- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fitzgerald
veterán
válasz
#93966848 #69617 üzenetére
Sosem hallottam CX 300-at, de emlékeim szerint nincs túl nagy respektje a Sennheiser CX-szériának ebben a topikban, ami számomra annyit jelent, hogy a CX 300 a 7-8 rongyos árát sem éri meg. Ezzel ellentétben azt viszont tapasztalatból tudom, hogy a 20 ezres SoundMAGIC abszolút megéri az árát, az egyik legtöbbet ajánlott füles itt. E80-al én a pszichedelikus rocktól a grunge-on, a metal-on és az industrial-on át a new wave-ig mindenfélét hallgatok, az egy elég jó kis all-rounder füles.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
#93966848 #69615 üzenetére
Nagyon zúzda zenékhez nem tudom ajánlani, ahhoz pont az a kis basszus hiányzik belőle, ami az E80-ban van.
Pont most hallgattam meg vele a Superjoint Ritual-tól a Waiting for the Turning Point-ot, ami egy hatalmas zúzda, és nem szólt túl jól. Lightosabb rockzenéhez viszont tökéletes, pl. Tool, Nirvana, Soundgarden igen jól szóltak.@monti0222w
Járatom is egy 50-60 órát, kíváncsi vagyok.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
#93966848 #69586 üzenetére
Szerintem sokan hallottuk itt a Senn Momentum IEM-et. Hasonló a véleményem, mint vincze1 kolléga is írt: bőven 10k alatt van a hangja, minőségre, ahogy az nemrég ki is derült, nem a legjobb finoman fogalmazva.
De egyébként pont emiatt kérdeztem, hogy itt olvastad-e a véleményeket (nem pedig a neten a 200tonna fizetett review-t). Mert itteni vélemények alapján nem hiszem, hogy megvetted volna. Persze nyugodtan lehet azt mondani, hogy divatból szidnak itt emberek márkákat, szíved joga, hogy így gondold.
Nem mondom, hogy nem leszel boldog a Senn Momentum-mal, főleg, ha előtte hasonlóan márkás, olcsóbb(10-15k) füleseid voltak, mert azokhoz viszonyítva egész hallgatható. De ugyanakkor jobban jársz, ha az itt ajánlott 10-15k-s füleseket messze elkerülöd, mert eléggé mellbevágó dolog rádöbbenni, hogy $100t adtál vmiért, amit egy kis $20-30os cucc bőven tud, vagy épp leköröz.
-
törölt tag
válasz
Szerintem akik leszólják itt a topikban, azoknak megvolt a Momentum, IE60, IE80 és IE800 is, meg néhány "olcsóbb" a CX sorozatból. Az a baj, hogy a Sennheiser olyan 15 éve nem fejleszt érdemben fülhallgatót, ami akkor volt, azt használja manapság is, csak újracsomagolva. 15 éve még elment, mert nem volt érdemi konkurencia, de manapság már a zöldséges is iem-et gyárt Kínában. A CX vonal szóra sem érdemes hangban, az IE60-80 az kb egy Soundmagic E10 hangját hozza, az IE800 meg talán egy RHA T10-ét, ha jóindulatú akarok lenni vele (mert amúgy igazából szerintem szörnyű az IE800 hangja is, ártól függetlenül).
A Momentum meg egy átcímkézett CX lényegében, hasonló hangminőséggel. Ezért szóljuk le a márkát, nem divatból. Hasonló igaz egyébként az AKG-re is iem vonalon (kivéve a K3003-at), pedig fejeseik nagyon jók vannak amúgy.
-
vicze
félisten
válasz
Milyen tesztet? Mert tonnányi fizetett van.
Van a Sennheisernek is jobbfajta IEM-e a ie60/8/80/800 személyében, de ezek se ár bajnokok, de legalább értelmesen szólnak. Ezek alatt értelmetlen a márkával foglalkozni.
A Momentum IEM kétségtelenül a leghosszabb Sennheiser termék, nem véletlen hogy itt nem ajánlott a márka, úgy hogy meg lett hallgatva a többségük.
A hangot félrerakva, amivel 10e kategóriában talán elmegy, egyszerűen anyagminőségre szörnyű. A kábeltől kezdve a házig minden a legolcsóbb kategória, gyakorlatilag tönkremenésre tervezet kábel vezetéssel, jó fényesre lakkozva, hogy jól kitűnjön a sok divat füles közül. A nevet kivéve sok pozitívum nincs benne. -
válasz
#93966848 #69511 üzenetére
Eddig arról volt szó, hogy senki sem tudja milyen a Meze, nem hallotta, stb. Akkor honnan a szöszből tudjuk, hogy milyen tartós?
E80 nagyátlag, kimagaslóan tartósak pl az RHA vastagkábeles termékei (T10 még jól is szól), a Shure is. Ha csak a tartósságot nézzük.(#69506) monti0222w tudom, emlékszem, de ettől még nem hallotta senki
-
-
monti0222w
addikt
válasz
#93966848 #69495 üzenetére
Nem tudom, azt hiszem hallgattam már, de nem őrzők róla semmit a nevén kívül.
Esetleg, ha érdekel megbeszélhetünk egy, időpontot és meghallgathatsz pár fülest ami nálam van, pl. Zéró Audió Tenore, KC06A, vagy a legújabb szerzeményeket az Audió Trinity Vyrus-t, legalább ráhallásod lesz amerre továbbra.kemcso: Egy ideje már meglenne a Meze, csak itt nem javasoltátok, és nem lenne sötét ló, persze a Vyrus-al sem lőttem mellé, sőt nagyon király számomra. Azon gondolkodok, lehet beszerzem a Meze 11 Neo-t kíváncsiságból.
-
monti0222w
addikt
válasz
#93966848 #69491 üzenetére
Ha rockra akarod maradj a Meze-nél, az a leírás alapján alkalmasabb rá mint a Shure 215, abban elég sok a basszus, mélyorientált, míg a Meze kiegyenlitettebb rockra jobb használatú. 11 Neo.
Jó füles a KC06A is nekem van, a magyar árát nem éri meg szerintem, de kínából rendelve, ami olcsóbbra jön ki, úgy már igen. -
vicze
félisten
válasz
#93966848 #69483 üzenetére
Lol, látom a marketingesük nem rossz.
De még mindig egy nagybányai ipari tervező hozta létre a márkát, és elsősorban egy divat termék, olyanoknak akiknek a külső a legfontosabb szempont.
Pont annyira marketing mint 1More-nál szegény Luca Bignardi Grammy díjának állandó emlegetése. -
monti0222w
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest