Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
"legoptimálisabb értékek úgy érhetőek el, ha nagyon vékony réteg kerül felkenésre a cpu-ra ÉS a hővezetőre is."
amióta mondtad azóta én is így csinálom!
Lehet, hogy Maxx-nek el kellene hoznia... 
-
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Csodálom én is Maxx kitartását!

Én tegnap b@xtam a földhöz a P20Pro-mat; tök jól működött 8-as rendszerrel, de most elindult a para, hogy nem lesz frissítés rá, stb... Erre amíg lehet, frissítettem 9-re. És egy csómó jó dolgot kivettek a belőle: az oldalra söpréses hiváskezelést, az elforgatható hívóképernyőt, lebutították az első ujjlenyomat érzékelőt: már nem tud gesztusvezérlést, meg millió dolog amit nagyon megszerettem a telefonomnál.
Ja és amiért odavágtam, hogy a GPS-e teljesen megkergült, 2-5 percenkét hajlandó csak frissíteni a pozíciót így sikerült atom eltévednem... -
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Attis mondta még a múltkor hogy lenne egy eladó gép, vegyem meg....talán matyee gépe. Azzal biztos nem lennének melegedési gondok. Mindnyájan tudjuk nem egy olcsó hobbi ez, a szívás lehetősége még ha nem is vagy hibás adott.
-
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Engem hagyj ki a bulidból!

-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Kerd vissza a penzt es vegyel valami mast.
-
Ma is futtattam 2 tesztet.
88c CPU temp / 79c GPU temp /6 percnél már/ és 2.9GHz-re visszavett all core
90c és 3.1/3.2GHz között volt a freki... /all core, FurMark-on az AB mutatta és csak néztem/
97c CPU temp / 88c GPU temp /7.-ik perctől /2.8GHz all core és 8.-ik perctől 802MHz all core és ki is kapcsoltam a tesztet...
7.-ik teszt még jó is volt (úgy ahogy) nem throttingolt és 89c CPU temp volt a max.
A fenti értékek a gép restart utáni 8.-ik teszten történt.Hétfőn hívnak majd és intézik a futárt, nekem semmi dolgom nem lesz vele, csak elcsomagolni a gépet.
Szervizes is egyetért velem, hogy így a gyártói spec. szerint nem megfelelő a gépezet.8 tesztből 2x nem volt throttling (2.-ik és 7.-ik tesztnél) és "megfelelő" tempek (84c CPU / 74GPU - 89c CPU / 79 GPU) a venti sebesség is változó, 3400+ , 3800+ , 4300+ RPM -ek /kedve szerint szabályozza/ és hőfokok azonosak... (94c, 97c+) - mikor a CPU 99c volt, akkor a GPU csak 75c volt mellette (utolsó szervizbe küldéskor, mikor a LiquidPro megette a hűtést
)1x volt olyan is, mikor az USB-n használt bill. / egér lekapcsolt, gépen és TV-n a kép nem volt ("lekapcsolt" a maga módján) így manual kellett ki kapcsolni.
Szervizes próbálta így is: akku kiköt, csak tápról ment, minden rendben volt vele.
Lehet pechje volt, mert random adja a gép amit és ő 1x tesztelte (én 8x) és akkor "minden" rendben volt nála, bár azok az értékek is magasak egy ilyen géphez / VC hűtéshez nem hű értékek.(#37495) Raymond: Kitől kérjem, a Mikulástól? Az még messze van!
/bolt már bezárt végleg ahol véve lett és cég névre lett vásárolva/ -
-
echterion
nagyúr
válasz
Skyhunter
üzenetére
Bga gép gari nélkül? Én nem vennék, az biztos, függetlenül Maxx kálváriájától. Bár a legtöbb hibájukat Atti meg tudja javítani, de azért ezek túl drága cuccok szerintem a gari nélküli vásárláshoz.
Muerte: az első rész van meg nekem, de szerintem a teszthez az is jó lesz. Majd kilövöm addig a vsync-et.
-
Skyhunter
őstag
Maxxdamage kálváriája után mát nem tudom mennyire lehet megbízni a G752-ben...
Mindenesetre amiket aprón hirdetnek most egy G752VSK OC gari nélkül 380k, egy másik G752VS kis garival 370k-ért mekkora lutri?
-
x_o_n
veterán
válasz
martontoms
üzenetére
Szia, pedig azzal kell, illetve Fn +/-
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte
üzenetére
Na majd teszek fel valamit, mert a WoT erre nem jó, ott max grafikán is 40% körül malmozik minden. A ramok ugyanúgy 17-es időzítésűek, és néztem, a teszt alatt ment a dual channel. Majd keresek valami játékot erre a célra, csak az lesz a gond, hogy én mindent 75 fps-en játszok a gépen, nem hagyon szaladni a játékokat, felesleges.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion
üzenetére
Játékban nézd meg majd,a procihasználatnak csökkennie kell,a vga-nak pedig jobban kell pörögnie.
Előtte csekkold le hogy tuti dualban megy-e,illetve hogy az időzítései (a két 8-as közül a lassabbhoz fog igazodni) van-e olyan jó mint a 16-os modulnak,mert ha lényegesen lassabb,akkor nem lesz érdemi változás. -
Mandarindara
csendes tag
válasz
martontoms
üzenetére
Sajnos a kérdésedre nem tudom a választ, de írhatnál majd róla egy pár szót, milyen a hűtés és milyen konfigja van, érdekelne a véleményed🙂
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte
üzenetére
Köszi. Pedig semmit nem csináltam vele, ugyanott van a gép, mint tegnap, vagy máskor. Viszont találtam itthon két 8 gigás 2400-as modult (valójában kiszedtem a párom gépéből, meg a céges masinámból
), így toltam egy tesztet velük...és...hát, nem annyira meggyőző, mondhatni, semmi se változott. De azért fogok venni bele még ramot, mert legyen dual, ki kell max-olni, amennyire lehet a gépet. -
HDAdriano
tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Köszönöm szépen a részletes válaszokat mindkettőtőknek.

Ezzel most megnyugtattatok
Komolyan mondom egyre jobban megkedvelem ezt a márkát, mindre ad lehetőséget...
Ez, hogy lehet benne G-synces panelt cserélni ez fenomenális, és nem is drága ahogy néztem 100$-ból megvan.
Tényleg köszönöm a segítségeteket
-
martontoms
csendes tag
Üdv
Most vettem egy ASUS ROG strix iii g531gt-al004 laptopot.
RGB-s a billentyűzete és a laptop alján egy csík is.
Telepítés után letöltöttem a ROG Aura Core alkalmazást.
Állítottam rajta másik színt de csak a billentyűzet módosult a csíkot pedig kikapcsolta és nem tudom sehogy visszaállítani. Letöröltem az alkalmazást és úgy maradt minden.
Hogy lehet hogy a csík is világítson újra? -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
304v BIOS vissza került a gépre, toltam egy szokásos tesztet (10+min) és mire vissza jöttem: USB-s bill. + egér nem világít és a gépen + TV-n nincs kép (így kikapcsoltam a gépet majd be) - ez mitől lehet? Talán a temp kicsit magas volt és "lekapcsolt" a maga módján?
Win betölt és egyből HWiNfO -t néztem, 74c CPU temp indulásnál.... -
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nem tudom, de ez megint szervizbe fog kerülni meglátásom szerint

Majd küldök egy képet, csak a szerelőablakot kell levenni és fogod látni (kijelölöm majd azért)
FAN Boost már rendben van, azzal nincs gon, mert már 4k+ a max. auto

Amúgy köszi a választ neked is!
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem értek hozzá, de nem lehetséges, hogy a vapor chamberen lett egy mikrorepedés amin keresztül elpárolgott belőle a folyadék?
Vagy nem lehetséges, hogy rosszul lett a COnductonaut felkenve és mozgatás (szállítás) közben elmozdult/kifolyt?

Én azt tapasztaltam nagyon sok magam és mások által történt Conductonaut felkenés után, hogy a legoptimálisabb értékek úgy érhetőek el, ha nagyon vékony réteg kerül felkenésre a cpu-ra ÉS a hővezetőre is. Sokan viszont csak a CPU-ra kennek.
Legalábbis a Predator 17x GX-792, Predator G5-793 3 lábú lefogatásánál és 6700K, 7700K delid-nél ez volt a helyzet.
Hűtésvezérláéshez próbáltad a NotebookFanControlt-? G752VM esetében működött és magam be tudtam állítani, hogy mennyi hőmérsékletnél mennyi legyen a fordulat a ventillátoroknak. Szerintem G752VSK esetében is menne.
-
-
Darth_Revan
veterán
válasz
HDAdriano
üzenetére
Clevo P775TM (PCS-nél Octane VI, MySN-nél XMG Ultra 17 néven fut) esetében a Clevo a BIOS-ban több fajta 144 Hz-es IPS panelt is engedélyez, azonban G-Sync-et csak 1 esetében támogat a Clevo, az AUO B173HAN03.1 panelt.
A kérdéses panel reklámozott válaszideje 9ms, gyakorlatban b2w 10ms, g2g 18 ms.
Az általad említett 40 ms g2g válaszidő a régi 75 Hz-es LG IPS panelekre és jelenleg is használt 60 Hz-es 4K AUO panelekre jellemző.
Továbbá a B173HAN03.1 színmegjelenítése 8 bit (6bit+FRC) azaz "szimulált 8 bit".Van gyorsabb panel is, jelenleg a leggyorsabb laptop 144 hz IPS panel az AUO B173HAN03.2, aminek a válaszideje a gyakorlatban b2w 10 ms, g2g pedig 7 ms.
A B173HAN03.2 színmegjelenítése valós 8 bit, azaz banding téren picit jobb mint a B173HAN03.1.Összességében tehát a B173HAN03.2 jobb panel, viszont mint írtam G-Sync le van vele tíltva és ennek engedélyezéséhez moddolni kell a Clevo gyári biosát.
(G-Sync támogatást bekapcsolni nehéz, mert több dologtól is függ, de egy G-Sync-es laptop esetében elvileg lehetséges bőviteni a támogatott panelek listáját...hála az égnek erre is csak azután gondoltam miután eladtam a Predator gépemet, mert ha meglenne még akkor már 144 Hz-es G-Sync panel lenne benne a gyári 75 hz helyett
)De ahogy matyee is írta azért a B173HAN03.1 sem rettenetes, játék alatt ez is jobb mint sok más panel.
echterion: Na ez már jó eredmény

-
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Kitartásom nagy és a laptop is jó, ezért ha kell mindent megteszek.
Auto-n kéne mennie a ventiknek a megfelelő mód (4k+ max. rpm) és az a baj csak itt, hogy 3k+ rpm-n megy csak max. auto-n /biztos nem fogom állandóan állítgatni a FAN-t használat közben/
Menjen automatán ahogy kell, ahogy korábban is ment...BIOS Update megvolt BIOS-ba.
(#37463) k-adi : Nem tudnám, mert a bolt bezárt (végleg)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kértem full gép cserét (vagy kp. vissza) de elutasították (külföldi Asus) -
matyee
őstag
válasz
HDAdriano
üzenetére
A panelje elég jó, a 17-eshez már van 3ms-es, de darth megmondja, Ő ezt jobban keni, én inkább érzetre hagyatkozom. 144hz-es csak IPS-ben van, de ezek már elég jók. 120hz-es még TN volt, nekem innolux (chi-mei panelom van) azok gyorsak voltak és relatíve jók voltak a színei TN-hez képest. A mostani 144hz-es panelek mind gyorsak, tökéletesek FPS-re, és mivel egy régi játékkal tolom, ami engine miatt vélhetően érzékeny rá, nagyon észreveszem a különbségeket. A 775tm1-em és 751tm1-em 144hz-es panelje is tökéletes volt (720fps@144hz mellett játszom). A külső monitor inkább ízlés dolga, de ezek már vannak olyan jók, hogy csak hardcore gémerek érzik a differenciát. Gsync jó dolog singlehöz nagyon, de 144hz-es kijelzőknél ez az már alap clevonál.
-
matyee
őstag
válasz
MR007RM
üzenetére
Ha valaki itt folyamatosan sületlenségeket beszél az Te vagy. Van egy agyontákolt szarod, ami cpu miatt nem hoz annyit, akkor miért is az a sztenderd? Megjegyzem, ami egyébként az egyetlen tapasztalatod, és onnét próbálod kitalálni, mit is tudhat egy gép, hát bravo... Az, hogy vki mennyi ideje olvassa/ír a fórumba, mi köze van bármihez? Te pl mennyit töltöttél NBR-en? Mr. Fox, Prema is egy segg ilyen alapon akkor a Te felfogásod szerint, mert nem ír ide? Javaslom ne keressük a dizskurzust, van az úgy, hogy két embernek nem kell erőltetni ilyesmit, ha csak ez jön ki belőle... ui: a példáid meg zseniálisak, mert 20k pont fele Nálad pont 12k... zseniális csak potom 20%-ot lőttél félre... az meg, h egy gpu alacsonyabb fesszel magasabb órajelen megy rettenetes ördögtől való overclock. Tákolj tovább, hajrá!
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
MaxxDamage kérd már vissza a pénzed...

-
[-HERO-]
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Becsülöm a kitartásod, de nem gondolkoztál még azon hogy megszabadulj ettől a géptől?
Én ezt a gépet már sz@rrá tapostam volna traktorral.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy gép ami többet van szervízben mint amennyit használod az egyenlő kb azzal hogy kidobtad az ablakon a lóvédat.
Elhiszem hogy jól állnak a dolgokhoz az asus szervizesek, de a szervizesekkel jobb nem találkozni soha vagy beszélni
(#37450) kdavid23
Majdnem 5400 napja vagyok reggelve, de még arra sem vagyok méltó hogy avatart cseréljek...
-
válasz
echterion
üzenetére
Lehet (úgy legyen) de miért nem kezeli auto-n a ventit ahogy kell?

BIOS Update valamiért nem zajlik le (Üzenet: Érvénytelen fájl) [kép]
Most megpróbálom BIOS-on belül...
1x lefutott, csak gép leállítása nem ment végbe (Aida64 bekavart) és én nyomtam ki, majd bekapcs és 304-n maradt a verzió, nem 305 lett...
(#37460) Pocok256: Base clock alatt erre gondolsz? [kép]
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ennek a cpu nak 4 core terhelésnél 3,4 ghz a max turbója ha nem throttlingol minden más csak kamuka

(#37459) echterion
45W a hivatalos TDP kerete annak elégnek kellene lennie.Sanszosabb hogy 80 wattnál már vissza vesz a frekvenciából. MErt az sokszor úgy szokott leni, hogy turbót már 80 nál lépteti vissza míg a rendes base clockot csak 85 vagy 90 nél kezdi vissza venni.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Na, akkor lehet, mégse kell szervízbe küldeni a kicsikét.
(#37457) Pocok256: 45W-on megy a proci, valszeg powertrotty.
-
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Miért csak 3,1 Ghz en megy 3,4 helyett mikor az a max turbo frekvenciája 4 magra ?
-
HDAdriano
tag
válasz
matyee
üzenetére
Elfelejtettem megkérdezni a paneljával mi a helyzet...
Megpróbáltam útána járni és tényleg nem valami fényes arra a helyzet ha játékról van szó...
Na most sokan ajánlanak 144hz-es monitorhoz 2ms response time-al rendelkező monitort, viszont ennek a Clevo-nak 40ms GTG-ben és BTW 12ms, gondolom mivel IPS-ről van szó...
Csak szerintem veszti értelmét a 144hz? Nem értek sokat a témához ezért kérdezem itt.
Panel csere a clevo-nál nem játszik, mondjuk egy 144hz-es G-sync TN-re? (érdekes lenne ha pont ezt nem lehetne rajta cserélni..
)
Vagy a másik megoldás veszek egy monitort és rákötöm displayport-ról (ezt elkerülném mert már így is kimentem a keretből, egy 70K-s monitort nem szeretnék még venni)... -
10 perces teszt ismét (Prime95+FurMark GPU) és a hűtést én húztam fel (közbe) így 4k+ rpm tekert és mindjárt más az eredmény... (itt van a kutya elásva)

Most már csak azt kell elérnem, hogy "auto" módba magától felmenjen 4k rpm fölé a FAN Boost... (tesztelgetem, hátha) vagy van külön módja?
Frissen (még szervizbe küldés előtti) telepített Win10 x64 Pro (1809) és lehet valamit még be kell állítani? -
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez rosszabb, mint az enyém. Nem lehet, hogy a ventiprofilod van túl alacsonyra belőve?
-
Beszéltem megint a szerviz technikussal aki a gépet csinálta és el volt képedve, hogy nálam a 26c szobába ilyen hőfokok születtek. TG Conductonaut-ra az volt a válasz, hogy ez Asus által tesztelt cucc, jónak kell lennie.
Tesztelgetem (hűtőpad OFF-al is, bár zárt hűtési rendszerű a CPU&GPU, így csak jó hatással lehet rá), Vasárnapig marad ez az állapot, akkor Futárt küld érte és majd lesz valami. /hűtőt cserélte/
Ő gumírozott asztalon 30+c belső hőmérsékleten tesztelte (4hr teszt) -
GPU-t még most sem értem, mikor 99c CPU temp volt (amivel felküldtem) akkor is csak 75c volt a GPU temp max. - most meg majdnem 90c
Ki érti ezt?
-
-
MR007RM
addikt
válasz
matyee
üzenetére
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Mert még viszonylag új fiú vagy itt. Inkább egyezzünk ki döntetlenben, a 13.5k sem reális általánosságban. A húzás alatt lévő meg nem ér csak alapon. Nálam speciel alapon nem éri el a 12k -t, de ezt inkább hagyjuk. A később kijött pl. 6 magos cpu-val felvértezett 1070-es példányok gyorsabbak, mint ahogy az Nvidia a turing gpu esetében is változtat erőlétileg(hírek). Szóval minden mozgásban van, de aki korábban vett gépet 1070-es vga-val az biztos nem fogja egy ugyanolyanra lecserélni csak mert a másik 2 ezer ponttal többet visz akár a körítés okán.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem a lukas hűtőt tették vissza véletlen?

echterion: A dual sokat dobna rajta játékokban is,add el a 16Gigás modult és vegyél 2x8-at-->solved.
-
válasz
KillHates
üzenetére
Trottyol, igen. -4 ventis hűtőpad van alatta- /friss teszt nálam/ Prime95 Blend + FurMark GPU Stress test alatt, után/
Mi a gond?
CPU 83-85c lenne a normális és GPU az 72-73c max. /eddig úgy volt a lap csere után/ -
echterion
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Egy 16-os modul volt benne, az van most is.
A ventifordulat lesz itt a kulcs. Az a bajom, hogy nem tudok emelni rajta, mert a sense-ben csak a max fordulatot tudom ki-be kapcsolgatni, nincs custom opció, mint amit az Acer a honlapján hirdet. Pedig nekem az lenne az ideális, akkor meg tudnám találni az optimumot. Persze mivel gari a cucc, akár le is tojhatnám nagy ívben, mert közel sem vészesek ezek a hőfokok, legalábbis a procinál, a vga az, ami nem annyira kóser nekem. Ott még az órajel / feszültség párossal fogok tudni játszani, de akkor meg a teljesítménye lesz kevesebb, amit szintén nem szeretnék, ha már ezt vettem meg.
Az 1080-asnak alapból milyen órajelen kellene amúgy ketyegnie? Most 1911 van a curve-ben, 0,9V-on, tudna ez szerintem lentebb is menni, mert 1850-60 környékén szokott stabilizálódni az órajel, azt meg lehet, tudná még 50mV-tal kevesebb feszültséggel is. -
válasz
KillHates
üzenetére
Azt mondjátok megint az lesz ami volt? /3hó+ múlva/

Trottyol hát, ha 98-99c
Ahogy elnéztem 93c felett kezd el trottyolni, de normális temp esetén (83-85c max. CPU) minden OK
Ja és a GPU eddig 72-73c volt max. CPU az meg az említett 83-85c max. (ezért mondtam, hogy ott a Munkalapon szereplőt kicsit elírhatták) de majd mindjárt megnézem! -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Figyu, egyébként trottyol Neked a CPU?
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ismét van 4 hónapod!
Jó játékot. 
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Valami visszafogja a procit, csak azt nem tudom még, mi. A Sense+XTU párossal az előző build-ben nem volt gondom, de most ez nem fasza teljesen. Lehet, a steam kavar be, mert most azon keresztül fut a tesztprogi, majd este még tornázom vele steam nélkül is. A phisics teszt alatt 3,5-en megy stabilan a masina.
Most átraktam teljesítménycentrikusra a gépet, így már jobb lett physics, de még nem az igazi:Ez most 26,8 fokon futott le, tegnap este 28 fok volt bent.
(#37427) MR007RM: A túrót, itt most nem ez a gond, az előző telepítésnél nem volt probléma, nézd meg a korábban felrakott képeimet itt a fórumon. Tud ez a gép normálisan is menni, de most valami bekavar a turbóba a procinál.
Tessék:
-
MR007RM
addikt
Szerintetek egy ilyen VPU -nak tudnánk hasznát venni az általunk kedvelt területen?
(#37428) Darth_Revan: Az a cpu alapon kb ott van mint az enyém picit meghúzva 4Ghz-n, és annyi pontot is kapott érte. A 11000 az nem reális.

És ügye csak 45W TDP sajnos.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Ez furcsa.
Én Windows 10 1903-al próbáltam (ez a legújabb stabil build) és semmi ilyen probléma nem volt.Mondjuk nyitott bios volt rajta

A VGA neked kb 8C-vel melegebb, mint nekem volt.
A CPU is úgy látom még gyengébben teljesít, mint egy 7700HQ, ami felettéb fúrcsa, mert 4 mag terhelésnél a 7700HQ 3.4 Ghz-en megy, a 7820HK viszont (gyári alapbeállításon) 3.5 Ghz-en, szóval 10800-11000 pont körül kellene kapnod a CPU-ra és semmiképpen sem 9999-et.Emlékeztetőül az én mérésem úgy, hogy a CPU 3.9 Ghz-re volt állítva:
77C alatt van a CPU és bőven nagyobb a teljesítmény, VGA meg szintén bőven 80C alatt van.
Mondjuk VGA-nál picit "csaltam". A VGA pontod jó, nekem csak azért nagyobb picit, mert a BIOS-ban kikapcsoltam a CPU C-State-t, amitől a VGA teljesítmény picit megnőtt.
A CPU résznél viszont gebasz van.Predator Sense ugye nincs fent? Az belenyúl a CPU-ba, XTU-val ne is próbálkozz amíg az fent van.
u.i.: Mekkora volt a szobahőmérséklet amikor futott a teszt? Windows-ban is maximum teljesítmény profil aktív és nem a balanced? (gyárilag ez van bekapcsolva)
-
-
echterion
nagyúr
Ami érdekes még, hogy az XTU felületén megjelent a reference clock állítási lehetőség, ami eddig nem volt ott. Illetve a szorzókat nem mutatja jól, nem is tudom manuálisan állítani őket, mert visszaugrik mindig 18x-osra. Illetve a grafikonon is 0-nak mutatja a proci frekvenciát. Ez az új build teljesen meghülyítette a kedvenc programjaim, de legalább az AB megy normálisan.
-
echterion
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nekem csak alapverziós 3dmark-om van, így csak HWI képpel fogok tudni szolgálni. 45 perc játék után futtattam a tesztet, íme a (hurka) eredmény:
A játék után reseteltem a HWI-t, így ezek az értékek a teszt alatti max-okat mutatják. Sajnos az Nv drivert elfelejtettem frissíteni, az most csak a 384.94-es, illetve a coolboost aktív volt (de minek...). 171W-nál állt meg a gpu és 82 foknál, de ez játék alatt általában 180-185W között megy, és 85-86 fokig melegszik fel. Minden persze auto ventibeállításokkal, ami mondjuk iszonyat csendes így egyedül a sötét nappaliban. Mellette simán hallottam 1/3 hangerőn a TS-en a klántársakat, illetve a játék lehalkított hanggal is tisztán volt hallható. Szóval a hangerő, illetve annak hiánya zseniális, a 3 év gari miatt meg le kellene szarnom a hőmérsékleteket.
-
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
Milyen furcsa, hogy ebből a G752(V-S-K-OC) szériából (ez a V) van fekete hátuljú gép is

-
-
steelsec
aktív tag
Lehet hogy mar volt de most talalkoztam vele en eloszor, mit gondoltok a thermal grizzly carbonaut hasznalhato lenne egy laptopban osszevetve egy nt-h2 val vagy kryonauttal?
-
Muerte
Topikgazda
-
MR007RM
addikt
válasz
Muerte
üzenetére
Tuningolva a gpu + 100 mag és + 300 vram az AB-ben.
Friss újraindítás után készítettem.
CPU 4.0 GHz nálam a szokásos 67W boost. Nem fagyott ki, nem lassított be a combinat teszt alatt(mint régen mikor ezt korábban elpanaszoltam) de, kettő együtt közel nem futott max kihasználtsággal. Mondjuk a korábban belinkelt Prime+Furmark jobban dolgozott 100%-on azt nem bírta, ott a cpu órajeleit fixálja le kb stabilra és a gpu-nál mikor mennyi boost-ot adva. És ott sem hal be a gép mintha na kész itt megdöglöttem.
Szóval azt nem értem, ha valamiből sok akkor miért nem korlátoz le játéknál is.
Lehet itt is a vsync szinkron gond jöhet elő olykor valami kompatibilitás féle.Azt vettem ki abból amit korábban mondtatok hogy az MXM slot energia felvétele az egy külön dolog, oda elvileg mehetne több kakaó 115W felett is bírná egy olyan kártyával ami úgy van felépítve hogy bírja a terhelést, a kondik teljesítménye nagyobb terhelést bír. Jó itt már elkalandoztam, valszeg itt a vége, de legalább érteném mitől akad ki a lapos időnként mikor bármilyen tesztet végigvisz.
Lehet csak a kondikat kellene lecserélni és akkor menne a kártya akár 200W teljesítmény leadás mellett is?
Mint az alaplapom esetében ahol a mester erősített valamit? 
-
Raymond
titán
Dell G7 7590 (RTX 2060) Thermal Testing, Overclocking and Undervolting
Meglepoen jok a homerseklet eredmenyek. Mondjuk csendesnek nem csendes terheles alatt, de a tobbi se azt pedig azok nem hozzak ezeket az alacsony szamokat.
-
echterion
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Bekapcsoltam, de nem vettem észre érdemi változást. Persze lehet, hogy ezt is az új build cseazte szét, egy újratelepítés után okosabb leszek.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Miután már jól atmelegedett a gép (játék vagy stressz test) futass már kérlek egy Fire Strike tesztet és töltsd fel az eredményt amin látszik a CPU órajel és hőmérsékletek az értékelésnél.
Nekem 200W-ra emelt TDP-vel UV nélkül sem ment 80C fölé a gpu.
Acer Quick Access-ben Coolboost-ot ugye bekapcsoltad?
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MR007RM
üzenetére
Nem kap elég kraftot a lapod ha tuningolod,pontosabban kapna a tápból eleget,
de le van korlátozva.Mondjuk ha 240-es tápod van abból gyorsan ki lehet szaladni egy 1070-nel.
3DMark11: combined test (utolsó) megmutatja az eredményből,vagy kifagy,ha tápellátás a probléma.
Csinálj majd egyet tuningolva és ránézünk. -
MR007RM
addikt
Csak leírom én hogy vagyok most ezzel a tuning dologgal.
Ha a GPU alap órajelen van és csak a CPU-t erősítem a bios-ban fellelt max TDP bejelölés szerint (turbo boost 67W) akkor még ok. És az XTU-ban sem jelölgetek följebb semminél maradva, az a biztos. Viszont ha meghúzom a vga-t az AB-ben (magórajel) akkor játék alatt a kilépés fenyeget. Legyen az egy hirtelen áramszünet vagy sárga halál(ez utóbbit kifejezetten nekem írták, kéket nem szoktam látni mostanság). Úgy egyébként minden rendben. Szóval a pluszok csak a hardvergyilkos teszt progiknál működnek, hű de mekkora a péniszem címen, a valóságban game alatt kiakad a dolog egy adott ponton, nem bírja valami miatt.
Mondjuk ebből azt veszem le, amennyiben nem 115W hanem többet bíró vga-t kezelne a gép akkor nem feszülne túl a húr a cpu miatt, mert így túlfuttatja, bizonyos úgy megírt játékoknál. (Eddig csak 1 játéknál találkoztam olyannal ahol acpu feladatkörét 4 mag fölé határozták volna nála, de ott sem érte el sosem a 100% kihasználtságot, csak visszafogott....Muerte-val ezt már megbeszéltük, és a vga húzás ott nem is volt végzetes, nem volt kihasználva) -
kdavid23
aktív tag
válasz
HDAdriano
üzenetére
Nagyon jó gépek. Ár-érték arányban a legjobbak. Nekem is volt mindkét típus. Semmi bajom nem volt velük. Annyi, hogyha nem szereted a 'rubberized' felszínt, ne válaszd a 15 colos p751tm-et. Én is rtx2080al vettem leggyengébb CPU-val alap rammal és hdd-vel, os nélkül. Sok sikert!
-
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion
üzenetére
Húzd lentebb kicsit az órajelet Inspectorban amíg ilyen melegek vannak,az a 85°C nem túl egészséges az 1080-nak hosszútávon,bár lehet nem oldja meg mert a fesz marad a gyári,ezenkívül az egy ősrégi Acer betegség hogy elengedi,sőt túlengedi a hőfokokat a bios,mire végre a ventik fentebb kapcsolnának.
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte
üzenetére
Csak a PredatorSense, de ott csak max fordulatra tudom tekerni, ott nyilván jobb a hőfok, de úgy nem akarom használni.
Persze így csendes nagyon, ami kiváló, de a hőfok nem jó így. Felraktam az új build-et a win-re, mert az Xbox game pass PC csak azzal megy, de azóta az XTU meg az AB meghülyült. Az AB-t egyátalán nem tudom használni, mert a curve bugos lett és beállítás után a közepénél hirtelen egy függőleges egyenesre módosítja a görbét (ki is fagy a gép, ha így akarom hasznákni), az XTU-ban meg az advanced fül kiürült, plusz az UV sem stabil a korábbi -155mV-on, csak -140-en. Mikor jók voltak ezek a progik, akkor a gpu 80 fokig ment el csak automata ventiknél is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- LENOVO LEGION PRO 7 16" WQXGA i9-13900HX RTX 4080 32GB 2TB NVMe SSD MAGYAR VÁSÁRLÁS/SZLA/BILL.
- teljesen ÚJ Apple MacBook Neo 256GB Silver ! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 16 Plus Pink 128GB használt karcmentes 94% akku (316 ciklus) 6 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 17 /iPhone17e / iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- 27% - ÚJ Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / Adaptive-Sync
- Lenovo X1 Yoga G4 i5-8265 számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Lehet, hogy Maxx-nek el kellene hoznia... 

/bolt már bezárt végleg ahol véve lett és cég névre lett vásárolva/