- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Mobil flották
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
kiskakas #364 üzenetére
zsír új lap is lehet rossz
ez mondjuk nem az első ilyen esetem..IC7 mikor garis lett pont 1 éve az is!..hoztak helyette vadi újat..mind 6db IDE vezérlő hibás volt..gyáriszéria hiba pech..
ergo nekem nem szabad februári hónapban alaplapot venni
már 3,8-nál tartok alapon, de lesz az még több is.
Használni meg úgy se akarom 3,2GHz-nél nagyobb értéken csak ha tesztelek 3dmarkkal.
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
válasz
kiskakas #358 üzenetére
Hi.
Mert ide Robyeger nem írt kénytelen voltam utánamenni a P4 topicba és ott kifejtettem bővebben
[link]
ott a (#3858) - (#3863) közötti hsz-ket olvasd.
most ez a lap ami lett helyette, behajigáltam minden hardvert, bekanócoztam ahogy kell és semmi xp újratelepítés csak a szükséges chipset, hang, lan, vga drivereket tettem rá a meglévőkre (mondhatni ez nagyon nem frankó dolog egy volt másik cuccra ráküldeni az újat, de nem akad eddig semmi)és nyomattam egy 2006-os tesztet szintén alapon.
Ezt produkálta a gigabyte alapon:
[link]
ezt meg az asus egy ilyen xp mellett.
[link]
szerintem ez no comment..ezenkívűl egy hardvernek nincs esze..nehogymá ő húzzon egy másik hardvert helyettem
berakom a vga-t és rögtön 551/1050-re lövibe miközben mindenhol tíltom ezt a dolgot, hogy alapon fusson a vga..aztán nagynehezen a rivatunerben elérem az 500/1000-et.
Vagy ha kicsit emeltem a procin..a 2006-os 3dmark teszt közben elszállt mint a győzelmi lobogó.most meg lefutott simán 3.0@3.6 csak a tápom karcsú ehhez a laphoz még.
nagyjából ennyi a történet -
Flashget
félisten
Hi.
Mától már nem ez a lapom van... -
Flashget
félisten
feszt nem állítottam, a proci csak 3.0@3.9 alkalmával volt hajlandó elindulni a win.
ja és az mitől van...ha alapon van minden akkor müxik a gép újraindít vagy a reset, de ha húzva van akkor nem. Kikapcsol a monitor és kész nem indul újra a gép (pl. progi telepítés után)
Csak a szokásos 7mp-ig nyomva tartott power gombbal való kikapcs majd bekapcs után tér észhez..
aztán a HDD led kijelző sem müxik nálam...pedig már mindenhova bedugtam lassan az alaplaponelőször azt hittem, hogy felcseréltem a - és + részt de nem..és néha jól jönne hogy lássam a piros villog vagy folyamatosan ég visszajelzésként.
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
válasz
kiskakas #345 üzenetére
Az eddigi csúcsom alkalmával, amikor 4g-n fut a proci, a ramokat 2.0- ba rakom, igy olyan 520mhz-n mennek csak. Az FSB 266. Biosban ilyenkor 1.385V-ot kapott a proci, ill mind az fsb/pci-e/dimm +0.1V-ot.. feljebb nemszivesen emelném.
no ez nekem tökéletes segítség
eddig csak abitom volt és annak a biosa számomra jóval egyszerübbnek tűnik.
ennyi pénzért valóban verhetetlen ez a lap most a piacon.. -
Flashget
félisten
válasz
kiskakas #343 üzenetére
ahogy elnézem tök azonos lapunk, procink, memóink vannak
4-4-4-8 volt most 5-5-5-15 de kellene adni feszt a ramoknak...csak nem értem a biost még ennél a lapnál.
+0.1V, +0.2V stb...ez mennyi legyen a DIMM résznél?
aztán nálam a bios tökre nem úgy nézki mint ami a könyvben van illetve amit itt korábban írtak.(m.I.T.) rész nem így nézki nálam...pl. C.A.M. nincs is benne, hogy azt High-ra állítsam..
Aperture Size-ot 256MB-re emelném, de csak 128 a max...
ha emeltem a procit 266FSB-re nem indult el a gép, míg azt olvastam, hogy eddig lehet emelni fesz emelés nélkül.
F10-es bios van fenn. -
Flashget
félisten
no 3.0@3.9 és 5-5-5-15 így müxik a dolog.
-
Flashget
félisten
Hi.
Próbálkozok a proci és memo húzásával, de nem nagyon akar összejönni...
266FSB
5-4-4-12 vagy 4-4-4-12 memo időzítésekkel (cpu-z is felajánlja ezt)xp feláll és jön a kék halál. Memoria szorzó volt 2.0 és 2.0- beállításon is
visszább veszek az fsb-ből és variálok a memók időzítésével..semmi javulás..
15x szorzót enged a bios alapból fixen..miközben azt olvastam Robyeger hsz-ben, hogy 14x fixre lehet állítani..na nekem nincs sehol ez a biosban a C.A.M.
egy olyan sor, hogy
C.A.M. , ami alapértelmezésben ''High'' van, akkor 18 szorzóval dolgozik az 561-ed, de
ha átállítod ''Low''-ra, akkor fixen 14 szorzója lesz. Ezek után lehet növelni nyugodtan az FSBt 266-ra
mit csinálok rosszul? a 400W-os DTK táp bírta a 478-as deszkánál a 3,2-es prescott tunningot most egy kis emelés is gond neki?
alapfeszen emelnék csak.
EIST aktiválva van.
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
ezt a progit használja valaki?
[link] -
Flashget
félisten
jaja összejött. mondjuk hülye fejemmel rájöhettem volna erre magamtól is.
a +4 pin rákötése után megszünt a gép inditáskor jelentkezett borzalmas leadtek hang
Megnéznél nekem egy dolgot?
Windows eszközkezelőben van neked másodlagos IDE csatorna az Ultra ATA Storage Contollers-hez? Mert nekem van, de ugye a valóságban nem kéne hogy legyen, csak elsődleges...
elsődleges ide csatorna
elsődleges ide csatorna
Ultra ATA Storage Contollers
serial ATA Storage Contollers
másodlagos ide csatorna
másodlagos ide csatorna
ez van nekem ott.
egyébként tegnap nekem a 2 vinyót az IDE1-en látta, az IDE2-ön a dvd írót is udma 4-nek..csak az lg cd írót nem ismerte fel.
[Szerkesztve] -
Flashget
félisten
Hello.
Szóval akkor nagy baj nem lesz belőle ha megkapja mind a 24-et?
sejtettem, hogy emiatt van kevesebb rajta de azért bekaphatnák gigáék ;) mi múlt volna azon hogy rak egy sys fant a deszka hátuljába hogy egy ventit rákötve kihúzza a meleget a házból.
Közben felraktam az F10 biost is a Q-flashel, olvasva a korábbi win alóli dolgokat. -
Flashget
félisten
Lenne két láma kérdésem is.
Nekem a a tápon lévő csati lehet 20 vagy 24 tűs mint a chieftec esetében..az alaplapon viszont 4 csati helye gyárilag levan takarva egy műanyag lapkával így most 20 tűsként funkcionál....nem kéne mind a 24-nek benne lennie?....miért van rajta ez a takarás?
aztán a könyv szerint kellene lennie 1db cpu fan, 2db sys fan és 1db chip fan csatinak.
ehelyett van a cpu fannak és 1 db sys fan az elemnél semmi más csati...nekem meg van 2db 8 centis rendszer hűtőm ami az alaplapit használná....mondjuk ez utóbbi megoldható ha rányomom az egyik molexre egy átalakítóval. -
Flashget
félisten
Sziasztok.
Megvettem ezt a lapot (F7 BIOS van rajta)bele630-as pentiumot, 2x512MB A-Data 533 memókat és leadtek 6600GT kártyát. Adataimnál a konfig.
Van benne 2db pata vinyó..a masteren xp volt/van a slaven suse 10.0
A gondom az, hogy csak a suse linuxot tudom használni..mikor betöltene az xp hibával elszál. Na mondom akkor xp install, de csak a kék háttéren egy általam eddig sose látott üzi van:
végezzen vírus ellenőrzést mert blablabla vagy ellenőrizze a vinyójának lezárását blablabla..
el sem jutok a formattálásig ahol kéri a serialt az xp.
Na most a memókat felváltva raktam be akkor is ez volt (memtest most fog indulni reggelig)de ha ez sem mutat hibát már csak az alaplap maradt mint hibás alkesz. Az északi híd bordája tűz forró..lehet ez is a baja amiért az ide lemezeket nem tudja normálisan kezelni?De akkor meg a linux sem menne..a fene érti ezt.
Mondjuk a biosa sem 1x számomra mire megtudtam jeleníteni a pio dvd írót, hogy az xp lemezt tudjam telepíteni...de aztán a BIOS-ban átállítottam a GigaRAID Function-t ATA-ra és az müxik.
Tipp mi lehet a hiba? Esetleg még valamit kell a biosban állítani?
Az is érdekes lenne ha csak 1db sata vinyóm lenne..mert sata drivert nem adtak kis floppyn mint az előző IS7 kártyán abiték vajon mit telepítenék az F6 után?.. -
Flashget
félisten
Hi.
Van valakinek ebben a deszkában zalman 9500led proci hűtője? A zalman honlap szerint kompatibilis.
Thx a válaszokat elöre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Bittorrent topik
- Philips LCD és LED TV-k
- MILC felhasználók szakmai topikja
- sziku69: Szólánc.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest