- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sidositanaka
tag
Csak tudjátok nekem ez olyan fura
Kicsit megkönnyebbültem amikor megtudtam hogy ennyi pénzért vehetek fülest.Aztán rá kell jönnöm hogy pont igy a nehezebb!!!!Nem hiszem el hogy 150-ért nem tudnak olyat gyártani ami mindenben tökéletes
Ha szép a mély akkor kevés a magas ha a magas jó nincs közepe stb
Ezt direkt csinálják???? -
Melorin
addikt
Első körben a méretet szerettem volna tisztázni magammal, nem tudom milyen átmérőjű illeszték a kényelmes számomra. Aztán ha ez megvan, jöhet a minőségi egyedek levadászása.
Ezért szerettem volna először egy olcsóbb de használható készletet beszerezni amivel ezt kideríthetem. -
törölt tag
Hát, nekem az OP5-öt ha farzsebbe teszem, akkor már köhög a kapcsolat a nyakba csíptetett XB10-zel.
Az Alma nem SBC-vel nyomul, hanem AAC-vel, mivel az itunes összes zenéje abban érhető el (meg ALAC), és így újratömörítés nélkül küldi ki a fülesnek.
Kíváncsi leszek, hogy lesz-e majd olyan, hogy Spotify vagy Tidal úgy kínál zenéket, hogy direkt mobilra optimalizálva LDAC vagy aptX HD kodekkel tömörítve. Akkor megfelelő fülesekre mehetne egyből a lejátszó appból, nem kellene előbb mp3/EAC kódolást kitömöríteni, aztán PCM-ből újra vissza valami másba. -
Ugyan, ha hatással lenne a fülesek hangminősége az iphone eladásokra nem dobják a jack-et és már rég előrébb léptek volna a BT codecekben. Ezt mondom régen: az átlagfelhasználó a Piston 3/earpods minőségével full elégedett, nem kell neki aptxHD, V30 stb. Ez csak a te mániád, sajnos: a minőségi zenehallgatás rétegigény.
-
vicze
félisten
Nem tudom, de a RE600-at sokkal magas kiemeltebbnek hallom, a RE800 sokkal kikiegyensúlyozottabbnak tűnt, úgy hogy a RE600 sokkal jobban az kéne legyen a frekvencia mente alapján.
Sikerült a XBA-300-ról találni egy FR ábrát, de elég furcsa nekem és nem tudom mennyire hihető.
Itt van egy pici peek 7k-nál de nem vészes, és olyan jelentősen nem emelkedik ki a környezetéből.
-
Melorin
addikt
-
-
vicze
félisten
A KZ ZS5 esetében, egy műanyag házban van 4 driver 2DD 2BA, na most 1BA normálisan a vetőcsőben van dumper nélkül, 1DD közvetlen mögötte, egy szintén műanyag tartó valamiben. Ez lenne az "akusztikus kamra", ami a másik két meghajtó hangját elvezetni. A probléma elsősorban nem az akusztikus cső hiánya hanem, hogy a második BA a lehető legkisebb tweeter amit kapni lehet, és a ház leghátuljában van. Ennek a hangja kéne előre eljusson. Ráadásként nincs se dumper, se aktív vagy passzív váltó, ami erősen megkérdőjelezi, hogy mit ad hozzá a hanghoz ha be is van kötve, mivel a másik DD-nél sincs váltó és szintén a műanyag kamra kéne vezesse, így ez max. mélyet ad hozzá szerintem.
Az én XBA-mban sincs akusztikus cső, ráadásul oldalra állnak, de van bronz kamra, és van dumper. A Forté-ban szintén akusztikus kamra van ahogy írtad, a U18-ban pedig dumperes csövezés van a TIA-ig.
Kamrák előnye, hogy nem kell sz***ni a csövezéssel, és a sorozat gyártás jóval egyszerűbb lehet gépi munka nagyrészt kézi helyett. Viszont a helyes akusztikát kivitelezni, sokkal nehezebb.Mindenképp a kamrás kialakításé a jövő, de abban is biztos vagyok, hogy nem műanyag kamrával fogja senki se megváltani a világot.
-
outdoor
aktív tag
Sztereó Bluetooth füles, a mikrofonja jó legyen, hogy értsék, amikor azzal telefonálok.
Van ilyen?
Az is pozitívum, ha erős. Mert ami csak vékony kábel, az elszakad, ha pl. leejtem a kulcsot az ajtó előtt, és érte hajolva a kilincsbe akad.
Magyarul két füles Bluetooth fülhallgató, mikrofonnal a beszélgetésekhez, de JÓ mikrofonnal van-e.
-
Yofej75
aktív tag
Nem tetszik az a belegyömöszölt vezetékrengeteg
há' hogy néz má ki? mint egy óccó kínai vacak...
-
Köszönöm mindegyikőtöknek a segítséget! Eddig a T20i felé húzok,és most hogy 20%-al akciós,egész elfogadható ára lett. Habár anno hallottam egy olcsóbb RHA fülest hallani (S500) és annak a hangja nagyon nem tetszett. (Sok brummogós mély,sok éles hang,kevés közép,és mintha minden zene mono lett volna kicsit annyira nem volt tere a zenéknek) Remélem hogy a T20i nagyon nem ilyen lesz!
-
Yofej75
aktív tag
Köszi
Várjál csak...valahol valamikor valamivel kapcsolatosan ezt már olvastam, illetve valami hasonlót
Nem tudom, milyen füles volt de ha jól emlékszem adtak mellé különböző ilyen kis bigyuszokat...tudod, amiket dampernek nevezel (hehehe, Markos-Nádas stílusban "az a dömper Szögödön"
). Az rémlik, hogy nem volt olcsó az a füles sem...
-
-
vicze
félisten
Én azon szörnyülködtem inkább, hogy nincs a driver sehogy rögzítve, és szabadon mozog abban a hatalmas testben, csak a kábel meg a cső tartja, kb a saját hangjától össze vissza mozog, azt ha hozzáér valamihez. Grrrr...
Ez a leg alapabb amit láttam, és ez kb. bárkinek követhető és érthető, az hogy mennyire minőségi az, as kérdés. De még egy ilyen kit is ~200$ az azért meredek. Kb. 8Ba alatt nincs értelme sajátot csinálni. -
vicze
félisten
Miközben a videót néztem, elkezdtem számolgatni, hogy menyi változó is van egy BA fülesben.
Driver(ez kb. 3 gyártóra és 20-30 modellre korlátozódik talán + custom cuccok), akusztikus cső hossza, akusztikus ellenállás külön-külön mindegyik driverhez, pl. azt nem tudom, hogy akusztikus csöveket egybe vezetnek-e(?), vagy az már mindig külön "lyuk", akusztikus cső anyaga, crossover minden elektronikai eleme(10+) lehet különböző, illetve ezek kombinációja a különböző BA párokhoz, aktív corssover vagy passzív crossover.
Az elmebeteg része meg akkor kezdődik, mikor nincs csövezés, akkor egyszerűen fingom nincs, hogy van a hangolás.Néha egyesek felteszik, hogy "Mi került ezen a fotelon 7200 Ft-ba?".
Hát a fentiek kikísérletezgetése.
Így azt is értem miért népszerűek a hybridek, mert csak a vetőcsőbe belerakod a BA-kat eléraksz egy ellenállást(jobb esetben), azt jó napot a DD-vel együtt van 5-6 változtatható elem. Nagyrészt csak a BA és a DD típusával kell "játszani".
-
darvinya
titán
Annyival egészíteném ki, hogy amit használsz trimer valójában huzal ellenállás aminek van induktívitása.
Mikor állítod akkor az is változik, s inkább ez befolyásolja hangját.Persze van szénréteges trimer, de annál nem lenne nagy hatása hangra és olcsósága miatt 2-3 tekerés után tönkre is megy.
-
Dehogynem, először kibontakozhatott, meg is tette, amiért kitiltották
Azóta szerintem élvezi, hogy időnként megjelenik és vajon mikor jönnek rá, hogy ő az.
(#71391) f4lcon nekem is csak gyanús volt, Spíler szólt (ezúton is köszi), hogy neki is az így szóltam a modiknak, de valaki gyorsabb volt.
-
törölt tag
Most miért mondod, még armatúrát sem láttál közelről, fogadjunk. Hát már Ljoker is megírta ezer éve, hogy milyen fantasztikus egy-egy ilyen egyarmatúrás füles, és azok még csak univerzálisak voltak, hát CIEM-ben aztán egyenesen isteni. Ami neked van az már görögdinnye, nem füles, minek annyi alkatrész feleslegesen, amikor egy is meg tudja oldani, ráadásul jobban. Különben is csak a márkanév miatt kerül annyiba, kínai piacon 500 forintért osztogatják...
-
z2solti
tag
Kösz a választ!
Sajnos már tudom, hogy amihez kezdeni fogok az nagyon az alja az egésznek. A készítés attól a legnehezebb
hogy szinte semmi gyakorlati leírást nem találtam hozzá. Ép ezért kezdetnek nem is armatúrával nyitok , hanem dd-vel. Muszáj kitapasztalnom az építést. A shelt magam csinálom. A füllenyomatot magamnak készítetem mert a környéken senki nem volt hajlandó rá ( egy országos szogáltató van a közelemben de ők nem csinálták meg)
Az egész abból indul ki hogy a jobb fülem geometriája kissé eltér az átlagtól és ezért nem nem nagyon találtam
eddig megfelelő és meg is fizethető fülest magamnak. A 200-400 dodós ciem-ek meg nekem drágák.
Persze lehet, hogy a végén nem fülesem hanem tapasztalatom lesz csak.
Mindenesetre minden ötletet szívesen veszek az építéshez. -
vicze
félisten
"Naná hogy itt is vannak csövek"
A U18-at nem mondom biztosra(bár ott a felsorolásban), de a Forté-ban tuti nincs csövezés, "tubeless, sigle bore"-ként van hirdetve, minden tia füles. U18-nál lehet van némi csövezés a tartományok összefogására, de utána akusztikus kamra van a marketig anyag szerint. A csövezés hiánya miatt tud olyan kicsi lenni.Pl. XBA300-ban sincs cső, hanem akusztikus kamrák vannak, pont mint tia esetében.
-
vicze
félisten
Lyukakat úgy értem, hogy az akusztikus csövek miatt a vetőcsőben 3 külön járat van + 1 APEX nyílás. Tia esetében nincs semmi teljesen nyitott, csak a rács van, ettől olyan "levegős" és koherens szerintem a hangja.
Semmi irtózás, leginkább praktikusság. Gondolj bele, hogyha úgy 50x rakod ki be 8óra alatt a füledből, akkor nagyon sok idő megy el az igazítgatással.
Mint írtam, a 64 Audio alap kábele pont úgy van megcsinálva a memóriás izéval, hogy tudom úgy fül mögött vezetni, hogy ne zavarjon és még vékony is. Igazából ha jól emlékszek olyan egyszerű volt ki be rakni, hogy biztos, hogy először megpróbálom úgy használni. Az összes többi, főleg a Dunu-k olyan iszonyatos szenvedés volt ki be rakni, hogy hihetetlen, azt tuti nem csinálnám napi 20x... 1x is sok volt. -
vicze
félisten
Ha már barkácsolás, a tervem elvileg az, hogy veszek egy olcsóbb 2pines kábelt és azzal kísérletezek.
Én 180-ban lefelé fordítanám, hagyva felfelé kb. 1cm vezetéket, és erre jönne egy zsugsorcső, ami fixálná a lefelé a kábel irányt. Elméletben nem kéne ennyitől megtörjön, elméletben...
Így egy felfelé álló bk. 2cm-es "antennát" kivéve szerintem tűrhetően nézne ki, és ezt arra is tudnám használni, hogy kivegyem a fülemből. A stabilitás annyira nem szempont, mert mozgás közben egyáltalán nem használom, illetve sportra csak BT jöhet szóba, ott meg úgyis Dash Pro lesz a vége.Illetve még abban reménykedek, hogy a TIA átkúszik, a kisebbekbe is, és akkor csövezés és "lyuk" mentes lenne a vetőcső, ami azért jót tenne a hangzásnak.
-
törölt tag
Igen, de ez mondjuk még nem CIEM, csak a külső burkolat
Nunder: Igen, egy ilyenem van most éppen (Pro + BT kábel). Nem mondom, hogy frenetikusan jól szól, de az árát szerintem megéri. Illetve lehet később cserélni akár a füles részét, akár a kábelt külön. Nekem most úton is van egy kedvezményes Se215, hátha azzal jobb lesz majd
A Jaybird-ről hallottam jókat, de ennyi pénzért nem sokan fogják próba nélkül berendelni.
-
Punike
tag
Ennél (ZS3) nagyon stabil volt, de a ZS5-nél konkrétan leesett róla a füles -saját súllyától-. Lehet csak kifogtam... bár fórumokon sok panasz van rá. Annál fixre beforrasztottam (közben áramvonalasabbá téve a házat is [kép]
).
Mivel a kábeleim mindegyike MMCX-es (sima, vezérlős, bluetooth) -még a Shure215SPE-hez beszerezve, így kézenfekvőbb volt az átalakítás, mint új garnitúra pin-eseket rendelni.
+ kiváncsi is voltam...Köszönöm a lakkos tanácsot!!
-
törölt tag
-
vicze
félisten
Áldozatokat kell, hozni.
Egyszerűen ez annyira kényelmes a többi fül mögöttihez képest, hogy nem bánom. Semmilyen másik fül mögött vezetett fülessel nem találkoztam, ami ennyire nem zavart volna. Mivel elsősorban zenészeknek van tervezve ezért erre eléggé figyeltek.
De még gondolkodok, hogy hogyan lehet ne jól megoldani másik kábellel, hogy simán lefelé menjen. Nem csak te barkácsolsz. -
vicze
félisten
Igen mert végig akarom hallgatni, hogy ténylegesen, van-e értelme illetve melyiknek, és nagyon mást nem tudok ahol mind meg lehet hallgatni nyugodtan. A 40perc amit rájuk szántam, nem volt elég, hogy minden aspektust figyelembe vegyek.
Legnagyobb problémám, hogy a Oppo HA2-ről nincs hova lépjek, leginkább mert csak a Mojo van ami tudja amit szeretnék (DAC/AMP, Windows+Android support, hordozható) és ténylegesen jobb, de az olyan ronda, hogy valami hihetetlen.
-
vicze
félisten
Jó de te már konkrétan nem tudsz feljebb menni.
Lehet, hogy van több BA-s füles, illetve drágább, de amennyire tudom olyan ami jobb lehetne olyan nincs.
Tényleg a Dita Dream-et kell még meghallgatni, de ott nincs APEX/ADEL és és az annyira hozzájárul a kényelem/hangminőség pároshoz, hogy amíg ahhoz hasonló rendszer nem kerül másba, addig, értelmetlen mást keress. A régebbi ADEL van másban is, de azért elég ritka, pedig nagyban segíti, hogy megőrizd a hallásod.
Továbbra is az U6 a kiszemeltem, jövőre remélem kinn lesznek CanJam-en, és akkor eldöntöm melyik legyen. -
vicze
félisten
Azért a merevség, erősen függ a vastagságtól egy fém membrán esetében.
Planáris, orto vagy elektrosztatikus az nem merev, hanem egy pár nanométer vastag fémlap(vagy más anyag/ötövözet), azért az messze van a merevtől.Kb. olyan mint egy szövetdarab a valóságban. Pont ezért tudnak olyan gyorsan mozogni mert a membrán kvázi lebeg a mágnesek között.
Ezek mind 1 fix síkban vannak, és 1 síkban is mozog, így az elkészítést kivéve nem túl bonyolult a működés.Viszont, ha egy normál DD esetében, ugye van valamilyen forma a membránban, akár barázda, akár kúp forma. Na ezt egy vékony fém filmmel szinte lehetetlen megcsinálni, mert nem tudja formát felvenni, ezért van az, hogy túlnyomó többségben PET-re van valamilyenen merevítő fémréteg felvéve, titán vagy egyéb, ami stabilitást ad a membránnak, mert a PET meg túl képlékeny és nem elég szilárd.
Azért is problémás, mert DD estén a membrán be van fogatva fixen valahova, így a mozgatásnál a szélekre kell valamilyen rugalmas összekötés.
darvinya ebből indul ki, és ezért gondolja, hogy nem lehet.A fém membrán nem probléma "nagy" méret esetében, de ahogy mész egyre lejjebb és lejjebb méretben egyre vékonyabb és vékonyabb kell legyen, és egy ponton, elveszíti a merevséget, és egy nagyon képlékeny szövet szerű anyag lesz belőle, és hát egy 10mm-es méretben nem éppen egyszerű vele dolgozni.
Na most nem lehelten a vékony teljesen fémből készült membrán, hogyha a driverben a membrán teljesen sík, és a kifeszítést megoldják. El tudok képzelni merevítésre különböző trükköket, pl. most divatba jött grafén ötvözet, ami megadja a megfelelő merevséget, de egyben nagyon rugalmas is. Szóval elég idővel és pénzzel semmi se lehetetlen.
-
vicze
félisten
Már csak a méret miatt is a Layla nem rúg labdába, még ha kicsivel rosszabb is lenne nála, annyival kényelmesebb a U18, hogy nem hiszem ennyit megérne a minimális extra minőség.
De nem is igazán a minőségről van szó hanem, hogy a hang visszaadás mennyire természetes, és az U18-nál nagyon az.Majd ha adod el, dobj egy PÜ-t.
A Forté drágább és ha megkapják a szabadalmat a TIA-ra, akkor megcsinálhatják az egész U18-at TIA BA-ból. Szóval lesz mire cserélni. -
darvinya
titán
Mint írtam BA-ban alkalmazhatják rezgőben(0.01%-ban), de DD-ben kizárt.
Ez századréssznyi összetevő kiemelés egyszerűen átverés.
Gondolom te is örülnél neki, mikor 1kg húsban századrésznyi hús van és többi víz, és még is húsnak hívják és azon árulják.Ezeket csak árulják 2000dodóért, de nem személyre szabott darab.
Amit említettem 2000-ért, az csak DD fülreöntött termék. -
-
vicze
félisten
A szűkítés ugye attól függ mekkora a különbség a szilikon átmérője és a vetőcső mérete között. Akárhogy szeretném, a EPH100-ra nem menne rá a Sony illeszték.
CanJam-en valami tök egyszerű szilikon volt csak jó nagy a füleshez illő belső átmérővel, akár valami olcsó kínai is lehetett. Amúgy a U18-at kivéve, mindegyik valami speckó bemutató darab volt, mert az összes átlátszó házban volt, nem feketében mint a retail. -
vicze
félisten
Valószínű hogy rálehet erőszakolni, de 100% hogy szűkíti a vetőcsövet, U18-é legalább 4+mm volt szerintem, de mivel single bore, elméletben működhet, de tuti módosít a hangon, elvileg mélyet növel. CanJam-en valami fehéres szilikon(nem ami a dobozban van) volt az nagyon jól illeszkedett rá.
-
vicze
félisten
Már vagy 3x ajánlottam.
Még februárban hozott nekem f4lcon(
) japánból, azóta hálég elérhető lett eBay-en is pár hónapja(beraktároztam
), úgy hogy tavaly októberben jelent meg, az úgy N sorozatos XBA-kal, azokhoz is ezt adják.
Csak olyanra jó, ami "Sony" méretű vetőcsővel rendelkezik szóval 3,8mm, szóval szerintem neked nem játszik.Amúgy a Sony Tripple Confort néven promózza.
-
19_OsY_81
aktív tag
Kíváncsi lennék arra, hogy egy nagyon profi DAC egy nagyon profi fülessel mit tudna adni... De tényleg...
Mert ugye most nekem egy iphone 7 van egy Dragonfly Red-del, ezek egy RHA t20-at hajtanak meg.
Sajnos eddig nem volt szerencsém igazán kemény cuccokhoz... Így komoly viszonyítási alapom sincs...
Engem egyelőre ez a kombó lenyűgöz.
-
törölt tag
Jó akkor 750et veszem meg
Még egy kérdés. Láttam hogy a pici szívemnek kedves, mikrofonos verzió is létezik MA750i néven. Érdekelne hogy az ilyen verziók ("i" jelzésűek) mennyire másak androidon (vagy minden máson)? Earpod pl. teljesen funkcionális a telefonomon (Mate 9 Pro), de hangzása ugye borzalmas. Ha megfelelő a bekötés, annak ellenére lehet más problémám belőle? Lehetséges hogy ez is rosszul fog szólni mivel iPhonekhoz lett kitalálva?
-
törölt tag
Akkor szerintem 750 lesz, viszont a Denon mellet szol hogy nincs minőségi DAC-om igy lehet nem lenne nagy különbség közte és a 750 között, plusz van rajta gomb, ami zeneváltásnál jó jön. Plusz erősen EDM párti vagyok így szomjazom a bassra
szerk: Írják néhol, hogy a 750 enyhén mély kiemelt(?), szóval ha felidegel az egész, megrendelem és lesz ami lesz
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest