Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz
Musaka
üzenetére
azzal sokra nem mész mivel nagyon gyenge a teljesítménye, nekem is van elfekvőben egy i7 3. generáció de sokat nem ér mert annyira öreg minden esetre elvan rakva vésztartaléknak a szekrény teletéjére illetve van benne pár olyan adat amit néha jó visszanézni vagy keresni rajta. egyébként már nyugdíjba van
-
Musaka
senior tag
Szerintetek a Lenovo Y720 ért ami a hirdetek mi a reális ár?
Érdekes hogy a ősszel a Lenovo Y520-at, GTX1050Ti vel 2 hét alatt eladtam pedig még hibás is volt. Van egy ár sáv ami felett inkább nem adnak ennyi pénzt használt Lenovo laposért?
Bele se gondolok 3-4 év múlva mit kapok a mostani 17"-os Legion 5 RTX3070 laposért

-
Ubul86
őstag
válasz
echterion
üzenetére
persze, ez jogos. és azért van szórás is, előbb is láttam egy tuf-ot hirdetve 200ért, csak az i5-ös meg 8 gb ram, de ugyanúgy 1660ti (mondjuk a számlát is hozzárakva, 320ért vette, furcsa is lenne 300ért felrakva
)3050-el már azért azt mondanám hogy simán 300-350, de akkor szomorú, hogy küszködni kellett az eladással :/
de sokszor meghökkenek, hogy ilyen olyan leharcolt gépeket árulnak sokan olykor duplájáért, mint amennyit kb érne.
-
Ubul86
őstag
ejha, valaki hirdeti ugyanazon konfiggal azt a nitro 7-et, ami nekem is van...350 :| lehet várok kicsit még, és lassan annyiért tudom eladni, amennyiért vettem 2 éve?

marketplace-en is látom, mennyire durván elszálltak az árak, akár 1050ti, meg 1650-el szerelt gépek esetében is :| -
válasz
echterion
üzenetére
Alapon szinte semmi nem hallatszik. A mellette fekvő tápegység jóval hangosabb. Hallani akkor lehet mikor elkezd 50% felett tekerni, de még akkor is lóf@sz a laptop saját belső ventilátorához képest teljesen elhanyagolható és nem idegesítő zaj. Kihagyom a tuningolást és hagyom automatán a vga-t akkor a mostani melegnek mondható szobahőmérsékleten 65 fok körül tudja tartani terhelve mindenféle rásegítés nélkül. Egy kiló pasztát nyomott bele az előző tulaj.

Eredetileg egy asztali RTX 5000-et szerettem volna, az is ugyanez a kialakítás, így nem bánom ezt a hűtő rendszert. Az ujjaimat sem darálják le a ventik.
Aztán majd idővel kitudja mire fogom leváltani.
Vagy lesz-e valamikor újból egy asztali gép is emellett, így sem érzem kidobott pénznek.#76680 Frozen:
A hűtő sajnos tele van. Kapnék is anyámtól érte.
Laptopom végnapjait éli teljesítmény szempontjából hát megadom a módját így a végire.
Hát igen mindig az a durva anyagi. Gazdagabb családba kellett volna születni.
#76683 k-adi:
Lehet, azért még mindig próbálom a hordozhatóságot szem előtt tartani, egyre nehezebb.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Van egy Legion 5-öm Ryzen 5, rtx 3060-al. Win 10, legújabb driverekkel lefrissítve. Forza 5, BF5, GTA5 max 40 fps-el megy hiába veszem lentebb fentebb a felbontást, grafikát stabilan fix 40. Miközben a gpu max 20-30% terheltség mellett megy. Hol és mi korlátozhatja le?
-
Frozen
addikt
ha egyébként a klimát mellé rakod és ráfújja a hideget az még jobb ám ,vagy ha berakod a hűtőbe
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Msi gp76 ból és a ge76 ból megkérkeztek a 12 generácios verziok meg a 3070 ti is viszont nagyon durva az árazásuk ez mellé párosul még az is érdekes a 280w os adapter nem változott az előző szériához képest. Pedig elvileg a gpu is 150-165w körül kérnek be -
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Nem tul komoly jatekkal ami alig terhel szalakat
-
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Bocs lejárt a szerkesztési idő...

Talán ezeken a képeken jobban látszik mit szeretnék mondani. Sőt még az is, hogy ha nem dedikáltan mag specifikus a teszt akkor képbe jön az AMD thread optimalizációja ami legalább két mag között osztja el a terhelést és akkor pontosítok én is, thread terhelés esetén még azt is össze lehet hozni, hogy két mag hasítson 4.4GHz-en, de ahogy növekszik a thread úgy csökken a freki...
1 thread 4.4GHz
[kép]
2 thread 4.2GHz
[kép]
16 thread 4,05GHz
[kép]Jut eszembe... Aki nem ismerné ezt a Quick CPU progit annak ajánlom figyelmébe, elég menő dolgokat lehet vele beállítani, kezdve a CPU parking-tól egészen az Ultimate Performance mód aktiválásáig(ami ugye notinok nem nagyon megoldható)... és mint látható a monitorozó része is elég erős...
-
DonDragonka
őstag
No, ímhol az ellenpélda. Gondolom "tartósan" alatt Te is órákat értesz nem ilyen 5-10 percet és természetesen több magot terhelve.
Mikor és hol? Hány mag volt terhelve és mivel? Mivel nézted az aktuális frekit? Milyen hőmérsékleten futott?

Nyilván nem is meglepő, ha csak egy mag volt terhelve azt bírja 4.4-en tartósan is, de ha már több mag van terhelve akkor még a 4-et se bírja...
1 mag:
[kép]
8 mag:
[kép] -
Speedy007
addikt
Nem tudom hogy ki csinált már ilyet már. Vettem ugyebár a szlovák alzán legion 7-t kaptam egy fotó studió kulcsot de akárhogy is próbálom aktiválni a kulcsra érvénytelent ír az oldal címre amit megadtak meg hibát.. Hogy lehet másképp aktiválni?
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
En nekem volt olyan helyzet ahol 4.4 ghz n jart a proci. Tartosan.
-
Speedy007
addikt
válasz
DonDragonka
üzenetére
Az megvolt stabilan 80C° alatt van de még 75C°-t se igen éri el
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Csak "egyszeri" alkalomra, aztán vissza tettem alapra.
A TDP-t egészen 245W-ig lehetne húzni, azt most nem tettem maxra. Görbét nem akartam készíteni inkább rábíztam magam az automatikára. A ventit is auto-ra állítottam szépen dolgozik ahogy kell. A cél 70C vagy az alatt tartása volt. A GPU-t nem húztam nagyon csúcsra. VRam-hoz direkt nem nyúltam. A vga ventije szerintem jól dolgozik. Ha nem tuningolok semmit akkor meg pláne. Inkább hagyom alapon a dolgokat és nem lesz baj. Ezt csak a károgóknak készítettem....tud ez is ha akar.
#76661 motifator:
Régen sokat görbéztem most nem látom értelmét addig amíg megkapom azt a teljesítményt amit akarok és közben nem is nagyon melegszik.
-
DonDragonka
őstag
válasz
Speedy007
üzenetére
Pontosan. A második kép alapján nincs itt hiba semmisem. Elvárt módon muzsikál az 5800H.
Egy pici csalódás nekem is volt az arcomon amikor olvastam erről. Én is azt gondoltam, hogy majd szépen reszeli magát 4.4GHz-en, aztán jött a kutakodás, hogy miért is nem megy "csak" 4.1-en... Amivel itt igazából ügyeskedni lehet az a hőmérséklet. Ugyanis ha a CPU 92°-ot eléri akkor ebből a 4.1GHz-ből szépen visszavesz és 3.8-ig engedi, ha nem tud visszahűlni akkor ebből is levesz 3.6-ra... Szóval a jó KH általi hűtés optimalizáció abban segít, hogy a 4.1GHz tartósan, akár órákig is megmaradjon anélkül, hogy visszavenne.Lám, lám, nemcsak ePENIS méregetésre jó ha vannak (különböző típusú)benchmarkok, hanem az is látható belőlük mennyire az elvárható módon működik valakinek a masinája, megóvva attól, hogy feleslegesen fusson telepítős, hibakeresős köröket. Ezt most nem neked írom és címzem, csak úgy általában jegyzem meg ezen eset kapcsán
-
Frozen
addikt
jártam mai nap folyamán a media markban találkoztam a legion5 ös gépel 1150 euroban valami 5600 amd cpu és 3060 as rtx el volt szerelve, a zsanér és a kijelző nekem nagyon gatyinak tünt ahogy megfogtam és kicsit mozgattam a kijelzőt
-
echterion
nagyúr
válasz
logitech25
üzenetére
Hát, ha az, aki rendelte, ír nekik, akkor igen. 3. személynek nem hinném, hogy kiadják. De egy próbát persze megér úgy is.
-
Speedy007
addikt
válasz
DonDragonka
üzenetére
-
válasz
logitech25
üzenetére
Mi lenne, ha esetleg az Amazonnak írnál ebben a kérdésben?
Ha nem volt külön jelezve, hogy csak gyári garancia van, akkor az Amazon-nál kell reklamálni, ők fogják intézni. -
echterion
nagyúr
válasz
logitech25
üzenetére
Számla nélkül? Asus-nál? Kb. sehogy.
-
logitech25
tag
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék, lenne egy Amazon vásárlás Tuf gép.
Papírjai nincsenek, ez mellet dobozos és minden gyári tartozéka megvan.
Hogyan tudom érvényesíteni a garanciát? (Asus)
Fél éves gép! -
DonDragonka
őstag
válasz
Speedy007
üzenetére
Csak egy tippem...
Töltsd le a CPU-Z-t. Annak van egy fincsa benchmark része. Futtasd és közben nézd a frekit.Ha nincs terhelés szépen a pincében van.
[kép]
Többmagos terhelés max 4-4.1GHz
[kép]
Egymagos terhelés 4.3-4.4GHz
[kép]Tehát a max boost frekit soha nem fogja még csak megközelíteni sem ha többmagos terhelést kap.
Úgy általában CPU-z benchmarkkal kb ezt az eredményt kéne hoznia ha megfelelően van konfigolva. Ezt is most mértem, csak kilőttem a zavaró tényezőket, nem fut semmi a háttérben.
[kép] -
motifator
senior tag
Sok neki az 1,03V és melegszik, mint a fene. Csinálj hozzá egy rendes fesz görbét, belövöd 1710 MHz-re 0,85 / 0,875 / 0,9V feszültségeken leteszteled, hogy melyiken a legjobb. Majd látod, hogy hol a legoptimálisabb illetve tudja-e tartani a gyári a boost frekit az adot fesz. mellett. Nem fog így elmenni 80 °C-ig, hosszú távon nem egészséges az már neki. Illetve ha eddig automatán ment a venti vezérlés, akkor tedd át manuálba és csinálhatsz neki egy saját görbét is.
-
Jakuu
őstag
Tudja valaki, hogy az Asus FA506 modelleknél mit takarnak a kulonbozo tipusjelolesek ?
FA506IC
FA506IE
FA506IHR
FA506QM -
Látom a limiteket, nem azzal van a gond.
Az ilyen OEM kártyákon a kimaxolt spórolás miatt csak az abszolút minimum mennyiségű HW komponens és hűtés van, így a gyári beállítástól feljebb kúszni TDP-ben nem ajánlott.
Ezt nem fogja megoldani se VBIOS, se driver csere, mert a hardvert nem cseréled közben.
A ventilátort se korlátozd nagyon, mert meg fog sülni a kártya ha a throttling limiten hajtod (a limitek asszem: GPU hotspot 85°C, mem 85°C, VRM 110°C). Nem most, majd 1 év múlva elkezd meghalni rajta a VRAM, ha szerencséd van, ha nincs, akkor a GPU.UV sokat segíthet, az mehet amíg bírja. Minél alacsonyabban tudod tartani a hőfokot, annál tovább fogja tartani a turbót.
Őszintén szólva, 75°C GPU temp egy asztali kártyáknál szánalmasan rossz érték. Az RTX2000 (és 3000) szériánál is igaz, hogy 50°C alatt tartva fog ténylegesen turbózni a kártya. Nem az órajelről beszélek, az becsapós, hanem az effektív órajelről.
De blower hűtős kártyától nem kell sokat várni. A hűtés sose lesz jó (a'la alulméretezett laptop hűtés), a mókuskerék pedig csak hangosan tud elég levegőt mozgatni.Darth_Revan #76656
Ez volt olcsóba'. Örüljünk annak, hogy a kétes oldalról rendelve nem egy téglát kapott a kolléga. -
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ott a max limit mit kellene bírnia hivatalosan. Nos a turbó még eddig nem futott. Este utánaolvasok pár dolognak. Rendesen beállítom és meglesz a 6800-6900 pont ami az átlag.
240W ezt hozná is. Hűtésem mint láttad teljesen rendben. Szépen átmegyünk asztali topikba.
És ha már gaming van a kártyán 4db piros fénykard világítás bónusznak, amolyan jutalom falat a jó választásért, eszméletlen.
-
Speedy007
addikt
Újra telepítettem a gépet Windows 10-l javaslatra mert ugyanaz a tünet volt 11 alatt mint 10 alatt hogyan bírom azt a +200-300mhz-t elő hozni a gépből mert szerintem valamiért "letilt" 4100Mhz-n holott bírni kellene magától boostolni 4.400mhz-ig lenovo legion 7 5800h performance modban próbáltam természetesen balanced esetén 3500-3950mhz-t tud csak
-
2018
senior tag
Én is finomhangoltam a gépet. Figyelem, ne nézd meg azelőtt hogy ittál.
A nyugalmad megzavarását okozó kép következik. Látom felzaklatott a korábbi eredményem, erre szeretnék még egy lapáttal rátenni.
Cyberpunk Fhd rt off dlss off. És ez egy "lesajnált" mezei, integrált mobil herélt rtx 3080 hozza, mindössze 130w tdp-vel. -
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Akkor nálad nagyon gyenge proci lehet?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy van olyan 2080-as vbios ami 250-290W között mozog.
Meg lehet állítgatni a feszt is. Teljesen alapon vagyok és ahogy nézem a turbó sem érvényesül.
-
-
Némi finomhangolás az észrevételekre reagálva.
Észrevettem nem egészen úgy reagál a vga ventilátora mint kellene azért az a magas hőfok.

Újabb mérés...így már lehet kicsit hallani is hogy megy.
Az MSI AB-ben aktiváltam a dolgokat.
Keresgéltem pár hasonló tesztet arra a megjegyzésre hogy nagyon alulteljesít a kártyám, valószínüleg a procim miatt. Nem hiszem.

Ezek többet adnak, de biztos vagyok benne jól be vannak hangolva, nem látni az aktuális fogyasztást.
MaxxDamage:
"Graphics Score: 10707 - CPU Score: 13169
FS Score-n a tiéd erősebb, mint az én MXM kártyám, mert Graphics Score(m): 24111 a Physics Score(m): 25078 a Combined Score(m): 10649 /GPU Defaulton "
Csak mint példa. Nála 2080 super van és simán bekajál 200W+ kakaót.
Nálam így alapon nyúlka-piszka nélkül.
Szóval nem mindegy milyen bios verziót használunk, sem hogyan van beállítva a hardver.
-
HanSyolo
csendes tag
Beszereztem a fogyasztásmérőt, amit itt többen is ajánlottatok, jól működik, köszönöm a tippet!
Mindazonáltal, észrevettem egy érdekes jelenséget.
Mikor shut downolom a gépet ( Igen, tudom ez nem igazi shut down manapság) a Watt fogyasztás két fajta értéket vesz fel.
Az egyik 0,3 W 1-2 másodpercig, majd 10-12 W megintcsak 1-2 másodpercig, ha ki van húzva a külső Vinyó. Ha be van dugva viszonylag konstans 3 W-ot fogyaszt , és az esetek nagy részében hallom is, ahogy dolgozik a külső winchester.
Csupán érdekelne a véleményetek, pontosan mik okozhatják ezeket a jelenségeket? -
Frozen
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
az msi tud nekem is van, 3600 ig fel lehet húzni a gyári 3200 at a cl 22 le lehet tolni kb cl 18 ig stabil de van akinek sikerül stabilan 16-17 körülre is lenyomni. Nekem 1 oldalas a memoria és gyári ezekre nem költöttem,de a bios nagyon sok mindent enged nem csak az órajelek időzitését ,de még sokkal részletesebben is akár a részletes feszültségszabályzásig.
A gp76 széria legalább is szerintem a ge ugyan ez. (majd később dobok fel képet)de egyébként ahogy fent kérdezték valóban nincs jdeces cl16 os mem, ezt mindegyik csak oc modban tudja és 3600 -3800 is van a corsairnál ,de itt már csak 4 modulos kitben árúlnak ,szóval kompromiszumot kell kötni ,ha a gépben csak 2 foglalat van mert 16gb tól többet nem tudsz belenyomni ezekből. vagy van a 4000 res cl19 en.
A curcial arul meg olcso micronos memoriat cl 16 on 3200 on ,de hogy ez egy vagy 2 oldalas arrol sehol nincs info na meg arrol sem mennyire lehet őket huzni. -
Azért olvasgatok.
Nálam még van a bios-ban XMP profil, be is van lőve.
Az egy dolog nem ér semmit ez a beállítás az én környezetemben. -
válasz
Darth_Revan
üzenetére
+1
-
Darth_Revan
veterán
válasz
DonDragonka
üzenetére
Nem létezik olyan sodimm DDR4 ami natív 3200 MHz cl16-ot tudna, azt csak xmp profilos tuning ram tud, de xmp profilt gyakorlatilag már semmilyen modern gamer laptop nem tud tudomásom szerint, de javítsatok ki ha tévedek. Talán csak arany árba mért Prema bios-os Clevo vagy talán legújabb Intel procis Lenovo laptopok ha a titkos bill komboval feloldod a rejtett menüt.
Egyedül már csak jedec ramban érdemes gondolkodni. Papíron a leggyorsabb ez:
[link] Oloy 3200 MHz 18, viszont itt a másodlagos időzítéssel hulladékok, hiába a cl18.
Gyakorlatilag a leggyorsabb jedec ram jelenleg ez: [link] 3200 MHz cl20. -
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ez egy blower hűtős kártya, jobb lenne nem emelni a TDP-t rajta, mert a VRM része nincs valószínűleg felkészítve nagyobb terheléses.
Szerintem is kevés az a pont, amit tiszta graphics score-ban tud, de a CPU húzza vissza. Lehetne 3090-et is tenni mellé, oda már nem egy 2/3-os szorzót rakna, de ebbe a buhera gépbe ez így tökéletes. Ki lett tolva újabb pár évvel az élettartama, amíg már tényleg használhatatlan lesz a CPU miatt.
-
Darth_Revan
veterán
Le vagyok maradva de ez most egy külső 2080 külön aramforrassal?
Ha MSI afterburner hozzáfér akkor tdp limitet meg kellene emelni (normális asztali 2080-nal emelhető) mert látszik hogy power trottyol és custom fan curve-el megemelni a ventilátor sebességet hogy 70C alatt maradjon.
Nekem anno egy "csöves" Inno3d kártyám volt [link] de ennél is lehetett tdp-t emelni és beállítottam hogy 68C-nel már ,80%-al menjen a ventilátor...tdp emelés is de az alacsonyabb hőmérséklet is ingyen extra teljesítményt adott. 80C hőmérséklet miatt visszavesz az orajelbol a kártya.Nem kell itt extra orajeleket adni, nagyobb tdp és alacsonyabb hőmérséklet mellett meg teszi azt magától...
-
Info....
Ezt kaptam a segítőmtől.
"MR007RM i'm glad it worked out but you also need to understand the logic behind it. What you did is basically simulate desktop enviorment.What NVIDIA did(to prevent desktop GPU's to be used that way,as eGPU) was to check for a presense of a battery and if there is one it would cripple or disable the GPU(usually ERROR 43 in Dev. Managaer). But that changed at some point and those possums at NV decided to start blacklisting DEV_ID's instead(no solution is found as of now). So to summarize,that workaround will be possible until certain driver and your next step should be to find out which one is it(that basically will be the last driver that you'll be able to install). When you have time,start installing every driver pass yours and when you find the last one possible,install it and stick to it.
Other then that,enjoy your much more powerful laptop."Még annyit, mert kérdezte valaki hogy belső kijelzővel is megy-e a dolog. Igen megy, csak akkor teljes fordulatszámon pörög a venti, mintha baj lenne....hát mondjuk ez nem túl jó, egyedüli előnye hogy van teljes MSI AB kimutatás ebben az esetben.

Külső kijelző, monitor esetén a gpu jelenleg nem jelenik meg, nem látom pl azt hány fokon üzemel. Mindegy ez nekem így is jó.
A fotó mint bizonyíték a belső képernyőre. Jó ok KillHates már megmutatta, most én is.
Szóval ha elutaznék mondjuk nyáron a nyaralómba és elvinném ezt a cuccot úgy ahogy van akkor azzal kalkulálnom kell hogy a DVGA használat esetén reptéri hangulat fogad. Ezzel nálam semmi gond mivel csak játékra kapcsolom be és akkor pöröghet. Eddig is így használtam mindig mikor kockultam.

Vagy csak a tartalék vga-t viszem a tartalék laptopommal az meg teljesen ok.
Ja még valami. A tuning az működik az MSI AB-ben, vagyis lehet húzni az órajeleket. Ennek fotóit most nem linkelném....ha valaki kérné persze.
Csak kipróbáltam bazmeg pici órajel emeléssel megy-e a dolog, hát lehet. Picit emeltem csak. Hőfok maradt kb ott ahol szokott.
Ezt persze mellőzöm, nincs rá szükség, nem is nagyon emel a pontszámon, értelmetlen.
Bónusz fotó....
-
Szerinted ez engem mennyire érdekel?

Hű akkor most kezdjem el magam szégyellni egy 2013-as évjáratú gaming laptoppal, mert alulmaradtam veled szemben.
Most komolyan azt várod hogy kezdjem el sz@rrá tuningolni a kártyámat pár + pont miatt és ezzel veszélyeztessem a stabilitást? 
Elárulom picit sem fogom. Ha kevés lesz ez nekem, ami kizárt, majd veszek gyorsabb vasat és megoldva. (ráadásul ehhez a procihoz?
....bár ettől még lehet)
De te is tudod az én rtx 2080-as kártyám teljesítményileg a legalja a családjában. Ezzel akarsz te mérkőzni? Max 220W fogyasztás megy vele úgy hogy nem nyúlok hozzá. Miért is tenném. Mikor játszom vele majd szépen belövöm 30-60 fps-re és csókolom, még a melegedés sem fog annyira szembeötleni.
Hidd el nálam boldogabb ember most nincs itt a topikban.
Majd biztos elvérzem FHD-ban ezzel a vassal.

A laposodban dupla annyi shader mag van!!! -
Frozen
addikt
szerintem ha lecserélném az egyoldalas ramokat cl22 ről cl 16 ra bőven ez fölé mennének az értékek ,csak úgye erre én nem fogok költeni.
na meg a hútésen is lehetne csiszolni ha kicsit lereszelnék a rőgzítők hosszúságából magasságából egy minimálisat,hogy jobban rászorítsa a chipre magát,de tényleg nem akarok annyira belemenni a dolgokba minden esetre nekem bőven elég ami kell rajta szépen elfut , mellette kaparászok rajta mióta megvan lassan az ára is megtérül
várom a következő szériát
Mino kérdésére a válasz
Gp76 msi 140w 3070 el -
-
hito
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ne aggódj, én se nagyon

-
-
hito
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szerintem gond nélkül megy Winnel is, de:
ez az amit írtam neked, hogy fix MXM foglalatos 580-assal van szerelve és kicserélni sem lehet, mert magán a nyákon van a TB port. Spéci megoldás és egyben zsákutca is. Sonnet Breakway Puck sokkal életképesebb megoldás, mert külön nyákon vannak az interfészek, azon van MXM slot és abba megy egy sima MXM VGA, amit úgy cserélsz, ahogy akarsz

-
Blackmagic eGPU csak Machez használható?
Abba van +táp vagy csak a két TB3 port? -
válasz
hszilard666
üzenetére
Nem ajánlom ezt. Aki emlékszik a kb. 3-4 évvel ezelőtti anyázásomra. Alaplapok ezekben szeretnek tönkremenni. Nekem kettő ilyen esetben volt egymás után. De igen, pofás, az tény.
-
echterion
nagyúr
válasz
KillHates
üzenetére
A teljesítmény maximális kiaknázásához szüksége lesz másfajta ramokra is, ahogy azt itt Linus kifejti, illetve a notebookcheck is megerősíti.
Nekem csak egy szívfájdalmam van ezzel a géppel kapcsolatban (azon kívül, hogy nyilván vékony és meleg): egy elég olcsó műanyag házba pakolták a masinát, ilyen háza volt a 3050ti szerelt G713-asomnak is, ami egy ilyen árkategóriájú gépnél elfogadható, de azért több, mint 600ezerért többet várnék el. -
válasz
lostprophet
üzenetére
Akkor hajrá! Pokolian fog melegedni a gép, majd ezen ne csodálkozz, de sajnos ezzel jár a brutális teljesítmény a vékonyka házba belegyömöszölve.
-
2018
senior tag
válasz
lostprophet
üzenetére
Hogy lehet hozzaszokni a folyamatos szivashoz amd vgaval az jo kerdes…
-
válasz
lostprophet
üzenetére
Ha meg tudsz birkózni az esetleges szoftveres/driveres anomáliákkal, akkor nagyon jó vétel. Egy i9/RTX3800 teljesítményét kapod meg fél áron

-
-
hito
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Én rendre az Asus cuccaitól csöppenek el. Hihetetlen ötletes gyártó és ami még szimpatikusabb, hogy nem igazán csökken a lendület. A többi gyártónak is vannak elképesztő villanásai, de valamiért az SNSV nálam a különdíjas.

Ne tudd meg mennyiért jutottam hozzá
-
lostprophet
aktív tag
Az ASUS ROG STRIX G513QY (https://radium.hu/asus-rog-strix-g513qy-32-gb-ram-1000-gb-ssd-43805.html) még mindig ajánlott gép 674k-ért?
5900HX, 1440p, 32GB RAM, 1TB SSD, 6800M 12 GB -
Igen ez így sokkal csinosabb és gondolom a hűtést is segítik a ventik, nem pedig amire gondolnánk elsőre egy bezárt falak közti fulladás. Én így a jelenlegi felállással könnyen tudom szállítani is, egyik pontból a másikba utazás esetén, itthon meg mindegy. Az asztali tápegység foglal inkább sok helyet, de megoldható, igaz már nem annyira mobilis a komplett cucc amire azért még próbálok figyelni a lehetőségekhez képest.
-
hszilard666
veterán
Huu, ez nagyon menő enclosure!

Volt pár éve a gyártónak egy cuki ITX es egybegépe a G20 as, az jut róla eszembe. Borzasztó volt az upgrade path, mégrosszabb a hűtés, de annyira tetszett a dizájn hogy a mai napig keresek egyet.
Olyan volt mintha a Crysis 3 ból mászott volna ki:
-
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
VGA fejlesztéssel így ezzel az asztali vonallal olcsóbban kijönnél majd később mint mxm kártyás ápgréddel. Arra gondolok mikor már kevés lesz az neked, mint látod nálam ez működik és így nem kell feltétlen lapost is cserélni ha többre vágyik az ember.
Nos igen a gyenge pont a proci, de még így is tud valami pluszt hozni a gyilkos CP 2077-ben ami igen csak bekéri a teljesítményt. Ezzel a felállással még sokáig megleszek, aztán később majd valamikor csak elég lesz nekem egy másik mxm foglalatos laptopot keresnem vga kártya nélkül.
-
Köszönöm mindenkinek!
#76591 2018: Kimaxolva dllss és ray tracing nélkül.
#76592 KillHates:
Amint lesz rá időm. Hajnalban feküdtem le, elfogyott az összes pálinkám.
#76596 Frozen:
Csak addig amíg ezen nem változtatok pl kicserélem a vga kártyát erősebbre. Szerencsére erre nincs szükségem bőven elég ami van. Maga az eGPU dolog hogy működik nekem most fontosabb a pontszám eredménytől. A netet túrva kb ezt tudják ezek az asztali vga-k.
Ahogy nézem olyan 220W max amit jelenleg bekajál. Gondolom azok a 2080-as kialakítású vga-k amik jobb hűtést és fogyasztásilag húzottabb bios-t kaptak (1E87....az enyém 1E82)
azok 225-292W fogyasztásúak szemben ami nálam van az 215-240W közötti féle.
-
-
Na végre! Grat!
Ott a gyenge láncszem már csak a CPU, azt is cseréled egy "külsőre"?
Amúgy nálam TS-t nézve, Graphics Score: 10707 - CPU Score: 13169
FS Score-n a tiéd erősebb, mint az én MXM kártyám, mert Graphics Score(m): 24111 a Physics Score(m): 25078 a Combined Score(m): 10649 /GPU Defaulton - CPU nem tudom már min ment épp
/Tehát az amit csináltál, nagyon is jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- LENOVO LEGION PRO 7 16" WQXGA i9-13900HX RTX 4080 32GB 2TB NVMe SSD MAGYAR VÁSÁRLÁS/SZLA/BILL.
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
kiherélve. Igaz azt se tudom hogy kell 
Lejjebb vittem az árat. Lehet inkább elrakom backup gépnek.
Vagy lesz-e valamikor újból egy asztali gép is emellett, így sem érzem kidobott pénznek.
köszi Battery Boost miatt volt most már 100 fps körül alakulok
Még van tartalék nem ez a végső eredmény.

Muerte