- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lomas
tag
válasz
brodorics #34373 üzenetére
Örülök, hogy sikerült elrendezned. Nekem a záró eredmény: 3 termék rendelve, egyik november 11-én, másik kettő nov. 23-án. Az első rendelés nov 20-án elküldték. A november 23-ai rendeléseim közül az értékesebb csak dec 27-én lett feladva. Az értékesebb kettő rendelés biztosítva volt. Bankkártyával fizettem.
A nov 11-ei MI 8 árát hosszas vita, alku után teljes egészében - szállítással, biztosítással együtt - visszakaptam. A nov 23-ai memkari elkallódott, nem volt biztosítva, sem nyomkövetve, 2 hónap elteltével Winter ajánlotta fel, hogy visszafizeti. Önként. A harmadik rendelésem, a kamera + GPS osztott szállítással jött, cirka két és fél hónap elteltével - ebből 2 hetet Radefeldben dekkolt, majd Feucht-on pillanatok alatt átment - végül megérkezett Magyarországra.
Konklúzió: októberben elején reggeltem, akkor rendeltem egy órát, 25 nap alatt megjött gond nélkül. Ezt követően rendeltem nov 11-én. Megértem, hogy karácsony volt, meg minden, nem is az idővel volt bajom, hanem a GB reakcióival, automata levelekkel, meg az esélylatolgatással... Voltaképpen 50%-ban sikerült szállítaniuk, a másik kettőt visszafizették, azonban végig azt éreztették, hogy legyek ezért hálás... A biztosítást azért fizettem, hogy azt arra is használják fel, tehát gond esetén egyértelmű legyen a teljes visszatérítés, nem pedig azért, hogy a GB-t ne érje kár. Tehát egy cseppet sem érdekel, hogy a GB szállítási költsége, meg biztosítási díja bele van-e kalkulálva. Csak úgy finoman megkérdezem: ha az újraküldést kértem volna - ami ugye, mint lehetőség, egyértelműen le van írva az ÁFSZ-ben - akkor annak nem lett volna szállítási költsége? Erre épp ezzel kezdenek el cigánykodni? Értem én, hogy kereskedő, meg profitmaximalizálás, de ez kicsit égő, nem engem minősít, hanem a webáruházat. Ilyen esetekben szerintem nem a saját pénzemről, amiért nem kaptam semmit, hanem valamilyen jóvátételről, ne adj' Isten ajándékról, ajándék pontokról, illene beszélni leginkább, nemde? Nem arról alkudozni, hogy levonják-e a szállítási díjat, vagy sem... Ők választották a szállítót, ők kötöttek olyan szerződést, amilyet, talán nem nekik, a GB-nek kellene épp erre a szállítóra mutogatni...
Na mindegy, egyenlőre ott tartok, hogy GB csak végszükség esetén, nagy értékűt itthon - ezek után nem szeretném kipróbálni, milyen dolog garanciális ügyekről vitázni a GB-vel... Illetve esetlegesen akkor, ha tényleg bevezetik az utánvétet, és ennek ellenére marad akkora árdifferencia a hazai, és GB beszerzés között, hogy megérje onnét vásárolni.
Köszönöm szépen mindenkinek, aki ebben a három hónapban segítséget nyújtott, tanácsot adott az "ügymenetre" vonatkozóan. -
Tierce
csendes tag
válasz
brodorics #34032 üzenetére
Szia!
Én pont a megrendeléstől számított 30 napon belül indítottam el a levelezést a GearBesttel.
Kapásból úgy kezdték, hogy kérnek 10-15 napot, hogy kivizsgálják az ügyem.
Így mire az összes kört lefutottuk a 60. nap környékére beérett, hogy visszafizessék a termék teljes árát + a biztosítást.A 60 napot biztos, hogy meg kell várnod, mert addig úgyis húzni fogják az időt.
-
Lomas
tag
válasz
brodorics #34035 üzenetére
A bankoknál formanyomtatvány van erre, nem kell levél...
Már ha arra gondoltál... Amügy írtam privit, jobbra felül... De amúgy nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem valakinek. Szerencsére ebből a "fajtából" vagyunk itt egy páran, ha már közös a sorsunk abban, hogy mindannyian voltunk olyan bátrak, és a GB-től rendeltünk...
-
Lomas
tag
válasz
brodorics #34032 üzenetére
Had' ne keressem vissza: melyik 30 nap? Mikor rendelted? Mikor szállították ki? Nekem elég konkrétan leírták, hogy a "hajózási társaságokkal" olyan szerződésük van, hogy a kiszállítást követő 60 napon belül kell megérkeznie az árunak. A PP a rendelést követő 60 nap után foglalkozik érdemben azügyeddel, a bankoknál ugyan nem tudom mi a minimum határidő, az még biztos, hogy mind a PP dispute-t mind a chargebacket 180 napig kezdeményezheted a rendelést követően. Szóval ha a rendelést követő 30 napnál tartasz, akkor még sehol ne indíts semmit... Nekem dec. 3-án ragadt be Feucht-ban (nov 11. rendelés, nov 20. kiszállítás) egy 15 napos, és egy 7-10 napos "nyomozási-kerestetési" határidő kkérést követően konkrétan rákérdeztem arra a végső határidőre, amikor érdemben foglalkoznak velem. jan 19-et írtak. Hétvégén mással leszek elfoglalva, hétfőn kontaktolok, ha ők addig nem kezdeményezik.
Most mégis visszanéztem, dec 22-én akadt el a csomid, ha jól láttam, szerintem 30 nap még korai, bár függ attól, mikor rendelted. Inkább ahhoz igazodj kb. 60 nappal. És először a GB-vel egyezkedj, de ők a szállítás utáni 60 napig nem nagyon fognak érdemben reagálni, legfeljebb, elküldenek a postára, meg ide-oda. En azt csinálom, hogy ha hétfőn-kedden nem sikerül full visszatéritést elérnem, szerdán indítom a chargeback-et. -
Lomas
tag
válasz
brodorics #34023 üzenetére
Ne aggódj! Keress rá erre a szóra hogy "chargeback". Nekem most az a meglátásom, hogy erősebb, mint a paypall. A paypall nem büntet, a mastercard-chargeback igen. Chargeback ráta is van ám a világon. Érdeklődj a bankodnál, de ne a helyi fiókban, hanem a központi ügyfélszolgálaton. Rá is guglizhatsz a kifejezésre. 1-2 hete írta valaki, hogy neki a banknál elég volt a képernyófotó a tracking állapotról, meg a megrendelés visszaigazolás. A bank megelőlegzi az összeget, majd a GB-től visszaszedi. Állítólag a bizonyítás is megfordul, vagyis a GB-nek kell(ene) igazolni, hogy teljesített, vagyis átvetted az árút. Az meg ugye nem fog menni. Itt is 180 napod van, mint a PP-nél.
-
Lomas
tag
válasz
brodorics #34021 üzenetére
Legkorábban a rendeléstől számított 60 nap után számíts érdemi ügyintézésre. Nekem a feladástól számították. Addig adatot egyeztetnek, kérik hogy vedd fel a kapcsolatot a postával, mert megérkezett a csomagod, aztán vedd fel a kapcsolatot a helyi DHL-lel - mindezt függetlenül attól, hogy milyen szállítási móddal rendelted. Hiába írogatsz nekik, csak az idődet vesztegeted. Szóval türelem.
Nem kell nekem hinned, olvass vissza kicsit, kb. 2-3 oldalt, sokmindent megtudhatsz, amire rákérdeznél, jelenleg kb. 20 emberke jár itt a fórumon abban a cipőben, amiben Te. A későbbi alkudozáshoz is jól jön, ha elolvasod azok tapasztalatait, akik ezen már túl vannak.
Ha a 60 nap közelében jársz, és nem boldogulsz a GB-vel, esetleg kérj tőle segítséget, fordulj Silenthez, ő a topicgazda, sokaknak segített már.
Biztosítást kötöttél? Milyen módon fizettél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest