- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
Köszi,akkor feltúrom a cikket.
Más:
Brítyóm most venne gépet.A 2 összeállítás közül melyik lenne a jobb választás?
1. INTEL CORE I3-2100
+ 22" LED MONITOR.
Socket 1155 64BIT,PCI-E
8192MB DDR3 RAM
1500GB SATA HDD
20X dual layer DVD író
NVIDIA GEFORCE GTX560 DDR5 2048MB DVI/HDMI
, 6 CH HD audió
10/100/1000 Lan, 6DB USB 2.0 , 2db elõlapi USB + audio
Fekete-ezüst ATX kivitel.
SAMSUNG S22 A300N LED monitor 22" Fekete LED2. INTEL CORE I5-2300
+ 24"/60cm LED MONITOR.
Socket 1155 64BIT,I5-I7 support ,PCI-E
8192MB DUAL DDR3 RAM
1500GB SATA II HDD
20X dual layer DVD író
ATI RADEON HD6850 1024MB DDR5 DVI/HDMI
6/8CH HD audió 10/100/1000 Lan
6DB USB 2.0 , 2db elõlapi USB + audio
Fekete-ezüst ATX kivitel.
HKC 2412 24" LED monitor beépített hangszórók FULL HD 1920X1080.Árban 5k-val több a második konfig.
-
aszti93
aktív tag
Az hogy nem túl erős az eléggé relatív. A gigabyte gts450 oc2 gpu-ja: 930/4000 ami azért nem rossz, de az is tény, hogy egy gtx580-as minden további nélkül alázza. Mindeggy ebbe nem menjünk bele.
Lényeg, hogy bármilyen physx-képes vga-t rakok a gts450oc2-m mellé, mindenbizonnyal grafikai javulást érhetek el.
És még annyi hogy, egy asus p5kc lapom van ami csak a CF-et támogatja. Ez okozhat problémát?
-
-
FLATRONW
őstag
Látom nem érted, hogy mit kérdezek.
Azt kérdeztem, hogy lehetséges-e az, hogy egy játékban amelyikben nem a PhysX a fizikai motor, rosszabb teljesítményt kapjunk abban az esetben, ha a Control Panelben a VGA-ra van bízva a PhysX számolása.
Egyébként nekem társkártya számolja a PhysX-et, és ha nem CPU-ra van állítva a PhysX, akkor rosszabb eredményt kapok pl. a 3DMark11-ben (pedig az nem is a PhysX-et használja a fizikára, hanem a Bullet Physics-et használja). -
-
cashback
őstag
Azt tudom hogy a 7950GT nem PhysX-es...
Bár nem tudom hogy van-e értelme ilyenre költenem, mert nem nagyon játszok olyannal ami igényli... (talán 1játék van az egész listából)
Csak azért gondoltam egy ilyen beszerzésére, mert olyan hibás vga ami csíkoz (pl 8800GT) már fillérekért, 2-3ezerért, megvásárolható.
De ha nincs különösebb haszna akkor hagyom a fenébe.HD4850 mellé azért tesztképpen berakom majd a 7950GT-t hogy mit mutat, de sztem el is passzolom... nem hiszem hogy javítana akármin is... ha igen, akkor sem olyan sokat.
-
djyuri
őstag
Válaszra se méltattak a múltkor.
Bár szerintem inkább nem fórumozik/fórumozott ott olyan kolléga,akinek volt valaha tapasztalata tuningos és egyben extrákkal is felszerelt lappal,ami nem rövid életű.
Én csak erre tudok gondolni.Az első érdemleges választ ez ügyben Tőled kaptam..tehát erre bármilyen CF-es lap jó,hogy a Physics-et kihasználjam. Ez szinte 50% keresést rövidít nálam.
Már csak olyat kellene találnom,aminek elég nagy a tápkeresztmetszete a nagyobb processzorokhoz és esetlegesen 300W/VGA-os videókarikhoz CF-vagy CF-SLI combo-ban.
És persze ma már nem szeretnék lemondani az E-sata adta lehetőségekről sem.
Rohadtul meguntam a tuningolást a kábelekkel és a lehűthetetlen nforce-s csippekkel... -
Tuco78
aktív tag
Sajna vga-t nem tudok beletenni még egyet mert a 4870x2 hűtése(Arctic Cooling Accelero XTREME 4870X2) 3 kártyahelyet foglal és takarja a slotokat!
Ezért egyedüli megoldásként csak az Ageia maradt volna PCI vagy PCIE 1x csatolóval.
De ezek szerint akkor sajna ez nem lenne túl jó... -
csabicska
senior tag
Most komoly annyira gáz a kártya?Az össz.konfigom I 5/4gbram 330M azt hittem jónak mondható.
Elég drága gép volt .
Samsng R 580.
Szépen is mentek a játékok rajta csak a driver csere után van ez hogy nem tudok választani direkt módom ,hogy mo végezze a Physx számitást.
Igaz driver csere előtt nem próbáltam állitani.
A bal felső sarokban játéknál megjelenő Physx >Cpu feliratot hogyan tüntethetem el ?
Lehet eddig is a Cpu számolta ?
Köszi a válaazt. -
monosz
őstag
Én elég keveset használom játékra,de ha netán van időm,akkor azt szeretem,hogyha mindent a maximumon tudok használni.
Játékok alatt a fogyasztás változó,de kb.330W-450,470W ig megy fel.Azért is írtam,hogy átlagban 400W környékén van.Ez a teljes rendszer fogyasztása,monitorral együtt,és nyilván a konnektorból felvett értéket mutatja. -
TTomax
félisten
-
Teasüti
nagyúr
Értem.
Na de akkor felmerül a kérdés, hogy a 150GB/s VRam sávszéllt mi fogja kihasználni a csúcs vga-kon? Érzésem szerint oda akkor a 16x-nak is kevésnek kéne lennie, nem?
Bár számszerűen nem ismerem a tényeket.
Nomeg úgy az egész rendszer nem hoz 150GB/s-ot, mindegy mit raksz alá.
Le merem fogadni, h ezek a sebességek csak kártyán belül érvényesek.Akkor konklúzió, hogy a semminél több, de kihasználatlan marad a kártya.
Hasznos infó. -
Teasüti
nagyúr
Az 1x PCI-E sávszélessége olyan alacsony, hogy oda egy 8600GT is feleslegesen gyors lenne, annak is legalább 4x kéne.
Micsoda?? Hát akkor ez?
Surprising as it seems, the Radeon HD 5870 is comfortable, with a mere 2% performance drop overall. PCI-Express 2.0 x4 is where the Radeon HD 5870's discomfort is slightly notable, with a 5% drop, and even more surprisingly, on PCI-Express 2.0 x1, big as it seems, the performance drop is "only" 25% overall. Considering that you rob the card most of its data transfer potential, leaving only a 1/16th of the optimum bandwidth, it is still impressive that it can deliver 75% of its performance.
Vélemény?
-
rup1u5
nagyúr
Most a Mafia2 miatt én is gondolkodóba estem ismét egy physx társkártya ügyében.
A lehetőségeim elég korlátozottak mivel a lapom miatt csak sima PCI kártya jöhetne szóba. Abból is egy 32sp-s, 512MB-os 9500GT-t tudnék venni jó drágán. ($81)
Kérdés, hogy egy GTX 280 mellé, 1920x1200-re árt vagy használ egy ilyen PCI-s jószág?
Gyanítom, hogy elég erősen visszafogná a 280-at, már csak a lassú PCI miatt is.
Mi a véleményed?
Lenne értelme? -
TTomax
félisten
Persze a gyakorlat nem ezt mutatja,mint látjuk Lara nagyon gyorsan lecserélte a p45-ös lapját egy X-sre amikor 4890 CF-e volt... szép dolgok a tesztek csak azt mindig elfelejtik a nagyérdemü hogy multiGPU esetén sokkal komolyabb sávszél kell ugye az a PLX chip ami az X2-es karikon a két gpu közötti kommunikációért felel ilyenkor nincs sehol és ez a feladat az alaplapra hárul ami nem kicsit vesz el a sávszélböl... ezért lehet ez hogy egy 4870X2 nem limites egy PCIE 1.1-es csatiban míg egy 4890CF igen...egy 4890CF-nek nem elég a PCIE 2.0 8X...
-
JONAS77
aktív tag
Nem, nem bukó, csak én irtam el. GTS250-ről van szó, aminek a dobozán id ott van a PhysX logó, azaz szerintem ezzel nincs is gond. Milyen program van, amivel megtudnám nézni a kártyát élesben, 3DMark kivételével. A Furmarkot már telepitettem, de nem indul el, az is lehet, hogy a GTX260-om nem engedi, mert fel van rakva 8x-ra minden elsimitás stb.
-
JONAS77
aktív tag
Fontos arra odafigyelni, hogy egy gyártótól legyen a kártya? Esetemben jó egy Asus mellé egy Zotac? Mert ma megjött, már be is telepitettem, de folyton kiirja, hogy nincs a másik kártyára telepitve semilyen driver, de fel van rakva a legújabb nvidia driver. Szerinted, mi a gond?
-
-
Robi BALBOA
őstag
Remélem nem is rajtol senki rá addig amíg el nem érem az Őstag rangot
Pedig most láttam fenn az apróban 4-5k-ért 8600gt-ket, de inkább gyűjtök még és veszek egy 8800gts320/640-et olcsón vagy ha nem találok akkor marad a 9600 vagy 8800/9800gt.
Amúgy olyan teszt van hogy többféle párosításban nézik az Nv karikat Pl:gtx280+9600 akkor gtx280+gts250 stb..., de ati plusz többféle erősségű Nv kari fizikára olyat még nem találtam sajnos, de ha lesz akkor linkelem mert szerintem sokakat érint/érdekel a dolog. -
Robi BALBOA
őstag
"Van pár neve a figurának." ja van pár neve, de semmi esetre sem dermesztő
, a kollégának többet kellene nézni Dragon ball-t! Amúgy én is ha majd őstag leszek akkor bepróbálkozok egy Vegita (vegeta) avatarral remélem fogják engedni?!
A témához vissza térve egy 5870-es karihoz gondolom megse próbáljak egy GF8600-as kariban gondolkodni, gondolom minimum egy 9600gt vagy inkább egy 8800/9800gt?
Amúgy jó lenne egy olyan teszt ahol Pl: egy 5850/70 kari mellett kipróbálnának több Physx karit, hogy valamennyire tisztában legyünk(legyek) azzal, hogy mihez mi illik és ne dobjunk ki az ablakon plusz pénzt egy 9800gt-re ha egy 9600gt is bőven elég vagy egy 8600(mondjuk ezt kétlem).
-
janos666
nagyúr
Hát, szerintem konvergál a 0-hoz, én már meghirdettem a 8800GTS-em, és lassan leárazom hogy eladjam mielőtt jön a fermi.
Nem nagyon jön semmi játék, a Bordeland-el játszottam 1-2 órát, és tetszett, ha benne lenne már a Physx bővítés, vagy nem is lenne Physx cím, már végig játszottam volna, így meg csak pang.
A már bejelentett 2010q1 játékok közt is jó ha 1 olyan van, ami tényleg érdekel, de a shattered horizon után ki tudja mi lesz belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Búvárkodás
- sziku69: Szólánc.
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Cyberpunk 2077
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest