- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
kbalazsa
senior tag
1 hét teszt valamint 1-2 nap összehasonlító teszt (kölcsön S5600-al együtt) alapján én személy szerint a következőket szűrtem le a két gépről (S5200/5600 - S700/5700 összehasonlítás):
S5700
Előny:
- Jóval nagyobb (és gyorsabb) kijelző, öröm használni.
- Kisebb, tömzsibb (szerintem jobb fogása van, a kezelő gombok jobban elérhetők), az objektív ''nem lóg be'' makrózáskor. Összességében jobb felépítés, kialakítás.
- Könnyebb kezelhetőség, a gombok jobban teszik a dolgukat.
- Gyors működés, képnézegetés, nagyítás. Minden gyorsabb.
- Több automatikus progam (aki azt szereti, értékeli)
- Könnyebb.
- Gyors majdnem hangtalan zoom és fókuszálás.
- Átláthatóbb és Magyar menü.
Hátrány:
- Az LCD előtt nincs plexi vagy bármi ami megakadályozná, hogy ne maszatolódjon, továbbá ezt takarítani is körülményes. Fólia kell rá...
- Az objektív sapka könnyen lejár.
- Továbbra is csapnivaló manuális fókusz, hiányzó AF/MF gomb.
- Szájbarágós menü, tárcsa tekerésekor tutorial, ami zavaró néha.
- Hiányzó dioptria állítási lehetőség.
- Záridő tartomány 1/1000 - 4s (1/2000 - 10s helyett.)
- Valamivel kisebb fényerő.
- Könnyebb
Így hirtelen ennyi, folyt. köv.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
somé
őstag
Én csak azokat sajnálom,akiknek nincs net(vagy ha van,nem tudja mit és hol érdemes keresni,vagy esetleg lusták/ismerek ilyen illetőt),jobbára hagyatkoznak a marketing szövegre,nameg az eladó ''jóindulatára'',ha rászánják magukat és az általuk jó és olcsónak tartott gépet megveszik.
Mi hozzájuk képest brilliáns helyzetben vagyunk,hogy az ilyen jellegű fórumokat ne is említsem. -
BokorBen
csendes tag
Hydra, a jó régi, második hozzászólásoddal teljes mértékben eggyetértek.
Pár napja előttem volt a választás, hogy melyik gépet vegyem meg... Az S5600 at választottam. Összehasonlítva az adatait: 5,2-7,2 Mp; a 5700 as a jobb, na de milyen áron...
a 10x-es optikai zoom maradt, de a digitális csökkent. A záridő: 5600: 15 mp- 1/2000;
5700: 4 mp- 1/1000; ...
Szűrő nem helyezhető rá...
DE megjött a gépem szal mek! pá -
somé
őstag
Én sem bízom,és értem az álláspontodat,de a link idevágott és elfér...A tesztoldalak ha másra nem is,kiindulásnak jók.Mert honnan informálódjon az egyszerű user mondjuk képminőséget tekintve?Esetleg PBase vagy photoSIG?Ott is elég árnyalt a kép,téma,fotós és beállításfüggő.
-
Retro11
senior tag
Én már csak tudom,elég sűrűn találkozom a kis S3500al
.De tényleg van hasonlóság.Csak tudjátok mi a baj?Hogy ez a gép a nagy piacon valószinüleg ugyanúgy aratni fog mert hát azért csak 7megapixek,meg 10x optikai zoom,meg jóóóó nagy kijelzője van (no meg az Ég adta SD fogadás) és szerintem az egyre inkább elhatalmosodó marketing felhő miatt is alig fog rontani az eladáson,és keveset nyom a lattba az h az öccs bizony többet tudott annó.
Igaz ha eltelnek hónapok akkor ennek is lefog menni az ára de ha le is megy 45környékére még akkor is gyenge..SZVSZ!!!
P.S: Viszont azt írtátok lehetséges az f13,6?Akkor viszont CCD-t fejlesztették volna?
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
-
Retro11
senior tag
Nem Hydra én is elitélem ezt a minél könyebb gépet a népnek trendet,azért is irtam oda hogy ''Huuu''..
Pont én mondanám akinek 1 tégla lóg a nyakába(S9500)!
Viszont az biztos hogy egy ideig csakmegtartom a gépemet mert ez az 5700as egy nagy rakás sz-rnak igérkezik.Majd a képek alapján kiderül mennyire az.
De a CCDmérete még most is sokkol,remélem azért PanaFZ50féle vizfestményig nem jutunk el..
-
kbalazsa
senior tag
Ez nem csak a Fujinál tendencia
Az avatott szem sírva fakad, ha ezt a ''fejlődésnek'' nevezett marketingmiazmát szemléli.
Mi az amivel el lehet adni egy amatőrnek egy fényképezőgépet:
- sok megapixel
- nagy kijelző
- kicsi, könnyű
- hangzatos (bár használhatatlan) feature-ök
- szép lányok a szórólapon
Az, hogy miért kell egy olyan gépet kihozni, ami csak egy újabb bőr lenyúzása, s a valódi hozzáadott értéke leginkább a 0 felé konvergál? Tisztán közgazdaságtan: ha a kék kóla stagnál, kezdj el pirosat árulni. Ha a piros is unalmas, hozzál ki sárgát stb. stb. -
kbalazsa
senior tag
Még egy érv: ár-érték arány. Persze, nem tökéletes. Vessük össze pl. egy D40-el. Melyik gép alkalmasabb professzionális felhasználásra. Nem kérdéses.
A kérdés - mint mindenhol máshol is - árának vajh megfelelő értéket fog -é hozni vagy sem.
Ne felejtsük el, hogy az általatok szapult S5600 pl. EISA ''2006-2007 Év Európai Zoomfényképezőgépe'' díjat nyert. A lényeg a díj megnevezésében is benne lapul. Zoomfényképezőgép. Már a szó is megmosolyogtat egyeseket, nemhogy a tény, hogy egy objektívet ennyi mindenre szeretne használni valaki. A Fuji szerinte egyenesen ''minden helyzetben ideális'' fényképezőgép az 5600 és az 5700 is. Persze, hogy ez a mondat is nevetséges.
Lényeg a lényegben, hogy árához képest, pláne első gépnek megfelelő lehet... -
kbalazsa
senior tag
A Kompakt és Bridge kategóriánál maradva: hiába a jó fényerő, ha a képzajszűrő algoritmus ISO 100 fölött elszúr mindent ld. FZ7.
Igaz, 1x max. 2x vesz az ember memóriakártyát. Ahogy fényképezőgépet is. A kettő gyakran egy időpontra esik. Ezért gondolja meg az ember, hogy mit választ. Ha ez nem lenne probléma, akkor DSC-H5-ről indítanám a keresgélést, feltéve hogy ezesetben még mindig a kompakt-bridge kategória környékén akarnék keresgélni.
A sok MP ellenére azért még lehet kisebb képeket is készíteni a géppel.
Megj.
A fullos fine kép mérete a Fuji szerint ~3,5MB lesz (témától, fénytől stb. stb. függően).
Az ISO1600-os marketingblamázst én sem értem -
kbalazsa
senior tag
Csak, hogy valami pozitívumot is írjunk: végre SD-t is képes fogadni. Ergo ezzel a fájlméret probléma sem akkora probléma, hamarost a 2GB lesz a legkisebb kiszerelés, amit ebből kaphatsz. Persze a feldolgozás sebességén ez nem segít.
A váz lehet, hogy jó volt eddig, de lehet, hogy mégjobb lett az áttervezés által. Ki kell próbálni.
A megapixel háborút én sem értem, teljesen fölösleges ilyen értékekkel dobálózni, a helyzet kicsit a faramuci intel MHz háborújára emlékeztet, ami most épp végetérni látszik...
Aktív témák
Hirdetés
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest