- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
-
Hydra SR
addikt
Nézz szét egy fotósbörzén szerintem
Havonta rendezik meg, két helyszínt váltogatnak: A Ferencvárosi és az Újpesti Műv. Ház, ha jól rémlik. Vagy apróhirdetésekből is lehet. Kb. annyit érdemes nézni ebben a kategóriában, hogy ne legyen nagyon karcos, ha használt, meg persze a méretét, hogy illeszkedjen a szűrőmenetedre. Egy-két apróbb karc még nem a világ vége, bár ha közvetlen napfény éri, becsillanhat.
-
Hydra SR
addikt
El kell hogy keserítselek: 50000 Ft-tal a közelében sem jársz az igényeidnek, hacsak nem akarsz a filmes fotózás rejtelmeibe belecsöppenni egy 20-30 éves Zenittel és pár jófajta M42-es optikával. Illetve hát kérdéses, hogy neked mi a jó minőség. A színhelyesség beállítása a fotós dolga szokott lenni műfénynél, nem a gépé, legalábbis nem szokta eltalálni az automatika. De ehhez pl. kell, hogy a gépen lehessen manuális fehéregyensúlyt beállítani.
Egy S5600 sokmindennek megfelel az elvárásaid közül, de egyrészt nem mindennek, másrészt nemigen lehet már kapni, harmadrészt még ha sikerül is venni, memóriakártyával és 4db ceruzaakksival valószínűleg már nem jön ki újonnan 50-ből. De még talán ez áll a legközelebb ahhoz, amit leírtál.
A minőség pedig rajtad is múlik, nem csak a gépen."Volt Canon gépem, tetszenek a Nikonok, és az itt leírtakból a Fuji-is, esetleg a Kodak de jó lenne, ha nem csalódnék a vásárlás után."
Nincs általánosan jó vagy rossz gyártó. Mindegyik gyártott jót is és szart is. De amikor jót gyártanak, annak meg is kérik az árát. 50000 Ft az alsó-középkategória árszintje, kiegészítők nélkül.
-
Hydra SR
addikt
Ahogy Szten Márs is mondta: sem az emlegetett Olympusban, sem a Fuji S5700-ban nincs képstabilizáció. Csak valami aminek szándékosan hasonló nevet adtak a vevők megtévesztésére de amit az csinál azt valójában te magad is megtehetnéd képstabi nélkül, sőt, egy normális automatikával rendelkező gép megteszi helyetted anélkül, hogy a dobozára rá lenne írva, hogy elektronikus vagy digitális vagy a jó ég tudja milyen képstabilizátor van benne. Legfeljebb amire ráírják annál kicsit nagyobb hangsúlyt kapott ez a rész az automatikában, mondjuk erős rátartással kezeli a reciprok szabályt. Aztán jó zajosak lesznek a képek. De az is lehet, hogy semmivel sem kapott nagyobb hangsúlyt, mint egy akármilyen másik gépben, csak ott nem írják oda azt ami természetes. Az automata mód az automata mód, és belenyúlhat az ISO-ba is, ha szükségét érzi. Kár ezt képstabilizátornak hívni. Jó hogy az automatikusan bekapcsoló vakut nem hívják annak, ezzel az erővel azt is lehetne.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Szten Márs #312 üzenetére
Volt egy ilyen sejtésem
-
Hydra SR
addikt
Milyen az a digitális képstabilizátor?
Olympusnál CCD képstabilizáció szokott lenni, ha jól rémlik. És az gyengébb, mint az optikai. A szoftveres alatt meg általában a hazugságot kell érteni, vagyis az nem képstabilizátor csak automata ISO állítás. Fujinál pont volt ilyen, hogy kicsit on-topicok is legyünkbár az a 6500FD okossága volt.
-
Hydra SR
addikt
Mikor-hogy, általában belenyúlok és általában csak minőségjavítás céljából. De vannak manipulált képeim is. Paint Shop Pro 9-et használok. Többnyire zajt szűrök, élesítek, leméretezek, a többi beállítást még a RAW konverzió előtt végzem el de az nem is igazán minősül még utómunkának sem. Viszont nem Fuji S5700-am van
Régebben S5500-asom volt, idén február elejéig.
Az adattároló nem ronthatja a minőséget, soha semmilyen körülmények között. Ha rossz akkor tönkremegy az egész kép és általában már letölteni sem lehet, de legalábbis nem fotóhoz hasonló dolgok lesznek rajta. Ha meg jó akkor ugyanolyan mindegyikkel. Ez a digitális technika lényege.
Az emlegetett jelenségekről ha linkelsz képet, akkor esetleg tudunk rá valamit mondani. Látatlanban elég sok mindent jelenthet amit elmondasz.
Arra már nem emlékszem, hogy melyik topicban húzta le valaki az Olympusokat, talán a Melyiket válasszam? (digitális fényképezőgépek) topicban, pár napja.
-
Hydra SR
addikt
Nem vagyok egészen biztos benne, hogy most közöltél vagy kérdeztél valamit csak lemaradt a kérdőjel. Ha használnál vesszőket és egyeztetnéd az alanyt, állítmányt, tárgyat stb. akkor könnyebb lenne eldönteni
Ha kérdés volt, válaszolunk amint letisztult, hogy mit szeretnél.
-
-
Hydra SR
addikt
Egyetértek Tüzivel, ha szánsz még rá annyi pénzt amibe a DRC-250-es kerül. De jelenleg az árkülönbség nagyobb a két gép között mint amennyiért ilyet kapsz. Így már, ha most akarod megvenni, egyértelmű: S5600. De makróhoz nagyon erősen ajánlott a RAW formátum, hogy kiiktassa a zajszűrést. Meg kell tanulni, kell valami RAW konverter is hozzá de megéri. Nem olyan nagy ördöngősség. Zajszűrést meg PS-ben megcsinálod 1000x jobban, mint az automatika.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Szten Márs #56 üzenetére
Erre mondom, hogy tolhatják a tesztképeiket, ha egy hobbifotós számára az esetek 99%-ában nem az a kérdés, hogy S5600-zal vagy S5700-zal lesz-e jobb a kép, hanem hogy akar-e fotózni mert akkor az S5600-at kell elővenni, az S5700 ugyanis az adott helyzet megoldására teljesen képtelen.
-
Hydra SR
addikt
4mp és még az is programfüggő. Gondolom csak teljes manuálisban engedi a maximumot ahogy az elődei is. Ezt a Fuji saját oldalán olvastam. Sőt, a legrövidebb záridő is duplázódott, 1/1000 a minimum.
[link] - > vigyázat, ez egy 2,7 megás PDF! -
Hydra SR
addikt
Sosem bíztam a tesztoldalak összehasonlító képeiben amióta láttam pár referencia értékűnek kikiáltott tesztképet olyan gépekkel amiket én is használtam. Egyik-másikra azt mondtam volna, hogy na ennél én azzal a géppel ezerszer jobbat tudok, megint másikakra meg azt, hogy na jó, ez a gép csak 150%-osan ideális körülmények között tud ilyet de még akkor is csak 10-ből 8-szor sikerül. Ezek a képek arra jók, hogy körülbelül be lehessen sorolni egy kategóriába a gépet de hogy két, egymáshoz tudásban közel álló gépet összehasonlítsanak vele arra teljesen alkalmatlannak tartom. Valamint csak azt tudják összehasonlítani amit mindkettő tud.
Teszemazt ha 15 másodperces záridejű képeket kéne hasonlítgatni, akkor az S5700 mezője üres lenne (4mp a max), és ez csak egy példa a sok közül amit nem tud az 5700 és nincs is mit hasonlítgatni rajta. -
Hydra SR
addikt
válasz
Dare2Live #31 üzenetére
Nézőpont kérdése. Vagy az a baj, hogy gyengébb az elődöknél (azért a régi gépek mostani árait ne hasonlítgassuk a most piacra került gép árával, a maguk idejében azok sokkal drágábbak voltak), vagy az, hogy ezt azoknak az utódjának merik nevezni a típusjelzés alapján. Felőlem lehet ultrazoom mókusvillantót csinálni olcsóé', csak ne hívjuk majdnem ugyanúgy, mint az S5500-at és S5600-at. Legyen F570 és akkor nem tévesztettük meg a vásárlóközönséget. A Canon se hívja EOS 450D-nek az S4 IS-t és akkor nem lesz harag. Vásárláskor az ember kinéz magának egy kategóriát és nem jó érzés, ha átb***ák a fejünket, hogy ez olyan, mint az S5600 csak újabb és még több feature van benne és még olcsóbb is (hamarosan olcsóbb lesz, ha 56k-ért került piacra). Nem olyan. A 6500FD-t se kezdték 9-es számjeggyel, pedig megörökölte a 9-es sorozat optikáját. Nem is mondta senki, hogy lerombolták a kategóriát. Más kérdés, hogy szar lett az árához képest de ott inkább az árával volt baj.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Ijesztőek a paraméterei. Valamit nagyon oda kell pakolni a képminőséghez, hogy használható gép legyen mert a beállítási lehetőségek és néhány egyéb fizikai paraméter terén irtózatosan le lett butítva. Sajna a paraméterek nem arra utalnak, hogy baromira odapakolnának a képminőségnek és nem is tudom elképzelni, hogy ilyen tulajdonságokkal hogyan lehet egyáltalán használhatót kihozni belőle. UZ mókusvillantó. Ez lesz szerintem. De legalább árban is. Istenigazából az az S betű zavar a típusjelzés elején. Nem az S szériába kéne tartoznia hanem mondjuk az F-be és mindjárt agyon lehetne dícsérni.
-
Hydra SR
addikt
Kis kiegészítés: manuális zoomot szerintem manuális fókusz helyett írtad, amire meg azt mondanám, hogy annak már az elődöknél is csak egyetlen értelmes felhasználási területét láttam: a fókuszálás késleltetésének megspórolása. Amikor viszont az kellett akkor nagyon jól jött.
Könnyebb...ez jó? Könnyebb berázni kézből. Zsebben meg még mindig nem fér el, döntsék el, mit akarnak kihozni belőle.
Na még egy kis kiegészítés a Fuji leírása alapján:
-videofelvétel közben zoomolás lehetősége (hát ez nem a fotóamatőrök vágyálma, a büdös életben nem videóztam fényképezőgéppel csak kipróbáltam egyszer de hát legyen)
-F13,6-ig rekeszelhető. Hosszú záridős képekhez jól jöhetne, ha nem csökkent volna le durván a maximális záridő.
-a DualShot vaku nem az amire gondoltam, így kevésbé hasznos de azért jó, hogy van. Azt hittem, hogy 2 vakus képet készít automata sorozatban. Pedig ebből az egyik lesz csak vakus.
-záridő 1/1000-től 4 másodpercig terjed. Hatalmas visszalépés mindkettő. -
Hydra SR
addikt
Összegezném az S5700 előnyeit és hátrányait az S5600-hoz képest, a topicban összegyűjtött adatok és a saját gyűjtésem alapján:
Előnyök:
-SD kártya kompatibilitás (kétes értékű előny, leginkább pénzben számít de azt pillanatok alatt elbukjuk egyéb hiányosságok pótlásával amit az elődje tudott alapból)
-szupermakró képesség (ez jó lehet, ha igényesen megcsinálták)
-alacsonyabb áron debütált, mint az S5600 ami valószínűleg azt jelenti, hogy hamarosan az egyik legolcsóbb ultrazoom kompakt lesz, ha nem A Legolcsóbb.
-szűrőmenet leszedhető (ahogy az S5500-nál, de a hátrányok között is szerepel ehhez egy sor)
-nagyobb LCD (szintén szerepel a hátrányok között is)
-DualShot vakuzás (Na végre. A szupermakró módhoz hasonlóan ez is hasznos lehet, ha jól megcsinálták)
Hátrányok:
-az optika további fényerőcsökkenése
-szűrőmenetet külön kell venni, nem része a csomagnak
-effektív képpontok számának növekedése (képzajnövekedés, lassulás, nagyobb helyfoglalás a kártyán és a merevlemezen. Az optikája nem lett jobb, a CCD nem lett nagyobb, indokolatlan a képpontszám növelése)
-nagyobb és többet fogyasztó LCD. Elődje egyik nagy előnye volt az energiatakarékosság.
-veszteségmentes formátum elhagyása (RAW) ami az azonos méretű és tobb képpontból álló CCD zajnövekedés valamint az S5600 és/vagy a 6500FD agresszív zajszűrésével párosítva kizárja többek között a részletgazdag képek készítését nem ideális fényviszonyok között
Kérdéses/semleges változások:
-váz áttervezése (nem hinném, hogy lehetett rajta javítani, rontani viszont könnyedén. Ránézésre szerintem csúnyább.)
-elektronikus képstabilizáció (ez marketingfogás, nem igazi stabilizáció)
-ISO 1600 hangsúlyozása (az elődje is tudta, miről beszélünk kéremszépen? És mi értelme van?)
Saját vélemény: érzésem szerint túl nagy árat fizetünk a pozitív változásokért és kérdéses, hogy a romlások nem teszik-e értelmetlenné/lehetetlenné az előnyök kihasználását. Közelítünk az ultrazoom mókusvillantók kifejlődéséhez. Szerintem nem ártott volna külön kategóriát nyitni ennek az állatfajnak, és nem összekeverni az elődök szintjével. -
Hydra SR
addikt
Nagyszerű, nem sikerült eléggé túloznom, tényleg nincs szűrőmenete. Ugye az S5500-ról leszedhető volt az adaptertubus ami egy nagyon jó tulajdonság, hiszen ha makróban árnyékolná a vakufényt akkor csak lecsavarod és máris rálát a vaku a témára. A tubus része volt a csomagnak. S5600-nál ezt elveszítette, az adaptertubus a váz részévé vált de legalább volt. S5700-nál külön kell venni drága pénzért. Tuti, hogy többe kerül, mint az SD és XD kártya közti árkülönbség.
Vakupapucs egyértelműen nincs rajta, a képeken is látszik. Ebben a kategóriában sosem volt, sőt, még a 6500 sem kapott.
Elektronikus képstabilizáció: az nem képstabilizátor hanem marketingfogás. Örökölte a 6500FD tulajdonságát, hogy automatikusan növeli az ISO-t, ha bemozdulásveszélyt érez. Semmi köze sem az optikai-, sem a CCD képstabilizátorhoz csak a záridőt igyekszik alacsonyan tartani a képminőség rovására. Ezt automatika nélkül is megtehettük eddig is. -
Hydra SR
addikt
Bizony, én is így hallottam. Ezért is lenne extra gáz, ha a zajszűrést elcseszik. Több megapixel, több zaj, nagy maximális fényérzékenység, ezek miatt raktak olyan durva zajelmosást az S5600-ba. Ezek itt is jelen vannak, sőt, hatványozottabban. Ha ugyanerre a következtetésre jutnak és mégsem lesz RAW akkor szerintem kijelenthetjük, hogy ennek a gépnek nem szabadott volna S5xxx nevet adni. Az S570 dukálna neki, vagy F570. Nincs azonos szinten az elődeivel. Legközelebb mit hagynak ki? Az állványmenetet? Vagy a szűrőmenetet?
-
Hydra SR
addikt
-
Hydra SR
addikt
''A Kompakt és Bridge kategóriánál maradva: hiába a jó fényerő, ha a képzajszűrő algoritmus ISO 100 fölött elszúr mindent ld. FZ7.''
...és S5600
Ja és nem fogja tudni a RAW-ot sem.
3,5MB???? Medve anyám, az EOS400D-m csinál kb. ekkorákat, 10MP-en fine-ban. Az S5500-am olyan 8-900k-s file-okat gyártott 4MP fine-ban, és a normál és a fine között nem volt jelentős minőségkülönbség. Normalban 400k körüliek voltak.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
Szten Márs #4 üzenetére
Újra csökkent. F3.5-ről indul (kompaktban az elég gyenge, láttam már F2.2-ről indulót is de az F2.8 átlagosnak számít). És a CCD mérete nem nőtt.
SD vs. XD: mire lement emberi szintre az XD ára, addigra fogadja az SD-t is a gépFele annyiba kerül és kétszer akkorát kell belőle venni a több megapixel miatt
És vinyót is vehetsz nagyobbat, vagy több CD-re kell kiírnod a képeket. És az adatátvitel sávszélességét is növelheted néhány melléhegesztett villanydróttal, ha nem akarsz többet várni a letöltésre
No meg hányszor veszel memóriakártyát egy gépbe, hogy érdemes legyen az árkülönbözettel számolni? Jó persze, akkor sem hátrány, hogy fogadja az SD-t de azért ne vágjuk magunkat hanyatt tőle. PDA tulajoknak lehet hasznos, hogy direktben átrakhatják az SD kártyát, ez viszont nem rossz.
Fogás: nem tudom, mit lehetett azon javítani. Szerintem tökéletes volt. Ilyen jó fogású kompaktot még nem láttam, gombok is pont jó helyen voltak. Legjobb esetben is csak nem romlott de ezzel hencegni...
Ez az ISO1600 sem fér a fejembe, sokadik helyen látom, hogy ezt írják az elsők között a nagy változásnak. Hiszen az S5600 is tudta...és az is minek. -
Hydra SR
addikt
Továbbra sem értem, mit hangsúlyozzák mindenhol, hogy ''végre'' (az elődjéhez, az S5600-hoz hasonlóan ez is) tudja az ISO1600-at.
Nem sorolnám az előnyök közé, hogy áttervezték az elődei remekül megtervezett vázát.
Nem sorolnám az előnyei közé a 7,2 megapixelt ami további zajnövekedéssel (ergo még kevésbé indokolt az ISO1600 lehetősége), lassabb feldolgozással és még nagyobb file-okkal jár miközben az optikája szemernyit sem javult, nincs ami kihasználná a többlet felbontást.
Egyetlen előnye a szupermakró mód lehet, ha igényesen megcsinálták. Nagyon remélem, hogy így történt ugyanis csak az optika további fényerővesztése árán tudták beletenni.
Tettek rá egy bazinagy LCD-t szóval esélyes, hogy még egy nagy előnyét elveszítse: az energiatakarékosságát. Ez a mozivászonnyi LCD úgy lezabálja az elemeket, mint a huzat.
Erősen tartok ettől a masinától, ez egy játékgép lesz az S5XXX-es széria többi tagjához képest (is).
Aktív témák
Hirdetés
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest