- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
atos30
aktív tag
válasz
rolandrepasi #34039 üzenetére
Ja, PayPal sem kapkodja mostanában el a dolgokat. Nagyon régen 8 nap volt , aztán 14.Most én is 30 napos vizsgálatra várok (nem Grarbestes csomag)
-
Lomas
tag
válasz
rolandrepasi #33800 üzenetére
Amiket írtam korábban, már azok is surolják az összeesküvés elmélet határát, de hidd el, a pénzügyi, szállitmányozási piacon is éltem jónéhány évet, így tovább tudnám gondolni... Én azért ezt már akartam így leírni, de ha már táncba hívtál, akkor épp épp DHL Deutche Post-os Ahmedet is érdekelté lehet tenni, hogy komenti a 400USD-s telefont, nem a feketepiacon erőlködik 50 USD-ért, veszélyeztetve a lebukást, hanem visszaküldi a GB-nek, mondjuk 150 USD-ért... De ez már erős túlzás, úgy gondolom... Pedig vannak, voltak ennél sokkal vadabb ötletek, megoldások is, akárcsak kishazánkban körülnézve...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
rolandrepasi #33800 üzenetére
Bazz. egyre gondoltunk.
(#33802) Silent77
Bocs, túl sok volt az X.. mármint Gearbest akták mára.
-
Lomas
tag
válasz
rolandrepasi #33795 üzenetére
Nézd, én nem akarlak semmire rábeszélni, de a GB-nek kell, hogy legyen Németországban egy vámraktára, ebből adódóan telephelye, így adót kell, hogy fizessenek. Én ugyan nem értek annyira hozzá, mert nem ezzel foglalkozom, és nem dicsekedni akarok, de van azért egy pénzügy-számvitel Bsc-m, meg egy Pénzügy MSC-m a Corvinusról. Az meg már csak hab a tortán, hogy a nejemnek épp könyvelőirodája van. Szóval, ha jól gondolom, a hatályos egységesített normakontrollal rendelkező EU szabályozás alapján a Németeknél is az van hogy ha a bejelentés alapján az adóhivatal eljárást folytat le, és adóhiányt állapít meg, akkor a megtérülő adóhiány 10%-a a bejelentőt illeti meg. Legalábbis a NAV-nál itthon ez egy élő szabályozás. Abban biztos vagyok, hogy a GB a visszatérítésekkel mókol a nyilvántartásaiban, mert a szállító cégektől befolyt kártérítésnek arányban kell állnia az ügyfelek felé küldött kártérítéssel, különben kilógna a lóláb már pusztán ebből az adatpárból. Márpedig mi tudjuk, hogy az 50%-70% a jellemző ajánlat, hidd el sokan elfogadják.
Próbálj adatot keresni a GB árbevételére, illetve az európai piac részarányára. Mint tudjuk, Feucht nagyon gáz, de azért máshol is vannak bajok. Most becsüld meg, hogy ennek 10%-a mókolt. Annak a 10%-a a "NAV jutalék". Még mindig dollármilliókról beszélünk. Ezért nekem már megérné, ha német könyvvizsgáló lennék, és volna némi ismerettségem. Azért ha a nagybátyád megjutalmaz, vedd már fel velem is a kapcsolatot, légy oly kedves. -
Lomas
tag
válasz
rolandrepasi #33795 üzenetére
Figyu, ez nekem már tök egyértelmű - bár nem kedvelem az összeesküvés elmeleteket - de gondold tovább az elöbbi példát. Tegyük fel, hogy egy terméken 30% árrés van. Tiszta üzletnél - a termék odaér a vevőhöz - van ugye 30% nyereségem. Ha a termék nem ér oda - és most még az érthetőség kedvéért tegyük fel, hogy biztosított volt - a vevő fizetett már 100%-ot, illetve kifizeti a biztosítás díját - vagyis ehhez kapcsolódóan nincs költsége a GB-nak, hiszen Te ezt is állod helyette. Az elveszett csomagért - mint írtam, a Te pénzedből fullban biztosítja - a szállítótól kap ismét 100%-ot. Ezután fizet neked 50%-ot. Magyarul, az egyik oldalon van 70% ELÁBÉ (bocs, eladott áruk beszerzési értéke, vagyis árrés nélküli ár, az egyszerűség kedvéért) + a neked térített 50% Ez ugye 120% költség, a másik oldalon meg van 200% bevétel. Mennyi is a nyereség? 80%. Erre mondaná az öreg Kohn bácsi: nem rossz, nem rossz...
Vagyis miben érdekelt a GB? Olyan szállítót keres ahol időnként elvész a csomag... Hiszen a nyeresége ekkor a normál, megérkező csomagal szemben 30% helyett 80%. És még miben érdekelt? Hogy ne gátolja a rosz hír terjedését, hiszen a "bátor" ügyfél azért törekszik a biztonságra, vagyis biztosítást köt. A nagy volumen miatt még az is lehetséges, hogy olyan szerződéseket kötöttek, a fuvarozó szervezetekkel, hogy a nem biztosított csomagok eltűnéséből eredő kárt is részben állja a szállító... -
Lomas
tag
válasz
rolandrepasi #33790 üzenetére
Volt egy ilyen sejtésem... Már bánom, mint a kutya, amelyik hetet kölykezett, hogy ilyen tróger céggel kezdtem. De akkor vegyük csak sorra? Te kifizeted a termék árát, a biztosítást (helyettük) amelynek segítségével a Gearbest a érintett - ahol a csomag elveszett -"hajózási társaságtól", fuvarozótól megkapja a kártérítést. A DHL Deutche Post oldalán olvastam a biztosítási érték díjazását, az általam fizetett biztosítás díj összhangban áll, megfelel az árú értékének, tehát ebből gondolom, hogy 100%-ot kap ismét a GB. Az általad fizetett 100% termékár, - ami nyilván már tartalmaz árrést, hasznot - illetve a szállító által megtérített 100% - ami nekik teljesen költségmentes, mert a biztosítás költségét te áltad - az összesen 200%, + eredeti árrés, haszon. Ebből kapsz te vissza 50%-ot.... Úgy érzem, van egy sejtésem, miből is fedezik a vám és áfaköltségeiket.... Bízom benne, hogy a kolléga, aki említette a müncheni könyvvizsgáló ismerősét, a többi becsapott, átvert - illetve, a későbbiek során várhatóan átverni kívánt emberkék érdekében - függetlenül attól, hogy az ő kártérítési ügye miként lesz elbírálva - kezdeményezi az ismerősnél, hogy egy kicsit nézzenek má körül a GB háza táján...
-
HXY
addikt
válasz
rolandrepasi #33790 üzenetére
Akkor mi értelme van a biztosításnak?
-
viktorhu
veterán
válasz
rolandrepasi #33737 üzenetére
Akkor nem lesz gond szerintem, csatold ezeket az infókat is a paypal-ügyedhez, meg gondolom elküldted Silent77-nek is emailben a rendelésed számát, így ő is próbál intézkedni.
-
viktorhu
veterán
válasz
rolandrepasi #33734 üzenetére
Ha letelt a hatvan nap, az eddigi itteni tapasztalatok szerint neked fog ítélni a paypal. Megkéred, hogy kerestessék a csomagot, pár nap múlva rákérdezel a keresés eredményére, kamu válasz, mert nem tudják érdemben kerestetni - mész a paypalhoz.
-
pelenka35
őstag
válasz
rolandrepasi #33377 üzenetére
Hova kell írni GB.-nek ?
-
havri1
félisten
válasz
rolandrepasi #32826 üzenetére
PP felé 180 napon belül bármikor tudod kérni, de minél később indítod, annál nagyobb esélyed van a pozitív bírálatra.
Én amit tennék:
- 60 nap után (dec11) beadnám kártérítési igényemet a GB-nél. 4-5 levélváltásra készülj, kérd a csomag kerestetését, amit írásban adjanak ki feléd, ragaszkodj a PP-re visszatérítésre, ne wallet.
- Ha nem zárol kedvezően a levelezés , akkor irány PP. Csatolj minden levelezést, leveleket, bizonylatokat, és a kerestetés eredményét (nagy valószínűséggel nem fogják megcsinálni, akkor azt!), és várj. Eszkaláld határidő előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Energiaital topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged