- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
kocsjo
csendes tag
Akkor szerintem a fényképezőgép USB kábele lehet rossz, vagy a géped usb portja a hunyó.
A fuji usb kábelét sajna nem igazán tudod tesztelni.
A pc usb-jét tudod tesztelni. Esetleg próbáld meg egy másik usb porton.
Szerintem a kettő közül az egyik a hibás, ha a többit amit leírtam megcsináltad rendesen és nem ment. -
kocsjo
csendes tag
Szia,
Nekem is ilyen gépem + kártyám van, Ultra III-as.
Először is meg kell formázni a belső memóriát és a kártyát. Ez itt egyszerre megy.
Belépsz a menübe és formázás kb. 5 sec alatt megvan.A gyári cd-t,ha beteszed akkor simán feltelepíti a FinePixViewer.lnk és a ImageMixer VCD DVD2 for FinePix.lnk progikat. A FinePixViewer.lnk progit neten keresztül regisztráld, mert nekem amíg nem regisztráltam és használni akartam, mindig újraindította a gépet.
Ezután mennie kell.
Lehet az egyes telepítési folyamatok után újra kell indítani a gépet.Ha még ez se segítene, akkor minde progit törölj le, majd pc újraindít és utána dugd rá a gépet, majd kapcsold be.
A szerviz szerint ekkor simán telepiti az XP a szükséges összetevőket és már látod is az intézőben a gépet. Fontos, hogy nekem csak a 2. mappa megnyitásra látja a kártyán a fájlokat az elsőre nem.Egy kalappal.
Jótanács. A gép autó módban használhatatlan képeket fog csinálni a lakásban és kint a szabadban is, ha kevés a fény. Én P módban, ISO 100 és 3:2 rányban hazsnáloma gépet és a vakut automatán hagyon. Így elég jó képeket lehet vele készíteni az auto módhoz képest.
-
kocsjo
csendes tag
válasz
zsolt19900 #317 üzenetére
Előtte leformáztad a kártyát?
Nekem SanDisk 2 GB Ultra III-as kártyám van, ahhoz adtak visszaállító szoftvert is, Neked nincs ilyen?
-
kocsjo
csendes tag
Én is utána olvastam, amennyi időm volt rá.
A digitálisról nem igazán találtam semmi, csak az Olympus weblapján, hogy ISO emeléssel dolgozik, szóval az tényleg egy nagy vakítás.
Fuji S5700-nál elektronikus képstabilizáció van, amit kifejtettetek a 50-100 hsz körül.
Elektronikusnál a kép széleit figyeli és ahhoz viszonyít, de itt minőségromlást emlegetnek. A másiknál meg, ha az ISO-t megemeli, akkor megint ugyanott vagyunk, vagy még rosszabb, nem?Akkor ebben nem veri el a Fuji-t?
Vagy szerintetek melyik a jobb elektronikus vagy digitális?
Ma tudom majd kipróbálni este felé az Olympust és akkor írok bővebben, vagy reggel ha tudok, mert ikrek mellett ezeket a dolgokat, mivel elég időigényesek kicsit nehezen tudom megoldani, de próbálkozom.
Egyébként mindenképpen nálam marad a Fuji S5700-s, mert az Olympus SP 510-s családtagé lesz.
-
kocsjo
csendes tag
Ma rendeltem egy OIympust SP 510-et.
Nem magamnak, szerintem kedden megkapom,
ha van raktáron. Majd referálok. -
kocsjo
csendes tag
válasz
Szten Márs #293 üzenetére
Milyen esetekben ajánlod az ISO 64 és az ISO 100 használatát?
-
kocsjo
csendes tag
válasz
Szten Márs #293 üzenetére
Akinek több ideje van, az biztos, hogy még leméretezné, de mivel én igen sok képet csinátam eddig és remélem még fogok, erre már nincs nagyon időm, meg kedvem sincsen hozzá.
Akkor azt tanácsolod, hogy ISO 100 helyett próbálkozzam még ISO 64-el?
A 100 és a 64 értékek között érezhető minőségjavulás lehet? -
kocsjo
csendes tag
válasz
Szten Márs #290 üzenetére
Igen sajna igazad van. Az a baj, hogy pl. én se szeretnék sok midenhez érteni profi szinten, elég lenne felületesebb tudás is, de ki kell művelnem magam, ha tartani szeretném a tőlem elvárható színvonalat.
Sajnos a visszafejlesztések a minél olcsóbb előállítás költésgek és a minél magasabb profit miatt kerülnek előtérbe.Ami haladást ma elértem, hogy maradt a gép P módban, 3:2 arányban, de az ISO-t levettem 200-ról 100-ra. Összehasonlítva az autó, ISO 200 illetve ISO 100 beállítással készült képeket ég és föld a minőségbeli különbség.
Az ISO 100-al gyenge fénynél, és 300W-al megvilágított szobában ma nagyon jó képeket csináltam, azt modthatom, hogy lehagytam a régi Olympus gépem képeit a minőséget tekintve. Most már elég élesek a képek és nem pixelesek, homályosak a színek pedig szép élénkek.
Holnap folytatom a tesztelést a szabadban.
Még azon gondolkozom, hogy érdemes lenne-e a 3:2-ről 4 MP-re átállítani a gépet, mert az vélhetően még jobb képminőséget eredményezne. Csak a bibi, hogy itt már digitális képméretnél vagyok pl. 10×13-s képeknél, nem pedig 10×15-s képeknél, mint a 3:2 beállításnál.Képet, ha lesz olyan teszek majd fel, de a családról nem szeretnék, a játszón meg sajna még keresgélek valami szép témát, mert hát azt nem igazán láttam, eddig.
u.i. Ahogy látom, én se úsztam meg a gép belövését, pedig nagyon nem hiányzott, de remélem lassan célba érek.
-
kocsjo
csendes tag
Ma voltam játszótéren is fényképezni.
Ha lehet fokozni a sz.rt akkor ezt meg is tehetném, ennyit a képekről (homályos, életlen). -
kocsjo
csendes tag
Sziasztok,
A következő kérdésem, mert valószínű még lesz több is
.
Ezek szerint a 3 éve vásárolt Olympus C350-em többet ér mint ezek?
Jobb az auto beállítása és élesek a képei.Akkor mi értelme ezeknek az új típusoknak? A Olympus 70 ezerbe került anno, míg ez most 45 ezerbe. És hova fejlődött a technika? Erőteljesen visszafelé, meg a made in china felé
.
Kiegészítés: A Fuji-hoz vettem egy 2 Gb-os SD Ultra III-as SanDisk-et. Ennek volt a legnagyobb az írási-olvasási sebessége (20Mbit/sec). Az xD kárytáé meg 4,5 volt.
Esetleg a tároló is lehet oka a minőségromlásnak?És akkor a következő kérdés is - menet közben - eszembe jutott.
Mi lehet az oka a pixeles kissé homályos arcnak. Tegnap fényképeztem este 7-kor kivilágított szobában (kb. volt vagy 300 W-os világítás a 16,5 m2-e szobában). Világos vajszínű bőr kanapén a 18 hónapos kislányomat.
A kislány körül a bőr színe gyönyörű, még a pikkejei is jól kivehetőek, de a kislány arca kissé szencsés és homályos lett?Eddig ennyi jutott az eszembe.
Ja, esetleg meg tudnád adni az Olympust lehúzó topic címét vagy elérhetősőgét?
Válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok:
kocsjo -
kocsjo
csendes tag
Szia,
Köszi a választ, emésztem.
Sajna nekem is az Olympust kellett volna megvenni, nem ezt a sz.rt
.
-
kocsjo
csendes tag
Köszi a választ, akkor tovább kérdezősködnék, ha nem gond.
P módban a gép méri a fényerőt, ez pl. 40-60 lehet. Ha jól látom a záridő legkisebb állítható értéke F=3,5 ez alá nem tudok menni, akkor ez is adott. Tehát ISO 64-100-200 között lehet választani. Akkor az arany közép az ISO 100 lenne?
M módban a gép ugyancsak méri a fényt ez pl. 40-60 között van, záridő a
legkisebb értéken, ami F=3,5, ISO-t lehet 64-200 között állítani, lehet
itt jobb lenne 100-at használni?. És jobb alsó sarokban van egy skála
+/- al jelölve. Na ott lehet a fehéregyensúlyt állítani, ha jól veszem ki.
Ott mire érdemes állítani?Szóval engem valami olyan beállítás érdekelne, P vagy M módban,
amivel jól lehet fényképezni szobában (nappal, szürkületben, és este
sötétben felkapcsolt villanynál, majd szabadban ugyancsak ilyen
feltételek mellett.Választ előre is köszönöm, ha jön.
Szia:
kocsjou.i.
Erre esetleg tudnál válaszolni?
A Fuji S5700-s jobb vagy rosszabb a hasonló Olympus SP-510 Ultra
Zoom géphez képet? -
kocsjo
csendes tag
Ami kimaradt.
Főleg gyerekeinket fényképezném a géppel, játék közben, portrékat, szobát, családot.
Úgy érzen ez nem lenne nagy elvárás a géppel kapcsolatban, de eddig még nem igazám bizonyított. -
kocsjo
csendes tag
Sziasztok,
Én is beléptem a Fuji S5700-ok klubjába.
Hát nem tudom, hogy örüljek-e vagy sírjak.A fórumot végig olvastam, de érdemben nagyon kevés használhatót találtam a gép beállításairól a közép-haladók számára.
Szóval egy Olympus C350-t akartam leváltani ezzel a géppel.
A régi gép 3 MPixeles volt 4× optikai zommal.
Az automata beállításával többségében nagyon jó képeket lehetett csinálni, szép színűek és főleg élesek voltak, nem pedig zajosak, azaz pixelesek.Kérdéseim:
A gépet (Fuji) most P állásban használom, ISO 200-ra levéve, 3:2 beállítással, a többi beállítás maradt alapon (Fuji szervizben javasolták a beállítást. Az auto beállítása egy kalap sz.rt se ér sajnos.) Én úgy ítélem meg, hogy ezek a képek túl zajosak a szerényebb képességű előd képeihez képest (igaz, eddig csak szobában tudtam kipróbálni, és a fényviszonyok sem voltam nagyon jók, de közepesnél jobbak voltak). Ezen, hogy tudnék javítani?
Ha lehet konkrét beállításokat kérnék, ha tudtok javasolni.
Én végig próbáltam, amit lehetet, de nem igazán találtam eddig semmi használhatót a szervizben javasolt beállításon kívül.
(Az előző géppel vagy 3 évig fényképeztem kb. 10.000 képet lőttem el.)A Fuji S5700-s jobb vagy rosszabb a hasonló Olympus SP-510 Ultra Zoom géphez képet?
Hát röviden ennyi.
Válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok:
kocsjo
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- AliExpress tapasztalatok
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest