- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
czpitti
senior tag
válasz
janos666 #2036 üzenetére
Rosszul írtam.Az 1.3-as patch ami nem működik(meg az 1.2-es sem)Nem játékkal próbálom hanem maga a hibrid rendszer nem működik(ati+nv)Mindent az általad leírtak szerint csináltam és a témaindító hsz-ek szerint(update 1 2 3)Minden lehetőséget végigpróbáltam régebbi driverekkel is és mégis fagy a w7.Kétszer le is gyalultam az os-t,szűz rendszeren sem jó
-
-
MC Pite
veterán
válasz
janos666 #1778 üzenetére
Akkor ha jól látom csak megoldható a vegyes használat; erre voltam kíváncsi
Most épp elfogytak a rendes kártyák a gépből, az 5770 (5670?) elött egy 1-2 slotos passzív vagy elég halk 8600ot betennék(Giga féle silentpipe II-es pl), ami később maradna fizikára; már ha azt mondjátok hogy használható ereje van a célra. Tizen alatt érdekel mindenképp a dolog; ha 15-20at nele éne ölni akkor annyit nem ér meg, addig marad a HD3300...
-
Kr/\toS
senior tag
válasz
janos666 #1778 üzenetére
Csak annyit füznék hozzá hogy 2 külön képernyővel is beüzemelhető.
Pont tegnap szántam rá magam a kisérletre. Mondjuk a fizix patcher cserbenhagyott de megoldottam régebbi 177.83as driverrel és a majdnem legujabb fizix update-el. Eddig müxik jól, csak a Batman AA-hoz és a Cryostasis-hoz gyengécske a 8500gt, most csak ez volt talonban. -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #1760 üzenetére
Persze ... ki lehet próbálni csak időpazarlás.
Az is készül állapotban van. Igazából azt pletyizik, hogy az AMD úgymond fellázító hadjárata rosszul hatott a Batman-ra, és az igazi indok nem is a hibás PhysX, hanem a fejlesztők félelme, hogy nem teljesíti a várt eladásokat a játék, mert a Radeon tulajok kiesnek a vásárlóbázisból. Éppen ezért tologatják a patch-et, és amikor már nem sláger a termék, akkor bevetik.
Igazból gyanús, hogy két GeForce PhysX játék nem lett PhysX ready. A Batman után főleg. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #1755 üzenetére
A Borderlandshez majd csak jövőre lesz PhysX DLC, de még nem biztos, hogy megjelenik. Azért maradt ki a megjelenéskor, mert sok benne a hiba, így még dolgozni kell rajta, persze kérdés, hogy megéri-e. Ezt gondolom majd a fejlesztők felmérik. Gondolom a hibák komolyak, másképp nincs értelme tiltani a technikát.
-
szuper-t
őstag
válasz
janos666 #1744 üzenetére
a lényeg lényege lényegben lényegtelen
csak azt ittem valaki már tesztelte h mire is képes egy ilyen picike kártya és tud erőviszonyokat mondani h érdemes e vele baszkódni
nagyon nincs kedvem ilen oylan beállításokkal 3dmarkozni:d meg sétálgatni a pályán annyi időm sajna nincs
azért köszi -
szuper-t
őstag
válasz
janos666 #1741 üzenetére
cad tervezés de az 2 monitoron megy ezért kell a 2. kártya
ott nem hazsnálok fizikát
az csak a játékban lett volna jó mert így a gtx275 dolgozik .. ha megérné akkor bekapcsolnám mellé a 9500gt-t
már csak az a kérdés h megéri e vagy szerezzek valami kimondott fizikai kártyát?
amit persze 2.lagos monitor kimenetként is tudok hazsnálni -
Aryan
senior tag
válasz
janos666 #1732 üzenetére
Friss a window -om és a legutolsó whql nvidia driver fel tette a PhysX_9.09.0814-et. A fluidmark mappájában csak 3 sys file-t látok, de egyik sem az.
Mindegy, van a StarTalesBenchmark ott már megy müködik jól +15fps-t hoz átlagban, hogy ha nem a főkártya GTX260 van belőve fizikára hanem a 8800GT
Köszi az infot!
-
Aryan
senior tag
válasz
janos666 #1730 üzenetére
Érdekes, nálam nem akar menni jól a Fluidmark. Mindig a főkártyát GTX260 teszi be fizika számolónak és nem a másik kártyát ami egy 8800GT. Nvdia vezérlőpultban a 8800GT van belőve PhysX gyorsítónak. A StarTalesBenchmark nevű NVIDIA-s techdemo-ban viszont jól működik a dolog
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #1729 üzenetére
Hoppá, töröltem a teszt mappájából a PhysxLoader.dll-t, most már nem 98 és 100, hanem 100 és 103 közt ingadozik. (Az még 8.x-es physx driverből való, most pedig kénytelen volt rákapni a legfrissebb 9.09.14-el települt verzióra, de sikerült neki így is, hogy már nem is Ageia hanem Nvidia mappában vannak a fileok.)
-
Aryan
senior tag
válasz
janos666 #1723 üzenetére
Köszi, sikerült megoldani, nem dugtam a kártyára semmilyen monitor csatit. Belehet állítani, hogy a 8800gt számolja a fizikát, dob is valamenyit a teljesítményen. Van az nvidia-s japán éneklős csajos techdemo, ha bevan lőve a 8800gt fizikának akkor átlag 65fps-t ír, ha a fő kártya a GTX260 van belőve fizikára is akkor csak átlag 50fps-t nyom a demo. Köszi a választ mégegyszer.
Most már csak a 8800gt halkítása van hátra, Rivatuner nem indul el 64bit miatt, msi afterburner progi egész értelmesnek tűnik.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
janos666 #1699 üzenetére
HD4870-es mellé toltam be próbából egy 8600GT-t. Tuning nuku, pedig mindkettőre ráférne...
Tornado pusztul rendesen, élmény azon tolni. Más dimenzió. Jó látni, hogy van még hova fejlődnie a játékoknak...
Azért UT zorall lenne 32-fős városi pályán, ami 100%-ig rombolható... Meccs végére nem maradna város, csak sitt...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
janos666 #1692 üzenetére
Két dolog. Egyrészt egy nem DX11-re specializált cucc kizárt, hogy lenyomja DX11-ben a célhardvert. Másrészt, ha a Larrabee olyan (ütőképes) állapotba lesz, hogy Intel tényleg betolja a játékipar alá, nV nem rúghat labdába. Intel ilyen téren túl nagy falat.
Értem ezalatt, hogy (anyagi háttere okán) olyan "manővereket" is megengedhet magának, amik igencsak megnehezítik a konkurensek dolgait... -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #1688 üzenetére
Nos, Liandri és THETA munkája: Radeon+Geforce rendszer 191.xx-el is:
PhysX-mod-x86-1.01-lite.rar
PhysX-mod-x64-1.01-lite.rar
Jelenleg 191.xx-ig biztos működik. Telepítés a readme-ből magyarul:
- Telepítsd a Forceware drivert, de NE indítsd újra a gépet.
- Használd a programot a driverfileok patchelésére.
- Most indítsd újra a gépet.
* Ha "a file használatban van" hibaüzenetet kapsz, akkor próbáld csökkentett módból futtatni a modot. -
Navaze
tag
válasz
janos666 #1664 üzenetére
Nem ba**tak át, illetve csak saját magamat tudom, mert én csinálgatom a gépeim, ha meg valami nem kerek, meg kérdem itt.
Az Evga csinál furcsa dolgokat, érdekesség ként érdemes meg nézni a képeken látható 2db 780i, bal alsó sarkán a különbséget.
- Itt a port. :[link]
- Hopp eltűnt. :[link]
Persze a nélkül is be lehet kötni gondolom, de hát egyszerűbb a hangkártyás megoldás.
Meg találtam egyébként a fizikára meg felelő vga-t. Az Xfx 9600gt-je, olcsóbb kategóriában van jelenleg is kapható kiegészítő csatlakozó sem kell hozzá, bár gondolom a fogyasztása ugyan az, és egy slot-t foglal. Bár tökéletes akkor lenne, ha passzív hűtővel lenne ellátva, de hát ez már tényleg sok. Ilyen hülye hobbi szinten építkezem nyilván 100* egyszerübben is lehet oldani a dolgokat, de ezt élvezem. -
mad1
veterán
válasz
janos666 #1662 üzenetére
ugyan úgy szétosztja a Physx számításokat is a kártyák közt, mint a grafikát
A tapasztalatom a kovetkezo:Amikor a mirorrs edget nyomtam 1.1el termeszetessen...jobban akadt az ablakok betoresenel 2db gtx260on sli ben mint amikor tarskartyanak adtam hozza a masodik 260ast a fizixnek. -
Navaze
tag
válasz
janos666 #1662 üzenetére
Na ezt sem tudtam „szétosztja a Physx számításokat is a kártyák”.
Hát a 12v-os csatlakozóval való problémám csak spóroláson alapul. A hellyel meg sajnos gázban vagyok mert, van egy régi Tv karim de a hangját még Cd kábelen kell eljuttatni a hangkártyába, viszont az Evga meg nem helyezett el ilyen port-ot az alaplapon így kellett egy Hk is, aztán szépen be gyűltem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
janos666 #1634 üzenetére
PPU-s kártyát nem szabad venni, tök felesleges. Nehezen forgalmazható ahogy írtad. Sokkal jobban jár az ember egy 8800GTS 320-al. Annak a hűtése is bika igaz kicsit sokat is eszik a 90nm-es GPU miatt bár nem mintha a mai kártyák olyan aszkéták lennének.
Kellő pic-e sáv: Szerencsére ha nem sli-ként kötöd össze akkor minden slot a natív sebességével megy. Igaz ha nem így lenne akkor is PCI-E 2.0 esetén még ez egyáltalán nem gond.
mod: Sztem elfér, de ha nagyon zavar szólhatsz a modiknak...
-
zippofcy
senior tag
válasz
janos666 #1627 üzenetére
"az API-t belegyúrták a CUDA-ba"
Ez a jobbik eset, ha így csinálták. De még akkor is a GPU teljesítményéből kell hogy elvegyen (mivel külön proci nincs a nyákon). Nem látom semmi előnyét hogy a fizikai motort a GPUra írják, mikor a mai játékok 99%-a GPU, és nem CPU limitált.
Viszont itt vannak nekünk a jó kis 4 magos procijaink.
Amikből a második két magot a tesztek szerint jó ha a játékok 10%-a használja.
Mennyivel értelmesebb lenne már ha vki olyan licenszelhető fizikai motort írna ami ebből a két magból fut vmelyiken.Mondjuk akkor nv-ati háború helyett lehetne intel-amd háború ... de az átlagfelhasználó akkor is jobban járna, mivel ma még a GPUk nem olyan erősek hogy teljesítményük 20-50%-át fizikai számolásra "pocsékolhatnák".
Legalábbis az eddigi tesztek szerint.A 190es forceware meg a játék által felrakott physx driver van fenn. (előtte asszem vmi 9-es volt) Oprendszer w7 x64 de nem hinném hogy ez számit. (azért majd megnézem, van fenn 32bites XP is)
Viszont az is biztos hogy ha a CPU számolja akkor élvezhetetlenül lassú a játék, szal a radeonosoknak tuti nem ez lesz a kedvenc gaméja.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
válasz
janos666 #1623 üzenetére
Szerintem meg a Cryo és a Batman ( bár utóbbit még nem próbáltam ) direktbe lettek úgy "megcsinálva", hogy a "maximális élvezethez" keljen egy viszonylag erős Gef Pfysx; mivel ezzel is az NV zsebét erősítik a vásárlók
Ha most nem így állna a piac szerintem szolidabb karikon is ugyan ezt produkálta volna a fentebb említett két játék. Az biztos, hogy Geforcera erősít az Nvidia ezért is írtam, hogy ki fog halni az AGEIA. Nem fűződik hozzá semmi érdeke, hogy életben tartsa.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #1590 üzenetére
Jah ... ez tuti az NV bosszúja.
Komolyra véve a dolgot a Termi az tényleg gány lett ... és ezért én inkább a kiadót hibáztatom, mert bevallottan megvágták a játékot, hiszen időre dolgoztak. A Bionic Commando viszont nem rossz. Igazából nem értem miért kerültek ilyen helyzetbe. A Capcom-nak szerintem nem volt oka megvonni az anyagi erőforrásokat. Persze a pénzügyi eredményeket nem tudom, csak abból indulok ki, hogy a Bionic Commando alapvetően jó produktum, nem kiemelkedő, de jól összerakott játék.
Most elvileg egy projectre van anyagi fedezetük, ezért dobják a kiadott játékok támogatását. Hát kívánom nekik a legjobbakat. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #1586 üzenetére
A PhysX drivert lehet önmagában frissíteni. A baj a CUDA. Abból az új verziókat csak a GPU driverrel lehet telepíteni.
Amúgy tuti lesznek ilyen harmadik féltől származó megoldások. Technikailag ezt sokkal könnyebb kivitelezni, mint a Radeonos PhysX-et. Ráadásul az SLI PhysX megmarad, tehát a driverben ott lesz a megfelelő rutin. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
janos666 #1562 üzenetére
Nincs hozzá cuccunk, egyáltalán nem volt kalibrálva. Csak plug&play teszt volt és abból az tűnt ki mind a kettőnknek, hogy az nVnek szebb a képe a Radi meg gyorsabb. Az árnyékok jobban kidolgozottabbak voltak, a szereplő szemüvegén is élethűbben csillant meg a napfény, az egész máshogy tükröződött.
Lehet az Acer-t is támogatja az nV azért néz ki jobban GTX-el a kép mint a HD-vel...mod: off
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
janos666 #1557 üzenetére
Korpa diét?!
Most készítünk G4ga kollégával egy 4870 1GB VS GTX260 216SP tesztet és volt alkalmam közvetlenül összehasonlítani a kettőt. AC-ben is, terítéken van és sok más játék is (Crysis, Crysis Warhead, Resdient Evil 5, GRiD, GTA4, FarCry 2). Hát utóbbi tény hogy nyers erejét tekintve erősebb de - és ezt a HD tulaj is elismerte, mitöbb ő jegyezte meg elsőként - bizony a Gef szebb képet ad (nem is kicsit). Olyan beállítások is elérhetőek amik HD Radival nem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #1555 üzenetére
Az AC-nél már tudta az NV, hogy ez a dolog bukóba kezd átfordulni. Most már csak alibiznek.
A PhysX-et amúgy sem érdemes a DX10.1-hez hasonlítani. Az utóbbi független szabvány, így van jövője, előbbi zárt, így bukásra van ítélve (kivéve ha megnyitják). Ha valakinek jobban tetszik a PhysX költsön GeForce-ra ... az NV GPU piacára nézve ez már édes mindegy,
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #1552 üzenetére
Az Assassin's Creed-del az volt a baj, hogy két sor a javítás, amit ráadásul csak az AMD-s doksiból kell kimásolni.
A DX10.1-et látvány szempontjából egyelőre az Unigine motor és a Stalker: Clear Sky használja (plusz a patchmentes AC). A többi program úgy lett írva, hogy sebességelőny legyen belőle. Ezeket a dolgokat a fejlesztők döntik el.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
janos666 #1552 üzenetére
Nem versengtetem a 9800GT-t a 4870-el, mert az dőreség. Csak arról van szó, hogy a 4870 váltotta nálam az előbbit. Mindkettővel 1680x1050-ben toltam mindent egyébként 22-es monitoron, és azért annyira nem estem hasra a különbségektől, egyedül a Racedriver:GRID hozott látványos győzelmet a Sapphire javára
Nálam legalábbis!
Egyébként nem is vártam, hogy a DX10.1-nek bármiféle gyakorlati hasznát veszem majd -
Taifa Díaz
őstag
válasz
janos666 #1550 üzenetére
Nem gizdulok semmire, brother
Szeretek játszani, azt viszont nem szeretem, ha már a driverben le van butítva a játék élsimitása, anizotróp szűrése. Nincs 10.1-es game? Indítsd csak el bármilyen NV lapkás kártyán az Assassin's Creed-et! Aztán nevezd át az exe fájlt, és nézd meg ugyanazon a beállításon. Ha még nem lassul be annyira, hogy meg tudd nézni egyáltalán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #1519 üzenetére
GeForce-on addig lehet ezt megtenni, amíg nem csinálnak DDI 10.1-re meghajtót. Ahogy írtam nekik jó az általános kényszerítés, mert nem játszik a DX10.1 kód. Az AMD-nek a DDI 10.1 miatt minden játékra egyéni profilt kell csinálni.
A Riddickben tudsz AA-t használni, de ahhoz ki kell kapcsolni az SSAO-t. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #1517 üzenetére
Az AF-et DX9-ben bármikor lehet kényszeríteni. DX10-ben már más a helyzet, mert az AMD rendszerek támogatják a DX10.1-et, így ott be van vezetve a profilozás, ami azt jelenti, hogy egyes játékoknál majd nem lehet alkalmazni kényszerített AF-et, mert shader alapú szűrést fognak használni. Az NV-nél ilyen probléma nincs, hiszen eleve csak most lett DX10.1-es kártyájuk. A DX10-es GeForce-ok nem tudják a LOD utasításokat, így számukra mehet a globális kényszerítés, hiszen úgy sem tudják értelmezni a shader alapú szűrést. Maximum nem lesz AF a játékon. Ha az AMD nem tért volna át a profilozásra, akkor azokban a játékokban sem lenne majd a jövőben AF, ahol ezt LOD utasítással oldják meg.
Rég nem a kényelemről szól a dolog, komoly kompatibilítási problémák vannak, amire az MS adagolt megoldásokat a DX10.1-ben. Baromi fontos lett volna az NV-nek ezt támogatni, mert már nem jelentene problémát az AA és az AF. Az NV csak most állt be a támogatók közé, nekik is át kell alakítani az egész kényszerítős rendszert alkalmazás profil szintjén.
A kényszerítős dolog eleve halott megoldás, itt az egész problémát a DX10.1 használata fogja megoldani. Ez ellen lehet küzdeni, csak nem érdemes. Az NV régóta az egész piac érdekével ellentétes dolgokat csinál. Nyilván ez is a CUDA-s terv része volt. Próbálták adagolni, hogy az MS nem tudja megoldani a problémákat, így ideje áttérni a CUDA-ra, ahol a jó öreg NV mindent helyrerak.Persze az MS az NV miatt nem tudta megoldani a bajokat. Mondjuk a DX10-et sikerült rendkívül negatív fényben feltüntetni, ezt a részt nagyszerűen kivitelezte az NV. Igazából a baj az volt, hogy a fejlesztők értenek hozzá, és átlátják a helyzetet. Egy ilyen ember jóval nehezebben megvezethető, mint egy vásárló.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666 #1515 üzenetére
A Capcom többnyire reklámszerződésesek köt. Lényegtelen ebből a szempontból a logó. A GeForce PyhsX szerződésekért viszont jó summát kaptak, illetve hát kaptak volna. Gondolom a GRIN-nek való összetűzés kihat a Capcomra is.
Amikor AA-t és AF-et állítasz, akkor azt a játékban kell tenni, mert a Catalyst AI csak akkor kényszerít, ha arra a játék profilja engedélyt ad.
Nem jó, hogy 2010-re csúszik a Dark Void, ki fog így DX10-es GeForce-ot venni. A nagy PhysX felhozatalból már csak a Darkness Of Days és a Shattered Horizon maradt. Nem írhatom le mind, de az AMD ennél sokkal ütősebb címekkel jön (DIRT 2, BattleField 1943 publikus oldalról ... aztán szét lehet nézni a Blizzard, a Techland, az Ubisoft, a SEGA és az EA háza táján). A Dark Void még olyan szempontból is probléma, hogy az egyetlen olyan cím volt, ami tényleg jónak tűnt. A Shattered Horizon még ami felől ígérgetnek, de nagyon nem láttunk még eddig semmit. -
pachito
őstag
válasz
janos666 #1442 üzenetére
"A Guru3D DriverSweepert próbáltad? Töröld le az nv drivert is, indítsd el a windows-t csökkentett (safe) módban, indítsd el a programot, és pipáld be az nv drivert és a physx-et is (a többit ne), futtasd, indítsd újra a windowst normál módban.
---------->nem nyert<-----------
Hová tehettem azt a fránya windows dvd-t...
Mindenesetre köszönöm a segítséget, és a rá(m)fordított időt mindenkinek!
-
FeriPRO
tag
válasz
janos666 #1424 üzenetére
SLI-PhysX,ez új (nekem),gondolom ezt csak SLI rendszereknél lehet,társkártyánál nem...(Most ne írd le hogy ez így van,mert tudom,hogy így van és nem lehet!
Ennyire Noob nem vagyok)...
De akkor Tri- és QuadSLI PhysX is van?Amúgy szerintetek 2 év múlva is jelen lesz a PhysX? (azért 2 év múlva mert akkor akarok majd új gépet venni)
És még mindig ez a vizezés az álmod? Gondolod Halkabb lesz egy 4870x2 és egy 8800GTS együtt vizesblokkal mint szimplán egy 4870x2 egy kicsit felstupekolt referenciahűtéssel?
És miért pont 8800GTS320 ??
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
janos666 #1420 üzenetére
Nálunk is voltak páran akik megvárták minden tárgyból amíg szerencséjük lesz. Nos 2x annyi ideig tartott mint ameddig kellett volna de legalább sokáig volt az ember "kis diák" ennek összes előnyével egyetemben.
Úgy hívtuk csak őket, hogy a veteránok.
élni tudni kell...
-
szegi2
csendes tag
válasz
janos666 #1371 üzenetére
Hi
Köszönöm az útbaigazítást, most már tökéletesen megy a physx Mirror's Edge alatt.
Ati HD4850 9.5 catalyst + Nvidia 8600GT 181.22
Fájl letörölve, 800x600 beállítva a 8600gt-n és megy. Minden maxon, physx bekapcsolva, akadás kikapcsolva
Asszem újra végigviszem.
Thx mégegyszer
-
FeriPRO
tag
válasz
janos666 #1375 üzenetére
A srácnak igaza van,tényleg hamar el tudná passzolni az ageia karit... Amúgy mi lesz a GTX275 tervvel nekem szimpibbnek tűnik mint a 4870x2-re még egy vízhűtésre is költeni,bár mondjuk ez a te dolgod,nem akarok beleszólni. Amúgy nem nvidia-rajongásom miatt mondom,mivel elismerem én is hogy pl egy 4770-es Radeon kari nagyon jó. Amúgy meg ne csodálkozz ha melegszenek a kártyáid,hiszen folyamatosan fűrészeled le a bordáról a lamellákat és még Rivatunerrel és Atitools-al rángatod őket fölfele...
-
gfefe
őstag
válasz
janos666 #1375 üzenetére
Lehet, hogy igazad van. Bár én egy picit olcsóbban jutottam a karihoz
és ha vki nem ért úgy hozzá mint te annak bőven megfelel bármire az ageia kari is... Túl adni meg túl lehet rajta... elhiheted, hogy lenne rá kereslet.
(bár egyenlőre nincs kedvem túladni rajta... pláne, hogy most vettem
)
-
FeriPRO
tag
válasz
janos666 #1368 üzenetére
Ohh,milyen rejtélyes,családi biznisz... amúgy ha tényleg ráérsz és ennyire megy akkor Cell Factort csináld meg...
Jó tudom hogy már sokan próbálták és nem lehet,csak hülyülök...
Frontlines: Fuel of War használ physx-et??? Az nvidia oldalának physx listáján nincs fönt,de további oldalakon viszont fent van,a Wikipedián (amit tudom hogy bloggerek írnak,ezért szűrni kell,de...) pl még az is meg van adva hogy régen még az nzone.com-on is fent volt hogy physx-es,de vajon már miért nincs fent,lehet hogy csak tévedés volt,vagy csak szimplán kimaradt?? -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #1366 üzenetére
Megvan! A PhysxDevice.dll filet kell törölni a Mirror's Edge / Binaries mappából, és máris rákap a geforcera, ha 181.22-es driver van hozzá telepítve. Illetve nem tudom honnan szedték a tanácsot neten, akik 181.77-et tartották legjobbnak, azzal a Cryostasis sem futott rendesen, ezzel viszont igen. Lehet, hogy meg sem próbáltak Vistás drivert felrakni Win7-re, és a WDDM1.1-esek közül tényleg a 181.77 működött legtöbb helyen.
(#1367) Nem, csak sok a szabadidőm, még javában dúl a vizsgaidőszak, és legtöbb ismerősöm még azzal van elfoglalva, én meg már második hete ülök itthon, mert még a családi bizniszbe se kell belefolynom, nincs még sok meló (nyár közepén már szokott...). -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #1365 üzenetére
Mielőtt még valaki nekiállna, aztán mégsem megy: Tévedtem, úgy látszik a 181.22 is előfeltétel, de dll-eket is kell babrálni, csak ezek szerint elfelejtettem valamelyiket backupolni csere előtt, most csináltam egy clean installt, és nem jó, nekiállok egyesével dll-t frissíteni, és majd kibukik...
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #1364 üzenetére
Egyrészről csalódás, másrészről jó hír, hogy nem a dll-ek cserélgetése vezetett eredményre, hanem az, hogy pontosan a 181.22-es drivert sikerült felraknom. Úgy néz ki a Fluidmark hiába futott a 181.77-el is, illetve hibába tettem be a Mirrors Edge vagy a Cryostasis mappájába a Fluidmark által használt, vagy attól még frissebb, esetleg UT3-ból vett öregebb dll-eket, más driverrel nem indul be a 8600GT, 181.22-est telepítve viszont nincs szükség a dll-ek cseréjére sem, vagy más trükközésre. A Cryo nekem nem fut 100%-ig reccenéstelenül fullon, physx hardware OFF opcióval se, de most így néztem meg, hogy minden maxon (physx is, a speckó effektekkel ON), és játszható. Gondolom ha butítanék picit a grafikán már talán az is elég lenne (pl AA off) a tökéletes reccenéstelenséghez (vagy talán 9.6-os Catalyst is elég lesz), de szerintem nem a Physx fogta vissza. (legalább is ott, ahol eddig néztem, hardware ON-al eddig ott nagyon belassult, most nem változik semmi, mikor repkednek a jégszilánkok)
-
FeriPRO
tag
válasz
janos666 #1360 üzenetére
Nézd: [link] 5.1-es gamer fejhallgató,látod nem hagylak nyugodni...
jah hogy te koleszos vagy a BME-n,nem tudtam... egyszer nem akarsz csinálni egy 8600gt 9500gt physx tesztet,mert olyat sehol nem találtam még,és csak 8600 ddr2-eset tudnék szerezni de ddr3-assal kéne pipróbálni sőt akkor már ddr2-őt is be lehetne venni? Amúgy tök jó hogy hangszigetelésről beszélünk a physx-es topicban,úgyhogy mesélj inkább kicsit az egyetemről,én Kandóra készülök...
-
FeriPRO
tag
válasz
janos666 #1356 üzenetére
Minek neked vizes blokk,nem elég a gányolásod,amit ezzel a szerencsétlen 4870X2-vel csináltál??? amúgy tudod mit próbálj ki ha nagyon ráérsz,szedd ki a radeon karit és csak a 8600-assal próbáld meg (ajánlok egy frissen reinstalált gépet,mert szörnyű,amit te művelsz ezekkel a driverekkel
)
-
FeriPRO
tag
válasz
janos666 #1353 üzenetére
Milyen érdekes,nekem is a halott csávó után szaggtott be a fizika még föl nem raktam a 181.22-est. Ezért az összes mirror's edges tesztemet ott szoktam elkezdeni hogy kijövök a rendőrcsajtól és odáig tolom még a helikoptertől menekülve rá nem ugrok egy iylen kék ponyvás dobozra... itt szoktam elérni minimum 41 fps-t. Lehet nem tetszik neki az hogy így oda vissza hekkelsz a radeonnal és még az nvidia drivert is buhinálod,mert ha az én 9500-öm elbírja akkor a te 8600-odnak is el kéne. Ha pesti vagy akkor hozd át,kipróbáljuk..
Szerk.: az Infernal azt mondod "nem jó"?,kár pedig egyszer ki akartam próbálni ,mert trailerje számomra nagyon vonzó volt! Bár ha halhatatlan vagy,az sok játékban rossz pl. crysis (ott még az ellenfeleidbe is bele kell nyomni egy tárat...
)
-
-
FeriPRO
tag
válasz
janos666 #1336 üzenetére
Hát jah,de nem tudom hogy mennyire tudná lekövetni a GPU a sokkal magasabb órajelet,továbbá ugye itt a feszt nem tudod állítani tehát még az is beszámíthat!
Jah a ventit nem tudom állítani,felhúzom a csúszkát a kívánt értékre és mikor nyomok egy alkapmazást visszaugrik.tipp? -
FeriPRO
tag
válasz
janos666 #1332 üzenetére
Nah gyors teszt,természetesen lesz ennél pontosabb és jobb is proci húzással meg stb. de csak gyors érték:
Fluid Mark:
550/1400 plusz karival minimum fps (az amikor már 30000 golyó van) :19 FPS
550/1603 plusz karival minimum fps (az amikor már 30000 golyó van) :20 FPS
651/1657 plusz karival minimum fps (az amikor már 30000 golyó van) :21 FPsHát nem sok,de meg fogom oldani lesz az még 24-25 folyamatos kép
így 2 perc alatt 49 fokos volt,lehetne még ezen húzni vagy akkor már nem lesz stabil? -
FeriPRO
tag
válasz
janos666 #1332 üzenetére
Hát ilyen nincs!
az nTune-nál volt ilyen valami amit el kellett fogadni és mikor azt elfogadtam,azóta még a rivatuner se látja a 9500-ast.pontosabban látja,de azt írja ki hogy valami g165-ös GPU-ja van és 4095MB memória... valamint az overclock résznél pedig nem látja a Hz-eket. Ez most mi? Win-reinstal??? -
FeriPRO
tag
válasz
janos666 #1327 üzenetére
Tudom hogy eldöcög CPU-n is a physx,de a hibánál kifejezetten Ageia physx-et akart,tehát még nem is NV-at, lehet hogy ez még egy régi Ageia PhysX "reklámozására" készült játék és azért nem indul,mert nem találja az Ageia kártyát. Eleinte a Cell Factor is ilyen volt,és azt is csak később lehetett elindítani kártya nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Ingatlanos topic!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest