- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
energy4ever #3356 üzenetére
Sajnos nem megoldható,csak 3way CF esetén!
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
laci503 #2244 üzenetére
Jahm,akkor a barátod akitől vetted minden bizonnyal nv mellett használta,nekem gyanús,hogy hogyan lehetett fizikszre használni,de nem tartom kizártnak... így sakk-matt....próbáld meg akkor leszedni az atit,és úgy telepíteni az nv drivert... bár ez akkor is bukó,mert az nv panelra szükség lesz...
-
TTomax
félisten
válasz
laci503 #2235 üzenetére
nem vagyok benne biztos,hogy az menni fog fizikszre ha nem ad képet...na mindegy... megpróbálom összeszedni ami az oldalon van...
Vistán nem megy élből,csak WIN7-en meg XP-n...
Letöltöd a legutolsó WHQL drivert ami a 258.96
Aztán kell neked az aktuális PhysX System Software 9.10.0513
Telepíted őket... aztán letöltöd a PhysX-mod-1.04ff.rar-t kicsomagolod.... elindítod belőle a Hybrid-PhysX-mod-1.04ff.exe-t alul bepipálod "backup" apply,majd kilépsz,és elvileg ezzel így mennie kellene.... -
TTomax
félisten
Tulreagálod ezt az egészet,az az Nv dönti el,hogy hogyan milyen körülmények között lehet használni a fizikszet,illetve apexet.Semmi értelme ennek az egyszemélyes hadjáratnak amit vívsz.Nem is értem miért zavar ez téged annyira,hogy folyamatosan ezzel foglalkozol mindenhol.Már már Don Quijote-i magasságokra emeled ezt a szélmalomharcot,ezzel gondolom érted azt is hogy semmi értelme.Ha a dolog eladható/életképes akkor a piacon marad,ha nem akkor megy a 3DFX és társai után....Addig amíg TE is tudod játszani a játékot egy radeonnal addig nincs miről beszélni szerintem.... játssz élvezd az életet,és ne dőlj be minden maszlagnak,minden kapitalista cég arra törekszik hogy eladja amit tud,sokszor a semmit,ezen kár rágódni,az ATI sem jobb semmivel, hallottunk onnan is szép meséket,de az intelt vagy bármelyik másik céget is is említhetem.
(#2233) laci503
Hybrid PhysX mod 1.03
Tessék,csak ne rakj be annyi szmájlit, attól még nem kapsz választ.Ha nem megy valami akkor írd ide,megpróbálunk segíteni.
-
TTomax
félisten
Félreértetted a cikket,NV kari esetén csak akkor fut cpu-n ha nincs dedikált kari és a "high" beállítást használod...tehát ha mediumra teszed akkor dedikált nélkül is a gpu-n fut,a hihghoz pedig dedikált kell,hogy ne a cpu-n fusson.
(#2225) apollo12
Ezt neked kell eldöntened,de én nem sokat áldoznék rá.Ahol kell menni fog szépen,az biztos.Én amúgy nem sokat áldoznék rá a te helyedben,egy olcsó 88 vagy 98GT/GTX ez a maximum...de inkább várd meg a kisebb fermiket mert szerintem több erő lesz bennük eladhatóbb marad ha már nem kell,és nem fognak annyira fűteni. -
TTomax
félisten
Eszemben sem volt megbántani,peace
Most akkor egy picit azon gondolkozz el,hogy a GTA4-et a csodás "önálligató" motorjával milyen képminőség mellett tudod játszani,és hogy néz ki a mafia2 a te gtx280-on.Nem lehet egy lapon sem említeni,ha csak a grafikáról beszélünk... ugye ott is megvan az ára a fizikának vegyél egy quadot,és azt ki sem lehet kapcsolni,se lebutítani...Az,hogy az nv most társkarinak egy gtx280-at irogat, szerintem semmit sem jelent,mindenki eldöntheti kell-e az neki,szán-e rá annyit én nem szánnék,és most jól jártam az SLI-vel.Amugy szerintem meg semmi gond sincs azzal,hogyha kell egy csavar akkor lemegyek a köruti vasért-be...hamarabb teszem ezt,mint hogy fürészért menjek ugyanoda egy 8800GT vagy egy PCI-E sin szét/le/vágásához
Ez is csak nézőpont kérdése.Abba gondolj bele,hogy nincsenek itt nagy átütő címek amiért egy fiziksz társkarit be kell vállalni a gépedben tartva ...egy-két játékhoz be lehet rakni,de szerintem ezért kár szétvágni a PCI-E sin végét,vagy egy vga-at, ezzel kockáztatva azt,hogy valahol lecsúszik a fűrész és ledarálsz pár smd alkatrész amiből pl bőven van egy rakat az alaplapom,de a pci-e csatin is.Ha komoly veretes darabokat lehet rendelni külföldröl interneten akkor ez a riser card sem lehet gond,hiszen igazából még gari sem kell rá,nem nagyon van rajta olyasmi ami tönkremehet szállítás közben.
Ezt azt indulatos reagálást amúgy te is megfogadhatod hiszen előbb te keltél ki magadból a másik topicban folyó hivatalos információk nélküli találgatás miatt.Én nem vagyok benne olyan biztos,hogy szerencsés messzemenő következtetéseket levonni ennyiből,és a fizikszet temetni.Az biztos,hogy ezek a kapitalista cégek azért vannak,hogy a te zsebedből a pénzed így vagy úgy de kicsalják,nem kell ennek bedőlni...még egyszer peace... -
TTomax
félisten
Nincs igazad....
-rendelni lehet 9font+pk nem hiszem hogy egy ötösnél többe kerülne...
-a rögzítést mint írtam meg lehet oldani,egy menetes szár meg három anya,akármelyik gazdaboltban kapsz ilyet...
-1X-es PCI-E slotba gyakorlatilag semmi értelme egy fiziksz karinak oda nem is tenném,viszont az összes P35-ös lapon van 4X-es PCI-E csati ami vagy nincs kivágva,vagy van mögötte valami.
Amig egy 8800GT több mint ötezer forint,addig kár szétvágni, arról nem is beszélve hogy azt el is lehet rontani de rendesen...
A maffia lázadós topic meg kettővel arrébb,mert erről megvan a véleményem,szép kis hadjárat indult a semmiért...mondjon le az ati,mert nem pénzeli a játékfejlesztöket és nem terjeszti a havokot...van alternatíva nem kell bekapcsolni,esetleg nem kell megvenni.Egyébiránt a GTA4-ben kevesebb fps-em van a 460 SLI-vel mint a mafia2-ben a 460+dedikált 460-al... hova tovább maxra nem is rakhatom a GTA4-et... az rendben van?Senkinek nincs pisztoly tartva fejéhez,hogy társkártyát vegyen fizikszre,ki lehet kapcsolni anélkül meg már egy gtx260-on elfut kimaxolva 1920-ban...ez a ficsör még mindig használhatóbb mint az RV770 pakolt DX10.1,vagy tesszeláció...(#2219) apollo12
Az biztos,hogy menni fog.A lapod rendben lesz hozzá a táp is bőven elég.NV panelben szerintem a telepítés után már úgy lesz hogy ki van pipálva a 9800 didkáltként,de azt majd ellenőrizd le. -
TTomax
félisten
Még mielőtt valakit megtévesztene... a slot ettöl még mindig csak 1X-es marad!!!!Ez akkor megoldás ha...
1. slotod nincs kivágva hátul...
2. a slotod ki van vágva,de mögötte valamilyen alkatrész van és e miatt nem megy bele a teljes értékű kártya fűrészelés nélkül...
3. a slot nagyon közel van a teljes értékű slothoz így dupla magas hűtésű kártya szóba sem jöhet,de te nem szeretnéd ha visítana a gépben egy szimpla magas gts250...lásd flexibils PCI-E riser cardAzt még tudni kell,hogy kiegészítő felfogatást kell csinálnod menetes szárból,hiszen a házhoz nem tudod csavarozni a kiemelt kártyát,kivétel ha flexibiliset veszel...Továbbá a PCI-E sávszélesség nem változik a riser card-tól annyi marad amennyi az alaplapi slotba van drótozva.
-
TTomax
félisten
nehogy szétvágjátok a kártyát vagy az alaplapot... mindjárt frászt kapok...vegyetek riser cardot,fixet vagy flexibilest...
Például...
PCI-E1X-röl-PCI-E 16X-ra
Forrás... -
TTomax
félisten
válasz
Teasüti #2197 üzenetére
Hát most erre mit írhatnék... ez a kapitalizmus,vegyél mindig ujjat...
(#2198) zolaas
Hááát,talán még egy 5850-et sem fog meg ez a sávszél limit..talán... ha CF-et csinálnál akkor viszont mindenképpen kellene egy másik lap,hiszen ebben az esetben sokkal nagyobb sávszélre van szükség mint egy 5850+gt240 kombónál...szigorúan a magánvéleményem szerint ezért kár lenne lapot cserélned.Nyugodtan berakhatod abba a lapba is,viszont azt tudnod kell hogy az Nv nem támogatja ezt a megoldást és bizony tweak-elni kell a drivert hozzá ami adott esetben nem biztos hogy működik.Szóval ha kísérletező kedvedben vagy csak akkor fogj bele,és ne költs a fizikszes társkártyára sokat,mert egyébként nem túl sok mindent kapnál a pénzedért.Kevés játéknak van szüksége rá,és ott sem eget rengetőek ezek az effektek,amik amúgy sem szólnak bele a játékmenetbe,egy olcsó GT240,vagy GTS250-et,vagy 9800GTX-et vegyél ha ki szeretnéd próbálni,azon nem sokat lehet már bukni ha mégsem vagy megelégedve. -
TTomax
félisten
Létezik erősorrend,persze kb mint a vga tesztek,de egy bizonyos tipus felett tökmindegy.Jelenleg az Nvidia a GTX260-at nevezte meg a legutolsó fizikszes játékban a mafia2-ben amivel kimaxolható a fizika,ennél erősebbet szerintük kár erre a feladatra.A saját tesztjeim szerint pedig még talán ennyi sem kell.Egy GTS20,vagy GT240 bőven elég erre a feladatra.
Nos a P45-ös lapod specifikációi szerint /sőt az összes P45-ös lapban/ ha beteszel egy bármilyen kártyát a második slotba akkor akkor mindkettő 8X PCI-E sávot kap.Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy úgy kb gtx260/280-ig ebből nem sok mindent veszel észre de pl egy HD4870X2-nél már akár veszthetsz is pár százalék teljesítmény a megjelenítő kártyánál.Mindez felbontás és egyéb /pl képjavító akár játék/ függő is.Mindezt te magad is figyelemmel kísérheted ha letöltöd a legújabb GPU-Z-t,és megnézed a bus interface-t.Itt ami a piros kockában van.A fizikszes kártyának viszont bőven elég ez a sávszélesség! -
TTomax
félisten
válasz
Teasüti #2193 üzenetére
"szaros" 60fps az bőven elég,azt azért elárulom hogy ugyanezt tudja 1680X-ban is a GTX280,a felbontás növelése nem igazán hatja meg az a vga-t ezt én is tapasztalatból írom...továbbá...egy rakat olyan opciót is ki lehet kapcsolni ami a látványra éppen semmi hatással nincs viszont harmadolja az fps-t..ez azért le kellett hogy írjam mert "csak" 1280-ban játszol.. na meg hogy egy 5870-hez viszonyítasz,na erre meg mit is írhatnék...
-
TTomax
félisten
válasz
pengegyerek #2113 üzenetére
A te tápod erre nem alkalmas,,,örülj neki hogy megy a gép...először azt cseréld le ha teheted!
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
degumentes #2042 üzenetére
HA nv mellé rakod akkor ott van az Nv control panelban,ha ATI mellé akkor meg az msi afterburnerral tudod nézegetni,hogy terheli-.e valami a második vga-t...
-
TTomax
félisten
Persze a gyakorlat nem ezt mutatja,mint látjuk Lara nagyon gyorsan lecserélte a p45-ös lapját egy X-sre amikor 4890 CF-e volt... szép dolgok a tesztek csak azt mindig elfelejtik a nagyérdemü hogy multiGPU esetén sokkal komolyabb sávszél kell ugye az a PLX chip ami az X2-es karikon a két gpu közötti kommunikációért felel ilyenkor nincs sehol és ez a feladat az alaplapra hárul ami nem kicsit vesz el a sávszélböl... ezért lehet ez hogy egy 4870X2 nem limites egy PCIE 1.1-es csatiban míg egy 4890CF igen...egy 4890CF-nek nem elég a PCIE 2.0 8X...
-
TTomax
félisten
Töltöm már a Cryostasis PhysX Tech Demo-t.... csak 1G...
-
TTomax
félisten
válasz
tome.jr #1138 üzenetére
Éppen a Warmongert próbálom,elég meggyőzőt gyorsít a GSO,van ahol 50%-al több fps-t is látok... zt hiszem jobb lesz ha egy techdemot töltök le,mert a játékban nem tudom ugyanúgy méregetni,nem lesznek összehasonlithatóak az eredmények...
A Dark Sector az inkább gears of war féle irányítás.... -
TTomax
félisten
Nem,nem éri meg,egy GTX 260 jelen pillanatban szinte mindenhol elég.Nem sokat tudna rádobni a GTS,de mivel ugye megvan pénzbe nem kerülne így akár maradhatna is minthogy elkótyavetyéld.Viszont ha benn hagyod a fogyasztásod megnő,nem is kicsit és bizony a GTX féle powerplay-töl is elbucsuzhatsz igy az a kártya is melegebb lenne és a rendszer még többet fogyasztana...szóval nagyon sokba kerülne az a kis plusz amit hozna,összességében nem érné meg....inkább add el, az árát rakd a GTX260-ra szántéhoz és vegyél egy 280-at....
-
TTomax
félisten
válasz
SSJPeter #1068 üzenetére
Már egy GTX280 mellé sincs értelme másik kártyát venni gyorsításra...ráadásul ha berakod a 9600GT akkor lőttek a powerplaynek...azaz folyamat 3D-ben vonyítanánk a kártyáid...Van valahol egy lista mely játékokban van támogatás,amit én igazán látványosnak tartottam az a Warmonger (free),és az UT3 plussz három pályája...de itt egy 8800GT-vel kb 10-20Fps-et nyertem.... értsd..100 helyett pl 120... vagy 80 helyett 100...szóval nem volt rá szükségem...
-
TTomax
félisten
Sikerült végre az UT3 physx modot is elnditanom... mit ne mondjak elég impozáns,nagyon tetszik.. egy egészen apro hiba volt,a gond ami miatt nem ment eddig és diavetités volt egy GTX280-on...
Egy külföldi forumon találtam meg a megoldást...copy "PhysXCore.dll" from
"..\Program Files\AgEIA Technologies\v2.7.3" to
"..\Unreal Tournament 3\Binaires" or
"..\Steam\steamapps\common\unreal tournament 3\binaires" if you
are using steam.Pár héten belül készitek egy tesztet,hogy megéri-e egy GTX280 mellé berakni egy 8800GT fizikára...
-
TTomax
félisten
Rájöttem miért nem megy nekem ez a dolog...nem tudom ugyanazt a drivert felrakni a GTX-hez meg a 8800GT-hez...eddig nem találtam egy olyan drivert amivel mindkettőt felismeri..igy ütik egymást,tulajdonképpen nem is dolgozik egyik GPU sem...
Azt hiszem valami driver tweakert kell keresgélnem... -
TTomax
félisten
nem igaz,hogy nektek megy a UT3 pshyx mod,nekem diavetítés...warmonger megy...
-
TTomax
félisten
Nem megy az UT3 phsyx mod...gyanítom user error... hiába állítom be a video menüben a hardveres phsyx-et,nem fogadja el restart után
-
TTomax
félisten
Warmongerben 50-70FPS-röl 70-110 ha a 8800Gt számol fizikát... 1680X1050 minden csuszka felhúzva...marad a gépben a 8800GT tesztelem UT3-at is...
-
TTomax
félisten
Na,benn van a 8800GT,felismerte,csak szerintem nem használja..vagyis lehet szellemet látok,de mintha a Warhead gyorsabb lenne...35 fps-el játszom 8XAA-val...nem QA csak sima AA (tudom ennek köze nincs a pshyx-hez még csak véletlen se )...a Warmonger meg szerintem a GTX-et használja...amúgy fel kellett raknom a 177.98-at meg,a 8.09.04-es legújabb Pshyx drivert és rögtön felismerte a 8800GT...gondolom ez a driver miatt.Húzni csak együtt tudom őket...azt nem tudom hol lehet kalibrálni,hogy fizikára csak a 8800GT-t használja...
-
TTomax
félisten
most az azért szeretném tudni ez hogyan fog PPU-ként működni..mert driver 175.19 kell az Nvidia szerint...a GTX280-hoz meg 177.42...na most melyiket rakjam fel?
-
TTomax
félisten
Van egy 256M-s 8800GT-m úgy gondoltam ez elég lenne fizikának a GTX280 mellé...jól gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Apple MacBook
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest