- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cytec
csendes tag
Tisztelt ruti.
Remélem nem sértődtél meg a hozzászólásom miatt.
Nem ez volt a szándékom.Én sem sértődtem meg csak közöltem mit érzek ki a válaszokból.
Előfordulhat hogy én értek mindig mindent félre.Az a baj velem hogy mindig ezerszer körbejárok valamit mielőtt cselekednék és tönkretennék bármit is a gépemben.
Mindig megpróbálok utánajárni és ha még mindig bizonytalan vagyok akkor fórumokon érdeklődök.
Többnyire csak öreg rókáknak, rutinos versenyzőknek a szavára adok és figyelek fel.
Ők általában mindig tudják a tutit.Persze néha előfordul hogy az öregség nem mindig párosul a bölcsességgel.
Ilyen is van. -
szemtelen
tag
olvasgatom olvasgatom, nem semmi ami itt van
Tényleg jó kérdés de találtam egy EVGA által gyártott 430as karit , mellé egy 6870 főkártyának, többet tud e mint egy 560as OC mert árban kb annyi??
Mármint megéri-e sebességben, grafikában, mert sikerélményben, ha megy az "megfizethetetlen" -
Gucunja
aktív tag
köszi, és mivel nekem ez új valaki küldene valami cikket blogot, erről hogy is működik mindez? Mármint Hogy rakok be a4670 mellé egy NV kártyát hogy bírom működésre stb. (a lapom CF-es ASRock 870 EXTREME3 , proci Athlon II X2 440 3,2 Ghz, 2X2 Gb DDR3 2000, a kártya egy HD4670 GDDR3 1GB)
nagyon köszi előre is
-
polonic
félisten
Értem és köszi. Mondjuk engem nem különösebben izgat ez a physx, legtöbbször enélkül játszottam.
Még nincs meg a kártya, csak ez lesz a későbbiekben, kényszerből, mert az előző 8800 gts 640 mb vga ram hibás lett és erre fogom cserélni. Tudom, hogy a cpu gyengécske már, de erre a konfigra én már nem költök, majd a bulldozer utána szeretnék új konfigot és akkor viszem tovább az új vga-t. -
törölt tag
ma viszik el a 9800gtx-et, így már azza nem fogom tesztelni, helyette egy 8800gts320at fogok használni fő kártyának. amúgy használtam külön is a 8600gt-t és működés szempontjából hibátlan.
több beállítással is teszteltem, aa- nélkül is, de úgy is döcögött, illetve az aa bekapcsolásával mintha gyorsabb lett volna, de lehet, h épp másik pályarészen voltam. -
Hard5tyle
csendes tag
Köszönöm a gyors választ, így már érthető.
Viszont lenne még egy kérdésem, ami igazából nem érint, csak kíváncsiságból teszem fel. Szóval hogyha egy Radeon kártya lenne a gépemben, és bekapcsolt PhysX mellett futtatnám pl. a már említett Cryostasis-t, vagy akármelyik PhysX-et támogató játékot, akkor a CPU számolná a fizikát, ugye? (mivel a Radeon CUDA platform hiányában nem tudja kezelni a PhysX technológiát)
-
zolaas
senior tag
1. Gondolom, h abban van.( A cpu-hoz közelebbi slot)
2. Mind2 kártyában próbáltam, de csak hdmit. nincs másmilyen kábelem kéznél.
3. A táp Hipro 700 w a Gt 220 pedig xfx aktív hűtésű kari.Csak úgy :9 Mind 2 kártya műxik egyedül, de mihelyst bekerül mellé a másikba a monitorom nem kapcsol be, csak keresi a bejövő jelet. A win rendben elindul sztm, mert ha kinyomom resettel, utánna először a helyreállító panel ugrik be. Jah és a monitor: Samsung 2693HM.
-
Tripower
tag
Köszönöm a segitséget gondolkodom eröteljesen de nem tudom mi legyen....
mindig nyügös alatt mit értesz?
omlos vagy akad stb.?
még latolgatom mindig a lehetöségeket....PirosHello:
ha hybrid booster akkor mi?
még mindig nem kaptam választ....
de köszönöm az eddigi segitséget még bizonytalanabb lettem....én meg a nagy pofám -
Sanyi19
őstag
az nvidia control panelban a physX-et majd ,hogy állítsam be?(elvileg holnap érkezik a gt240-em)
automatikus kiválasztás?
vagy ,hogy működik ez a besegítés?megnézem amúgy majd tesztekkel,hogyha nem lesz gyorsabb úgy ,hogy bent van a gt220 akkor lehet eladom.
Ja és amugy a PhysX tárkártya működéséhez miylen sávszélleség szükséges? mert régi alaplapom van amin van egy 16x és egy 4x PCI-E amikor néztem az x1950pro val akkor az 16x módban futott, a geforce meg 2x módban pedig 4x a port.... kíváncsi vagyok elég lesz-e az???
-
XoZ
aktív tag
Szívesen
A Vantage előtti 3DMark tesztprogramok még nem használnak PhysX technológiát. Tehát tényleg csak játékokkal lehet tesztelni, és tulajdonképpen csak azokkal érdemes.
Ha a társkártyás és társkártya nélküli rendszert hasonlítunk össze, akkor az eredmény a következőktől függ:
- a fő kártya számítási kapacitása
- a társkártya számítási kapacitása
- a játékban szükséges grafikai és fizikai számítási kapacitás igény (ami ráadásul igen változó lehet játékon belül is)
Néhány példa (nem feltétlenül fordul elő mindegyik valós játékoknál):
- a játék nagyon erős grafikai terhelést jelent, ezért a fő kártyának alig marad kapacitása a PhysX számítására: ilyenkor érdemes használni társkártyát
- a játék közepes grafikai terhelést jelent, így marad számítási kapacitás a PhysX-re: ha erős a fő kártya, akkor nem feltétlenül kell társkártya, mert az is lehet, hogy a fő kártya PhysX-re megmaradó számítási kapacitása nagyobb, mint az aktuális társkártyáé
- a játék közepes vagy alacsony grafikai terhelést jelent, viszont nagyon nagy PhysX számítási kapacitásra lenne szüksége: ez egy speciális extrém eset, ilyenkor erősebb társkártya mellé kisebb főkártya a jó megoldás -
XoZ
aktív tag
A Vantage GPU tesztjénél nincs GPU-n számolt fizika, ezért itt a fő GPU teljes számítási kapacitása a grafika számításra áll rendelkezésre. Mivel ebben a tesztfázisban a PhysX beállítástól függetlenül a 8800 GTS számolja a grafikát, a CPU pedig a fizikát, ezért mindig ugyanannyi GPU pont lesz a végeredmény. Ebből, és az előző hozzászólásomban a CPU tesztről írtakból következik, hogy a három PhysX beáálítás között a CPU pontszámban lesz különbség, aminek az eredménye beleszámít a TOTAL pontszámba, és így nyilván akkor lesz a legtöbb, ha a 8800 GTS-en futottak a CPU teszt fizikai számításai. A Vantage tehát a társkártyás PhysX rendszer teljesítményének mérésére teljesen alkalmatlan, amire jó, az a különböző kártyák grafikai és PhysX számítási teljesítményének mérése.
-
XoZ
aktív tag
A Vantage nem alkalmas a PhysX társkártya játékokban mutatott teljesítmény javító hatásának mérésére. Ennek egyszerű oka van: nem úgy működik a mérés, mint ahogy a játékban van használva a társkártya. Játék esetén a fő kártya számolja a játék grafikáját, és a társkártya csak a fizikáért felel, ezzel pedig tehermentesíti a fő kártyát a PhysX effektek számolása alól, és így az teljes teljesítményével a grafikával tud foglalkozni. A Vantage CPU tesztje úgy teszteli a CPU erejét, hogy a PhysX API segítségével fizikai számításokat végeztet a CPU-val, miközben egy viszonylag egyszerű grafikai megjelenítés is történik. Ez a CPU teszt úgy lett megírva, hogy ha PhysX képes GPU van a gépben, és engedélyezve van rajta a PhysX számítás, akkor a CPU helyett a GPU fog számolni. Ekkor tehát a viszonylag egyszerű grafika miatt az eredményt a GPU PhysX számítási teljesítménye fogja meghatározni (amiből a grafikai számítás alig vesz el), ezért kap több pontot a 8800 GTS, mint a 8600.
A konklúzió tehát az, amit Te is írtál: játékokkal érdemes tesztelni, ahol a bonyolult grafika lefoglalja a fő kártya számítási kapacitásának nagy részét, és így a társkártya alkalmazása segíteni tud a jobb FPS szám elérésében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest