- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nigér
őstag
Szerintem ez új, hetedikétől lehet majd kapni.
Nem ezzel kevered? -
Tulku
veterán
Ez RF csatlakozó szabvány, annak tökéletes egyébként a micro mcx...de persze nem arra való, hogy forogjon folymatosan, ide oda tekeregjen, ki-bedugdossák...igen, ebből a szempontból jobb a 2 pines, de minden csatlakozónál vigyázni kell...nem arra készülnek, hogy teszteket végezzen rajta az emberfia..
Én nagyfogyasztó vagyok 2 pinesből is...pl egy átépítésnél, hangolásnál annyiszor kell ki-bedugdosnom a kábelt, hogy a végén általában csatlakozócsere a záró momentum...
-
Caustic
csendes tag
Nem én raktam fel a kábelt, hanem az eladó. Mondjuk bénázott is vele rendesen. Szóval azt mondod, hogy ez csak pillanatnyi zavar, amit megold ha a csati rendesen be van pattintva a helyére? Mondjuk itt is csak ilyen 1-1 pillanatokra éreztem a kihagyást, de ahogy hozzáértem a csatihoz, már működött. Csak ez így 30 ropiért akkor sem kóser.
Fericske (77868): 3 pólusú, 3,5-es jack volt egy Cowon Plenue D szintén 3,5-es aljzatában. Nem hiszem, hogy ez lett volna a baj, több helyen is olvastam - pl egyszer valahol itt a fórumon is - hogy az mmcx gyakran produkál kontakt hibát :/
-
Tulku
veterán
Nálam egy Layla-Muse elektronika kombónál megszakad és újra indul a váltásnál (AAC-ről APT-X-re) de ha megölnek sem hallok különbséget...semmit...lehet hogy alapértelmezettként apt-x-et állít a rendszer, csak valami miatt aac-t ír ki, de ha megnyitom a mappát a rendszer alapértelmezés van bepipálva...
-
Nunder
őstag
Hát igen, én is az ára miatt vacilláltam, de így hogy hallom már abszolút nem sokallom érte. Ahhoz képest hogy a 100k+ BT fejhallgató fronton milyen hangzást tapasztaltam. Zsebbenyúlós meló nem mondom, de akkor már inkább ez mint egy Momentum Free hatvanezeré'
A 24 bit dologgal meg nem az a gond, hogy nem tudja a teló/füles, hanem hogy miért nem alapból azzal csatlakozik.
Égetni meg égetem majd még, csak nem akartam addig húzni az első beszámolót. Nomeg jól esik kicsit dicsekedni is
-
Bodz
nagyúr
Kevered valamivel gondolom. Megy az szépen Win, Linux, általában Android alatt is.
(#77657) Macskasy: Type-C bekevarhat (mint mindig). Ha meg csak erősítő kell, akkor felesleges a Q1. Pl. már egy A1-gyel is bőven fajdalomküszöb felé tolható a hangerő. De a gyári fülesre kár költekezni, akkor már inkább cseréld le.
-
Tulku
veterán
U6 az UE900S egy még finomabb változata...persze sokkal teljesebb...teljesen rendben van az U6...
Gondolom a sanyinál a közép kiemelést 2-8 kHz között érted...pedig a klasszikus középhangok max 2 kHz-ig vannak...szerintem te is a középmagas kiemelések között válogatsz voltaképp....
Mondjuk ha 500 Hz-től kezd el emelkedni bőszen és 2 kHz-nél csitul, az valóban elég kemény ügy, de olyat eddig nem hallottam...az szimplán beszédhangszóró...
-
Bodz
nagyúr
Forintban. Itthoni webshopból kéne valami nem túl kényes füles (nem nekem). A Fiio főleg azért volt szimpi, mert adnak hozzá szimmetrikus kábelt. Pont jól is jönne (de nem létszükséglet) a forráshoz. Visszafogott V karakter, fül feletti kábellel. Erős sibilance kizáró ok. E40, MA750 nem játszik.
-
Tulku
veterán
Azért bizonyos megkötésekkel...a mosó és öblítőszerek maradékai eléggé eldeformálhatják a hangképet...erre példa volt első fülesem egy ATH...kellett neki pár hónap mire kikormolta a rárakódott katyvazt...persze mostanság nyomnám bele rögtön alkoholba, de akkor fogalmam sem volt mit tegyek, így hallgattam....brummogott vagy két hétig, talán egy hónap múlva kezdett tisztulni....
-
la_cc
addikt
Igazad van, sokszor ki lett ez már tárgyalva a szakik által, de az a baj, hogy mégsem találok másikat, ami megfelelne.
AAC kodek (már lemondtam aptx-ról, elég, ha összejön az aac) / izzadság ellen legyen védett / nézzen ki normálisan / sportolásra legyen alkalmas, azaz ne nyakpántos legyen
-
Nunder
őstag
A legmélyebb tisztelettel írom ezt (nem bántás vagy flame, hanem a tanácstalanság mondatja): bármelyik BT fülesre kérdezünk rá, általában ez a válasz, hogy neked vagy másnak van egy csomó és azok jók. Múltkor bekérdeztem, hogy akkor egy példát légyszi, és erre jött az AK XB10, mert hogy a forrás a lényeg. Én annak a koncepcióját sem értem, mert baromi körülményesnek tűnik.
Látszik, hogy mások is küzdenek a BT vonallal, és nem akarnak annyira sokat költeni rá. Ezért is lenne jó mondjuk párat bevenni az Összefoglalóba. Még egyszer ez nem ellened szól, csak jó lenne látni ebből is valami kiutat, bár tudom, hogy itt mindenki a vezetékes megoldásokat preferálja.
És itt most nem a 30-40k körüli kategóriát mondom, hanem a 10k zónát, ami felett "úgysincs semmi értelme" venni.
Azért is volt különösen érdekes a mostani, mert én is a Bullets Wireless mellett teszem le a voksomat, mert egyrészt van refarral pontom, meg telefon hozzá, másrészt meg jó kis csomagnak tűnik és jókat is olvas róla az ember.
-
-
holozis_HUN
addikt
Hát telefonomon van aptx és aptx hd is, de a füles sima aptx-en megy.
Ezt is úgy heggesztettem rá modokkal...
Füles egy Meizu EP51. A honlapon a listán kiválasztottam a meizu-t, nem adott be semmit rá, de nem tudom, hogy a mobilnézet volt rossz vagy nem támogatja, nem tudom. De nem igazán veszek észre latency-t youtube video esetén.
-
-
Avicularia
veterán
Ja, készletsöprés.
Közben kipróbáltam, tökéletesen megy a Oneplus 3T telefonommal. Viszont android alatt is vannak eltérések, mert a telefonnal mennek különböző xiaomi fülesek (3 különfélét próbáltam) és ez is, de van egy dell 8.3-as androidos tabletem, ott még a hangerő állítás sem működik a fülesen lévő gombokkal. És ezzel sem. -
marec1122
senior tag
nincs. mivel nem sok ilyen típusú füles fordul meg nálam. Alapvetően a nagy teljes fület felölelő füleseket szeretem a géphez most is hyperx et használok. Ez csak futáshoz kéne. Néztem ezeket a memóriahabos illesztékeket. Mennyire jók ilyen célra. Talán azok kényelmesebbek is. (amúgy arra is gondoltam hogy a fülemmel lesz a gond, mert tök gáz hogy egy illeszték sem ideális a fülemhez.)
-
törölt tag
Régebben még úgy nézett ki, hogy 80-90%-ban átjöttek a dolgok, egy keveset pedig véletlenszerűen megfogtak. Most úgy néz ki, hogy 80-90%-ban megfogják, szóval elég kicsi az esélye, hogy megússza az ember a fizetést. Nekem talán 1 éve volt egy 20 ezer körüli fülesem Japánból, ami simán átjött, pedig számítottam rá, hogy nem fog (ők nem is kamu árat írnak rá ugye).
-
s4tch
veterán
Hány éves vagy, herceg?
Meg lehet úszni a vámeljárást, szó se róla, de már évek óta átvilágítják a csomagokat. Telefont sem rendelek már Kínából, kollégáknak elege lett belőle, hogy a csomag - amire a kínai ráírja, hogy 11 dolláros kerti szerszámot tartalmaz
- itt van egy hét alatt, majd a posta hosszú heteket ül a vámkezelésen. Vagy kérdezd meg mondjuk Bodzot, fizetett-e vámterhet a Magaosi K3-ra...
A lényeg, hogy arra kell készülni, hogy amit a postás drágábbnak sejt, mint a vámmentes értékhatár, arról megnyilatkoztatják a megrendelőt. Ha a cucc olcsóbb, mint 37 euró, akkor legfeljebb várakozni kell, de fizetni semmiképp.
-
Carlas
senior tag
Itt van minden infó!
Viszont számozás van de sehol nem írják a Knowles, pedig ezt kiemelik mindenhol sokszor. Ettol meg nem tunik rossznak csak furi hogy nem irjak vagyis en nem latom. -
Tulku
veterán
Van kínai BA gyártó, aki egy az egyben másolja a knowles armatúrákat...de legálisan nem lehet venni őket neten...ergo ezeket rakják knowles helyett az ilyenekbe...persze se know-how se ellenőrzés se tapasztalat...csak vaktában ami sikerül...
Nem gondolod, hogy ezekbe a filléres vackokba eredeti FK-kat tesznek?
-
Tulku
veterán
Nézd én nem hallottam...nyilván sokan sokfélét hallhatnak, sokat számít a szinergia, a játékos, az illető hallása de az illeszték is...nyilván az N az nem a K mint kategória és az hogy ez 5005 az nem jelenti hogy a 3003 fölött van...annyi bizonyos, hogy más...
Kétségtelen tény, hogy cserélhető kábeles, van hozzá BT kábel is, ezért nyilván sokkal tetszetősebb verzió, én drukkolok neki, de szerintem sem lesz referencia hang, de flat sem, az szinte bizonyos...
-
Fitzgerald
veterán
Aha valami ilyesmi jó lenne, de akkor ez most bluetooth-os? A leírásból nem nagyon lehet összerakni hogy ez most mi...meg hangminőségről is jó lenne infó...
Ha ez beválna ennyiért az tökjó lenne, mert akkor megvenném neki ezt, meg mellé még külön valami normálisnak nevezhető bt fülest zenehallgatáshoz. -
zack
nagyúr
SBH70 (23k)
Features
Water resistant IP57
Multipoint connectivity
Bluetooth® Voice activated dialling
Vibration
NFC one touch
Smart memory metalConnectors
Micro USB charge connector
Supported Bluetooth profiles
Headset Profile v1.2
Hands-Free Profile v1.6
Advanced Audio Distribution Profile v1.2
Audio/Video Remote Control Profile v1.3Bluetooth Profiles
A2DP, AVRCP, HFP, HSP
Host application
Only required for Android
Compatibility
Smartphones, tablets and computers that support at least one of the Bluetooth® profiles listed
Battery capacity
Standby time: up to 650 hours
Talk time: up to 8.5 hours
Streaming time: up to 6 hours
Battery: 125 mAhControls
Power on/off
Call/Music key
Volume keyAcoustics
Speaker type: 14 mm dynamic
Ear coupling: In-ear with increased comfort (Vented acoustical design)
Frequency response: 35 Hz... 18000 Hz, (diffuse field oriented mid-high range for dynamic and clear audio experience).
Max SPL: 100 dBA (EN 50332-1)
Total harmonic distortion: <1% (200 Hz .. 8000 Hz @ 100 dB SPL)
Microphone: ECM (HD voice compliant)WI700 (50k)
HEADPHONE TYPE
Closed Dynamic
DRIVER UNIT
9mm, dome type (CCAW Voice Coil)
MAGNET
Neodymium
IMPEDANCE (OHM)
16 ohms (1kHz) (when connecting via the dedicated headphone cable)
FREQUENCY RESPONSE
5Hz - 40,000Hz (JEITA)
FREQUENCY RESPONSE(BLUETOOTH® COMMUNICATION)
20Hz - 20,000Hz (44.1kHz Sampling) / 20Hz - 40,000Hz (LDAC 96kHz Sampling, 990kbps)
SENSITIVITIES (DB/MW)
103dB / mW (when connecting via the dedicated headphone cable)
BATTERY CHARGE TIME
Approx. 2.5 hrs
BATTERY LIFE(CONTINUOUS MUSIC PLAYBACK TIME)
Max. 8 hrs
BATTERY LIFE(WAITING TIME)
Max. 180 hrs
PROFILE
A2DP, AVRCP, HFP, HSP
SUPPORTED AUDIO FORMAT(S)
SBC, AAC, aptX, aptX HD, LDAC
Nem igazán látom mi indokolja a több mint 2x árat...
-
zack
nagyúr
Kicsit jobban megnéztem ezt az új szériát...Kíváncsi lennék rá, tényleg kapott e új drivert és ha igen, mennyivel szól jobban. Mert nagyon az SBH70-re hajaz, és milyen furcsa, hogy kifutó termék az SBH70, és már szinte sehol sem kapható.
Sony simán tud ilyet. "Kicsit jobb dupla vgy tripla áron".Mert új széria és raktáron van. SBH70 meg szinte sehol.
Most járatom be. Ez bizony nagyon ott van ezért az árért.
-
zack
nagyúr
Miben különbözik a kettő? Mert árát tekintve az 1000 pont a duplája a 700-nak.
(#76421) darvinya
Köszi. Lehet hogy teszek egy próbát. SBH70 ár/áérték aránya nagyon jó volt (23k). Sporthoz kicsit "fájna" egy 90k BT füles (1000X). Nem fájna a megvétele, csak kicsit visszás lenne, egy Vsonic GR07 mellett
-
Carlas
senior tag
Nem szól ez az elmondhasd hogy drága a fülesed témáról. Abból már kinőttem
azért nem is 100e-ért kérdeztem. Most Xiaomi dual hybrid pro van. Elötte KZ ZST volt vagyis van is még itthon. Persze ha érdemi előrelépés nem lenne nem veszek azért hogy legyen, de külső eszközből max egy Dragonfly-ra ruházok be ha úgy van, az tetszett meg akkor már PC-hez is menne.
-
konyi79
addikt
Ez azért nem fizikum kérdése. Az emberek 90%-nak nincs gondja velük az azért van, nem elég aktívak sajnos. Én kb 20 éve aktívan mozgok, melegben is ha olyanom van 150bpm fölött tartom egy órát is akár a pulzust. Nincs, aki ilyenkor nem izzad, mert elájulsz ha nem avatkozik a szervezet bele leadni a hőt.
Na mind1, kitalálom még veszek olcsóbban 1-2-3 hónapra, vagy valami nevesebbet gariban cserélgetni.Köszönöm mindenkinek a segítséget! Azért ha van még tippetek, dobjátok be nyugodtan.
-
konyi79
addikt
Ezt vágom, amire gondoltam az a jelentős izzadtság, amivel meg kell birkóznia. És itt elsősorban a gyakorlati tapasztalat, ami érdekelne, mert sajnos ebbe -legalábbis nálam-, több IP meg sport fülhallgató belehalt már 1-2 hónap alatt.
Ha semmi sem bírja a sós folyadékot, semmiben nem lenne szabad edzeni. -
hezzo
tag
-
Tudom, hogy kb semmit se hallott, de ezekkel a sommás ítéletekkel erdőbe vihet bárkit, aki nem ért hozzá. A VSD1 egy jó hangú füles, nem véletlen van az ajánlóban. (persze nem 16e-ért, annyit nem ér)
Krill77 többször kértem, hogy akkor ajánlj ha hallottad, ismered. Itt ez a szokás (más zsebével játszol, ami közel se vicces), amihez idomulsz vagy ne szólj hozzá.
Köszönöm. -
s4tch
veterán
Most kevés fülest néztem, de pl. a Magaosi K3, a Tinaudio T2 vagy a Zircon a megszokott árhoz képest olcsóbbak.
Itt a hifiheadphones tavaszi akciója is: [link]. Ha valaki ismer ezek közül olyat, aminek nem szúr a magasa, feszes a mélye, és megfelelően agresszív torzított gitárokhoz, ne tartsa magában.
-
Bodz
nagyúr
28 dollár a DHL, áfa, 6000 Ft DHL-nél a vámügyintézés (ha nem emeltek tavaly óta). Még keveset is írtam, inkább 46 a vége.
Szóval ér ennyit?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- iPhone topik
- OTP Bank topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- leobog hi 75 épített billentyűzet - evangelion unit 08 Mari Makinami ihlette
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- INTEL PC KONFIGURÁCIÓ: Számítógép helytakarékos, kisméretű Mini ITX házban, SSD nélkül
- IPhone 12 Pro max 256GB gyári független új akku!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest