- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Szten Márs #578 üzenetére
Sajnos az elődeiről nemtudok semmit. Lehet hogy ennek jobbnak kellene lennie, de szerintem egy ilyen géppel is bele lehet szeretni a fotózásba!
-
stop
aktív tag
válasz
Szten Márs #401 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy alapjáraton úgy remeg a keze, mint egy aggastyáné.
De ezzel együtt kedvelem - ja és az alkohol sem segít, márt próbáltuk! -
stop
aktív tag
válasz
Szten Márs #399 üzenetére
Van egy nagyon-nagyon jó barátom, a kávét teáscsészébe (bögrében) adom neki!!!
28 éves...Szerk: a stabiban majdnem egyetérünk ám, csak máshonnan közelítettük meg.
-
stop
aktív tag
válasz
Szten Márs #397 üzenetére
Igen,
de azért továbbra is tartom magam a leírtakhoz.
Akinek remeg a keze az ne menjen mesterlövésznek.
Nekem is van stabis obi-m (18-55, 70-300), de ez nehezebb, a kompakt szvsz más. -
vízgőz
csendes tag
válasz
Szten Márs #380 üzenetére
hát nem tudom, eddig még igazából csak a fujikat nézegettem, de sztem ideje lenne kitekinteni is, mert ez az s5700 első ránézésre... nem fogott meg egyáltalán, persze lehet h én vagyok szkeptikus...
-
breal11
tag
válasz
Szten Márs #370 üzenetére
És van valami oldal esetleg ahol konkrét különbségeket tudnék megnézni 5700 vs 5800 közt? köszi.
-
Gabis
őstag
válasz
Szten Márs #367 üzenetére
csak gondoltam van egy-két dolog amiért mégis érdemesebb az 5700-et választani különben minek adták volna ki frisebb jelöléssel
-
Teng
aktív tag
válasz
Szten Márs #362 üzenetére
a téma kivesézve köszike a helpet
-
donchef
csendes tag
válasz
Szten Márs #358 üzenetére
Itt a kép (nappalink):
http://kepfeltoltes.hu/view/080113/DSCF2204_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
És kösz a segítséget! -
donchef
csendes tag
válasz
Szten Márs #356 üzenetére
Képet nem tudok mutatni, mert nincs sehol tárhelyem...
Igazából nem is a zajjal van a gondom, hanem hogy beltéri fényképezésnél elmosódnak kicsit az élek...persze csak ha ráközelítek a dolgokra.
Tudjam be ezt a gyér fényviszonyoknak, vagy lehet ellene tenni valamit?
Ezek szerint ez a jelenség az 5700-as esetében sem jobb...? -
Hydra SR
addikt
válasz
Szten Márs #312 üzenetére
Volt egy ilyen sejtésem
-
kocsjo
csendes tag
válasz
Szten Márs #293 üzenetére
Milyen esetekben ajánlod az ISO 64 és az ISO 100 használatát?
-
kocsjo
csendes tag
válasz
Szten Márs #293 üzenetére
Akinek több ideje van, az biztos, hogy még leméretezné, de mivel én igen sok képet csinátam eddig és remélem még fogok, erre már nincs nagyon időm, meg kedvem sincsen hozzá.
Akkor azt tanácsolod, hogy ISO 100 helyett próbálkozzam még ISO 64-el?
A 100 és a 64 értékek között érezhető minőségjavulás lehet? -
kocsjo
csendes tag
válasz
Szten Márs #290 üzenetére
Igen sajna igazad van. Az a baj, hogy pl. én se szeretnék sok midenhez érteni profi szinten, elég lenne felületesebb tudás is, de ki kell művelnem magam, ha tartani szeretném a tőlem elvárható színvonalat.
Sajnos a visszafejlesztések a minél olcsóbb előállítás költésgek és a minél magasabb profit miatt kerülnek előtérbe.Ami haladást ma elértem, hogy maradt a gép P módban, 3:2 arányban, de az ISO-t levettem 200-ról 100-ra. Összehasonlítva az autó, ISO 200 illetve ISO 100 beállítással készült képeket ég és föld a minőségbeli különbség.
Az ISO 100-al gyenge fénynél, és 300W-al megvilágított szobában ma nagyon jó képeket csináltam, azt modthatom, hogy lehagytam a régi Olympus gépem képeit a minőséget tekintve. Most már elég élesek a képek és nem pixelesek, homályosak a színek pedig szép élénkek.
Holnap folytatom a tesztelést a szabadban.
Még azon gondolkozom, hogy érdemes lenne-e a 3:2-ről 4 MP-re átállítani a gépet, mert az vélhetően még jobb képminőséget eredményezne. Csak a bibi, hogy itt már digitális képméretnél vagyok pl. 10×13-s képeknél, nem pedig 10×15-s képeknél, mint a 3:2 beállításnál.Képet, ha lesz olyan teszek majd fel, de a családról nem szeretnék, a játszón meg sajna még keresgélek valami szép témát, mert hát azt nem igazán láttam, eddig.
u.i. Ahogy látom, én se úsztam meg a gép belövését, pedig nagyon nem hiányzott, de remélem lassan célba érek.
-
repcor
csendes tag
válasz
Szten Márs #275 üzenetére
amúgy meg kit érdekel e?
Olvasni mindenki tud
értelmezni meg talán e.
-
parika
csendes tag
válasz
Szten Márs #266 üzenetére
voltam egy boltba és kiprobáltam a gépet, automatában minden szépen a szuper makró tökéletes, egyet nem értek. Meg probáltam manuálba isot 100ra tettem meg minden 1sre a izét
és megpróbáltam fényképezni de csak fehér folt lett az eredmény vagy elmosódott, miért???
meg akartam a élesség állítást de az se sikerült, hogyan kell ezeket beállítani? legfőképpen az élességállítás érdekelne!
Köszönöm előre is a válaszokat.
parika
-
parika
csendes tag
válasz
Szten Márs #262 üzenetére
jah olvasgattam, de szerinted ez ideális lenne egy kezdőnek?
-
parika
csendes tag
válasz
Szten Márs #260 üzenetére
értem, köszönöm
És amugy mi a véleményed (véleményetek) erről a gépről, érdemes lenne nekem megvennem aki tanulni akar és főleg természetfotózáshoz hasznáná? olvasgatom h nincs értelme a iso 1600nak meg a 7 mp-nek de azt vissza is lehet vinni pl 5 mp-re tehát sztem az nem baj. És erre lehetne szűrőt tenni? Ismét előre köszönöm a válaszokat
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Szten Márs #250 üzenetére
akkor ez gondolom azt jelenti,hogy 7mpx???
-
béé
csendes tag
válasz
Szten Márs #231 üzenetére
na kicsit utánaolvastam, és most tisztázodott h. mi az az exp. kompenzacio.
1/8 sec az nem tul hosszu exponalas? nem lesz elmosott a kep ha embereket fenykepezel?
-
ZSOOLT2
tag
válasz
Szten Márs #225 üzenetére
Igazából éjszakai fényképezésre gondoltam nyílt területen, éjszakai városfényképezésre (néha, nem gyakran), vagy vakuhatótávon kívüli fényképezésre.
-
kymco
veterán
válasz
Szten Márs #201 üzenetére
Amilyen gyakran változtatod az avatarod... alig ismerlek meg
-
fisi
senior tag
válasz
Szten Márs #170 üzenetére
Szten Márs !
Egyem azt a technikai számolgatós mindenedet!!!
Úgy értem- és ez most nem a tököm tudja milyen távolság meg ccd stb. hanem nézek egy képet full felbontásban, és a canon a finom részleteket is elég szépen adja vissza. Persze leht hogy amit én mélységélesség hiányának hiszek az végül is a fuji agresszív zajszűrése??!
Tegnap csináltam állványról 8- 10 mp- s záridővel képeket. Jók lettek de mi a nyavalya a sötétebb részeken a sok sok fehér pötty?? Ilyet a Canonnál nem tapasztaltam anno...
Szten véleményt kérek!!! -
csepp21
csendes tag
válasz
Szten Márs #121 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Én olyan akkumlátorra gondoltam aminek nem elem formája vanA tesom fényképezője olyan és amikor lemerül csak felrakja a gépet a töltőre mint egy mobilt és feltöltődik.
őő még vmi,már többször is irtátok hogy ''zajososik '' a gép? ez pontosan mit jelent? hogy szemcsésebb lesz? (gondolom nem azt hogy nagyobb hangja van használatkor)
Akkor az S 5700-ról abszolut lebeszéltek? még ugyis ha oly kezdő fotos vagyok hogy nem tudom mi az a RAW,sztem nem is tudnám használni...tehát lehet fel se tünne a 5700 hiányossága -
anegytech
csendes tag
válasz
Szten Márs #107 üzenetére
Már tényleg nemtudom, mivan. Szar gépet nem akarok venni, de valahol agyondícsérik valahol meg szarozzák a gépeket. De ha már itt vagyok, megkérdezném, ti milyen gépet ajánlotok. Bridge gépet szeretnék venni 40-70 ezer forint között. Arra lennék kíváncsi, hogy ebben az árkategóriában melyik a legjobb gép. Azt tudom, hogy ilyen árban egyik gép sem készít olyan képet, mint egy 900ezres tükörreflexes szuper objektívval, de azért nem a legszarabbat szeretném. A fuji nemtudom most jó-e vagy rossz, vagy ilyen árkategóriában van-e jobb. Előre kösz a választ!
-
czork
csendes tag
válasz
Szten Márs #102 üzenetére
Számítottam erre a válaszra, s mi tagadás azért mert igazad is van...
Én inkább arra voltam kiváncsi, hogy az s5700 makrója nem-e billenti felé a mérleget, ha ez elég fontos szempont. Amúgy végigolvastam a topicot, s mi tagadás okosabb is lettem tőle, de lehet, hogy kevés volt a kiindulási szint s kissé nehéz feltornázni...
és hát Tüzi jóvoltából kissé újból okosabb lettem, köszönöm... -
laclac88
csendes tag
válasz
Szten Márs #95 üzenetére
Néhány megválaszolásra váró kérdéssel -ha még maradt- segíthetnétek majd, miről írjak,
Jah és ötleteket is szívesen olvasnék milyen témát, milyen beállításokkal fényképezzek, mert a mostani Kodak CX7300 fényképezőm után már a különböző előre beállított témák is újdonságszámba fognak menni.
A tesztképeket természetesen megmutatnám nektek is.
[Szerkesztve] -
kbalazsa
senior tag
válasz
Szten Márs #73 üzenetére
Én mint minősítést használtam a profi szót. Ebben a teminológiában mindenképp a ''hivatásost'' használtam volna... ha akartam volna. Nem jutott jobb szó eszembe tudásban/ismeretben/stb. az amatőr felett elhelyezkedő rétegre.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Szten Márs #68 üzenetére
Eltévedt, már módosítottam.
Még épp időben...
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
Szten Márs #56 üzenetére
Erre mondom, hogy tolhatják a tesztképeiket, ha egy hobbifotós számára az esetek 99%-ában nem az a kérdés, hogy S5600-zal vagy S5700-zal lesz-e jobb a kép, hanem hogy akar-e fotózni mert akkor az S5600-at kell elővenni, az S5700 ugyanis az adott helyzet megoldására teljesen képtelen.
-
válasz
Szten Márs #45 üzenetére
Remélem annyi eszük volt azért a tervezőknek, hogy egy erősebb vakut rakjanak bele, ha már nagyobbnak nagyobb
A kulcsszámról nem találtam semmi adatot
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Szten Márs #42 üzenetére
Épp az osztrák sógorok dajkálják valahol a csomagot a DPD szerint...
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Szten Márs #40 üzenetére
Már az első hsz-ben is ezt írtam
Azóta méginkább úton van, de a DPD lassan dolgozik -
Hydra SR
addikt
válasz
Szten Márs #4 üzenetére
Újra csökkent. F3.5-ről indul (kompaktban az elég gyenge, láttam már F2.2-ről indulót is de az F2.8 átlagosnak számít). És a CCD mérete nem nőtt.
SD vs. XD: mire lement emberi szintre az XD ára, addigra fogadja az SD-t is a gépFele annyiba kerül és kétszer akkorát kell belőle venni a több megapixel miatt
És vinyót is vehetsz nagyobbat, vagy több CD-re kell kiírnod a képeket. És az adatátvitel sávszélességét is növelheted néhány melléhegesztett villanydróttal, ha nem akarsz többet várni a letöltésre
No meg hányszor veszel memóriakártyát egy gépbe, hogy érdemes legyen az árkülönbözettel számolni? Jó persze, akkor sem hátrány, hogy fogadja az SD-t de azért ne vágjuk magunkat hanyatt tőle. PDA tulajoknak lehet hasznos, hogy direktben átrakhatják az SD kártyát, ez viszont nem rossz.
Fogás: nem tudom, mit lehetett azon javítani. Szerintem tökéletes volt. Ilyen jó fogású kompaktot még nem láttam, gombok is pont jó helyen voltak. Legjobb esetben is csak nem romlott de ezzel hencegni...
Ez az ISO1600 sem fér a fejembe, sokadik helyen látom, hogy ezt írják az elsők között a nagy változásnak. Hiszen az S5600 is tudta...és az is minek.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest