Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levwi
aktív tag
válasz
kemcso #43427 üzenetére
Köszi a segítséget!
Találtam 5-ért Sony mh1-et átalakítóval együtt most már várom hogy megjöjjön szerda csütörtök környékén itt is lesz.
Egyébként pont ilyet kerestem flat kábeles vezérlőgombos igaz a csatlakozója nem egyenes de az átalakítónak igen, és gondolom a hangzása is jó lesz. -
válasz
kemcso #43279 üzenetére
Tényleg írták, hogy nem jó, meg ennek az ellenkezőjét is!
Legalább most már el tudom képzelni azt az elvetemültet, aki XP helyett Linuxot telepítene és felteszi a kérdést, hogy mit tegyen fel az ilyen meg ilyen gépére. 6- 8 disztrót javasolnak egyből, ami az asztalkezelők száma miatt 40x 2 disztró lett.(#43280) Moleman bocs, hogy nem ugrott be a CTIA népies neve.
(#43281) jenei1994 Jól látod, tényleg nem adnék 10 rugót egy fülesért, mikor a döfy alig ér többet.
-
-
válasz
kemcso #43267 üzenetére
Igazad van, ennek ellenére átolvastam a Mikrofonos headsetek részt most, mindkét linket is átfutottam. Újra az az érzésem, hogy még 1x felteszem a kérdést, de már nem a Linux topichoz szokott módon. Ott meg az a baj, hogy túlmagyarázza valaki, amit már egy szóból is értenek a guruk.
Az árat belőttem Linuxos módon a Maxell gun- nal. (direkt ezért írtam)Sorry, nem ismertem ezt a topicot!
Van egy Motorola Defy telefonom(androidos) aminek a gyári, kínában készült headsetjéről leesett a bal oldali gumigyűrű(lehetett szilikon is). Kényelmetlen anélkül használni és szeretnék vásárolni hozzá egy olyan fülhallgatót, ami tökéletesen helyettesíti a gyárit. Annyira nem értek hozzá, hogy a Maxell gunt néztem ki, de az nem minrofonos. A telefon értéke 12-15 eft, így 60-70 eft értékű fülesek nem jöhetnek szóba. Ráadásul nem egyforma mindkét fülem, mert a balból mindíg kiesett a füles.
2-4 eft közöttiek viszont reményeim szerint teljes megelégedésemre szolgálnának.
Előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni a választásban.
A Win és Google termékei nélkül is jól működnek a pc-k! -
honfoglalo
senior tag
válasz
kemcso #43197 üzenetére
Én nem kétlem, hogy bizonyos gyártók (vagy sok közülük) sokféle eszközt bevet, a konkurencia ellen és önmaga sikerességének érdekében, de ez már kezd lassan összeesküvés-elméletté válni.
Én nem hiszem, hogy minden egyes vásárló az Amazonon pl. a gyártó, és ha egy fülesnél mondjuk 100-ból 95 vélemény alapvetően pozitív annak ne lenne semmi jelentősége. Egyszerűen ilyen cenzúrát nem lehet az interneten megvalósítani, és ha minden kommentet végigolvasol, és egyet sem találsz, aki igazán szidná, akkor nem hiszem, hogy ez ne jelentene semmit. A legegyszerűbb persze, ha meghallgatod te magad, és úgy alkotsz véleményt.
Na, hát ha a SE215-nél jobb (ami ajánlott) a többit meg nem hallottuk, akkor ebben a kategóriában nem tudom miért nem lehet ajánlott, ha nincs ismert alternatívája?Akinek nem ezek a preferenciái, annak abszolút jó a GR07 persze. De pl. aki sportra is használná iPhone-ról és masszívat akar annak ez ideális lehet. Én pl. ezt egyáltalán nem féltem, míg a GR07-tel nem szívesem edzenék.. de szerintem nem is volt köztünk vita, majd lesz, ha nem értesz egyet
.
-
monti0222w
addikt
válasz
kemcso #43193 üzenetére
Azzal kezdeném a mostani füles talin nem voltam, nem jött össze, de az ezt megelőzőn ott voltam. Egy E10-et vittem akkor magammal bizonyítani az igazam, hogy árához képest jó füles, ami igazolni látszodótt az akkori meghallgatásból fakadó ajánlásból. Most, nem tudom miért, de ennek az ellenkezője jön le nekem, az akkor ajánlott füles mostanra rossz lett, igaz nem volt ott a VSD1. Elfogadom, hogy jobb füles ez nem vita alap, de mivel pont te írtad, nem vagyunk egyformák, a fülünk, hallásunk sem az, neked nem jön be, de lehet a harmadik személynek meg igen, és mivel van egy olyan előnye is, hogy személyesen meglehet hallgatni és eldönteni kell-e vagy nem, ez már szerintem egy pont mellette.A többi a meghallgatásból jön össze. Mint Ati1979 is írta ő nem ajánlja, miért nem, ez nem kényszer, hogy ezt kell venned, épp ezért ajánlható mivel hallás útján dönti el a vásárló megveszi vagy nem!
Amúgy is a magyarok többsége itthon vásárol. Sokan nem biznak még az EBAY és társaiban. -
honfoglalo
senior tag
válasz
kemcso #43193 üzenetére
Ez mondjuk pont egy elég kis gyártó, az amazonon pedig a legtöbb értékelő (Amazon Verified Purchase-es), tehát poénból meg is kellett vásárolniuk a terméket a fizetett beírásuk mellett, na mindegy...
A SE215-nél szerintem jobb, az mélytúlsúlyosabb, számomra kényelmetlenebb, csúnyább , kevesebb garanciával, igazából nem tudok mellette érvet. A cserélhető kábel csak akkor előny, ha az RHA 3 év után hibásodik meg, és akkor sincs ingyen ugye a pótlása.
Az ATH-khoz sajnos még nem volt szerencsém, mindenesetre képről a 70-es kábele nem tűnik valami vastagnak és a műanyag még mindig nem acél.Ja és ezeket mind csak kompatibilissé lehet tenni, szóval az már nem ugyanaz. Továbbra sem látom a meggyőző alternatívákat, de lehet bennem van a hiba.
-
honfoglalo
senior tag
válasz
kemcso #43188 üzenetére
A Whathifi-n elég érdekes tesztek szoktak lenni, mint pl. ez a Beats 5 csillagos.vagy a cx300II is...
A Joker-es tesztek számomra megbízhatóbbak, vagy még akár az Innerfidelity is. Mondjuk a vásárlói értékelések sem arról számolnak be, hogy fos lenne.
Ez a sötét hangzás talán kicsit az E10-re emlékeztet, egyébként ez a füles rap-re, mainstream-re jó igazán, klasszikus, vagy igényesebb hangszeres zenében szerintem (is) csúnyán elvérzik mondjuk a GR07-hez képest. Egyébként nekem a Sony hybriddel nem izolál igazán jól (hiába rendeltem meg 4 ezerért
), a sima gyárival kellemesebb, meg amúgy jobban is néz ki.
De továbbra sem látok egyetlen hasonló kialakítású-minőségű és garanciájú fülest az árkategóriájában, ami jobban szólna, akkor se, ha nektek nem tetszik annyira.
-
Ati1979
veterán
válasz
kemcso #43173 üzenetére
Ez így van. Shure-ban leginkább 425-től felfele érdemes gondolkodni szerintem.
Dinamikusokban tényleg nincs alternatíva. Esetleg az ie800, de az árát az sem éri meg.(#43174) contaxg
Ez szerintem is igaz esetek többségében. Esetleg nagyon jó armatúrásat lehet még venni nagyon drágán.
És ehhez persze kell a megfelelő lejátszó is.Az összes többi esetben elég a gr07.
-
Bodz
nagyúr
válasz
kemcso #43090 üzenetére
De, előjött.
Most a cikk végén lévő képeken látható módon van orvosolva a probléma, de cseles, mert így is sikerült már a kábelnek önálló életre kelnie séta közben.
A Somic vagy a Moxpad érdekel?
-
Bodz
nagyúr
válasz
kemcso #43010 üzenetére
Hát a VC a VSD után...
Sokkal vékonyabb hangja van, hajlamosabb sziszegni is, mondjuk állítólag ez csak a nem megfelelő illeszték miatt lehet, de már végig próbáltam mindennel, amit itthon találtam, de... Szóval nem lett megoldás, fel is adtam.
Egyébként részletesebbnek, sterilebbnek érződik a hangja, egy drágább füles illúzióját kelti, nagyon rendben van a felbontása, a tér is megfelelő nekem. A rock, metál nem túl ütős vele, inkább a jazz, női vokálos dolgok szólnak szépen, bár érzelem mentesen.
Egyébként iPad Miniről szól a legjobban. Nesze neked Sansa meg C3, a tabletet nem lehet (na jó, csak nehezebb) zsebre vágni, pfff... -
Ati1979
veterán
válasz
kemcso #43052 üzenetére
Ja nem láttam. De ha jól emlékszem egy ie8-ról van szó.
Lehet, hogyha ennyi baj van vele érdemes cserélni.
Igen sajnos ez így van. Sokan nagyon képmutatóan élnek.
(#43053) honfoglalo
Persze! Nálam lesz, hozom a kábelét, meg fülest is hozzá.
Bármelyik géphez hozzá lehet kötni USB-n keresztül, és másolhatsz rá amit szeretnél.
-
Ati1979
veterán
válasz
kemcso #43039 üzenetére
Én nem is értem ezt az egészet. Hitelt telefonra?
Ha van pénzem veszek, ha nincs meg nem...
Azért szerintem a telefon nem annyira fontos dolog... (persze fontos, de pár ezerért lehet telefonálásra alkalmas készüléket találni.)Kinek mi a fontos...
(#43042) Speede05
Azért én kipróbálnám ezt a fülest vásárlás előtt. Nem mondom, hogy nem jó, de ha jól olvasom zajszűrős.
Gondolom ez aktívat jelent.Amúgy ott vannak még a shure fülesek is. Cserélhető kábeles az összes, és lehet hozzájuk ezerféle kábelt kapni a neten.
-
honfoglalo
senior tag
-
honfoglalo
senior tag
válasz
kemcso #43032 üzenetére
Ezt majd ő eldönti. Arra gondoltam, hogyha valaki nem az utolsó forintjain tervez iPhone 5S-t vásárolni, akkor nem teljesen kizárt, hogy 30k-s fülesre ruházzon be. (Btw nem rám tartozik, hogy ki mennyi pénzzel bír és mire költi azt, de szerintem érdemes beruházni kicsit többet. Nekem is 10k-s volt eddig, decemberben még a VSD1et néztem, soknak éreztem volna 30-at kiadni egy fülesre, de idővel változik az ember szemlélete
Amúgy kizártnak tartom, h ugyanolyan boldog lenne egy E10-zel, ha mindkettőt hallotta )
-
honfoglalo
senior tag
válasz
kemcso #43013 üzenetére
Jó, hogy most kinek mi a drága ez egyéni kérdés. Van sima RHA MA-750 (itthon nem kapható) és az 2 ezerrel olcsóbb az iPhone os változatnál, szóval az idézetre reagálva, ez amiatt nem drága vagy nem amiatt drága.
Az emberek kb 99%-a telefonról vagy iPhone szintű mp3 lejátszóról hallgat zenét, szóval ebből kell kiindulni, ugyanakkor tiszteletben tartom az álláspontod, s a DX50et kipróbálva meg is értem azt
30-at szerintem bőven megér ez a füles iPhonehoz, a hasonló áru nem mikrofonos fülesek nem szólnak jobban. -
szentkuti11
addikt
-
SirAlo
aktív tag
válasz
kemcso #42937 üzenetére
Stilus: inkabb a mely hangokat szeretem, ezert is ki nem allhatom a fulest amit a telefonhoz adtak, zavarja a fulemet a sok magas hang. (tobb stilusu zenet is halgatok )
Mit varok el a fulestol ?: mélyorientáltság - strapabirosag
Milyen árban gondolkozunk? : legyen minnel olcsobb jo hangminoseggel, mar azt se banom ha kicsit dragabb ha megfelelo vegre szamomra.
Asszimetrikus kialakitasu legyen csipesszelIn-Ear fulesekrol nincs jo tapasztalatom, nekem nem all meg a fulembe (de lehet ez is csak azert van mert egy nagyon kuka minosegu fulest probaltam). De ha a jobb minosegu fuleseknel nincs ilyen problema ez is szoba johet
Milyen kábelvezetésű fülest keresünk, fül felett átvezethető, vagy hagyományos megoldásút.: Nem tudom hogy ennek van-e jelentossege, szerintem ez mind1
Nyak mögött elvezethető kábel legyen
Mikrofon nem fontos hogy legyen , de ha van nem gond
-
honfoglalo
senior tag
válasz
kemcso #42907 üzenetére
A GR06-ban amennyire emlékszem nem zavart/nem hallottam ezt. Viszont mindkettő GR07-ben igen, az élességet és a sziszegősséget, amire valami miatt érzékeny vagyok, szóval zavar.
Azt próbálom kideríteni, hogy mi okozhatja a jelenséget, csak a magasak okozzák-e, esetleg egy ábrával/méréssel alá lehet-e támasztani/meg lehet-e magyarázni a dolgot.
Terveim szerint megyek. -
contaxg
veterán
válasz
kemcso #42751 üzenetére
Minőségi zenehallgatásra szerintem a fülhallgatók alkalmatlanok. Néha szépen hazudnak, de az eddig hallott fülesek számomra kisebb, de inkább nagyobb hibákkal dologozzák fel a felvételeket. Praktikusak, mert kicsik és némelyikük nagyon jól szigetel, de kizárólag erre alapozni szerintem zsákutca és így költeni sem érdemes sokat rá.
-
törölt tag
válasz
kemcso #42730 üzenetére
Még hogy csak jót olvastál róla?! Ezek szerint nem olvasod, amiket ide írok a fórumba..?
kammerer: Azt is lehet, hogy Narakh megveszi, elviszi a füles találkozóra, aztán utána átpasszolja neked
nmy1212: Ez szerintem leginkább a lejátszó szoftvertől függ, hogy kezeli-e.
-
törölt tag
válasz
kemcso #42725 üzenetére
Gondolom, hogy basshead, de nyilván nem az a szokásos kuka szintű fülhallgató-headset, amit szokásosan mellékelni szoktak a mobilok többségéhez. Ez már számít, egy ilyenért már érdemes megharcolni a szervizzel, az elvi-fogyasztóvédelmi szempontok mellett.
Ó,, én aztán nagyon jól tudom, hogy hifi készülékek esetében meddig terjed általában a mérések relevanciája, és hogy milyen nagy szórások tudnak lenni példányok között! Mindazonáltal a mérésekből is levonhatóak bizonyos szintű következtetések, sok mérés átlagolt eredményéből pedig főleg. Ha a hangminőségre kevéssé is, de a hangkarakterre jobban. Másrészt, a megjegyzésem az adott karakterkülönbségről nem is a mérésekből ered, hanem a tesztelők (és a felhasználók) által végzett meghallgatásokból. Sok tesztelő, sok felhasználó, sokszor egymásnak ellentmondó véleményéből kirajzolódó tendencia - amely egyébként logikailag is valószínűsíthető volt már előre. De persze a magam számára igazán mérvadó az lenne, ha magam is meg tudnék hallgatni tweeteres és tweeter nélküli típust a sorozatból. Főleg érdekelne, hogy füllel mennyire hiányolnám azt az egy oktávot a magassávból - miszerint ugyebár a 846 esetében hallásilag ti nem nagyon hiányoljátok, pedig hiányzik.
-
törölt tag
válasz
kemcso #42720 üzenetére
Még nem hallottam, csak az ára (és a kinézete...) miatt írtam.
A jelenlegi állás szerint a háromutas XBA-3iP lesz, mivel a 4iP éppen kifogyott a "Mikulás-helyen", és már egy hete nincs a kínálatban, úgyhogy feltehetőleg már nem is lesz (megmondani nem tudták, hogy várható-e még). Talán nem is baj, ugyanis lehet (biztos) hogy annak már túl kiemelt a mélye - megjegyzem, mennyiségileg valószínűleg az XBA-1 mélyeivel is kiegyeznék, hiszen mérve az kb. éppen lineáris, ergo inkább amiatt maradok mindenképpen a többarmatúrásnál, mert a tweeter által nyert plusz egy oktávot fontosnak tartom a magassávban. Bár ez is nehéz döntés, mert (mint arról már szó volt), a tweeter nélküli, lekerekített magasú, sávhatároltabb verziók melegebben, kellemesebben, hangfelvételtűrőbben szólnak.
De csak Pénteken rendelem meg az XBA-3-ast (remélem nem fogy el addig az is), és várhatóan jövő szerdán megyek érte. Beszámolok róla mihelyst meglesz, meg majd a bejáratás utáni hangjáról is. (Merthogy a jövő szombati találkozóra nem fogok tudni menni, másfelé kell utaznom aznap. Majd legközelebb.) -
buci30
addikt
válasz
kemcso #42681 üzenetére
Értem én ezt és el is hiszem de a kényelem az első most. Ha nem akkor RHA MA750i lenne csak hát ugye nem vok kábelbarát
Hangminőség ide vagy oda azért olyan fos nem lehet és 2h edzésnél nem igen arra fogok koncentrálniebay menyire megbízható szerintetek ilyen téren?
pl: Jaybird BlueBuds X Sport Bluetooth Stereo Earbud Headphones BBX1SW - White32ezret előre utalni azért merész dolog lenne nem de?
-
törölt tag
válasz
kemcso #42618 üzenetére
Az iM50 szerintem is jó lehet neki, hasonló hangja és felépítése van a 215-höz, csak olcsóbb.
honfoglalo: A 215-öt összességében egy elég jó fülesnek tartom továbbra is, de az igaz, hogy kezd eljárni felette az idő, és egyre több versenytárs van hasonló árban, vagy olcsóbban, így lassan a Shure-nak kell valami frissítenie, hogy tartsa a lépést. Ha nagyjából ugyanezt a kialakítást és hangot beviszik mondjuk 20e alá árban, akkor máris rendben lenne a dolog.
-
Bucicimaci
tag
válasz
kemcso #42618 üzenetére
Hm. Meggyőztetek
Találtam 2 év garival 24e-ért. Ha megjön a fizu akkor meg is rendelem
Köszönöm szépen!
(#42619) buci30: Árat nem mondtál, de amit én is nézegettem Audio-Technica ATH-CKP500 azt sportoláshoz mondják, lehet hogy megérne egy pillantást
De majd jönnek az okosabbak és mondanak többet.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest