- Légies iPhone halvány színei
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Itt folytassátok, az átláthatóság érdekében ezt zárom.
-
tycopk
csendes tag
[B][/B]
lehet halszem objektívot használni a fuji s 5700-as fényképezőgépre?
köszi előre is
a
segítséget -
vargapeeti
tag
Hello sziasztok!
Azzal kezdenén, hogy első fényképezőgémenet szeretném megvenni, de kicst bele szeretnék merülni a fotozásba
Nagyjábol végigolvastam a forumot, de nem tudom eldönteni hogy milyen gépet vegyek!
Általam választott két gép a Fuji s5800 és a Kodak ZD710! Nem tudom melyiket vegyem mert mindenki mást mond! Esetleg aki fogott már a kezébe és fotozott ezekkel a gépekkel az tudna segiteni nekem?
Ha lenne jobb gép ebben az árkategóriában akkor azt szivesen venném.Üdv:
Peti
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, kapok kölcsön pár napra egy S5700-ast,és az lenne a kérdésem,hogy kezeli-e az sdhc kártyákat?
Egy 8gigás darabbal szeretném használni (az én gépem szervízben van,azt pedig ezzel a kártyával használom),de a tulaj nem tudja,hogy kompatibilis-e.Köszi.
-
Szoles
senior tag
válasz
bmwforever #709 üzenetére
Bár nem volt 5600-asom, de ahogy ismerem, jól járnál a cserével, mindenki szerint sokkal jobb gép.
-
bmwforever
csendes tag
Sziasztok! Nekem most egy s5700-as gépem van, de nem nagyon vagyok megelégedve az esti fotók miatt. Nem a legszebben fényképez este. Most akarom majd lecserélni egy s5600-asra. Szeretném kérni a véleményeteket. Köszi
-
feher sas
csendes tag
Andor probald meg a www.220 volt.hu ezelot kb. egy evvel ok kuldtek el nekem a magyar leiras cimet sajnos az uzenetett nem tartottam meg mert kinyomtattam a leirast.
Apropo ki tud egy elotetlencset mondjuk 1,75x---2x vagy hol lehet kapni elfogadhato aronamelyik talal az 5700-ra? -
szuprit
csendes tag
SEGÍTSÉG!!!
S5800 Milyen mem kártyát kell vennem? SD, XD? Mi a különbség?
-
b.andor
csendes tag
Hello! Szuksegem lenne egy kis segitsegre. Keresek Fuji S5700 hoz hasznalati utasitast magyarul es ha lehet letoltheto formatumba. Remellem hogy valaki segiteni fog. Elore is koszi
-
szuprit
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt is, és a fotózás világában is. Szeretnék venni egy gépet, amit kezdőként könnyen kezelhetek, de szerenték komolyabban is foglalkozni később a fotózással, tehát arra is legyen jó. Először az 5800-at akartam, de arról túl sok negatívumot olvastam. A kettő, ami közül választanék az 5700 vagy a S8000fd.
Mi a véleményetek? esetleg az S1000fd? Melyiket lenne érdemes megvenni? -
Lipazzz
csendes tag
-
rapyd
csendes tag
Itt vannak az új képeim a nyaralásról:[link]
Vélemény?
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
philoxenia #697 üzenetére
Persze h nem. Ebben egyetértünk.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
philoxenia #695 üzenetére
Mondjuk, amiket írtál h miért is lesz nekem jobb a DSLR lenézően, ahhoz hozzátenném h a színek is sokkal jobbak pl a D300-on, lehet több expós képeket lőni vele előre beállítva és még kismilló különbség van.
Ezek a HDR-ek, mind 1 expóból vannak Photomatix-el csinálva.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
philoxenia #693 üzenetére
A színkomponálás rendben van, mert utánahúzok pár képnek, árnyékerősítés, fények, szaturáció stb. Már csak azért is, mert valamiért ha feltöltöm őket a flickr-re, akkor fakóbbak lesznek a színek.
De magát a képet a keresőben készítem el, nem pedig utólag, azthittem arra gondolsz.
Itt egy gépből kisett kép:
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
philoxenia #691 üzenetére
Elég rosszul látod sajnos. Vannak képek amik megsingyenek vágva, sőt vannka amikhez hozzá sem nyúltam. A keresőbe komponálok nem vagdosok.
Részben tágítja ki? Egy cserélhető obis gépet nehogy már összehasonlíts egy kompaktal légyszives. Nagylátószög, telezoom, macro obik. És a váznál, nagyobb záridő, sorozat, ISO, érzékelő stb stb. De ezt te is tudod.
Alapvető koncepció? Azt fényképezem le amiben látok fantáziát.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
BLOODSHOT #690 üzenetére
Végül is Nálad a kompozíció a lényeg, azt viszont jelentős utómunkával alakítod ki, tehát a DSLR csak részben tágítja majd ki a lehetőségeidet. Nagyobb képeket csinálhatsz mondjuk, kevesebb zajjal, de alapvetően koncepciód van a képeid elkészítésénél, amihez a képet alakítod általában, legalábbis én így látom.
-
BLOODSHOT
senior tag
Továbbra is csak ajánlani tudom a kisgépet, ha megveszem az DSLR-t, ezt akkor is megtartom mellé, mert már eszmei értéke van számomra.
Mondjuk a gombokon már nincs felirat, annyira szétnyomkodtam + tiszta homok, de ettől a viseltességtől méginkább a szívemhez nőtt.
Egy bajom van, az pedig a zaj, ISO 64-en is. Nem mindenhol látszik, de olyan képeken ahol nagy felületet kap a képen a kék ég, az csúnyán zajosodik. Lehet h a többi márka, vagy a Fuji többi kompaktjával nincs ilyen probléma és ezért is fikázzák sokan az S5700-at, de ennyiért ez a hiba még elfogadható.
-
eddie17
addikt
Azt néztem én is, hogy csak így lehet, de ez szerintem jobb megoldás is, mint ki-be kapcsolgatni.
Te észrevettél a videóban, ilyen csúszás féleséget? Tehát elmozdítod a kamerát, mondjuk balra, és amikor megállítod a mozgást, a kép még enyhén balra kúszik egy kis ideig. Vagy ez egyedi probléma? -
futadore
csendes tag
Sziasztok telyesen uj vagyok a foto vilagaban....es szeretnem valaki kisegitsen egy infoval hogyan maradhat meg a datum a fotokon a fuji 5700-on??????
-
attrax
aktív tag
Na hát pont ez a parám nekem is.Ez már látom hogy fénykép készítő gép nem fényképező.
A faktoriban biztos azt gondolták.itt van egy sokatmondó készülék ezerféle beállítással és ha elba*d a képet magadra vess.Biztos nem állítottad be jól.Kivácsi lennék mondjuk egy 200k-s gépnél mi újság.Én néha használok egy canon SLR-t de az i s bebénáz néha.Az LCD kereső hiánya viszont engem zavar. -
attrax
aktív tag
válasz
jfkennedy #675 üzenetére
Na legalább őszinte vagy
A cardreaderrel a kártya kopik meg az aljzat a gépben.A kábel ki-behúzgálással meg a csati.
Nemtom miért nincs benne mondjuk bluetooth.Mind1 nem halok bele.Mire elkopik a csatlakozó addigra úgyis elavult lesz a gép és megint vehetek egy 35csillio pixeles fuji S35000 SLR X 5000-et -
jfkennedy
csendes tag
A francba most lebuktam...
Ezzel a géppel is lehet jó képeket csinálni csak kellő időt és energiát kell ráfordítani. Ja és gyakorolni, gyakorolni...(meg persze jó téma is kell a jó képhez)
A gép felismertetéről meg annyit hogy nálam sem akarta kezelni az XP se külső meghajtóként se sehogy aztán egy windows csere megoldotta a gondot. De még mindig a kártyaolvasó a leggyorsabb megoldás. -
jfkennedy
csendes tag
Egy kicsit én is beleszólnék ebbe az "auto módban rossz a kép" című témába. Kb fél éve van ilyen gépem és úgy 6000 expot csináltam vele. Ebből auto módban kb 30-at. Felesleges erőltetni az auto módot hacsak nem akar az ember valamit gyorsan "lekapni". Én most jöttem haza Spanyolországból és ott is csináltam pár képet auto móddal de kritikán aluliak lettek. Pedig ott aztán volt fény dögivel.
De 1 jó tanács: ha szép képet akar valaki csinálni egy ilyen masinával de nem akar sok időt elpazarolni a beállítással, akkor állítsa a gépet blende-előválasztásra. Ilyenkor csak a blende értékét kel beállítani a záridőt a gép adja meg. Nekem ezzel a módszerrel elég szép képeket sikerült csinálnom. -
Passió
csendes tag
Voltam kint a Hungaroringen a Renault napon, baromira tűzött a nap, fény dögivel, és végre majdnem minden kép olyan lett, amit vártam, sőt jobb, és mindez Auto módban. Persze eszembe jutott amit írtál: "Ok persze a kinti fotók jók de azt melyik gép cseszi el???", úgyhogy megnéztem a sógorom HP-val ugyanott készült képeit összehasonlításképpen. Azok sem rosszak, de a Fuji szebb, élesebb, élénkebb színű képeket produkál, visszaadja a verőfényt, a hangulatot. HP valamivel homályosabb, fakóbb képeket csinált. A videók is jók lettek. Akartam "lefagyasztást", vagyis pillanatfelvételt 1/800-on a kocsikról, de állítgatás után elfelejtettem visszaállítani, ezért elrontottam néhány fotót a családról, amit azóta is bánok. Ahol árnyékosabb hely volt, az Autó mód ismét hozta régi rossz formáját, szóval egyetértek: az Auto mód gyengesége - már kissé rossz fénynél is - az egyik legzavaróbb. De ilyenkor hiába téma automatiká-zok, akkor se sokkal jobb. Lehet hogy verőfény nélkül nem rendeltetésszerű a használata? Végtére is be kell valljam, most büszke voltam a gépemre.
-
attrax
aktív tag
Nem értem nekem mindig is ment a kapcsolat de bizonyára alaplapfüggő a dolog.
Amit tanácsolok:
1.gépindítás után dugd be a kábelt majd ezután kapcsold be a fotogépet.
2.Próbáld a hátoldali usb csatikat
3.Nekem se láttja néha egyből de másodszorra mindig.De ez igaz a külső kártyaolvasóval is.
4.Nyomjál egy F5(frissítés) gombot a meghajtóknál,sajátgépben.Én még nemláttam a cd-jét pedig Bloodshot is megmondta hogy elavult a gépem.
keep it up. -
ZakRob
senior tag
Vettem egy s5800-ast és én is úgy jártam, h nem ismeri fel a gép meghajtóként.
Telepítettem a cd-n lévő usb drivert is, így sem jó, egyébként XP sp2-m van.
Valakinek ötlete mit próbáljak még ki, vagy vehetek kártyaolvasót?
A masinához mellékelt progival át tudom másolni a képeket, csak elég nehezen igazodok ki rajta (idővel lehet megszoknám). Ezért szeretném inkább azt, h külső meghajtóként lássa a gép. -
Passió
csendes tag
válasz
BLOODSHOT #656 üzenetére
Köszi, használom is, bár ritkán, ha erős fényben nem látom, mi van az LCD-n, de egyébként az LCD "jobban bejön", jobb minőségűnek tűnik és nagyobb a képe. Meg szemüveges lévén mindig lekoccolom a kis csücsköt. A tükörreflexes gépeknél olvastam, hogy csak visszanézésre használják az LCD-t.
-
Passió
csendes tag
A beltéri fotókkal kínlódó sorstársakra találtam ezen az oldalon:
[link], és a következő módszert ajánlotta egyikőjük:
"I would have made an attempt with the Aperture priority (A) mode with
1. F3.5 (or one or two steps lower if sharp image is desired)
2. ISO 64
3. Flash on (reduce the flash intensity by one step or so)
4. Exposure compensation +1EV or so (as may be appropriate).
Amongst the pre-sets the party mode would do better, or may be, you can even try the programme (P) mode with ISO set to 100."Egy próbát megért, nem rossz, de a vörösszem dolog persze megmaradt.
-
attrax
aktív tag
Szerintem se kapcsold be.Hülyeség.Szereltesd ki!
-
Passió
csendes tag
A FOTOMARKET-nél az S5800-as 34900 Ft, "3000 Ft ingyenes fotókidolgozássa", ha jól olvasom. [link]
-
blazsey2
senior tag
Én elégedett vagyok a géppel jó ár-érték arányú 35000ft-ért nagyon megérte![url=http://kepfeltoltes.hu/view/080629/2008_05040027_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/080629
-
Kötike
tag
Az s8000fd gondolom jobb gép az 5700/5800-nál?
-nagyobb CCD méret
-nagyobb fényérzékenységű objektív
-CCD eltolásos képstabi
-nagyobb látószög
-több MP
-arcfelismerés -
-
kp78
addikt
Néha remeg kicsit, de majd iszom egy felest
Full digivel persze nem lesz túl jó, az eddigi gépemen 3x optikai és 7x digi zoom volt, sosem használtam ki.
Ezért akarok most egy frankó nagy optikai zoom-s gépet.
Köszi a linket.
Olyanod nincs véletlenül amit full optikai zoommal csináltál? -
Passió
csendes tag
"Auchan 10. születésnap", még áprilisban. Rá egy hétre a Canon A560 volt 25-ért, ami a másik versenyben lévő induló volt (és most láttam ismét a Saturn szórólapban 24900-ért), de nem bírtam kivárni, úgyhogy a Fuji lett a befutó. Az a kis Canon sem lehet rossz, szívesen versenyeztetném őket. Lehet hogy én felszálltam a repülőre?
-
Passió
csendes tag
Tiszteletem a fórumbeli "kollégáknak"!
A beltérire továbbra sincs aranyszabályom, megszívtam én is, sokszor gyatra a minőség, bosszantó, de legalább valami emlék, hogy felidézze a szitut. Aztán meg sokszor szinte váratlanul, jó lesz a kép. De amikor kellene, hogy jó legyen, előfordul, hogy cserbenhagy. A hosszú záridő esetén meg bemozdul valami, és annyi. Úgyhogy kattintgatok sokat, aztán szelekt. Ez van. Gagyi kínai tölthetős elemmel viszont nem bírom lemeríteni, durván 2x 1GB, és még mindíg megy, bár a lehalás előtt se kukk, se bakk, csak sötétség, és szevasz. Azárt még tutira megérte a 35 pénzt a 11 hónapos 0%-os hitelre, jobbra úgysem lett volna keretem. -
attrax
aktív tag
Hát én most toltam párszáz fotót külhonban de hihetetlen ,milyen szar némelyik.Ha ezt tudom nem ilyen gépet veszek./Mit várjak ennyiért???/
Ha nem automatában vagyok (ami 1 homálytömeg)akkor viszont manualban kevés a fény.
1xűen nem ad rá elég fényt, hiába variálom a beállításokat.Hát lehet hogy maximalista vagyok de én elvárnám egy olcsóbb géptől is hogy igenis legyen jó az auto üzem.
Ok persze a kinti fotók jók de azt melyik gép cseszi el???
Lehet hogy még mindig nem jók a beállítások?Pl vegyem le 3 megára????
Esküszöm a régi 1.3 megás Fujim jobbakat csinált.Mielőtt megnézném más gépek kritikáit ott miket írnak hasonló kategóriás gépekről?Ami feltűnt viszont ,hogy hihetetlen energiamentes és ez jó.4 duracellel 2x telerakom a gigás kártyát.Az akksi(2000mAh)nem birja ilyen sokáig.
-
Szoles
senior tag
Ezekhez a képekhez brutálisan hozzányúltak PS-sel vagy hasonló programmal. (vágás, kontraszt, megvilágítottság, szaturáció, mifene) Ez mondjuk természetes is, a legtöbb képen kell valamennyit igazítani utólag. A mértékén persze el lehetne vitatkozni, de nem érdemes, mert sok a szubjektív tényező. De nem baj, nem is kell, hogy mindenkinek ugyanaz tetszen. (Ha így lenne, már kihalt volna a emberiség, mert mindenkinek ugyanaz a nő kellene.
)
A zajt persze szűrni kell utólag, főleg ha a gép hajlamos a zajos képekre. Szerintem NeatImage, mások szerint esetleg NoiseNinja (ha jól emlékszem a prog. nevére). Ilyet mindenképpen szerezz be, ahogy látom, ISO 100-tól már gyakran szükség van rá.
-
feco88
tag
értelek. próbálkozok is csak engem zavar az, hogy amikor csinálok 1 képet pl makró módban és akkor a mosott részen vagy pl tele módban egy tájat mikor fotózok hogy egy kicsit zajosak a képek, amiket meg mások képeinél nem látok ( ugyan ezzel a géppel csinált képek ), itt egy link ahol egész komolyba nyomják S5700-al[link] . Vagy PS-el nyulnak a képekhez, mert akkor nekem is be kell szerezni egyet és naon rá kell állni
-
rapyd
csendes tag
Én néhány nappal ezelőtt kaptam egy ilyen fényképezőgépet.Az én szememmel nagyon szép képeket készít.A makró képei zseniálisak
.Itt van pár fotó:[link]
-
feco88
tag
helló. Lenne vagy 2 kérdésem
Egy másik fórumon képeket osztottak meg egymásal emberek hogy külömböző szűrőkkel vagy anélkül milyen képeket csinálnak eggyazon beálítás mellet. nem igazán S5700-as topic volt. Azt szeretném kérdezni, hogy hiába láttam de tényleg megéri 2-3 fajta szűrőt beszerezni a jobb képek érdekében, meg hol tudok ezekröl bővebb infót kapni( milyenek vannak, hogy kell használni) ? 1 oldalt volt linkelve ahol ilyeneket lehet vásárolni, de bővebb infó ott sincs vagy nem figyeltem még elégé [link] Köszi a válaszotok.
-
nazo2
csendes tag
sziasztok! Hát én nem tudom... régi fotós vagyok, annak idején még szmenával kezdtem , én hivtam elő a negativot, nagyitottam stb... szval kezdtem egy hp géppel. 3.2 mp akku vagy elemzabálás 20-25 képet csinálta egy garnitura akkuval... jött
a következő: fuji a 345 ...Ez már nem zabálta az akkut, de nem az igazi!!! És 1 hónapja megvettem az s 5700 fujit! Szval ég és a föld!!!!!!!!!!!!!
Eleve 4 akksival 500-600 képet csinálok csere nélkül! Ott, ahol az előző 2 gépnél vaku kellett, most nem kell, és igy is kiráy képeket csinál!!! 3. A legfontosabb: ha bekapcsolom, 1 mp múlva lehet fényképezni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És ujra 2mp. mulva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na ez az amit a hulladék compact gépek nem tudnak. Pl egy lakodalomban egymás után 10 sec-alatt 6-8 naon jó képet csinálni... Ja, és a szertartás közepén nem kell szólni, hogy bocsika, de aksi csere!!!!!!!!!!!!!Szval mindenkinek tudom ajánlani....
Főleg mostmár: 3.2 mp hp:49.900 fuji s5700 39.900!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Légies iPhone halvány színei
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Milyen videókártyát?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest