- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
És az említett kártyák is olcsóbbak még, mint pl. egy BFG féle Ageia Physx Card, nem beszélve arról, hogy könnyebben fogatható (adás-vétel). Szóval nincs itt gond ezzel, hogy külön PPU helyett a GPU-kat használják.
Rugalasabb azért a dolog, csak a kellő számú PCI-E sáv és slot lehet a gond, de a kétcsipes kártyák amúgy is hatékonyabbak, mint a kétkártyás CF, és még két GTX295 mellé is befér egy 3. kártya a megfelelő alaplapba (és többnyire elég is neki a sávszél, ami azon a sloton marad neki). -
janos666
nagyúr
Szerintem a 9800GT-n G92b mag van, ami a 9800GTX+ról marad le, a 8800GT-n pedig G92, ami a 8800GTS512-nek (vagy a nem pluszos 9800GTX-nek) nem volt elég.
De ez nem változtat a többin, amit mondtál...Az MCH tud 2x16 sávot, a mellé rakott FSB pedig szintén adhat még 16 sávot ([link]), tehát nem lesz gondod azzal sem, hogy a 3. kártya kieszi a sávszélt az SLI alól.
Minden esetre legalább is próbáld ki, míg nem sikerül aladnod a kártyát.Elvileg automatikus lesz minden, de ha nem, akkor se kell sokat babrálni vele.
-
janos666
nagyúr
Egyszer minden véget ér, de ez konkrétan nem ma vagy holnap, csak ha majd jön valami játék, aminek 181.22-estől úabb drivert igénylő Physx runtime kell, és nem sikerül valahogy kijátszani.
(#1585) Med1on - Az alábbi hír után nem, idén már semmiképp, de jövőre se, utána meg már mindegy is lesz, ha minden igaz. Persze ki tudja, lehet hogy jövőre eladják.
-
tzsolesz
nagyúr
Árnyékok, textúrák, körvonalak jelenléte, illetve intenzitása, gyengesége, meg nem léte, stb... mind mind függ a catalyst controll center, és az NV vezérlőpult beállításaitól is. A PH!-án azért nem látnak különbséget, mert az NV-t a legszebbre teszik mindenhol, az ATI-t pedig legjobb minőségre. Ez kb. ugyanazt jelenti mindkét cégnél. ha ez nem volt meg, akkor egyértelmű, hogy lehetnek eltérések. (ez nem VGA specifikus
) (Halkan teszem hozzá, hogy a teszt eredményeket is drasztikusan befolyásolja, a radeon kártya terhére
)
Másik: Mint köztudott, már réges régótra (<-ez nem magyar szó szerintem
) visszanyúl a hiedelem, hogy az radeonok képe szebb, mint asztalon, mint 3D-ben. Ez bizony igaz asszem a G92-s Geforce-okig. Mivel több tucat júzer aki váltott a két kari között esküdött, hogy szebb a képe a radeonnak, főleg játék közben. (fagy53 kollegának csak hihetünk, mivel Ő egyáltalán nem elfogult). Én is tapasztaltam egy 8500GT, és egy 2600XT között, amikor eladtam öcsémnek a monitoromat, azt hittük hogy út közben meghibásodott, és azért olyan randa mosott a színe, és azért olyan ocsmány. De utána kiderült a dolog. a két kari képe között ég és a föld volt a különbség.
Valószínű, hogy a GT200 chippel szerelt VGA-k már nem küzdenek ezzel a betegséggel.
Bj Brooklyn Talán legalább egy HÁZIGAZDÁVAL szebben is társaloghatnál. Nézd már légyszíves vissza miket irkáltál az utolsó oldalon. Szerencséd, hogy egy türelmesebbet fogtál ki.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A PH-s csapat rendre ezt vizsgálja a tesztekben. Valamiért nem vettünk észre különbséget. A képminőséget egy ideje azért nem fényképezzük, mert nem látunk eltérést.
Ha volna eltérés, akkor nyomnánk az összehasonlító szkrínsuhtot. Ez a jövőben is így lesz. Ha van eltérés bemutatjuk.
Mellesleg ha jól tudom a Crysis-ban dinamikus napszakváltozás van, nem lehet, hogy ez a különbség?
-
Med1on
aktív tag
Vmi konkrétumot tudnál mutatni a dologban? Gondolom ahol látható különbségek voltak ott készítettetek egy képernyő mentését. Esetleg ha ezeket megosztanád a nagyközönséggel vmivel hitelesebb lenne az állításod.
LOL Abu85
Amikor elkezdtem ezt írni még nem láttam ezt a hozzászólásod.
-
janos666
nagyúr
Nem véletlenül van tele a hozzászólásom smile-kkal.
Amúgy, mint Abu is írta, a Physx és CUDA alapvetően ingyenes lenne. És azután, hogy lassan látják, hogy a GPU Physx AMD nélkül nem megy, az AMD pedig nem adja be a derekát, már nem sok választásuk marad. Ha átírják OpenCL-re, legalább annyi reklámértéke még megmarad, hogy nVidia Physx marad a neve, attól hogy AMD-n is fut. Sőt, minthogy az ő GPU-ik jobb GPGPU-k, így gyorsabban is futna a kód Geforce-okon, ami jól jöhet FPS grafikon rajzolós tesztek konklúziójavításához. -
FeriPRO
tag
És itt mi az a PCI-E 2.0 x8+x4,pontosabban tudom mi, hogy egyik 8-szorosan a másik 4-szeresen megy. De ezt így be lehet állítani melyik hányszorosan menjen vagy az egyik itt mitől lett x4-es? Vagy ez az amikor nem rakod rá a CF/SLI sint (mint nálunk,physx-eseknél ) és így az egyik 8-szorosra ugrik a másik pedig marad az alap 4-szeresen? Mert tudtommal P35-nél ha beleraksz egy másik physx kártyát (ugye sin nélkül)akkor attól még az első pci-e x16-os marad akkor itt miért lessz x8-os??? (Remélem érted mire akarok kilyukadni és mit kérdezek)
-
FeriPRO
tag
Tényleg,pedig azt hittem hogy a GTX260 már azért van olyan izmos kártya,mondjuk igaz,ssoe járt még a kezem alatt,csak így technikai adatok után nézegetve gondoltam... és egy 280 már azért kihasználja,vagy 285? vagy ez a pci-e 2.0 is olyan mint az usb 3.0 (lesz majd),hogy tök jó meg gyors csak semmi se használja ki???
Mondjuk igaz,nekem se jutott volna eszembe az én CF deszkámba még egy karit dugni...már én nem erre a topikra lettem figyelmes hanem mikor két különböző NV kártyákat láttam egy gépbe SLI sin nélkül,ilyenkor még nem igazán tudtam mi a physx és csak késöbb jártam utána hogy mi is ez az egész többkártyás balhé...
Norbesz23455: A CellFactor nem használ Nvidia physx-et,ott az élvezhető gémet a procidnak köszönheted,mert az csak Agiea kártyán megy...(mondjuk "jutúbon" én is láttam ilyen nvidiás videókat,de szerintem kamu,mert SLI Zone-on se tudta senki hogy hogy kell cellfactorozni nv karin,vagy te tudod???
)
-
FeriPRO
tag
Qrunak igaza van,VGA ventit tuning nélkül nem szokás piszkálni (és amúgy se mindig sikerül).
Kicsit vitatkoznék(csak hogy még 3-4 hozzászólásig meglegyen a téma):Szerintem egy GTX260-nak már nem mindegy,hogy PCI-E 1.1 vagy 2.0 ,mivel a GTX szériának már elég nagy teljesítménye van a 2.0-ás sávszélességhez! de abban igazad van hogy sokat nem fog változtatni,max pár százalékot).
9800GT-t venni valóban butaság erre a célra...max 9600...De előbb tegyük fel a kérdést,valóban szükséged van GTX260 mellett plusz kártyára,főleg ilyen nagy teljesítményűre?? Mert ezzel a plusz karival csak mi bohóckodunk,nagy teljesítményű kari mellett felesleges pénzkidobás (főleg annál az 5 játéknál ami használja).
A kiírást meg látom...kösz
(Tudom hogy Qrunak írtam vissza,mindenki szűrje ki magának a neki való információt)
-
FeriPRO
tag
És az a PhysX Enabled/Disabled se működik mivel hiába rakod Enabledre OKot nyomsz és visszaugrik Disabledre,mégis működik mintha Enableden lenne. Amúgy nem multi GPU-ról témázunk hanem SLI-physx-ről
(ha az a "mod" nekem szólt) Amúgy meg csak reménykedni lehet hogy az nvidia úgy írja a drivereit hogy a legoptimálisabb legyen ilyen physx kiválasztós beállításokban,de ha az eszközökbe letiltod a plusz karit és nyomsz egy restart-ot akkor az elsődleges karid fogja számolni.
-
FeriPRO
tag
Szerintem Abu arra gondolt hogy azért mert nem törik ki egy ablak attól még a physx jelen van mivel a játék közben a gravitáció is jelen van,ami ugyan úgy fizikának minősül és számolhat a physx kártya.
Abu85:Teszteltem most,hát nekem 1% százalékkal se volt jobb physx enableddel,mint nélküle (Kétség/Suspense pályán játszottam tethalottat [F billentyű],az ember összeesik és a keze lába kifordul,oda kellhet fizika),de attól még én annak adok igazat,hogy ezt számolhatja a physx[GPU] csak annyira minimális ez a fizika hogy mind1 hogy CPU vagy GPU számolja!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Olyat nem lehet. Egy program vagy GeForce PhysX módban fut, vagy nem. Ha GeForce PhysX mód van, akkor minden pályán a GPU számolja a fizikát.
antikomcsi: A PhysX SLI csak két különböző kártyával működik. Azonos SLI-ben működő kártyaként nincs is értelme az egyik karit befogni PhysX-re, mert csak lassulna a sebesség. A Hybrid SLI-ből származó alaplapi VGA nem számít bele a munkában. Az a grafikus mag csak annyit csinál, hogy a normál VGA-k által kiszámolt képkockát bemásolja a saját Frame Bufferébe.
-
Zotya984
senior tag
Hali
No látszik hogy kezdő vagyokmert csak erről találtam videót: Nurien Tech demo
Szégyen ide vagy oda a többihez lövésem sincs mi lehet.
Kérdés: gtx260mellé nem tetted még be a 8800gts-es fizikázni? (engem pont ez érdekelne, mert ilyet akarok majd csak 8800GT számolná a fizikát) -
janos666
nagyúr
Nem, aladom ugyan annyiért, amennyiért vettem (vagy egy 1000-ressel olcsóbban, majd meglátom melyik jelentkező gondolja komolyabban), aztán próbálkozok valami más geforceot hadrendbe szervezni. Vagy megint hibásat, vagy jót, dekissebbet (pl 8600-ast, de még mindíg nem vagyok benne biztos, hogy egy tuningolt DDR3-as 8600GT elég lesz-e stabil 60FPS-hez physx oldalról pl terminatorban vagy mirrors edgeben).
A laptopomban is 8600GT van, igaz az 512-DDR2-es verzió, ez is húzva van, és nem mondhatnám hogy repül rajta a Fluidmark, az első pár másodperc után eléggé belassul 640x480-ban is (nem tudom ilyen felbontásban mennyit visz el a renderelés, és azt se hogy hány Fluidmarkos FPS felel meg egy valós physx játék zökkenőmentes -60 körüli FPS- futtatásához, nameg itt csak 2x2Ghz-es merom C2D van alatta, nem 3,6+ quad, az is limitálhat, egy korai tesztből úgy rémlik kajázza azért a CPU-t is rendesen a physx GPU módban is).
Szerk: futtattam a laptopon Fluidmarkot, a vége felé 11FPS-t köhögött ki, de a CPU-t csak 31% körül terhelte, tehát bármi cerka elég lett volna alá kihajtani, de ez nem valós játék, hanem direkt GPU-ra írt techdemó benchmark résszel.
-
janos666
nagyúr
Majd valaki csekkolja már akinek úgy is kéznél van a 2 felé VGA, hogy a terminátor játék alatt megy-e a radeon-geforce hibrid, mert én azt nem próbáltam, de állítólag már a Mirrors Edge-ben se jó, mert frissebb physx driver kell neki, mint amivel még működik a kombó. Mondjuk van pár tippem a megoldásra, de akkor csak olcsóbb geforce-al próbálgatnám.
-
janos666
nagyúr
Nem nyert.
Az eladó állítása szerint továbbra is futottak a játékok, miután megjelentek a csíkok (épp játszott közben, és utána is ment tovább a kép), és mikor másik gépben is kipróbálta akkor is sikerült drivert telepíteni, csak csíkos volt.
Hát nekem nem esz meg egy drivert se se az XP x86 se a Win7 x64, csak a csíkokat látom 800x600-ban, nem töltődik be az eszközillesztő, nincs HAL, nincs Physx. (Úgy is ezt csinálta ha kivettem a radeont és a felső slotba tettem egyedül a 8800ast...) -
tome.jr
addikt
-
kem
addikt
Szia!
Everest szerint 2x-esn megy a slotom amiben a 86GT van. Játékot még nem próbáltam, de PhysX FluidMark minimum 6 FPS softwaresen, Hardveresen meg min 14FPS 1440*900 8XAA. Ezek szerint van értelme használni. A kártyát sajnos nem adhatom el, úgyhogy marad így a rendszer.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen ... csak az NV-re nézve ez a hozzáállás megint gáz. Mit fog gondolni az akinek nincs GeForce GTX 260-ja? ... Mi velünk már megint nem foglalkoznak.
A Physx jó lenne ha a kis kártyákon is jól teljesítene. Az jól mutat papíron, hogy a Cryostasis a Radeon HD 4870-en 10 FPS, míg a 9600 GT-n 15. De ezzel semmire nem megy a GeForce karit birtokló személy, mert a 30+ FPS csak GF GTX 260 + 9600 GT kombón van meg. -
pcsabat
őstag
A 8400gs-t olyan 7k körül néztem újonnan is, de valószínűleg 8600Gt lesz belőle. Igazából célom az hogy lehetőleg minél kisebb legyen a fogyasztás és a hőtermelés be a házba mert az van elég
, sajna a 8600gt-t sem támogatja a driver, de az újabbak remélhetőleg fogják.
Igazából azért érdekel a physx mert jön ki néhány játék ami támogatja jövő év elején és kíváncsi leszek rájuk nagyon, a mirrors edge physx videója nagyon ígéretes...
-
pcsabat
őstag
Igen legújabbal a 180.48-al, ezért nem is értem, de annyira nem bánt a dolog. Korábban 9600gt-vel használtam már a badaboom-ot, azzal nem volt gond és kíváncsi lettem volna hogy az a +64 stream processor mennyit dob a sebességen.
Tényleg még egy kérdésem lenne: a 8400gs elegendő lenne physx-hez a 8800gtx mellé? Nem akarok sokat költeni kis kártyára és ha elég hozzá maradok annál, csak az nvidia is úgy gondolhatná hogy ad ki egy olyan jó drivert mint ez a legújabb ami támogatja a 8400gs-t is -
tlac
nagyúr
Egy elnevezésen megy a "vita".
Te csak azt nevezted hardveresnek, amikor külön kártya számolja a fizikát. Én még azt is, amikor a videokártya a fizika mellett a grafikát is ő állítja elő. Abban azt hiszem egyetértünk, hogy ha a proci számolja a fizikát, akkor az szoftveres.janos666 a hardveres kifejezést kiegészítette azzal, hogy ez a célhardveres rövidítése.
Viszont úgy néz ki, hogy az mondanivalója többi részét nem egyformán értelmeztük... -
janos666
nagyúr
Hardware alatt "Cél-hardware"-t szokás érteni, csak röviden HW-es. Szóval ha valami célhardware számol, akkor hardweres, ha az általános célú központi processzor (ok/magok), akkor szoftveres. Akkor is ha alapvetően CPU-ra írták, vagy akkor is ha a célhardwareben is csak emulálva fut, szoftveresen idomítva a hardwarehez...
És jelen esetben a GPU egy célhardware a játékok és hasonló grafikai alkalmazások gyorsítására, jelen esetben a fizikát is beleértve. -
Tirexi
addikt
Igen ezt eddig is láttam, de most akkor hogy is van ez?
Ha bekapcsolom a Geforce PhysX-et akkor minden játékban csökken a teljesítményem vagy csak olyanokban amik támogatják a PhysX-et?
Sacred 2 elég szépen megy fullon úgy hogy be van kapcsolva a PhysX és támogatja is mert telepítéskor feltelepült PhysX driver.Válaszod várom thx.
-
CocooN-z
őstag
178.13 as drivert tettem most fel physx nélkül és igyse jó, utána manual install és továbbra sincs select gpu, csak geforce acc.
Régebbivel? még nem, csak aza vicc hogy szerintem ezzel nem vagyok egyedül, sokáig tart a vista driver install, meg se mozditja azt a physx szoftvert, nv driver annyit nem ajánl fel hogy "Restart Y/N?" és háttérben meg nem mocorog semmisem. nem értem.
-
-
tlac
nagyúr
viszont neked nincs igazad
mivel a p45-ös északi hídja 2.0-s pci-e-ket ad, ami elvileg kétszer nagyobb sávszélességet jelent
tehát két kártya esetén, az x16-os foglalatban a p35 és p45-ben is azonos a sávszélesség, míg a p45-ben a 2. pci-e 2.0-ás x8-on megy, ami 4-szer olyan gyors, mint a pci-e 1.x x4
-
tlac
nagyúr
Nincs összekötve a két vga híddal, így CF lapba is megy a két Geforcos felállás. Ez esetben mind a két pci-e port natív sávszéleséggével fog üzemeleni, mert ugye nem CF és nem is SLI kapcsolat
szerintem ez így nem igaz
ha egy p45-ös lapba beleraknál egy kártyát az x8-ba és egyet az x16-ba, akkor szerintem mindkettő x8-on mennenálad azért marad meg a p35-ben az x16, mert azt az északi híd vezérli, míg az x4-et a déli
-
Palafi
aktív tag
Xp-re gond nélkül ment fel, Vistára már nem olyan könnyen. A telepítés felénél kb. öt percet gondolkodott, csak utána ment tovább. Rögtön kijött a PhysX nyelvválasztós ablaka, utána már csak másodpercek voltak vissza a telepítésből. Nem jelentkezett azóta semilyen probléma.
-
TTomax
félisten
Na,benn van a 8800GT,felismerte,csak szerintem nem használja..vagyis lehet szellemet látok,de mintha a Warhead gyorsabb lenne...35 fps-el játszom 8XAA-val...nem QA csak sima AA (tudom ennek köze nincs a pshyx-hez még csak véletlen se )...a Warmonger meg szerintem a GTX-et használja...amúgy fel kellett raknom a 177.98-at meg,a 8.09.04-es legújabb Pshyx drivert és rögtön felismerte a 8800GT...gondolom ez a driver miatt.Húzni csak együtt tudom őket...azt nem tudom hol lehet kalibrálni,hogy fizikára csak a 8800GT-t használja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Anime filmek és sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Nintendo Switch 2
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mesterséges intelligencia topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest