Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golfplusz
csendes tag
válasz
walakyb
üzenetére
Egész pontosan 2x. De látom te is felületesen olvasod el mások beírását. A másik: kinőttem már abból hogy megsértődjek, 1xrűen nem láttam értelmét az itteni jelenlétnek.Egyébként amit Havri1 linkelt az egy másik csoportba visz át, ergo itt nehéz lett volna elolvasnom. De tudod mit igazad van, csak nem akarok ebből egy újabb csontot.
-
Golfplusz
csendes tag
válasz
Pzoli2
üzenetére
Hátha ez is segít egy kicsit neked, milyen lépések vannak egymást követően:
Ahogy PepeDon is írta előbb NetherLands, utána mi.
Dec. 07-én vásároltam, 08.-án indult el a nyomkövetés (Shipping Methods: Netherlands Post Registered), sokkal gyorsabb mint a Priority Line, feltételezem a vámmentesség miatt (egész pontosan ÁFA mentes) lassúbb a második verzió.
Érdekes számomra,hogy esetemben a csomag már megérkezett országunkba de a posta oldalán még nem látszik ez ,nem frissült még. ( 2018-12-19 10:26:00 The item has arrived in the country of destination.)Last vessel
To: Hungary Query takes : 709 MS
2018-12-18 15:00:00
Nlamsc,Send item abroad (Export)
2018-12-17 18:18:00
Nlamsc,Consolidated for local delivery
2018-12-17 12:06:00
Nlamsa,Accepted from sender
From: China Query takes : 688 MS
2018-12-19 10:26:00
The item has arrived in the country of destination.
2018-12-19 10:26:00
The consignment has arrived in the country of destination.
2018-12-18 11:49:00
The item is on transport to the country of destination.
2018-12-17 16:19:00
The item is processed at the Postnl sorting center.
2018-12-17 16:19:00
The item is at the PostNL sorting center.
2018-12-17 10:05:00
The item is handed over to the PostNL Acceptance center.
2018-12-10 10:57:00
The item is ready for shipment.
2018-12-10 02:06:00
The item is pre-advised.
First vesselQuery takes : 736 MS
2018-12-17 08:31:00
Customs clearance processing complete.
2018-12-17 06:31:00
Parcel is in clearance.
2018-12-16 20:33:00
Parcel arrived at the airport.
2018-12-11 21:46:00
Departed Hongkong Sorting Centre.
2018-12-10 14:00:00
Arrived at Hongkong Sorting Centre.
2018-12-09 15:00:51
Sent to HongKong Sorting Centre.
2018-12-08 07:21:39
Departure in Location Warehouse Sorting Centre.
2018-12-08 05:04:46
Shipping Label Printed.
2018-12-08 05:04:36
Confirmed & Prepared For Packing.
2018-12-08 03:04:09
Order Created. -
havri1
félisten
válasz
Golfplusz
üzenetére
Szerk.: Na most már elkeveredtem, melyikre is vársz választ?
Parcell arrived at the airport, ez az, hogy kint a reptér, igen.
Azok az infók tök kamuk, ha priority line-al jön, erről is írtam már. AZ lesz a tuti, ha a dhl megkapja németben, és onnan lesz valós. Azok a kinti infók változnak, tök kamuk. -
PepeDon
tag
válasz
Pzoli2
üzenetére
2019 karácsonya előtt
. Meg el se hagyta Kínát a csomag. Először Hollandiába megy és onnan jön Magyarországra. Az én csomagom lépései :
Destination: Hungary (1027 MS)
Gbasma,Send item abroad (Export)2018-12-21 00:35:00
Gbasma,Consolidated for local delivery2018-12-18 20:07:00
Origin: Netherlands (928 MS)
The item is on transport to the country of destination.2018-12-19 16:29:00
The item is processed at the Postnl sorting center.2018-12-18 18:08:00
The item is at the PostNL sorting center.2018-12-18 18:07:00
The item is pre-advised.2018-12-17 01:23:00
First vessel (920 MS)
Shipment in transit-delivered to destination country.2018-12-17 00:00:00
Customs clearance processing complete.2018-12-16 22:00:00
Parcel is in clearance.2018-12-16 20:00:00
Parcel arrived at the airport.2018-12-14 17:00:34
Departed Hongkong Sorting Centre.2018-12-13 15:41:48
Arrived at Hongkong Sorting Centre.2018-12-13 11:00:25
Sent to HongKong Sorting Centre.2018-12-13 10:00:00
Departure in Location Warehouse Sorting Centre.2018-12-10 17:07:24
Shipping Label Printed.2018-12-10 11:40:46
Confirmed & Prepared For Packing.2018-12-10 11:39:42
Order Created.2018-12-08 10:38:09 -
Pzoli2
tag
Sziasztok.
Szerintettek megjön még karácsony elött?
Most ugy látcik hogy már Magyarországon van a csomag?Hollandia Magyarország
2018-12-18 02:00:00 Átvitel a rendeltetési országba.Utolsó hajó
Címzett: UnknowMagyarország Nincs megfelelő szám
Feladó: UnknowHollandia Lekérdezés: KISASSZONY
2018-12-18 01:31:00
A tétel előzetes tájékoztatása.
Az első hajóLekérdezés: 418 KISASSZONY
2018-12-17 03:00:00
A vámkezelés befejeződött.
2018-12-17 02:00:00 A
parcella üres.
2018-12-17 01:00:12 A
csomag érkezett a repülőtérre.
2018-12-16 07:00:44 Elindult
Hongkong rendezési központ.
2018-12-15 11:00:37
Megérkezett a Hongkong rendezési központba. -
Golfplusz
csendes tag
válasz
Golfplusz
üzenetére
Sziasztok!
Látom hiába is írtam nektek 2x is, egy kis segítséget kérve tőletek.
El vagytok itt egy páran azzal, hogy egymást húzzátok egy többszörösen lerágott csonttal.Most már tudom miért is nem léptem be ide az elmúlt 1 évben.
Sok szerencsét kívánok nektek az online rendelés világában.
Üdv. :
Gyula -
PepeDon
tag
válasz
lovi27
üzenetére
https://prohardver.hu/tema/gearbest/hsz_32836-32836.html
Itt a története...
-
lovi27
addikt
Itt az embereknek abból van a problémájuk hogy nem bizonyítható megkapták vagy nem a csomagot. Vagy elhiszik nekik vagy nem. Kiszolgáltatott helyzet.
Te viszont azt állítottad minden tudsz bizonyítani. Erre írtam, hogy akkor miért hagysz veszni több százezres tételt. Vagy netán nem írtál igazat, csak hangulatot keltesz? -
zedok
őstag
Sziasztok!
Van egy csomagom amit rendeltem - letelt a 60 nap, DENUEB-ben persze eltűnt a csomag.
Most a GB azt akarja, nyilatkozzak a biztosításról - amit ők is látnak, hogy nincs - nem értem mi értelme ennek.Másnál is kértek ilyet? Kitöltöttétek?
Köszönöm!

plusz: akartam csatolni a jó hosszú körkörös levelezést a paypalnak de nem tudtam. Mi a módja?
-
pelenka35
őstag
válasz
rolandrepasi
üzenetére
Hova kell írni GB.-nek ?
-
rolandrepasi
tag
Üdv!
Sajnos én is beleszaladtam a DENUEB háromszögbe. Dec 11 én telt le a 60 nap. Azóta ment a huzavona GB-el. A vége paypal lett mert 135 dollárból max 85 dollárt akart visszaadni mivel ő jófej... Na ez nekem nem jó. Így paypal majd eldönti hogy kinek van igaza. Ja paypal kéri a bizonylatot a szállítási biztosításról valamint a szállítási költségről. Nekem a GB amit anno emailben visszaigazolt csak a végösszeg szerepel. Így nincs mire hivatkoznom hogy biztosítás. Ennek fényében ultrakíváncsi vagyok mi lesz a vége... -
defy456
aktív tag
válasz
pelenka35
üzenetére
Ahogy olvasom a dolgokat, nem sok értelme van a postát zaklatni, ugyan azt látják csak amit mi.
Elkezdtem zaklatni GB-t. Még nem reagáltak.
Elég fura, hogy mindenkinek ott tűnik el a telefonja. Nem értem GB miért nem lép a tökükre.
Azért ekkora összegnél elég szarul érzem magam. Én ha lehet akkor újraküldést kérek. Bár akkor is bukok rajta, mert 4 hónap alatt jön meg egy telefon... Annyi idő alatt már kihoznak egy újabb szériát(na jó, talán nem), de az értéke mindenféleképpen csökken. Ha visszafizetést kérnék akkor pedig a pénzváltásokon buknék sokezret. Sehogy sem jó. -
Rick4
félisten
válasz
lovi27
üzenetére
Ha visszaolvasol, és megtalálod az eredeti hozzászólást, amire ebben csak utaltam, és akkor magad is meggyőződhetsz, hogy a hozzászólásod felesleges, 4 hónapon keresztül napi szinten ment a levélváltás, ok okozati összefüggéstől kezdve minden le lett írva.
Amennyiben valójában nem érdekel a dolog, akkor meg csak ilyeneket írkálsz... Ja, ez izgatás? Érdekes életed lehet, ha te ettől izgulsz...
-
defy456
aktív tag
Az egyel előtte lévő történés, hogy bezsákolják.
Ha a csomagról nem látják, hogy hol van. Azt a "zsákot" amibe belerakták csak meg tudják nézni, hogy megjött e.
Vagy ugyan abba a zsákba került egyéb dolgok. -
pelenka35
őstag
válasz
lac14548
üzenetére
Hali .
Detto én is így jártam :
Rendelés dátuma: 19/10/2018 15:57:14
2018-11-01 05:31:00
The shipment will be transported to the destination country and, from there, handed over to the delivery organization. (Homepage / online shipment tracking: <a href=https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal?searchvalue=CF511555512DEA csomagról szintén nem tud a posta oda még nem érkezett meg.
Várjak még, vagy kinek Írjak GB annyit kért várjak december 19-ig .letelt .
Ötlet ? -
walakyb
tag
A bo honapja megallt TN epp eleg bizonyitek szokott lenni a PP-nek. Marpedig ezeknel a csomagoknal VAN rendesen mukodo TN, amin tokeletesen latszik. Akiket (nem sokrol tudunk akkor se) a PP elkaszalt ilyen csomagoknal, mind turelmetlen volt, es arra hivatkoztak, hogy meg megerkezhet, boven a 60 nap elott inditottak a vitat a PP-nel.
Annyit elarulnal, hogy mennyi idovel a shipping out utan nyitottal PP vitat?lac14548
Van 2 lehetoseged.
1. Varsz turelmesen, ha letelt a 60 nap (ami hataridorol te beszelsz, az nagyon nem az, az csak egy VARHATO SZALLITASI IDO), eleve a GB is mashogy fog kezelni (persze, az elso 1-2 "kotelezo" kanyart akkor is meg kell futni jo esellyel), de ha megse akarnanak fizetni, a PP 99.99%, hogy neked fog donteni.
2. Ra hallgatsz, es rohansz azonnal ajtostul a GB-nek, par nap mulva (mivel 30-40 nap utan biztos, hogy nem fizetnek) a PP-hez, eleg jo esellyel fognak elkaszalni, es mivel 1 vasarlashoz 1x lehet ticketet nyitni, csak a GB joindulatan fog mulni, hogy mi lesz...Ertsetek mar meg (nem soniquenek szol, ugyse fogja) nem 1 szereplos a dolog, es a GB-t senki se vedi azoktol a kocsogoktol, akik ha visszakaptak a penzuket, majd megis megkaptak a csomagot, nem szolnak, hanem orulnek a 2-3-4-600 dollaros cuccnak, hogy ingyen volt... Komolyan kivancsi lennek egy tesztre, hogy az itt teliszajjal hoborgok kozul ki fizetne vissza hamar a penzt, ha a sajat zsebere menne a jatek...
Es igen, nekem is van mokas csomagom, igaz, nem Feuchtban eltunt, hanem "csak" elcserelt csomagok. Kaptam a telefonom helyett egy jofele (nem arban jofele...) Playmobilt. En is hoborgok persze, de nem a GB-nel, ott csak jeleztem, hogy gond van, hanem ahol tenylegesen a problema keletkezett, a DPD-nel... -
Rick4
félisten
válasz
sonique
üzenetére
Írtam itt nemrég két példát, miért nem szabad vakon hinni, hogy majd a paypal elintézi, ebay-es vásárlás az usából, sok értékeléses amerikai eladótól global shippinggel, nekem volt igazam, mindent tudtam bizonyítani, mégis és buktam.. Se a paypal, se az ebay nem kezdett a dologgal semmit, pedig 150 ezres tételekről beszélünk...
-
Golfplusz
csendes tag
Sziasztok!
A "vita hevében" esetleg kérhetlek benneteket egy válaszra?

https://prohardver.hu/tema/gearbest/hsz_33323-33323.html
Jól értelmezem, hogy csomagom még Kínában van?
A Holland postával érkező csomagom időközben megérkezett országunkba.
Köszönöm.
-
lac14548
aktív tag
válasz
sonique
üzenetére
Levelezek velük, de vagy azt mondják, hogy várjak még.
Vagy azt, hogy már itt van menjek érte a postára...A német posta elküldte, a magyar nem kapta meg (ezt mondják).
Hogy érted, hogy csak egy esélyem van a paypal-nál?
Ha kifizettem és nem kaptam meg (biztosítás is volt rajta), határidőre nem ért ide, akkor mi lehet a probléma?
A csomag nyomkövetős volt, tehát láthatja akárki, hogy senki nem vette át (főleg a címzett nem). -
válasz
tupacamaru
üzenetére
Nem lesz.
Téma lezárva, köszönöm!

-
sonique
őstag
válasz
walakyb
üzenetére
nem mondok ellent magamnak de a paypal os reklamaciot akkor érdemes elinditani ha sajat igazadban 100% ig biztos vagy és tudod bizonyitani !! ha ez fenn áll akkor nincs esély rá hogy bukod a követelést
hogy 60napon belül vagy tul vagy szinte mind1 ha pl 3-4hete ne mozdult a tracking egy olyan esetben amikor
a német magyar posta 1-5nap max !!én nekem a supporttal sikerült elintéznem paypal nélkül a dolgot 60napon belül a csomag 1hét alatt megérkezett németországba kb és 3-4 hete nem volt valtozas a trackingben
több hasonlo referencia belinkelése után és nem kevés beszélgetéssel visszafizették a pénzt de én nem ezt kértem hanem az ujraküldést ha már kifizettem az extra pénztmint emlitettem nagyon régota vasarolok online külföldröl
sokkal nagyobb és drágább dolgokat is
ezen az oldalon az elsö vasarlas lett volna mert odzkodtam tölle sajnos joggalilyen hozza állassal sajnos csak itt találkoztam a support részéröl

mind2 alirol is régota vasarolok
elveszett csomag még nem volt és reklamáciot is nagyon korrektül kezelték eddig -
walakyb
tag
válasz
sonique
üzenetére
"nagy esélyel elég sok helyen rááltak a Gb csomagokra hisz hasonlo csomagolas és felado miatt könnyü beazonositani."
LOL ember, te ezeket a baromsagokat tenyleg elhiszed? Miert lenne jobb egy GB-s csomag, mint mondjuk egy Aliexpresses, vagy Banggoodos? Raadasul Aliexpressrol PONTOSAN ugyanolyan csomagolasban kaptam meg eddig az osszes csomagomat, mint GB-rol szokott jonni... -
-
walakyb
tag
válasz
sonique
üzenetére
Sajat magadnak mondasz ellent.
Egyreszrol irod, hogy nyugodtan irjon nekik, mert ugyse jon meg (egyebkent karacsonyi idoszakban bizony az is lehet, hogy meg megjojjon, bar kicsi az eselye), masreszrol meg lebeszeled rola, hogy PP-hez menjen egyelore.
60 nap elott nem fognak erdemi valaszt adni akar volt biztositas, akar nem (a szuksegessegerol, hasznossagarol ne nyissunk vitat, nincs min...), innentol kezdve teljesen felesleges, csak sajat magat (meg oket) idegesiti az ember. PP-hez menni 60 napnal hamarabb pedig egyenesen ongyilkossag, boven van ra esely, hogy elmeszelik az embert, mert hogy meg megjohet.
Egyebkent egy apro pelda, hogy nem is biztos, hogy a GB fele 60 napos "szivatas" olyan kiugroan extrem,
Nekem eddig osszesen 1 csomagom veszett el, egy Aliexpresses. Mar eleve mokas volt a dolog, mert 2 hettel azutan, hogy feladta elvileg a csomagomat, irt egy levelet, hogy oromhir, feladtuk a csomagodat, es kaptam egy teljesen masik kovetesi szamot. igy 22 napra lett tenylegesen feladva a cuccom. A kapott TN feleledt, es haladt is szepen, de az orszagba soha nem ert be. 1 nappal a 60 napos ido elott ratolt 10 napot, majd 2 nappal kesobb meg 10et, kozben mar folyamatosan ment a levelezes. mindig irta, hogy varjak egy kicsit, mindjart rakerdez a szallitora, de soha semmi eredmenyt nem kozolt (a TN pedig halott volt, ekkor mar 40+ napja). Dispute-ot nyitottam, kertem a full refundot, termeszetesen 0 refundot ajanlott, hogy varjunk meg, rakerdez. 1 het utan escalalodott, Alitol megkaptam a full refundot. Mindezek utan en kaptam tole 1*-ot ertekeleskent. -
sonique
őstag
válasz
Silent77
üzenetére
nem kezdem megint épphogy te nem tudod elfogani hogy lehet más véleménye valakinek és talan még igaz is
németországban egy lezart postazsákbol már elég nehéz lopni
viszont itthon kipakolasnal be scannelés elött igen és sokkal nagyobb is erre az esélyde a lényeg nem is ez hanem hogy elveszett/loptak és a support hozza hozzaallasa
-
sonique
őstag
GB Konkluzio :
a régebben is irt probléma ezen a héten véget ér pénz visszafizetéssel
a rendelésre külön biztositas volt kifizetve hogy el lopott/veszett csomagot küldjék ujra (oneplus6 8/128)
ezt kb 50 üzenet valtas utan sem voltak hajlandoak megtenni
ennek a fényében tök felesleges ezt kifizetni mert pocsék a hozzáállásuk sajnos, a support kritikán aluli és ha elveszik vagy ellopjak a csomagot vita nagyon nem lehet a termék árának visszatéritésérölez a biztositas egyszerü lehuzas semmilyen modon nem segit az elveszett /lopott csomagok ujraküldését
sajnos cirka orosz rulett hogy megérkezik e a csomag a nem megfelelö szállitoi szerzödés miatt

ennek fényében rendeljen mindenki erröl az oldalrol
vagy ha mar igen aprószarokat amiért nem kár és nincs szükséged rá
-
Primary92
senior tag
Hogyan érdemes reklamálni akkor, ha az egyik tétel helyett egészen más termék került a csomagba?
Eddig mindig pontosak voltak, hál'sten. -
scourge
csendes tag
válasz
lac14548
üzenetére
Valamiért el tudom képzelni, hogy február vége felé a biztonsági őrök sétálnak a MKP telephelyén az alábbi párbeszéddel: Te Józsi mi ez a nagy konténer itt eldugva DHL felirattal?
Másnap bent a feldolgozóban, ú baszki elfelejtettük feldolgozni a DHL karácsony előtt szállítmányát, tudod amit eldugtunk oda hátra, hogy könnyítsünk az év végi hajtáson és Józsi a ZŐR tegnap megtalálta....

-
lovi27
addikt
Még nekem se adták fel a 11.11. mobilomat, de én még reménykedek.
-
viktorhu
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Ha nem kellett volna, akkor vártam volna a végtelenségig is

-
lac14548
aktív tag
Kértem a Gearbestet, hogy indítson vizsgálatot, kerestesse a november 13.-án feladott csomagomat, ami december 1.-én volt Németországban, mert 19 nap alatt már ide kellett volna érnie Németországból.
Ezt válaszolták:
Thank you for your message. Here is the results from the carrier: The package has arrived at the destination, please contact the customer to contact the local DHL/Post Office as soon as possible to collect the package. Thank you for your understanding and cooperation.A posta nyomkövetője (és minden más nyomkövető szerint) szerint Németországból továbbítva.
Szállítás Kimenő küldemény továbbküldése 2018.12.01. 8:00 DENUEB
Kerestettem a magyar postával is.
A posta ezt válaszolta:Köszönjük, hogy megkereste ügyfélszolgálatunkat.
Elektronikus nyilvántartásunk szerint a keresett küldemény a Magyar Posta kezelésébe még nem érkezett meg.
Beérkezését követően nyomkövetésünkben a "Célországba megérkezett vagy feldolgozva" információ fog megjelenni.A 60 nap még nem telt le...
A paypal-hoz még nem érdemes menni?Tudom, várjak.
-
-
viktorhu
veterán
Ma töröltettem a november 11-es rendelésemet, mert még mindig nem adták fel.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
walakyb
üzenetére
Még mindig nem tudjuk, hogy hogy lesz ÁFA mentes.
Ha úgy jön be,hogy 20-30 $-ra hamisítják a számlát, ÁFA csalás. Mind a GB, mind a szállítmányozó cég felelősségre vonható(de mivel fogalmam sincs az EU törvényekről, lehet, hogy csak DHL, mivel az van helyben.) Ha úgy, hogy a bizonyos emberke, akit a GB pénzel, csukja be a szemét, amikor a GB termékei jönnek, szintén ÁFAcsalás. És ezzel megint csak a DHL vonható felelősségre, hogy héjj ti engedtétek be az országba. Gondolom ezért maradt abba az angliai DPD áfamentes szállítás is, mert ennyi terméket már nem tudtak eltussolni. DHL-nél(ha ott egyáltalán) meg tisztában vannak vele, hogy igazából nem tehetnek semmit a rendőrség felé, mert azzal megint ők buknának be, hogy belemennek egy ilyen csalásos ügybe. Gondolom a dolgozók is ezt tudják és zsákmányolják a csomagokat, mert úgysincs semmi vonzata. Csak, ha MO-ról ennyi csomagot jelentenek, EU szinten mennyi mehet a többi országgal összeadva. Valószínűleg annyi, hogy a GB -nek ez már nem éri meg, és ezért most a hollandoknál van.
-
walakyb
tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Szerintem oket az nem erdekli, hogy vammentesen jon be, sokkal inkabb, hogy a 3-400$-os eladast lejelentettek 20-30$-nak...
A megfigyelest pedig termeszetesen nem ok csinalnak, hanem a nemet rendorseg. Ha pedig valakinek azzal van baja, hogy a lopott telefonokat megfigyelik, ott valami gebasz van... -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
walakyb
üzenetére
Ez már csak azért is nehézkes, mivel fogalmunk sincs, hogy nekünk hogy lesz áfamentes. Nem véletlen hagyja ki szerintem a sorozatos feljelentést a GB.
Egyrészt szerintem, ha monitoroznák az eladott telefonok IMEI számát és még figyeltetnék is, még jobban haragítanák az EU-t, az ÁFA megkerülések mellett is. Már kb a helyi kisboltban is erről beszélnek, hogy a priority line ÁFA mentes.
Csak kérdés, hogy mi marad. Egy időben Angliában "vámoltak", most német, most már Hollandia. Szerencsére még van pár ország ahol ki lehet húzni egy-egy évet..
Bár ezekből kiindulva, hogy előbb DPD , majd DHL, majd NL post. Biztos van valahol egy stróman aki majd bukik ezekből kiindulva.
-
bul07
nagyúr
válasz
havri1
üzenetére
Ha érdekli egyáltalán őket
Amúgy csak hátránya van, GB esetén meg főleg
Ha meg jelöli akkor ha nem értékeli időben elveszik a lehetőség
Ha mondjuk egy hét múlva tönkremegy egy lehetőségtől elesik, mert nálam a 1hetes üzemidő olyan mintha meg se jönne, én szoktam ilyenkor inkább azt írni hogy meg se jött mint bizonygatni hogy használhatatlan -
walakyb
tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Hat, azert telefont ennel sokkal egyszerubb megoldani. Feljelentest tenni a nemet rendorsegen minden egyes eltunt darab utan IMEI szammal. Az ilyen szamokat elvileg minden szolgaltatonak blokkolnia kell, de talan meg jobb is, ha nem teszik, IMEI alapján meg lehet talalni a keszulekeket. Innentol mar eleg egyszeru a dolog, orgazda elkap, kitol vette, szerintem 2 nap alatt az enyveskezuek nagy resze sitten lenne, a maradek pedig nem merne tobbet lopni, legalabbis telefont.
-
Atomgeszi
nagyúr
Tök egyszerű a megoldás.
1. GB minden csomagban elrejt egy GPS jeladót, összeköti a TN számokkal, és a jelentésekkel, hogy ki kapta meg és ki nem. Aki nem kapta meg, checkolja, hogy merre jár az eltűnt csomag.
2. IMEI Szám alapján kérvényt nyújt be Kína a Huawei titkosszolgálat lehallgató egységével, hogy minden eladott kínai telefonnak az IMEI számát kövessék nyomon, amit nem jeleznek vissza, illetve a Feuchti bermuda háromszögből nem került elő, annak mérjék be a helyét.
3. Mivel Kínában úgyis sokan vannak, ráállítanak Feucht és 100 km-es körzetében a helyi apróhirdetős oldalakra figyelőket, akik a nem megérkezett telefon típusokra keresnek és szűrnek eltűnésük alapján, illetve RAM/tárhely szerint.
Kína úgyis szarik a GDPR-re. Legalább a GB és a vásárlók is megnyugodnának.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Egyébként mindenkinek szurkolok, hogy akinek nem jön meg, legalább a pénzét kapja vissza
Én is egyszer égettem meg magam, azóta köszi nem) -
walakyb
tag
válasz
PepeDon
üzenetére
Az a baj, hogy azt az 1-2 lepcsofokot, amit at szeretnel ugrani, azt te generalod azzal, hogy 60 nap elott nekiallsz levelezni veluk.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy ok is tokeletesen emlekeznek az EU Express tavaly novemberi bedolesere, amikoris dollar szazezreket fizettek vissza olyan csomagokra, amik vegul (igaz, jelentos kesessel, de) megerkeztek, es biztos vagyok benne, hogy ezek jo resze nem is jelezte, hogy hoppa, visszafizettetek a penzem, de most megis megjott az X termekem, szeretnem ujra kifizetni.
Felreertes ne essek, megertelek en teged is, szar dolog, amikor az embernek elvesz a csomagja. De oket is meg lehet erteni, es 60 nap utan mar max a felaru visszafizetessel szarakodnak (na ez valoban nagyon gaz a reszukrol...), arra viszont ott van a PP. -
PepeDon
tag
válasz
Kecsotam
üzenetére
Azóta már rendeltem az asszonynak is egyet. Az holland postával jön és már Angliában van (legalábbis egy-két tracking oldal szerint). Ha felajánlják az újra küldést, akkor majd azzal kérem (ha lehet választani).
Egyébként felőlem lehet 2 hónap, csak lássam, hogy mozog a csomag és nyelte el a föld. Legfeljebb az újra küldöttet is újra küldik.....
-
Kecsotam
tag
válasz
PepeDon
üzenetére
Hát ezaz és akkor most jön a nagy kérdés, hogy bepróbáljam még egyszer? Az újrakézbesítést válasszam, vagy a pénzvisszafizetést? Nagyon kéne a telefon, mert a mai napig nem láttam ilyen áron sehol. De hiányzik nekem, hogy 2 hónapig megint várakozzak?! És mi van ha megint így járok?!
Nem tudom, mit fogok majd választani...... -
PepeDon
tag
válasz
tobias40
üzenetére
Tudom, tudom....
Csak már másodszor játsszák el ezt a menj postára, futárcéghez, hogy átvedd.
December elején mikor "eltűnt" a csomag a posta rendszerében írtam nekik, hogy akkor most mi van. Akkor is azt írták, hogy menjek be a DHL-hez személyesen és érdeklődjek. Mivel már többen jelezték itt, akiknek december elején, november végén tűnt el a csomag szintén Feucht-ban, gondoltam én is megpróbálom jelezni. Írtam is, hogy csomag nincs, utolsó esemény Feucht. Hátha veszik a lapot, hogy ennyi idő alatt egy kínai postás is biciklivel kikézbesítette volna a csomagot. De nem.Gondolom ott is van belső szabályzat, a kötelező lépésekkel, csak reméltem, hogy át lehet ugrani egy pár lépcsőfokot.
Marad a várakozás, mert szükségem van a telefonra, vagy a pénzemre
. -
tobias40
veterán
válasz
PepeDon
üzenetére
Saját tapasztalat!
Normális hangnemben írt levelekkel és türelmesen kell velük beszélni,nekem 3x adtak már full refundot ,persze a kötelező köröket mindig lefutottuk.
Értik és tudják ők is a problémát de nekik a saját érdekeiket kell képviselniük.Amikor már "elfogynak" és nem vagyunk túl arogánsak és követelőzőek akkor beadják a derekukat.
A lényeg a TÜRELEM!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
PepeDon
tag
válasz
gabor231
üzenetére
Úgy látom Zoe állandóan ügyeletes

Nekem is ő írt reggel, de engem biztat, hogy fáradjak már be a helyi DHL-hez és vegyem át a csomagom....
Nem kicsit forrt fel az agyvizem. Direkt írtam, hogy november 20-tól jön a csomag Feucht-ból.
De sebaj írok egy regényt neki, hogy meg is értse. -
gabor231
tag
irtam a gb-nek hogy nov 23ota feuchtban van a csomag.Most várnom kell 15napot,vagy mást is kell tennem?köszönöm
ezt küldték visszaThank you for your message.
For this issue, we have sent a report to the logistics provider to make an investigation, please
allow 7-15 business days, for us to have an update available.
And you can contact us later to check their feedback.
Thank you for your patience and kind understanding.
Best regards,
Zoe
GearBest Customer Service
http://www.gearbest.com/ -
Golfplusz
csendes tag
Üdvözlök mindenkit.
Sokat olvastam a fórumot az elmúlt napokban, mert érdekelt vagyok én is az aktuális 2 GearBest megrendelésemmel. Szeretném megosztani veletek az eddigi tapasztalataimat, illetve az egyik megrendelésemmel kapcsolatban kérdezni szeretnék tőletek.
Az egyik megrendelésem 4 db fülhallgató ami Holland postával jön (regisztrált) dec. 07-én rendeltem már Hollandiában van (kép mellékelve, le kellett kicsinyítenem hogy beleférjen)
A másik egy Elephone a5 rendelés ami dec. 03-án rendeltem Priority line-al.
A kérdésem ehhez fűződik. Mennyire természetes az az állapot amin éppen áll, vagyis hogy nekem a vámolás előtt megállt a frissítés? Mert láttam egy-két tracknél, hogy max. 1-2 nap után a vám adatok jöttek (kép) a nyomkövetésben, nálam 5 napja áll, és nem frissül. Ez gond lehet?
A segítő válaszokat előre is köszönöm. -
Lomas
tag
válasz
walakyb
üzenetére
Először is bocsánatot kérek, ha bárki olvasatában is bántó volt, amit írtam. Nem, nem viccelni akartam - ahhoz már nincs túl sok kedvem - hanem elkeseredésemben csupán egy kicsit ironizálni, utalva arra, hogy az utóbbi 2 hétben olvasottak alapján az, hogy valakinek ellopják a csomagját, gyakorlatilag bárkivel előfordulhat a GB-nél...
Az meg a Te vicced akart lenni, amit az utolsó mondatodban írtál? Vagy tényleg előfordult olyan, hogy valakinek a beragadt feucht-i státuszt követően később mégis megérkezett a csomagja úgy, hogy időközben a GB visszafizette a vételárat? Na, az azért tényleg vicces lehetett...
Szóval elnézést mégegyszer, ha valakit megbántottam. -
manu75
aktív tag
Megint segítséget kérnék. Egy rendelésben volt egy kabát egy óra meg egy melegítő zokni. Ma megjött a csomag a DPD hozta benne volt a kabát meg az óra. Volt a csomagban egy shipping list papír azon is csak ez a két termék volt feltüntetve. Létezhet, hogy a zokni egy külön csomagban megjöjjön? Vagy írjak egyből ticketet? Ha igen a szállítást elfogadjam és utána vagy inkább előtte írjak?
-
Kecsotam
tag
válasz
gabor231
üzenetére
Ne viccelj. Te valamit megvásároltál bízva az eladóban, hogy megoldja, hogy eljusson hozzád gond nélkül.
Az alap, hogy kifizeti neked ha nem tudja bizonyítani, hogy te átvetted. Nem kell hagynia magát senkinek. Az alapfelállás, hogy mindenki visszakapja a pénzét. Csak néha egy kicsit dolgozni kell érte. -
-
Pocak89
senior tag
Azon lepődtem meg, hogy látom többeknél, hogy telefont rendeltek és DE végződésű a csomagszám. Én 11.24-én rendeltem telefont amit 12.06-án adtak fel. Nekem a holland postán keresztül jön a cucc, csomagszámom is NL-re végződik (priority line). Jelenleg a képeken látszik hol tart a dolog. Érdekes, hogy ez már tegnap késő délután ebben a státuszban volt, tehát a továbbszállítási idő előrébb volt. Illetve ami nagy "meglepetés" volt, hogy 14-én azt jelzi, hogy a célország felé szállítás alatt van, eközben elvileg éjszaka kellett, hogy induljon... Amúgy meg utánanéztem és az a hely ami fel van tüntetve elosztó központnak Angliában van... Én meg péntek óta abban a hitben éltem, hogy Hollandiából már eljött a csomag. Azért remélem január elején ideér.

-
-
Feribox20
csendes tag
Sziasztok! Nekem is ugyanúgy megakadt egy 11.11.-én rendelt telefon a GearBestről. Már leveleztem a postával és GearBestel is főleg azután, hogy a napokban küldött a GB nekem is egy ilyen "átvehető a csomagja" e-mailt... Semmi használható nem mondtak, csak annyit, hogy 10-15 nap várása után vegyem fel velük újból a kapcsolatot.
Én már lemondtam róla, hogy karácsonyig megérkezik...
-
bul07
nagyúr
válasz
gabor231
üzenetére
Ha nem jön meg január 7-ig újra írsz a GB-nek hogy nem jött meg és refundot kérsz
Még túl hamar van hogy GB komolyan foglalkozna vele, paypal-hoz se érdemes fordulni még ők is zárhatják hogy úton van akkor meg bukó a paypal védelem
Így nem tehetsz mást egyenlőre hogy vársz
Amúgy nem értem azért a pár ezer forintért megéri ez a tortúra, és a garanciáról még szó se esett
-
-
Lomas
tag
Nem hinném, hogy nem tűnt fel nekik... Én 5 emberről tudok, aki ebben az időszakban így járt. (Elvileg a GB-nek van egy e-mail címe- support@gearbest.com - talán lehetne ott csoportos tájékoztatást adni-kérni.) Azon agyalok, hogy valahogy, csoportosan nem lennénk-e hatékonyabbak... Én konkrétan azt sem tudom, hogy ki a ludas. Feucht- ban feladták - ez az utolsó bejegyzés - a MKP meg már nem vette át. A Deutche Post (DHL) száálította tovább elvileg Feucht-ból. Nem tudom, hogy ott már nem került fel a kocsira ténylegesen, Ahmed, a DHL-es sofőr tüntette el az autóból, avagy a reptéren, postánál bevágta valaki egy poros sarokba, hogy majd januárban foglalkoznak vele... De ez szerintem a gearbestnek sem jó. Az én esetemben az a gáz, hogy bankkártyával fizettem ugyanakor volt boztosításom tehát a GB-t sem érte elvileg kár, hiszen a biztosító térít, a GB meg felém. Emiatt bízom benne, hogy korrektek lesznek a kis ferdeszeműek. Elvileg a bank is tud ilyen ügyekben eljárni, kicsit macerásabb mint a paypal. Erről tud valaki valami közelebbit, hogy hogy működik?
-
Robi975
újonc
válasz
scourge
üzenetére
Köszi az infót. Természetesen nem fogok megelégedni a pénz felével. Fizettem egy termékért (Alfawise a12 projektor) amit nem kaptam meg. Nem az én hibámból, én teljesítettem amit kellett, fizettem előre, így elvárom, hogy ők is teljesítsék a dolgukat. Addig oké, hogy feladták a csomagot, de útközben eltűnt. Ők mint feladók nyomoztathatnak a csomag után. Ha nincs csomag adják vissza a pénzem, a többit meg játsszák le a szállító céggel. Nem hagyok náluk pénzt azért, mert valaki nem megfelelően végezte a munkáját, ne adj Isten lenyúlta a csomagom. Egyébként feltűnően sok csomag tűnt el ebben az időszakban elnézve az itteni hozzászólásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Bialetti kézi kávéőrlő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Meg el se hagyta Kínát a csomag. Először Hollandiába megy és onnan jön Magyarországra. Az én csomagom lépései :

/
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)