- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
philoxenia #697 üzenetére
Persze h nem. Ebben egyetértünk.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
philoxenia #695 üzenetére
Mondjuk, amiket írtál h miért is lesz nekem jobb a DSLR lenézően, ahhoz hozzátenném h a színek is sokkal jobbak pl a D300-on, lehet több expós képeket lőni vele előre beállítva és még kismilló különbség van.
Ezek a HDR-ek, mind 1 expóból vannak Photomatix-el csinálva.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
philoxenia #693 üzenetére
A színkomponálás rendben van, mert utánahúzok pár képnek, árnyékerősítés, fények, szaturáció stb. Már csak azért is, mert valamiért ha feltöltöm őket a flickr-re, akkor fakóbbak lesznek a színek.
De magát a képet a keresőben készítem el, nem pedig utólag, azthittem arra gondolsz.
Itt egy gépből kisett kép:
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
philoxenia #691 üzenetére
Elég rosszul látod sajnos. Vannak képek amik megsingyenek vágva, sőt vannka amikhez hozzá sem nyúltam. A keresőbe komponálok nem vagdosok.
Részben tágítja ki? Egy cserélhető obis gépet nehogy már összehasonlíts egy kompaktal légyszives. Nagylátószög, telezoom, macro obik. És a váznál, nagyobb záridő, sorozat, ISO, érzékelő stb stb. De ezt te is tudod.
Alapvető koncepció? Azt fényképezem le amiben látok fantáziát.
-
BLOODSHOT
senior tag
Továbbra is csak ajánlani tudom a kisgépet, ha megveszem az DSLR-t, ezt akkor is megtartom mellé, mert már eszmei értéke van számomra.
Mondjuk a gombokon már nincs felirat, annyira szétnyomkodtam + tiszta homok, de ettől a viseltességtől méginkább a szívemhez nőtt.
Egy bajom van, az pedig a zaj, ISO 64-en is. Nem mindenhol látszik, de olyan képeken ahol nagy felületet kap a képen a kék ég, az csúnyán zajosodik. Lehet h a többi márka, vagy a Fuji többi kompaktjával nincs ilyen probléma és ezért is fikázzák sokan az S5700-at, de ennyiért ez a hiba még elfogadható.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
johnjohn #594 üzenetére
Hát ez óriási
Egyébként, ha sem PC-t sem Win.-t nem használsz, akkor mit? Kíváncsivá tettél!
Majd leírom hogy MAC, erre:
Nem mondod! És szerinted a remek árfekvése miatt a MAC mennyire elterjedt kis hazánkban, ahol az emberek egy részének semmilyen PC-re nem telik?
Ez mi? Kibeszélt az elterjedésről és hogy kinek mire van pénze? Egyáltalán kit érdekel? Összevissza beszélsz jóember.
Majd önmagad totális meghazudtolására leírod hogy:
Egyébként azt hiszem,Te még a csattogósszárnyút tologattad, amikor Én kitanaultam a Hardver-szakmát.Szerintem tanuld meg mégegyszer és akkor nem fogsz ilyneket kérdezni hogyha se PC, se windows akkor mi?
Bocs de nem offolom a topikot felesleges baromságokkal.
-
BLOODSHOT
senior tag
"Csak 1 valami aggaszt hogy amikor fehér pólót vagy világos rész mellet egyböll sötétebb rész van akkor a széleken lilás jellegü csík."
kromatikus aberrációnak hívják, ezen nem tudsz változtatni. Magas megapixel, kis érzékelő, talán ez lehet az oka. Sajnos ezt nemtudom. De nekem is van ilyen. Kis méretbe (1024x....)be nem feltűnő.
Dehát látod, 2 hét után te is észrevetted az első bökkenőt a gépbe, lesz itt hamarossan több isCybergsm: Állítólag az S5700 az S5xxx sorozat feketebáránya, külföndön ezért is nevezik S700-nak, mert állítólag olyan sz@rra sikeredett a többihez képest, hát ki tudja milyenek voltak a többiek. Szerintem ne cseréld le.
johnjohn: Mac is van a világon
És nekem kellett hozzá CD, annó.
-
BLOODSHOT
senior tag
Optimális beállítás??
Mire?ISO-t tedd 64-re, csak ha nagyon sz@rok a fények akkor tedd 100-ra. Afölé eszedbe ne jusson.
Nincs optimális beállítás, attől függ mit akarsz fényképezni,milyenek a fények stb.Semmi baj nincs képeiddel. Attrax azthiszi mindenhez ért, de elginkább hülységeket írogat. Kezdésnek jók. Az élességen expókon ráérsz később aggódni, hamár bennevagy pár hete-hónapja. A lényeg h van szemed a dologhoz és semmi más nem számít.
-
BLOODSHOT
senior tag
Szomorú hogy nem veszed észre h épp az igénytelenségedet teszed hírré...dehát ha te ettől vagy boldog..
"P4 3GHz/1Gb/Ati9250"
Ilyen szintű PC-m kb. 5 éve volt. azóta volt már egy pár...de birka vagyok...és nemtudok drivert telepíteni. Hát megérdemelsz egy fejsimogatást a jó humorodért, ismét jónagy ostobaságot sikerült írnod. GratulaJólesz neked a letöltött windows, hajrá.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Szten Márs #578 üzenetére
Sajnos az elődeiről nemtudok semmit. Lehet hogy ennek jobbnak kellene lennie, de szerintem egy ilyen géppel is bele lehet szeretni a fotózásba!
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Dare2Live #576 üzenetére
kerülendő öszintén fogalmazva büdös szar gép.
Valóban büdös szar egy SLR géphez képest, de a legjobb ár/érték arányú gép volt elég sokáig, vagy tán még most is az, ezt nemtudom.
Zajos ISO 64 felett, ezt is aláírom. De az h szar, avval kicsit sem értek egyet. Ez a gép már nem az a kategória ami szar képeket csinál, aki evvel nem tud jó képet csinálni, annál valszeg nem a gép a hibás.
Én 2 hónapja használom, bár már minden határa kirajzolódott, de még 3 hónapig biztos fogom nyomatni, mert jó kis gép. Kezdésre mindenképp. Inkább ez viszonylag kis "pénzkidobással" egy kezdő gépnek, kitapasztalni h érdekli-e az embert eléggé annyira a dolog hogy a későbbiekben beruházzon komolyabb összegekért egy komolyabb rendeszerre, mint mondjuk egy kezdő SLR gép. Szerintem...
-
BLOODSHOT
senior tag
Ja, egyébként tegnap előtt, használgattam egyik itteni barátom Canon 350D-jét, ami nem egy mai darab, de még az is valami álom a kis fuji után
.
-
BLOODSHOT
senior tag
Szia!
Egyrészt nem vagyok profi. 1,5 hónapja fotózom. 5. alkalommal vagyok Madeiran, most itt lakom fél évig, karácsonyra kaptam a gépet hogy itt fényképezgessek vele...hát ez lett belőle.
De mindent leírtam a blogomba erről.A gép egyébként egyáltalán nem gagyi, az egyetlen hibája az az h zajos képeket csinál, de miért ne csinálna (kis érzékelő vs. magas megapixel, nem arra való amire én használom.)
Passio:
Nem kacsingatok a 400D felé, 40D-t szeretnék (ha szeptemberig a Nikon nem dob piacra valami jobbat) nekem a nikon féle 2 tárcsás megoldás jobban bejön,
Köszönöm szépen.
Itt egy kép a Porto Santo-i kirucannásról:
-
BLOODSHOT
senior tag
Na. Most jöttem haza egy másik szigetről, ide vissza a szigetre. Porto Santo-n voltam. Az első nap ISO 200-on mertem fotózni, mert nem voltak a legjobb fények. Elmondanám h használhatatlan a képek 80%-a, mert qurva zajos!!!!
Hál istennek másnap már ISO 100 és 64-el lehetett lövöldözni és elég sok jó kép lett. (Két nap alatt 600képet lőttem, ebből a 2. napi az 400)Szóval, aki ilyen gép vásárlásán töri a fejét, nemtudom az S5800 miben jobb (de gyanítom h zajban azonos) az számoljon vele, hogy MAXIMUM ISO 100-on lehet vele még élvezhető képeket csinálni.
-
BLOODSHOT
senior tag
Szerintem meg baromira nem. Egyáltalán semmire nemjo az auto. Folymatosan kevesebb fényt mér, alulexponál vagy épp túl.
Ha nem hiszed, akkor nézd meg a képeimet.
Csak manuálba szabad. -
BLOODSHOT
senior tag
Fuji-t vegyed mindenképp. Bár ha tervezed a későbbiekben nagyobb kép vásárlását, akkor érdmes egy Canon 400D váz+valami obi vásárlása. Igaz, az egy 100assal többre jönne ki, de legalább DSLR.
Kodakot nem ismerem, viszont a Fuji-t csak ajánlani tudom. Nem győzöm hangsúlyozni, CSAK Manuálba, Auto módba nagyon gyatra.
Sok szerencsét! -
BLOODSHOT
senior tag
válasz
LastQueen #539 üzenetére
Olyanokat kérdezel, amikhez csak kicsit utána kellet volna utánolvasni és egyértelmű lenne. Képstabilizátor természeresen nincs benne, macrot meg olyan távolsábol csinálsz amilyenből akarsz.
Ez egy nagyon jó gép annak aki komolyan akar a későbbiekben fotózással foglalkozni. Auto modban katasztrófa képeket csinál, KIZÁRÓLAG Manuálba használd. ISO-t állísd át 100-200 ra, különben zajosodik.
Én nekem lassan 1 hónapja lesz h használom, de már lassan kevés. -
BLOODSHOT
senior tag
Nevetséges h milyen hülyeségekre használjátok ezt a jókis gépet..
Videozni videokamerával kell, nyem fényképezőgéppel. Ráadásul nem fog jóképet csinálni auto módban, azt azért tudjátok. -
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok! Én 1 hónapja kezdtem el fotózni, kezdésként evvel a kis géppel és meg kell mondjam h IMÁDOM!
Természetesen a későbbiekben átállok SLR-re, de nagyon sokat tud ez a kis gép. Ennyiért nincs jobb!
Ittmegnézhetitek a képeimet!
Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest