Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
válasz
#16820480 #34285 üzenetére
Értem, köszi, így nem merem bevállalni, de amúgy szimpatikusnak tűnik, de hát így nem kell.
Más: A Sony MH1C, ha tényleg olyan jó, hogy a maga ~80$ -os árával a 200-300$-os fülesekkel versenyez, akkor ez nagyon best buy kategória. Akinek van ilyenje, az mit tud mondani?
Fontos kérdés továbbra is: sub basszus tartományban mennyire jó, nem vérzik el itt, mennyire szépen telítettek és erőteljesek a basszusai anélkül, hogy az a többi tartomány rovására menjen? Mennyire izolál jól az MH1C a gyári párnáival? -
matyi012345
őstag
válasz
#16820480 #34234 üzenetére
Hát igazából ez engem is érdekelne, szóval ezzel ketten vagyunk, csak attól tartok hogy ha kicsit is mélyebbre ásnám magam ebben az egész hangtechnikai dologban akkor hamar eljutnék olyan matematikai képletekhez meg egyéb dolgokhoz amiket még csak megszagolni sem tudnék
. Így aztán nincs sok értelme...Addig marad a tesztek, grafikonok böngészése, fórumozás, meg ha van lehetőség akkor hallgatózás. A másik bajom meg az, hogy nem tudok erre egyelőre sok pénzt áldozni. Egyelőre egy Shure SRH240-nek is örülnék valószínűleg, bár azon gondolkozom hogy kitoljam-e a keretet a 440-ig. De ezek a Shureok még mindig az alsó kategória alját képviselik, tisztában vagyok vele.
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #34197 üzenetére
Szerintem nekem lesz csak nem most.
Majd ha normálisan keresek. (nem ebben az országban)
Sok sikert az úl munkához!
(#34198) filózoli
Nekem egy jobbfajta mobiltelefonba beépített fényképezőgép is elég lenne.
(#34199) gelbelex
"Ha akarod, többen vannak körülötted"Ezt nem teljesen értem.
(#34200) sheratan
Nekem kéne:
mytek 192 DSD, akkor egy ilyen, kellene még egy shure se846, és egy ilyenLaptopból vagy egy x220, vagy egy vaio Z telóból meg ez az új nokia csodatelefon.
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #34194 üzenetére
Hogyne lenne.
Majd ha ilyenen hallgatod a zenét ott az alja..Kár...
Majd legközlebb akkor.
A fejesek azért komolyabb dolgok szerintem... Szerintem mire visszajössz már lesz valami komolyabb szetted.
(#34195) TheZukker
Miért hány éves vagy?
Ja látom. Szerintem lazán utazhatnál...
67 évesen akarsz gazdag lenni? Akkor már minek.
Kecskeméten nem szokott lenni szerintem. Nyíregy v Pest.
-
TheZukker
tag
válasz
#16820480 #34189 üzenetére
Ha egyszer majd gazdag leszek (meg ha nem is
) szeretnék belekezdeni én is ebbe a dologba. Csak én fejhallgató projektbe kezdenék. Fogok is. Majd. Lehet csak 50 év múlva.
Az, hogy egy fülesért kiadjak ennyit, nem menne. Az a sztereotípiám van, hogy egy ilyen kis akármi sose fog olyan hangot kiadni mint nagyobb testvérei. Lehet, hogy hülyeség, amíg nem ásom bele magam, úgy se tudom meg.
-
ggeleven
őstag
válasz
#16820480 #34156 üzenetére
Nem annyira off!
Időm semmi, szóval kb a gondolatok szedem csak össze (de már írva is, szóval haladok)!
Rengeteg munkánk van szerencsére, hétvégén meg lagzi lesz, szóval nem tudom, hogy mikor lesz ebből egy épkézláb cikk...
Nincs köztünk valaki időmilliomos?Amúgy képeket kellett volna csinálnunk, hogy legyen mivel illusztrálni, illetve feldobni a szöveget!
(#34166) Alg
Kíváncsiak voltunk nagyon, hogy mit tud nyújtani, de akkor elég jó szintet hoz! Mondjuk el is vártam tőle!filózoli
Hagyjuk már! Ne öntsd folyton az olajat a kialvó félben lévő tűzre! -
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #34075 üzenetére
Én már az asztal másik végéről kiszúrtam még a találkozó elején hogy az egy ue900 kábel. Rá is kérdeztem valakitől aki megerősített benne.
Azt hittem te tudod.
UE900 annak triplefi 10-nek az utódja amit talin is hallhattál. 4 armatúrás füles.A westone4r-rel és az se535-tel egy kategória.
Nekem amúgy volt ue700-am ami szintén nem volt gyenge.
Igazából már csak egy jobb és egy bal oldal hiányzik hozzá.
Kéne rendelned ezekből szerintem. Kicsit rosszabb helyzetben vagy mint én mert én csak 1 oldalt vásárlok.
(#34076) MPeter87
+1
Elég számító vagy!
-
-
fraba
aktív tag
válasz
#16820480 #34011 üzenetére
mind a hármat be tudom szerezni, hála pár kedves és segítőkész HA tagnak (és nem mellesleg ennek a topicnak az egyik lakójának
) a garancia viszont tényleg fontos lehet. bár nem tudom, mennyire szoktak ezek tönkremenni. a philipsem annyit kapott már szegény, és még mindig bírja
-
fraba
aktív tag
válasz
#16820480 #33920 üzenetére
(#33915) Speeedfire és (#33920) sheratan
Köszönöm a válaszaitokat
Kicsit utánanéztem ezeknek a dolgoknak, és nagyjából az a helyzet, hogy a Sony headsettel 4k, a Meelec M6P headsettel 6k és a soundmagic pl11 (még nem tudom, hogy a készleten lévő az headsetes vagy sem) az 4490 Ft. Mindezeket figyelembe véve melyik a bestbuy?
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #33877 üzenetére
Az egyik oldalát cserélni kell. Egybe van építve teljesen ha törik akkor kuka. Sajnos árat nem tudtak mondani. A 315-nél 25k az oldal csere. Szóval olyan 35-40 körüli árra számítok.
A héten fognak hívni. Több majdcsak nem lesz mert 88k a füles abból 16k a kábel.
Amúgy volt egy bontott tök új 425 és arról le lehetett volna szedni az egyik oldalt, csak nem volt ár hozzá, péntek késő délután amikor odaértem. Ennyin múlott, hogy nem tudtam elhozni.
E17 szvsz nem elég részletes hozzá. Jól szól vele csak egy kicsit mossa a részleteket.
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #33871 üzenetére
Nem tudom igazából megítélni én sem mert a 425-öt nem hallottam még az a&k 120-ról. A b2 arról igen jól szólt, de szerintem a 425 is úgy fog.
Az 425 elég durván középkiemeléses. A magas lemegy középre a mély meg felmegy középre kb.
De nagyon egyben van...
Igen a b2 analitikusabb szerintem.(#33872) sihu
Rossz márkákat nézegettél.
Ha külföldi rendelés is szóba jön akkorVsonic gr06 - 14k. Ezt vedd szerintem. Majdnem a dupláját éri.
-
szika87
aktív tag
válasz
#16820480 #33852 üzenetére
Most megköveztek
de egy Beats by Dre Urbeats ami a sensation XL-hez járt
Volt sok fülesem Xears Sennheiser Klipsch Image...nem tudom szerintem kicsit trendi fikázni a beats-t mert jó az, persze sokan a hamisakat veszik és az naná h rossz.Volt már egy ilyen fulesem és szerettem , nem tudom valahogy megvan benne az a "Fun" faktor amiért szeretem , mèg ha hangzásilag színezi a zenéket .És most jó áron tudnék újra beszerezni..de elbizonytalanodtam..szóval azt mondjátok hangzásba valószínűleg nem romlott emiatt?
-
Speeedfire
félisten
válasz
#16820480 #33806 üzenetére
Az lehet, de ha már dac-ot viszek magammal, meg füles erősítőt akkor nem fülhallgatót fogok használni.
matyi012345: Senki sem írt hangerőt.
A legtöbb fejhallgatónak nagyobb a tere. Nem mindnek természetesen.
Ati1979: Elhiszem. Nálam mindennek megvan a maga helye. Utcán telefon+füles. Munkahelyen dac+fejhallgató. Itthon erősítő+hangdobozok.Még mindig keresek 5-10k között mikis fülest.
-
hobbyone
aktív tag
válasz
#16820480 #33783 üzenetére
sheratan
Sony hybrid is jó rá: SHiZUOKA hsz.-ei 1, 2
Aztán ott a Comply, vagy a citromsárga Shure szivacs.
A bi-, és a triple flange illesztékek közül inkább olyat ajánlok,aminek a lamellái különböző nagyságúak/átmérőjűek. Tehát nem ilyen.
Az a típus is jó lehet, amit raven12 vett, lévén puhább, tartósabb mint a hőre lágyuló verziók. Ez utóbbiak lamellái kissé vastagabbak, behelyezéskor kissé szorulhatnak. Idővel azonban felmelegednek és illeszkednek a fül formájához.A hosszabb illesztékektől nem kell félni: ollóval, borotvapengével alakíthatók. Pl.: 1, 2 Mondjuk nem árt, ha több pár van kéznél, amin lehet gyakorolni.
találkozó
Akkor le lehet vonni pár következtetést:
- már 7-100$ között lehet jó/megfelelő hangú füleseket találni (ljokerl litáját alapul véve 7-8 pont/10)
- efölött 10%-os hangzásjavulásért (~9pont/10) nem 10%-ot fizet az ember, hanem 50%+.
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #33788 üzenetére
Igen az nem volt valóban az erőssége.
De ennek ellenére is techikailag jobb fülesnek tartom az se215-nél, és GR6-nál is. Egyszerűen annyival drágább, ''több benne az anyag'' - hogy nyerni tud.
4R - Pontosan.
Iszonyat jól szól, nagy a tere nagyon részletes, de valamiért nem áll össze a kép. Hogy mondják ezt? Az énképe hiányzik?
Mondjuk az nem kérdés, hogy az én fülesemnél jobb-e vagy nem. Az 535-öt meg nem hallottam.
Igazán a 846- lehet érdekes, mivel az állítólag minden ponton elveri a 4R-t.
-
filózoli
senior tag
válasz
#16820480 #33758 üzenetére
Éééértem, szóval az ár-érték arányról beszéltél...
Hallanátok az én IE80-amat... Az egyetlen füles az itteni felhozatalból, ami igazából veri az IE8-at...
Amúgy lehet, hogy nem voltam ott, de most olvasom az okosságaitokat...ggeleven: Csak mert azt adták a Walkmanhez, szóval volt hozzá szerencsém... Az IE80-hoz képest ritka pocsékul szólt, még egy haveromnak is feltűnt, pedig nem ért ehhő...
-
ggeleven
őstag
válasz
#16820480 #33750 üzenetére
Na meg akkor más SE215-ét is!
Talán akkor fi:zi'k is el tud jönni és akkor lesz...Amúgy nehéz ezt szavakba önteni, hogy miért tettük előrébb, de igazából az összkép döntött. Az pedig némileg jobb volt a 215-tel. Persze ez nem kőbe vésett dolog, van akinek ez, van akinek az lesz a jobb...
(#33751) Luissimo
Sony-ból csak MDR-EX0300 volt nálunk és nem is volt rossz amúgy... -
Luissimo
veterán
válasz
#16820480 #33743 üzenetére
a CXvalami az mennyi ?
500-ig kell számolni ??egyébiránt ezt ugy kellene ám, hogy a tesztalanynak bekötitek a szemét , és valaki a fölébe helyezi a bogyókat, hogy fogalma sem legyen, hogy éppen abban a pillanatban min hallgat mit, és utána a statisztéria feljegyzi a pontozását illetve a sorrendjét.
mert ha tisztában van azzal mi van a fülében, a többi innentől már csupa szubjektívum, még akaratlanul is.
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #33616 üzenetére
Melyik legyen akkor szerinted?
Én oda megyek egy kicsit 4 óra előtt.
Holnap megpróbálom bevinni a márka képviselethez. Hátha tudnak vele valamit csinálni. Gondoltam, otthagyom nekik, aztán majd postázzák ha kész.
De lehet, hogy csak álmodik a nyomor.
(#33617) matyi012345
Holnapután lesz. Gyere nyugodtan.
-
Bodor
veterán
válasz
#16820480 #33580 üzenetére
ggeleven-nek is!
Nem kell másolgatni semmit sem. Modkerben kérni kell egy moderátortól , egy szerkeszthető változatot a mostani összefoglalóból, és utána logout-ban bemásolni az egészet egy személyes bejegyzésbe, ahol annyi ideig lehet módosítgatni, ameddig akarjátok. Mivel a személyes bejegyzés azonnal megjelenik, mindenki olvashatja, és kommentálhatja , tehát a hozzászólások alapján szépen kialakulhat a végleges változat, melyet ezután ténylegesen be lehet tenni a próba topikba, onnan meg kerül a helyére ha minden OK.
Nekem ez volt a legpraktikusabb módja annak, hogy közösen összejöjjön egy jó , és új összefoglaló.
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #33585 üzenetére
Tökéletes elképzelés!
A logout-os bejegyzéses dolog sem lenne rossz. Csak meg kéne győzni, néhány embert, hogy írjon oda néhány sort a füleséről.
(#33586) hobbyone
Hát igen, ennek fennáll a veszélye. Ezért kéne, hogy minél többen részt vegyünk a kidolgozásban. Legalább véleményezés szinten.
Ha 10-15 ember közreműködne, és leírná a javaslatait akkor ez már nem fordulhatna elő olyan könnyen. -
ggeleven
őstag
válasz
#16820480 #33574 üzenetére
Sztem az lenne legjobb, hogy ha a Próba topicban összeraknák egy leendő összefoglalót és ha egy verzió többünknek is tetszik, akkor arra megváltoztatjuk (megváltoztattatjuk egy moderátorral).
agoka07
Mindenképpen innen szeretnél rendelni? Sajnos nem találok náluk olyan fülest (ésszerű keretek között maradva), amit tudnék ajánlani.
Ahogy nézem kb 6-7000 Ft körül lenne ez a két Thomson. Ezekről sajnos kevés a tapasztalatunk. Más külföldi webshop ne jöhet szóba?KoPy89
Az M5 most akciós amúgy, 27,5$!
Viszont teljesen más a hangképe, mint az M9-nek!
Az M9 kiemeli a mélyet, az M5 pedig elég kiegyensúlyozott. Az M9-nek amúgy szép hangja van, én szerettem! Már nincs meg a füles, megváltam tőle és nem titok, hogy pont a kábel miatt. Ne ijedj meg, nem azért mert kezdte megadni magát!
Én a puhább, kevésbé merev kábeleket szeretem, ennek viszont pont nem az van. Nekem egy-egy fejfordításnál könnyen elmozdult a füles sajnos (több haranggal is próbáltam). A vastagsága miatt viszont egy cseppet sem féltem azt a kábelt, szerintem évekig is bírhatja (remek hordozótáskát is adnak hozzá). Egyébként 5 hónapig használtam.
Pár hete jött ki a második generációja (megtévesztenek minket, mert az első generációban is volt ráncfelvarrás és egy ideig azt hívták második generációsnak), az is igencsak tetszetős és szerintem ennek a kábele már tetszene. Ennek viszont nem ismerjük még a hangját.
Mondasz pár példazenét? Most van M5-öm, meg tudom Neked hallgatni. Egyébként ZTE Grand X In-ről hallgatom PowerAMP-vel (tudom, tudom a Neutron az ajánlott, de a azzal a fejszével készített felülettel nem tudtam megbarátkozni, ezt pedig már vagy 3 évvel ezelőtt megvettem még teljes áron).trueblue11
Shure SE215-höz mit szólnál?kemcso
Szerintem Neked hangban nem lenne rossz a Bw M5. Futáshoz persze jobb lenne valami ilyen: Meelec S6, de hangban nem biztos, hogy jó lenne. Egy vélemény: (#30839) baluka26 -
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #33494 üzenetére
Igen valószínűleg igazad van.
Szerintem a Puskin meg az Uránia nem a legjobb. Túl zajos meg el sem férnénk rendesen.
Ami a Puskin mellett van, a sarkon az viszont jó lehet. Abban van egy hátsó beülős elkülönült rész. Nem tudom most a nevét. Csak nem emlékszem, hányan férnek be oda. Meg kéne nézni valakinek aki amúgy is jár arra...Szerintem az alakalmas lenne, de a biztosnság kedvéére le kellene foglalni. Ha jól tudom több asztal is van ott.
(#33495) Blackhole13
Az jó lehet szerintem... Most néztem képeket róla.
-
-
hobbyone
aktív tag
válasz
#16820480 #33426 üzenetére
sheratan
"szerintem a 215 jobbabn szól"
Aszerint pedig, aki 300+ fülhallgatót tesztelt már, a Vsonic egy picivel.
Ezt nehéz megemészteni, vagy mi van? Örülj, hogy neked jobban tetszik.
De egy éves "szakértői pályafutással" a hátad mögött, megkérdőjelezni egy tapasztalt tesztelő (Ljokerl) munkáját?contaxg
A te véleményed is igen mérvadó. Ha jó emlékszem Shure termékeket is árulsz, tehát semmi elfogódottság sincs a részedről..
A lényeg, hogy a Shure fülhallgató fanok visszavehetnének már az arcukból itt a fórumon.
Ui.: http://theheadphonelist.com/articles/earphone-buyers-guide/ - made by Ljokerl
Ide is bekerült az SE 215, mégpedig képpel.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
#16820480 #33406 üzenetére
Szerintem inkább csak az akkori viszonylatban volt basszusnehéz, nem szeretem, ha a dübögéstől nem hallok semmit, viszont a telefonon a Basszus eq-t használom, mert így szól a legjobban szerintem.
Jaj de csúnya ez az R1.
Milyen árban mozog az R1 nagyjából? Látom fi:zi'k-nek van Brainwavz bazárja, viszont szünetel és csak két típust árul.
-
ggeleven
őstag
válasz
#16820480 #33379 üzenetére
Vagy csak lehet nem ismerjük/ismerik annyira, hogy merjék ajánlani! A Shure-ok meg már bizonyítottak több embernél is!
Más
Ez milyen csecse kis füles!
Hölgyeknek tervezett fülhallgató a Hitachi Maxelltől -
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #33377 üzenetére
Igen röhej volt.
Én többször is odaírtam, hogy nem hallottam még ezeket. Ennek ellenére volt róla véleményem tesztek alapján.
Szóval megértem, hogy nem vettél részt a vitában.Üdvözöllek a klubban!
De tulajdonképpen az akg hozta létre ezt a kategóriát.[link] Aztán jött az sh, meg shure. Szerintem lesznek még jeletkezők.
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #33321 üzenetére
Igen, de leginkább a Z vagy az F series.
A telefonjaikban gyenge dac-van + nem az S-Master MX Digital Amplifier ami ezekben a walkmanokban.
Az F walkman után volt kötve 3,5 végű jack kábellel. Tehát nem valami tökéletes megoldás..
Az a baj, a fiio cuccokkal, hogy nyilván spórolni kell valamin a jó ár érdekében. Mindent elvisznek szépen hangosan, de nyilván nem high end szintem.
Több tesztben is olvastam, hogy a részletességen véreznek el.
Szerintem a shure-okhoz lehet, hogy jobb a sony F az x3-nál. (425-től fölfele)
Majd meglátjuk, mit teljesít ez a kis sony, a jóval drágább A&K 120 ellen.
Az lesz a főpróba...(#33324) filózoli
Amit ők gyártanak azok közül meg pláne nem.
Önkritikát gyakoroltak. Menjenek át a beyerhez és próbáljanak ki egy dtx 101-et szerintem..
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest