- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz
fenergie84 #2616 üzenetére
neki mondom, csak rajtad keresztűl mert te vetetted fel a csere témát.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
fenergie84 #2613 üzenetére
Inkább a procit kéne ott lecserélni valami 45nm-es quadra mert az a 6ezres nagyon kárcsú lesz az 560alá!
-
rup1u5
nagyúr
nem olvasom azt a "másik topik"-ot de ha egyértelmű hogy az apex a cpu-val számoltatja a cloth szimulációt akkor is ha van dedkiált physx kártya a gépben akkor az szerintem nem találgatás. vagy én értettem félre valamit a cikkben leirtakból? mafia 2-t még csak a demojával próbáltam. szebbnek szebb a gta-nál de ez még nem minden. a gta 4 "önállitgató" motorja egy olyan dolog amit én sosem vettem észre. nem tudom ez miben és hogyan nyilvánúl meg észrevehetően. ha meg nem szembeötlő (márpedig röpke 2 év alatt nekem nem tűnt fel) akkor nem is lényeges. ott szerintem az euphoria és a bullit üt, hozzva ezzel a játékélményt. a grafika csak másodlagos. mafia 2 full változatát még sajnos nem tudtam kipróbálni.
-
rup1u5
nagyúr
érdekes megközelítés.....
maradjunk annyiban hogy nekem is igazam van meg neked is.
csak a nézőpontjaink különböznek.azt szeretjük mindannyian ha az új játékokban, új fejlesztéseket látunk. a gta-ban látunk. (euphoria, bullit) amit a mafia 2-ben látunk apex néven az nem az. az egy fejlesztésnek álcázott üzleti fogás. az atit meg nem kell ide keverni. egy szót nem szóltam az atiról meg a gpu-s havokról.
az meg elég vicces lenne ha még gazdaboltba is kéne rohangálnom egy gépbővítés miatt.Jónapot! adjon egy kaszát meg egy menetes szárat a fiziksz karimhoz.
"A maffia lázadós topic meg kettővel arrébb"
Ezzel a stílussal meg vigyázz mert bár bírom a figurádat de volt már konfliktusunk a felvágott nyelved miatt. Amig én nem személyeskedek veled addig próbáld meg elfogadni, hogy egy nyilvános fórumon előfordulhatnak a tiedétől eltérő vélemények is és ne idulatból reagálj. Nagyon nem szeretném veled emiatt újra összerúgni a port. -
rup1u5
nagyúr
Elméletileg szép és jó de gyakorlatilag hülyeség, mert :
- itthon nem lehet kapni ilyen riser card-okat
- vagy kurva drága
- nem tudod rögzíteni a kártyát a házhoz ha ezt használod.
- az 1x-es PCI-E sebessége nagyon kevés egy PhysX társkártyának.Szóval még mindíg egyszerűbb venni egy olcsó 8800gt-t és lefűrészelni (bár értelme nincs mert lassú lesz de ATi mellé talán....) vagy venni egy CF-s, SLI-s lapot annak aki erre izgúl. Számomra ismét bebizonyosodott, hogy semmi értelme ennek a társkártyásdinak. A mafia 2 kapcsán meg az egész apex maszatolás olyan szinten vérlázító, hogy ha fizetnének érte sem kéne. Ilyen pofátlanúl lehúzni a bőrt a felhasználokról. És a userek meg ráadásúl mosolyogva mennek megvenni a második nv karijukat, hogy a mesterségesen felnyomott gépigény meglegyen. Nem esik le nekik, hogy fejik őket. Ahelyett hogy olyan játékokat vásárlonának amikben valódi megoldások vannak. És most ismét említhetném a Red Faction-t vagy akár a bughalmaznak titulált de amúgy nagyon jó GTA 4-et.
Na szóval szégyelje magát az nv amiért így hülyíti a népet. -
rup1u5
nagyúr
Most olvastam az apróban, hogy valaki a 4850-e mellé úgy tett be physx társkarinak egy 8800gt-t, hogy PCI-E x1-es foglalatra fűrészelte le az érintkezőt.
Ez adott egy ötletet......szerintetek lenne értelme megjátszanom ugyan ezt egy gtx280 mellé? Elég lenne oda egy 88-98gt szintű kártya PCI-E x1-en?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
degumentes #2090 üzenetére
irónia
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Erdei88 #2080 üzenetére
Csak PCI illetve PCI-e X1-es kártya jöhet szóba.
Sima PCI-os 9500 GT-t tudnék venni de irreális érte a 18K.
Ezen kivül tudnék sima PCI-os Ageia-t 4,5K-ért vagy PCI-E X1-eset 5,5K-ért. Az egyszeres PCI-E lenne a legjobb választás mert már így is bent van egy X-Fi és egy TV tuner kártya a GTX alatt, fölötte pedig kényelmesen elférne a két egyszeres PCI-e slot valamelyikében.Sima PCI-E X16-os videókártyát csak az alant linkelt PCI-E X16 to PCI-E X1 átalakítóval tudnék a lapomba betenni ami egyrészt így nem lenne rögzíthető, másrészt ismét kurva drága mulatság lenne.
Egyelőre még több visszajelzésre várok, hogy kiderüljön van-e egyáltalán értelme betenni egy PCI-E X1-es Ageia kártyát egy GTX 280 mellé. Mondjuk Qru felbukkanhatna már itt! -
rup1u5
nagyúr
válasz
degumentes #2077 üzenetére
Milyen videókártyád van mellette?
Lehet, hogy veszek egyett mert baromi olcsón tudnék most és egy próbát megér.
Csak azt nem tudom melyiket lenne érdemes. Sima PCI-osat vagy PCI-E x1-eset?
Arra leszek kiváncsi, hogy mafia2 alatt működni fog-e egy ilyen és hogy GTX 280 mellett hogyan teljesit. -
rup1u5
nagyúr
Ennek szerintetek mennyi értelme lenne?
Ageia PhysX Video Card 128MB PCI-E PCI Express x1
Nem kéne átalakítózni, x1-es PCI-E de csak 128MB és kérdés, hogy működne-e rendesen játékok alatt valamint elég gyors lenne-e a GTX mellé?
Ez lenne a legolcsóbb megoldás.
Vagy egy ugyan ilyen Ageia csak sima PCI-s jobb vállasztás lenne? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Bj Brooklyn #2073 üzenetére
Ez jó ötlet csak az a gond vele, hogy megemeli a kártyát és ezért azt nem lehet rögziteni a házhoz, sőt ha nem elég széles a ház még az oldalát sem lehet tőle fölteni.
De azért utánna nézek mert egy ilyen átalakítóvalal jóval olcsóbb lenne.
Az vicces, hogy 1 Ausztrál dollár a konverter és 38 dollár a posta.
Lehet itthon ilyet kapni? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Bj Brooklyn #2059 üzenetére
Ageia-t biztos nem vennék. Régi, nem támogatott, buherálni kell a drivereket és semmi garancia nincs arra, hogy Mafia 2-ben működne rendesen.
Igazából a legjobb megoldás egy PCI-E x1-es 9500 GT lenne de az meg ritka mint a fehér holló. Egyedül sima PCI-s 9500 GT-t találtam.
De még mindíg nem tudom, hogy lenne-e egyáltalán értelme betenni egy 9500 GT-t a GTX 280 mellé fizikára. Lehet, hogy belassítaná csupán a játékokat ha a GTX mindíg a 9500 GT-re várakozna. -
rup1u5
nagyúr
Most a Mafia2 miatt én is gondolkodóba estem ismét egy physx társkártya ügyében.
A lehetőségeim elég korlátozottak mivel a lapom miatt csak sima PCI kártya jöhetne szóba. Abból is egy 32sp-s, 512MB-os 9500GT-t tudnék venni jó drágán. ($81)
Kérdés, hogy egy GTX 280 mellé, 1920x1200-re árt vagy használ egy ilyen PCI-s jószág?
Gyanítom, hogy elég erősen visszafogná a 280-at, már csak a lassú PCI miatt is.
Mi a véleményed?
Lenne értelme? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Nagynozi #1908 üzenetére
Nem érdeke az NV-nek, hogy olcsó kártyán jól fusson a physx. Az meg pláne nem, hogy processzoron! Lásd a nagysietve elhallgatatott, eltüntetett Fluidmark 1.2 es verzióját amiben a normálisan procira optimalizált physx egy Q9400-as procin gyorsabb volt mint egy GTX 275-ön. Ez az üzletpolitika nagyon ellenszenvessé teszi számomra az NV-t.
-
rup1u5
nagyúr
Kösz szépen!
Ezek szerint minimum 9500GT kéne physx-re. Igazából nem is nagyon játszom physx-es játékokkal és ráadásúl NV vga-m is van, úgyhogy csupán kiváncsiságból szeretném kipróbálni. Érdekelne, hogyan teljesítene játékokban egy ilyen kis PCI-s 9500 GT a GTS 250-em mellett. Ki is néztem egy 9500 GT-t de az a baj, hogy 81 dolcsiért (16K) nagyon drága.A felét talán még hajlandó is lennék kifizetni érte.
Tesztet sajnos nem találok róla a neten. -
rup1u5
nagyúr
Én továbbra is azt szeretném megtudni, hogy PCI-s 8400 GS, 32sp, 64bit, 512MB GDDR2 elég fizikára vagy nem?
-
rup1u5
nagyúr
Szerintetek egy PCI-s 8400 GS jó lenne fizikára?
Ha lenne értelme akkor lehet, hogy kipróbálnám. -
rup1u5
nagyúr
válasz
LordDarkness #1215 üzenetére
tudtommal xp alatt igen, vista alatt nem.
de ha tévedek majd jön egy nálam okosabb és kijavít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpársportok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Háztartási gépek
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Xbox tulajok OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest