Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
KFORboy
senior tag
válasz
Hopkins95
üzenetére
Ez konkrétan ugyan azt mondja el (nem?)
Minden jó, csak legyen rajta, ott ahol kell és ne kevés, de főleg ne sok mert az szigetel...Nem olyan nagy rakéta tudomány ez, csak mi modderek/fanok/kockák azzá tettük

wanted5: igazából én még tradícióból meg kényelemből az egy bogyó középre megoldást csinálom (szeretek veszélyesen élni... Nah...) de a lényeg, hogy túl van hájpolva ez a pasztázás dolog
-
válasz
KFORboy
üzenetére
Én ebből a PCX-es videóból tudom, odafigyeltem arra amit mondtak, direkt úgy csináltam: Hogyan ne pasztázzunk? Most megmutatjuk!
(#35195) subidu Innen az Hardverapróról bomlasz kollégát tudom ajánlani, kvázi azonnal megkapod a kulcsot és amit vettem tőle, működik. Nem ördögtől valók ám ezek a kulcsok, cdkeys meg ilyen oldalakon is hasonló árakon mennek

(#35200) KFORboy Hát azért nem, egy laikus vagy aki először csinálja nem tudja vagy érti azonnal, miért baj az ha túl sokat tesz rá. Én úgy értelmeztem ugye a videóban, hogy ilyen vékony réteget képezz a tetején, s egyengesd el valamivel egyenletesen, hogy ne legyen alatta légbuborék. És igen, közepére egy gombostűnyi mennyiséget, aztán ha kell akkor még raksz hozzá kicsit.

-
KFORboy
senior tag
válasz
subidu
üzenetére
Az aktivációnál kiderül, hogy legális-e a kulcs... Lévén a Micro$uX -on kívül más nemigen fog generálni serialt...
Nem kéne ezen ennyire lovagolnod...
Elhiheted, hogy nem öltek meg senkit vagy követtek el terrorizmus szintű bűncselekményeket pár nyamvadt winfosh kulcsért...De ha ettől jobb neked, hogy fizetsz indokolatlanul egy valag pénzt fölöslegesen ugyan azért a teljesértékű oprendszerért ami össze-vissza lopja az adataidat, hogy eladják multiknak és mégtöbb pénzt csináljanak belőled, ugyan azért a rendszerért ami havonta tépázza az idegeid a letilthatatlan elszabott updatejei miatt...
Hát ok...

-
subidu
tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Csak legális dolgok érdekelnek. A legolcsóbb win 10 amit találtam 33k Ft.
-
-
subidu
tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ennyiért árulják ebben a konfigurációban. Olcsóbb helyet nem találtam.
-
-
subidu
tag
Érdemes még Acer predator 17 g5-öt vásárolni?
I7 7700
1060gtx
256gb ssd
1000gb hdd
8gb ram440.000 körül az Acer shopból.
-
wanted5
őstag
válasz
thomasvold
üzenetére
Ha legközelebb csinálod: nem így kell pasztázni, ahogy te szépen felkented tele lesz légbuborékokkal, amikor visszarakod a hűtőt. Közepére nyomj egy csak és majd a hűtő szétteríti.
-
thomasvold
őstag
Újrapasztáztam a gépet (Acer Predator Helios 500 Ryzen 2700/Vega56).
MX4 2019-el. Első képen 10 perces terhelés alatt CPU-GPU, látszanak a hőfokok. Utolsó képen pedig már újrapasztázás után. Hát nem lett jobb, mondhatni ugyanolyan. 1-2 fok eltérés van és mintha a gyári pasztával jobb lett volna. Tisztítás után a réz talpon 2 ujjlenyomat azért durva.
Képek:
-
-
-
Sziasztok!
Adott a következő notebook: Acer Aspire Vn7-572G(más néven V15 Nitro): i5-6200U, GTX 950m DDR3, Hynix 2133 Mhz 1x8 GB, 1 TB Toshiba Hybrid SSHDArra lettem figyelmes, hogy az Afterburner szerint a játék inditásánál 1124 Mhz-en van mind a GPU Clock, mind a Memory Clock az OSD kijelzése szerint. Elinditom a játékot(konkrétan Battlefield 3 kampány erdős küldetés, Arraz Valley) és ahogy vége a felvezető jelenetnek, ahol kiszállunk az autóból, s az akció elszabadul robbanásokkal, a teljesítmény utána gyakorlatilag pár másodperc alatt a felére esik. Mind a GPU Clock, mind a Memory Clock 405 Mhz-re esik be és nem mozdul onnan, a GPU közben 92 Celsiusra áll be. A játék pedig 20 körüli FPSsel fut. Ebből aztán arra következtettem, hogy erős Thermal Throttling ütötte fel a fejét, miután más játékkal is kipróbáltam. Ezt a Furmark teszt is megerősiti, mivel pár másodperc alatt eléri a Thermal limit 92 fokot és fokozatosan 405 Mhz-re esik Core Clock, a Memory Clock pedig 800 Mhz-re.
Persze manuálisan sem az MSI Afterburner, sem az Nvidia Inspecor, sem a Biosból nem tudom állitani a ventillátor sebességét(az előbbi két programban szürke az a rész).
Az újrapasztázáson kívül lehet vele valamit csinálni?
S az segíteni fog neki, hogy stabilan tartsa 1000 Mhz körül az órajeleket? Most 3 éves egyébként a laptop.UI: Bios és Nvidia driver mindkettő a legfrissebb van fent.
-
-
Még egy kérdés: w10 alatt hogyan tudom állítani a fényeröt? Sem a gombok nem mennek, sem a driverfrissítéses móka nem vált be...
-
-
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Pedig nem is olyan biztos........A mostani 2 Asus gépemnél nem mutatja.

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
első ötven randi? 😊
-
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Oké,rosszul emlékeztem.

-
-
-
Clevo BIOS-ba hogyan lehet belépni?
-
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Akkor én mit mondjak, a 92 fokkal és a porszívó hanggal?

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
"CPU Burner + Furmark futott egész hétvégén" ????

Jézusom! Ettől tuti hajtókar csapágyas lett!
-
shenmuedc
tag
Tisztelt fórumtársak!
Egy kérdéssal fordulok hozzátok, szeretnék egy minimum gamer notebookot vásárolni 250ezer ft a keretem. 1050 es videókártyával láttam ezen kategóriában de fontos lenne hogy ne legyen túl zajos. Tudom terheléssel ezek mindenképp hangosabbak de melyik lenne az ami nem túl zavaró. És persze a minősége se lenne az utolsó. Hp,Lenovo, Acer. Asus notebookokat láttam ilyen kategóriában. Megköszönném ha megosztanátok a tapasztalataitokat ezügyben. -
Eddigi tesztek alapján (Crysis 3) nagyon jó a lapos, le a kalappal. Ég és föld a különbség a volt és mostani állapot között. Köszi mindenkinek a segítséget, ajánlást, és a hosszú kitartás/türelmet

-
-
Nem kell még ide 6 meg 8 magos proci, nyomtam vagy 4 órát egyhuzamban a Metro Exodus-al. cpu gpu páros max 75 fok körül 50-60-70% kihasználtság körül (60 fps vsync). Az hogy közben néha belassult bizonyos helyeken érthetetlenül a rossz optimalizáció miatt az más tészta.

-
-
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Azert az ott dolgozok nevet/alairasat kikockazhattad volna.
-
-
matyee
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nagyon sokan csinálják ezt, ahogy olvastam 4,0-4,3 között lehet chiptől függően az ideális órajel. Amúgy 8700k-val is - persze kisebb mértékben -, de hasonló a helyzet, mert jellemzően 4,5ghz a kellemes mindenkinek, ami kis mértékben, de underclock. Mivel 9-es finoman szólva sem egy jó sorozat, itt még lejjebb kell menni. Amit én tapasztaltam pl, hogy 7700k után 8600k gyorsabb volt kicsivel kb azonos órajelen, így sanszos, h a +2 mag kisebb órajelen erősebb és még ott a HT is megvan. Annyi azért hozzátartozik, hogy játékok alatt jelenleg nem ennyire egyértelmű még, de idővel tuti pálya lesz! Ha megcsináltad kíváncsian várom a teszteredményeket!
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Tedd amit tenned kell!

Néztél olyat esetleg hogy egy ACO-ban,mondjuk 4-4,2GHz-re lebutítva a 8700K már limites lehet FHD-n,a 2080-at hajtva? Mert ha nem,akkor nem sok értelme van csereberélni.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ezt most gyönyörűen lebeszélted magadban
(tudom ilyet néha én is csinálok
) -
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Épp tegnap gondolkodtam ezen, hogy lehet hogy ki kellene cserélnem a 8700K-t az asztali gépemben levő 9900K-val.
Gyári beállításon esélytelen, hogy a Clevo hűtése throttling szint alatt tartsa a 9900K-t, DE mi van akkor ha behúzom a kéziféket?
Asztali gépembe próbáltam és fogyasztás/hőtermelés terén majdnem ugyanott van 4.3 Ghz @ 1.060 V-on a 9900K, mint most a 8700K 4.5Ghz @ 1.14V-on.
Hőtermelés terén tehát a behúzott kézifékes 9900K jelentősen moderáltabb és ugyan messze van a max teljesítményétől, DE 8700K-t így is lazán veri a +2mag miatt! 4.3 Ghz-en hoz Fire Strike alatt annyi CPU pontot mint a 8700K agyontuningolt, 5.1 Ghz-en ! Cinebench alatt pedig annyi pontot hoz mint a 8700K 5.2 Ghz-en!
tl;dr: lehet, hogy a szabadjára engedett 9900K-val megborul az AW és a Clevo is, azonban jelentős alulfeszeléssel és 4.3 Ghz-re korlátolt órajellel is lazán veri a 8700K-t. Ahoz hogy beérje a 4.3 Ghz-es 9900K-t, a 8700K-t 5.2 Ghz-en kell üzemelni ami meg annyi hőt termel mint a kézifék nélküli 9900K

Szerintem nálam megkapja a tolókocsis Clevo hűtés a 4.3 Ghz-re korlátolt 9900K-t, az asztali gép vízhűtéssel meg kap 8700K-t agyontuningolva

u.i.: Ez a feszültség nagyon kevésnek tűnik, de tegnap 2 óra Aida FPU teszt és 40 kör Linx AVX teszt után nem dobott BSOD-t

-
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
1ó15p gyilok.

-
Mr Bond 007
őstag
Alienware Area 51 M unbox meg benchmark teszt. [link]
8 magos i9-el nem szabad venni: 100c package
(12 perctől a lényeg Prime+Furmark)
6 magos i7-el viszont már lazán jó lehet, főleg mert a vga kb 5%-al lassabb mint a desktop 2080. -
-
Medocsabi
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hát az már megkétszerezi a hűleadó felületet sztem.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Így van,nekem is volt,az már jó kis hűtés neki.
-
-
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Passz.Nem mertük hűtéssel tuningolni,amikor pasztázáson járt Attisnál-a garancia miatt. -
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Mikulásbá
üzenetére
52 fok a telepítések alatt. Az alja kellemesen langyos így a gépnek, pedig hozzá se ér a ház.

Sajnos sebességben viszont nem vettem észre semmit.

Azt vártam, hogy a boot olyan lesz, mknt amit KillHates mondott, hogy benyomom és bumm, már be is jött. Ehhez képest ugyanaz a pár másodperc van itt is, mint a másiknál. -
-
Raymond
titán
7:11 - wow, jo homersekletek, egesz jo a hutes
7:40 - WTF!!!?
-
echterion
nagyúr
-
-
Raymond
titán
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
"Kíváncsi vagyok, lesz-e érezhető gyorsulás a sima sata m.2 SSD után."
Erezheto nem lesz, csak merheto.
-
Medocsabi
addikt
válasz
echterion
üzenetére
Erre én is kiváncsi vagyok, lesz-e érezhető gyorsulás. Nálam már a kis WD Green is sztem ~200%-os gyorsulást produkált a HDD-hez képest.Igaz csak a win, + SC2 van rajta. Gondolom ha minden ezen lenne minden gyorsabb lenne
Kiv lennék játékban érezhető-e a különbség sata3 és nvme ssd között.(már úgy értem normális mai játék, nem olyan amivel én tolom
) -
gyépés
aktív tag
válasz
Medocsabi
üzenetére
Egyik kollégám mesélte, aki Angliában dolgozott egy ideig, hogy eleinte furcsállta, hogy minden szoftvert legáliasan megvett a cég, amit használtak. Aztán jóban volt a főnökével, egyszer beszélgettek erről, akkor mondta a főnöke, hogy ismerik ezt a keleteurópai mentalitást, hogy egy ország, egy windows, de feléjük ez nem divat. Olyan találó volt ez az elnevezés, hogy el is szégyelltem magam kicsit, azóta igyekszek is levetkezni ezt a mentalitást.

-
válasz
wanted5
üzenetére
Értem én a célzást és van benne valami. Ha 1 játékról lenne szó akkor hagyján, ennél sokkal kíváncsibb vagyok, és azt a nyomorult hardvert is meg kell termelni. Lehet hogy úgy látszik mintha mindenre tellene nálam, azért nem. És nincs csúcs gépem csak a támadóim szerint akik megdobtak bitcoin vírussal.
Van pár eredeti nem régen vett game is a gépemen, na mindenre nem telik. Megasztán hamar megunom őket, jön a következő alany.(#35110) MaxxDamage: 5 csillaggal értékeltem a kért értékelést. Megállapítottam a probléma elmúlt. Vagy volt vírus vagy nem, valamit helyrepofozott. 1 évig védve vagyok hasonlóktól aztán vehetem meg újból ha akarom.
(És igen, visszatérve az előtted szólóhoz....ha arról van szó bizony nem csak hardverre kell költeni, hanem annak karbantartására és olykor a védelmére is. Van jó pár megvásárolt szoftverem is. Arra is félre kell tenni valamennyit, mert az ördög nem alszik.)
(#35111) echterion: Nem hiszem hogy azoktól félni kellene. Persze nem a kecskére gondoltam.

-
-
wanted5
őstag
válasz
Muerte
üzenetére
2 óránál kevesebb játékidővel lehet refundolni. Persze ez dobozos verziónál, vagy külsős boltnál nem működik. Azt, amit te írsz megértem. Én is "égetettem" már meg magam. Bár mondjuk erre meg ott lenne a kismillió youtube videó vagy streamer.
És azt sem állítottam, hogy én vagyok a szentlélek, de értsétek a mondandó lényegét, úgy, ahogy Killhates is írta. -
Muerte
Topikgazda
válasz
wanted5
üzenetére
Én máshogy látom a játék megvétel kérdést,utoljára épp a W3 volt amit megvettem előre,aztán kb.2-3 óra játék után kapott egy uninstall-t,mert én nem azt kaptam amit vártam,nem jött be egyáltalán.
Azóta 1db játékot nem rendeltem meg előre és nagyon nem bánom,sőt.Letöltöm,kipróbálom és ha tetszik majd megveszem.Ezt az új metrot is 2 óra után töröltem,hála az égnek nem dobtam ki egy rakás pénzt feleslegesen.Van ~100 megvett játékom,nem az van hogy "éljen a warez",de próba nélkül nem adok pénzt már semmiért. -
válasz
wanted5
üzenetére
"Ez olyan, mint amikor valaki összekuporgat egy luxusautóra, de tankolni már nem tellik, meg a legolcsóbb olajat, gumikat rakja rá."
Ez tipikus hungarikum; biztos Te is láttál már sok luxusautót szlovák, meg hasonló rendszámokkal... Nem hogy a gumikra és a szervizre sajnálja az ilyen a pénzt, hanem a rendes biztosításra és a járulékfizetésre is

RM007 nem ilyen, ő megveszi a játékokat.
-
wanted5
őstag
Részben ezért is halnak ki a modulos notik. Mikor egy VGA drivert is szenvedés felrakni és működésre bírni. Kinek van ehhez kedve?
Másik témához. Aki akar sértődjön meg, de valahogy nem értem azt, hogy csúcs gépre van pénz, 2070-es MXM VGA-ra is lenne pénz. De amikor egy játékot kell megvenni, az már túl sokba kerül.

Ez olyan, mint amikor valaki összekuporgat egy luxusautóra, de tankolni már nem tellik, meg a legolcsóbb olajat, gumikat rakja rá. -
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Részben ezért sem akarok mindenféle védelmi pénzt
elfogadó multikat foglalkoztatni. De eljöhet az mikor azt kényszerülünk mondani.....az ellenségem ellensége a barátom. 
(#35103) Muerte: Akkor fasza. Viszont eddig még nem jelentkezett semmi sem. Hátha mást is javított a progi a nagy dolgon kívül. Most kilépek a böngészőből meg mindenből és a monitorom is kikapcsolom. Megnézem rá harap-e a betolakodó, és közben imádkozom.

-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)