Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Muerte
üzenetére
Volt lapcsere (észreveszem a nyák színe is más és megfelelően megy minden - értéket (freki.) tekintve is más mint volt)
Hivatalosan is letölthető [link]
Meg ITT -BIOS-Mods.com- is megtaláltam pl. a 304-es BIOS verzió a G752VSK -hoz.CPU FAN (RPM) állítható (manual/csúszkával) amúgy és 4350rpm a max. (amit mutat HWiNfo)

[link] - [link]Lehet rárakom a 304-es BIOS-t (hőfokok jobbak pár fokkal) és a G-Sync fene tudja miért tűnt el...
FD-s technikus azt mondta, hogy az Asus-os teszten minden pipa volt / OK és nem nézte külön a G-SYNC van-e vagy nincs.Ja és lap hiba az volt, hogy a CPU fesz / VRM szabályzás volt nem megfelelő... (lényegét tekintve)
Ezt a szerviz technikus is megerősítette. Berendelték az új lapot, megérkezett, cserélték és tesztelték (sokat!)
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Raymond
üzenetére
Azért jelent az valamit,nálam is egész mást mutat 4000-es RPM a 3500-hoz képest.
Meg gondolom megpróbálták nagyon patent módon összepakolni,ezekből születethetett a -5°C,nem azért mert hibás volt a lap.
Ha ez alaplaphiba lett volna, és annyira király az a VC,akkor most -15°C-kot kéne látnunk. -
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Amikor először visszaküldték folyékony fémmel megkenve,volt 91°C a proci C3-ban,most lapcsere után 86°C lett.De még mindig az van,amit akkor is írtam,nem volt ott semmi túlfesz,az a hűtés még mindig csak annyit tud,mint lapcsere előtt tudott.Szerintem annyit csináltak vele hogy a prociventi fordulatszámán húztak.Az előző képeken 3500RPM-et láttam,amikor most megkaptad 3850RPM lett full load.Nem véletlen mókoltak a bios-szal,mivel nem volt más választásuk hogy lejjebb szorítsák a CPU hőfokot.
-
wanted5
őstag
válasz
szabofila
üzenetére
Ha másik tv-re / monitorra működik, akkor ne a laposban vagy a winben keresd a hibát, hanem azon a tv-n amelyiken nem működik.
Max: Ezek már jó számok szerintem. Ha valamennyire nyugtat, akkor a prime-furmark még az én gépemet is megfekteti, 95-fokra simán feltolja a procit, pedig nem volt még olyan játék ahol 70 felé ment volna akár a CPU, akár a GPU. Nyilván ennek sokkal rosszabb a hűtése, de a hardver is fényévekkel gyengébb.
-
szabofila
csendes tag
Sziasztok! A problémám a következő. Adott egy Dell g5 (1050 Ti)notebook aminek a képét szeretném kiterjeszteni a tv-re HDMI kábelen keresztül, de nem működik, se kép, se hang. A tv egy Panasonic plazma, a régi gépemről működött, sőt a másik tv-re sikerül most is. A gépemen win10 fut, a képernyő beállításokban látom a tv-t és a hangerő állításnál is. Mivel lehet probléma, és hogyan tudnám megoldani?
-
Balázzs
senior tag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Nekem ez a monitor nagyon tetszik: [link]
Jó pár hete lement 800 USD alá az ára, akkor remegett az ujjam a rendelés gombon.
-
válasz
Csupati
üzenetére
Azért furcsa, ha külső monitorral minden rendben megy, akkor be van üzemelve a kártya. Csinálhatnál új rendszert hátha win gond lesz. Arra emlékszem még, hogy a 980 hardverkulcsos beüzemelése után még kellett egy ThrottleStop alkalmazás is belőve, nélküle nem igazán akart futni rendesen, a Valley benchmark nagyon lassan pörgött valami miatt.

Az 1070-el ilyen problémáim nem voltak.És próbáld meg az alkalmazásokat az nv panel 3d beállítások kezelése menü alatt egyesével belőni a 980-ra, hogy ne tudja az igp-t választani.
Az is lehet egy bios chip átírás segítene a problémán.

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Oké a 120 Hz, de a G-Sync meglétének csak az egyik követelménye megfelelő képfrissítés
Szerintem nem lesz gond a meleggel
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ehhh... de jó, hogy beta-s BIOS-t raktak az új alaplapra...

A TV-n nyilván nincsen G-Sync, mert az monitor függő történet.
Most már csak a hőmérsékleteket kell lecsekkolni megint
-
Így már rendben lesz a G-Sync ? [link]
302-re raktam vissza BIOS -on belül. Felhívtam az FD-s technikust (aki csinálta a gépem) és az is azt mondta, hogy a 304-es verziót lehet kiadták/visszavonták (valamiért) és ezért nem elérhető hivatalos oldalról, így maradt a 302-s. Fel is tettem és az az állapot van, amit megosztottam fentebb.

Elvileg van most G-SYNC /TV-re kötve nincs persze, de lapos kijelzőn van/ [link]
-
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Csupati
üzenetére
MSI kártyák csak Optimus módban mennek,de az nem olyan egyszerű történet vga upgrade-kor,kell a megfelelő bios/firmware hogy működjön.
GT70 sorozaton belül is vannak eltérő modellek,tudnod kell a pontos típust és úgy tenni meg a szükséges dolgokat.
Pl.: [link]
[link]
Ha sehol nem találod meg a megoldást,az orosz fog segíteni biztosan. -
Csupati
őstag
válasz
Muerte
üzenetére
Gyári val csak HDMI re kötve hajtja , aztán mikor lefrisitettem 51D re és a frimware is frissítve 5.17 akkor sem volt hajlandó csak szintén HDMI re kötve terhelni a VGA-t. Ha jól tudom az Nvidia optimus lenne a felelős hogy meghajtsa a VGA-t ha saját kijelzővel használom.
-
Kicsit off-topik: Ki milyen külső monitort használ gépéhez? Kellene egy 24"-os, komolyabb kijelző.
60Hz-hez vagyok szokva, valószínűleg a 144Hz is már hatalmas különbség lenne, na de 240Hz??
https://www.tomshardware.com/reviews/alienware-aw2518h-240hz-g-sync-monitor,5283.html -
Muerte
Topikgazda
A Svet nevű orosszal vedd fel a kapcsolatot:[link]
Unlock bios kell a gépedre,(ha szoftveresen minden rendben van)
Nézted a mostani bios-ban van lehetőség kapcsolni,SG/PEG módba?
Illetve ha RM007-nek megvan lementve az ő unlocked bios-a,az lehet felmenne a te gépedre is,bár nem biztos. -
válasz
Csupati
üzenetére
Nálam ez van.
Amúgy akkor lenne olyan mint nálad, ha nem használnék külső monitort. És ja de ha azon használom csak.
Nem tudom mit mondjak. Lehet elromlott a laptop kijelződ. Azért nagyon csalódtam a topikban hogy csak én szóltam hozzád. Sokan úgy tesznek mintha nem értenének hozzá, pedig nem igaz.
Keresd meg privátban KillHates-t, vele konzultálj, nélküle itt semmi nem lenne! Az egyetlen ember akire számítani lehet mindenben.

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
De teljesen igazad van. Én egy 144 Hz g-sync monitort vettem tanácsra. Nos ebből van a 60 Hz g-sync nélküli dolog, mert persze a vga nem tudja a g-sync módot, de mindegy mert nekem így is nagyon jó. Nem vagyok kicsinyes, egyszerűen nincs panaszom arra amit kapok.

-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Jaja, sajna nem megy (winflash.nlk /nodate) cmd-be (rendszergazdaként futtatva) program elindult 1x de teljesen "új" verzió és csak netről lehet letölteni (keresni) új verziót (BIOS filet). Nem olyan mint a régi hogy én választom ki mi akarok feltenni. (parancs beírással) -VGA BIOS-t csináltam már párat full parancssorral cmd-be és az 1000x könyebben megy...-
Leszedtem másik verziót, de azt nem lehet telepíteni. Ami meg van, az full gyári Asus által felrakott cucc/csomag és Win10-es ahogy néztem. -
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
BIOS-ból nem megy.
Winflash gondolom panaszkodik hogy régebbi verziót akarsz feltenni, ezért kell a /nodate kapcsoló hozzá, hogy ne nézze.
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
DDU megvolt, új driver setup is.
Helyzet ugyanaz. Flash az nem megy (gyarilag van rajta a program, mindenhogy próbáltam)
BIOS-ba nem megy a Downgrade mi?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Vbios-ban hogy lehetne probléma ?
Tudtommal nem gyártanak g752vsk-bol GSync nélküli modellt .Én a bios-ra tippelnek hogy bekavart valamit.
Én meg azt hogy megpróbálnam hogy kihuzom a netet, majd ddu-val teljesen ledurom a vga drivert, majd wintlash-el downgradelem 302-re a bios-t. Boot után pedig a legfrisebb driver install.
Winflash nem enged régebbi bios-t flashelni alapból, ezért parancssorbol admin joggal kell belépni a winflash mappajaba és úgy indítani onnan a programot hogy
Winflash /nodateÍgy nem ellenőrzi a BIOS dátumát.
-
válasz
echterion
üzenetére
Írtam nekik, válaszig szerintem semmit nem csinálok.
Az biztos, hogy ezért nem küldöm fel megint 1 hétre... mondják el mit csináljak és úgy fogok ahogy mondják/írják és nem lesz gond. /ha mégis, akkor nem és b*sz**m el...és mosom kezeim/
Szerintem a 302 BIOS megoldaná (ami tuti erre a lapra való), de magamtól nem állok neki semminek, csak azt csinálom amit mondanak majd.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Miért nem kérdezed meg őket? Lehet, kapásból tudnék, hogy hová nyúlj, vagy mondanák, hogy bocs, elcsesztük, mert rossz cuccot raktunk bele vagy valami.
De ahogy nézem, jah, nincs g-sync most nálad. Valszeg a vbios-ban lesz a kutya elásva, mert gondolom, kijelzőt nem cseréltek, de ugye lapot igen és lehet, nem megfelelő bios-t toltak rá. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem tudom ez hogyan kerülhetett fel és hogyan mehetett így tovább, mert tutira nem megfelelő verzió.
Próbáltam menteni, de nem is lehet, így tényleg a 302-st kell rá raknom... akkor ugrik a majom a vizbe, ha a 302-vel meg más probléma/problémák lesznek...
Itt a lementési próba (2x próbáltam - mind2x ugyanaz az eredmény)
Írtam Asus felé is egy üzenetet, képekkel társítva, kivi leszek mit válaszolnak rá...
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Amúgy erről a BIOS verzióról van linked?

-
törölt tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Elsősorban megpróbáltam BIOS alapbeállításokat. Nem hozott eredményt. Most újraraktam a rendszert. Ez se hozott eredményt. Az a baj, hogy ha mondjuk sötét zöldet keverek, akkor működik, de ha sötét lilát, akkor nem...
Biztos nem ismeri fel a 16 millió szín közül. 
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
-
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Valóban nem érhető el az a BIOS az ASUS oldalán, azt a Windows update tölti le.
ASUSTeK COMPUTER INC. - Firmware - 11/17/2017 12:00:00 AM - 10.1.2.304
Egyszer töltöttem le Windows update-ből BIOS-t és az is bugos volt

Aida-val olvasd ki a panel pontos típusát, hogy megegyezik-e a korábbival.
Ha semmi nem jön össze akkor én utolsó megoldásként Winflash-el downgradelnék 302-es bios-ra.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Első körben csekkold le a kijelző típusát.
Aztán a vBIOS-t kellene megnézni, mert lehet, hogy azt frissítették. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Na püff letiltották a g-sync -et? Még a végén mehet vissza a szervizbe a gép. Hogy gondolták, nem fogja észrevenni a használója?

Mondjuk nekem nem hiányzik, az is igaz még nem láttam közelről, sem összehasonlítva milyen vele és nélküle. -
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Drivert raktam rá újabbat, nem történt változás.
BIOS (MB) az olyan verzió van rajta, ami nem is letölthető gyártói oldalról. (lehet nem is az váló rá?) vagy ez került rá gyártáskor
304-es van rajta és 302-es ami elérhető/letölthető.
Lehet rákérdek az Asusnál
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
bios reset/driver újrarakás.
ha ez se msegít akkor bios downgrade és remélhetőleg cska rossz bios volt benne.
Ha ezután sem jó akkor vagy az alaplap vagy a panel hibás.
-
Előfordulhat, hogy alaplap csere után a 120Hz van, de G-Sync az nincs? Eddig (régi lappal) láttam a G-Sync-t, most csak a 120Hz-t látom a nV vezérlőpult/megjelenítő résznél. Szerintetek?
-
törölt tag
Helios 500 esetében valaki találkozott már olyan problémával, hogy a billentyűzet háttérvilágításnál, ha kevert színt állítok be, nem érzékeli? Beállítok mondjuk sötét kéket, és semmi nem történik. Az alapszínek közül is, ha lila helyett sötét lilát állítok be, nem csinál semmit.
Megpróbáltam újrarakni a Predator Sense-t, illetve színváltásnál ki-be kapcsoltam adott szakasz világítását, ahol módosítani szerettem volna. -
Csupati
őstag
A régi 780m tönkrement benne , cseréltem egy 980m re , plusz BIOS upgrade , és frimware volt 51D és 5.17 , a lényeg mintha az optimus nem lenne jó saját kijelzőn csak az Intel hd működik , a gtx meg csak akkor ha HDMI re dugom a gépet , a hőmérsékletek oké, a VGA is max 65 fokon megy. Van rá megoldás vagy mondjak le róla esetleg alaplap csere?a laptop egy MSI gt70-2OD
-
Mi már tárgyaltunk privátban, elmondtam amit tudtam.
(#35245) Csupat: Kérdés nélkül nem fog menni?
Mi a gond....
És írd ide a pontos gép típust.
-
Csupati
őstag
Üdv valaki tudna segíteni MSI GT70 VGA upgrade ügyben?
-
undercover
őstag
válasz
Medocsabi
üzenetére
Úgy kell elképzelni, hogy egy cooler master hűtőpadon van rajta és igy a hátulja magasabban van a gépnek mint simán az asztalon lenne. (De maga a hűtőpadot nem használom csak igy magasabban van a gép)
Kitisztitottam a ventillátorokat és tudod egy csavar tartja a hátulját azt visszacsavaroztam és úgy működik, hogy általában visszakell pattintani minden oldalát, hogy a helyére kerüljön nah én azt az oldalt ahol a csavar van nem pattintottam vissza és igy a csavar bal és jobb oldalán van egy rés amitől több levegő áramlik be. Asztalon használom tehát ágyon ilyesmi sosem.
Mielőtt ezt megtettem a proci az 80 fok fölé is benézett most inkább 80 alatt van persze undervoltingot használok és úgy állítottam max 2,7ghz-ig megy mivel a GTX960M-hez több kakaó nem nagyon kell.
A videókártya pedig eddig volt 85 fok is most pedig 77. -
-
válasz
Hopkins95
üzenetére
Az enyémben is csak 1 van....illetve volt. Megtettem amit lehetett és most ég és föld a különbség. Illetve a saját hardverével korábban eggyel is nagyon jól teljesített. Nem venti kérdése hanem tervezés.
Attól hogy esetleg valaki próbálta és neki nem jött be nálad még megérheti, ha van hová fúja a levegőt. Nehéz elképzelnem hogy érheti el a komponenseket onnan a beáramló levegő, elég zártank tűnik. Viszont fantáziadús. Én is gondolkozom valami hasonlón, de a plusz ssd port miatt, amihez viszont nem ártana egy olyan hasonló venti sem. M.2 sata ssd nem lehet zárt térben, nagyon melegszik. Muszáj átgondolni hogyan helyezkedne mielőtt belevágunk.

-
válasz
Pocok256
üzenetére
Hát az faxa...
Mert hogy itt valami a hűtés körül nagyon nem kóser, az tuti. Lefuttattam a Final Fantasy Benchmarkot is és majdnem 40 százalékkal kevesebbet teljesít, mint kellene neki.: Final Fantasy XV Windows GTX 950m Azt nem tudom, hogyan fogok ezen annyi fokot hozni, hogy terhelésnél 80 köré menjen a hőfok. Át fogom pasztázni majd, ha otthon leszek, de kételkedem benne, hogy csupán az megoldja a problémát. Nem tudom melyik okosnak jutott eszébe, hogy elég lesz a parasztnak bele 1 ventilátor is... -
-
Valaki próbálkozott már ilyen DVD lejátszó helyére szerelhető ventilátorral? SODIAL Laptop Interner Kuehlventilator
Ez mennyire hatásos szerintetek, azaz mennyire éri meg?

-
Medocsabi
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Max annyi hogy könnyebben szorul be Akármi. (Ágynemű pl). Amúgy csak vissza kell pattintani
. ez a sokkal hűvösebb dolog érdekes,ugyanilyen gépem van,és teszteltem a hőmérsékletet furmark+aida kombovalúgy,hogy rajta volt az alja, és hogy nem,+ driketbe fújta a meztelen seggét a gépnek 2 venti,3-4 fok volt max a különbség... Ami szinte semmi. Nálad mekkora a mért hőmérséklet ha rajta van az alja,és ha nincs? -
-
-
-
Kaptam még az Asustól emailt, ügyfélvélemény kérdőív javításról, szervizről

Ki is töltöttem és korrekt volt a FixDirect második nekifutásra.
Teszteltem Prime95 Blend + FurMark GPU Stress teszt futtatással tényleg 85-86c fok a max.
Részemről rendben is van most a lapos. így MB cserével.
-
undercover
őstag
Üdv! Van egy Dell 7759-es notim, még a GTX960M/Intel I7 6700HQ verzió. Származik belőle hátrányom, hogy nem teljesen raktam vissza a noti hátulját? Azon az oldalt ahol van a csavar nem pattintottam vissza igy lett két kisebb résem két oldalt de igy sokkal hüvősebb lett a gép

-
Mikulásbá
nagyúr
Akit esetleg érdekel : Rövid ideig ingyen tölthető a GRID 2
-
válasz
KFORboy
üzenetére
Lehet elragozni ezt a kérdést a végtelenségig, de szerintem azzal nagyobb bajt csinál az ember, ha a kézi polírozgatással eltolja vagy megbillenti a hűtő síkját. Jobb szerintem minél kevesebb macerával túl lenni a tisztítással, hacsak nincsen egy síkköszörű a spejzban

Sajnos mélyebben diffundál, mint pár mikron
Azt le lehetne kapni egyszerűen (akár pasztával is), de szerintem pár század milliméter mélyre is "bejut" pár hónap alatt. Ami az ijesztőbb, hogy a felületet ujjbeggyel tapinthatóan hullámossá teszi és matt színűre korrodálja, ami gondolom nem tesz jót idővel a hőátadásnak sem nemcsak az esztétikának. Ezért is javasolja a legtöbb LM forgalmazó, hogy évente érdemes "átpasztázni" a hűtést. De ilyenkor ezt észre is lehet venni, hogy eléggé elszaladnak a hőfokok. Ha nagyon cefet a helyzet akkor én is neki szoktam menni viszonylag durva 500-as smiglivel, de baromi finoman csak mert eléggé érdessé teszi a felületet, de gyorsan dolgozik. Ezután már nem szoktam javasolni a LM "pasztákat" hanem már csak a sima kerámia alapúakat, mert ebben az esetben már jól jön azoknak a nagyobb szemcseméretből adódó durvaságuk.
Szóval egy szó mint száz; LM-t csak akkor használj, ha elkerülhetetlen, azaz trottyol a géped egy MX4-el vagy IC Diamond-al is.
-
KFORboy
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Hát okééé...
Én pl rámennék bármikor bonzkefével, de minimum sík acélágy és 1000-es papír majd 3000-7000 vizesen majd végül valami agyagos bázisú polírpaszta.
A lényeg, hogy a Gallium és társai fémek beeszik magukat a rézbe is, még ha csak pár mikron vastagságig is jutnak, ezt logikus el kell távolítani (mondjuk kérdés, hogy miben és mennyire ront a jelenlétük... de engem pl zavarna), ez meg ugyebár fizikai csiszolás, anyageltávolítás...
Másképp ugye nem megy, mert ezeket a "test-melegen" olvadáspontú fémeket amik beeszik magukat és akár extrém strukturális errodációt okoznak más fémekben (pl ijesztő, hogy mit képes művelni aluval, de ezt mindenki tudja), egyszerűen ezeket onnan nem lehet kimosni, letakarítani, csak rétegeltávolítással csiszolni... és ez volt nekem fura.Más: Amm már párszor kérdeztem tőled is meg úgy globálba így a fórumba, hogy mégis mit várjak, mit művel és kb milyen idővallumban ez a csoda fémpaszta a réz hűtővel, mert gondoltam, hogy nekiugrok magamnak megcsinálni, de bevallom félek tőle... de nem kaptam választ az eddigi cirka másfél-tán két hónapban

-
-
KFORboy
senior tag
válasz
echterion
üzenetére
Nem akarok itt iskoláztatni se semmi, szimplán csak érdekelt, hogy akkor ez mégis hogy is van...
Mert egy ideje bíbelődöm fémekkel és egzotikus fákkal önnön szórakoztatásom és kreativitásom kiélése végett, van is egy 150-es esztergám, és újonnan olyan másfél éve egy órás esztergát is beszereztem, nevéből sejthető okokból :") (nincs is jobb mint órákig molyolni a mikroszkóp alatt esztergálva és egy pillanat alatt tönkrevágni egy majdnem kész billegő tengelyt azzal, hogy letöröd a 0.080mm-es csapvéget)Illetve ha kicsit visszakeresel, én is polírozgattam a magam kis rézbordáit a laposban, mert bántotta a szemem nyerssége, igaz bár az enyém tükörpolír én buta voltam és nem csináltam előtte-utána képeket...
Nekem is van otthon pár kövem meg papírom 80-7000 illetve 3000-12 000 finomságig, illetve jópár típusú és finomságú pasztám...
Csak érdekelt... ennyi

-
Szerintem a kenés-nem kenés nagy mértékben függ a paszta fajtájától és attól, hogy mire kenjük.
Lágy pasztát szét lehet kenni, főleg ha kis leszorító erejű a hűtés lefogatása. Ilyen pl a MacBook-ok, ott lófing a lefogatás, ilyen gépekben csak rendkivül lágy pasztát lehet csak használni. Aztán a folyékony fémeket is csak kenve lehet felvinni. Viszont a heatspread-eres chipekre szerintem nem érdemes kenegetni, mert ott könnyen beszorulhat buborék. Egy a lényeg, hogy mielőtt pasztáz az ember, nagyon alaposan le kett pucolni felületeket. Én pl. fel is szoktam polírozni a réz felületeket. -
Más. Ma szokatlanul aktív volt a processzorom a semmiben. Benéztem a feladatkezelőbe és megtaláltam a ludast. Rákerestem a youtube-on majd a videó útmutatásán végigmenve kikapcsoltam az érintettet.
Rögtön meglett a hatása. Találkoztatok már ezzel, vagy ez olyan egyéni probléma? Olyan 15% -os terhelés néha visszaesve majd újra. A f@szom ki van a Windows-al.

(#35203) echterion: Jajj akkor kapni fogok. Én mindenesetre kenve szeretem.

-
válasz
wanted5
üzenetére
Én mindig elkenegettem eddig, és vigyáztam hogy a csavarokat ne egyszerre toljam be a helyükre, hanem fokozatosan váltogatva csavartam be őket, hogy szépen elsimuljon a paszta. Fontos a szélén is legyen anyag.
Szerintem a mester is elkeni a felületen, de ha tévedek majd kijavít.
Ki mire esküszik téma, volt már korábban.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- LENOVO LEGION PRO 7 16" WQXGA i9-13900HX RTX 4080 32GB 2TB NVMe SSD MAGYAR VÁSÁRLÁS/SZLA/BILL.
- ASUS ROG Strix G18 Gamer laptop , i9 14900HX , 16GB DDR5 , 2K 240HZ , RTX 4060
- teljesen ÚJ Apple MacBook Neo 256GB Silver ! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 600w
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Max (2021) 32GB/1TB karcmentes 95% akku 155 ciklus
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

/így érkezett/

Azt le lehetne kapni egyszerűen (akár pasztával is), de szerintem pár század milliméter mélyre is "bejut" pár hónap alatt. Ami az ijesztőbb, hogy a felületet ujjbeggyel tapinthatóan hullámossá teszi és matt színűre korrodálja, ami gondolom nem tesz jót idővel a hőátadásnak sem nemcsak az esztétikának. Ezért is javasolja a legtöbb LM forgalmazó, hogy évente érdemes "átpasztázni" a hűtést. De ilyenkor ezt észre is lehet venni, hogy eléggé elszaladnak a hőfokok. Ha nagyon cefet a helyzet akkor én is neki szoktam menni viszonylag durva 500-as smiglivel, de baromi finoman csak mert eléggé érdessé teszi a felületet, de gyorsan dolgozik. Ezután már nem szoktam javasolni a LM "pasztákat" hanem már csak a sima kerámia alapúakat, mert ebben az esetben már jól jön azoknak a nagyobb szemcseméretből adódó durvaságuk.
És elmondhassam még mindig új. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)