Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
addikt
Akkor nekem is itt ajánlották az A2000-t mert hűvös de cserébe nem tartós (személyes tapasztalat). Mikor vettem a Legion 5-t akkor vettem két különböző emberkétől a 970 EVO-kat itt a HV-n alig pár naposan és kutya bajuk (pedig már azóta 3 gépben vannak) sincsen mind eközben ugyanazzal az írt mennyiséggel az A2000-sek már 97-98%-sak volt kb. fél év kor különbséggel.. De mióta PC-kel foglalkozom magán jellegűleg azóta két top márka van nálam a WD és a Samsung egyikben sem csalódtam eddig..
-
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Én itt veszem az aprón az ssdket egyikkel se volt baj és bőven áron alul lehet megkapni. Ami viszont rengeteget számított KH rakott rá hűtőbordát .
-
Speedy007
addikt
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Nekem ahhoz volt szerencsém én utáltam az A2000-t kettő volt belőle mind a kettő nem egyészen egy hónap alatt csökkent a kondíciója 2-3%-al ugyanazzal az írt mennyiséggel az EVO-im 100%-sak voltak..Lehet hogy hűvösek de hogy nem tartósak... Páromnál van most az 1TB-s gyári Micron SSD-je a Legion 7-nek idle 40-45 terhelve gaming 60C° a plafon mind eközben az EVO-k nekem 50-52C°a plafon
-
KilgoreTrout
senior tag
-
válasz
Frozen
üzenetére
Én inkább azon lepődtem meg hogy olyan sok. Bekapcsoltam ezt a progit, nem megy alapból és azt adta. Megint ránéztem és hidd el nincs ablak nyitva sem laptophűtő most bekapcsolva és ez lett.

Az a bizonyos ssd az optikai meghajtó helyén van. KH a tanúm, ő tette át nekem kérésre az egyik laposból a másikba, egy ADATA Ultimate SU800 M.2 2280 Sata 6Gb/s SSD. Lehet ezen kívül gondolom olyan hogy az adott helyen nem megfelelően mér, ezt nem tudom, de minden bizonnyal hibás adatközlés. Azért a legfelső is ssd és ha hűteném a gépet annak is nagyon változnia kellene. -
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nem a bölcsességemről vagyok híres .

-
ádika86
aktív tag
Srácok azt hiszem a MSFS 2020 meg fogja enni a Legion 5-15ACH6H -s 500 gigás SSD-jét reggelire a sok extra airporttal. Bővíteni samu 970 evo plus vagy 981a? Vagy ezek tényleg ugyanazok?
köszi!Másik: akkor ezt az április 1-jei biost hagyjam ki?
-
FőDudu
veterán
válasz
nggabi
üzenetére
Nalunk a dokkolot kerek perec megmondtak, hogy vegyunk valamit ami keszleten van mashol, monitorra megmondtak, hogy 'Not in Production', lovesuk sincs mikor.
Wifi6 Aruba 535 Ap is bonyolult - adnak helyette 505h-t (tobbet is ha kell) es cserelik amint keszleten lesz...Szervert, tarolot, halozati cuccot nagyjabol meghoztak ahogy rendeltuk.
(azert nagyjabol, mert pl switchbol 6200 helyett 6300 lett, ami gigabit helyett 5gigabit per port es class 6 poe ami kb 60W per portot tud. Viszont ugyanannyiert a jobb switch jo bolt volt). -
válasz
echterion
üzenetére
Igen látom persze én úgy értettem hogy szűk egy hete nem láttam még.
Itt van már az msi de nem álltam át rá nagyon sok dolgot kell intéznem a napokban.
A az erősítője nagyon fog hiányozni a clevonak nagyon szeretem rajta zenét hallgatni és persze jatékokban is sokat dobott mikor fülessel játszottam.Kalkuláltam amúgy egy gépet ott oasis vízhűtéssel 1,4 misibe jött ki 3080 Ti és i9 12 gennel. Bepiálok és poénból azt is megrendelem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu
üzenetére
Hát igen, a céges gépcserékre is hónapokat kell várni, a lehívásaink a béka segge alá estek az utóbbi hetekben, de előtte se volt túl sok megrendelés. Sztem várólisták lesznek, lassan nem lesz hová emelni a kocsik árát, ami nincs, annak hiába emeled az árát, akkor se lesz.
Most lakásvétel után esélyem sincs új kocsit venni, párom Civic-je 2 éves múlt, most majd' egy millával többért tudnánk eladni, mint amennyiért vettük. -
FőDudu
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Orult arak vannak. Az egy eves gepem 25%-al dragabb mint 2021 februarban. Durva...
Nagyon leakciozva (hasznalt darab) meg 250 Euroval olcsobb mint amikor en vettem.
Mindenki megorult....Es lesz ez meg rosszabb is. Legalabbis a dolgok allasa nem sok optimizmusra ad okot.
HP beszallito jart valahol a csehek/szlovakok kornyeken egy HP gyarban - ott pl. RJ45 csati miatt nem tudnak semmit gyartani. Se notebookot, se alaplapot, se egyebet amin halozati csati lenne.
Oroszoktol ugye acel es aluminium behozatal kb megszunt.
Azaz auto gyartasban vagy durva aremelkedes lesz vagy (az eddiginel is nagyobb) auto hiany es varolistak. Azt hiszem az akkumulatorokhoz szukseges anyagok fo beszerzesi helye oroszorszag volt. Azaz elektromos autoknal is minimum aremelkedes lesz ha nem hiany.Lassan nalunk is idoszeru lesz a nejem autojat is cserelni, de ugye ujat kar keresni.
Lehet megint Weltauto-s 2-3 eves autot kell vennunk.(pedig pont van neki egy jo Alfam, tegnap muszakiztatta le a szerelo es szerinte faxa is az auto, el ne adjam...)(de nem szereti, 2000rpm alatt a 2 literes szivomotor halott).
-
echterion
nagyúr
Valakinek 500k kötül 140W-os 3070 magyar bill+2év háztól-házig garival (persze 3060-nal is lehet, úgy még olcsóbb)?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Dhampir
üzenetére
valami régészeti expo van, emagon ez is előkerült:
Lenovo Legion Y730-15ICH 81HD003VHV 345k
15.6" fhd, intel core i7-8750h, 8gb,1tb hdd+128gb m.2, Nvidia gtx1050ti -
Speedy007
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
Amit eddig szedtem szét kivétel nélkül megoldható anélkül simán meglehet oldani hogy a ventillátort csak kiszeded a heatsink abalygatása nélkül.. Ha jól emlékszem a Legionok ebbe a táborba esnek bár a HP Omen 15-nél a egy vagon csavar meg egy bár műanyag takaró elem/kábelek után szintén ki lehet szedni a ventillátorokat
-
Speedy007
addikt
Nekem egyenlőre bajom nincsen most a BIOS update-l bár az a furcsaság van hogy az MSI AB szerint egyes címek esetén lazán tartósan 142W-t fogyaszt a kártya 140W-t helyett de hőmérsékletben 73C-nél följebb nem megy..
-
Frozen
addikt
válasz
Djatis
üzenetére
Ez csak reklám , egyik gép sem tudja kidobni a koszt, a finom porszemcse pedig még egy polirozott vagy lelakkozott felületen is képes felhalmozódni (láthatod pl az autókat) a műanyag ventilátor lapátokra is szépen rá tud tapadni. Ezekből időnként egy szép nagy szöszi lesz ami majd leválik a centrifugális hatás miatt és szépen elkezdi eltömíteni a hűtőborda nyilásait.
Én amit tudok tanácsolni , aki sokat használja a gépet annak érdemes megtanulni szétszedni és saját magának megcsinálni a nagytakarítást és újra pasztázást. Ha valaki sokat keregteti a gépet akkor lehet látni,hogy tiszta állapotban mondjuk 100% on a ventilátor 5500 at pörög ,viszont ahogy koszolodik ugy fog egyre többet pörögni mivel könnyebbül hiszen kevesebb levegőt fog szállítani a kosz miatt. Hiába van sok gép megvasalva fémmel és a szöveg,hozzá vagy mellé ez nem szárad ki, a takarítás miatt így is úgy is szét kell szedni az egész hűtést. Elképzelhető,hogy van olyan gép ahol külön a venti és a borda is takarítható,heatsink bontás nélkül ,de szerintem ez ritka.
ha pedig nem akkor viszed a mesterhez legalább lesz munkája
-
Mikulásbá
nagyúr
Már tudom, mi is hiányzott az életemből : [link]
(az Epic-en most ingyenes a Genshin Impact játék!)
-
FőDudu
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nem tudom az miert lenne jo, ha automatikusan 60Hz-re valtana. Nem kell. Nincs szignifikans kulonbseg az uzemidoben. Legyen allithato a Synapse-ban es kesz.
(amugy pont megoldhato, mert ugye profilonkent allithato a refresh rate is aztan olyan profilt allit be amilyet akar. Rendelhet hozza billentyu kombinaciot is. Annyi profilt csinalhat amennyit csak akar.)
Mondjuk 4K euro arert igen szar az uzemideje.
Ezert nem vettem 17-es blade-et. Pedig lett volna valami hasznalatlan, angolbol behozott verzio a mostani gepem araert.... De a szamla valahogy nem volt vilagos es ott is szar volt az akkuido a tesztek szerint.
-
cyberkind
félisten
válasz
nggabi
üzenetére
Az egész profilosdi úgy szar ahogy van a Levonóéknál.
A napokban húztam újra egy Asus G531-et, ahol szintén nincs profil vagy bármi hasonló egy rendszer telepítés után, de amint felkerül az Armoury Crate, az feldobja ezeket, nem kell a poklot is megjárni, ha az embernek nincsenek meg a profilok. -
nggabi
félisten
az új bios miatt végignyomtam 1 órát 92 fokon
pedig a led jó színt mutatott.
nem árt átváltani párszor... -
Speedy007
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
az igen jó kis gép de ehhez már az egyik veséd már kevés lesz ha akarsz ilyet itthon venni már ha lesz itthon eladó
-
AD4MINATOR
nagyúr
ide süss süsü
[Razer Blade 17 (2022) Review] -
Digidroid
aktív tag
Árilis 1, friss bios Legion 5 Pro-16ACH6H, Legion 5-15ACH6H, Legion 5 17ACH6H, Legion 7-16ACHg6 -hoz, sok szerencsét minden tulajnak..
GKCN53WW BIOS Notification :
1.Fixed
1) Fix GUI display abnormal on 2K panel;
2) Fix silent installation fail for BIOS upgrade tool.
2.Add
1) None
3.Modified
1) Fine tune some power setting for 90W PD adapter.
EC Notification :
1. Fixed
1) Fix the problem of only connecting AC can't power on
2. Add
1) Add 135W PD adapter support;
3. Modified
1) Fine tune some power setting for 90W PD adapter. -
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Halvány emlék, lehet téves is
-
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
big, very big
a 3 csavaros proci rögzítésen nem sikerült változtatni
de legalább nem jött be a csak usb-c töltés (240W
)cica: asszonynak jó lesz a tejfölösdoboz

-
mihione
őstag
válasz
Speedy007
üzenetére
Szerintem nem is az a jo hogy van benne tartalek ha kell az erotobblet hanem az hogy energiahatekonyabban tud mukodni mintha 90-100%-ra lenne hajtva,plusz melegedes/tartossag szempontjabol se mindegy hogy egy tulmeretezett tapod van vagy egy koppra hajtott.
Berendeltem a thermal grizzly conductonautot+biztos ami tuti 20g arctic mx4-et fizikai szigeteles gyanant a cpu es gpu mag kore

Sajnos kapton szalagot nem tudtam szervalni ugyhogy marad a szintelen koromlakk+szigszalag.Hetvegen megvasalom a cpu+gput,remelem jo lesz. -
Gergello
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ez ha jogilag új termék,akkor nem tudom hogy lehet.
-
Dhampir
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hoppácska!

Tényleg, háromféle is akad belőle: [link]
Sajnos Radeon VGA konfigurációval nincsen. Annak idején GTX 1050, 1050Ti, 1060 és RX 560M-el volt kapható.
-
-
Dhampir
félisten
Vajon honnan bújhatott elő ez a nem mostanában kapható gép?
3 hónap garanciával árulja a szaküzlet.
-
Speedy007
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nekem mint mondtam bajom nincsen,de pl. amit küldtem múltkori teszt videot ide a tech2 csatornáról ott is problémáztak vele sőt itt a topikban is vannak egy páran akik nincsen kibékülve mert nehéz így cipelni meg felesleges szerintük mert oda elég a 230W-s én azt a tábort erősítem jó hogy van erőtartalék
-
Speedy007
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Talán a buzogány hálózati adapterbe no meg nem lehetsíkba le fektetni a kijelzőt bár annak nem látom értelmét hogy miért jó az?Nekem egyikkel sincsen bajom csak sokan húzzák a szájukat hogy a megszokottól méretesebb darab az adapter
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hát nehéz egy alapból jó (tavalyi model) alapból szart csinálni (bár láttunk már erre is példát sajnos
) így nem meglepő ez"There are no real drawbacks, except for the loud fan noise."
Ha ezen még tudnának gyúrni a lenovonál, akkor a köv. model már tényleg bestbuy lesz szinte minden tekintetben, hisz a design szép, mostmár az új fedlappal elegánsabb, van rgb ha kell, a belsős komponensek csúcshardverek és fullos gpu, a kijelző 16:10-es, mux... lassan már tényleg nem lehet mibe belekötnia teszt [link] ez amúgy
-
-
Smithy87
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Kíváncsi leszek a véleményre amikor én vettem a legiont itthonmég nem volt ideapad

-
-
Smithy87
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Három heatsink hát nem lesz egyszerű a hűtés szerintem is kelleni fog alá. Jó játékot!
-
Frozen
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nagyon sok tesztet olvastam es kb 2 laptopnal is probaltam hűzőpadot igazaból semmit nem érnek.
Maga az a folyamat ér valamit h megemeli a gép hatuljat es ezzel picit jobban szellőzik kb par fokot lehet nyerni,de maga a venti sok vizet nem kavar
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Melyik Lenovo végül pontosan ?
Az Asust mutattad neki ?
-
-
-
cyberkind
félisten
válasz
Bluesummers
üzenetére
Ezt értem, de eddig ment tökéletesen, és csak ezután kezdte ezt el csinálni.
-
válasz
cyberkind
üzenetére
Elvileg Forza nem szereti Win11-et. Olvass fejjebb
hsz_77239-77239
hsz_77250-77250 -
cyberkind
félisten
válasz
Bluesummers
üzenetére
Igen, pont volt egy Win 11 update, ami után nincs kép a Forza-ban, és minden játékban eszeveszetten megy a cpu és ram....
-
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
vakablak93
őstag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Tök megszokott clevo rögzítés, N150 szóval eléggé alsó modell, jó régi, ezért nincsenek még a vramok se hűtve...
A nagyobb clevokban is ilyesmi lefogatások vannak a mai napig, pl a procin az enyémben is.
És igen elég satnya, főleg ha kicsit lehajlik a lemezke utána nem fogja rendesen oda.
Bár ahogy láttam KH-nál, elég egyszerű visszahajlítani kicsit. -
válasz
Frozen
üzenetére
Ezt én is alátámasztom. Eléggé nagy lutri is kell hozzá, hogy jól sikerüljön a pasztázás.
3-szor csináltam, kétszer rossz volt, a harmadik meg hozott valami -10°-ot. Régesrég, nem is tudom milyen gép volt, de ezt én is megjegyeztem. No meg a 3 pilléres lefogatást, amikor háromszög alakban van, valami 12-13"-os kis Clevo volt azt hiszem, vagy MSI ... passz.Na de EZ MI? No comment

Clevo N150SD (Schenker XMG A505)
https://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Clevo-N150SD.139166.0.html
-
-
Frozen
addikt
válasz
Gergello
üzenetére
ezeknek az a gyenge pontja,hogy elég gatyi a lefogatás az alaplaphoz ,értsd nem tudod kellő erővel a chipre rászorítani a hűtőt. Ha jól megnézed elég hosszűkás kis ágak lognak ki és egy pici csavar a végén.
A másik szerintem jobb ha külön van a cpu és a gpu ,mert közös rézcsővőn egyik melegíti a másikat,sok gépben ezért is gyenge a hűtés.
egyébként az asus strix gépek komolyabb kártyákat is kapnak hasonló hűtéssel. szóval elvileg simán vinnie kell egy 3050ti kártyát ez meg amugy sem melegszik annyira hiszen alig van teljesítménye -
Gergello
addikt
válasz
DamianB
üzenetére
11.gen Intel-es, nem néztem, hogy 12-vel van-e már. Tavalyi gép.
https://laptopmedia.com/es/review/asus-tuf-gaming-f15-fx506-2021-capable-device-with-good-cooling/ -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
echterion
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
nggabi
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tanuljunk angolul!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Hp Zbook 15 G6 i7/32gb/1TB M2 SSD/ nvidia Quadro
- Dell Vostro 3578
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- GP76 Leopard 10UE 17.3" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 (130W) 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

"

A napokban húztam újra egy Asus G531-et, ahol szintén nincs profil vagy bármi hasonló egy rendszer telepítés után, de amint felkerül az Armoury Crate, az feldobja ezeket, nem kell a poklot is megjárni, ha az embernek nincsenek meg a profilok.
_large.jpeg)
)
Muerte