- Google Pixel topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Yettel topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #2291 üzenetére
régi a cikk szerintem, de nem találtam mást, pedig rohadtul érdekelene egy 8500gt-8600gt-9600gt-gt220/240-es összehasonlítás.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Taifa Díaz #2285 üzenetére
Siker. 197.45 WHQL + legújabb PhysX(Mafia II) + PhysX mod 1.03 a nyerő kombináció. Érdekes: régi driver új Physx szoftverrel
[link]
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #2283 üzenetére
Hali a legújabb physix módhoz a legújabb driver és a legújabb physix szoftver kell és az nv vezérlőpultban be kell kapcsolni a physixet. Ha ezek megvannak és még mindig nem az nv kártyán számolja a physixet akkor próbáld meg régebbi driverrel és Physix szoftverrel az 1.03 genl móddal. Nem tudom olvastad e ezt a cikket itt le van írva minden részletesen.
http://logout.hu/bejegyzes/ffodi/ati_nvidia_hybrid_graphics_system_update_2/hsz_1-50.html#rel_msgs -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Taifa Díaz #1560 üzenetére
Köszi a bizalmat.
Pont ezen tanakodtunk haverral, hogy mi a jobb. Ha lassabb de szebb vagy gyorsabb de nem annyira szép. Igazán egyik sem. Az az érzésem a játékfejlesztők erős nV pártisága is okozza (a nyilvánvaló felépítésbeli különbségek term.) az erős eltérést. Mind két kari esetén a legújabb WHQL drivert használtuk (illetve ATi-nál még csak a 9.7-et) de pl a Cata-s W7-en nem volt Crysis-ban 1680x1050-es felbontás míg a 190.38-as Forceware-el volt.
Ettől függetlenül a Gef-nek szebbek voltak a színei, a fényárnyék játék, a fák között az árnyékok. Nem csak Crysis-ban, Resident Evil 5-ben is jól látszott a különbség, főleg hogy ott demót/replay-t játszottunk le. -
janos666
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #1551 üzenetére
Én 4870-el szórakoztam az Assassin's Creed-el, és bizony, de bizony bugos a DX 10.1 (pl eltűnnek egyes effektek, és szar a HDR), ha bírja a kártya, akkor sokkal többet ér patchel játszani.
A geforce kártyáimmal kapcsolatban épp a driver-forced AA lehetőségeket sírom vissza leginkább, az AF-et meg úgy se látni 16 minta mellett, max kinagyított képkockákon, de az AMD sem azt a csodaszép AF-t használja már, mint mikor ez a pletyka elindult még Gef6 korszakban (mert az FX-ek is jobb AF-et csináltak, mint a Gef6, csak feleslegesen lassút, de azóta megint variáltak).
És ha átnevezed az exe-t, nem csak olyasmiktől esel el, amik a képet ronthatják, hanem olyantól is, ami csak a teljesítményre vagy stabilitásra, komptibilitásra van rossz hatással. Buta dolog. A Radeonok is ugyan úgy megérzik, és oda a Crossfire vagy SLI is...
De az a baj, te most a 9800GT-t versengteted a 4870-el, annak a GTX-260 az ellenfele (ma már árban is, a 216SP-s).Én is beleestem akkoriban ebbe a hibába, hogy de jó 1920-ban az 512Mb-os 4870 a 320Mb-os 8800GTS-hez képest, aztán kiderült hogy ez sem elég sokáig 1920-ra, hanem X2 kell.
DX 10.1-nek pedig még gyakorlati hasznát sehol sem vettem, minden általam kipróbált játékban csak a sebességen javított (kivétel ahol az AA minőségben is, de az a StormRise lehetne, ahol a Geforce CUDA-n át élsimít, mint a Radeon 10.1-el), de nem voltam már túlzottan rászorulva erre a pluszra az x2-vel, a sima 4870 pedig így sem volt elég. Az FC2 is csak lassabb tőle, de valójában nem szebb az AA a plusz szűréstől.Physx-el már sokkal többet szórakoztam, és több örömöt szerzett, mint a DX 10.1, amiből semmi konkrét jó dolgot nem tudok megnevezni, amit értékelni tudtam volna.
-
janos666
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #1549 üzenetére
És akkor most a békákra gizdulsz, vagy mi? (Froblins tesszelálós techdemó).
Kinek a pap, kinek a paplan, nekem meg a fogatlan.
Most őszintén? Ebben mi volt nagy cucc? A Physx-el sem volt kötelező szórakoznod, ahogy a Radeon extra szolgáltatásaiból sincs több gyakorlati hasznod, tesszelálásból is csak egy techdemó van, és alig van DX 10.1-es játék, és ott sem dob annyit a látványon a dolog, mint a Physx (sőtt, közvetlenül a látványos semmit nem dob, csak közvetve, mert a sebességen javít, amit elkölthetsz magsabb minőségbeállításra). Ha az tetszik, hogy szimplán gyorsabb az új kártyád, hát a Geforceok közt is találsz gyorsabbat, még ettől is.
Ha a halk hűtése tetszik, hát jól beszoptad az egyslotos gef hűtésekkel, de 8800GTS-en, és 9800GTX-en halkabb van, mint a 4870-esen, és a 4850-esen még a 8800GT-étől is hangosabb (hacsak nem tényleg silent az a hűtő).
Arról már nem is beszélnék, hogy ha akarod, beteheted azt a 8800GT-t a Radeon mellé, és lesz mindkettő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- ZOTAC RTX 3090 Ti AMP Extreme Holo
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest