Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Persze mert mi a lóf.szt csináljak 200 km messziről? Meg úgyis azt csinálod amit te akarsz. Hiába mondom, hogy merre hány óra... Megmondtam az elején, hogy a lappal van a gond, de ment az affektálás, hogy így-úgy sz@r a hűtés, meg rossz konstrukció
Egyedül Mikulásbá mondta rajtam kívül, hogy nem tervezési hibás a gép, hanem ott valami más gond van. -
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Manson^
üzenetére
Próbáld ki hogy felemeled a gép két felső sarkát,hogy jobban kapjon friss levegőt,illetve egy 10 perces teszt erejéig kint a hidegebb levegőn is ki kellene próbálni hogy az FPS drop túlmelegedéstől van-e,vagy sem.
Nem nagyon használ itt senki AMD kártyát,fogalmam nincs róla azoknál most a hőfok/boost hogy működik. -
-
-
-
Manson^
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e a kérdésemmel, de nem találtam mást, bocs, ha nem ide való.
Vettünk a páromnak egy HP Elitebook 850 G1 laptopot használtan, hogy egyszerűbb játékokkal tudjunk itthon hálóban játszani.
Intel i7-4600u
Radeon HD 8750
8 GB RAM
256 GB SSD.
Ránézésre patika állapotban, az értékelések alapján megbízható eladótól.Diablo 3-mal szeretnénk játszani, minden beállítás teljesítmény orientált, valóban a radeont használja, nem az integrált kártyát (GPUz-vel ellenőriztem) és minden minimum beállításon 1024x768-ban illetve 1366x768-ban szintén 25-45 között mozog az fps, helyzettől függően, de inkább lejjebb.
Letöröltem minden drivert, felraktam újra a chipset drivert, régebbi radeon drivert, újabbakat, legújabbat, de nem igazán történt változás. Ezen kívül Magickát próbáltam még ki rajta, minden minimumon, szinte alig észrevehetően akadozik.
Ennél azért jobb teljesítményre számítottunk. A videókártya gyenge erre a feladatra vagy kihagytam valamit a telepítendő dolgok közül? -
khalox
őstag
Az újabbra mennék (M2000M). Igaz, hogy csak 640, nem 1152, de az órajel magasabb, és ami a leglényegesebb egy laptop esetén - "csak" 50-60 W vs 100-110-hoz képest + az újabb compute ezt szépen kompenzálja. És akkor a proci is újabb generációs mellette (akár gyorsabb, vagy ha nem is, akkor legalább kevesebbet eszik).
De akármit is választasz, normális garancia az legyen rajta legalább 6 hónap. Ha jól vettem ki, akkor eléggé árérzékeny vagy (amivel semmi baj nincs), csak azok szoktak a legnagyobbat szívni, akik gar. nélkül vesznek valamit. (Ilyen tipikus - és_akkor_ráteszem_a_kést_a_saját_torkomra - eladótól...)

(Ws-ön akár játszani is szépen lehet, egy 5000-es quadro kb. egy 980-as szintjén van, de legalább le is hűti - valószínűleg - nesze neked gamer laptop
... ) -
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A "mélyteszt"-ről ez jutott eszembe: [link] ,reméljük az Asus nem így fog tesztelni

-
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Értem én mit mondasz. Én is elgondolkodtam a hűtőn, de mindenki azt mondja tök felesleges (tényleg az!) alulról csak a HDD/NVMe-k "szellőznek" és azok is példás tempet produkálnak. Azért veszek majd egy korábban linkelt "magasítós" fajtát (elfér) de előbb a lapos érkezzen meg és legyen jó.

-
válasz
KillHates
üzenetére
De annál a laptopnál ez mint látjuk sok. Sz@r tervezés le kellene feszelni mint azt tesszük majd mindannyian, különben meghalunk. Értelmetlen annyin futtatni, ha nem muszáj.
(#34872) Muerte: Nem hasonlítgattam, csak a tényekre akartam rávilágítani. Nincs mindenkinek olyan gépe mint neked. Nálam most annyira van belőve -0,120V esetén az XTU-ban 3,8Ghz -nál.
Kiváló értékeket kapok így. Lehetne ezen rontani, de annyival nem lesz több fps-em.
-
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Veszel hozzá egy tartalék hátlapot, a jelenlegit megszabadítod, kivágod a hőcsövek felett és teszel alá egy laptophűtőt. Az hogy olyan vékony ebben az esetben még előnyére is válhatna, gyorsabban áthűlne. A belső keringés esetleges kiiktatása egy hűtőpad esetén nem számítana. Sz@r tervezést helyre lehet hozni.
Korábban azzal a sok rézzel csak vastagítottam és pont az ellenkezőjét értem el vele. Jól mondta Pocok. Most főleg a CPU felett nincs semmi csak a folyékony fém, borda, MX-4, borda.....és erre megy a hideg szabadon. Hát látom nagyon jól ez mit hozott, ahhoz képest ami korábban volt nálam. A régi kalandból már csak 2db alumínium lemez, 1+venti, és a gyári venti feletti kivágás maradt, mintha onnan szívná a levegőt, de nem, viszont a laptophűtő ezt nagyon feldobja. Hűtő és fejhallgató nélkül sosem játszom, és a lapos seggét sosem nézem mert el van takarva szóval csak okosan.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Alapesetben nem jobb,de érdekes,hogy játék(terhelés) alatt ha megváltoztatom a légáramlást,jobb a hőfok.Pedig én egy hülye parasztgyerek vagyok a nagy mérnökökhöz képest.
Még hogy nem igaz az elavulás tervezése.....
Minek tegyek alá hűtőt?Legalább nézd már meg ezt a gépet képeken,hogy is néz ki.
-
-
válasz
Muerte
üzenetére
"Szóval csak futjuk itt a végtelenségig a felesleges köröket..."
Zoli, ha nem tűnt volna fel mindig ez van

Én már ezért nem ajánlok senkinek semmit
De ha egy tapasztalt régi topiclakónak segítene az ember, akkor ő is saját feje után fog menni
(de gondolom erre már Te is ráfutottál) -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Na, mit mondtam?

-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen,nem Max-Q verzió van benne,de nem ez a lényeg!Leragasztottam a kifelé menő levegő nyílás felét,jobbak a hőfokok-ha nem is sokkal.

-
-
-
Medocsabi
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Leásnak a probléma mélyére

-
-
alces
tag
válasz
Gaberiellb
üzenetére
V-sync on. A motor teljesen meghülyül 60 fps felett, teljesen mindegy mit tudna a gép kicsiholni magából...
-
Muerte
Topikgazda
Figyelj én már látom mostmár,hogy az itt a legnagyobb probléma,hogy te magad sem tudod mit akarsz...
Először kezdted,max 200 megbízható gép munkára kell,most már 250 vagy felette és hobbi célra.Először 1050Ti környéke teljesítmény,azóta már 1060-nál tartunk.Ezek nagyon nem mindegy dolgok mert ha teljesítményben nézzük,akkor 1050Ti=100% ---> 980M= ~125%---> 1060= ~150%
Ebből így lehet ajánlani 50 gépet minimum 200-350-ig,abból 10-nek se lesz makulátlan a hűtése ha komoly munkára van fogva,de hobbira meg pont jó.
Szóval csak futjuk itt a végtelenségig a felesleges köröket... -
Raymond
titán
-
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Igazából ez hobbi lenne, a munkám nem indokolná a laptop váltást. Ezért is töprengek.
(#34840) khalox
Erősen ebben az irányban gondolkozok. Üzletiben még nem csalódtam szerencsére.
Viszont itt van egy további kérdés. Régebbi pl K4100M-es laptop 4. generációs i7-el, ami 1200 körüli cuda core-al szerelt (előző quadro szériában magasabb helyezésű), vagy egy újabb pl M2000M (újabb quadro, azonban a sorozaton belül alacsonyabb helyezésű) 6. generációs i7-el, de kevesebb cuda core. Az előbbi benchmarkon kevesebbet hozott. Jelen esetben a benchmark teszt nem mérvadó, mert nem játékra kell? Habár megjelenítés itt is van, így nem vagyok biztos benne elhanyagolható a benchmark teszt.(#34845) Muerte
Abból indultam ki, hogy az Alienware kb egy üzleti minőségét képviseli, akkor nem kell tartani attól, hogy elromlik. Túl nagy a bizalmam? -
-
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Pontosan így van.Linkeltem fentebb neki 200-ért 4 gépet ami megbízható munkára.Azokból is a G751 980M-mel,ami a leghalkabb (már ha szempont,nálam nagyon az) terhelés alatt.A 980M meg az 1050Ti és az 1060 között van félúton teljesítményben.
Semmi logikát nem látok Ebay-es lutri gép vásárlásban,mert megspórolunk esetleg egy 20-40e Ft-ot.
Arról nem beszélve hogy az ott árult AW-k,ha refurbished,UK seller, és garis még,a gari csak UK-ban szokott élni,ritka hogy átmegy a honosításon. -
Mr Bond 007
őstag
"Nem a gyűjtés ami hátráltat, hanem csak annyi, hogy nem akarok kiadni több pénzt egy laptopért."
Sajnos a legtöbb esetben ez nem vezet sehova, csak saját magad cumiztatásába. (már bocs hogy így fogalmazok) Eszközt (esetünkben gépet) a feladatra veszünk, és nem fordítva. Főleg melóra.
Telefonnál azért más a dolog mert a 25 ezres készüléken is el tudod rebegni amit akarsz ha csak arra kell, de egy laptopnál már számít x idő alatt mennyit tud elvégezni, és mindezt milyen körülmények közt. (idő pénz, meg ilyesmi dolgok) A telefonnál se sajnálnád a pénzt, ha az olcsóbbal 3x annyi ideig tartana elmondani a hívott félnek amit akarsz, mint a 2x drágábbal. De ezt neked kell eldönteni. Viszont szarból nem lehet várat.. Minden 3. vevőm úgy jön be hogy a legjobbat akarja, de legyen olcsóbb a legolcsóbbnál.
Na ilyen nincs.Persze ha belefér hogy lassan végzed el a munkát, és azt is darabosan, akkor nincs gond. Egy idő után elég finom brainf--ot lehet ettől kapni.

-
-
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Igen ez mindig elbizonytalanít. A végén lehet üzletinél maradok abban szerencsére nem csalódtam még. Cserébe el kell fogadni, hogy lehet kevés lesz a videós programokhoz.
(#34838) Mr. Bean969
Nem a gyűjtés ami hátráltat, hanem csak annyi, hogy nem akarok kiadni több pénzt egy laptopért. Vannak ilyen limiteim amit meghatároztam, hogy nem lépek túl, mert nem ér annyit nekem. Telefon se veszek 200 ezer Ft-ért. Szóval ez ilyen sajátos hülyeség
-
törölt tag
válasz
Gaberiellb
üzenetére
Nem vagy egyedül a problémával. Egy valag fórumon írnak hasonló hibáról. Ezt találtam több helyen is, nem biztos, hogy nálad segít, de meg lehet próbálni:
1. New Vegas Stutter Remover - NVSR_4-1-36
2. 2 Folders - Data and src: open and navigate through Data/NVSE/Plugins folders
3. Open/Edit - sr_New_Vegas_Stutter_Remover.ini file
4. edit: bHookLightCriticalSections = 1 <<< change this to zero "0"
5. Save file This actually works very well, the game is very smooth .. noticeably better. -
-
-
Gaberiellb
senior tag
Sziasztok! Nosztalgiázni akartam egy kicsit és elővettem a Fall out new vegast! A config, i7-7700, gtx1060, 16 ram
A probléma a következő:
Alszik a GPU, kb 10-12 százalékon megy így is van 70-80 fps de tele van mikrolaggal!
Szokásos köröket le futottam, kompatibilis mód, directx9, driverek minden! Nvidia beallitasoknál direkt nagy teljesítményre rakva, v-sync ki be, g-sync szintén, de nem akar fel éledni
A kis 960m-el minden maxon ment szépen lagnentesen, itt meg cumi van...
-
Beszéltem a technikussal és új alaplap berendelve a notimhoz (ma érkezik), szabályzás probléma van. Egész hétvégén teszt fog rajta futni.
-
capulet75
addikt
Valahol itt olvastam hogy melegszenek az Intel nyolcezervalamennyi H procijai. Mindegyik, vagy csak 1 széria?
-
törölt tag
válasz
thomasvold
üzenetére
Én sem, de ettől még nagyon jó gép.

-
Medocsabi
addikt
Én is hetente írok ide, hogy mostaztánmár húdenagyoneladom a dellt, és veszek egy komolyabb gépet. Aztán elmúlik
Pedig most aztán tényleg elég fasza az alienware kínálat itt aprón is, azzal a 970m-es példánnyal 250 körül nagyon szemeszek (megint), naponta ránézek megvan-e még 
Más: ez a kis WD Green ssd beszarás hogy megdobta a gépet, bekapcs után 7-8 másodperc, és már a SC2ben vagyok
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
üzenetére
A Zephyrus-t a mérnökök cseszték el,lehetne jobb is.ha megnézed,az oldalsó meleg levegő nyílása alul is lyukas,tehát oda is fújja-pont,ahol a hideget is szívja.Hogy lehettek ilyen birkák,már elnézést!
Azon gondolkodom,leragasztom egy teszt erejéig,ha megfő a gép,megy garanciába vissza.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Oké,ott a pont.
A Zephyrus testvére.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Milyen gép ez pontosan?
-
törölt tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Ilyen vékony laptop esetében szerintem ez tökéletes.

-
válasz
üzenetére
Helios 300-al van gond vagy csak neked szimpatikusabb a G5? G9 is hasonlóan jó csak 17 colban?
(#34786) KillHates
Ahogy nézem elég erős a 980M is, csak 4GB rammal van, így meg már 1050 Ti is lehetne. Kár hogy nem 6 GB rammal szerelték :/Külföld se occsó
Választék legalább viszont van.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mesterséges intelligencia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- Robotporszívók
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Valami baja van a tápomnak
- Projektor topic
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyedül Mikulásbá mondta rajtam kívül, hogy nem tervezési hibás a gép, hanem ott valami más gond van.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)