Hirdetés
- iPhone topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Logitech
aktív tag
Még egy kis infó az FX505DU -ról.
Valaki kérdezte, a billentyűzet a P betű környékén melegebb, nem tűnik nagyon vészesnek, bill. bal fele és már a num pad rész nem meleg.
Elindítottam a GTA V online-t, alt tab után lenulláztam a HWinfo aktuális értékeit, 10 perc játék után jöttek ki ezek az eredmények úgy, hogy nem volt bekapcsolva a turbo venti fokozat:
táblázat értékek: aktuális - minimum - maximum - átlag
Hűtőpaddal nem sok változott, igaz nem valami nagy ventis cucc:
Gép alján ennyi helyen szívja be a levegőt:
-
gyépés
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Múltkor echterion linkelt talán 2 clevot német oldalakról. Azokon az oldalkon összekattintgattam ilyesmi árért jobbakat, mint ez az Asus. Ha jól emlékszek... Pontosabban kb. ugyanilyen erőseket csak a minőség ugye ég és föld.
Tudom külföld nem ugyanaz, mint a hazai vétel, de engem is elrontottatok, most már én is a clevokhoz viszonyítok mindent. 
-
gyépés
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Én kicsit úgy érzem, hogy azért látszik, hol spóroltak rajta, miért ennyi az ára. Vállalható vétel, de az időtállósága meglehetősen kérdéses. A proci pl. nekem nagy csalódás sajnos. (18W=90°C) Vagy a hűtése, nem tudom melyik a ludas. Meg amiket a kolléga írt fentebb tapasztalatok sem az igaziak. De összességében a sok ajándékkal kezdő gamernek jó. Mert neki az ajándékok még hiánypótlóak, meg el tud puffogtatni sok játékkal a vga miatt. De munkára ez már nem alkalmas. Jó ez ingább csak szubjektíve nekem fontos, de plusz pár tizesért már jóval időtállóbb gépek vannak, én inkább azokat ajánlanám. Ez a gép ki van mérve patikamérlegen a kezdő gamereknek. Azoknak pont megfelő. Se több, se kevesebb.
-
[-HERO-]
senior tag
Msi GT 76 Titanrol lekapjak az aljat:
[link]Neztetek mar az uj AW 15m meg 17m-et?
Megkaptak az Area51m designjat, nagyon bejovosek
-
echterion
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Jó, de ezeket a cuccokat nem tudod ennyiért eladni. Én úgy számoltam, hogy 30 körül lehet őket elpasszolni, így 310 körül kijönne a gép, ami tényleg elgondolkodtató.
-
blue_23
senior tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Akkor éri meg igazán, ha azokra a tartozékokra vágysz. Nem cserélném le az audiotechnika fülesem és a hibátlan 3 éves kék asus egerem, így amit adnak mellé felesleges lenne. Acerhez szerintem nem érdemes viszonyítani, kissé túlárazottnak érzem, csak az 500 pénzes akciós 792-es lapos érte meg a pénzét...
-
Darth_Revan
veterán
Hát ez az új TUF gép elgondolkodtatott... Lehet hogy kell neki a folyékony fém, de mégis, 120 hz FreeSync panel (annak a tartománya ráadásul jobb mint a kétszer ennyibe kerülő Helios 500 tartománya)+gtx 1070 MaxQ teljesítményű VGA+65.000 Ft erteknyi ajándék (osszeszamoltam őket és a legalacsonyabb árukereső árak alapján ez az összeg jön ki)?
Nem rossz...
-
fgeth
csendes tag
válasz
Shin Chen
üzenetére
Köszönöm szépen az infókat! A milyen laptopot vegyek topicban a stickyben azt írták kérdezzem itt, de most oda is írtam

Azt nagyon jó, hogy írtad, hogy figyeljek a hűtésre - ennek is utánaolvastam, de nem írtak rossz tapasztalatokat a dell g3-hoz. A saját fejem után az erősebb procira mentem volna...Nekem is egy HP pavilion dv5-ös laptopom (is) volt tizenévvel ezelőtt, de annyira suttyók voltak a garival, hogy anno úgy voltam vele: soha többet. Azóta sok minden változott, talán ők is.
-
echterion
nagyúr
Én két gépet mutatnék neked. Egy 1050Ti-vel szereltet: Acer Aspire 7 - A715-72G-56E9. 252ezerért adják most, ha 300 alatt keresek ilyen hardverrel gépet, akkor ezt nézném meg közelebbről egyszer.
Aztán találtam itt egy 1060-nal szerelt példányt is: ASUS ROG TUF FX504GM-E4057 . Ezt én már láttam közelről is, ezzel a hardverrel elboldogul a hűtése, bár azért egy is alulfesz nem fog ártani a procinak, de 1060-as gépet ennyiért nem nagyon kapni másfélét. Nekem az anyaghasználat korrektnek tűnt, nem nyeklett-nyaklott, nem is biliműanyag-érzést keltett, mikor tapicskoltam. A design sem túl csicsás, így még céges gépnek is elmegy. Szerintem érdemes ezt is megnézni. -
Shin Chen
aktív tag
Próbáld meg a Milyen laptopot vegyek? című topikot.
Amit szoktak ajánlani Gamer laptop belépő a Dell G5, 300+k HUF.A Dell G3 felejtős, főleg a 8750H-val. Azt a procit egy rendes házban is húzós lehűteni. Próbálj 8300H-t nézni helyette. Ugyanez a helyzet az Acerrel.
A Lenovoban nem vagyok biztos, de a Legion széria alsó háza sok kritikát is kapott főleg hűtés és garanciális téren.(Nekem egy HP Pavilion 15 gaming van, 8750H+1050, de ha terhelest kap pl AutoCad olyan 50-75 C° között van a CPU hűtőpaddal. Anélkül 85ig is felmegy mikor az irodában vagyok és papirkupacok szigetelik körbe.
Játék alatt a procira kell az UV+ power limit, mert pl Frostpunk 1080p/High mellett felmegy 97C°ra is GPU full load mellett.)
Szerk: 15-20W-os power limit mellett olyan 75-80C° a CPU, a 1050-est még sose tudtam 85C° fölé izzasztani. -
Ide is beteszem, hátha valaki tud rá mondani valamit.
[link] -
Logitech
aktív tag
válasz
kdavid23
üzenetére
Köszi, épp ideje volt cserélni, egy 9 és fél éves Acer Aspire TimelineX 4820TG-t váltott, ami érdekesség hogy annak az akksija még másfél, két órát elmegy úgy, hogy sose foglalkoztam vele hogy töltsem, merítsem, leginkább a töltőn lógott amikor használtam, és amikor nem használtam akkor is, gyárilag mondjuk 7 órát simán kibírt.
Hőfokokat többen is írjátok hogy magas, szerintem is, de olyan ritkán lesz játékra használva, hogy annyira nem foglalkoztat. Mielőtt megvettem próbáltam keresgélni, de nem volt adat róla, egy helyen találtam olyat, hogy 80 fok környéke. Inteleket néztem hogy nagyon melegszenek, bepróbáltam, hátha ez annyira nem, hát nem jött be
60 napig mondjuk vissza lehetne adni, de nem fogom. Max hőmérséklet volt magas, a 15 per játék alatt az átlag már 80 fok alatt volt, majd ezt még megnézem kicsit hosszabban, meg megnézem hogy lehetne grafikonon megnézni mennyiszer ugrik fel magasra.Phoeniҳ: nem emeltem meg a gépet, lehet segítene kicsit, bár alul alig van szellőző ahol beszívja a levegőt. Van egy hűtőpadom, azzal is ki akarom még próbálni. A gép lábai elég kicsik egyébként, nem nagyon emelik meg.
echterion: alját még nem néztem mennyire melegszik, a billentyű és a kijelző közötti részen elég meleg, de arra van a levegő kivetezés, WASD környékén nem volt meleg. Előző gépem oldalra fújta ki a meleget, ez hátra 2 helyen, és jobb oldalra egy helyen, amikor egy vékony notipadon az ölembe vettem, a két hátsó pont a lábamra fújta a levegőt, sőt, ha kicsit megbillentve használom, akkor el is takarom kicsit a kivezetést, főleg ha a gatyám szára is kicsit még meggyűrődik.
-
Logitech
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Igen ezt a boltban is mondták, hogy a hűtésen van matrica, ha a gép alját leszeded és teszel bele memóriát, ssd-t, és nem rontasz el valamit nem mondják meg hogy hozzányúltál.
-
fgeth
csendes tag
válasz
echterion
üzenetére
Sajnos, céges lesz, tehát magyar és új. Elég sokat olvasgattam és ebben a kategóriában nincs olyan sok gép, viszont mindegyikről írnak hideget és meleget is. Ezért gondoltam, hogy megkérdezem itt, mégis csak szélesebb a rálátás, van saját tapasztalat, ha boltban kérdezném - mindenki a sajátját sózná rám.
Köszönöm, ha tudtok segíteni. -
echterion
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
A mocskok. Sebaj, a hajszárító csodákra képes.
-
Phoeniҳ
tag
válasz
Logitech
üzenetére
Egy picit soknak érzem a hőfokokat. Hasonló hőmérsékletet ér el a Dell G5 15 5590 i7 8750h rtx 2060 párossal.
Viszont ott jóval több a kakaó. (azért említem meg, mert azt viszont csúnyán lehúzzák emiatt)
Valami azt súgja nekem, hogy ez a Ryzen 3750H nem annyira egy hűvös típus pedig 2 fizikai maggal kevesebb. Próbáltad esetleg picit megemelni a gépet akár 2 kupakkal vagy hűtőpaddal?
Pasztázással tényleg lehet nyernél még pár fokot bár nekem az a tapasztalatom az Asus-al, hogy azért nem a legócskább pasztát rakja bele, de az UV még meglephet. -
echterion
nagyúr
válasz
Logitech
üzenetére
Köszönjük az infókat. A hőfokok sajnos rosszabbak, mint számítottam, mindenképp kellene nekik egy újrapasztázás, illetve főleg a processzornak egy UV.
Még annyit meg tudnál mondani, hogy mennyire melegszik fel a gép alja, illetve a billentyűzet játék alatt? Úgy értem, ölben pl. lehetne-e használni játékra, vagy "megsüti a tojásokat"?(#36872) fgeth: Új vagy használt? Magyar vagy lehet külföldi is? Ezek nélkül nem tud senki válaszolni, sőt, ezekkel sem biztos.
-
blue_23
senior tag
Találtam kicsit barátibb árat Strix Scar 3-ra: [link]
-
fgeth
csendes tag
Sziasztok,
Gamer laptopot keresek 300 000 alatt (igen, tudom, de ennyi van rá), viszont minél többet olvasok, annál jobban összezavarodok. Mit ajánlotok, ami megbízható, a mostani játékok elfutnak rajta (pl. az utolsó Tomb raider), nyilván nem ultrán, vagy a Witcher 3, az mondjuk ultrán
? Emellett használnám 3d programokhoz (CAD, Maya, Zbrush), és persze Photoshophoz stb.
Mik azok a gépek, amit ezen az áron ti megvennétek magatoknak? -
Logitech
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
-
Darth_Revan
veterán
-
Logitech
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
-
-
válasz
Logitech
üzenetére
CPU 90%-on sem megy (package 80c /core 90c max.) és úgy kicsit sok a temp. GPU sem kevés, de még tűrhető (szódával elmegy)
Bill.-re amit mondtál az sajnálatos, anyaghasználat (burkolat) az jól hangzik.Kimutatás/Temp progi a HWiNfo a legjobb, ajánlom. MSI AB meg gamek alatt jó. (konfigolást igényel)
A TP az a régi Lenovo Gamer notimra emlékeztet így elmondásod alapján (nem voltam azzal a megoldással kibékülve)

-
Darth_Revan
veterán
válasz
Logitech
üzenetére
Nézd már meg kérlek hogy az AMD driver beallitasainal van Freesnync mint itt is ?
(Ez egy másik TUF gép ugyanilyen panellel)
Vagy hiányzik az opció ?
Egy fotót tolj kérlek erről az oldalról

Kíváncsi vagyok hogy meghagyta e az Asus vagy nem mertek ujjat húzni az AMD és Nvidia ügyvédeivel, ezért inkább kikapcsolták ...
-
Logitech
aktív tag
válasz
gyépés
üzenetére
Én vettem egy FX505DU-t, az a baj, nem ismerek hőmérséklet monitorozó programokat, meg a frame-eket se szoktam kiíratni képernyőre, nem tudom átlag hőmérsékletet mivel lenne érdemes nézni.
CPUID HWMonitorral néztem:
turbo ventivel GTA V alatt cpu 87 max, gpu 84 max
normál venti fokozaton cpu 94 max, gpu 86 max
Egyszer volt a cpu 95 max is, GTA V story mód bezető feladatát csináltam meg. Pár perc játék volt csak minden esetben, szobában 25 fok körül van.
Normál fokozaton is pörgeti rendesen a ventit, süvít elég hangosan.
RGB a billentyűzet világítás, a billentyűzet rész nem valami stabil, ha lenyomok egy gombot, a körülötte lévőkön is látszik hogy megsüllyednek, de ez nem csak ennél a gépnél van.
Maga a ház szerintem rendben van, ott rosszabbra számítottam, nem nyeklik össze vissza. Touch pad ami még nem tetszik, nincs külön jobb - bal gomb, így mivel az egész padot kell lenyomni, van egy kis zörgése, amikor csak kettőt koppintok rajta pl.
Asus oldalán azt találtam, hogy garanciavesztéssel jár ha bővíted, a boltban is azt mondták hogy elvileg nem lehetne hozzányúlni. Én ezért ott rakattam bele +memóriát meg ssd-ket. -
gyépés
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Igen én is írtam, hogy ez a proci ezzel a vga-val ennyit tud. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy emellett pluszban trottyol-e vagy azt azért már nem.

Ez a military standard nekem nem meggyőző annyira, mert asszem már az inteles verzióknak is volt az fx505-ök közül, és így sem nagyon lettek ajánlottak. A belső kialakításuk, meg a komponenseik jócskán igazolták, miért lettek olyan olcsóak. Szerintem ez a D-s modelleknél is ugyanúgy benne van a pakliban, ezért nem mernék előrendelni rá. Én megvárnám az első pár mélyebb reviewt. Bár ez szigorúan az óvatos magánvéleményem.
-
Darth_Revan
veterán
FX505DU:
Sharp lm156lf-gl panel van benne amiről azt kell tudni, hogy IPS, kb 20 ms a válaszidő, 120 hz frissítés, de sajnos csak kb 60% sRGB szinmegjelenitest tud.
FreeSync képes a panel és elvileg tudna is működni a FreeSync mivel a CPU-ba szerelt Vega kártya vezerli, ami támogatja, tehát semmit technológiai akadálya nem lenne, de tippre az Asus letiltotta, mert a gyorsító kártya Nvidia gyartmany és hiába működne így is, az Nvidia tuti perelne. (Pedig jó kis visszavágás lett volna arra hogy az Nvidia a Freesync monitorokon elérhetővé tette a Gsync-et).
Kár, mert FreeSync-el meg elfogadható is lett volna játékra, de e miatt mondhatni a legolcsóbb, leggyengébb minőségű 120 hz-es panel lett belerakva amin jobb minőségű panelhez képest fakoak a színek.
Picit drágábban ugyan de van alternatíva (MSI) 100% sRGB 120 hz panellel. -
blue_23
senior tag
válasz
Raymond
üzenetére
Úgy emlékszem 1000 dollárról indul és 2200-2500 dollárra lőtték be tetejét. Konfig valóban erős, viszont ez még csak rtx 2070, csak 512 háttértár (szerintem bárkinek kevés aki gamer), illetve 15,6 kijelző. Ehhez a grafikus kártya mellé kicsit feleslegesnek érzem a 240 Hz kijelzőt, mert AAA játékoknál örülsz, ha 100 fps megvan... Megvárom a 144 Hz, 1 TB HDD+SSD verziót, remélem az barátibb áron lesz.
-
Raymond
titán
válasz
blue_23
üzenetére
Mar bocs, de mihez hasonlitod pontosan? Ilyen spec-el azon csodakoznak ha nem lenne draga:
ASUS ROG Strix Scar III G531GW - i9-9880H, 15.6FULL HD 240Hz, 512 GB, 32GB, Geforce RTX 2070 8GB
Biztos hogy ugyanilyen konfigra volt a sokkal olcsobb elojelzes?
Szerk: egyebkent ahhoz kepest mi van benne meg nem is annyira draga.
-
blue_23
senior tag
Hú ez elég nagy szívás, sokkal drágább a Strix Scar 3 mint előjelezve volt, 894k legalja

[link] -
Mandarindara
csendes tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nekem nem is kellene a 1060 teljesítménye, az kicsit más liga, de a 1660ti a TUF-ban is 330k, és még mindig csak ryzen van hozzá.
Az én igényeimnek még a 1050ti teljesítménye is elég lenne, egy szép és hűvös házban, ami jelenleg még várat magára. -
Darth_Revan
veterán
válasz
Mandarindara
üzenetére
Na igen de az gtx 1650 ami labdába sem tud rugni az 1660 ti vagy az 1060 mellett.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Mandarindara
üzenetére
Az egyetlen jobb alternatíva max a 75 hz Gsynces Acer G5 370k-ert gtx 1060-al.
Más alternatíva nincs .De megint a kérdés a kijelző...nem tudom hogy nalam volt e bug vagy tényleg GSync /Freesnync nélkül is a 120 hz-es kijelző olyan minőségű lenne e mint a 75hz Gsynces játék alatt mikroakadas téren.
-
Mandarindara
csendes tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Hát én már tényleg nem tudom mi legyen, a sok ajándék miatt csalogató most nagyon, utána biztos nem venném, mert van jobb alternatíva.
De főleg az veszi el a kedvem tőle, hogy még a gyártó se tudja mit árul. -
Darth_Revan
veterán
válasz
gyépés
üzenetére
Nagyon nehéz kitalálni hogy miért vsn különbség...a 8750h bőven ad annyi extra fps-t, hisz ez a Ryzen CPU 7700hq szint a 8750h meg > 7700hq.
Az FPS különbség simán a proci miatt van elsősorban.

A gép minősége már ránézésre 500k-s gl503vs szint.
Ja és MIL-STD-810G katonai minősítést amit elsősorban drága üzleti gépek szoktak max kapni.
Ehhez a minősítéshrz többek között ezek kellenek:..- 28 es 62 Celsius fok között megbirkóznak a szélsőséges időjárási viszonyoknál is.
- Akár 1,2 méterről is betonra ejthetjük, fa padló esetén pedig akár 2 méteres zuhanást is kibírnak.
- a ház hatékonyan védi a kijelzőt es más egyéb alkatrészeket.
-Csepp vagy folyadékálló billentyűzetSzóval ezek alapján nem az oco kínai műanyag kategóriájú gép .
De ami igazán érdekelne engen hogy a 120 hz FreeSync nélküli kijelzőn hogy néznek ki a játékok, van egy mikroakadas 60-120 FPS között (60 FPS alatt 100% hogy akad)

-
blue_23
senior tag
válasz
Mandarindara
üzenetére
Ezért várom rendületlenül a Strix 3, nagyon jó a dizájn. Ha hozzák a jó teljesítményt/anyaghasználat/hőmérsékletet, nálam best buy.
-
gyépés
aktív tag
válasz
Mandarindara
üzenetére
Én Jarrod videóját néztem erről az új ASUS TUF-ról. Igaz, még csak a játékok voltak, csak möst jön a teljes review majd. Viszont beszédes, hogy ezt a VGA-t ezzel a procival, mintha nem tudná teljesen kihajtani a gép. Majd látszik a teljes review-ból, hogy trottyol-e, de szerintem nem, egyszerűen csak ennyit tud. Tényleg olyan i5 szint, benne hagy szerintem a VGA-ban vagy 10-15 százalékot. Ha kijön a review-ban, hogy nem gáz az anyaghasználat,meg a hűtés, a komponensek minősége, meg elég a visszafogottabb csatlakozükészlet lehet best buy. De azért szerintem ez az AMD procis felállás nem váltja meg a világot, ár értékben nem lesz rossz, de nem véletlenül olcsó.
Igazából nem is a proci+VGA páros az érdekes, ott pont erre számítottam. De az ilyen olcsó gépekben olyan csúnyán szoktak spórolni mindenhol, ahol lehet, inkább az intene óvatosságra, hogy várjak. -
Phoeniҳ
tag
válasz
Mandarindara
üzenetére
60 napos visszafizetési garanciával árulják bizonyos boltban szerintem sokat nem veszíthetsz.
Ha tetszik a gép akkor egy próbát megérhet. Egyébként youtubeon már a Ryzen 7 3750h gtx 1660ti variánsról van néhány teszt érdemes keresgélni, mert ahogy elérhetővé válik úgy kerülnek fel a videók. -
válasz
Phoeniҳ
üzenetére
"(illetve lehet-e otthon ennél a szériánál bár Asusnál szerintem ilyen nincs)" --->> Hogyne lenne, én szériámnál is (700k+ gép) 1x szétkapta KillHates, 1x én itthon és ezután 2x volt szervizbe küldve (FixDirect) és minden ment gond nélkül (gariztatás / alaplap csere, stb..mind2x)
Sőt! még az Asusal is beszéltem garifutár igénylés előtt és ők mondták, ha van benne nem gyári spec. szerinti alkatrész (+RAM / SSD / egyéb..), akkor azt vegyem ki itthon és úgy küldjem fel, mert arra nem vállalnak garanciát (hogy nem keveredik el pl.) mert az nem a gyári spec. része (mint +alkatrész)Szóval az Asus még korrekt is volt (FixDirect is!), mert mondta "ha komolyabban meg kell bontani a gépet, előtte fogjam meg kézzel a radiátort" , így ESD szempontból nem okozhatok kárt. /mondom OK + jah../

Amúgy a szétszedés / összerakás legyen korrekt (otthon) és ne legyen semmi sérülés, rongálás, törés, stb.. aztán gari szempontból nem lehet gond a későbbi garis ügyintézés során.
Gondoltam megosztom, mert így van és saját tapasztalat.

-
Phoeniҳ
tag
válasz
Mandarindara
üzenetére
Sajnos azt nem tudom biztosra, hogy melyik szerviz még hivatalos Asus partner szerviz, de vigyázni kell, mert az, hogy a munkára garanciát vállal valaki és, hogy márka partner szerviz az nem ugyanaz. Jobb lenne az Asus ügyfélszolgálatán rákérdezni, hogy bővítenéd az XY Asus géped és adott városban keresel olyan szervizt ahol a garid is megmarad. (illetve lehet-e otthon ennél a szériánál bár asusnál szerintem ilyen nincs)
-
Mandarindara
csendes tag
válasz
blue_23
üzenetére
Persze láttam, de szerintem a G5 valami ritka csúnya teremtés, az új széria már szép, csak az meg pont a hűtésben valami borzalom.
A régi predator pedig meg mindig tetszik, hátha megjelenik már lassan, áprilisra volt ígérve de még mindig sehol semmi. Nitro 5 pedig csak a digiprimenál elérhető, de alapba se tűnik túl megbízható boltnak, hát még hogy a 800 eurós gépet 350 ezerért árulják, közben pedig még az acer se árulja. -
blue_23
senior tag
válasz
Mandarindara
üzenetére
Notebook topikban 300 pénzért Dell G5 ajánlott játékra, 1050 TI kombóval, korábbi TUF szériát nagyon lehúzták értékelésben. Ha megnézed mennyi ajándékot kapsz a noti mellé, a TUF gép tényleges ára 300 alatt van, erősebb/drágább grafikus kártyával mint a DELL, tehát valószínűleg valahol spóroltak a hardveren, ami lehet pont a hűtés vagy anyaghasználat. Helyedben megvárnék 1-2 részletesebb tesztet mielőtt ilyenre költesz.
-
Mandarindara
csendes tag
válasz
Phoeniҳ
üzenetére
Magyarul ha én a városban egy szervízbe beviszem, ami garanciális szervizeket is végez az asusnak papíron, akkor is bukhat a gari mert nem a rendes szervízbe vittem?
Amúgy imádom az asus ügyfélszolgálatát:
"A AL107, AL108-ban valószínűleg, hogy elérhető de az se kizárt, hogy a 126T-ben is elérhető, sajnos lista nincs róla, hogy melyik modellben érhető el biztosra."
Izgalmas🙂
Már teljesen elbizonytalanodtam, hogy kell-e ez nekem egyáltalán, vagy várjam meg az új nitro-predator párost. -
Phoeniҳ
tag
válasz
Mandarindara
üzenetére
Ha jól tudom a hivatalos Asus szerviz az a FixDirect. A válasz egyébként igen természetesen beszerelik az ssd\ramot amit viszel, de nem ingyen illetve ha az okozza később a hibát akkor bukó a gari.....mondjuk ssd illetve ram aligha nyirja ki a gépet, de ettől függetlenül 5-10k a beszerelési munkadíj illetve ha el vannak havazva akkor pár nap is lehet.
Én olyan leírást is találtam ahol Gtx 1660 ti max-q volt írva
mondtam is, hogy azt köszi nem ezért rákérdezem. "A gyári adatlap nem jelzi a Max-Q típust, így feltételezhetően sima"Kicsit zsákbamacska feelingje van nekem az egésznek. Nagy álmom lenne egy olyan megbízható notebook vásárlása ami nem 1 000 000 Ft viszont van benne egy erős proci egy mai közepes (1660 ti) gpu és tunderbolt amire majd külső vga-t lehet csattintani idővel.
Viszont ezen az asuson se thunderbolt, de még Type-c sincs illetve a ryzen 3750H már most is látszik max egy i5 szinten van.
Biztos én akarok sokat és tudat alatt lebeszélni magam arról, hogy akarjak egy ilyet, de elég kompromisszumos.
-
Mandarindara
csendes tag
válasz
Phoeniҳ
üzenetére
Gondolkoztam rajta, de úgy gondolom nekem elég lesz a kisebbik és nem éri meg nekem az a 40k különbség, nem terveztem mai AAA címekkel játszani, ha meg mégis akkor megelégszem az alacsonyabb részletességgel.
Épp most válaszolt a Mediamarkt, azt írták hogy csak szervízben való bővítéssel marad meg a gari, illetve mégsem rgb a billentyűzet(???). Ez mégis hogy lehet? 😂
Szervízben berakják nekem akkor is az ssd-t, ha én viszem? -
Phoeniҳ
tag
válasz
Mandarindara
üzenetére
Ezt a kérdést én is feltettem nekik a bővítéssel kapcsolatban. Ezt a választ kaptam:
"A betanított technikus kolléga minden gond, garanciavesztés nélkül tudja bővíteni a memóriát 32GB-ig, és plusz PCIe SSD is beépíthető a merevlemez mellé."1650 verzióban biztos vagy? 1660Ti változat is szerintem nagyon jó árban én azzal szemezek és azért az jóval időtállóbb. 1050 Ti-nál nem sokkal erősebb a 1650 és az FHD-ra még okés, de meddig?
-
Mandarindara
csendes tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Valakinek sikerült már megnéznie ezeket az új tuf fx505-öket? Kinéztem magamnak egy ryzen 7 + 1650-es változatot, elég jó árban vannak és az előző széria se néz ki rosszul, vajon tényleg jobb a hűtése?
Illetve kérdés, mivel hdd-vel árulják, terveztem mellé egy ssd-t, ebből honnan és milyen fajtát szabad? Mennyire gáz a beszerelés, és okoz garanciavesztést?
Előre is köszi🙂 -
matyee
őstag
Dilemmában vagyok, mert az F5-ömben van egy silicon lotter 8600k ami ahogy láthattátok akár 5ghz-en is megy a gépben, jellemzően 4,5-4,7en használom, első esetben 65 fok max, 4,7-en 70 felett kicsivel. Most tudnék bele tenni egy 8700k-t, de eléggé lutri milyen chip, meg kicsit tartok a gép megbolygatásától is... az általános dolgok mellett csak játszom rajta, nincs videóvágás, 3d modellezést stb. Van értelme? Inkább próbálom magam lebeszélni...
-
KFORboy
senior tag
Ez a forrasztás nem jó ötlet...
Pákával tuti nem tudod rendesen végig folyatni a cint teljes felületen, emiatt lég hézagok lesznek...
Illetve ha rámész gázégővel, a benne lévő hőközlő anyag felfújja lufira, akár ki is durranhat de addig úgy se mész el mert megijedsz, hogy a laposból virsli lett :"DHA mindenképp akarod a mókát, feltétlen szerezz be Aliról Mechanic féle ólmos finom forrasztóónt.
185-190°C -on már olvad, 200°C-on már szépen fut... és iszonyú gyorsan dolgozz !
NC559-es paszta sem ártana és ugyebár mindez gázégő fölött, nem pákázós balf@xkodás...
Nedves törlőrongy, hideg vizes kád dettó kötelező a munkaterület mellé forrasztás után azonnali merítésnek !De nekem is csak 1 az 5-höz sikerrátám volt ezzel !
-
blue_23
senior tag
Első jó gamer laptop rtx 2070-nel, amely 730 pénzért elérhető [link]
-
kdavid23
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Igazad lehet. Jó a chimera. Durva a 200w-os tdp keret egy forrasztott 45w-os noti cpu-nak. Turbó módban rá is tolja... Bár ha 9900k teljesítményt tol, akkor már megintcsak a clevo-k a nyerők, mert azok nem 98-100C között futnak. A 200w-os rtx2080 jól hangzik, mint az AW...
-
Muerte
Topikgazda
"Ha megjönnek a hőcsövek megpróbálok kettőt összeforrasztani"
Ezt remélem nem komolyan gondoltad.Meg se próbáld házilag azt a mutatványt,mert egy az hogy 100% biztosan nem fog sikerülni,kettő: egy kisebbfajta bombát fogsz gyártani tudtodon kívül.Szerencsés esetben csak fel fog fújódni a hőcső mint egy lufi,de ha ki is pukkan,az már veszélyes is.
Azt sem tudod látatlanból hogy a kérdéses cső mivel lesz töltve,már eleve ott a baj,még ha valaki szakember összeforrasztaná a kettőt,akkor sem biztos hogy előrébb lennél vele,csak akkor ha mindegyik csőben azonos típusu hőközlő anyag van. [link] -
Egy 100W -os forrasztópákával próbálkoztam kiolvasztani, végül feladtam és kifeszegettem a belét. Aztán gondoltam rátolom a hőcsőre, de máshová került mert nem volt elég hely pedig jó lett volna ha megfelezem. folyt.köv.
KillHates reszkess!
Ha megjönnek a hőcsövek megpróbálok kettőt összeforrasztani, aztán ha sikerült, meglátjuk. -
echterion
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Még csak mostanában szoktak rá, szóval nem most lesz az még sajnos.

Más téma: van valakinek ötlete, hogy a 8700M GT SLI kártyámnak mivel csökkenthetném a feszültségét? AB sajna nem működik.
-
KFORboy
senior tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Egyszer majdcsak elfogynak raktárról azok a "buck-konverterek"...

-
kdavid23
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Azt írja, hogy nem lesz 4k kijelző opció, de azért ők is tudják, hogy simán megoldható... Nekem tetszik, i9 9980 = 8700k kb... Persze ez nem 45w-on értendő, hanem kb 70w-on de az is elég jó... Nagyon drága..
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ha a TDP csak 45W attól ez a csúcs proci mennyire lehet csúcs a gyakorlatban?
-
Balázzs
senior tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
requires two power bricks
mint az AW-nél

-
matyee
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
$3699
-
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
És lesz ennek is megfizethetetlen ára, vagyis csak szűk rétegnek szól.
Bocs, elnyomtam, nem neked szántam úgy direktbe.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB szép állapot 90% akku 265 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB megkímélt 83% akku 158 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16" M1 Max (2021) 32GB/500GB SSD használt, 88% akku (229 ciklus)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 512GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tudom külföld nem ugyanaz, mint a hazai vétel, de engem is elrontottatok, most már én is a clevokhoz viszonyítok mindent.

60 napig mondjuk vissza lehetne adni, de nem fogom. Max hőmérséklet volt magas, a 15 per játék alatt az átlag már 80 fok alatt volt, majd ezt még megnézem kicsit hosszabban, meg megnézem hogy lehetne grafikonon megnézni mennyiszer ugrik fel magasra.
? Emellett használnám 3d programokhoz (CAD, Maya, Zbrush), és persze Photoshophoz stb.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)