- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Frozen #108366 üzenetére
Én MXM 3080 (16GB) kártyát vettem a Prema BIOS verziós zTecpc X170 gépembe és a BIOS is át lett írva, mert a 3080 a KM-G modellhez lett gyártva/tervezve és nem az SM-G X170 modellhez. BIOS modify előtt voltak is kompatibilitási gondok, most teljes mértékben használható, az éppen megjelenő újabb és újabb driverrel is! Ez így ritka és nagyon jó nekem.
Vizes hűtés csak az i9-10900KF procira kell, mert bár volt szaki (Pioneer) által (delid/relid) végezve rajta, ettől függetlenül azért forrófejű de a vizes blokk van felszerelve (de nincs bekötve, használva), én vettem egy KM-G gyári full heatsinket (ventikkel mindennel) hozzá ami az RTX 30xx MXM kártyákhoz való és pasztát sem használok (csak KryoSheet), pár csavar és pár perc múlva ki is van cserélve! SM-G és KM-G hűtők fel lettek polirozva.☝️🤭😆
Azt kell mondanom, hogy ez a "Clevo" projekt hatalmas pénzt emészt fel folyamatosan...nem kis pénzről van itt szó!
Aki az ellenkezőjét állítja az hazudik!☝️☺️🤣Asszony már kezd besokkalni, hogy mennyi casht elba*ok már erre a laptopra...!
Kezdem megérteni! ☝️Most belevágtam ebbe az MXM to PCIe 3.0 x16 adapter dologba ami megint nem olcsó és a kártya/adapter 80k+ (nekem megvolt 60-ba) és vettem spéci tartó/állványt is (VGA adapter "4 csavaros rögzítés", tápegység, VGA ami a PCIe 3.0 x16 csatiba megy) és kell full moduláris tápegység meg VGA ami megint nem olcsó.... Vettem taszt céljából egy pár ezer forintos VGA kártyát és majd veszek egy 1000W komoly tápot és fogok csinálni egy tesztet!
Van ilyen tartóm is, de ez nem is kell! 😆Aztán ha már kevés lesz az RTX 3080 16GB kártya, akkor beszerzek egy akkori (vagy az előtti szériás) közép/felső kategóriás VGA kártyát! Ez a tervem!
Amúgy most a 3080 is bőven sok!☝️😋
Nem nagyon játszom semmivel, GTA 6 amit várok, jelenleg az ülés is megterhelő! Fekve tudok lenni, műtétre várok és utána felépülés, de m.k oldali csípő protézissel... Hivatalosan a testsulyom 10%-t emelhetem/cipelhetem 2 oldalra egyenletesen elosztva a súlyt...Összességében egyetértek veled, mert hatalmas összegeket lehet elégetni erre, de nekem is ez hobbi is, meg már motor/autó sem jöhet szóba, lejárt rég a jogsim és egészségügyi okokból nem is hosszabbítják többet... tehát marad a laptop, bár asszony autójat is spécizhetném, de azt inkább rá hagyom!
-
RM007
addikt
válasz
Frozen #108366 üzenetére
Milyen szenvedés? Évekre megvagyok, több mint 1 éve nem költöttem semmit a vasra, kivéve volt egy utazás KillHates barátomhoz,
megjegyzem nem volt egy nagy kiadás, az is jó rég volt. Minden ki van építve. Csak olvasom a topikot és nézem te és a többiek hogyan boldogultok, jövőre is ez lesz. Ha költök még erre a jövőben az bizony kőkemény hobby lesz, mert semmi nem igazolja hogy kellene. Már nem az van mint sok évvel ezelőtt, mikor számolatlanul szórtam erre a pénzem. Tanultam belőle.Persze a legújabb proci nélkül már nincs élet és még vedd meg hozzá ami ahhoz kell, alaplapot, memóriát. Nem kell bedőlni mindennek amit meg akarnak veled etetni, mert nincs rá szükséged. Részemről befejeztem.
Egy hasonlattal élve, van két gyümölcs, az egyiket megehetem, azt fogom amelyik elnyerte a tetszésemet, szeretem és megkívánom.
-
RM007
addikt
válasz
Frozen #108363 üzenetére
Visszaugrottunk min 2 évet.....mintha semmit nem kommenteltünk volna erről a témáról.
Figyelj nekem még (és kiemelem játék szempontból is) a régi 4.-gen intel proci is megfelel mindenben nemhogy a clevoban lévő i9-9900K. És ügye mindenki tudja mikkel szoktam játszani ha eddig követett. Mikor van miről posztolok szépen, látom te sosem olvasol.Persze nem vagyok már fiatal minden gamét nem nyitok meg, főleg ami a fiatalabb korosztálynak készül. Csak jöjjön egy GTA-6 és a többi hasonló hardvergyilkos nagy cím és visszatérhetünk a témához.
Legutóbb a Wukong tesztet is hdd-ről futtattam meg úgy általában elég sok mindent mind a két laposomnál, mert megfelel, nem akarok rá feleslegesen költeni addig amíg jól kiszolgál. FPS és stabilitás a magasban. Ha valakinek hát nekem nincs panaszom.
Még egyszer nekifutva, ami nálam a lényeg, legyen elég fps és normális röccenés mentes futtatás a megszokott hardver környezettel és kész, nincs tovább miről beszélni.
Semin: Sajnos nem tudtam megállni.
Nem csak hobby, sok pénz is amit immáron megspórolok!
Az időről nem is beszélve amit az új vasakba bele kellene ölni + az azzal járó vesződés még ha gari is van rajtuk.
A belső tartalom pedig nekem kevés a megszokotthoz képest, visszalépés minden téren.
Belső tartalom alatt a bios-t is ide értem....... -
válasz
Frozen #107951 üzenetére
Helyes. Nem szabad elvakultnak lenni.
Én anno 2001-ben Asus-szal kezdtem, aztán MSI, aztán Lenovo, HP, Toshiba (q-va jó mini basszus hangszóróik voltak!) asszem Qosmio széria, Alienware-k, DELL-esk, CLEVO-k, XNOTE, ELUKTRONIX, Medion Erazer, HyperBook, Fujitsu …. Acer Ferrari változat, sima Acer, MacBookok … az alfajokat a márkákon belül nem írom le, mert viccen kívül itt hardveraprón 40-50 sor lenne.Összesen kb. 500-1000 laptopom volt (passz, nem számolom már XD), amit legalább 2-3 óráig használtam.
Mára úgy vagyok, ha a bekapcsolás után vagy nekem, vagy
a kliensnek egy rohadt fapiszkát is moddolnom kell, lejjebb venni 1-2% teljesítményt, hogy ne főljön meg, vagy extra programban guberálni, vagy képernyőt kalibrálni.Ha én ennyire el vagyok pi..ásodva, akkor mit szóljon @Killhates, aki ezeket még ráadásul javítgatja is??
Sajnos MSI-hez nem volt szerencsém mostanában, se 17-18”-os Alienwarekhez. Egy Medion Erazer 4090-eset akartam próbálni, de aki itt árulja az nagyon szerencsétlen sales emberHiába írtam, telefonáltam neki, nem válaszolt…hát akkor csak hirdessen, majd szerzek máshonnét.
Razerhez se volt szerencsém sajnos, bár ahogy hallottam, ott pont a vapor chamber a sorozathibás. Neten is van róla infó.
Továbbá, ha a garanciát nem tudom EU-n belül érvényesíteni, vagy ami nekem rohadt fontos, resetelni a warranty-t, addig Lenovo marad a favorit. -
-
-
Mydgard
tag
válasz
Frozen #107920 üzenetére
Ha így néznénk akkor mindig várni kéne valamire és sose vennénk semmit
, szóval nem várok mert 3 évente eladom a régit és az árát kiegészítve megveszem az újat. Amúgy meg olyan eszeveszett árcsökkenéseket nem produkálnak az új generációk kijövetelei, max ha ha már nagyon meg akarnak szabadulni a készleteiktől és elkezdenek akciózni, de pont akkor és ott kell lenned egy rakat pénzzel, hogy jó vásárt csinálj.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Frozen #107896 üzenetére
Az enyémnél van 5mm kb. a vrm sor és hűtő között,de az sem egyenletes távolság végig mert a hűtő közepe táján van egy 2mm-es bemarás sáv is,de még az sem szimmetrikus,minek is lenne az
.Ez is hasonló gány gép már mint Mikié volt régen.AW18-ba egy teljesen más kártya mint a gyári paraméterek.Nyilván ki tudtam volna méregetni,sok-sok AW-t megcsináltam régen..de lusta is voltam rá,meg okafogyott is mivel nincs terhelve a kártya.
A K5-pro nálam is pontosan ugyanolyan "kemény rágó" ahogyan írtad,ezért kérdeztem van-e valami puhább és tartósabb cucc,mert láttam sokkal lágyabb az amit Attila mutatott a képeken. -
RM007
addikt
válasz
Frozen #107771 üzenetére
Kicsit elbeszélünk egymás mellett. Nekem amúgy nincs bajom azzal ha valaki nem úgy gondolkodik mint én, de könyörgöm vegyük már észre azt ahogy az elmúlt években átalakult a laptop világ. Nem ilyen volt eleinte, kategóriák voltak amik szép lassan összenőttek. Azért is változott meg a topik címe évekkel ezelőtt. Én maradtam még annál a régi gamer laptop feeling érzésnél, amit nem arra találtak ki elsősorban, hogy rohangálj vele, mert nehéz, cuccolj vele, hosszan tudjál akkuról használni stb. Akkor még az volt a szlogen, kiváltja az asztalit közel azonos teljesítményt generál, és amellé bizony nem kell még egy asztali gépet is fenntartanod akkor ha megfelelően akarsz grafikai műveleteket is futtatni a legmagasabb szinten vagy a procival keményen dolgozni ugyancsak a teljesítményt tartva nyugodtan hogy közben nem fog behalni, mert gondoltak rá.
Nálam "is" mindenes a konfig máshol meghúzva a határokat csak a lényegből nem engedek ami arról szól, ha netán leülnék játszani valamivel annak ne menjen a rovására.
Ha az van különválasztom a tevékenységeket, mással végeztetek más témában. A DTR laptopjaim pedig nem mennek a szeméttelepre csak mert a piac arra hajaz, használom ha kell innentől külső segédlettel formában tartva, kicsutkázva. Miért ne ha ezzel lehet.Más a felhasználási igényünk! És persze kinek mennyire hobbi is emellett.
-
FőDudu
veterán
válasz
Frozen #107774 üzenetére
Mikor megerkezik a paraszt a szallodaba a Dodge Ram tetejen a dupla koporsoval (tetoboxok), es csodalkozik, hogy nem fer be a melygarazsba (2,4m magas), na az priceless.
Vagy a masik a lakoautos amelyik meg utanfutot is huz es meg aramot is kerne a kulteri parkoloban, ahogy egy kempingben.
(minek megy szallodaba, ha mar eleve egy lakoautoval indult el - menjen kempingbe)
Van eleg sok idiotasagra ralatasom.
Nagy az isten allatkertje. -
válasz
Frozen #107771 üzenetére
Miki elképzelése a laptopról:
Nincs ezzel semmi baj, tud menni áramról, ahogy elnézem dízelről is. Már csak egy 200 literes olajos hordó hiányzik az utánfutó tetejére, a kocsira meg egy pingpongasztal méretű napelem és kimegy a világból, és ha kell akkor tud menni 200-al is!
Kicsit sz@r vele így parkolni, meg macerás a mélygarázsba is bemenni, de attól még villanyautó ez és nem is akármilyen!
Nincs ezzel baj; izlések és pofonok, meg ki mit ért praktikusság és használhatóság terén. -
RM007
addikt
válasz
Frozen #107761 üzenetére
De az ágyba könyörgök ne gamer laptopot vigyél? Lehet oda bármilyen picur, vékony akármi. Internet, filmnézés stb dolgot már mindent is tud magától.
Sőt rákötöd a bazi nagy TV-re és nézheted ágyból sokkal értelmesebben stb......telót is rákötöd a TV-re és nyomatod a filmet, internetet vezeték nélküli akármivel.
Maga a laptop világban régen mikor még pl nem voltak olyan tabletek, meg okostelefonok meg annyi minden mint napjainkban, sem az ágyba volt kitalálva az a kategória amiről most beszélünk/lek.
Ha neked minden az egyben kell ami aztán lehet olyan univerzális amit csak ki tudnak találni hozzá, meg tudnak hazudni, akkor egészségedre. Én maradtam a régi felállásnál, miszerint nekem elég ha az itteni itt szerepelt laptopom király játékban és mind amellett azért másra is jó, de a témából nem engedek sem veszem lejjebb az igényeimet ha nem muszáj, mert megtehetem egy laptoppal is asztali nélkül. Sem veszek minden évben új kedvencet erre, hogy legyen elegendő fps......Ágyba tudok vinni minden mást helyette ha megkívánom. Amúgy nálam ilyen nincs. Az életben nem csak egy elektronikai eszközzel rendelkezünk, mindenki kialakítja magának azt amit szeret csinálni, aztán megveszi és használja a többi kedvencével.
Olyan laptop amihez régen több gyártó kínálatában szereplő hardver összetevőket tudtál megvenni, beépíteni, módosítani, szoftveresen-hardveresen, amit csak akartál csináltál vele olyan már nincs, csak talán nosztalgia próbálkozás ami a videóban szerepel. Én ha akarnék sem tudnék ilyet összeütni ezért támaszkodom arra ami még számomra megmaradt abból a világból amit szerettem a témában és lám még nem kopott el.
-
-
RM007
addikt
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Frozen #107589 üzenetére
"Jövő év első negyedévében szerintem szivárogni fognak már az új gépek,ha minden igaz."
Q1 végén, Q2 elején kezdenek majd itthon bejönni, valószínűleg április vége, május eleje.
Viszont óriási készletek vannak még az RTX 40xx szériás gépekből, mindenképp azokat fogják kipörgetni először, főleg a 4060/4070-es modelleket, ahogy ez a háromezres generációnál is történt. (A 4050 tovább velünk marad valószínűleg)
Úgyhogy idén év végén, jövő év elején lesz igazán érdemes venni ezekből. -
RM007
addikt
válasz
Frozen #107584 üzenetére
Hamarosan? Vajon mennyiért? És jól lesz az újragondolva? Így közelítve a témát soha semmit nem fogunk megvenni, mert ami van annak sosem lehet örülni mikor rá 1 hónapra már jobb ajánlatot fedezel fel, ami lehet nem is jobb mint az utólag néha ki szokott derülni.
Mindig hagynak benne valami tüskét ami szúrja az ember szemét.
-
formula01
senior tag
válasz
Frozen #96368 üzenetére
Ez sima 980, valószínűleg más a vezérlő.
Ma este pár óra játék közben (Wow) a temp 1 végig 50 fok körül volt, a temp3 58-65 között, ez sztem teljesen oké úgy, hogy kb 28+ fokos a szoba.(albérletben nincs klíma, szeretlek nyár..
), Idle meg 40 fok alatt 35-37 körül van egész nap minden. Ez most így okénak tűnik.
SSD benchmarkal tudok csúnya értéket elérni, de az meg nem életszerű használat, bár throttlingolni ott sem throttlingolt.
Ha játékok alatt ilyen hőfokokat hoz mint ma, nem rágódok ezen tovább. Tegnap mikor játék alatt is olyan hőfokig ment fel pár perc alatt mintha benchmarkolnék, nem tudom milyen anomália volt, vagy mi történt épp a háttérben, de normál használattal azóta sem sikerült ilyent elérnem.
Délután pl. feltelepítettem a Cyberpunkot, közben végig temp1 45 fok körül, temp3 55-60 között volt. ez is okénak tűnik szerintem, a gyári SSD is hasonló értékeket hoz hasonló terheléssel.
Az 1 különbség, hogy a gyári Hynix SSD-t a benchmark sem tudja jobban megizzasztani.
-
formula01
senior tag
válasz
Frozen #96346 üzenetére
A gép hőfokai marha jók, konkrétan ma pl. Wow közben próbáltam ki, külső monitorral, 1080p-ben, mindent fullra húzva és 90-re limitálva az fps-t, a proci és a gpu is 50-55 fok között malmozott (mondjuk épp ezért a ventik is kb 40%-on pörögtek csak). Épp ezért is szúrt szemet ez a 90 fok az ssd-nél, miközben ott is a temp 1 meg kb 30+ fokkal alacsonyabb.
Valamilyen hűtés most is van az SSD-n, ami gyárilag rajta van thermal pad az SSD-n lévő fém fedélen. Idle 35-37 fokokat kapok a temp1-re, 40 körül meg a temp3-ra. Ezért is durva, hogy ha kap 1 nagyobb terhelést, főleg írásnál, 30+ fok különbség lesz a controller meg az SSD többi része között, miközben egyébként nem throttlingol, és Samsung Magician szerint minden "Good", ha megnyitom a smart értékeket, ahol ugye ezt a hőfokot Kelvinben jelzi ki.
A másik SSD, ami gyárilag a gépben volt, azon is csak a gyári hűtőpad van, és bár IDLE magasabb a hőmérséklet, elvégre arról fut a rendszer, de a vezérlő hőfoka is max 10 foknyival tér el a többi résztől és megáll terhelés alatt is 65 körül.
Most annak mennyi értelme van, hogy veszek vmilyen thermal padet, rárakom az SSD-re, a gyárit meg ami van levakarom a fém fedélről, hogyha azzal a gyári thermal paddal képes volt 30 fokos eltérést összehozni? Az ennyire rossz lenne, vagy ennyire rosszul lenne eleve felhelyezve?
Opció lehetne az is, hogy veszek még rá 1 thermal padet+rakok rá 1 bordát, de akkor meg a 19ezres SSD egyből nem 19e lesz.
Őszintén szólva most inkább arra hajlok, hogy ez a Samsung 980 megy vissza, és ahogy van elkerülöm a fenébe a továbbiakban a Samsung SSD-ket.
Amennyire tudom a gyári SK Hynix SSD egy P31 goldnak felel meg, de ilyent sajnos hazai boltokban nem látok.
Tudtok ajánlani esetleg olyan pcie 3.0 SSD-t, ami kevésbé forrófejű mint a samsungok, ne adj isten gyárilag van rajta vmilyen nagyon low profil borda, amivel elfér 1 legion 7-ben?
-
RM007
addikt
válasz
Frozen #96175 üzenetére
Én pont hogy hordozhatót akartam, meg van, emellett teljesítményt, az is megvan.
Ébresztő! Gamer szférában vagyunk, nem az hogy leugrok a sarokra nyomkodni akkuról híreket. Jót mulatok rajtad, az a sok értetlenkedés. Napi használat mellett már csak el tudom dönteni nélküled is mi kell és látni mit tud (mert használom), vagy tudna komolyabb vga mellett. Gyakorlatilag a teszt demók eszméletvesztést idéztek elő a gagyi 3080Ti kártyámnál, újra kellett éleszteni nem is egyszer mire rájöttem mi okozza.
Naná vram sem volt elég azóta utána néztem ott ahol a 4090 is szenved meg kifagy vram hiány miatt. Komolyan hogy meg tudjak valamit ítélni ahhoz te nem kellesz hidd el. Jelenleg a mostanimnál nem látok jobb megoldást még mindig, pedig lehetne, nem volna rossz tervezgetni, látni mi lesz a következő lépés, sebaj az irány ahogy nézem nekem kedvez. Egy részt a drágulás másrészt az egyre silányabb felhozatal miatt, amire pénzt egy fillért sem áldoznék. Magányügy és véleményem továbbra sem változott.
Talán lemaradtál nem 1 laptopom van ugyanarra, mindenes az összes, és mind hordozható, és képzeld még telefonom is van.Ha elégedetlen vagy ne máson verd le, irány az apró vagy bolt és szerezz be egy olyat ami mellett elégedett tudsz maradni, megkapod amire neked kell.
-
RM007
addikt
válasz
Frozen #96172 üzenetére
Kinél mi hogy meglátjuk. Nekem nagyok az igényeim és ennek megfelelően számolok. Ha kevés lesz a laptop vonal akkor visszatáncolok asztali vonalra, de jelenleg ez még közel sem fenyeget, van elég kraft ami a hardvert illeti, nem kell kompromisszum az elavult komponenseimnek köszönhetően gondolok itt akár az adapteremre is ami nem mai darab. 1 hét múlva megy a gamer táskába minden utazni, nem hagyom magára.
A látványvilág nálam az első, abból sosem engedek. -
válasz
Frozen #96044 üzenetére
Nem értem az okfejtésed (illetve igen mert ez klasszikusan Frozen-es
) azaz
megint a dinnyét hasonlítgatod a körtével: a Clevo egy DTR gép asztali komponensekkel; amolyan igazi V8-as szívó 1000 nm-el, míg a Lenovo egy mobil cuccokból építkező 1.8-as agyonturbózott rizsrakéta. Mindekettő tábornak meg vannak a rajongói, tök felesleges állást foglalni abban, hogy egy adott ársávban melyik a jobb
Aztán, ha már hasonlítgatás: akkor ott vannak az Apple gépek: na azokban van elavult hardver arany áron. De mégis: bent a melóhelyemen egy régi lekotlott 8-ik genes i7-es MacBook Pro-t használok 2GB-os AMD VGA-val és mégis minden olyan fluid rajta hogy még az i9-es b@szatós Alienware is felkötheti a gatyáját.... -
RM007
addikt
válasz
Frozen #96038 üzenetére
Honnan veszed hogy jobb?
Már megint csak a hasadra ütsz? Most komolyan akkor azt akarod mondani hogy személyesen letesztelted mindkettőt jó hosszan és neked ez az álláspontod maradt? Ne mások véleményét terjeszd, hanem a magadét.
Én nem használtam Legion lapost egyet sem, mint köztudott, de ami infot eddig összeszedtem róla akár itt a topikban, meg azért látom is milyen, a Clevo messze messze lekörözi stabilitásban, minőségben, lehet még teljesítményben is nem beszélve sokkal olcsóbb.
És hamár itt tartunk és nem kívánom a reklámot belekeverni, a helyedben azért megnézném hogy ki árulja, az sem mindegy, ez egy rendbetett laptop, megbízható forrásból. Én biztosan a Clevot választanám ha a kettőt egymás mellé tennék. Memória is dupla annyi van benne.....vga is cserélhető.
Dobálózol itt azzal hogy elavult!!!
Aminek nincs támogatása az elavult, az amit nem tudsz használni úgy mint a többit pl az nvidia gpu család azon tagjai ami már nem fogadja az új drivereket.
-
törölt tag
válasz
Frozen #96038 üzenetére
Azt a laptopot a piac árazta be.
Kb. ennyiért mennek a 2070-el szerelt gépek. 300-340 között.
3070es gép még itthon is ritka 400 alatt.
1200€ jelenleg ennyi: 448 452,00 HUFCca 100.000 forint difi van. Valakinek az számít. Vagy mondjuk monitorra meg perifériákra költené.
-
RM007
addikt
válasz
Frozen #95968 üzenetére
Itt most beszélhetünk arról, hogy 160 fps helyett mondjuk csak stabil 60 lesz, és lehet valakinek pont elég, amellett a grafikai beállításokat csúcsra lehet tenni, nem fogy ki. A minden és semmi között is van élet. Persze azért itt most nem feltétlen egy 1080 memória felhúzására gondolok, habár tudom mit tud még a kis quadro kártyám ami jóval alatta van teljesítményileg, még mindent is visz így nézve nekem bejönne, csak az ára szabhat határt, meg az hogy van nálam most sokkal jobb....na de itt most nem magamról beszéltem.
-
MaxxDamage
félisten
-
Evil Snowman
őstag
válasz
Frozen #95823 üzenetére
Vagy én vagyok fáradt vagy elbeszélünk egymás mellett.
Az előző generációnál pont az volt az indok a gyártó részéről a forrasztott RAM mellett, hogy nem fért volna el a sima RAM foglalat ergo ugrott a RAM upgrade lehetősége, ami valljuk be elég sok embernek szúrta a szemét.
Ezzel szemben most sikerült beleszuszakolni a házba a RAM foglalatot, ezzel lehetőséget biztosítva a usereknek a későbbi bővítésre.
A méret meg megint szubjektív dolog. Pont most keres egy ismerősöm hurcibálós, max 14-es erőművet későbbi RAM bővítési lehetőséggel videóvágáshoz etc. Sok lehetősége nincs sajnos ebben a szegmensben. Van az Asus, AW, Razer trió aztán kifújt sajnos.
-
Evil Snowman
őstag
válasz
Frozen #95820 üzenetére
Sajnos a 2023-as verzióban is csak 1 SSD foglalat van. Fizikai méreteket nagyon nem lehet megkerülni. Azért üdvözlendő, hogy a RAM csere legalább már megoldott lett.
Dell CAMM megoldásában látok fantáziát, kérdés, hogy el fog-e terjedni.
(1) Hands-On With Dell's Controversial CAMM Memory - YouTube -
-
RM007
addikt
válasz
Frozen #95398 üzenetére
CPU miatt én csak majd 4-500 mag konstrukciónál leszek hajlandó váltani. Addig még sok-sok év fog leperegni. Hülyítsék csak az embereket ezzel, a programokat sem könnyű úgy megírni, meg milyen programokat, így is kurvára lelassult mindennek a megírása. Egy komolyabb játékra is lassan 10 évet kell várni, mert a vga is egyre komplikáltabb szempont lesz, vagy éppen nem mert a szerver mindent is visz(a nagyját)....látom is a gépigény megadáskor mit jelölnek min és max-nak. És ha nem is igaz mert mindig többet kér az sem horribilis eltérés. Amúgy játék sincs a láthatáron normális, ha meg van olyat már sok éve láttam kivitelezésben, grafikailag sem nagyon megy előre, egyszóval baromira nem érdekelnek a magszámok, főleg azért amit elkérnek érte és persze nem leszek előrébb.
Szóval hajrá Intel meg többi USA cég, így is ami folyik mostanában lehet valami feltörekvő kínai, orosz, vagy indiai cégtől veszek inkább valami újdonságot, mire eljön az idő addigra lesz nekik is olyan ami kelleni fog, ráadásul sokkal olcsóbban. -
RM007
addikt
válasz
Frozen #95332 üzenetére
Ezt a cache dolgot még a legelején észrevettem mikor kijöttek a 4000-es kártyák, és olvastam is róla, a tesztekben ott volt....pl mint memória sávszél visszalépés és ennek kompenzálására is jött ez a dolog. Mindegy nem értek hozzá de azt látom mit machinálnak, a számok beszélnek, mindig van valami. Visszalépni sosem szerettem, nekem számít a többi paraméter is, pont ezért asztali kártyából jövőbeli cserére csak a 4090 vagy esetleg ami majd feltehetőleg jön a 4080Ti lehetséges némi engedménnyel.
-
-
laposonly11
senior tag
válasz
Frozen #95307 üzenetére
"Az hogy a memoria körül ennyire megy a cirkusz,ez az emberek butaságát tükrözi csak. A laptopban sincs olyan jelentősége a memoriának mivel ez csak egy idéglenes tároló amíg a központi egység cpu vagy gpu nem dolgozza fel az adatott, bár ez is le lett már írva"
Jól van elvtárs, a mozi VIP felében, akkor most megveszem neked a világ leggyorsabb SSD tárolóját, de kiszedetem veled a gépedből a ramot, úgy hogy mondjuk meghagyunk csak 2GB ot, mit szólsz hozzá?
"és éves szinten pl ahol én lakok ha 0-24 ben dolgozik a gép akkor kb 30-50 euro a zseben marad"
Hol laksz, hollywoodi grafikai studio mellett, ahol éjjel nappal renderelnek, minimum 10 gépen? Csak tudod az a baj hogy ehhez senki nem használ laptopokat, mellesleg egyéb esetekben, a CPU ba épített integrált kártya megy, egyébb kisebb gépigényű szoftvereknél, ott viszont az újabb generáció nem lett SOKKAL energiatakarékosabb. Szóval mondj nekem olyan felhasználói/vállalati környezetet(a kínai bányászakon kívül, aminek már amúgy is vége), ahol gamer laptopok mennek éjjel-nappal, asztali PC-k helyett.
-
echterion
nagyúr
-
FőDudu
veterán
válasz
Frozen #95288 üzenetére
A problema a specifikaciok szintjen van.
Az uj kartya memoria busza nem veletlenul van kisebbre korlatozva, nyilvan a regebbi megoldassal szignifikansan jobb lenne. Igy viszont legyengitettek - raktak a Ferrarira virsli gumikat, aztan sok szerencset paraszt....A meglatasod helyes, az arsavok stimmelnek. En pusztan azt mondtam, hogy X penzbol a 4070 helyett a 3070ti valoszinuleg a jobb megoldas. Az is ugyanazokkal a procikkal van szerelve, ugyanugy DDR5 mar a memoria is, pusztan GPU szintjen van kulonbseg.
Ott meg a 3070ti a jobb valasztas a tesztek szerint. -
Csupati
őstag
válasz
Frozen #95299 üzenetére
RTX 3070 Ti laptop RTX 4070 laptop
Pipelines 5888 - unified VS 4608 - unified
TMUs 184 VS 144
ROPs 96 VS 48
Raytracing Cores 46 VS 36
Tensor / AI Cores 184 VS 144
Core Speed 915 - 1480 MHz VS 2175 (Boost) MHz
Memory Speed 14000 effective VS16000 effective
Memory Bus Width 256 Bit VS 128 Bit
Memory Bandwidth 448 GB/s VS 256 GB/s
Consumption 80 - 125 Watt TGP VS 35 - 115 Watt TGP
Eléggé kiherélték a 4070-et , oké 2175 a boost orajel de attól még ha nyers adatokat nézünk 3070Ti rol a legnagyobb hülyeség 4070 re váltani..... Föleg ha vki munkára használja a gépet és a C(s)uda magok száma a fontos.
Az a 10W pedig semmit nem ér, ha ugyanazt a spec et kapta volna a GPU akkor az órajel miatt kb 200W os lenne a 4070 -
echterion
nagyúr
válasz
Frozen #95297 üzenetére
Hát valamelyikünk háttal ül a moziban, az ziher. Még mindig nem tavaly meg tavalyelőtt veszed az ADA-s lapost, hanem most, ergo vásárlás szempontjából (hogy megéri-e az árát vagy sem) irreleváns, hogy akkor mi mennyibe került, mert most fizetsz a gépért. Miért is számítana az akkori ár? Csak egy esetben számítana, de ezt már te is tudod...
Ott vannak a számok, mi mit tud és mennyit kérnek érte. Vedd meg nyugodtan a 3070ti gép helyett a drágábban ugyanazt tudó 4070-es masinát, egészségedre. -
echterion
nagyúr
válasz
Frozen #95294 üzenetére
Még mindig rossz úton jársz. Csak azok a gpu-k vannak egy ligában, amik egy árban mozognak. Autós hasonlattal élve a Peugeot 508-ast sem hasonlítjuk össze az 5-ös BMW-vel, mert nem egy ár- ergo nem egy minőség- és teljesítménykategória. Senkit sem érdekel, hogy a 3070 mennyibe került két évvel ezelőtt, mert a jelenben élünk, nem a múltban. Mint ahogy két év múlva senkit se fog érdekelni, mikor laptopot keres, hogy most mennyibe kerül egy 4070-es laptop, hanem az, hogy akkor mennyibe fog kerülni.
-
RM007
addikt
válasz
Frozen #95216 üzenetére
Mind igaz amit mondasz de egy dolog mellett azért ne menjünk el megjegyzés nélkül az pedig a shader mag. Minden generációnál fejlődik így a számokat nem lehet egy az egyben összemérni. Az újabb gen. valamivel magasabb teljesítményen hozza ugyanazt. Most az jutott eszembe mint pl a procinál mikor a fogyasztásról beszélünk, az újabbak kevesebből hozzák ugyanazt a teljesítményt mint a régebbiek.
-
válasz
Frozen #95216 üzenetére
Na igen... Mondjuk azt is érdemes hozzátenni, hogy a 4070 128bit-es memória interface-el dolgozik, a 3070 meg 256bit-essel
Nem az öszehasonlításokkal van a gond, hanem az nVidia elnevezéseivel... elég félrevezető lett; régen a hardver osztályokat jelezték a számozások, most meg a teljesítményt. Na, mindegy, majd idővel belerázódunk mint ahogy anno az Intel procik elnevezéseibe (bár ott még mindig homály fed pár területet)
-
RM007
addikt
válasz
Frozen #95063 üzenetére
Egy hete csak a tesztekről prédikáltál minden időd rááldozva, unta már mindenki, hát gondoltam megnézzük hogy is van ez akkor nálad. Sehogy. Élesben pucolás.
Isten őriz hogy emiatt KillHates mesterhez kelljen menned, olvadás miatt. Igazat megvalva egy laptop nem is arra van kitalálva hogy agyonnyomorgassuk olyan lényegtelen dolgokkal hogy hány magon milyen órajelre képes.
-
RM007
addikt
válasz
Frozen #95029 üzenetére
Mondjuk arra lennénk itt sokan kíváncsiak hogy meddig, milyen fogyasztáson, ezalatt milyen órajelen, esetleg mellé milyen feszen, hány fokon stb ami ügye látszik egy profi programban. Az hogy kitalálom nálad nem fut az XTU, ami ha futna minden pillanatát dokumentálná a terheléses folyamatnak ide elénk, hát kár érte. Én tényleg megnézném kíváncsiságból ezek a mobil procik hogyan működnek asztalihoz képest. Ezalatt érts bármit, semmi rosszindulat.
Ha tudnám futtatni a procim alap órajelekkel ami all core 4.7Ghz akkor kb majdnem egy szinten lenne a tiéddel, összehasonlítva érdekes mód a tied nagyon picit fölötte van pontszámok alapján, ezért is lettem volna olyan kíváncsi ez látványban hogy van. Tudom van pár év különbség a két proci között na csak az egyik asztali a másik meg mobil.Ezt 4.5GHz mellett mértem és közel 140W fogyasztás mellett futott le.
Jobban nem erőltettem a dolgokat, talán még 4.6 mellett lehetett volna, a 90 fokba nem akartam erőltetni a dolgokat akkor sem ha csak pillanatokig futna a 4.6 már oda menne jelen esetben a magas fogyasztás miatt, talán majd hidegebb időben megnézem magasabb órajellel.
-
laposonly11
senior tag
válasz
Frozen #95026 üzenetére
Halleluja áldjuk Jahvét, végre mutattál egy értelmes tesztet ahol látni mit művel a procid, örömömben levágok egy kecskét, megtanulok héberül, növesztek két pajeszt, és körbemetélem magam... ja utóbbit inkább nem.
Akkor ez azt jelenti hogy a te procid jobb, mint egy 12700h.
Na de várjunk csak egy kicsit, jól látom csak 10 percig bírja a boostot a procid? -
khalox
őstag
válasz
Frozen #95019 üzenetére
Intel TBT 2.0 specs (Intel Core i7-11800H):
The maximum frequency for 1 or 2 cores is 4.6 GHz / 4600 MHz
The maximum frequency for 4 cores is 4.5 GHz / 4500 MHz
The maximum frequency for 6 cores is 4.4 GHz / 4400 MHz
The maximum frequency for 8 cores is 4.2 GHz / 4200 MHzKülön-külön, vagy terheléstől függően bármelyik magot feltolja a fenti megoszlásban 4.6-ig, ezt mutatja a HWInfo max-ként - csak nem egyszerre, de attól még ez megtörténik. De egyszerűen nem olyan a vezérlése.
-
laposonly11
senior tag
válasz
Frozen #95013 üzenetére
Akkor most belinkelem neked ugyanazt a képet, és elmagyarázom hogyan kell értelmezni az odaírottakat, mielőtt végleg rögzül benned a hibásan értelmezett információ.
A hardverinfo azt az adatot közli, hogy a magok képesek 4588.8Mhz en menni de a program nem közli azt a rendkívül lényeges tényt, (amiről itt pofázunk már 2 napja), hogy erre csak akkor képesek, ha egyszerre csak egy mag megy, ha az összes megy egyszerre, akkor ez max 4,2Ghz érthető?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Frozen #95013 üzenetére
Nekem van egy tubussal, még ajándékba kaptam (innen valakitől) és padozást használok, ez a legjobb, pasztával nem kenem össze a pcb-t (Memory, Fet, stb-t..), aztán utána alig lehet letakarítani (alkohollal is!) sajnos....
Más:
Az SSD-t most készítem elő a "cserére"
Klónozás és "kiterjesztés" is megtörtént. (most mind2 rendszer 1-1 TB tárhelyen "csücsül" majd az eddigi 500-500 GB helyett)
-
laposonly11
senior tag
válasz
Frozen #94978 üzenetére
Magyarul van egy Gamer notid, de te max Tetrisre használod, vagy mittudomén annyira régi játékokra amik nem "akasztják" ki a procit. És közben írkálsz itt képtelenségeket az all core 4,6Ghz ekről amiből gyárilag is max 4,2 igaz.
Ja, az én kocsim is 35W ra van bekorlátozva, és 460Km/h val megy a Suzuki... -
RM007
addikt
válasz
Frozen #94971 üzenetére
Jól van nagyon helyes amiket mondtál. Játék alatt nálam is csak malmozik a proci, vagy éppen nem mert adtam neki kakaót és ezért több fps születik a vga ebben partner, vagyis mivel erős a vga így ha akarom tud dolgozni a proci is. Tudom szabályozni milyen tdp keretet használjon. Az hogy szintetikus tesztekben egy mai proci 2x annyi pontot szül mondjuk egy 9.gen -hez képest legyen, csak nem számít, a valóságban közel sincs annyi előnye (sok benne a felesleg E core, ami nekem nincs) főleg vga mellett. Valamivel el kell adni az új procikat.
Amúgy itt viaskodtok mások tesztjein ahelyett hogy ti hoznátok személyesen teljesítmény, teherbírás, hűtés terén. Nekem mindegy csak elmosolyodtam a 4.7Ghz 35W alatt.
Na megyek is MSI-t nyomkodni erre megjött a kedvem. -
laposonly11
senior tag
válasz
Frozen #94901 üzenetére
"Nem a procik nevéből kell kiindulni hanem abból amit fizikailag tud magok és szálak száma"
Mindig is ebből indultunk ki, és így is úgy is jobb a 12th széria. A 12700h nál valós 4,7Ghz en megy a 6 mag, miközben a 11800h nál ha csak egy mag megy, akkor 4,6GHz, ha (már itt gyengébb), de ha az összes mag megy, akkor csak 4,2GHz en mennek.
4,7 x 6 = 28,2 GHz(+ E magok 28Ghz, összesen 56,2Ghz ), vs 4,2 x 8 = 33,6 tehát ha letiltod az E magokat, csak akkor jobb a régebbi, de minek tiltsam le, ha egyértelműen jobb az új, az összes eddigi látott tesztben, vagy az általam játszott játékokban(összes Battlefield, Battlefront játékok stb.) Találj nekem olyan játékot ahol jobb a 11800h a 12700h nál, vagy a 11400/500h a 12500h nál. Amíg nem találsz valós játéktesztet, addig csak feleslegesen tépjük itt a szánkat a fórumon! -
RM007
addikt
válasz
Frozen #94776 üzenetére
Be kell szerezni egy mikroszkópot valahogy alátenni és már lehet finoman mikrocsipesszel kiszedegetni.
Akár ragasztószalag rá majd jól megnyomkodni és feltépni mint amikor leszedjük a lábunkról a szőrt. Hú tele vagyok jobbnál jobb ötletekkel.
Kérjen engedélyt a csavar fizikai eltávolításához tisztítás vétsége ügyében. Ha nem, akkor jöhet a bírósági per.
-
FőDudu
veterán
válasz
Frozen #94749 üzenetére
Fogkozkefe vagy a DM-ben kaphato verzioja megteszi.
Utobbi olcso is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD IPS Touch, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS Touch, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvasd v
- IdeaPad S145-14IWL 14" HD i5-8265U GeForce MX110 12GB 512GB NVMe gar
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest