- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
daeyvd44
tag
válasz
KFORboy #46895 üzenetére
Ez egy jó kérdés. Biztos van oka, amiért rátették. De logikus magyarázatot nem tudok rá mondani.
Egyébként MX4 helyett milyen másik, esetleg jobb minőségű pasztát tudtok mondani? Annó a PC-mnél próbálkoztam Thermal Grizzly Conductonaut-al, de igazából rosszabb eredményt hozott mint az MX4. Mást nem próbáltam, pedig találtam párat, csak ugye olyan pasztát nem igazán szeretnék használni ami ezüst részecskéket tartalmaz vagy esetleg folyékony fém, mert azokat nagyon alaposan kell felhelyezni, hogy véletlenül se érintkezzen mással.
-
válasz
KFORboy #46315 üzenetére
Hidd el nálam is szökőévente van ilyen.
Különben meg csak a sárdagasztás;
-komponens optimalizálás: azaz cigánykodás a beszállítókkal, hogy adják olcsóbban a szaraikat
-gyártási folyamat egyszerűsítése mit lehet még kispórolni és egy dróttal helyettesíteni, hogy működjön még a szarunk
-rendszer karbantartás jaj nézd már meg miért nem megy ez a szar nyomtató már megint, miért nem érzékel a gyártósori szenzor
-technológiai elemzés tegyünk javaslatot arra, hogy kit lehet még kirúgni a gyártási folymatnál -
válasz
KFORboy #46310 üzenetére
Jártam már én is így. Kellett egy célhardverbe egy videó jelfeldolgozó, a gyári XiLinx ami 1700$ volt és szükség volt 16 db-ra. Teljesen érintőlegesen említettem a kínai kollégának, hogy mit keresek, hátha tud jobb árat. Mondta, hogy ismeri már "problémát"
és ha elküldöm a lábkiosztást akkor a RockWell-es kolléga utána jár, hogy mit tehet az ügy érdekében. Egy hónap múlva itt volt előttem a tálcán 900db (!!) chip mert ez volt legkevesebb amit lehetett rendelni, egy XiLinx árának a feléért; 1030$-ért.
Erre elkezdtek nyünnyögni a megrendelők, hogy nem lesz a kínai chip olyan jó, stb-stb. Csak jelzem, hogy azóta mint a 6 db XiLinx-el legyártott proto már beszart, a 16db bemutatódarab tökéletesen működik és azóta már lement egy 300-as megrendelés is, abból talán 1-2 döglött meg (gyanítom az is user-error miatt) -
válasz
KFORboy #46308 üzenetére
Az okfejtésedben lévő gyakori feltételes mód használata azt sugallja; tehát nem működik
Még az az egyszerű dolog sem működik, ha egy ellenállás teljesítményét meg akarjuk növelni akkor párhuzamosan kötünk kettőt (persze Ohm törvényét figyelembe véve) mert az a qrva áram meg fogja találni még a lepkefingnyival gyengébbet és abból csinál izzószálat -
echterion
nagyúr
válasz
KFORboy #46105 üzenetére
Erre itt nem hiszem, hogy tudunk megfelelő választ adni. Szerintem írj nekik egy mail-t (valami másik címről, nem arról, amit később megadsz nekik) és kérdezz rá, hogy ilyenkor mi van, ha a gép később bekrepálna. Azt utána tudod használni mankóként. Esetleg úgy fogalmazd meg a konkrét problémád, hogy később be tudd úgy adni a gépet, hogy ezeket nem írod le és ha problémáznak, akkor a korábbi levélváltást tudod feléjük mutatni, ha esetleg abban neked kedvező választ adtak.
-
MR007RM
addikt
válasz
KFORboy #46082 üzenetére
Nálam 3év alatt 22% elhasználódást ír az akku az Aida-ban. Lehet nem igaz, de ennyit ír. A kékhalál lehet Windows hiba is, az akku túlzott leszívása is szerintem, bármi be tud hülyülni, főleg ha valami régi, tesznek róla hogy gondod támadjon az új frissítésekkel, úgy hogy kezdetben észre sem veszed, mert nem jelez hibát semmi.
-
válasz
KFORboy #46082 üzenetére
Sajnos ez belefér. Ha valami miatt nem tudnak ezek a gamer gépek eleget felrántani a tápból, akkor hozzányúlnak az akkumulátorhoz. Nézd meg, hogy rendesen be legyen dugva a gépbe a töltőnek a dugója. Illetve azt nézd még meg, hogy ne forrósodjon maga a dugó fém része.
-
Devily
tag
válasz
KFORboy #41948 üzenetére
Stressz? Teszt!
Sziasztok!
Hamarosan megjön az új lapos. Végül egy Asus Scar III lett a befutó. Megvan már alá a Kryonaut paszta is. Mielőtt átkenem, szeretném megnézni, hogy a gyári gitt mit tud.
Milyen programokkal, milyen módon tudom legegyszerűbben tesztelni? Nem szeretném a világ összes tesztjét futtatni, csak egy nekifutásra meg szeretném nézni, hogy mi a szitu, ha meg van hajtva a vas.
Köszi!
-
Frawly
veterán
válasz
KFORboy #40969 üzenetére
Nem tudom mit akarsz ezzel mondani. Nem értesz vele egyet? Mondom, nem tudom, olvastam csak, hogy gond van a hűtésével, amit néhány ember azzal hozott összefüggésbe, hogy az alján nincs elég szellőzőnyílás. Lehet nem igaz, nem tudom, nincs még ilyen gépem, nem tudtam élőben sem megfogdosni. Azért is kérdezek itt, hátha van ebben a topikban vele valakinek tapasztalata, vagy ebben az árkategóriában tudtok jobb gépet ajánlani, vagy némileg gyengébb specifikációkkal rendelkezőt, de akkor meg megbízhatóbbat, amivel van tapasztalat.
-
HDAdriano
tag
válasz
KFORboy #40737 üzenetére
Drivereket a CLEVO oldaláról szedtem le azok jónak mondhatók?
Most össze vissza csinálja, már játék alatt is. Bootolás előtt meg már nyomott egy File check-et is a rendszer..
Hát ha nincs más választásom újra rakom a gépet.. Ha meg nem oldja meg akkor elnézek a mesterhez ha már ennyien javasoltátok..
Esetleg a BIOS kavarhat be? Tudtok adni esetleg egyet, megpróbálom majd azzal is (garancia ezzel nem megy el ugye?) -
Muerte
Topikgazda
válasz
KFORboy #40522 üzenetére
Mindig és minden relatív. Azon a szép nagy kerek fejeden,ha csak egy hajszál van,az baromi kevés,de ha a vasárnapi ebéded tányérjában van,akkor baromi sok.
Laptopoknál dettó ez a helyzet,kinek mi a fontosabb tényező,az szerint választ "párt" magának,olyan hogy hibátlan meg tökéletes,olyan nincen ezen a világon.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
KFORboy #40517 üzenetére
Átlag mindig rossz...,fátylat rá
Raymond: Ott van mondjuk az AC Odyssey,proci/ram nagyon is számít neki,a noticsekk mutat 18%-kot az 1650 javára,aztán BF5 ahol szintén számít a ram/proci mutat
+32%-kot,aztán BL3-ban mutat +46%-kot.Ekkora szórás nem létezik,ha azonos driver,proci/ramokkal mérnének.Számomra ott egyedül a szintetikus GPU/CPU pontszámok amik valamennyire is értékelhetőek,a többinek én nem hiszek,mert eltérőek a konfigok. -
KFORboy
senior tag
válasz
KFORboy #40027 üzenetére
Bár senkit nem érdekel... de nem akarom rontani az Y530 renoméját :"D
A probléma még aznap este megjavult, úgy totál random, magától.
Valószínűleg ment a háttérben valami szokásos Winfo$h driver magic telepítés ugabugha whatever és mire révbe ért addig szopórollerezett... pont akkor mikor észre is tudtam venni, hogy sírásra álljon a szám.Tehát ha valakinél eljő is jönne, a legjobb HOTFIX rá a türelem !
-
zsolti75
senior tag
válasz
KFORboy #40027 üzenetére
Ha van gyári win10 licence-d javaslom töltsd le a usbrecoverycreator-t, töltsd le a géped típusának megfelelő legújabb windows-t és telepítsd újra! Ha nem engedi letölteni, mert már volt letöltve, akkor kérelmet kell küldeni a supportnak. Általában 1-2 órán belül megkapod az engedélyt, de ehhez lenovo ID és beregisztrált gép kell.
Én a hétvégén húztam újra a win10 frissítések miatt szoktak a driverek meghülyülni jelenleg én ki is kapcsoltam az update-et a francba, csak a vantage-nak engedek drivert frissíteni. -
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
válasz
KFORboy #39576 üzenetére
Kié?
Itt volt már olyan hónap is, mikor 990+ kW volt a havi fogyasztás. Átlag ilyen 6-800+ kW a havink. 2 villany bojler, ipari gépek, sok hűtő, TV-k, meg minden szír sz*r...szóval nem is sok az a "havi" fogyasztás.Az évi az MWh, nem kWh
Program jó, mert óra is azt mutatja. -
MR007RM
addikt
válasz
KFORboy #39363 üzenetére
"És nem, nem karcsú ez a VGA... .."
Korábban egy gtx 980m vga kártyát használtam ami nagy áttörés volt az elődjéhez képest. Akkoriban (másfél, két éve) vettem meg a Middle-earth: Shadow of War nevű játékot. Nos átlag 40-50fps között mozgott v-sync nélkül. Ha 1050ti kártyáról van szó a 980m kb 20%-al gyorsabb, de ha nem is annyival akkor is gyorsabb, az 1050ti és 1060 között teljesít. És gondolom lehetne sorolni hasonlóképp mi mire képes. (Mint ahogy a múltkor mikor 60Hz kijelzőre mondtam hogy ha valakinek nem telik jobbra azzal is meglesz) A kérdés jelenleg kinél mi az ingerküszöb ebben a topikban, mivel játszik, mikor gaming laptop alatt értekezik.
Nálam elég lanyha mivel nem vagyok megszállott csúcsra törő, de nem mindenki van így vele. Vannak olyan játékok ami azért eléggé kifektetheti, erős kompromisszumos beállítást igényelve még csak-csak, viszont új gép vásárlása esetén a legtöbb ember olyanra úszik ami a jelen kor követelményeit még simán tudja, vagyis kompromisszum mentes élmény nem gond legalább a vásárlás évében. -
válasz
KFORboy #39371 üzenetére
Igen, épp most veszek egy fényképezőt meg van akciókamerám, a mostani Acer V15 Nitro laptopomban van kártyaolvasó, de az új gamer szériákból ezt rendre kihagyják ahogy látom, az Acer is elkezdte elhagyni.
Garanciától nem félek igazából, mert egy hogy cégre venném, s így csak egy év járna hozzá, kettő hogy Szlovákiából venném és innen azt hiszem Csehországba küldik ha garanciáztatni kell, attól meg nem tartok.
-
echterion
nagyúr
válasz
KFORboy #39363 üzenetére
Nem állok én bele semmibe, nekem 8, ki mire költi a pénzecskéjét, de arról nem fogsz meggyőzni, hogy minden játék megy fullhd high-on, mert volt ilyen vga-s gépem, lányom gépébe is ilyesmi kártya van, egy WoT-on, WoW-on, amik nem mai játékok is komoly kompromisszumokat kell kötni, akkor a Witcher 3 és társainál még inkább ezek jönnek.
Az UV-vel óvatosan, nekem most krepált be a gépemben az áramellátás: eddig 4 GHz-en használtam -154 mV-on, tegnap este -144 mV-ra raktam 4,1 GHz-en, aztán FS alatt lekapcsolt, azóta nem lehet feléleszteni.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
KFORboy #39097 üzenetére
Azt értem,én csak erre reagáltam:
"Bár szerintem Dell-nél is ugyan ez lett volna, hogy le kellene adnom az egész gépet egy nyomorúlt HDD hiba/csere végett és majd 1 hónap múlva mehetek érte..."
Az egy hónapos várakozás az Acernél is divat volt régen,mert kiküldték a gépeket Brno-ba,jelenleg nem tudom hogy mi a helyzet feléjük,de lehetséges hogy alaplapot még mindig csak ott cserélhetnek.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
KFORboy #39089 üzenetére
Dell-nél nem úgy működik a gari mint a TMX-nél,be is b.szna,ha úgy működne..
1.Ha NBD van a gépre akkor nálad helyben megcsinálják,akkor amikor te mondod,akár alaplap cserét is.
2. Ha olcsóbb és könnyen szerelhető alkatrész,mint pl.hdd,akksi,billentyűzet,akkor azt is kérheted opcióként hogy küldjék ki futárral az alkatrészt,a hibásat átadod neki (ha kéri) és kicseréled magadnak.
3.Beballagsz akármelyik szakszervízbe,Humansoft,Getronics etc. és ott megcsinálják amit kell.
Három napnál tovább még akkor sem kellett várnom,mikor Mexikóból hozatták az M17x-be a CCFL kijelzőt,mert már csak ott volt még egyetlen 1 db készleten,aztán a Clevo 7970M azt is kinyírta az inverter miatt és kaptam RGB led-et amit már nem bántott (5 év gari volt a gépemre). -
MaxxDamage
félisten
válasz
KFORboy #38842 üzenetére
712.8k pontosan amit levásárolhatok.
Ha nem lenne olyan ajánlat ami érdekelne, akkor kp. vissza lenne.Asus írta.
Önnek a készülék vásárláskor kapott számla ellenértékben biztosítunk levásárolhatóságot.Asus nem ad vissza pénzt konkrétan, azt a nagyker intézi megszűnt bolt tulajjal rendezve.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
KFORboy #38721 üzenetére
Eddig nem fordult elő hasonló (kop-kop)
Használt gépet csak úgy veszek, (ha azt veszek) amihez adnak számlát és gari könyvet is a többi gyári tartozékok mellett.
Elnézve az új árakat, 7-800k már egy jó gépet ki lehet hozni és az full nevemen lenne és bontatlan lenne, vagy megbontják? -
MR007RM
addikt
válasz
KFORboy #38365 üzenetére
Veled nem volt vitám, de belém kötöttél. És persze az utolsó szó mindig fontos. Várd csak meg MaxxDamage számításai bejönnek-e. Nekem ez a történet nem kerek, fogadd el. És nem fejtem ki jobban, minek, Muerte már kifejtette korábban. Olvass vissza! [link], [link]
Én emellett nem veszem be a szervizesek hozzá nem értését. Szívem joga. Nem hallottad aminél nem voltál ott, csak egy sztorit az egyik oldalról. -
MR007RM
addikt
válasz
KFORboy #38362 üzenetére
Figyu, attól hogy frankó képeket nyomsz be és teleoffolod a topikot még nem leszel nagy fiú. A stílusod téged minősít.
"Meg az is redben van, hogy egyedül mész szembe egy nyolc-sávos autópályán... De mindenki más a hülye és nem te a helikopter."
Ezt sajnos nem értem, de nem baj hülyézzél csak nyugodtan. És ha valamit nem értesz akkor fejtsd inkább ki, de ha lehet mehetne privátba a többiek miatt! -
válasz
KFORboy #38295 üzenetére
Én Starcraft2-ben benne vagyok. Úgyse győz le senki sem, még 1v2-ben sem, még úgy sem, hogy már fél éve hozzá se nyúltam a játékhoz. S csak a jobb kezemet fogom használni, billentyűzetet nem, sőt, inkább egér helyett touchpaddal nyomom majd ... nem. Érintőképernyőt fogom használni
[link] -
-
MaxxDamage
félisten
-
Yeffy
veterán
válasz
KFORboy #37784 üzenetére
Semmivel. Kb ket evente eloveszi egy kicsit a WoW-ot, es ennyi.
A grafika ezert nem kifejezetten fontos, sot. Egy alap integralt szerintem megteszi neki.
Altalanos, meg multimedias felhasznalasra lenne.Igen, tudom, gondoltam, hogy ez kemeny dio, azert is irtam ide, hatha ti tudtok valami okosat mondani.
A 8-10 evre en is felhuztam a szemoldokomet kicsit, de hat na... most mit mondjak.
Igen, eleg kar, hogy a TP mar nem olyan, mint regen, de ez kb mindenre igaz, gondolom pl Latik is jobbak voltak regen, vagy ProBook-ok, EliteBook-ok, stb.
-
válasz
KFORboy #36914 üzenetére
Valami ilyesmim volt régebben, lehet nem pont ez. A kettőt össze kellett keverni és úgy állt össze egy kis idő után elég keményen. Sejtem hogy nem lehet olyan jó mint egy forrasztás, mondjuk azért még valahogy letesztelem valamin hogy viszi át a hőt felületről felületre. Hőcsövet még nem kentem vele. Sajna jobb ötletem nincs.
És talán úgy fogom hogy az egymásra tett csövek ne takarják teljesen egymást, legyen terület másfele is hűlni. Csak agyalok.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
KFORboy #36032 üzenetére
Jahm, ez ilyen.
Én tettem érte, hogy elérjem a célom.
Komplett lapos még idén gyártói garis, lap meg külön 2020 elejéig (arra ügye kaptam 1 évet, a csere miatt) még jó, hogy így meg tudtam oldani / beszélni a gyártóval / szakszervizzel az MB cserét. (nem lehet olcsó egy ilyen laposba az MB 250k biztos van egy új) -
MaxxDamage
félisten
válasz
KFORboy #36030 üzenetére
Én is MB hibás gépet vettem (szinte új ~5 nap futási idővel) még szerencse, hogy gariba cserélték (külön kérésre)
Kizártnak tartom, hogy bárki megengedné vásárlás előtt, hogy szétkapod a lapost és átnézed belülről minden OK
Ezért ha bármit veszek használtan (még ha bontatlan is) akkor gari legyen rajta! /különben kihagyom és inkább boltba veszem meg kicsit többér/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen monitort vegyek?
- BMW topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest