezt a honlapjukon nem találtam meg, de ha feltelepited az easytune5-t, akkor a nagy kék gombbal tudod liveupdate-elni.
üdv -
robyeger
addikt
Atapi link-je tökéletes! Amúgy rajta van az EasyTune5 progi a laphoz adott telepítő CDn, de azt azért ne használd, mert régebbi verzió. A gyártó honlapjáról lehet mindig letölteni a legfrissebb driver-eket és BIOS-okat. Ajánlatos tehát a legfrissebb dolgokat használni, főleg ha tuningolni akarunk.
-
robyeger
addikt
A déli hídnak a feszültségét nem lehet állítani és nem is nagyon lenne értelme, mivel a rá csatlakozó preifériáknak adott a sebessége, pl: ATA szabványok, USB, stb...
Mivel a lap gyárilag garantálja a Extreme Edition proci zavartalan működését, ezért 266Mhz FSB-ig biztosan nem kell még passzív hűtő se a déli hídra, viszont extrém tuning esetén is ugye tartani kell a kommunikációs kapcsolatot szegénykének az északi híddal, ezért neki is megnő a terhelése valamilyen szinten, szóval 266Mhz FSB felett szerintem már javasolt valami bordát oda fogatni. Ha még nem olvastad a Gigabyte lapoknál a BIOS főmenüjében CTRL+F1 gombokat kell lenyomni és előjönnek a rejtett menük, pl: csak ilyenkor lehet manuálisan állítani a memória időzítéseket(CLK). Tehát vagy leveszed a memória szorzóját kisebbre, kezdetnek javasolt a 1,5x. vagy magasabbra állítod a CLK-ját. Mondjuk 5-re. Speciál nekem 533Mhz KingMax-om van és valami miatt csak 3CLK-ban hajlandó korrektül stabilan 266Mhz FSBn szinkronban hajtani(2x266=533), ehhez pedig gyári 1,8V-ra +0,2V kér. Mivel neked 667Mhz van talán, pl: nem biztos de, 3CLK 533Mhz szinkronhoz kevesebb plusz fesz is elegendő lehet vagy talán nálad menni fog az 5CLK-n is rendesenTehát ha +0,2V memória feszültség emelés előtt mindenképp vegyél rá rézlap hűtőlemezt, ha eddig nem volt rajta. +0,6V veszélyes! itt már mindenképp ventivel is hűteni kellene. Úgy látom tudsz angolul, tehát ha elolvasod a lap kézikönyvét és a ''P4 proci tuning'' topic első hozzászólásán is átrágod magad, sok kérdésedre választ kaphatsz, a maradékot meg tedd fel nyugodtan a ''P4 proci tuning'' topicban.
Ja és ismerkedj meg az EasyTune5 windows-os progival is.
Kicsit részletesebben a tuningot:
Elsőként is a hűtőnek jól kell illszkednie a procira, aztán tisztán meg kell nézni mit bír a CPU: de csak óvatosan, kell hozzá egy szobaventillátor leveszed a gépházad oldal lapját és közvetlenül ráirányítod a szobaventillátort max. fordulaton. Utána beállítod a BIOSban a PCIE és PCI fix órajelre (100 és 33), az északi hídnak max. feszültséget állítasz be, majd a memóriát a legkisebb szorzóra x1,5(ilyen alacsony szorzón nem kell plusz fesz a memóriának, mehet normal-on) és CLKt pedig vagy auto-ra (vagy az egészet megismételve 5-5-5-15 időzítesekkel). Aztán indulhat a windows, ott pedig legyen felinstallálva a Gigabyte lapokhoz járó Easytune nevezetű progi, ezzel elsőként beállítod a proci ventinél a legnagyobb fordulatszámot, aztán akár századonként ráadhatod a proci magfeszültség emelését, égészen 1,6V közben értelemszerűen ''go''-val elfogadtatod az új beállításokat és gondosan figyeled a proci hőmérsékletét, 75C-nál ácsi, nem tovább. (jó a hűtőd tehát proci alapjáraton vélhetőleg nem fogja elérni a 75C), végezetül el kezdheted fokozatosan emelni az FSBt, 1Mhz-ként majd egy bizonyos érték felett valószínűleg fagyni fog a winfos, ott az az érték lesz a határa a procid tuningolhatóságának. Majd írd meg mekkora volt a max. FSB, amikor még működött, utánna majd folytatom... -
Lalaland
tag
12 es venti a ház hátulján, ami befele nyomja a hideget, a tápban is 12es az meg kiszivja. Most már megoldódtak a hütési gondok, lecseréltem az alaplapi bordát zalmira most már venti nélkül is hüvösebb mint a gyári ventivel. A proc alapon 38fok terhelve max 60 de soksok óra játék után.
amugy neked milyen a mem olv/irásod everestben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Nyaralás topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest