Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
motifator
senior tag
válasz
GyMacs
üzenetére
Szia, szerintem jó kis gép a G15, az 5520 kapott még pár frissítést műszakilag is (jobb kijelző felhozatal) és "fénytechnika" elől, de sokan köpködik a billentyűzetének kiosztását (pl. nyilak mérete felezve). Ha fontos a jó kijelző, akkor minimum a FHD 165 Hz panelt válaszd, ezen felül lesz QHD panellel is.
-
GyMacs
csendes tag
Sziasztok!
Korábban tudom, hogy a Legion/G15 volt a topic erősen ajánlott vonala, változott ezzel kapcsolatban bármi?
Itt-ott már elérhetőek az új DELL G15 5520-ok a 12th generációs Intel CPU-val.
Erősen töprengek egy G15-ön.Köszönöm!
-
Bedepi
tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Mint említettem nincs olyan tv-m amire érdemes lenne rákötni.
Itt ülök előtte, itt meg zavar ha hangos. Az hogy 80 vagy 100 fps, az meg annyira nem érdekel ne essen be 60 alá, azt akkor jók vagyunk. Így alig megy a venti, és megáll a gpu 60-on a proci meg 55 körül. Ezt csak kíváncsiságból néztem meg, mostanában a diablo 2 felújított verziójával nyomom. Régi nagy kedvenc volt.
De meg fogom majd nézni több játéknál is ezt a 200-as beállítást. -
Bedepi
tag
válasz
Hubba12
üzenetére
Köszönöm a választ.
Én ezt egy 17-es kijelzőn annyira nem látom, sőt az alap beállításhoz képest élesebb a kép, de hiszek neked. Gondolom ez nagyobb kijelzőn jobban kijön.
Majd ha már megy a gyerek rendesen, akkor meglátjuk mennyire fogja terrorizálni a tv-t. Azért nem is vettük még meg. Nem szeretném, ha kiderülne, hogy megpróbálja majd bezúzni. Ami most van, azt jelenleg nem sajnálom, akkor sem ha tönkre megy. 
-
Bedepi
tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Nincs 4k-s tv-m akarunk majd, de az már szeretném ha oled lenne, meg kezelne g-sync-et. Ha lenne, megnéztem volna.
Meg annyira nem tudom milyen kábellel lehet kihajtani a dolgokat. Nagyon régóta a lapos monitorján játszom, mert nincs egy külön szobám, h monitort, meg gépet tartsak. Én úgy tudom, az új fajta hdmi viszi csak át a 60 feletti dolgokat, az meg nincs a gépemen. Így az sem adna értékelhető eredményt. A Sniper elite 4 ment így 80 fps-el gépen. Ha ez tv-n csak 60-at mutat, akkor nem tudom meg, h mi van. Meg nem is ástam bele magam még a tv témába. Azért kérdeztem, hogy van e olyan akinek esetleg van, és próbálta már. 
-
Speedy007
addikt
válasz
Bedepi
üzenetére
esetleg ha 4k-s tv-d azon érdemes lenne ki próbálnod és meg kapnád talán a választ is.. Én tegnap este próbáltam ki pont 4k-s tv-n a Forza horizon 5-t Legion 7-el kimaxolva 30-40 FPS körül mozgott csak nem erőltetem tovább mert fura volt a játék élmény nekem sokkal később és lomhábban reagált az irányításra
-
Bedepi
tag
Sziasztok. Kérdésem lenne azokhoz, akik szoktak játszani. A laptopom monitorja 1080p-s. Sok játéknál van olyan lehetőség, hogy ha azt mondom, hogy ne natívon jelenítse meg, át tudom kapcsolni 4k felbontásra. Ilyenkor láthatóan szebb, és élesebb lesz a játék. Nyilván tudom, hogy fizikálisan ettől nem lesz több pixelem, max a textúrákkal játszik a gép. A kérdésem az, hogy az itt kapott fps érték megegyezne azzal, mintha fizikálisan rákapcsolnék egy 4k monitort? Úgy értem, ha ez tényleg natívban menne, akkor is ezeket a számokat látnám? Vagy esetleg itt is van valami trükközés, és ez nem a valós eredmény lenne? Nyilván nincs 4k monitorom, nem tudom megnézni, ezért kérdezem.
Tegnap a sniper elite 4-ben próbáltam ki először. Eddig nem is nagyon foglalkoztam vele sehol. Viszont ha a valós eredményt mutat, akkor sok játékban meg tudnám nézni, hogy mit tudna a gépem egy 4k-s körülmények közt, akár tv-re kötve.
Meg ha esetleg valaki tud konkrét oled kijelző típust 17.3" laposba, az írhatna. Jó lenne ha g-sync maradna, és azért lenne egy 120 hz-es nem feltétlen kell 4k-s elég a full hd-s is. A feleségem Vivobook-jában oled panel van, és szétvet az irigység, mert rohadt jó.
Köszönöm a segítséget. -
komyka
tag
Üdv mindenkinek! Legion 5 (15ACH6H) tulajoktól kérdezném hogy tapasztalt e esetleg valaki win11 alatt olyat, hogy fül vagy fejhallgatót használva halk de teljesen hallható és rohadt idegesítő sistergést lehet hallani ha bármi ami hangot ad aktív? (nehéz leírni milyen pontosan, de talán ez a legpontosabb) Win 10 alatt nem volt ilyen bajom de az Német volt, és már nagyon idegesítettek a maradvány német szövegek a rendszerben úgyhogy újraraktam. Driverekből elvileg mindenből jó van fent, vagy legalábbis nem találtam másikat hozzá. Van esetleg tipp, hogy mit kezdhetek vele? Visszarakni a win 10-et annyira már nincs kedvem. Bár ha semmi megoldás nem lesz rá akkor lehet mégis meglépem.
-
-
mihione
őstag
Ma esti jateknal eszrevettem egy furcsasagot,140w-ig engedte a tdp-t gpunal a legion 5 (nem pro,sima).
Eddig 130w volt a max,ez a gyari hatar ,most balanced modba volt kapcsolva es igy felment 140-ig.Nemtudom hogy hibasan jelezne-e vagy tenyleg ott van a +10w.Toltam egy superpositiont 7030 valahany pontom lett szoval kb +50 pontot dobott rajta.Jobban nem melyedtem bele a tesztelesbe. -
motifator
senior tag
A techinferno-n van róla némi infó, 4700MQ-ról 4910MQ-re ill. 4200M-ről upgradeltek 4710MQ-ra. Ebből eldöntheti, hogy vállalja-e a kockázatot. [link]
Annak idején én is bohóckodtam a Core 2 duo T6xxx mobil procikkal, szerintem a gyár ott sem emelte ki, hogy upgradelhető, de jó móka volt. -
válasz
motifator
üzenetére
Értem, de nehogy bevásároljon úgy hogy közben nem tudja pontosan mije van. Csak mert elolvastam a fenti linkelt laptop tesztet és ott azt írták a karbantartási résznél amit idézetbe be nyomtam. Nem jött rá válasz hogy az egy másik lapos, más konstrukció. Abból a fajtából is jöhettek régen többféle kiszereléssel hasonló modellek. Ezért kellene megvizslatni belülről.
-
Lacuss20
senior tag
Üdv.
Régebben (elég régen 8-10 éve), volt egy laptom Asus K53TA maga idejében elég korrekt kis gép volt végképp, hogy lehetet benne procit cserélni, kapott is egy 4 magost a gyári 2-es helyett, majd szépen alul feszeltem benne a procit is és VGA-t is játékhoz, hogy hűvösebb legyen. Illetve akkuról használathoz is csináltam profilt, hogy brutáljó üzemidőt érjek el (sikerült is). Ellenben a mostani laptopomnál is szeretném ezt kipróbálni igaz ez gamer gép, vannak kétségeim, hogy elbír-e bármennyi feszültség elvételt stabil üzem mellett, de egy próbát megérne. Az MSI Afterburnert próbáltam volna erre a célra használni, viszont valami oknál fogva hiába van a beállitásokban bekapcsolva a feszültség szabályozás engedélyezése, ki van szürkülve továbbra is ez az opció. Valakinek valami egyéb szoftver vagy arra nézve tipp, hogy ez miért van?
-
válasz
Hubba12
üzenetére
Én meg nem értelek titeket, Tegnap felnyomtam az Elden Ring-et és gyönyörűen fut még ezzel a 4.gen cpu környezettel is 12.gen helyett. Ok csak fullhd meg szereti a 60fps-t a belső kijelző miatt. Ha számolni kell ez is végez mindennel, csak tovább tart munka esetén. És mind ez a régi világ azt állítok a bios-ban amit csak akarok környezetével. Most komolyan miért kell mindig a legújabb cuccokra hajtani?
Ráadásul nálam "optikai" kábelen keresztül fut a VGA.
Úgy eszembe jutott a vasút menti kábelezés kapcsán mi most felénk van. Baszki nálam is valami hasonló technika lehet.
Szóval ha a vga dolgot meg lehet oldani valahogy akkor simán lehetne játékra régebbi laptopokat is használni, használtan vásárolni valahonnan olyat aminél cserélhetőség szempontjában van sok mozgástér. MXM típusú laptopok (könnyebb őket javítani is)....aztán lehet lemásolni úgy ahogy én csinálom. Mivel nem kell bejárni azt az utat mit már a múltban megtettem sokkal olcsóbban ki lehetne jönni.
A mostani laposomat (mert nézegettem) 80 ezerből procival vga-val szereztem be ehhez jött az adapterem és az asztali vga + tápegység.
És még lesz vga fejlesztés, rajta vagyok.
-
motifator
senior tag
-
válasz
ketrin
üzenetére
Fogalmam sincs, de ha mondjuk levennéd a hátlapját, készítenél egy részletes fotót a laptop belsejéről akkor többet tudhatnánk....KillHates-t kérdezd ő itt a laptopguru, szétszed, összerak , megjavít. Inkább estefele szokott benézni, biztos segít neked. Lehet priviben is zavarni ha itt nem jön segítség.
-
FőDudu
veterán
válasz
nggabi
üzenetére
Es persze olyan gyartoknal aki buziskodik az ilyen fem takaro lemezekkel.
Ahol fem a teljes haz, ott kevesbe kell arnyekolas (emi shield).Vannak olyan tesztelok, akik elektromos sokkoloval cirogatjak a femhazakat - hogy megtudjak tuleli-e pl. a penztargepek panelja ha user szandekosan tonkre akarna tenni, hogy mondjuk ne kelljen adoznia.... (persze ez meg az online idoszak elott volt)...
-
echterion
nagyúr
válasz
Hubba12
üzenetére
Sajna nincs perfekt lapos, ami kiváltja az asztalit. Nekem legközelebb ehhez az álomhoz egy A51m állt, bő másfél évig, mellé nem kellett asztali, ha akartam, rádugtam a monitort, ha meg úgy támadt kedvem, akkor a kanapén ülve használtam. Sajna mennie kellett és manapság már csak horror áron lehet kapni.
Nálam most elég jó megoldás egy m15 r2 2060-as gpu-val. Ha asztalinak akarom használni, akkor majd veszek egy AGA-t mellé (majd ha nem sajnálok rá 40-50ezret), de a 2060 is egész jó még, amúgy meg könnyű, szép, a képe is kiváló és net közben csendben van. -
motifator
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Azért nem voltak ezek rossz gépek, főleg a maguk idejében, de ezek szerint egyik sem nőtt igazán a szívedhez, na meg maga a mobil gaming világ sem.
-
válasz
ketrin
üzenetére
Neked akkor gondolom ez van. [link] Itt írnak róla.
"....Sem a processzor, sem az elsődleges grafikus kártya nem cserélhető...."
Akkor egy ugyanolyan vga mehetne csak bele, mellé a másiknak ami ott van.
/Geforce GT 750M/
És sajnos persze működhetne, de kérdés a mai driverek támogatnák-e sli-t, szerintem már régen nem. Sőt ma már ha jól tudom a 700-as széria nem támogatott az nvidia részéről. Régebbi drivert kell keresni hozzá, vagy esetleg megpróbálni mókolni, nem érdemes. -
nggabi
félisten
-
válasz
motifator
üzenetére
Az utolsó gamer laptop, amit saját használatra használtam, és míg nem váltottam vissza asztalira, az (utolsó 4db - s igen, kb. mindegyik tégla volt, még a 13"-os Alienware is eléggé vaskos volt).
Az a baj, hogy én majdnem hetente/kéthetente váltottam ezeket.
- Alienware M17x R3 - i7-2630Q +GTX 880M (2018. január)
- XMG P722 i7-3740QM + GTX 670M (2017. december)
- Alienware 13 R1 i5-4210U GTX 860M (2017. október)
- ASUS ROG G751JY i7-4720HQ GTX 980M (2016. november)Több gép is volt, de csak tesztelésekre kapcsoltam be, saját célra nem volt használva.
-
válasz
nggabi
üzenetére
Nem a hővel van a gond, hanem az elektromágneses sugárzás zavaró hatásával. Jeltorzulást okozhat, ami instabil működéshez vezet.
Maga a shield kifelé és befelé is árnyékol, a magas frekvencián üzemelő komponensek köré szokták rakni, hogy ne zavarják az erre érzékeny alkatrészeket, és/vagy ők maguk se kapjanak zavarást.
EMC shield-et gyakran láthatsz hang-, Ethernet-, és Bluetooth vezérlőkön, de az autóban is a motorvezérlő borítása vagy a rádió/központi vezérlő ún. silverbox egység doboza egyben EMC shield is.
A legutóbbi esetén évek óta próbálkozunk műanyaggal kiváltani, de nem egyszerű, az EMC egy elég voodoo része az elektronikának.
Egy kicsi és egyszerű felépítésű PCB-n lehet játszani azzal, hogy leárnyékolod az erre érzékeny komponenseket egymástól pl tekerccsel vagy ellenállásokkal. Aztán volt egyik projektben egy vezérlő egység, ahol egy DDR3 modulnál (ami az OTA frissítésért felelt) nem tudtuk így megoldani, köré kellett mindenképp tenni egy shield-et.Amúgy simán lehetne lyukakat rakni rá, az EMC védelem adott a Faraday kalitka miatt (de persze függ a lyuk méretétől és alakjától). Gondolom spórolnak itt is, hiszen olcsóbb nekik a szerszámozás ha nem kell lyukasztani, meg akkor optimálni kellene a lyukak méretét EMC-re, minden méretre, legalább fél év tesztelés.
A RAM szerencsére nem fog megfőni 1,2V-on. Ha 1,4V körül tuningolnál, akkor lenne kritikus a jó hűtés.Sorry a sok szövegért

-
ketrin
csendes tag
iasztok!
Van egy y510p Lenovo laptopom.
i5-s verzió. A kérdésem az lenne, hogy volt ebből i7-4700mq változatos is. Vajon a 4800mq is jó bele? Illetve az enyém 1vga-s kiadás, optikai meghajtonal nincs semmi, ugyebár oda lehet tenni a másodikat. Ha veszek bele és beteszem vajon működni fog az sli ugyan úgy mint ami gyárilag így jött ki?
-
motifator
senior tag
válasz
Hubba12
üzenetére
Megértelek, de engedni kell az igényekből, ha fontos a hordozhatóság. Nincs tökéletes desktop replacement. Azért akad még néhány típus, ahol hozzá tudsz nyúlni a venti vezérléshez, az UV sincs elveszve teljesen, a HT-t szerintem a legtöbb gép engedi kikapcsolni, de tény, hogy a legtöbb bios nem sok piszkálásra ad lehetőséget. Minden tekintetben ne keress tökéleteset, mert nem létezik, de szerintem akad azért jó gép. Én nem vagyok nagy Legion fan, de ezeken kívűl is van élet.
Az asztalihoz közeli tweaket el kell felejteni, ha azt várod el laptop szinten is, de nem megyek bele itt a desktop témába mert legion követ kioszt megint. -
Speedy007
addikt
válasz
Hubba12
üzenetére
Ez az érdekes szürke szín amiben elérhető a legion 7 tényleg hagy némi kívánni valót maga után de miután sikerült lemásolni a HP Omen 15-nek a billentyűzet világítását így elég pofás lett plusz ha sötétben használod sem bántja az ember szemét .Szerintem itt a legionokkal az a probléma amit magamnál is tapasztalok hall az ember túl sok jót meg látja is a külföldi fórumokon video megosztó oldalakon ezáltal túl nagy elvárással veszi birtokba a sajátját és akkor jön a kőkemény valóság hogy valamit valamiért kompromisszum helyzet..
Mert való igaz picit hangosabb az L7 mint az L5 széria de cserébe hűvösebb és erősebb is -
Hubba12
senior tag
válasz
motifator
üzenetére
Hát sajnos nincs:/ hozzá szoktam nagyon az asztalihoz. Meg az is kiborit hogy nem lehet semmihez hozza nyulni a biosban se a ht-t nem lehet kikapcsolni se uv nincs semmi. Tiszta gaz...de az hogy meg egy sajat venti vezerles sincs na ez a leggazabb.

Bocsanat a dupla hsz-ert.
-
Hubba12
senior tag
válasz
echterion
üzenetére
Igen a 7-re gondoltam:) Na ez az extra w jó ötlet köszi a tippet. De nekem nincs legionom. Minden nap olvaslak titeket es ez alapjan probalok venni egy jó gépet. Úgy emlekszem neked is van/volt komoly asztali pc-d és új konzolod is. Na most egy series x halk Erős kompakt. De nem egy hordozható pc. Mellé keresek egy erős lapost ami azert nem üvölt és tetszik is. Pl alienware/ vagy a x170es tégla.(ez nagyon nagyon Drága 1.1m ram es ssd nelkul i5 3070-el horror) vagy legion 5 pro. A 7 nem tetszik bazari. Pedig igaza volt Killhates-nek mikor beszeltem vele telefonon nagyon jo gep, de egyszerűen nem tetszik
-
Alaplap összetartó 😂😂
-
motifator
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
5 éve, vagy 10 éve? Amíg ki nem haltak a téglák, simán tudták a 60-65 fokot, és nem volt az olyan régen. Mi volt az utolsó laptopod?
-
-
-
FőDudu
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Eddig altalaban max 20% volt a teljesitmeny ugras generacionkent.
Azaz a mert eredmeny az kb 20% kulonbseget produkalt az azonos kartyak kozott (2080vs3080).Ha 20% tobbletet tud dupla teljesitmeny felvetellel, az igen rossz biznisz lesz....
Azaz a 4080 helyett egy 'oreg' 3090Ti fel teljesitmeny felvetellel kb ugyanazt fogja tudni.Remelem nem lesz igazam...

-
motifator
senior tag
válasz
Hubba12
üzenetére
Jelenleg nem nagyon van a piacon olyan gép, ami tudna 60 °C fok környékén tartani egy csúcs GPU-t teljes terhelésen, mindegy milyen csoda hűtési technika van alatta. Egyértelműen a vékony design felé ment el az irány, a "téglák" kihaltak. Nincs ezzel baj, de azt is el lehet felejteni, hogy visszatérnek a 200W mobil kártyák. Szerintem nagy durranás a 40xx generációnál sem lesz, max. 10-15%. Most a Ti verzióknál is hozzádobtak 10-15W pluszt, hogy valami szemmel látható növekedés legyen, de a hűtés kb. ugyanaz.
-
echterion
nagyúr
válasz
Hubba12
üzenetére
Nem vaporos a sima Legion 5. Nem véletlen van ez így szerintem, kellett hagyni valami mozgásteret a csúcsgépeknek is. De jók azok még így is, csak kicst melegebbek, ha adsz egy kis extra watt-ot a procinak, akkor nem ejti el állandóan a ventit és normálisan fog működni. Nálam ez a módszer vált be. Meg persze fémpaszta kellett a cpu-ra.
-
Bedepi
tag
A VC hűtés egy jó alap, de nem garancia a sikerre. Sok mindennek kell ott jól működni, hogy igazán hatékony legyen. Jól illeszkedjenek a komponensek a hűtőhöz, pl ne legyen hasas a proci, meg hasonlók. A hűtés vezérlést is okosan kell belőni a gyártónak, és az ideális vastagságot is el kell találni. Ha ezek teljesülnek, akkor jól teszi a dolgát. Ellenkező esetben, sajnos nem sokkal ér többet, mint a normál hűtés. Ezt már csak azzal lehetne fokozni, ha bejönne egy olyan vízhűtés a gépeken belül, amihez nem kell külső "tumor". De ez meg csak vastag gépben oldható meg. Lassan érni fog a dolog, mert régen a 100w volt a felső határ a régi mxm kártyák idején, most meg ott tartunk már hogy 200 vagy a feletti értékek vannak. A 4000-es asztali széria esetén már 600 w-okat emlegetnek a 80-as kártyára, és akkor még hol van a 90-es meg a TI? Ez a jelenlegi fogyasztás szinte duplája. Ha saccolni kéne, akkor laposban is lesz vagy 250-300w a teteje, és arra már valami combosabbat kell találni szerintem, mert a levegő meg a VC már kevés lesz. Vagy az lesz mint régen, hogy nagy lesz a szakadék a pc és a notik között. A mostani kb 20 helyett lesz 50-60% mint régen.
-
Speedy007
addikt
válasz
Hubba12
üzenetére
70-75C°ami nálam össze szokott jönni átlagban a kezelés után azelőtt 80-85C°volt..Vannak olyan játékok programok amik egyformán le terhelik a CPU és a GPU-t így tud a legjobb hűtésű gép is fűteni.. Tedd fel a World War Z-t vagy a korábban említett Mafia-t és tepasztalni fogod te is.. Én csak azért lepdőpdtem meg ennyire mert ahogy említettem a Sniper Elite 4-el is játszok ami szintén az a kategória de nem fűt annyira vele a gép mint a Mafia-val
-
Apollo_21
addikt
válasz
Speedy007
üzenetére
Igazából ez részben nem meghatározható és a végtelenségig boncolható dolog. Mármint a minek mi az "ideális".
Egyénenként is változó + ha a hw oldalt nézem a boost lépcső részt, ott is más. Ha a boost lépcsőt számításba veszed egy asztalin pl a 2080 az 61-2foknál azt mondja neked hogy ledobok pár mhzt mert ez az első hőfok limit.
Én ezt még hidegnek mondanám user szemszögből. -
Speedy007
addikt
válasz
Bluesummers
üzenetére
Jó látni hogy vannak aki(k) szó szerint vesznek dolgot rajtam kívül
.. Bár valóban félre értelmezhetően fogalmaztam csak próbáltam ki deríteni mi a felhasználói tapasztalat és nem a gyártói hitegetés.. Van még egy számomra egy homályos terület.. Az pedig a laptopot hogyan tároljuk este vagy mikor nem használjuk hadjuk nyugodtan ki kapcsolt állapotban a konnektoron vagy húzzuk ki vagy esetleg ha olyan a hosszabbító kapcsoljuk le?
-
Bedepi
tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Az ideális, egy vágyálom. Nekem is az lenne az ideális, ha nyáron 8 fok lenne a söröm, mégis megmelegszik 10 perc után. Az rtx 3080-at meg bőven lehet 80 fok alatt tartani még laposban is, nem hogy asztaliban.
De mint írtam is nem mindegy melyik mennyit eszik, milyen hűtés van alatta. Nyilván lehet olyat venni, amit nem lehet 80 fok alá vinni, meg olyat is, amit igen. Ez csak választás, ALAPOS utána járás (amit az emberek nagyon nagy része ritkán tesz meg) és persze anyagi kérdése. Meg természetesen azé, hogy az ember akar e annyit rálocsolni amennyiért ezeket adják. Az ideálisat meg kiszótárazhatod, én is jól tudom mit jelent, csak a valóságban ritkán, vagy egyáltalán nem találkozol vele. Amit írtam, abból meg vedd le a poén részét, mert annak szántam 
-
válasz
Bedepi
üzenetére
"Mennyi az egészséges hőfök egy gépnél játékok alatt ahol a CPU és a GPU "egyformán" dolgozik? Nincsen probléma és gondom csak kíváncsi lennék rá mert annak fügvényében állítanék a játékon hogy ne nyírjam ki a gépet vele hosszabb távon."
Megkérdezte mi az ideális hőfok. Nem a reális és ideális, csak az ideális. Nekem ez lenne az ideális, mint az asztali gépemben, igaz az vízhűtéses és kb. 30kg.
Az ideál egy szuper perfekt, általunk elképzelt tökéletes valami.
https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Ide%C3%A1lAmúgy meg mást várunk el egy RTX 3080 és mást egy GTX 950M esetében. Egy csúcsmodell jó, ha 80° alatt marad

-
válasz
DonDragonka
üzenetére
Jó hallani felőled! Jobbulást még egyszer, remélem minél hamarabb teljes mellszélességgel itt leszel!
-
válasz
Speedy007
üzenetére
Nálam úgy van beállítva a proci UV segítségével hogy strapa helyzetben bármeddig bírja úgy ahogy van, nem lépi túl a maximális turbó nélküli fogyasztási keretet(57W). Szóval ha nem is 4,0Ghz csak mondjuk 3,6 Ghz (4 magon) (jelenleg) mert különben nagyon melegedne, de az mindig van, nem vesz vissza munkánál ha tartani kell, nem csak papíron van meg. És le is tesztelem mindig ha állítok a teljesítményen, addig UV-zom míg stabil nem marad.
A mester régen azt mondta 85C-ig jók vagyunk cpu esetén. A gpu az ne legyen annyi, szerintem 70-ig okés, bár én könnyen beszélek sosem volt bga alapon a vga komolyban.
A vaspaszta az nálam mindig levitt több mint 10 fokot tök mindegy mi volt előtte. Nyáron mikor megyek a balcsira előtte meglátogatom a mestert, megkérem megint egy kenésre, rég volt már. Azt kell tudni róla hogy a heatsink anyaga idővel beszívja, 3 kenés után már látszik a nyoma és lehet a hatékonyság is kevesebb lesz picivel. Ez mindig tartott 4-5 hónapot visszaesés nélkül. Persze erre a célra van több heatsink-em amit nyúzhatok.

-
Speedy007
addikt
Ennyire mélyre nem szoktam magam bele ásni a dolgok mélyére csak meglepett mert nem találkoztam ilyennel még hogy a V-Sync-be van rejtve az FPS állító is.. Ezért kérdeztem korábban hogy mennyi még az egészséges hőfök amivel még nem teszek kárt hosszabb távon a masinában.. Bár számítottam ilyen jellegű melegedésre ahol CPU és a GPU együtt dolgozik mert ha jól emlékszem a Sniper Elite 4 is ebbe tartozik.. De ilyes jellegű melegedést ott nem tapasztaltam és nem számítottam ..
-
Dhampir
félisten
válasz
zolipapa74
üzenetére
Jó játékot a remek géppel!

-
Dhampir
félisten
válasz
zolipapa74
üzenetére
Hogy a csudába lehet, hogy a határon túl mindenütt kapható ez a laptop - habár én most a "kis testvérre", a 15ACH6H-ra gondolok főleg -, csak idehaza nem a megbízható régi nagy boltokban?

Ráadásul létezik egy teljes AMD konfigurációjú verziója, a 15ACH6A is, amelyben AMD Radeon RX 6600M található.
-
válasz
Speedy007
üzenetére
Én ezért szoktam a legelején rendesen letesztelni hogy tudjam mihez képest mennyi az annyi....értem ez alatt egy jó strapa együttes teszt a gépnek mint pl jó kis FurMark + Prime95 teszt együtt az megmutatja az igazságot.
Vagy csak egy cpu-z teszt és közben nézni a monitort hogy alakul. Ha sz@rul akkor nem kell futtatni gyilkos módban, leállítod.Szóval ha a gép rendesen dolgozik nem tinglitangli malmozós játékokkal és ki is van hajtva fps-ben akkor ne csodálkozz a melegedésen. Jó az a v-sync, és is belövöm aztán megy 60 fps-re mint a képfrissítésem és semmi gond, amúgy a 40 is jó nekem.
-
zolipapa74
csendes tag
Csak meg szeretném nektek köszönni az ajánlást.
Megvettem a Lenovo Legion 5-17ACH6H a szlovák alzából.
Egyenlőre minden oké. Kicsit hangos volt a gép, pörgött a venti rendesen stb.
Éredekes volt, mert az eszközkezelőben mindkét Vga szerepelt a videókártyánál (lehet ez kavart be).Most már csak az Rtx 3060 van ott. Igaz próbálgattam a hibrid módot is, lehet akkor volt ez. Az energiabeállításnál is átállítottam 99%-ra a max proci teljesítményt. Eddig jónak tünik. Bár még nem volt tesztelve nagyon komolyabb igénybevételű játéknál. Majd idővel meglátogatom KH mestert is, illetve Malak-ot is. Egyébként a Párkányi alzaboxba nem vitték ki, mert túl nagy volt a csomag (gondolom nincs olyan nagy ajtó rajta vagy csak éppen foglaltak voltak). A Komenského Želiezovce(coop) boxba kértem, így sem volt nagyon messze. 1129 euró volt jó pár napig amíg vaciláltam, mire lecsaptam rá 1139 lett
Most meg persze levitték 1109-re
. A Win telepítés is picit megtréfált, de youtube videókat nézve hamar rájöttem, hogy a Biosba ki kel kapcsolni a secure boot-ot és utána minden simám ment.Köszi!
-
Bedepi
tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Elvileg azon nem sok minden változott, csak az első kettőn, ha jól tudom. De majd meglátod. Maradjunk annyiban, hogy nem egy unreal engine 4 na. Mondjuk inkább az a kérdés, hogy mennyit fordítanak optimalizációra. Lásd witcher 3 vs cyberpunk 2077 pedig a motor ugyan az, és a witcher még mai szemmel is szebb szerintem.
-
Bedepi
tag
válasz
Speedy007
üzenetére
Ha régen kenetted meg, attól is lehet magasabb a hőfok. Én általában úgy szoktam, hogy kenés után ha 5 fokkal elkezd feljebb kúszni a hőmérséklet, és tiszta a gép, akkor tudom, hogy cserélni kell. A noctua, és a kingpin paszták nagyon jók, csak fél év után kiszárad. Ha nagyon intenzíven használod, akkor kb 4 Legalábbis nálam ez volt a tapasztalat. A gpu-n most egy grafén lap van, a mester rakta fel, de nem azt hozta amit elvártam tőle. Előnye, hogy nem szárad ki, viszont magasabb a hőmérséklet, mint egy jó pasztával. Ha régen voltál nála, tegyél egy próbát.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Túra és kirándulás topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mesterséges intelligencia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- Robotporszívók
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nem írtam le, hogy a feleségem lenyúlta a fülesem, mert filmezik, a gyerek alszik, én meg játék közben hallgatózom, nem e kel fel. Így gondoltam, hogy zavar. 
Én ezt egy 17-es kijelzőn annyira nem látom, sőt az alap beállításhoz képest élesebb a kép, de hiszek neked. Gondolom ez nagyobb kijelzőn jobban kijön.
Szeretem az új dolgokat tesztelni aztan többnyire eladom utána
Köszi az infókat, nem baj ha hosszú, van itt hely.

Most meg persze levitték 1109-re
Muerte