Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Te például?

-
matyee
őstag
válasz
Muerte
üzenetére
Kezd nevetséges lenni a mostani BGA-s piac... Bár tény, hogy elfogult vagyok kicsit (de az is inkább a tapasztalatból jön) és jóideje kihagyom őket, de mostanság többet látok megsülni, mint rendesen működni... gpu oldalon a tdp csökkenés miatt megússzák a gyártók, úgy szállnak el cpu oldalon... már a 6/7700hq-val sem bírkóztak meg, a 8-as sorozat ezek után már kész katasztófa... aki kiérte a véleményem, mindenkit lebeszéltem róla... és ez még csak kezdet, mert jön a trendi laposítás...
itt lenne az ideje felfogni, hogy nincs ingyen vacsora... -
-
-
Muerte
Topikgazda
ASUS ROG G703GX -RTX 2080 Core i9
100°C-kos a proci Firestrike alatt...MaxxDamage:Ilyen cserét ajánlanak,ne fogadd el,mert 5 perc C3 és vészleállás lesz

-
matyee
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Nekem sima macbook 12-es retinám van, de eddig semmi baja a billnek - kopp-kopp. Az tény, hogy ha szösz, morzsa, kosz stb megy bele, akkor máshogy jár, ragad stb... Amúgy pont a bill zseniális a korábbi verzióhoz képest, igaz én az átlagnál érzékenyebb vagyok erre, de sztem normál körülmények között is érezhető. Persze a korábbi sem volt rossz egyáltalán.
-
-
Freddycom
őstag
HP hátizsákhoz:
Ez a külső akksi, ami benne van, a power delivery 2.0-t támogatja vajh? A laptopomhoz való adapter az alábbi paraméterekkel rendelkezik, type-c-n keresztül töltöm.
Azt látom, hogy type-c csatlakozó nincs a külső akksin, de átalakítóval működhet, nem?
Már csak a 22,4 Ah-s külső akksi miatt is megvenném bakker.

-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Minden vízálló amiben megáll a víz! Nem?

-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Szerintem az anyaga legalább cseppálló,beleférhet egy 4 cm-es gép is-de majd kiderül,megírja,aki rendelt ilyen géphez.
-
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Olyan nincs,hogy nincs rá garancia.
thomasvold : láttad a képek között a vízálló lepelt,amit rá lehet húzni a hátizsákra?
-
thomasvold
őstag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Igen, azt írtam, hogy egy hátizsák lehet jobb lett volna és a vízállóság sem utolsó szempont.
Szakmaibb téma, arról mit gondoltok, ha a gyári 2400 mhz-es RAM-okat kicserélném 3200 Mhz-esekre. Úgy tudom a Ryzen szereti a gyors RAM-okat és minimum FPS-ben lenne nagy előrelépés.
A 16 GB helyett belenyomnék 4X8 GB-ot hogy mind a 4 foglalat ki legyen használva. -
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
thomasvold
üzenetére
Amit linkeltem,az hátizsák.Vagy én értek félre valamit?
-
thomasvold
őstag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Nem gagyi, a minősége jó. Csak lehet egy hátizsák jobb lett volna és árban is kb. ott van. A Predatorhoz kellett a 19"-os méret

Ez az: Natec Sheepdog 19"
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nem szép,az igaz,de legalább vízálló.Legalább nem látszik,hogy komoly gép lapul benne.

Azért a HP nem adja a nevét minden szeméthez.ha csak az akkut nézed,akkor is megéri.thomasvold : mi a baj vele?Gagyi az anyaga?
-
Mikulásbá
nagyúr
Akcijó!Hátizsák,akinek épp kellene ekkora,ja és beépített akkumulátor!!.......
[link] -
válasz
redband
üzenetére
Figyu! Legyen bármi amivel jössz, támaszd alá. Ne álmodozz, meg ne egy levegőből levett hirtelen gondolat, bizonyítsd amit mondasz, vezesd le valahogy. Hidd el neki nem kell megmondanod mit hogyan, nálad sokkal jobban tudja mit mond, gondol.......nem rég vagy itt a topikban, jó dolog okoskodni de ne legyen mindegy miért, mert ha nem jól jössz ki az ciki.
Vele szemben meg súgom nem érdemes vitáznod, sem mosolyognod, nem érsz fel hozzá! Egyébként meg hogy ne legyen örök harag, én sem. -
csacsa007
csendes tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Vagy esetleg ez működne mokolas nélkül?
https://www.laptopscreen.com/English/model/ASUS/ROG~STRIX~GL503VM/?hash=387930 -
csacsa007
csendes tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ezzel mondjuk működne g-synccel megfelelő bios társaságában a gl502vmk?
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F192389136667 -
csacsa007
csendes tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
És ha egy 502vs biosát húzom rá, aminek gyárilag is van 120hz kijelzője? Úgy sem működne?
-
hszilard666
veterán
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Lehet csak szerencsés vagyok!

-
steelsec
aktív tag
válasz
KillHates
üzenetére
Olyan 13 mas macbook pron dolgoztam mostanaig de vegre lecsereltem egy MSI GS40 -ra. Egyszeruen nagyon lassu volt munkara, par kolleganak vannak 15 osok meg parnak az ujabb 13masok, de osszevetve a kis MSI vel azonos dolgokban (Docker kontenerek) Jetbrains indexeles, ami a munkahoz kell a macek rendre gyengebbek.
Van 2017 es iPad pro, felesegemnek vettem, szereti hasznalni rajzolgatni meg tok jo amikor utazunk azon nezni filmeket, de azert amikor a megrajzolt dolgokon kellenek meg utolso lepesek azokra atteszi a windows laposra mert mident nem lehet megcsinalni, es ott a gond hogy eddig nem sikerult azonnali sync-et csinalni iclouddal... biztos van ra megoldas vagy nem tudom, de nem talaltam hogy hogy tudsz 1 filet azonnal syncelni hogy tudd folytatni a munkat mashol, ha most kellene venni erre a celra valami Huion GT-220-at es meg egy valami tabletet.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Rev 3 is hullik csak mondom

Ezért nem vettem 2018-as air-t. -
hszilard666
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
Nincs baj már a cserélt billenytűzetekkel, mert nem ugyanolyat kapnak a 2016 os gépek mint amivel kijöttek a gyárból hanem már a rev2 es mechanikát. Pár tucat gép átment 2018 ban a kezem között 2016-18 között és egyikkel sem vol a javítás után gáz, valamint én is ilyen gépet használok. Hibátlan!

-
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Van egy 2015-ös brutál CTO MBPR 13-asom, már majdnem elcseréltem egy 2016-os touchbar-ra, aztán megkérdeztem pár almás felhasználót és óva intettek tőle! Mondták, hogy elképesztően kényes a billentyűzete, kb egy-másfél évet bír és cserélni kell, viszont az Apple csak egyszer cserélni, utána meg zsebbenyúlós, mert egyben van a komplett topcase: akku, bill, egér
Úgyhogy marad az öreg "vastag" 13-as
Legalább van rendes USB-portom 
szerk:
A Triton 700 szerintem ugyanolyan zsákutca mint a Zephyrus. Szerintem keress egy kicsit vastagabb masinát... -
válasz
hszilard666
üzenetére
Tényleg katasztrófa az iOS fájlkezelése. Amolyan "stand-alone" eszközzé teszi hardvert.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Szintén zenész ipad 3-al, 9-es ios-en ragadva.
10 éve hajtok egy macbook pro-t és nem bántam meg, sőt imádom. (persze játékra van asztali vas)
Amikor vettem, még a környékén se járt senki minőségben és tudásban. (a thinkpadeket leszámítva)
Lényegében azért is járok ide mert a mostani macbook pro lineup önmaga elcseszett paródiája lett és ebben vastagon benne van az intel szerencsétlenkedése is. (meg persze a pofátlan árazás)
2016-ban is nézegettem már hogy na talán majd most cserélem, de évről évre egyre gázabb az egész, és még az ára is ugrált felfelé..És mivel az asszony munka jelleggel újabban bitorolja az asztali gépemet is, így váltanék valami jó gamer notira ami relative vékony, ugyanakkor játszani is lehet rajta este ha már alszik a gyerek. Meg az se hátrány, ha kimegyek egy céghez tárgyalni és elő kéne venni azért ne égjen már az arcom.
Mocskosul bele vagyok zúgva emiatt az Acer triton 700-ba. Kb az lenne az ideális jelölt. -
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Egyértelmű. Az apple mindig nagyon jól csinálta az erőforrások kihasználását, mondjuk ebben nagy szerepe van a homogén hardverek elterjedésének és a zárt rendszernek.
A lányomnak van egy ősöreg iPad2-ese amiben valami kis kétmagos 1 GHz-es proci muzsikál 512 MB rammal. Tökéletesen lejátsza még a HD-s videókat a Youtube-ról , 10-es iOS van rajta és hibátlanul meghajtja.
Amit viszont tróger dolognak tartok, hogy ugyanez a vas van a iPhone 4S-ban is és az csak 9-es iOS-t kapott, ami azért fáj, mert szoftverezettségben pont a 10-esnél van az áttörés... -
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Azon, hogy az Intelnek "sanyi" valahogy nem bánom.
A tualatin óta csak cukrozzák a taknyot, nem igazán tudtak áttörő technológiát felmutatni... -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Pocok256
üzenetére
Tudom divat utálni őket, de ebben nagyon jó úton járnak. És mivel övék a kontroll mind hardver mind szoftver terén, a legtöbb esetben ott lesz a teljesítménye. Másrészt én már 2004 óta követem az apple dolgait amikor az átlag magyar azt se tudta eszik vagy isszák
, de amiket a keynote-okon bemutatnak az többnyire ottvan a valóságban is. Erre mindig is kényesen figyeltek nehogy megkérdőjelezhetőek legyenek.
Amúgy már kint van a cucc tavaly óta.. Szerinted ha kamu lenne nem ezen csámcsogna mindenki?
4k video edit
Ars Technica A12 cikkje -
Pocok256
veterán
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Nagyon nehezen hiszem én ezt el holnap utána nézek pontosan. Mert durván Apple bullshit szagot érzek....
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
"Lehet, hogy valami speciális algoritmus futtatásában lenyomja az A12 a 8750-et, de erős kétségeim vannak, hogy x86-x64 környezetben labdába tudna rúgni egy modern i7 mellett..."
Nézz utánna! Meg fogsz lepődni mi mindenben beérte már a 6 magos intel mobil cpu-kat nevetséges fogyasztással is! Olyan a szitu mintha egy atom püfölné a 6 core mobil i7-est. Mi lesz majd ha eleresztik neki a tdp-t és nem egy 5mm-es házba lesz be paszírozva mint most az ipad pro esetében? (vagy beraknak 2-3 db-ot egy laptop házba)
4k videót simán vágnak vele és meg se rezzen. Vagy 3gb-os photoshop file-t is lazán kezel akadás nélkül ami azért nem semmi. Vagy autocadben egy fél városrészt kitol a kijelzőre.
Na ezért lesz hamarosan sanyi az intelnek az almás vonalon.
[link]
Nagyon haragszom az apple-re sok okból kifolyólag, de a chipjeik odavernek. -
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Hát, szerintem amíg nem oldják meg a cserélhetős akkupakkos szabványt addig vicc a több órás pihenős töltögetés... A keleti blokkban meg kb annyira spontán lesz a nyaralásod mint az anyakirálynő délutáni zsúrja... Azaz csenti pontosan matekolhatod ki előre, hogy mikor merre mehetsz

-
válasz
redband
üzenetére
Nem kell vennem, van.
Lehet, hogy valami speciális algoritmus futtatásában lenyomja az A12 a 8750-et, de erős kétségeim vannak, hogy x86-x64 környezetben labdába tudna rúgni egy modern i7 mellett...Ez valami olyasmi, amikor valami új trendi villanyautót hasonlítanak össze egy komolyabb V6-ossal. Szépen hozza a V6-os teljesítményét, közben nem büdös, nem hangos. Aztán csak annyit mondok; indulj el ezzel európai kőrútra... A fél nyaralásod a töltőállomások árnyékában fogod tölteni, ha éppen nem fogod trélereztetni a mert lemerült valahol Románia közepén...
-
Dhampir
félisten
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ezelőtt melyik volt az utolsó "púptalan" mobil Intel proci széria? A Kaby Lake?

-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Lehet, hogy ennek a púposságnak van valami tudományos alapja?
És csak mi vagyunk olyan hülyék, hogy háttal ülünk a moziba? 
-
matyee
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Én alig tudom elhinni, h az intel ilyenre képes... ez már kezd az alja lenni...
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Crysis 3-at tolj vele maxon aztán jöhet a HWiNfo screen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nem semmi,ilyet nem tudtam volna elképzelni,hogy elő tud fordulni még napjainkban

Ilyenkor ha ezt a képet elküldik Inteléknek mi van? -
Muerte
Topikgazda
válasz
thomasvold
üzenetére
Én azt nagyon jól tudom,(vagyis remélem
),de meg kell győznöd a kétkedőket.
Amiket futtattál,csak a GPU-t stresszelte 100%-kon,a proci csak malmozik Uniginben,láthatod te is a %-kos kihasználtságnál. -
thomasvold
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Túl sok alatta a fogkrém

(#34327) Muerte: Igaz, így a hőfokok sem mérvadóak, mert nincs 100%-on nyaggatva a proci. De egy specifikus teszt teljesen más, mint egy játék vagy benchmark.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
thomasvold
üzenetére
Köszönjük a teszteket!

Annyi a probléma,hogy ebből így semmi nem derült ki
Ahoz hogy tudjuk mit tud a hűtés,(közösített hőcsövek esetében) egyszerre kell terhelni maxon a CPU/GPU-t.
Van egy adott Inteles mérési eredményünk amit össze szeretnénk hasonlítani a Te Ryzen procis gépeddel.
Ehez ezt kell tenned:
Elindítasz egy GPUz-t,sensor fül,kijelölöd jegyezze meg a maximális hőfokokat,leteszed tálcára,(alul lesz a CPU temp) ,vagy ha jobban szereted mehet egy HWiNFO,sensor only módban,a tálcán.
AIDA64-ben Eszközök-Rendszer stabilitás teszt-Stress CPU/FPU/cache bepipálva és start.
Ezután elindítod az Unigin Heaven-t is közben,tehát a két program egy időben fusson.
Bőven elég 10 percig,nem kell órákig kínozni a vasat.Aztán kell egy screenshot a GPUz-ben látott hőfokokról,vagy a HWiNFO-ról.
Az Inteles eredmény a két stressz teszt végén: GTX1070: 72°C, 8750h: 91°C volt,arra vagyunk kíváncsiak nálad ez hogy alakul. -
thomasvold
őstag
Lehet már nem releváns, mert lenyugodtak a kedélyek, de azért csináltam pár tesztet természetesen a teljesség igénye nélkül.
Tehát egy Acer Predator Helios 500-as gépről van szó, asztali Ryzen 7 2700-al és Vega 56 GPU-val.
A benchmark programok pontosan egy óra hosszáig futottak, extreme/ultra beállításokkal, kivétel a superposition, mert ott nincs végtelenített lejátszás, ezért a 17. scene-nél készítettem a képet.
A Shadow of the Tomb Raider szintén maximum grafikai beállításokkal, egyedül az SMAA nem volt 4X-esre, csak 2X-esre véve.
Heaven benchmark:
Valley benchmark:
Superposition benchmark:
Shadow of the Tomb Raider:
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Most már mindegy. Egy SanDisk 64GB lett írásvédett, olyat nem akartam. Ez jó árban volt. Ahogy megjön rögtön telenyomom adattal, ha kisebb lesz 1GB-al a kapacitás, megkapják.

De ha jó minden, akkor rögtön veszek még vagy 20-at.

-
válasz
Raymond
üzenetére
Ok, de közben nézem hogy sok ilyen árfekvésű találat van.
Na mindegy rendeltem egy 512-est paypal-lal. Jött visszaigazolás. Velük még nem szívtam sose. Meglátjuk, ha megjön majd beszámolok róla.

Nem izgulok nagyon, ha átvertek vissza fogom kapni a pénzem abban biztos vagyok.
-
Raymond
titán
Termeszetesen atveres, meg kerded, $20-ert?
Egyebkent 5 napja mutattak be az elso 1TB mSD kartyakat (Micron es Sandisk), majd valamikor Q2-ben lesznek kaphatok, a Sandisk-re $449-et irnak.Szerk: nezem hogy az 1TB csak a leirasban van optimistan, a menuben 512GB-ig valaszthato, de az is gyanusan olcso $36-ert, a 256GB-osok kerulnek 2x ennyibe EUR-ban.
-
Raymond
titán
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Az aktualis vekony gamer gepeknel (GS65, Aero 15/X, Razert 15) nincs, de igaz hogy a Zephyrus S-nal van ahogy Mikulásbá irja.
-
Raymond
titán
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Egyik ilyen vekonyban sincs mert akkor nem lenne Optimus es hiaba a hordozhato meret, az akkuido 2-3 ora lenne max.
-
Mai napi ajánlott könyvünk: Litz József - Hőtan
A Mechanika II. és Hőtan kísérleti fizikai alapszakkönyv és tankönyv tárgya a deformálható testek mechanikája, továbbá a hőmérséklet és az állapotegyenletek, a kinetikus gázelmélet, a termodinamika, a statisztikus fizika, a kémiai folyamatok, a fázisegyensúlyok és a fázisátalakulások, az alacsony hőmérsékletek, a transzportfolyamatok és az irreverzibilis termodinamika elemei. -
thomasvold
őstag
Ma délután lesz időm pár játék és szintetikus tesztet csinálni. Már ha ilyen parázs vita folyamodott itt le...

-
csacsa007
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus ROG Strix GL502vmk 60hz kijelzőjét cserélném le egy 120hz-es g-syncesre. Hol tudok ilyen panelt beszerezni, illetve fog működni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- nVidia tulajok OFF topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BMW topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Apple MacBook Pro 13" M2 (2022) 8GB / 256GB asztroszürke
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

itt lenne az ideje felfogni, hogy nincs ingyen vacsora...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)