- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci503
tag
az a baj hogy nem angolos vagyok tehát nem értem ami oda van írva a honlaopn :S olvastam itt a magyar leírás-t amit megpróbáltam megcsinálni de nem nagyon ment... nem tudom mit csinálok rosszul... a 8800GTS nem ad képet de egy srác GTX260 mellet használta physxnek tehát működik... bocsi csak tegnap is írtam már és ti meg veszekedtetek valamin és na érted
szóval szimplán nem tudnád leírni mit hogy csináljak?? úgy hogy egy IQ nuku is értse ha érted hogy mondom
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nagy terhelés, de az NVIDIA szerint a grafikus processzor alkalmasabb a fizikai hatások számítására. Ha nem megy a kettő együtt, akkor mi a fenének erőltetjük? Ezt lenne jó tisztázni. Igazából az NV most nagyon nehéz helyzetben van, mert két lehetőségük adódik. Ha valamit szándékosan eltorzítottak, hogy a GPU eredménye jobb legyen. Ezt már számost PhysX-szel kapcsolatos elemzés alátámasztja, kezdve a magok ki nem használásától, az x87-es utasítások alkalmazásáig. Nyilván ez az eshetőség nem kedvező, mert ebben az esetben tökéletesen világos, hogy az NV-nek arra kell a PhysX, hogy a gépigényt az egekbe tolja és mesterségesen ráerőszakolja a piacra a drága termékeit, ha már az Intel és az AMD a legtöbb pénzt hozó IGP-s piacról kiejtette őket.
A Másik lehetőség, hogy a fizika feldolgozása lassabb a GPU-val. Nos ezesetben érthető, hogy a CPU-val csinálják, csak fel lehet tenni a kérdést, hogy akkor miért mondják azt, hogy a GPU a gyorsabb út. Egyértelmű a presztízsveszteség és ennek nagy hatása lenne a GPGPU a jövő, meg GPGPU-t mindenhova elvüknek, amit évek óta skandálnak.
Gyakorlatilag most az van, hogy lapítanak, és megvárják, hogy ez az egész lecsengjen. Ha továbbra is vita lesz a Mafia 2 cloth modulja, akkor az NV-nek választania kell, hogy mit mondjon. Az egyik esetben a PC-s felhasználóinak hazudott (szándékos butítás), míg a másik esetben mindenkinek (nem is ér sokat a GPU). Az egészben az a legszebb, hogy a PhysX hivatalosan elismert rajongói oldala leplezi le őket.Igazán kíváncsi vagyok, hogy mit fognak lépni, ha a média a többség számára is megszellőzteti ezt a turpisságot.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, az NV válasza világos. Ha van dedikált GeForce-od, akkor GPU-n fut az APEX cloth (bár ezt egyelőre senkinek sem sikerült kimutatni, mert továbbra is a CPU-s folyamatok futnak a tesztelt környezetben - Zogrim megígérte, hogy megnézi, így ha hazudott az NV, akkor olyat kap, hogy előre készülhetnek a kimagyarázással
). Ha nincs dedikált GPU-d a PhysX-re, akkor a cloth a CPU-n fut, míg a particles a GPU-n. Ez beállítástól független. Ha dedikált GPU nélkül, a High mellett a GPU-n futna a cloth, akkor gyorsabb lenne ez a mód, mint a Medium szint.
Egyébként ez a dolog kísértetiesen emlékeztet a 3dfx-es időkre. Ott is annyiszor mondták a cégnek, hogy a játékosokat hülyének nézni nem jó stratégia. Ez mostanra is igaz, mert mindig kiderülnek a turpisságok.
-
rup1u5
nagyúr
nem olvasom azt a "másik topik"-ot de ha egyértelmű hogy az apex a cpu-val számoltatja a cloth szimulációt akkor is ha van dedkiált physx kártya a gépben akkor az szerintem nem találgatás. vagy én értettem félre valamit a cikkben leirtakból? mafia 2-t még csak a demojával próbáltam. szebbnek szebb a gta-nál de ez még nem minden. a gta 4 "önállitgató" motorja egy olyan dolog amit én sosem vettem észre. nem tudom ez miben és hogyan nyilvánúl meg észrevehetően. ha meg nem szembeötlő (márpedig röpke 2 év alatt nekem nem tűnt fel) akkor nem is lényeges. ott szerintem az euphoria és a bullit üt, hozzva ezzel a játékélményt. a grafika csak másodlagos. mafia 2 full változatát még sajnos nem tudtam kipróbálni.
-
rup1u5
nagyúr
érdekes megközelítés.....
maradjunk annyiban hogy nekem is igazam van meg neked is.
csak a nézőpontjaink különböznek.azt szeretjük mindannyian ha az új játékokban, új fejlesztéseket látunk. a gta-ban látunk. (euphoria, bullit) amit a mafia 2-ben látunk apex néven az nem az. az egy fejlesztésnek álcázott üzleti fogás. az atit meg nem kell ide keverni. egy szót nem szóltam az atiról meg a gpu-s havokról.
az meg elég vicces lenne ha még gazdaboltba is kéne rohangálnom egy gépbővítés miatt.Jónapot! adjon egy kaszát meg egy menetes szárat a fiziksz karimhoz.
"A maffia lázadós topic meg kettővel arrébb"
Ezzel a stílussal meg vigyázz mert bár bírom a figurádat de volt már konfliktusunk a felvágott nyelved miatt. Amig én nem személyeskedek veled addig próbáld meg elfogadni, hogy egy nyilvános fórumon előfordulhatnak a tiedétől eltérő vélemények is és ne idulatból reagálj. Nagyon nem szeretném veled emiatt újra összerúgni a port. -
rup1u5
nagyúr
Elméletileg szép és jó de gyakorlatilag hülyeség, mert :
- itthon nem lehet kapni ilyen riser card-okat
- vagy kurva drága
- nem tudod rögzíteni a kártyát a házhoz ha ezt használod.
- az 1x-es PCI-E sebessége nagyon kevés egy PhysX társkártyának.Szóval még mindíg egyszerűbb venni egy olcsó 8800gt-t és lefűrészelni (bár értelme nincs mert lassú lesz de ATi mellé talán....) vagy venni egy CF-s, SLI-s lapot annak aki erre izgúl. Számomra ismét bebizonyosodott, hogy semmi értelme ennek a társkártyásdinak. A mafia 2 kapcsán meg az egész apex maszatolás olyan szinten vérlázító, hogy ha fizetnének érte sem kéne. Ilyen pofátlanúl lehúzni a bőrt a felhasználokról. És a userek meg ráadásúl mosolyogva mennek megvenni a második nv karijukat, hogy a mesterségesen felnyomott gépigény meglegyen. Nem esik le nekik, hogy fejik őket. Ahelyett hogy olyan játékokat vásárlonának amikben valódi megoldások vannak. És most ismét említhetném a Red Faction-t vagy akár a bughalmaznak titulált de amúgy nagyon jó GTA 4-et.
Na szóval szégyelje magát az nv amiért így hülyíti a népet. -
Akybron
aktív tag
Ebben igazad van, ez a szakszerű megoldás.valószínűleg nem is drága.
Viszont ha megnézed a küldött képet, az a kiemelő is a x16 feleslegének lemarásával készült (a nyákon látszanak a továbbmenő fóliák).
De azért írtam, hogy ha mindenképp fűrészelne, akkor inkább a slotot. Így (ha nem ügyetlenkedi el és vág el mást is) "csak" esztétikai probléma lesz (illetve a hátsó támasztás hiánya miatt a kártya rögzítésére jobban kell figyelni), funkcióvesztés nem történik. Az x1-re alakított kártyából már nem lesz x16 soha.
Egyébként már láttam gyárilag kivágott slotú alaplapot, de nem jellemző. -
TTomax
félisten
Még mielőtt valakit megtévesztene... a slot ettöl még mindig csak 1X-es marad!!!!Ez akkor megoldás ha...
1. slotod nincs kivágva hátul...
2. a slotod ki van vágva,de mögötte valamilyen alkatrész van és e miatt nem megy bele a teljes értékű kártya fűrészelés nélkül...
3. a slot nagyon közel van a teljes értékű slothoz így dupla magas hűtésű kártya szóba sem jöhet,de te nem szeretnéd ha visítana a gépben egy szimpla magas gts250...lásd flexibils PCI-E riser cardAzt még tudni kell,hogy kiegészítő felfogatást kell csinálnod menetes szárból,hiszen a házhoz nem tudod csavarozni a kiemelt kártyát,kivétel ha flexibiliset veszel...Továbbá a PCI-E sávszélesség nem változik a riser card-tól annyi marad amennyi az alaplapi slotba van drótozva.
-
Teasüti
nagyúr
Hát azt írhatod, h kétszer gyorsabb nála és most kapom meg azt az élményt 2009-es játékban, amit elvártam volna az akkori csúcskártyától. (mondjuk ezzel nem az 5870-et akarom dicsőíteni, mert hát...)
És éppen azért várnék el kisebb felbontáson nagyobb sebességet. Már csak azért is, mert kevesebb pixelt kell számolnia, vagy feleannyit, mint full hd-ben. De sajnos elmarad a relatív gyorsulás kis felbontásban.
60 fps meg az a sebesség, ami kell egy fps játékhoz, de minden máshoz is.
60 fps a vízválasztó a vaj sima játékélmény közt és a szaggatás közt. -
FeriPRO
tag
Eddig is a 8800GTS-nek volt kiosztva a physx feladat... amúgy Qru CPU-VGA tesztjére építkeztem.(Szegény srác ,hogy mindig őt emlegetem.)
Ja,és ha már itt tartunk.A plusz kártyát nem kell sehol kikapcsolni,hogy VGA-ként lássa a vindoz (sic!).Tehát ahogy a plusz kártyát Physx: Enabled-re állítod,úgyan úgy Renderer[ing]: Disabled-re?
-
janos666
nagyúr
Na, akkor asszem baráti áron visszavásárolok egy régi 8800GTS320-ast. (Pedig mikor eladtam tavaj nyáron szintúgy jóárasan, már akkor tudtam hogy többet érne megtartani, vagy ez lesz a vége hogy visszaveszek egy ugyanilyet párezerrel olcsóbban, csak azt hittem többet esnek majd az árak mire szaporább lesz a physx felhozatal és beficcenhet ennyiért egy G92-es kari is).
-
-
janos666
nagyúr
Azóta hogy ezt leírták kijött már néhány Physx szoftver, én inkább a 2.8.1 mappa tartalmát használnám.
Annak meg ne feltétlen dőlj be hogy a demo mappából is tedd át az nxcooking.dll-t, nekem attól le is fagyott az egész. Bár nézd meg verziószámra vagy dátumra frissebb-e, mert azt is frissíthették azóta... -
janos666
nagyúr
http://laptopvideo2go.com-ról töltsd le a drivert, hozzá moddolt INF-et. Azzal minden VGA-t ismerni fog bármelyik driver.
(a legfrisseb 178.15-öt ajánlom, a fórumban találod, de nem kell hozzá regelni se) -
Qru
MODERÁTOR
Akkor ott vmi nem stimmel, sokkal gyengébb gépem van és mégis normálisan fut. Patch-et nem tudom, hogy van-e nem néztem utánna mert nálam türhetően futnak a PhysX-es pályák is. Nézz be a game topikjába, ők tudnak róla ha van patch.
CocooN-z: Az sokáig elég lesz fizikázni.
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor ott vmi más geb@sz van, el is felejtettem, hogy ilyen ütős kombód van. 8800GTS+8600GT kombóm sehol sincs a GTX280+8800GT kombódhoz képest és mégis, "csak" 3,5GHz-es Q-m elég hozzá. Érted a vga-im alapon mennek és így is játszható a tornado pálya (másikat nem néztem), nálad meg szaggat. Ha letiltod a PhysX-et akkor is csiga lassú?
-
Qru
MODERÁTOR
Nos, UT3 physX nálam is, tornado pálya szaggat alap órajelen, physX-el is. Procit felrántottam 2.4-ről 3.5GHz-re és a tornados pálya már türhetően fut. Lighthous alapórajelen diavetítés, húzva nem néztem még. VGA-t is megrántom, akkor sztem nem is lesz gond.
Úgy is szégyen hogy vmod-os vga-mat alapórajelen alapfeszen használom...
-
Qru
MODERÁTOR
Nem a PhysX driverre gondoltam, az újabbak tartalamzzák az összes eddigi (régebbi) PhysX drivert az nem gond ha újabb van fent csak előny.
Az UT3-hoz kell letölteni egy külön PhysX mod-ot. nV hivatalos oldalán is fent van, csak válaszd ki a listából, hogy csak az jöjjön le (ha a többi nem kell).
mod: Link
-
Qru
MODERÁTOR
Az szép, elég korrekt gyorsulás.
UT3-hoz tedd fel a PhysX modot, és csak bizonyos pályákon van fullos PhysX támogatás...
Külön-külön is tudod húzni a kártyákat, Rivatunerből.
tlac: Tegnap.
Nem sikerült a dolog, GPU-Z vmiért nem megy fel.
Tipp, hogy mi mással tudom megnézni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest