Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Yettel topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁrPi2
senior tag
Sziasztok,
ezt a Xiaomi WiFi Router 3G -t venném meg , a legolcsóbb szállítással érné meg nekem innen: $0.49 to Hungary Via Registered Air Mail.Ezzel a szállítással milyen vámra számíthatok?
-
Tubk
csendes tag
válasz
Flashy
üzenetére
Hát de most a szituácio körülbelül nálam az lett volna, hogy mivel 1x kilett fizetve telefon ugymond lehuzzák ujra és 0 -ra kiütik egy Couponként és utána minden ugyan az lenne és igen Pont itt jön ki a furaság ha ŐK ezt csomagra fizetik akkor egy ujraküldött csomagnál miért nem fizethetem ki ?
Meg hát előző opcionál felajánlották 65 USD fejében ujraküldést... Na most ha újraküldik 65 USD ért akkor ujra nincs insurance és eltünik akkor what? kijelentené hogy újraküldték de mivel nem kötöttem biztositást nem az ő problémájuk

-
Flashy
veterán
nem az van amúgy hogy ez az insurance ez nem rendes biztosítás, hanem csak a Gearbest egy saját szolgáltatása? szerintem ezt nem a szállító cégnél vásárolod, nem véd harmadik fél, csak a Gearbest egy plusz árucikke, arra használják, hogy az ebből bejövő sok apróból fizetik vissza a biztosítást vásárlók csomagjai közül elveszett csomagokat. ha vásároltál, három kört megspórolsz a vitánál amiben le akarnak rázni, és egyből már a felét ajánlják fel a semennyi helyett

hogy miért nem akarják megfizettetni a második csomagra, azt nem tudom, de ez megint azt jelzi, nem a csomagot védi a postánál (akkor miért mondanák hogy ne fizesd ki, az nekik csak jó lenne), csak náluk egy adminisztrációs plusz összeg. -
Ferike81
senior tag
válasz
Dieneshero
üzenetére
Anélkül is tele van sz@rva a topik, hogy mindenki akinek megjött a csomagja leírta volna. Nem is értem miért nem a postázós szakkörben gyakorolja mindenki az ilyen jellegű témát. Vagy csinálni egy GB offtopikot, mert ez lassan azzá válik. Már azzal van tele minden, hogy "nem rendelek innen többet soha", "lehúztak" stb. Visszaolvasni persze senki nem olvasna, és ugyanazt megkérdezik naponta háromszor.

Nagyon türelmes Silent77 kolléga, mert az ebay-s témában már fele ennyiért is pucolnák az ilyen jellegű dolgokat.
-
Dieneshero
csendes tag
A 18.11.11 rendelt xiaomi mi 8 telefonom azóta sem érkezett meg. Paypalnak jelentettem, január 20 volt írva döntésnek, egyenlőre még nem döntöttek. Úgy tűnik túl sok a dolog ott is, nem tudják tartani a megadott időpontot. A csomag még mindig Denueb központban nyaral , a posta azóta sem tud róla semmit. Bár érdekes módon a Gearbestre beléptem, ott a csomaginfó szerint még feladásra sem került. Ha visszakapom a pénzt, se wish se gearbest, nem rendelek többé. Se nagy értékűt az is biztos.
Valakinek legalább azóta pozitív történet?
-
válasz
AtiSnatch
üzenetére
Az csak a legvégső eset lett volna, inkább az ügyfélszolgálatosnak szántam, hogy ne szórakozzon a walletes visszatérítéssel (mivel a chargeback nekik is elég nagy szívás)...
Szerencsére harmadjára sikerült valószínűleg Google Translate-elniük a levelem, mert jött az üzenet a PayPaltól, hogy 166,92 USD-ot visszatérítettek.
-
Tubk
csendes tag
Na most ezt a
WTF dolgot magyarázza meg nekem valaki :
"According to GearBest's policy, we do not recommend buying insurance for a resend-item."
Előzmény: Mondtam hogy küldjék akkor ujra a telefont nekem és kifizetem a postát és a biztositást rá

-
duckymusic04
csendes tag
-
kicsi007
tag
válasz
duckymusic04
üzenetére
Jó neked, az enyén nem mozdul...
-
rover45
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem. Van egy cikk, amit szeretnék megvenni kuponnal.
Adott órakor lehet csak felhasználni és csak korlátozott darabszámban.
Be volt illesztve a kupon mezőbe a kuponkódom és mikor eljött az idő, nyomtam az apply gombot.
Az ár meg is változott, majd nyomtam a place your ordert, de ott már ismét az emelt ár volt.
Mit rontottam el?
Mire visszaléptem a cikkhez, már elfogyott a kedvezmények készlet.
Mit csináljak legközelebb máshogy, hogy annyiért vehessem, amennyiért a kuponnal kapnám?
Előre is köszönöm! -
kicsi007
tag
válasz
duckymusic04
üzenetére
-
SiloV
csendes tag
Sziasztok!
Miután nem fogadtam el a partial refundot, Winter felajánlotta a teljest és már vissza is kaptam a paypalon keresztül.
Köszi Silent!
-
Beni2360
félisten
válasz
Ghostdog77
üzenetére
Ez így OK, hogy 500 €-ig biztosítva van de csak ami a csomagon szereplő ár a mérvadó.
Mivel ők is az adó, vám és áfa miatt írnak kevesebb összeget a csomagra ebből kifolyólag ők sem kapják meg az általad befizetett összeget. Az már más kérdés, hogy a ráírt összeg fedezi-e a beszer árat ha igen akkor 2x jönne a haszon nekik ha fizetnél +-ba. Mindenképpen az utólagos ráfizetés nem opció. -
Ghostdog77
tag
Szép Napot!
....jelenleg én is levelezgetek a Gearbest-el , úgy néz ki Paypal kell nekik, mert nem akarnak csak 80 dollárt fizetni 180 dollár után, biztosításom nem volt, de nem korrektek, mert a Német Posta alapból 500 euróig biztosítsa a csomagot és Ők németországban adják fel a csomagot..... , tehát valószínűleg jól járnak, mert minden egyes eltűnt Feucht-i csomag árát visszakapják, pláné úgy ,hogy azt írták fizessek 65 dollárt és újra küldik a telefont...... vicces csapat
-
duckymusic04
csendes tag
Number : LK*********SK
Package status : In transit
frist_vessel:
2019-01-15 21:39:16 Departed Hongkong Sorting Centre.
2019-01-14 17:00:38 Arrived at Hongkong Sorting Centre.
2019-01-13 17:00:30 Sent to HongKong Sorting Centre.
2019-01-11 16:58:31 Departure in Location Warehouse Sorting Centre.
2019-01-11 09:26:20 Shipping Label Printed.
2019-01-11 09:26:18 Confirmed & Prepared For Packing.
2019-01-11 06:58:07 Order Created.Rendelt már valaki Europe Registered szállítással? Szlovák TN számot kaptam, amit csak az 1tracking oldalán tudok nyomonkövetni, sehol máshol. Gondolom elküldték Szlovákiába, vagy valahova, de még nem érkezett volna mg oda?
-
válasz
Savageboy
üzenetére
Egyébként a "kedves" ügyintézők a GB-nél el is olvassák amit írok nekik, vagy csak egy kezdetleges AI-val beszélgetek?
Csak azért, mert két különböző ticketben is leírtam már nekik, hogy az eredeti számlámra kérem vissza a pénzt, de mindenáron a GB walletet erőltetik (persze, hogy csak náluk tudjam elkölteni, aha még mit nem...
).Most harmadjára is leírtam nekik, hogy Paypalra refundoljanak, kilátásba helyezve, hogy amennyiben nem képesek megérteni ezt az egyszerű kérést, akkor megyek a legközelebbi Erstébe chargebacket indíttatni...
-
scourge
csendes tag
Sziasztok!
Az én rendelésem (MI8, 6/128, 379.99$ + 13.32$ biztosítás) január 20-án érte el a 60. napot a feladástól számítva. Decemberben már jeleztem GearBest -nek, hogy kéne kerestetni, mert Feucht. Akkor kértek 7-14 munkanapot, mert állítólag elkezdték kerestetni (szerintem csak időhúzás és kamu volt, mert semmit nem tudtak felmutatni). A 15. eltelt munkanap után rákérdeztem, de csak az időt húzták továbbra is, illetve jelezték, hogy a delivery deadline csak január 20-án lesz addig várjak türelmesen.
Megfogadtam a tanácsukat, várakoztam türelmesen és végre elérkezett a várva várt január 20. (a MI9 -es infók miatt az utolsó napokban már azon görcsöltem, hogy csak most ne kerüljön elő Feucht-ból a MI8)
Tehát január 21-én(hagytam +1 napot nehogy megint kifogást találjanak) jeleztem GearBest-nek, hogy akkor várnám a full refund -ot 393.31 $. Kb. 20 órával később jelezték, hogy csak 379.99-et térítenek vissza, persze csak elfogadom és megerősítem, hogy a PayPal accomra térítsék. Megjegyezték még, hogy olvassam el a szerződési feltételeket.
Néhány sorban jeleztem nekik, hogy nem fogadom el és szeretném ha a következő napig megállapodnánk a 393.31 $-ban, esetleg el is kezdhetnék a full refund -ot különben nyitok egy PayPal disputot.
Erre válaszoltál, hogy rendben visszatérítik most az egyszer, de olvassam el a szerződési feltételeket amiket elfogadtam a vásárláskor és ez csak egyszeri alkalom.
A levél végén kértek még egy megerősítést, hogy mehet a full refund 393.31 $ a PayPal accomra.Korrektül megköszöntem és most várom a pénzemet.
-
komlo654
csendes tag
Valakinek esetleg volt már olyan hogy GB-ről a rendeléstől számított 60 nap lejárta után, vagy előtte írtak neki, hogy a termék nem fog megérkezni vagy ilyesmi?
-
Lomas
tag
Na, nekem is lezárult... Az egyik, a telefon rendelésem. Nekem volt biztosításom, így első körben mínusz szállítási költség mínusz biztosítás lett felajánlva. Gondoltam, ráfordulok még egyszer. Megírtam, hogy ragaszkodnék a full refundhoz. Winter visszaírt, hogy értsem meg a biztosítási díjat ők sem kapják vissza. Jeleztem hogy én nem azért kötöttem biztosítást, hogy a Gearbest kártérítést kapjon, hanem azért, hogy engem ne érjen egyetlen cent kár sem, illetve arra hivatkoztam, hogy egy fórum oldalnak köszönhetően tudomásom van arról sok csomag eltűnt mostanában, arról, hogy ebben az érintett körben a biztosítás megléte mellett is eltérő ajánlatokat tettek a visszatérítés mértékére vonatkozóan. Finoman jeleztem, hogy 13 USD-ért talán nem kellene chargeback eljárást indítani, illetve hogy én is a full refundos körben érezném jól magam. Ma jött a válasz, kivételes, egyszeri bánásmódban részesültem, a teljes összeget visszautalják az "eredeti számlámra".
Köszönet ismét Silent 77-nek, a kommunikációból érezhető volt, hogy tudnak a "csoportos panasztételről".
A másik két csomagomról még nincs hír, illetve az egyik osztott szállítmányként jön, egy autós kamera GPS modullal, a modul tegnap megérkezett. Már nem igazán tudom követni a tracking változásokat - 3 "munkalap" is van a GB felületén, a modulét a csomagolás alapján ki tudtam szűrni - aszzem' az volt az, ami FRCDGA-s is volt (lövésem nincs, mit keresett a Franciáknál) - a másik kettő közül az egyik sehol sem kereshető (trackitonline, parcellmonitor stb.)
A harmadik tracking number szerint a kamera másik fele valami Radefeldben tanyázik, elvileg azt már írta valaki, hogy ez Feucht előszobája...
Megnéztem az oldalon néhány korábbi trackingkövető képet, Radefeldből mindegyik átkerült Feucht-ba 1-2 nap alatt, aztán ott kezdődtek a problémák... Erről a Radefeldről tudtok valamit, ott is szokott csomag eltűnni? 01.16 óta feldolgoznak ott valamit... Nem változik az állapot...
A harmadik csomimról nincs hír...
-
válasz
Savageboy
üzenetére
Na, ma - közel 2 hónappal a fizetés után - már nem is hitegetnek azzal, hogy valaha lesz újra készleten a rendelt termék, csak a cserét ajánlották fel. Meg a jó édes...
Soha többet értékesebb holmit tőlük... 2 hónapig ülnek a pénzen és hitegetnek folyamatosan, most legalább majd árfolyambukóval kérhetem vissza a pénzem, hogy újra megrendeljem a kinézett terméket a Banggoodról ~10$-ral drágábban. Arról nem is beszélve, hogy rokonoknak intézem a rendelést szívességből, mert ők nem értenek hozzá, nagyon örülnek bizonyára a negyedéves várakozásnak... 
-
Tubk
csendes tag
Változás, teljes refundot kapok

Ha valaki még ilyen ügyben szenvedne idemásolom alapnak az üzenetem :
Shipping method was provided by Gearbest. There were 2-3 shipping options, and that one had fair price, fast delivery was not needed at the time, because i knew that it would be delivered in December or later. In that month estimated shipping time does not matter and I am not alone with this opinion. Shipping companies are flooded that time. Therefore many of us have ordered smartphones, tablets and smartgadgets with choosing this exact shipping method, and we still have not received those packages. Now on our Hungarian forum there are atleast 20 of us with the same problem and you have already made contact with a few of them. I have not seen any formal/official document, neither about shipment and payment(latest is only by Paypal). Could you please send me some document which proves that you've made contact with the shipping provider? Your part in this business is questionable for me yet.I saw only a Trackingnumber nothing else about my package. After all from the options i have,mostly would like to take option 3) but yet I am not willing to pay 65USD at blind.
- tegnapi 80% ajánlat után.
válasz meg :
Please note as you didn't pay for the insurance, we cannot get compensation from the shipping company even though your package is lost, stolen or delayed on the way.
Our logistics department has asked the transportation company to investigate this case.
We are looking forward to a responsible outcome as well.
Unfortunately, there is no any response from the shipping company until now.
As you are our customer, we will refund 304.99USD to your orginal payment account.
Please kindly confirm we can go ahead.
When you place the order next time, please don't forget to pay for the insurance.
Such exception will not be applicable for future cases and will be recorded in our system. -
Tarokk79
aktív tag
Még november 17-én vásároltam egy kerékpáros órát, amit azóta sem küldtek el. A leveleimre illedelmesen válaszolnak, hogy elnézést, de nem tudjuk mikor érkezik be a termék. Szerintem ez egy eléggé szemét hozzáállás, hogy beraknak olyan dolgokat promóció alá, amit nem tudnak beszerezni hónapokig. Meddig várjak még rá szerintetek?
-
Tierce
csendes tag
válasz
brodorics
üzenetére
Szia!
Én pont a megrendeléstől számított 30 napon belül indítottam el a levelezést a GearBesttel.
Kapásból úgy kezdték, hogy kérnek 10-15 napot, hogy kivizsgálják az ügyem.
Így mire az összes kört lefutottuk a 60. nap környékére beérett, hogy visszafizessék a termék teljes árát + a biztosítást.A 60 napot biztos, hogy meg kell várnod, mert addig úgyis húzni fogják az időt.
-
Flashy
veterán
szerintem az egész webshopról. kaptam már ilyet a tomtoptól is, banggoodtól is. egyszer megpróbáltam fényezni, nem működött az a weboldal, aztán hagytam a fenébe, nem ér ez annyit. sokezer pontom van a legtöbb oldalon, nem tudok vele mit csinálni úgyse és nem is lenne 100%-osan őszinte a fény.
-
Kaptam olyan 300 pontos levelet, hogy fényezzem a Gearbestet.
Ilyenkor be kell regisztrálni különböző oldalakra és ott írni saját dumát angolul? Bármelyik cuccomról amit vetten tőlük? -
Tubk
csendes tag
-
Tubk
csendes tag
Sziasztok,
Helyzetjelentés nálam: Tegnap lejárt a határidő egy nov20(nov 12 paid) kor feladott Pocophone F1 Feucht felől.
Most jelenleg Winter által felkeresve kaptam ajánlatot mivel nemvolt biztositásom igy az összeg 80%- ot kapásból felajánlotta, az üzenet :
Thank you for your patience! Again we sincerely apologize for this delivery issue.As you didn't pay for the insurance, we cannot get compensation from the shipping company even though your package is lost, stolen or delayed on the way.
The shipping company is actually responsible for this loss which is sadly beyond our control.
When you place the order, we have a note to remind you that you should buy the insurance.
*Note: To get a safe delivery, we recommend customer pay tracking fee and insurance for the order. Buying insurance guarantees your shipment.
In the event of verified shipping damage/loss, GearBest will resend an identical parcel free of charge.
Unfortunately, there is not the insurance in your order.
[...]
In this case, we can only refund you partially, please consider the following options:
1) Quick Partial Refund of 244 USD (80%) to Your GearBest Wallet as Store CreditIn addition we will also offer you extra points to your GearBest account for discounts on your future purchases.
(You will receive 1 point for every 1 USD). This refund will be processed within 24 hours.2) Partial Refund of 244 (80%) to Your Original Payment Account
For PayPal account holders, please allow up to 48 hours for the transaction to appear in your PayPal account.3) Resend the product For a Partial Payment
We kindly ask you to pay more 65 USD for the resend of this package.Ezt információnak hagynám itt akire még vár a téma... Én most mindenképp szeretnék 3) opciommal élni de megprobálok még lefaragni valahogy a partial paymentből, mert hát bármennyire hiszek bennünk meg minden, De eddig láttam egy kifizetett telefont az oldalukon és egy feladott csomagot ami hozzám már nem jutott el igy nem feltétlen fizetném ki a 65$ - mert ez ujra nem biztosit afelől hogy én hozzám eljut a csomag és akkor ezen felül biztositást is fizettetnék(?)
Szóval én még rájuk licitálok
később érkezem fejleményekkel 
Ui.: De ahogy számolgattam a jelenlegi Flash Sale árából számolta/ták vissza nekem a 80%-os árat és nem is eladásiból

-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Csak, hogy ne csak a sok negatív tapasztalatot olvassák a fórum új látogatói:
Néhány levélváltás után visszautalták a novemberben rendelt, majd Feucht-ban elveszett gerbestes teló árát.
Kellett neki pár levélváltás és a biztosítási díjat én sem kaptam vissza, de ez már nem is fontos.Két kérdésem lenne:
- Légyszi jelezzétek ha az új ÁFA mentes holland postás szállítással rendben megérkeznek a telefonok, nagyobb értékű csomagok. Tudjunk róla, mikor áll vissza a rend és mikortól lehet újra nyugodtan rendelni.- Másik kérdésem már nem annyira tartozik a fórum témájához, de erősen gondolkodom, hogy a Bangoodról rendelem meg a Gearbest után a készüléket. Itthon még mindig 30.000-el drágább. Van bárkinek bármi tapasztalata az ÁFA mentes szállításukkal kapcsolatban?
-
mokus18
tag
Ahol nem jelenik meg "Warehouse", az pontosan mit jelent?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
PepeDon
üzenetére
"A telefon árát térítették volna vissza. A biztosítást nem, ami szerintem rendben is van, az egy külön szolgáltatás volt, nem a termék ára."
Viszont a PP a teljes összeget téríti vissza biztosítással, mert ugye a végén egyben szerepel az összeg.
De hát mindegy is, akkor sem korrekt, hogy valakinek önként visszafizetik, valakinek meg nem. .
-
brodorics
csendes tag
We apologize for this delay and sincerely regret to hear that you have not received your order.
After reviewing your order in detail, we have found that you haven't purchased any insurance during the check-out. Please understand that in such case we can only compensate you partially.
The shipping company is actually responsible for this loss which is sadly beyond our control.
Please review in detail our shipping and insurance policy in our terms and conditions here: http://www.gearbest.com/about/terms-and-conditions.html
However, as you are a valuable customer, we are willing to help you the best way we possibly can.
Here are the best solutions we can offer you in this situation:
1) We can't resend the package to you because the item is currently back ordered.
2) Partial refund to your Wallet as store credit.
We can refund 43 USD as a gesture of good will to your Wallet and exceptionally reward you with extra points(You will receive 1 points for every 1 USD. e.g. 1 USD=1 points, 3 USD=3 points etc.).
You can use both your Wallet and points to purchase your future products.
Learn more about wallet benefits : http://www.gearbest.com/m-article.htm?id=111
Learn more about points benefits : http://www.gearbest.com/about/about-points.html
3) Partial refund to your original payment account.
In this case, we can refund 43 USD to your original payment account.
-For credit card refunds, the transaction will appear within 7-14 business days.
The exact length of time is dependent on your card issuing bank.
Kindly let us know your decision.
Once again we apologize for any inconvenience caused.A Gugli ennyit tud.
Én meg semennyit. 
-
brodorics
csendes tag
Mindkét fél egyetért abban, hogy a megrendelést követően a szállítás a harmadik fél logisztikai cégének kizárólagos felelőssége. Ebben a szakaszban a termék (ek) teljes tulajdonjoga a vevőnek tartozik; a szállítás során az összes kapcsolódó felelősséget és kockázatot a vevő viseli.
A fentiekre hivatkozva a GB 149$ helyett felajánlott 45$-t.
Szerintetek?
Persze elutasítottam, kérem a teljes refundot. -
mokus18
tag
Sziasztok!
Már megvettem, egy 3,99 USD-ért egy Flash Card ot. CN-099. (China Post Unregistered)
Mivel bőven értékhatár alatt van, így akkor nem kell tartanom, semmilyen vám, meg egyéb költségtől.
Mivel, nem kértem "nyomkövetést", így vagy megérkezik egyszer, vagy sohasem.De, most tervezek, két másik dolog vásárlását.
Mini keyboard vásárlását: $6,19
Warehouse CN-099 (vagy CN-001, de itt már drágább)
Shipping:
$0,30 Unregistered Air Mail.
$2,43 Registered Air MailA másik pedig, egy Android Tv box, ami $30,00 (Ez is még belefér a vámmentes határba?)
Shipping $5
Warehouse CN-099 vagy Fast-23 ?Köszönöm előre is a tanácsaitokat.
Mókus -
tobias40
veterán
-
SiloV
csendes tag
Üdv. Nálam is indul a következő kör. Feucht, no insurance, Winter ticket, 6x nap eltelt, partial refund ajánlat.
Visszaírtam, hogy full refundnak jobban örülnék. Remélem nem lesz szükség Paypal körre is.
Ha valaki átküldene egy olyan szívhez szóló választ, amire egyből fizettek, azt megköszönném
-
atos30
aktív tag
válasz
rolandrepasi
üzenetére
Ja, PayPal sem kapkodja mostanában el a dolgokat. Nagyon régen 8 nap volt , aztán 14.Most én is 30 napos vizsgálatra várok (nem Grarbestes csomag)
-
rolandrepasi
tag
Üdv. Okt. 17-i rendelésem árát ma kaptam vissza. Dec 17-én jeleztem paypal felé hogy mi a helyzet a csomagommal( eltűnt a bermudában...) Ők levêl ide levél oda 3 napig. Majd írták hogy jeleznek ha döntöttek. Kivárták a 30 napot amit maximum várnak. Így tegnap írták hogy visszaküldik a pénzem. Ma meg is kaptam( ár+szállítás+biztosítás). Jó kis 3 hónap volt....
-
Lomas
tag
Na, a kamerám is már látható végre, valami Radenfeld elosztó központban jár, vagy mifene... Kérlek, nyugtassatok meg, hogy az nem ugyanolyan, mint Feucht... Silent77, ha például Te mondod, neked elhiszem...

-
Lomas
tag
válasz
brodorics
üzenetére
A bankoknál formanyomtatvány van erre, nem kell levél...
Már ha arra gondoltál... Amügy írtam privit, jobbra felül... De amúgy nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem valakinek. Szerencsére ebből a "fajtából" vagyunk itt egy páran, ha már közös a sorsunk abban, hogy mindannyian voltunk olyan bátrak, és a GB-től rendeltünk... 
-
Lomas
tag
válasz
brodorics
üzenetére
Had' ne keressem vissza: melyik 30 nap? Mikor rendelted? Mikor szállították ki? Nekem elég konkrétan leírták, hogy a "hajózási társaságokkal" olyan szerződésük van, hogy a kiszállítást követő 60 napon belül kell megérkeznie az árunak. A PP a rendelést követő 60 nap után foglalkozik érdemben azügyeddel, a bankoknál ugyan nem tudom mi a minimum határidő, az még biztos, hogy mind a PP dispute-t mind a chargebacket 180 napig kezdeményezheted a rendelést követően. Szóval ha a rendelést követő 30 napnál tartasz, akkor még sehol ne indíts semmit... Nekem dec. 3-án ragadt be Feucht-ban (nov 11. rendelés, nov 20. kiszállítás) egy 15 napos, és egy 7-10 napos "nyomozási-kerestetési" határidő kkérést követően konkrétan rákérdeztem arra a végső határidőre, amikor érdemben foglalkoznak velem. jan 19-et írtak. Hétvégén mással leszek elfoglalva, hétfőn kontaktolok, ha ők addig nem kezdeményezik.
Most mégis visszanéztem, dec 22-én akadt el a csomid, ha jól láttam, szerintem 30 nap még korai, bár függ attól, mikor rendelted. Inkább ahhoz igazodj kb. 60 nappal. És először a GB-vel egyezkedj, de ők a szállítás utáni 60 napig nem nagyon fognak érdemben reagálni, legfeljebb, elküldenek a postára, meg ide-oda. En azt csinálom, hogy ha hétfőn-kedden nem sikerül full visszatéritést elérnem, szerdán indítom a chargeback-et. -
hunaqua
addikt
Egy kicsit elvesztem a szállítások között.
Melyiket válasszam:
EU Registered vagy Priority Direct Mail :
Mind a kettő Áfa mentes szállítás?
Amennyiben igen akkor melyiket ki szállítja,és melyik szokott gyorsabb lenni?
Az egyik 3usd a másik 4 usd. plusz költség. -
PepeDon
tag
válasz
pelenka35
üzenetére
DENEUB, Feucht-on keresztül? Akkor számolhatod a napokat mikor telik le a 60 nap és reklamálhatsz.
Vagy rögtön írhatsz Silent77-nek és majd ő segít rendezni, mint ahogy itt már sokaknak.Nekem is eltűnt november 20-án Feucht-ba a telefon. Fel is ajánlották az újraküldést, vagy a visszafizetést. A telefon árát térítették volna vissza. A biztosítást nem, ami szerintem rendben is van, az egy külön szolgáltatás volt, nem a termék ára.
Kértem az újra küldést, majd eszembe jutott, hogy mi van, ha megint Feucht felé megy. Erre annyit válaszolt, hogy nincs készleten 10-15 munkanap mire majd küldik, de hogy merre azt nem írta. Gondoltam a 10 napba belefér ezért még egyszer írtam, hogy jó lenne ha holland postával jönne és biztosítás is lenne rá, mert mi van, ha megint eltűnik. Erre a választ, hogy ma feladtuk a csomagot, holland postával, biztosítás már nincs rá. Gyorsan pörög Kínában az idő
.
Egyébként vicces is volt, mert flash sale-be még 190db volt készleten a telefonból, mikor írta, hogy elfogyott.
A tracking szám már él, kíváncsi vagyok mikor fog megindulni. -
pelenka35
őstag
Szép napot
Novemberben a rendeltem egy memo kártyát egy nappal a telefon rendelés után. Kártya tegnap megjött .
Telefon még sehol
-
Lomas
tag
válasz
brodorics
üzenetére
Ne aggódj! Keress rá erre a szóra hogy "chargeback". Nekem most az a meglátásom, hogy erősebb, mint a paypall. A paypall nem büntet, a mastercard-chargeback igen. Chargeback ráta is van ám a világon. Érdeklődj a bankodnál, de ne a helyi fiókban, hanem a központi ügyfélszolgálaton. Rá is guglizhatsz a kifejezésre. 1-2 hete írta valaki, hogy neki a banknál elég volt a képernyófotó a tracking állapotról, meg a megrendelés visszaigazolás. A bank megelőlegzi az összeget, majd a GB-től visszaszedi. Állítólag a bizonyítás is megfordul, vagyis a GB-nek kell(ene) igazolni, hogy teljesített, vagyis átvetted az árút. Az meg ugye nem fog menni. Itt is 180 napod van, mint a PP-nél.
-
Almos
aktív tag
Package status : In transit
Destination:Hungary
2019-01-19 00:35:00 Gbasma,Send item abroad (Export)
2019-01-17 14:29:00 Gbasma,Consolidated for local deliveryOrigin
etherlands
2019-01-14 06:42:00 The item is pre-advised.frist_vessel:
2019-01-15 03:00:00 Shipment in transit-delivered to destination country.
2019-01-15 02:00:00 Customs clearance processing complete.
2019-01-15 01:00:00 Parcel is in clearance.
2019-01-14 14:03:56 Parcel arrived at the airport.
2019-01-13 07:06:24 Departed Hongkong Sorting Centre.
2019-01-11 11:00:16 Arrived at Hongkong Sorting Centre.
2019-01-11 09:00:00 Sent to HongKong Sorting Centre.
2019-01-05 12:31:09 Departure in Location Warehouse Sorting Centre.
2019-01-05 11:43:18 Shipping Label Printed.
2019-01-05 11:42:40 Confirmed & Prepared For Packing.
2019-01-04 15:07:12 Order Created.Hmmm, nem is tudom mit gondoljak, amikor holnaputáni bejegyzéseket látok a tracking oldalon...

Másik tracker is hasonló adatokat ad:
Package status: In transit
Destination: Hungary
2019-01-18 23:35 International office of exchange, Consignment departure
2019-01-18 23:35 GBASMA, Send item abroad
2019-01-17 13:29 GBASMA, Insert item into bag
Origin: Netherlands
2019-01-14 06:42 The item is pre-advised
======================================