Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sztyui2 #54029 üzenetére
Az RE400 a legkényelmesebb fülesek egyike, egyáltalán nem nagy. A C10 és a CX3.00 ég és föld, az utóbbi egy mélykiemelt füles, addig a C10-ben magas van, közép és mély elvétve. Sztem neked a Soundmagic E10 lenne jó, abban van mély de magas és közép is.
A Shure SE215 annyiért nem ajánlott, a hangja semmivel se jobb, mint az E10 cserébe 3x annyiba kerül (jó, a felépítését meg kell fizetni, na meg a $ árfolyamát)(#54032) gyulank Tök más hangra a GR07 és az 550, kb úgy van ahogy írtad.
Zeneszerkesztéshez kiegyenlített kéne, de ilyen multifunkciós esetben (zenét is akarsz hallgatni) olyat keress, aminek a hangja is tetszik. Aki kiegyenlítettet keres az általában V karaktert keres az a tapasztalat
Pont zenehallgatáshoz nagyon jó a GR07, ne azt az egy magyar tesztet vedd alapul, hanem pl ezt: [link]Egy Soundmagic E30 itthonról jó lehet esetleg. Vagy Vsonic VSD1, VSD5, de alapvetően inkább fejest nézz.
-
vicze
félisten
válasz
sztyui2 #54026 üzenetére
XBA-1 már kifutott termék, végül is a C10 váltotta. A XBA-10 az Ázsia only volt így elég nehéz beszerezni, mint nekem a XBA-30-at, és lényegében a kábel anyagában különböznek, de lehet bennük valamennyi finomítás(a 40-est kivéve a 10/20/30/40-es sorozatot jobank mondják az eredetihez képest), amitől más a hangzás, de egyszerűen túl drága beszerezni ahhoz képest szóval sémiképp nem éri meg.
Ha nem lövök nagyon mellé, akkor neked egy HiFiMAN RE-400 kéne "megnézz", mert az a Sonykhoz hasonlóan kiegyenlített, de nem BA-s és azért élvezhető a basszusa.
-
vicze
félisten
válasz
sztyui2 #54022 üzenetére
Az XBA-1-et a C10 ellenében felesleges nézni szerintem. A direkt összehasonlítás.
A C10 kialakítása nagyon jó és nagyon kényelmes.
Mivel 1db BA van benne így bár nagyon nagy tartományt kapsz és szerintem nagyon szépen szól, de a basszus teljesen erőtlen lesz, a ezzel együtt tudsz élni, akkor jó választás. Én igazából nagyon megszerettem a tiszta hangzása miatt, de a basszus erejének hiányából eredően épp mást keresgélek.
Szóval az XBA-1-et semmiképp nem ajánlanám, minőségre ugyan azt kapod, max csili-vilibb csomagolásban.A többiről majd más mond véleményt.
-
válasz
sztyui2 #54022 üzenetére
Én most vettem - bár van jóval drágább és minőségibb fülesem - egy Xiaomi Piston-t, hallójáratosban eddig ez a legkényelmesebb fülhallgatóm. A mikrofonos része nem tudom, hogy működni fog-e a szifonoddal, de abból amit leírtál ez nem volt feltétel. Nekem nincs nagy fülem, semmi nem lóg ki a fülem/fejem síkjából.
Van róla teszt a mobilarénán, meg tudom erősíteni, hogy tényleg jó a hangja.
Részemről nagyon szubjektív, de a Sennheisereket az in-ear-ben nem erőltetném. Ez a Piston most 6e az edigitalban, szerintem annyit _nagyon_ megér. (Nekem most olyan kellett, ami másodlagosan ugyan de headsetként is viselkedik, és az irodában jó minőségben tudok róla zenét hallgatni.) -
andorra
őstag
-
válasz
sztyui2 #18612 üzenetére
Érdemes lehet olyat venni, mert jól szól, jobban mint a Sennheiserek. De olyan fülest, aminek a kábele nem fog megtörni, nem találsz. Csak azon múlik, hogy kezeled. Zsebbe gyűrve minden füles meghal, és ez nem a gyártó hibája. Természetesen gyárthatnák törhetetlen kábellel, de azt a fülest sosem vennéd meg, ami ujjnyi vastag kábelt lógat ki a füledből, és azt amúgy sem tudnád begyűrni a zsebedbe...
-
Macilaci457
őstag
válasz
sztyui2 #2701 üzenetére
akkor mondd már meg légyszi, hogy mér olyan drágák azok?
Hagy válaszoljak én, bár kiegészítést biztosan igényel:
Vannak gyártól, akik sok éves tapasztalattal bírnak a hallójáratban elhelyezkedő eszközökkel. Pl. hallókészülékek, és hang-tompítók is ide tartoznának.
Nyilván a név is benne van, de talán nem véletlenül drágább egy HILTI fúró mint egy Dimension.
Ezek az in-ear fülhallgatók nem a szokásos membrános hangszórót használják, hanem un. micro-driver technologiát. Megfelelő akusztikai ismeretekkel bírók el tudnák magyarátni, hogy mennyire nehéz a zenei hangok teljes spektrumát egyetlen 4-6mm hosszú csövön keresztül kiadni, (ami ugye aztán megy a füledbe). Ahogy a hangfaltechnikában is bajok vannak az egy hangszórós megolsádokkal, olyan is van, jó drága, és különleges kialakítású dobozokat igényel. A drágább modellek több mikro-meghajtót is tartalmaznak, ami egy hangváltóhoz csatlakozik.
Az UE Triple.fi felépítése
Nyilván ez is mind költség, és a kutatási munka is az.
Ez az egyik oka. A másik, hogy pl. ahogy az Ultimate Ears UE11-nél is, a profi in-ear hallgatókat az ügyfél füléről vett minta alapján formázzák meg, így tuti a kényelem, és garantált a hangzás, elvégre a te füledre gyártják.
És még hozzá jön, hogy mégis hány ilyen fülhallgatót vesz az ember egy évben? Egy UE11-et valószínűleg egy életre vesz, és ennél jobbat jelenleg a Földön nem tud senki, hacsak nem találnak ki valami jobbat, mint a fül.
[Szerkesztve] -
vili13
őstag
válasz
sztyui2 #2698 üzenetére
A CX300 ''csak'' egy megfizethető árú, jó fülhallgató, de semmiképp ne gondold a világ legjobbjának! A Shure viszont feltehetőleg csupán tájékozatlanságod folytán nem hangzik számodra nagy márkának, és hasonló okból nem ismered pl. az Ultimate Ears vagy Etymotic fülhallgatókat.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen egeret válasszak?
- Jövedelem
- Bluetooth hangszórók
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest