Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Közeledik a Dell G15 5520 is.
-
baro32
aktív tag
válasz
DamianB
üzenetére
Hát az el ájulás az nekem is messze van és igen fontosabb a 17-es csak mivel új hardverekkel szerelt és itt a fórumban én nem olvastam róla csak fura hogy még nem lett említve itt pedig folyamatosan követem a fórumot és ha van valami új akkor több tag is szereti felhívni az újdonságra a figyelmet
röviden tömören ezért is kérdeztem rá. -
hszilard666
veterán
válasz
DonDragonka
üzenetére
Jobbulást!!!

-
Darth_Revan
veterán
válasz
DonDragonka
üzenetére
Jobbulást!
-
Raymond
titán
válasz
DonDragonka
üzenetére
Oh, ez kemeny. Jobbulast kivanok!
-
baro32
aktív tag
Szevasztok
Lenne egy kérdésem már egy pár hete figyelem a Media Markt-ot és feltűnt nekem hogy lehet már kapni az új generációs laptopot: MSI Crosshair 9S7-158352-246 Gamer-t.
Igaz csak ddr4-es ramokkal van de legalább lehet kapni
meg jó lenne ha 17,3"-ban lenne ugyanez.
Tehát össze foglalva nem mozgatja meg egyikőtök fantáziáját sem?
Mert erősen gondolkodóba ejtett a gondolat
Itt a link: [link] -
flashike
tag
Sziasztok! Mostanában észrevettem különböző oldalakon illetve itt az apróhirdetések között is, hogy elkezdtek Legion 5 pro gépek "szállingózni" eladásra, van ennek valami különlegesebb oka? Mostanra ért ide a készlet esetleg a chip hiány miatt?
-
motifator
senior tag
válasz
DonAttilas
üzenetére
Szia, bios frissítésnél az alaplapon lévő fw-t fogja frissíteni, az ssd-n lévő dolgaid nem fogja bántani.
-
válasz
DonDragonka
üzenetére
Jobbulást, és kitartást.
-
válasz
DonDragonka
üzenetére
Jobbulást kívánok!!
-
DonAttilas
tag
Hali! Tanácsot szeretnék kérni BIOS Update területén. Lenovo Legion 5 Pro laptopom van, most újraindításnál feljött egy lenovo system update nevezetű program, amin keresztül ajánlott Bios frissitésem van.
Bocsesz ha buta a kérdés, de ha én ezt lefuttatom, akkor az ssd-n lévő dolgokat letörli?
Köszi előre is a segítséget! -
echterion
nagyúr
válasz
DonDragonka
üzenetére
Mielőbbi felépülést, kolléga!
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka
üzenetére
Ideje elkezdeni a napi 100mg Q10 koenzim szedeset.
Van ismerosom aki hatsofali infarktus utan 17 evvel jol van. Es 17 eve szedi a q10-et. Pedig hatsofali infarktus utan nem ez a szokasos tulelesi ido.Az okosok szerint nagyon kell a szivnek.
-
FőDudu
veterán
A cikk szerint Magyarorszag ugyanugy a piaci arat fizeti, csak a gorbe egy bizonyos kesessel koveti a tozsdei arat.
De sajnos koveti. (Azaz "fenyeztek magukat", holott nem az otodet fizetitek)Azt nem tudom, kin fogjak leverni a kb 1000-1200 Milliardba kerulo rezsicsokkentesi parasztvakitast....
De ketsegeim nincsenek, a vegen mindig az emberek fizetik ki. -
Dhampir
félisten
válasz
DonDragonka
üzenetére
Mielőbbi teljes gyógyulást!
-
DonDragonka
őstag
köszi szépen mindenkinek.
-
FőDudu
veterán
Hirtelen minden osszeomlik.
Jon a haboru okozta valsag, meg meg a kripto piac is a pokolba lovagol?
Ezek a tudjukkik tenyleg idonkent kiraboljak a tobbseget a valsagok soran?
Ha konteos lennek siman elhinnem.Ehhez kepest a ketharmad csak napi balfaszsag.
Most olvastam valahol, hogy a gaz piaci ara kb 1 Euro per m3. Mennyit is fizet a rezsicsokkentes utan a lakossag? 70Ft? A maradekot bukja az allam? Az szep. Havi 50-100Milliard lehet a koltseg. Szep. Azt kin fogjak leverni? Mert ugye a koltsegvetes tartosan nem fogja birni. Eu meg nem fog penzt adni puszira. Orbant utaljak, mint a .....
4 milliard kobmeter lakossagi gazon bukik a kormany....
(nem politizalaskent irtam).
-
FőDudu
veterán
Oroszok nem hulyek, hogy megtamadjanak egy NATO tagorszagot.
Arra mar kenytelenek lennenek valaszolni a Nato haderok.Kina legalabb szallit. Kameras beszallito mondta, hogy a nagy Hikvision szervert (van benne vagy 16db 10TB-os vinyo meg sok SSD is) kenytelen volt kinabol megrendelni, mert EU-ban nem volt. Es megerkezett 3 het alatt.
Erre HP nem kepes se gepet, se laptopot, se monitort szallitani.
Faxa helyzet.Lassan ott tartok, hogy rendelek ami epp van a Cyberporton.
-
válasz
DonDragonka
üzenetére
Egyre többet álmodozom egy új videokártyáról.
Nehezen viselem hogy nem én tartom a vga pontszám rekordot a topikban. Tiszta depi vagyok.
Elkezdtem gyűjteni.#77463 FőDudu :
Jönnek az oroszok az okosok szerint, szóval ki tudja még igazad is lehet.
Én maradok.
Valami azt súgja hogy addig számolják még a szavazatokat hogy a Mi Hazánk kiessen a parlamentből. Valami itt bűzlik.
Mindenesetre én nagyon sajnálnám mivel....
. A kínai piac ne záruljon be előttünk a jövőben, ennek feltétele a kelettel való jó viszony. Az USA(NATO) monjon le. Most hirtelen több topik téma nem jut eszembe.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
DonDragonka
üzenetére
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
O jaj jobbulast. Kepzeld felszamolom a gepparkom. Csak a legion 5 marad meg a nagy pc 1 vga karival.
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka
üzenetére
Jobbulast!
De te legalabb megusztad. Nem mindnenki ennyire szerencses.Egyik legjobb baratom 41 evesen ment el igy Aprilisban.
Etterem, Triesztben. Azt mondtak, ha mellette all az orvos akkor sem lett volna eselye.Unokatesom covid utan a korhaz parkjaban halt meg ugyanigy. Tavaly aprilisban.
2 orvos volt vele, akkor volt eloszor setalni a covid fertozesbol felepulve.Szoval kaptal egy masodik eselyt! Hasznald okosan!
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Ne szivass! Jobbulást kívánok.
-
FőDudu
veterán
Mi ez a pangas? Ketharmad utan mindenki csomagol? ;)
-
mihione
őstag
Kivancsi leszek mennyi ido mulva igenyel utanpotlast,bar a legjobb benne hogy siman szetszedheted es osszerakhatod ujra ez nem fog levegos lenni mint a sima paszta,a maceras resze az elokeszules,utana mar sztem szerelessel egyutt megvan 10-15 perc alatt egy utokezeles.Quiet modban meg nem probaltam de performanceban egesz sokaig elmegy passziv hutessel bongeszes alatt,aztan rakapcsolja picit a ventit mig treshold ala huti es ismet passzivan megy.Mar csak egy bikabb undervolt profilt kene csinalnom,mondjuk 1900mhz feletti orajellel.Aki jatszott mar 3070-en vele leirhatna kiindulasi alapnak mit tudott kihozni belole

-
válasz
motifator
üzenetére
Ugyan ne viccelj
Most nézem hogy telefon hogy átírta amit elküldtem csak nem vettem észre.
Eddig ami negatívum észre vettem az a tapipad tesztekbe is szidták rendesen rossz használni kicsi nehezen benyomható gombok. Meg igen full HD még szokni kell Clevoba 2k s panel volt .
-
FőDudu
veterán
válasz
DamianB
üzenetére
Nekem ilyen husegpontokra adtak anno a Sony-t. Elmentem, meghallgattam egy bevasarlo kozpontban, jonak tunt a zajszurese, megrendeltem. Aztan valoban jo lett - medenceben visitozo gyerekeket is jol nemitja, igy elkezdtem mindenre ezt hasznalni.
Most mar adnanak XM4-et is - az nem tudom mennyivel lett jobb.Amiota Equalizer APO-val kihuztam Harman gorbere, azota a tere is jobbnak tunik.
A planar persze joval reszletezobb, de nem vagyok akkora vajtfulu, hogy Spotify forrasbol ezt kiszurjam. -
FőDudu
veterán
válasz
Frozen
üzenetére
Igazad lehet - en erosen kulonbozom az atleg gamertol.
Mar akkor harakirit akartak itt paran elkovetni, amikor meg csak keresgeltem.Max 1 jatekkal jatszok, kb heti 1-2 orat - a tobbi esetben csak elvezem a jo minosegu, eros gepet, es akkurol jaratom neman.
Lehet erre jo lenne egy 16" Macbook Pro is.
Az legalabb 2-3 napot is kibirna akkurol a jelek szerint.
Erosen gondolkodom egy olyan beszerzesen. -
FőDudu
veterán
válasz
DamianB
üzenetére
Erosito meg DAC az ne legyen kerdes.
Akkora meretben leteznek jo cuccok mint egy 9 voltos elem. Pl. Fiio Btr3 vagy BTR5.Ha kell faxaul megy telefonnal is BT LDAC, ha kell radugod USB-n.
Mondjuk mostanaban leszoktam roluk, mert sikerult igen jol belonom a Sony Wh100XM3 fulest (Equalizer APO) es nem kell bohockodnom a kabeles planar fulhallgatoval vagy a Periodic Carbonnal. -
válasz
motifator
üzenetére
3080 van az enyémben. Leírtam miért váltottam már nem elsődleges gép számomra a laptop és nem kell a 17 es méret . Egy kis vékony gép kellett ami viszonylag modern és lehetőség szerint tudom tovább vinni a Toshiba ssdm .
Amúgy tényleg jók a Clevok még tudom érteni azokat teljesen akik szeretik bütykölni.
-
motifator
senior tag
-
válasz
motifator
üzenetére
Jó kérdés.
Agyaltam rajta mi legyen. Az erősítő és dac miatt tartanám meg főleg . A héten elmegyek KH hoz átrakjuk az SSDt újra rakom a Clevot és megkérdezem az asztalosom hogy kell e neki mert laptopot keresett . A barátom mondok neki egy jó ajánlatot ha nem kell felrakom apróra . Ha nem menne el max megmarad és később családban oda adnám valakinek.Csakhogy beszéljek kicsit az amiről is eddig nagyon bejön rendesen jól kézbe fogni nagyon összerakták ezt a modellt . Hdmi 2.1 van rajta ami nekem fontos volt. Még komolyabban nem foglalkoztam vele elég nagy rohanásban vagyok folyamatosan de jövő héten vége felé már ACt rakni akarom rá
-
Frozen
addikt
válasz
FőDudu
üzenetére
Szerintem.meg el kellene dönteni konek mi a fontos. Gamer laptopba felesleges nagy akku ezek teljesitmenyre vannak hegyezve,igy akku mellett ugyan ugy gyorsan lemerul katszani meg nem tudsz erdemben hordozhato es bir egy par oras uzemidot szerintem ez teljesen rendben van. Akinek ez nem eleg vegyen egy ultrabookot ahol az energiahatekonysag a szempont es egesz nap tud netezni vagy dolgozni rajta. Konnyebb is meg olcsobb is.
Azert ne varjuk mar el egy gamernek mondott geptol h egesz napot birja ki napkozbe meg ne is legyen vastag meg ne is legyen hagos meg igazaból talan a 90% ki dobhatnak belole kb ilyen szemszögből. Csak az akkunak legyen hely.... Rosz iranyból kozelited meg ezeket a gepeket.
-
FőDudu
veterán
válasz
Raymond
üzenetére
Es megy rola max 2,4-5 orat. Az (sajnos) vicc kategoria.
Egy noti manapsag 6-8 orat siman birjon ki.Lehet ez csak nalam preferencia, de nem erdemes a felteglat hurcolaszni ha eleg energia takarekos a gep.
Inkabb rakja arrebb az akku melletti hangszorot es legyen benne elegendo akku.
-
-
válasz
Gergello
üzenetére
Baromi jó találmány a Razer részéről; maga a PCB eleve egy bazi nagy hűtőborda, mert tele van pici alkatrészekkel. Ezen fújja végig a levegőt a harmadik ventilátor és egyben öblíti is a gépben pangó meleg levegőt. Ha nem is ettől lesz deres a processzor, de ér annyit mint egy jó fajta hűtőpad. És ezt mindig viszi magával a júzer!

2019-ben jelent meg, amikor debütáltak a forrófejű 6 magosok
-
Gergello
addikt
Itt a 3. venti mit hűt ?
2022 Blade 17 with 12th gen Intel Core CPU

-
Jelentkezem Szibériából.
Igen biztos hogy a szenzor lesz a ludas. -
-
-
Frozen
addikt
válasz
Aljasvip
üzenetére
A gep melle nem fognak adni dc5 pumpat ez az egyik. Mivel a cpu is 100-120w fel tud venni ha megvan hutve rendesen melle a gpu is 165w aszem most a max de ez 2-3 generacio mulva lehet akar a duplaja is,ahogy a cou fogyasztas is nőhet. Ehez mar keves lesz az az egy kor es radiator sincs normalisan mivel a kornek a viz csatlakozasa nem a borda masik szelen van hanem a belson.... Igy elvon valamennyi hot de nem eleget. Egyebkent sima leghutes boven eleg meg jo sokaig csak normalisan meg kell tervezni a hutest.
Ha meg mar kulso csatlakozas lenne akkor az asztali front erősebb...Kinek mi a hulyeseg es ki mit hisz el ez mindenkinek a sajat dolga
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Azon mar erosen gondolkodtam, hogy miert nem csinalnak a gep aljara csatlakoztathato vizhutest. Siman lenne 2db 10x10 centis terulet ahol a hoatadast eleg jol meg lehetne oldani.
Nem kellene bohockodni a viz bevezetesevel, siman rezbol lehetne az alja (vagy valami egyeb jo hovezetobol ami nem annyira oxidalodik) es arra menne az ellen darab ami a vizhutes.
A hoatadas szempontjabol a felulet a lenyeg es a hovezetes - nem kellene ilyen viz es egyeb csovecskek bevezetesevel bohockodni.
(persze a terden valo hasznalat erosen ellenjavallt lenne ilyen gepnel - hiszen a hoatado felulet egetne a vizhutes nelkul).
Viszont biztosan hatasosabb lenn egy ennyire karcsu csovecskenel...
-
válasz
Frozen
üzenetére
Minek ide két pumpa? Erre a kis körre, és a csökkentett fogyasztású VGA-kra nem indokolt.
Egy asztali gépbe is felesleges volt két kör sokáig, mert egy akármilyen pumpa (DDC, D5, nem az AIO-ba tett kis mütyür) simán átnyom 2 blokkot és 3 radiátort. De az új nVidia kártyák a 400+W fogyasztással ismét megoldották, hogy szükséges legyen a külön kör, hogy ne fűtse fel a processzort a víz.
Költői kérdés: Volt valaha vízhűtéssel dolgod?
Frozen #77405
Ezt a hülyeséget jó, hogy kiírtad magadból, mert bent maradva nagy kárt okozhatott volna. -
válasz
mihione
üzenetére
Szép és gratula a bátorságodért.
Én régen használtam ilyet a mester által. A heatsink kicsit beszívta ami látszott nagyon nem zavart, igaz mert van belőle egy csomó.
Ez a folyékony fém dolog szerintem is jó. Sok hónapig elég aztán csak meg kell újítani.Én magam részéről amellett hogy szeretek rizikózni meg sajna költeni a hülyeségeimre inkább a mesterrel végeztetem majd továbbra is ezt a munkát meg a még kitalált személyest.

Amióta laptopot használok tanultam pár dolgot mint pl az ördög nem alszik, vagy ha valami sikerült elsőre az nem biztos hogy másodjára is...
-
mihione
őstag
Na kész van a vasalás,nagyon patent lett a gép.3 réteg lakkot kapot,bár elsőnek a CPU nem lett az igazi,sajna a tokozásra már túl vastag ide a szigszalag,kaptonnal jó lett volna.Szétkaptam és levettem a cpu körülről,de ahogy néztem a a sima paszta szépen körbefogja a magokat CPU és GPU körül is,így nem juthat ki olyan helyre ahol kárt tudna csinálni.Hőfokokban brutális a javulás főleg CPU terén,turbot engedve majdnem 4100 mhzen tartja magát cpu-z stress alatt és megáll 80 fokon,ha elég a turbo nélküli órajel akkor meg 50 fok a plafon és közben alig van hangja.Összeségében egy jóval halkabb gépem lett,szóval nagyon is megéri a GPU-t is folyékony fémmel kezelésbe venni,nyertem ott is 4-5 fokot,eddig 69-70 helyett most 65-66 a plafon.Thermal Grizzly Conductonauttal csináltam,akinek a sima pasztázással nem volt gondja ezzel sem lesz csak pár extra lépést igényel az előkészület,ja és tényleg baromi kevés kell belőle.Egy csepp eleg a magokra volt hogy a heatsinket is lekezeljem vele es talan meg igy is sokat nyomtam picit.

-
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Ezt sajnos nem értem.
Volt korábban (most érdekes már jó ideje semmi) újraindulás. Nem értettem mi miatt, lehet akkor keletkezett az ssd romlása. Kerestem az okát, valami volt próbáltam javítani, jelenleg minden rendben.Rákerestem az adata toolboxra, inkább kihagyom....regisztráció és serial szám miatt.
-
válasz
DamianB
üzenetére
Semmi haszna nincs annak a kis játékvíznek, így tényleg felesleges látni is ezt a videót. Tech demo-nak jó - de gondolom nem így értetted
Szvsz, ha abban az 1 kis csőben kering majd 1dl hűtőközeg, annak nem lesz elég hőkapacitása (=hűtő ereje) ahhoz, hogy érdemben hűtsön, pláne hőleadó felület nélkül.
Az Asus mérnökei a GX700-nál megértették, hogy a hűtendő részhez be kell rakni egy "microfin" bordázott kamrát, ahogy egy normális vízhűtős blokkban is van. Ezzel szemben ebben a gagyi utánzatban a cső csak végigmegy a CPU és GPU blokk felett, hőátadó felület csak a cső fala...A másik, hogy egy olyan pici radiátort önmagában már 90W procikhoz sem ajánlanak. Persze ha a laptop hűtését támogatva akár 2°C-t is javíthat az eredményen, akkor megérheti egy ilyen port replikátor/dokkoló dobozt cipelni vele - vagy nem.
Bocsi, nem akartalak lehozni az életről, de ilyen butaságokra ne költs pénzt - szerintem -, az ilyen termékek maradjanak a gazdagok (vagy gyermekeik) játékszere.
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Elhiheted az ablakot nem merem kinyitni.
Bárcsak a procim is így hűlne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Futás, futópályák
- Renault, Dacia topik
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robotporszívók
- Crimson Desert
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Dell 2in1,Érintős,12.gen.Intel Core N100(4x3,4Ghz)INTEL UHD VGA,DDR5 RAM,Nagyon jó akku
- HP Elitebook 845 G10 - 7540u - 32GB DDR5 - 1TB 980 Pro
- HP EliteBook 840 G9 i5-1235u/16GB/256 SSD/14 " WUXGA magyar bill. laptop
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Ryzen 7 9800X3D // Számla // Garancia //
- Gravity MS állvány + RØDE XDM-100 Mikrofon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Picit megint feljebbb lépnek, lesz belőle QHD paneles 3070 Ti verzió is, illetve kapott jó kis disco fényt előre. Persze az ára ennek megfelelően a csillagokban lesz.

Igaz nincs fix dátum de sanszos hogy idén lenullázzák a vga bányászatot. Még előtte cselekszem piaci okokra hivatkozva.
A legion 5 el fog még menni a game ezerrel.
Elkezdtem gyűjteni.
Mindenesetre én nagyon sajnálnám mivel....

Ez vízhűtés! Ami a videóban van, az egy vicc
Muerte