- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lomas
tag
válasz
havri1 #33683 üzenetére
Na végül is kiderült, hogy a november 23-án rendelt kamerám, ami "partly shipped" státuszban volt eddig, csak ma váltott shipped státuszra, jött is az e-mail, hogy kiszállították. hát nem kapkodták el...
Ami inkorrektséget erről a cégről olvastam csak az utóbbi 1 hónapban, az biztossá tette, hogy én ennél a cégnél a közeljövőben semmit nem szeretnék rendelni, semilyen szállítási móddal. 4 rendelésem volt eddig, az első - egy kisebb értékű cucc - rendben ideért, a másik 3 - kb. 500 USD összértékű - novemberben rendelt csomagjaimnak se híre, se hamva... Az ígérgetés, az időhúzás, meg a bocsánatkérés az nagyon megy, a kiszolgálás az nem nagyon. Bár már alapban büdös, hogy a "terms and conditionsban" olyanokat írnak, ami a Kína által aláírt nemzetközi egyezményekkel ellentétes. És ők ezt úgy gondolják, megtehetik... -
Flexy90
senior tag
válasz
havri1 #33680 üzenetére
Ez valami általános egyezmény, vagy hogy kapcsolódik az ebay a GB-hez?
Kerestem a honlapjukon, de nem találtam erre utaló infót.
Válaszként megírtam azért nekik, hogy November 18-tól számolják a 60 napot, mert én akkor rendeltem a terméket.Biztosítást nem kötöttem rá, úgyhogy ebből valószínűleg PP ügy lesz..
-
walakyb
tag
válasz
havri1 #33600 üzenetére
Nem tudnád leszűkíteni ezzel a gondolatmenettel.
A tényleges menete a dolognak: csipp, zsákba be, repülő, repülő megérkezik, zsákból ki, csipp.
Ki, és mi alapján fogja eldönteni, hogy a csipp és zsákba be, vagy a zsákból ki és csipp között tünt el a csomag? de.
Sőt, DE.
Igazándiból még csak az se feltétlenül segíti a döntést, hogy máshonnan érkező regisztrált csomagok nem (vagy csak elenyésző hányadban) tűnnek el. Itt azért hozzátenném egy saját történetemet, amikoris egy NL Post-os csomagom elhagyta hollandiát, de sose érkezett meg kis hazánkba. Ellenben bő 1 hétre rá kaptam egy cetlit a postástól, hogy nem regisztrált csomagom van a postán, huzzak be érte, na ott figyelt... Regisztrált csomag végigjött az országon regisztrálatlanként....
Szóval, hogy miért nem számít. Aki egy kicsit is benne van az internetes rendelésekben, az tudja, hogy ezek a Feucht-i csomagok miről is szólnak. Jelentősen érték alatt lejelentett, ráadásul (legalábbis sanszosan) erősen a szürke (bár ez már inkább fekete...) zónában mozgó (vám és áfaelkerülés) csomagokról beszélünk, amiket nagyon nagy eséllyel a kutya se fog kerestetni, még ha eltűnnek se... Ide vonatkozó kérdés: van itt bárki, akinek a GB bármiféle kerestetési eredményt bemutatott? Ráadásul MINDEN szállítócég biztosítást is ad a csomagokra, de egy 400$-os telefon esetében a 10-20$ feltüntetett érték nem sok vizet zavar már... A lebukás esélye így majdnem a nullával egyenlő, csak arra kell odafigyelni, hogy csak az onnan jövő cuccok tűnjenek el.
Természetesen ez csak egy elmélet, simán lehet az is, hogy Feuchtban van a kutya elásva, csak leírtam egy szösszenetet, hogy sajnos bizony SEMMIT se lehet itt bizonyítani, csak azt, hogy a csomag eltűnt... -
scourge
csendes tag
-
bul07
nagyúr
válasz
havri1 #33327 üzenetére
Ha érdekli egyáltalán őket
Amúgy csak hátránya van, GB esetén meg főleg
Ha meg jelöli akkor ha nem értékeli időben elveszik a lehetőség
Ha mondjuk egy hét múlva tönkremegy egy lehetőségtől elesik, mert nálam a 1hetes üzemidő olyan mintha meg se jönne, én szoktam ilyenkor inkább azt írni hogy meg se jött mint bizonygatni hogy használhatatlan -
Lomas
tag
válasz
havri1 #33260 üzenetére
Egy kérdésem van ami nem tiszta? a 60 nap honnét ketyeg (11.11. a rendelés, 11.20 a kiszállított állapot első napja.) Amúgy miért 60 nap? Mármint hol van ez leírva? Vagy ennek elteltével érdemes, mert úgy "szokták"? A becsült szállítási idő emlékeim szerint talán 14-28 nap (Workday?) volt, de nem tudom hol kell visszanézni... Köszönöm az eddigi segítséged is!
-
Kecsotam
tag
válasz
havri1 #33217 üzenetére
Elméletileg November 12-én már feladták és az a november 27-es felvétel a feladótól már a DHL feladása a Magyar Posta részére. Vagyis január 12-én jár le a 60 nap.
Eddig még sosem jött ilyen levél a Gearbesttől, ezért gondoltam, hogy hátha történt valami. De akkor valószínűleg csak eddig mindig hamarabb ideért. -
havri1
félisten
válasz
havri1 #33155 üzenetére
Simán leszűrhető lehet a napok/esetek alapján, hogy melyik szolgálatban fordulnak elő. Nekem pl mostani utolsó esetnél van 4-5 TN-em, amin látszik, hogy 12h eltéréssel egyik megérkezik, másik nem. Szűkíthető lenne járatra, csoportra, műszakra, akár dolgozóra is. Csak ehhez szükséges és elkerülhetetlen a rendőrségi feljelentés, ami alapján elindulhat egy folyamat/nyomozás.
Addig, ameddig a hivatalos szervekhez nem jut el tömegesen a probléma, senki se fog ezzel foglalkozni.
Vásárló kártérítve lesz, feladó bizonyos mértékig kártérítve lesz, viszont a feladó még így is profitál, ugyanis nagyban gondolkodva beszed olyan pénzeket, amiből ezeket kompenzálja. Biztos vagyok benne, ha a feladónak ez már deficit lesz, azonnal beszünteti ezt a szállítást. -
tomika69
csendes tag
válasz
havri1 #33149 üzenetére
Köszönöm , elsőre is elég lett volna ennyi - az oltás nélkül - a tickettet pedig már megnyitottam , bele is írtam a kérdésembe , hogy a Gearbest 15 napot kért a keresésre , csak valószínűleg idáig már nem is lett elolvasva amit irtam , inkább jött helyette az automatikus alázás .
-
tomika69
csendes tag
válasz
havri1 #33143 üzenetére
Nem egészen értem a válaszod , hiszen a kérdésem arra vonatkozott ennyi idő után van-e még remény arra , hogy aktiválódjon a csomag mozgása , illetve megérkezhet-e még hozzám , esetleg laikusként arra gondoltam , hogy valaki megírja mondjuk , hogy a Magyar Posta pihenteti , vagy a vámosok nézik át , hátha rá tudnak tenni egy kis magyarországi sarcot , vagy valami hasonló , az előző hozzászólásoknál nem pontosan ez volt a kérdés ezért is merészeltem feltenni , de ha téged irritál a kérdésem akkor nyugodtan hagyd figyelmen kívül , nem kell rögtön igazi magyarként alázni a témával kapcsolatban tudatlant , vagyis engem . Ha nem tudsz (akarsz) segíteni , akkor szerintem a csendben maradás is remek opció , majd más segít , hiszen ezeknek a fórumoknak ez lenne a lényege véleményem szerint.
-
wierra
senior tag
válasz
havri1 #33134 üzenetére
Nov 12-én rendeltem, természtesen PP-vel fizettem
.
Azt el tudom képzelni, hogy decemberben feltorlódtak a csomagok, emiatt valamelyest még bizakodok. A tracking egyébként is masszív fáziskéséssel frissült eddig.
Érdemes a GB-vel idejekorán - tehát a 60 napos deadline előtt - felvenni a kapcsolatot? Vagy mindegy, mert úgyis csak terelnek...? -
Lacko87
tag
válasz
havri1 #32977 üzenetére
Az utolsó vásárlásnál az SMS szerint 283,16Ft -os árfolyammal fizettem a bankszámla kivonat szerint viszont 290,19 Ft -os árfolyam lett könyvelve.
Tehát az SMS alapján középárfolyammal van számolva, de a könyvelésben már eladásival van. Sajnos nem tudok visszanézni előző időszakra ilyet, mert nincsenek meg az sms-ek, de szerintem ez mindig középárfolyamon volt könyvelve is.
-
sonique
őstag
válasz
havri1 #32931 üzenetére
nagyon durvan véditek ezt a céget fizetnek nektek ezért ?
mert nagyon ugy tünikholnap lessz 1 hete hogy németeknél fel lett adva kb 99.99% hogy lenyultak akarmit is mondassz
a GB trehánysága miatt hogy nem képesek rendes postával küldeni ilyen terméket !!!!
senki ne vásároljon itt ha jot akar magának
-
csucsotke
aktív tag
válasz
havri1 #32938 üzenetére
Elgondolkodom rajta, de nagyon nem hiszem. Mivel arra sem kértem trackinget, csak reklamációkor ők adtak valami számot ami alapján úton volt. Majd amikor leveleztünk épp véletlenől megmozdult, micsoda véletlen. Ebay-en is jártam így, hogy reklamáció után 2-3héttel megérkezett, gyanús hogy van ilyen pénzültetési taktikájuk. Végülis ha csak 100 000 vásárlóná megcsinálják, 2 hónap, az már nem rossz.
-
csucsotke
aktív tag
válasz
havri1 #32936 üzenetére
Az igaz hogy nem, de nekem egy időben jöttek a fasttech, banggood, ebay-ről 10-14 naptári nap alatt, és a 10 nem volt ritka. Tavaly óta már megnyúlt az idő, és olyan 16 nap lett a gyorsan megérkezett csomag ideje, a gearbestesé persze plusz néhány nap. Épphogy szerintem sincs ráhatással a reklamáció, kivéve abban az esetben, ha tudatosan nem postázzák, amíg nem reklamálsz. Utána meg egy olyan csatornán küldik, amiről tudják hogy biztosabb, ezért jött meg 12 nap alatt.
-
-
Lazika
senior tag
válasz
havri1 #32882 üzenetére
Igen nekem volt. Bank küldött egy emailt, hogy postán értesítenek banki titkok miatt... GB azt löki, hogy utána néznek a csomagnak. Már két ticketem van nyitva. A másodikat ők nyitották, hogy azon nyomba vegyem át a csomagot, mert megjött. Akkor elküldtem őket a sunyiba. Amúgy a hivatalos verzió tőlük, hogy várjam meg a 60 napot dec. 29-et. No comment.
-
Janusz001
őstag
-
Rick4
félisten
válasz
havri1 #32827 üzenetére
Csak egy észrevétel a paypalról. Sok éve ebayezek, részben a munkám miatt, amerikai autók alkatrészeivel foglalkozom, napi szinten használom a szolgáltatást. Addig minden szép és jó, amíg bele nem futsz ott is valakibe. A trükk rém egyszerű, két esetben szívtam meg az ebay és a paypal tehetetlenségét.
1. a kínai küldött egy autórádiót, csomag kibontás 4K videofelvétel alatt, azonnal autóra dugás, nem kapcsol be. Javíttassam, nem akarom, újat küldenek, nem akarom, pénzt vissza. persze, utaljuk, holnap, holnap után, jövő héten. Ígérgetésből nincs hiány, pénz nem érkezik, megnyitom a case-t, végigmegyünk mindenen, paypal szerint küldjem vissza, videoval csomagolom be, fotókat csinálok a csomagról, feladószelvényről, feltöltöm a trackinget, fizetik a visszaküldést, majd mindössze annyi történik, hogy a kínai nem hajlandó átvenni. Ennyi. 1 hónap után visszajön a csomag, benne a használhatatlan cucca, hogy nem keresték, kenhetem a hajamra a paypalt, addig nem tudnak ezzel mit kezdeni, amíg a termék oda nem érkezik az eladóhoz.
2. amerikai küld egy krómozott kipufogószettet 500$-ért, csomag ideér, 4K video felvétel közben kibontom, azonban gagyi hegesztés, rozsdás felület fogad, így nyilván nem kell. Video megy, levél meg, konzultál az eladó a beszállítóval, ők sem értik, konzultál, telnek a napok. Nyitom a case-t, töltöm fel az adatokat, oké, paypal szerit jogos, küldjem vissza. Felszólítják az eladót, aki nem küld címet. És ennyi. Nincs cím, nincs hova küldd, ha elküldöm és ezek se veszik át, még csak a rossz cucc sincs meg, nem hogy a pénz.
Ezekkel kapcsolatban hónapokon át leveleztem a paypallal, többször ígérték, hogy újranyitják az ügyet, de arra hivatkozva, hogy nincs delivered státusz, ill. a másiknál hogy nem küldtem el, nem foglalkoznak vele.
Szóval ez csak két apró kiskapu, amivel lényegében egy 500$-os teló helyett egy zacskó gumicukrot is kaphatsz, és úgy jártál... Visszaküldheted, nem veszi át, buktad. Ennyi.
-
tobias40
veterán
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
havri1 #32830 üzenetére
Így van. Addig is náluk csücsül a pénzed.
Én inkább ma lemondtam a rendelést, és megveszem majd magyarból 5k-ért többért. Nekem nem ér 2 hónap idegeskedést. Főleg, hogy már tűnt el Feucht-ba telefonom. De saját magam ellensége sem vagyok, hogy 2 hónapot várjak és várjak, üljek itt, levelezzek velük.. Persze ez is egy hitvallás. De, hiányzik ennyire a kasszából az 5k akkor a hónapban spórolok annyit bőven, hogy megérje a tuti biztos, mint a kínaiak jóindulata.
-
Lacko87
tag
válasz
havri1 #32827 üzenetére
Csak úgy saját kíváncsiságom miatt kérdezem, hogy miért gond a wallet? Ha gyakran rendelsz GB-ből szépen el lehet használni. Nem kell a teljes rendelést azzal fizetni lehet megosztva is és akkor van PP védelem mindig. Igaz nálam garanciális gond miatt volt visszatérítést de a wallet mellé kaptam még extra pontot is amivel határozottan jobban jártam, mintha mindenképpen PP-re kérem volna vissza.
-
rolandrepasi
tag
válasz
havri1 #32827 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod! Gearbest-el volt már kb. 10 levélváltás de csak a sablon szöveg jött, hogy küldjem el újra a címem stb.... Kivárom a dec 11-et és írok a ticketre nekik újból. Gb falra biztos nem kell visszatérítés.. csak pp-ol keresztül pénz. Évente 2x rendelek drágább tételt de nincs vele szerencsém. Tavaly darabokban kaptam meg a telót.... Akkor azt 3 hónap után tudtam lerendezni... Többet drága cuccot gb-ről soha. Legalább is én biztos nem. Ennyit nem ér az anyagi haszon... A sok kis apró tételből soha egy db sem tűnt el. Pedig az iden eddig majd 70 dbnal jarok.... Arra nem faj senkinek a foga....
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
havri1 #32750 üzenetére
Feucht-ban akkor valami kibaszott balfaszok dolgozhatnak, mert nekem 1 éve pont ugyanott tűnt el a telefonom..
Több száz dolgot rendeltem már netről, falmatricától kezdve, atom mini csomagokon át nagy csomagok és minden megjött, minden, ami még nyomkövetés sem volt.. De érdekes mód Feucht-ba mindig eltűnnek(azóta sem jött meg a telefon sajnos). Szerintem valamelyik műszak dézsmálja, nekem már nincsenek illúzióim, amit hallok németben dolgozó ismerősöktől is, ami DHL-nél megy, alvállalkozás alvállalkozás hátán 6-7 eurós órabérért, csak vigye valaki a "DHL" csomagot .. Vicc. És, hogy ez megy már évek óta. És ez csak a mi fórumunkon hallott esetek, kíváncsi lennék, hogy mennyi van még ebből és még mindig nem jártak a végére..
-
sonique
őstag
válasz
havri1 #32705 üzenetére
igen neztem
enyém még oda sem jutott el ahogy latszik@walakyb
a Gb nek pedig pont annyi köze van hozza hogy ök valasztottak ki ezt a szállitási modot
a Sima posta választása egy ilyen értékü árunal nem elfogadhato
a DHL sima posta kint
miért nem lehet ezeket németbe érkezés után egy GLS el feladni vagy rendes DHL expresszel
/szezödéses szalitással töredéke az összeg GLS nél és UPS nél DHL nél/
DPD-d nem irom mert az annyira nem biztonságos sajnos -
Tortug@
csendes tag
válasz
havri1 #32489 üzenetére
Megkérdeztem a PP-t, hogy ha elfogadom az ajánlatát a GB-nek és miután bezárom a dispute-ot, akkor vajon közbe fog-e lépni a PP, ha a GB nem teljesíti az ígéretét. Azt a választ kaptam, hogy a saját érdekemben ne fogadjam el a 20USD visszatérítést, mert akkor a vita záródik és a jövőben nem is lehet új vitát indítani a tranzakcióra. Ez azt jelenti, hogy vagy a pénzemnél maradnék vagy sem és az egész nem rajtam, hanem a GB-en múlna.
Fejlemény: Még ugyan aznap udvariasan megírtam a GB ticket-ekben (1-et én; 1-et pedig ők nyitottak maguktól), hogy a csomagom több mint valószínű elveszett. Az általam referenciaként megadott tracking szám mutatta, hogy Feucht-ból 1-2 nap alatt itthon szoktak lenni a csomagok. Megemlítettem továbbá, hogy több ilyen eltűnésről is olvastam nemzetközi és hazai fórumokon is. Az üzenet végére pedig leírtam, hogy maradok az eredeti szándékomnál és 100% PP visszatérítésre számítok.
Következő reggelre mind a két ticket-et frissítették. Riley és Hella azt írták, hogy intézik a 100% PP visszatérítést, aminek 48 órán belül meg kell jelennie. Érdekes módon a harmadik személy Zoniya, aki a PP vitán keresztül képviseli a GB-et, egy betűt sem írt a 100% visszatérítésről. Ha megoldódott a dolog/új fejlemény van, akkor jelentkezem. -
bul07
nagyúr
válasz
havri1 #32552 üzenetére
Én egy Mexikói szervere mentem még fel egyszer
És képzeld ugye magyarul írtam a profilomba, én nem egy magyar írt rám, volt aki Spanyolból játszott de volt aki Mexikóból
Csak pár falu után meg hogy nem tudtam a klánnal levelezni abbahagytamNekem elég volt komolyra véve az a egy szerver
Napi 15/20órába felügyelni elég volt egyszer, meg ugye akkoriba még 9-10 hónapig ment egy szerver
Én nyáron kezdtem bele és akkor már ment és márciusig tartott script nélkül biztos nem csináltam volnaMiénk mostoha klán volt, elején a szövetségesek elárultak, volt hogy egyik vezér kém volt, de kivívtuk, volt hogy sikerül 1 népességre lerombolt falut megmenteni, nem kevés védő árán
Videóba 3:28-nál támadás (Toxic)na ő a mi klánunkba volt, etettük a seregétNa de ez itt
Amúgy mi a fenne van a GB-vel, semmi bazárok, semmi jó kupon
Vagy lehet hogy a tulajok ugyan azok és a másik két oldalt futtatják fel most -
bul07
nagyúr
-
Tortug@
csendes tag
válasz
havri1 #32451 üzenetére
Nekem van egy EU Priority Line-os GB rendelésem, amivel gondom akadt. 43 napja 2018 október 11-én megvolt a shipping label és 26-án hajnalban már Feucht, Germany volt a helyzete.
Ahogy a képen is látszik 28 napja nem mozdult egy tapodtat sem. Nyitottam ticket-et november 6-án és azóta csak copy/paste válaszokat kaptam, mindenféle kifogással és minden esetben türelemre intettek. Következő lépésként 14-én nyitottam egy dispute-ot a PayPal-on. Ott ugyan ez folytatódott. Kértem őket, hogy kerestessék a csomagot a Deutsche Post-tal és megnyugtattak, hogy még aznap fel is vették a kapcsolatot a szállítmányozó céggel. Azóta csak egy dolog történt, az is a mai napon. Nyitottak egy új ticket-et és a következőt ajánlották:We can refund you 20USD as a compensation for the delay./20 USD fájdalomdíj a késés miatt.
We will refund you the rest of 280.47USD to your pay pal if you stil can not receive the order after Dec 12,2018./ A fennmaradó 280.47USD összeget visszatérítik a PayPal számlámra, ha december 12-ig nem érkezik meg a csomag.
We can arrange resehipment if you do not want refund if you still can not receive the order after Dec 12,2018./Ha december 12-ig nem érkezik meg a csomag és visszatérítést sem szeretnék, akkor újra tudják küldeni.
Ez mind jól hangzik, de sajnos nem gondolom, hogy Feucht-ban csak pihen a Mi8SE telefon és hamarosan jön tovább. A PayPal-on december 3-ig tudom jelenteni, hogy nem sikerült megállapodni. Minden kommunikációról, rendelés részleteiről, termék oldalról vannak PDF file-ok. Esetleg van valami tanácsod/ajánlásod számomra? Előre is köszi!
-
Tubk
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen házat vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- Hobby rádiós topik
- BestBuy topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +RTX 3080 +32-64GB DDR4 +1-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest