- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
amadeus11
senior tag
Tavaly előtt rendeltem sok kisebb értékű cuccot Gearbestről, rendre a 20, napon megérkezett mind. Az idén többször kellett törölnöm a rendelést, mert nem bírták hetekig beszerezni az árut- de azért feszt árulták- egy egerem öt hete úton van, egy másik cuccomat 3 hétre rá most sikerült talán postázniuk. Egyre megbízhatatlanabb a cég.
-
Flashy
veterán
az e-mail only mindössze azt jelenti, hogy hírlevélben küldték ki a hirdetést, abban a hírlevélben kell rákattintani a linkre, akkor nyílik meg böngészőben a hírlevél szerinti olcsóbb árral. a megrendelés folyamata ugyanaz, csak a levélből kell indulni. ugyanez a termék megvehető "simán" is, ha rákeresel, de magasabb az ár. a hírlevelet sokan megkapják, ha tényleg jó az ár (ami egyáltalán nem biztos), akkor elfogyhat a kedvezményes készlet, ilyenkor már a normál árral nyílik meg.
-
brodorics
csendes tag
Történetem eképp folytatódik: Biztosítás nélkül rendelt tabletem mai napig nem érkezett meg. (nem csoda->Feucht) Hála Lomas fórumtárs ötletének elindítottam a bankomon keresztül a Chargeback eljárást. (kértem Silent77 fórumgazdát is hogy segítsen a GB ticketem ügyében, de valamiért nem is válaszolt) közben folyamatosan leveleztem a GB-vel. Evelyn kolléga sokáig kötötte az ebet, miszerint nincs biztosítás, így csak 45$, aztán 75, majd legvégső ajánlatként100$ visszatérítést adnak. Én meg persze futottam a szokásos köröket, miszerint kerestessék, meg hogy számomra nem egyértelmű a biztosítás vásárlásánál lévő szöveg, ezért nem vettem, meg ha vettem volna is akkor sem adják vissza az árát stb, Egyszercsak írja, miszerint mind az összeset visszaadják, kivéve szállítás:5,55$-t ha elfogadom. Végül elfogadtam, de írtam neki, előbb a számlán lesz a pénz, csak akkor törlöm a Chargebackot. Közben rendeltem az Aliról szintén európai raktárból egy másik tabot:
CHUWI Hi9 Air 10.1 Inch 2560x1600 MT6797 X23 Deca Core 4GB 64GB 13.0MP Tablet Android
ami eu+ csoamgként ingyenes szállítással! DE-ből 7 nap alatt a küszöbünkön volt úgy, hogy leírták ha 18 nap alatt nem kapom meg, autómatikusan visszautalják az árát!. Szal úgy tűnik 5,5$ tanulópénz, és egy kis idegesség árán árán megtanultam, a GB-t el kell felejtenem! -
PepeDon
tag
Az eredeti rendelés ment Feuchton keresztül (vagyis addig) német postás DHL csomag volt. Utána Winterrel leveleztem, hogy holland postával küldjék. Közben volt még egy telefon rendelésem és az holland postával jött és meg is jött. Azért is kértem, hogy azzal küldjék. A német egy kicsit rizikós lett volna.
Újraküldésre nem lehetett biztosítást kötni, hiába kértem. Először azt írta vissza, hogy elfogyott 10-15 munkanap mire beszerzik a telefont. Abba a pillanatban a weblapon flash sale-be még 190 db volt. Aztán másnap már küldte a track számot. Igaz a csomag utána 10 napig nem mozdult, csak a szokásos címke nyomtatás, szortírozás, stb. Mikor kikerült a Kínaiak karmai közül, szinte száguldott a csomag. Csak amíg elintézi az ember, hogy ugyan csináljanak már valamit, az az idegesítő.Szerintem a harmadik rendelésedről is ha kiderül, hogy "eltűnt" visszafizetik a teljes összeget (esetleg mínusz biztosítási díj). És nem kell visszaküldeni a gps-t.
Pontokat nem fognak beszámítani. Kérni lehet, hogy holland postával küldjék. De hogy el is fogadják-e és ténylegesen úgy is küldik az jó kérdés. Én is attól féltem, hogy sima csomagként elküldik, aztán fizethetek vámot, áfát és akkor már nem lett volna akkora biznisz. -
brodorics
csendes tag
Hiszek neked, mért ne hinnék? jó pár hozzászólást elolvastam dec.22 óta, és egyre borúsabban látom a helyzetet.
Sajna úgy érzem van miért aggódnom. nem PayPallal fizettem, és nincs biztosításom sem. 5.5$ -t kértek a DHL szállításért. Én hülye meg azt hittem, ez egy háztól-házig szállítás, meg sem fordult a fejemben, hogy a német állami posta, majd a hazai posta kezeli az ügyem. (vettem már DHL szállítással telefont a Geekbuyingról, akkor nem volt semmi gond, négy nap alatt a háznál csöngettek!)
150 $ veszne el, ami nekem csak úgy ablakon kidobott összegként igencsak fájó lenne. -
Feribox20
csendes tag
50. nap körül próbálkoztam, hátha visszaadják előbb, akkor mondták a deadline időpontját és, hogy vegyem fel velük a kapcsolatot majd aznap. Írtam nekik és jött a válasz, hogy visszautalják a rendelés összegét. A biztosítást nekem sem adták vissza, de nekem akartam további huzavonát. Nem, nem Winter volt én egy bizonyos Elvy-vel emaileztem.
-
cikasz
őstag
Érdekes, hogy akit eddig elhajtottak azoknak mindig a biztositás hiányára hivatkoztak. (vagy csak azokat olvastam)
Ezek után is fogok rendelni onnan ha jó áron van valami és nem sajnálom rá azt a pár dollárt, hogy biztositással kérjem. Igy ha el is tűnik max az időm veszik kárba...
Sosem értettem, hogy aki vesz egy 50-80-100k-s telefont vagy akármit miért nem szán rá még 1500.-at, hogy minden rendben legyen főleg ha ez a vám/áfamentes cigánykodás megy, utána meg megy a sírás ha eltűnik, hogy jajjajj szemétmocskosgb.
Holott ők fel adták a csomagot ahogy kérte a vevő. -
walakyb
tag
mint mondjak, elég csúnyán el vagy tévedve, 200%, meg társai. Nézz rá egy GB-s (vagy bármely más) csomagra, hogy mi van értékként feltüntetve rajta. És igen, ha eltűnik/megsemmisül a csomag, akkor bizony a cég azt az összeget fogja megkapni. nemhogy 100, de sokszor 10% sincs...
Ami meg a német könyvvizsgáló cégnél dolgozó embert illeti. Igen, tök jól hangzott, meg minden, DE kicsit gondoljuk már végig. Szerinted egy német könyvvizsgáló cég eleve mit tudna kezdeni a GB-vel, még akkor is, ha az ott lenne Németországban. De így, a világ végén kb köszönni tudnak nekik, de választ arra se várjanak. -
Flexy90
senior tag
Nagyon túlgondoljátok, és ez csak felesleges flame szerintem.
Elmondom röviden az én véleményemet. Szerintem a GB eleve kisebb összeget ír a termékekre mivel szürke/fekete import, ezért a biztosítási érték is kisebb, soha nem éri el a termék valódi értékét.
Mindegy hogy vásárolsz-e extra biztosítás, mert a GB a csomagra írt összegig biztosított. Az extra díjat azért szedik, mert ha 30-40 emberből 1nek eltűnik a csomagja akkor nekik az nem veszteség, ha ki kell fizetni. Jelen esetben viszont tömegesen tűnnek el a cuccok, ezért beprobálkoznak mindenkinél kisebb kártérítéssel több kevesebb sikerrel.Én csak attól tartok, hogy valahogy megoldják hogy a PP levonja tőlük a kártérítéseket, és a PP pedig egy idő után nem akarja majd saját kontóra kifizetni ezeket. Remélem viszont ennek nem sok esélye van.
-
Nincs még semmi, rögtön jelzem ha megtudok valamit.
Ma írta, hogy 5 csomag megérkezett. Ugyanazt a sablon szöveget amit mailba küldeni szoktak.
Megnéztem én is, természetesen semmi változás.
Akkor mutatta meg, hogy a rendszer nekik azt jelzi, hogy megérkezett.
Holnap elmagyarázom, hogy rosszul. -
rolandrepasi
tag
Nekem az a gyanúm hogy vámszabad területen mókolnak valamit valahogy. Anno telefongyárban dolgoztam. Létrehoztak állami valamint uniós támogatással vámszabad területet. A mobilteló alkatrészenként jött. Magyar ember összerakta és csak papírom ment vissza mint alkatrész. A valóságban kész telefon hagyta el a gyárat. Made in Mexico, Taiwan stb plecsnivel.... 1 évig csináltuk. Utána 2 hét alatt elpakoltak 390ezer db telefont valamint az összeszerelő sort...... Na de hagyom most már ezt mert nem ide tartozik. Majd megírom még hogy paypal mire döntött.
-
Atomgeszi
nagyúr
És, hogy csavarjak még egyet a dolgon, lehet, hogy téglát raknak azokba a csomagokba vagy szecsuáni csirkét, ami a röntgenen egyértelmű, így egyszerűbb kiszűrni a DHL-nél is, hogy melyik csomag "lopódjon" el..
Így tehát fel se adnak egy eleve 30% árréses terméket, amit másnak szimplán eladnak. -
rolandrepasi
tag
Az én unokabátyám az.... Egyébként. Nálam az verte ki a biztit, hogy aljas módon hazudgálnak. Van az úgy hogy oda a csomag. Sőt olyan is hogy banda lopja folyamatosan. De mi közöm nekem ahhoz??!! Pláne ha még biztosítást is kötöttem. Így tényleg nem a jó híre megy el a cégnek messzeföldre.... Azt hogy mi okozza ezt a gyökeres fordulatot nem tudom... Talán a túl sok pénz hajhászása. Nem tudják hol a teljesítőképességük határa. Vagy nem is érdekli őket... Passz. De így nagy lakat lesz nekik előbb vagy utóbb...
-
Robi975
újonc
Teljesen egyetértek Veled, én sem fogadom el a részleges kártérítést. Kíváncsi vagyok, hogy ha volt biztosításod bepróbálkoznak-e, mert ha igen akkor azért az egy utolsó aljas dolog lenne. Én nem kötöttem biztosítást, természetesen bepróbálkoztak. Nem tudom, ha kötöttem volna most mi lenne, de miért én fizessek, ha még kerestetést sem kérhetek a szállítótól mivel nem én vagyok velük szerződésben. És igen, ezt helyettük fizetném. Feladták, oké, én meg kifizettem előre az árut és a szállítást. Nem kaptam meg, azt mondják, hogy ez a szállító hibája, oké, játsszák le a szállítóval, de ne engem büntessenek.
-
=Mentor=
őstag
Nekem eddig jó tapasztalataim vannak a Gearbesttel, persze az is igaz, hogy 25 000 Ft feletti cuccot még nem rendeltem és amint látom, a drágább dolgok ellopásával van probléma. Mindenesetre jó tudni, hogy ennyire nagy a rizikó és nem szabad sajnálni akár 5-10 ezer forint plusz pénzt sem a megfelelő biztosításra és szállításra.
(#33698) bul07: Ha csak annyit spórol az ember, akkor eleve nem Kínából rendel szerintem, ha mondjuk egy 100k+-s telefonról van szó.
-
Lomas
tag
A magyar posta sem véletlenül informál arról, hogy a feladó jogosultsága a csomag után érdeklődni, "nyomkövetés" vonatkozásában, illetve említést tesznek a feladó kötelezettségeiről is. Azt elismerem, hogy a történet nem fekete, vagy fehér... Az, hogy a EU-PL. csomag, illetve szállítás miképp válik uniós áruvá, kissé bonyolítja az ügyet, de hogy az ÁSZF több helyütt jogsértő, abban egészen biztos vagyok.
Egyébként ha már az inconterms-et emlegetted, nekem erősen úgy tűnik, hogy a kis sárgák kissé keverik az FCA-t a DAP-pal...
-
viktorhu
veterán
Semmi köze a postai szabályokhoz az ÁSZF-nek, a két fél megállapodásán múlik, hogy milyen incoterms-et alkalmaznak a nemzetközi kereskedelemben. Egyébként meg nem a karácsonyi szezonban kell rendelni, én is beugrottam egy nov11-es akciónak, aztán december közepén lemondtam - máskor nem volt még problémám velük.
-
Lomas
tag
Még valami, a GB hogyan írhat olyat a Terms and conditions"-ban, hogy ők nem felelőssek a szállítmányért, sőt, azt áthárítják a vevőre? Kína tagja a WTO-nak, ráadásképp 1914. óta UPU tag, ami a nemzetközi postaforgalmat szabályozza, gyakorlatilag a posták világszervezete. A magyar posta rendeleti szabályozása - amire hivatkoznak a kerestetési válaszaikban, miszerint a feladó felelőssége, ő kerestethet, stb. - illeszkedik az EU szabályozáshoz (EK határozat) az meg az említett világkereskedelmi, nemzetközi posta-szabályozási előírásokhoz... Gyakorlatilag amit a GB FAQ-jában, működési szabályaiban közzétesznek, ami alapján működnek, az a saját anyaországuk - székhelyük - által aláírt nemzetközi egyezményekkel ellentétes...
-
Golfplusz
csendes tag
-
ladanyi
tag
-
havri1
félisten
A fizetéstől számítva. GB protokollja szerint 60 nap, előtte gyakorlatilag csak a sablon időhúzás megy csak. Nincs jogkörük az ügyintézőknek. 60 nap amúgy a sok CN-HUN szállítás statisztikai adatai alapján született meg, függetlenül a szállítási módtól. PP-n se érdemes előbb nyitni, mert simán zárhatják "oda" az ügyet, hogy még úton, várj.
-
havri1
félisten
Arra figyelj, hogy ne fenyegetőzz, inkább kérj, de céltudatosan.
Fizetéstől számítva 60. napon lehet érdemben kérni, előtte megy az időhúzás. Várnak, mert még mindenki bízik abban, megérkezhet, tényleg csak csúszás van stb. Ha megmozdul a csomag a 60 nap alatt, mák, örülés van
Viszont ha nem, az már nagy valószínűséggel nem is fog, ezt ők is tudják. -
Több éve tűnnek el ott csomagok. Nem sok, de épp elég.
Az EU-ból érkező konténereket nem úgy kezelik mint a kínait.
Nem akartalak lelombozni, ezek tények, bármit is mondtak neked a postán.
Persze reménykedni szabad, én is így tettem.
Nagyjából 80-100 rendelésem volt feucht-on keresztül, ebből 1 tűnt el. -
scourge
csendes tag
Nekem már 10 napja jön Feuchtból a csomagom (mobil). Ennyi idő alatt gyalog is elhoztam volna. Nem tudom elhinni, hogy 10 nap alatt nem ér oda a posta csomagkezelőjéhez amikor egy tablet amit egy héttel korábban rendeltem egy héttel korábban ért Feuchtba és két napra rá megkaptam..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged