- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #111039 üzenetére
Az a kis harmadik venti zajos lesz.....
Amugy egesz pofas cucc. -
cyberkind
félisten
válasz
Meg a vapor chamber mindkét gépben.
-
válasz
Nyami!
Vége az otthoni tákolásnak, pasztázgatásnak!
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Erős. Viszont ott már nem lesz jó még az iets meg a llano cooling pad sem mert pont azok a részek vannak elfedve amiket hűtenie kellene
De gondolom ennél a high-end laposnál a gyártó is tudja ezt tehát ez egy komoly hűtés gyárilag ahová amúgy se kéne. *gondolom
-
cs.zs.
veterán
válasz
DonDragonka #87090 üzenetére
Jó, persze, ezt a végtelenségig lehet ragozni, de nem ez a jellemző.
Autós példával élve: pótkerék nélkül, üres csomagtartóval veszed át az új autódat, bármelyik gumis rakhat bele pótkereket, vagy te magad is. Nem tilos. Pont azért van. Ám ha rosszul emeled a verdát, vagy a gumis tesz így, nyilván nem lesz gariban javítva a kasztni. -
válasz
DonDragonka #86351 üzenetére
Ez a grafikon dolog tényleg érdekes, mintha agyon lenne húzva. Ezek is a notebookcheck oldalról vannak. Nálam még húzottan se nézett ki így sose, most is csak egy egyenes végig. Ezek a grafikonok tudnak leleplezni.
Az XTU-ban is figyeltem eddig mindig hogy az EKG monitor rendben legyen. Az egészség bizonylata.
-
echterion
nagyúr
válasz
DonDragonka #83530 üzenetére
Igen, én is úgy udom, hogy Tuf nincs 3080-nal, ezért is bizonytalanodtam el.
Ez így elég jó kis gép lett akkor. -
echterion
nagyúr
válasz
DonDragonka #83518 üzenetére
Szép hőfokok, Attis még nem felejtette el a szakmáját.
Milyen gép is ez (rég volt már, valami Tuf-ra emlékszem nálad)? -
válasz
DonDragonka #83518 üzenetére
Nagyon szívesen, én köszönöm a visszajelzést!
-
válasz
DonDragonka #82889 üzenetére
-
válasz
DonDragonka #82727 üzenetére
Már régen megbántam ezt a közzétételt. Azt hittem magasan viszem a pálmát.
Azért ezt valaki magyarázza már el nekem? [link] Ez akkor hogy van?
Ez a teszt nagyon furcsa, mert valami eszméletlen leterheli a procit és követeli a kakaót.
Meg is kapja anélkül hogy adnám, elveszi.
Szóval van egy bizonyos beállításom aminél elindítom a CPU-Z vagy Aida stressz teszt, vagy Prime95 és minden normális a hőfok és a fogyasztás is sőt ajjaj. Ráadásul -0,130V UV van belőve amit sehol a világon nem látok senkinél ki ilyen procit használna és akkor még finoman fogalmazok mert az IA Voltage Offset "0" értéken mindenhol és akár 4.8-5,0Ghz úgy hogy nem szakad be az órajel meg a plafon.(még nem kérdeztem senkit)
Szóval maradjunk abban hogy egyenlőre user error van nálam és a procim verhetetlen lesz majd valamikor.
Vagy tán nincs elég amper a tápegységemben, nem a gyári sokkal gyengébb. Játék az hasít, tegnap a Forza Horizon 5 -ben sem láttam eddig 180fps magasságot, be is szédültem egy fának és a gamepod sem tudja már tartani az fps szintet.
Szelidítem 60-ra de akkor minek fejlesztettem sok pénzből. Igaz majd csönget a kaszás áramszámlával a kezében, hogy vinné el az ördög. -
Imre9211
aktív tag
válasz
DonDragonka #80529 üzenetére
Option C
Már nem idegeskedek miatta.
Többieknek is köszönet. Még megpróbálom azokat amiket itt írtak(msi ab fenn van de csak hőfok monitorozásra jó a rivatuner része mert még a fan opció sincs a settingsbe ami alapnak kéne h legyen)
Aztán ha semmi akkor annyi. Végül is télen
teljesen tűrhető így leszedált procival ami így is bőven elég egy 1660Ti-nak. Na meg most is megáll nyáron több óra gaming után 90fok környékén. 105-től messze vagyok
Kicsit több mint 1éve van meg amúgy, és azt továbbra sem tudom a jóízlés keretein belül véleményezni hogy ezt mégis hogyan gondolta az Asus hogy elad egy laptopot játékra amiben az alapbeállítások olyanok hogy aki nem ért hozzá az könnyen ráfázhat rövid időn belül... -
L4mie
veterán
válasz
Na most teljesen eltereltetek a tuf vonalról
köszi
pedig nézegettem mert ár/értékben jófélék, csak persze jön a feketeleves.
Más: foglalkoztat a külső VGA kérdése, ahogy nézem thunderbolt kell hozzájuk, használt valaki ilyen külső VGA dokkolót, tudna mesélni jó-e? Bár ahogy nézem Ryzenes notiknál iszonyat ritka és drága a thunderbolt jelenléte.
-
peet05
aktív tag
válasz
Rendicsek. Ennyire nem ástam bele magamat, de mindig tanul az ember. Csak link akart lenni - ami remekül sikerült - a fórumtársnak.
ROG-nál rendben is van (g17 g713-as gépezet eddig bevált).
-
válasz
DonDragonka #79936 üzenetére
Mondjuk egy kis hűtés tuning?
RM-nek most tuti összefut a nyál a szájában.... -
k-adi
nagyúr
válasz
DonDragonka #79936 üzenetére
ja, pl. jó türelem, pár feláldozható idegszál
-
válasz
DonDragonka #77881 üzenetére
Jó hallani felőled! Jobbulást még egyszer, remélem minél hamarabb teljes mellszélességgel itt leszel!
-
Bedepi
tag
válasz
Jobbulást+ sok pihenést.
-
motifator
senior tag
válasz
Mielöbbi gyógyulást kívánok. Bypass vagy spirál? Olyan az ember is mint a noti, idővel valami bekrepál rajta.
-
hszilard666
veterán
válasz
DonDragonka #77464 üzenetére
Jobbulást!!!
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Jobbulást!
-
Raymond
titán
válasz
Oh, ez kemeny. Jobbulast kivanok!
-
válasz
Jobbulást, és kitartást.
-
válasz
Jobbulást kívánok!!
-
echterion
nagyúr
válasz
DonDragonka #77477 üzenetére
Mielőbbi felépülést, kolléga!
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #77477 üzenetére
Ideje elkezdeni a napi 100mg Q10 koenzim szedeset.
Van ismerosom aki hatsofali infarktus utan 17 evvel jol van. Es 17 eve szedi a q10-et. Pedig hatsofali infarktus utan nem ez a szokasos tulelesi ido.Az okosok szerint nagyon kell a szivnek.
-
Dhampir
félisten
válasz
Mielőbbi teljes gyógyulást!
-
válasz
Egyre többet álmodozom egy új videokártyáról.
Nehezen viselem hogy nem én tartom a vga pontszám rekordot a topikban. Tiszta depi vagyok.Elkezdtem gyűjteni.
#77463 FőDudu :
Jönnek az oroszok az okosok szerint, szóval ki tudja még igazad is lehet.Én maradok.
Valami azt súgja hogy addig számolják még a szavazatokat hogy a Mi Hazánk kiessen a parlamentből. Valami itt bűzlik.Mindenesetre én nagyon sajnálnám mivel....
. A kínai piac ne záruljon be előttünk a jövőben, ennek feltétele a kelettel való jó viszony. Az USA(NATO) monjon le. Most hirtelen több topik téma nem jut eszembe.
-
válasz
-
2018
senior tag
válasz
O jaj jobbulast. Kepzeld felszamolom a gepparkom. Csak a legion 5 marad meg a nagy pc 1 vga karival.
-
FőDudu
veterán
válasz
Jobbulast!
De te legalabb megusztad. Nem mindnenki ennyire szerencses.Egyik legjobb baratom 41 evesen ment el igy Aprilisban.
Etterem, Triesztben. Azt mondtak, ha mellette all az orvos akkor sem lett volna eselye.Unokatesom covid utan a korhaz parkjaban halt meg ugyanigy. Tavaly aprilisban.
2 orvos volt vele, akkor volt eloszor setalni a covid fertozesbol felepulve.Szoval kaptal egy masodik eselyt! Hasznald okosan!
-
motifator
senior tag
válasz
Ne szivass! Jobbulást kívánok.
-
válasz
DonDragonka #76733 üzenetére
Én a csúcson járatom egész nap ez nálam a sport mód. Ahogy nézem ugyanannyit fogyaszt mint nélküle, ha nincs mit csinálni nem dolgozik. Az órajelek maxon amolyan készenléti állapotban. Nem igazán vágom miért változtassak ezen és lássam hogy ide-oda ugráljon az órajel mutató, így kiegyensúlyozott.
-
Frozen
addikt
válasz
#76724RM007
Nagyon sok gépnél csak részleges hűtést alakít ki a gyártó ez annyit tesz ,hogy maga a vrm és a memoriára már nem jut el a hűtés vagy ha igen silány minőségben csak oda van bityentve valami lemez vagy szalag esetleg párna és kifújt. A komolyabb gépeknél nem csak a gpu chipje ,de annak vrm része és memoriáit is betakarja a hűtő és nem 1-2 rézcsővel viszik a hőt a ventik hútőbordáihoz.
Külön érdekesség melyik alkalmazás mit terhel, amit én mondtam nagy részben a memoriát terheli , ez maximum elreped ha nincs megfelelően hűtve és túlmelegszik , lehet cserélni is kényes dolog tény ,de ha olyan a gép felépítése akkor semmi baja nem lesz.A port minden gép beszípkázza még akkor is ha játszol vagy csak netezel rajta, nyilván ami 0-24 ben megy az többet fog összeszedni ,de én tudom magamról, hogy mi retket szedek ki 3-4 havonta úgy ,hogy közben még fújkálni is szoktam.
Ezzel azért ovatósan ,mivel a notik egyébként is sok esetben kis helyre vannak bezárva.A másik pedig az,hogy egy idő után megrekedhet a hő amit nem szellőztet ki az extrém alacsonyra húzott venti profil és károsodás is feléphet a gép belsejében idővel.A cput és a procit bárhogy meg lehet kenni ettől függetlenül a hőt valahogy ki kell fújjni a házból de nyilván ha a venti nem pörög a hő a chipeknél megreked hiszen a hővezető csővekből sem fog olyan ütemben távozni.
-
Speedy007
őstag
válasz
DonDragonka #76740 üzenetére
Nálunk 22.5C°az átlag hőmérséklet nekem a radiátor mellet egyenlőre van még az asztalom és onnan használom a laptopot asztali üzemmódban..44C° a CPU és a hot spot is és 39C°a GPU..Persze a mesternél is járt a CPU 70C°körül van terhelésen így a GPU meg hogy rá adtam a BIOS-ban a maradék kakót 75C-ig kúszik fel. Ryzen 7 5800H RTX3070 Legion 7 Balanced mod természetesen Perfomance módban más lenne a képlet de ott se vészes lenne szerintem
-
motifator
senior tag
válasz
Szerintem jók a hőmérsékletek. Attól is függ, hogy milyen a szoba hőmérséklet, én bírom a sarkköri hideget, simán elvagyok 17-18 fokos szobában is (ilyenkor a gép simán 30 fok alá megy tartalom fogyasztás közben), asszony meg 22 fok alatt megfagy. Szerintem 40 fok alatti cpu + gpu külső monitorral, ahol dGPU kell passzív módban simán jó vagy, basic taskokkal. Én nem szoktam játszani a teljesítmény profilokkal (silent vagy cool módot nem ismerem, csak a performance-t), de szerencsére minden saját gépen tudok játszani a ventillátorral és minden gép újrapasztázott, vagy vasalt és minden gép alatt van egy deepcool, úgyhogy a jó hőmérséklet alap.
-
FőDudu
veterán
válasz
Nekem is 40 fok koruli hofokok vannak, bar en balanced modban hasznalom a gepemet.
Igaz, ma fel kellett tolni maxra, mert alig akart masolni SSD-re. Kulso hazban.
Balancedben volt vagy 40MB/s, max performance meg rogton feltolta 800MB/s-re....
A miertet nem tudom, csak gyanusan lassan masolgatott amig fel nem toltam a powert.... -
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #76676 üzenetére
Nem tul komoly jatekkal ami alig terhel szalakat
-
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka #76676 üzenetére
Bocs lejárt a szerkesztési idő...
Talán ezeken a képeken jobban látszik mit szeretnék mondani. Sőt még az is, hogy ha nem dedikáltan mag specifikus a teszt akkor képbe jön az AMD thread optimalizációja ami legalább két mag között osztja el a terhelést és akkor pontosítok én is, thread terhelés esetén még azt is össze lehet hozni, hogy két mag hasítson 4.4GHz-en, de ahogy növekszik a thread úgy csökken a freki...
1 thread 4.4GHz
[kép]
2 thread 4.2GHz
[kép]
16 thread 4,05GHz
[kép]Jut eszembe... Aki nem ismerné ezt a Quick CPU progit annak ajánlom figyelmébe, elég menő dolgokat lehet vele beállítani, kezdve a CPU parking-tól egészen az Ultimate Performance mód aktiválásáig(ami ugye notinok nem nagyon megoldható)... és mint látható a monitorozó része is elég erős...
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #76671 üzenetére
En nekem volt olyan helyzet ahol 4.4 ghz n jart a proci. Tartosan.
-
Speedy007
őstag
válasz
DonDragonka #76671 üzenetére
Az megvolt stabilan 80C° alatt van de még 75C°-t se igen éri el
-
Speedy007
őstag
válasz
DonDragonka #76662 üzenetére
-
Darth_Revan
veterán
válasz
DonDragonka #76644 üzenetére
Nem létezik olyan sodimm DDR4 ami natív 3200 MHz cl16-ot tudna, azt csak xmp profilos tuning ram tud, de xmp profilt gyakorlatilag már semmilyen modern gamer laptop nem tud tudomásom szerint, de javítsatok ki ha tévedek. Talán csak arany árba mért Prema bios-os Clevo vagy talán legújabb Intel procis Lenovo laptopok ha a titkos bill komboval feloldod a rejtett menüt.
Egyedül már csak jedec ramban érdemes gondolkodni. Papíron a leggyorsabb ez:
[link] Oloy 3200 MHz 18, viszont itt a másodlagos időzítéssel hulladékok, hiába a cl18.
Gyakorlatilag a leggyorsabb jedec ram jelenleg ez: [link] 3200 MHz cl20. -
k-adi
nagyúr
válasz
DonDragonka #76011 üzenetére
Persze lehet így is..
itt magyar honban, van egy olyan érzésem kicsit más lenne a story.. -
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #76011 üzenetére
Ha nincs gari meg le is döglik a vas nyilván a legújabbat kell venni.
Neki szerencséje van jó helyen lakik.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #76000 üzenetére
Persze ócó meg jó is de alig lennénk előrébb vele. Egy pár generációt úgy néz ki várhatok.
-
válasz
DonDragonka #75386 üzenetére
-
Whiteshark13
tag
válasz
DonDragonka #75366 üzenetére
A DLDSR egyfajta felskálázási technológia. Pl. az én notim natív felbontása QHD, tehát, ha bekapcsolom ezt a feature-t, akkor FHD-ban tudok játszani úgy, mintha a natív felbontáson játszanék, csak nyilván nagyobb FPS-sel. Legalábbis elvileg. Ha jól értelmeztem a cikket, persze.
-
Whiteshark13
tag
válasz
DonDragonka #75366 üzenetére
Amúgy mi a különbség a Studio és a GameReady driver között? Bocs, ha láma a kérdés!
-
Whiteshark13
tag
válasz
DonDragonka #75365 üzenetére
Nekem ezt a hotfixet fel se ajánlja a Geforce Experience.
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #75355 üzenetére
Razerrol van szo.
Ott (fokent) a HDMI port hasznalata eseten a dedikalt GPU megy, az meg alapbol 10-20W fogyasztas. Mindenki erre panaszkodott a Notebookreview forumon - mar amig letezett.
Szoval ez inkabb masoktol szerzett info - en sosem probaltam.
Csak into jelkent mondom, hogy aki kulso monitorral akar Razerezni, annak (valoszinuleg) nem lesz nema gepe ahogy nekem. -
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka #75365 üzenetére
most azt olvastam, hogy az 5XX-es drivernél megoldást jelenthet ha legutolsó stúdió drivert felrakod majd ismét a game ready-t... És az tény, hogy nekem először az 5xx-es driverek közül elsőnek a stúdió volt felrakva mert az jelent meg korábban, aztán raktam fel a GR-t, majd most legutóbb ezt a patch-et...
És akkor most egy láma kérdés. Ez mit csinál egészen pontosan? Én még sosem használtam...
Mondjuk egy Forza 5-ben mit kéne tapasztalni?
-
Whiteshark13
tag
válasz
DonDragonka #75362 üzenetére
A tiéd milyen GPU? Nálam ez a menüpont totálisan hiányzik. Sőt, nálam maga a vezérlőpult is máshogy néz ki.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #75017 üzenetére
Én sem érzek egyáltalán ingert arra hogy cseréljek alder lake 3080 ti-s laptopra, de az új ryzenes laptopok sem mozgatnak meg hogy már pedig nekem ez kell. Egyszerűen a g733 mindent is futtat probléma nélkül. fhd + dlss-el ez jó sokáig így fog maradni. A dying light-ban ahogy egyik másik játékban sem használom az rt-t, nem maxolom ki a grafikát, fusson minden 130-150 fps-el és gyóvanazúúgy.
-
motifator
senior tag
válasz
Ha őszinte akarok lenni akkor talán nálam két év múlva sem lenne feltétlen indokolt egy gépcsere, hacsak úgy nem hozza a sors, hogy rákattanok valami tutkó ultrawide monitorra, mert kitalálom, hogy az feltétlen kell nekem és kevés lenne a power. 1080P mellett egy darabig még biztos kiszolgál a jelenlegi hardver. Ez az újdonság felé kacsingatást nem a józan ész döntése alapján születik, és nah, ha meg lehet tenni, akkor miért ne. Egyelőre én is csak figyelemmel kísérem a technikákat. Szóval várjuk a 2023 CES-t
-
vakablak93
őstag
válasz
Vicces is lenne ha azt a gépet kevésnek éreznéd
-
nggabi
félisten
válasz
DonDragonka #74644 üzenetére
fele annyi pénzért naná h nem bánom
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #74573 üzenetére
A MBP is teljesen fel van instalalva, sot futnak is a dolgok rajta amikor lecsukom es megy a taskaba. Nem szoktam semmit allitgatni, azokat tenyleg lecsukod es annyi.
Azaz nyitva volt vagy 2 bongeszo, ment a Spotify, virusirto, stb.
A hatterben meg egy RDP session is futott, amibe csak azert nem tudott vissza lepni, mert a szukseges VPN nem volt fellove.A Razeremen is van arc felismeres, el is indul eleg hamar, be is leptet 1-2 masodperc alatt, de azert a windowsba bejelentkezes utan meg eleg sok idonek el kell telnie mire hasznalhato lesz.
(Razeren peldaul a Synapse ha nem lat halozatot (netet), akkor nem mukodik kb semmi. Se fenyero, se hangero, se szin beallitasok. Szar ugy, de ilyen.).
Nem flame inditonak szantam, de ilyen jellegu azonnali rendelkezesre allast win alatt meg nem lattam. Lehet kicsi a meritesem.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
DonDragonka #74564 üzenetére
Nekem 15MHz-s 4MB RAM-al és 120MB HDD-vel a "legrégebbi" laposom amim van és olyan mint az új... fekete fehér és a Win95 "hasít" rajta
Van még pár hasonló, de azok újabbak mint pl. 25MHz-s (az már színes)
Aztán PII , PIII meg P4 /Celeron nincs, azt mindig rühelltem és kerültem!/ -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
DonDragonka #74564 üzenetére
Hát igen, az első machintos… gyűjtői darab
-
Ubul86
őstag
válasz
DonDragonka #74562 üzenetére
max gyűjtő, kiállítási darabként
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #74557 üzenetére
Mindennek felment az értéke. Jó áron el lehet adni sok mindent.
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #74557 üzenetére
Nekem ez a MAC. T400s azert mar neha lassucskanak tunik, hiaba fullos a konfig.
Proci szinten keves mar a 2 mag. Hiaba van benne 8GB ram. -
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #74553 üzenetére
Es az en tiptop T400s-em?
Az is erinto kepernyos (1440x900), HSDPA modemes, kulteri kijelzos darab....
Persze DVD iro helyen szigoruan masodik SSD-vel (eredeti Lenovo fiokban)(DVD iro is megvan).A T60 X1400 GPU-val mar amugy is majdnem 20 eves (2004 eleji modell).
Azt hasznaltam pl. a Razer bios kiolvasasra - mert van hozza expresscard USB 3.0 kartyam is.
Azon meg tan firewire csatlakozo is van. Meg persze analog modem.Lehet erdemes ezeket a gyongyszemeket meg par evig tarolni.
(epp most frissitem a MBT-t. A legujabb Monterey is menne fel ra - de persze elotte a Bootcamp frissitodik, majd az osszes app, majd full backup (ha mar az itthoni NAS tud Time Machine-t is) es utana johet a Monterey.)
-
2018
senior tag
válasz
Egy zseniálisan burkolt hirdetést láthattunk...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
PM… Gondolod te
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #73988 üzenetére
Nem tul nagy felbontas a 4K a 27" kijelzon?
Nekem mar a Fullhd is kezd hatar eset lenni a 15'6"-on.
(gondolon nem fullhd-ra butitva hasznalod) -
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #74015 üzenetére
Nalam ami 100 fps alatt fut jatszhatatlan.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
DonDragonka #74009 üzenetére
Nem utazok csak ezért 200km+ távolságot.
Beszéltem azzal akitől vettem (Alin) és majd csak kapok választ is
Vagy rendelek Ali, eBay, akárhol... -
k-adi
nagyúr
válasz
DonDragonka #73946 üzenetére
csövek textilben vannak igen
fun fact
az Oasis oldal alján ott van jarrod[link]
de a boxon ott a csík jelző középen de ha nem az, mi akkor?
-
Picco
addikt
válasz
DonDragonka #73942 üzenetére
szerintem a "kifolyatas" nagyobb problema ahogy KillHates is emlitette. van ablak egyebkent a kis "vizeskockan".
kicsit olyan erzesem van mintha rohadtul meg kellett kuldeni delejjel a 12gen intelt es nem tudtak huteni(legalabbis ertekelheto hangero mellett), utolso masodpercbe radobtak egy csovet es csokolom.
mindenesetre elhamarkodott megoldasnak tunik, vagy csak fel akarjak merni a piacot? -
válasz
DonDragonka #73871 üzenetére
Bocsáss meg semmi offense nem akart lenni a mondandómban, csak az ilyen jellegű tesztelés veszélyeit próbáltam meg körvonalazni. Azzal természetesen tisztában vagyok, hogy te megfelelő körültekintéssel futtatod le ezeket a teszteket; monitorozod a gépet folyamatosan és ha valami érték közelítené a kritikus szintet akkor közbe lépsz!
De sokan vannak akik readonly nyomják a topic-ot, meg sok olyan olvasó is akad, aki csak erre jár és felszed információkat. Hidd el a legtöbb júzer azt sem tudja, amikor le fagy a gépe, akkor ha a kikapcsoló gombot folyamatosan nyomja, akkor leáll a gép, hanem megvárják, hogy lemerüljön az akku! És többnyire azzal sincs tisztában, hogy túl tud melegedni a notebook-ja és attól tönkre megy, vagy ami sokkal sunyibb dolog, hogy degradálódik és ezzel csökken az élettartama, simán winfos alatt becsukják a gépet és megy be a táskába; aztán vagy összejön a hibernálás, vagy nem és kérdezi a task manager másnap reggelig, hogy "bezárhatja-e a futó programot?". Sok egyszeri felhasználó egy hűtőpadnak sokkal több értelmét látja mikor már nagyon hangos a ventilátor a gépében, minthogy elvigye szervizbe és kitakaríttassa.
Nyilvánvaló, hogy azok akik aktívak a topicban tisztában vannak azzal, hogy egy stressz-teszt milyen veszélyekkel jár (bár még mindig ráfutok, Furmark-os kommentekre) és oda is figyelnek a gépükre amikor kínozzák azokat.
Szóval ezért szoktam mindig nyünnyögni, mikor beindul az a komment-cunami, hogy mivel kell a gépet tesztelni, stb. Mindig azt mondom, a gépeket használni kell; játszani rajtuk, vagy dolgozni, de tőlem akár a havat is lapátolhatják velük, ha kérik azt is meg tudom oldani, hogy bírják! De van olyan szitu, amikor a szintetikus stresszteszt nem vezet jóra:
Ez Prime95 közben van most már BIOS update után, mert előtte elszaladt 200W-ig is a 10980
Szerencsére az AMD vezérlése egy kicsit bolond-biztosabb mert ott nem hőmérsékletre throttling-ol a CPU, hanem a PL tábla szerint veszi vissza az órajelet ahogy azt már Te is leírtad! Persze ez nem jelenti azt, hogy az egyszeri júzer ne támassza ki a proci órajelét maxon valami végtelen ciklussal -
k-adi
nagyúr
válasz
DonDragonka #73878 üzenetére
Valóban kihagyták...
hát ez van
legalább idén is lesz mivel savazni a scart
Viszont a többi újítás egész jó, nem mondom hogy rohannék rögtön venni bármilyen asust, mert nem.. de pl a G is szépen fejlődik, mux mindenhol, stb
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #73878 üzenetére
Kamera? Minek?
Kandikamera a hálószobámban is? Na ne.
Így is tudja a fb meg a tv egyből miről beszélgetünk az asszonnyal és már jön is a reklám.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #73819 üzenetére
Ki fogod nyírni az igpu-t a scar laposodban.
-
válasz
Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy az AMD-s gépeknél nagyon veszélyes dolog egyszerre a dedikált GPU-t és CPU-t nyélgázon tesztelni! Mert: ilyenkor a CPU melletti GPU renderel, azaz a muxeren keresztül annak a képe jelenik meg. Az AMD CPU viszont baromi jól bírja a meleget, viszont a kis VEGA ami benne lakik, már 100 fok környékén eldobja a képet és elkezd degradálódni! Viszont ez pont nem fog látszani, mert a nagy nVidia vagy RadeOn képét látjuk. A baj a következő indításnál lesz, amikor a kis VEGA-n keresztül adna képet a gép és az meg már kakukk. Én még mindig azt mondom, egy COD-ot, vagy BF-et vagy Forzát kell elindítani és az alatt monitorozni a dolgokat. Ez a natív számolós "mit bír a gépem" tesztelés számomra olyan mintha a vezetés élménye miatt vett sportautónkat úgy tesztelnénk, hogy az eke elé kötjük....
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #73824 üzenetére
En legutobb floppy formaju poharalatetet kaptam.
Kb ugyanolyan vastagsagu gumilap.Floppy olvaso meg akadna a padlason, de gep mar valoszinuleg nincs hozza. Elszaladt mellette az ido, felesleges.
-
válasz
Hát még az XTU belső Stress tesztje. Ott valami miatt garantált nálam a power limit throttling, mindegy mit állítok. CPU-Z -vel kimaxolva a kedvencem annál minden rendben teljes terhelésre...együtt mérve és nézve. Ott olyan infót teszel ki amit csak akarsz. Jelen pillanat 60W-ig hőségben is kiváló
hátlap nélkül.Jaj de jó hogy én ezt még tudom használni.
-
Picco
addikt
válasz
5067 jo pontszam, 80w-on enyem is 5k korul teljesit +- 100 pont
-
Picco
addikt
válasz
DonDragonka #73814 üzenetére
erdekes.
aida mondjuk csak hofokokrol es clockspeedrol ad informaciot, eppen ezert en cinebench r20-at hasznalok "validalasra".
az tuti megfingatja a procit es meg egy teljesitmenyt indikalo szamot is ad, ami segithet a dontes meghozatalaba hogy megeri e vagy sem. -
válasz
DonDragonka #73699 üzenetére
Csak annak hoz valamit is aki megveszi.
Papíron nem olyan érdekes.
BÚÉK!
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka #73699 üzenetére
Kíváncsi leszek a kimaxolt mobil 3080 Ti-ra is. Én eldöntöttem, hogy ha kevés lesz a kívánt grafikámhoz a 150W 2080, akkor kezdek majd gondolkodni a jövőt illetően.
Boldog Új Évet mindenkinek!
-
choosen
tag
válasz
DonDragonka #73450 üzenetére
nekem minden asus cucc fenn van 11 alatt és semmi gondom nincs a géppel. Zephyrus G14
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #73470 üzenetére
Nekem meg az a furi hogy egy normális leírást nem találni mit változtattak a biosban. Nem minden nap nyitom meg az asus szoftverét hát azért.
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #73464 üzenetére
Nekem onnan jön, letöltöm és már kérdi is induljon újra? Fel is rakja az új biost szépen.
Ha valami újat mondtam volna, akkor szivesen.
-
FőDudu
veterán
válasz
DonDragonka #73460 üzenetére
GPU meg csak akadna (PC-s elofizu), de Xbox az nincs.
Most veszek gyerkocnek PS5-ot. -
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #73450 üzenetére
Kösz de kösz nem, forza stabilan fut felpatchelve már, ezen kívül szükségem van a bios frissítésekre my asusra meg az armouryra. Folyamatosan patchelik mindkettőt.
A
döntésképtelenségdöntőképesség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis... -
válasz
DonDragonka #73451 üzenetére
Csodás dolgok ezek...
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #72859 üzenetére
Tudtam en tudsz te ennel tobbet is os optimalizalast is, esetleg megoszthatnad mit es hogy csinalsz. Esetleg egy video formajaban . Mehetne elso hsznek is akar.
-
Speedy007
őstag
válasz
DonDragonka #72859 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget még egyszer
.. De ha lehet genyó ezt már az elején is lehetet volna már közölni
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #72847 üzenetére
Most mit kukacoskodsz? En hoztam a megoldast mar hetek ota irogatott ide szegeny, te max masodhegedus lehetsz ebben az esetben.
-
Speedy007
őstag
válasz
Ezzel a kettővel is már tökéletesen fut a masina..azért hihetetlen hogy ehhez kell nyúlni egy friss ropogós laptop esetében már
-
2018
senior tag
válasz
Nekem a reg beallitas megoldotta az osszes fps droppot az osszes jatekomban.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
DonDragonka #72826 üzenetére
Ez igazi "DTR"
És csak 4GHz (all core) amin használom, GPU-t is lehet OCzni de így is bőven jó/elég mind2 1440p felbontáson. -
nggabi
félisten
válasz
DonDragonka #72772 üzenetére
Oksi, akkor nem aggódok. Köszi
Még egy uccso kérdés. Akkor a legin 5 proban a gyári hynix ramokat cseréljem vagy hagyjam a francba?
-
válasz
DonDragonka #72764 üzenetére
Az az SSD-k melletti hőterelő zseniális találmányod!
-
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #72764 üzenetére
Jött ki új bios a gépünkhöz, min változtattak?
-
d.beni
aktív tag
válasz
DonDragonka #72760 üzenetére
Nagyon tuti!
-
nggabi
félisten
válasz
DonDragonka #72760 üzenetére
pöpec
-
Gergello
addikt
válasz
DonDragonka #72762 üzenetére
Köszi !
Attól nem félsz, hogy a ramról leesik a melegtől ?
Az SSD-nél jól látom, hogy o-gyűrű-vel van megerősítve a rögzítés ?
Nagyon öteletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P16s Gen2 16" 4K+ OLED Ryzen 7 PRO 7840U 64GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged