- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
ko.he
csendes tag
Hát sajnos nem sikerült, a követkeezőt írja ki: "A számítógép nem érzékeli a fényképezőgépet vagy a képolvasót. Ellenőrizze, hogy az eszköz be van-e kapcsolva, éshelyesen van-e csatlakoztatva a számítógéphez."
Pedig minden rendesen van csatlakoztatva.
Inkább télleg veszünk egy sd kártya olvasót... az lessz a legjobb. -
Hydra SR
addikt
Ahogy Szten Márs is mondta: sem az emlegetett Olympusban, sem a Fuji S5700-ban nincs képstabilizáció. Csak valami aminek szándékosan hasonló nevet adtak a vevők megtévesztésére de amit az csinál azt valójában te magad is megtehetnéd képstabi nélkül, sőt, egy normális automatikával rendelkező gép megteszi helyetted anélkül, hogy a dobozára rá lenne írva, hogy elektronikus vagy digitális vagy a jó ég tudja milyen képstabilizátor van benne. Legfeljebb amire ráírják annál kicsit nagyobb hangsúlyt kapott ez a rész az automatikában, mondjuk erős rátartással kezeli a reciprok szabályt. Aztán jó zajosak lesznek a képek. De az is lehet, hogy semmivel sem kapott nagyobb hangsúlyt, mint egy akármilyen másik gépben, csak ott nem írják oda azt ami természetes. Az automata mód az automata mód, és belenyúlhat az ISO-ba is, ha szükségét érzi. Kár ezt képstabilizátornak hívni. Jó hogy az automatikusan bekapcsoló vakut nem hívják annak, ezzel az erővel azt is lehetne.
-
Szten Márs
nagyúr
Elektronikus képstabi, digitális képstabi, meg ilyenek NEM képstabik, csak marketing faktor az adatoknál. Kétféle tényleges képstabi létezik: Az egyik a CCD elmozdításán alapuló, a másik egy lencsetag elmozdításán alapuló. Ennyi, nem több, az összes többi etetés. (Ráadásul ugyanazt takarják: az ISO emelést) Az írást az Olyról inkább a melyiket válasszam topicba tedd, mert itt már tényleg túloffoljuk magunkat, oda meg jó ha gyűlnek ilyen tapasztalatok.
-
Hydra SR
addikt
Milyen az a digitális képstabilizátor?
Olympusnál CCD képstabilizáció szokott lenni, ha jól rémlik. És az gyengébb, mint az optikai. A szoftveres alatt meg általában a hazugságot kell érteni, vagyis az nem képstabilizátor csak automata ISO állítás. Fujinál pont volt ilyen, hogy kicsit on-topicok is legyünkbár az a 6500FD okossága volt.
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, eléggé visszafelé "fejlődik" a fényképezőgépipar. Ezt - főleg a gépvásárlós topicban - igen sokszor kifejtjük, főleg én, mert eléggé elkeserít. Időről időre kapok is érte, hogy hogy képzelem, hogy ilyeneket mondok, meg elfogult vagyok, meg okoskodom, meg különben is a gyártók tudják, hogy mit csinálnak és ha úgy lenne, ahogy mondom/mondjuk akkor nem csinálnák. De csinálják és nem csak én veszem észre, úgy látom.
Ja, hogy mit is: egyre inkább a látszatfejlesztésekre mennek (igeeen, nagyobb lett az LCD, hurrá), vagy a számértékek növelésére: (igeeen 7 megapixel let 5 helyett). AZ első oké, de szebb képet nem ad tőle a gép. A második nem oké, mert a pixelszám növelése adott képérzékelőre nem javítja, de nagyon sokszor rontja a képminőséget. (Hogy miért: [link] )
De mivel a több megapixellel jól el lehet adni a gépet, hajrá.
Igazi fejlesztés helyett meg árcsökkentő visszaejlesztés megy néha: pl Fujinál super CCD használatának mellőzése, kisebb fényerejű objektívek használata, stb, de ezt úgysem nézik, csak a megapixelt...Jahh, ha képekkel kapcsolatban akarod, hogy tudjunk valamit mondani akkor mutass pár képet.
-
Pinyo75
csendes tag
Szia!
Én ezeket a képeket Fujifilm S5700-as géppel készítettem. nem tudom, szerintem nem rosszak. Én elég élesnek és zajmentesnek találom őket, bár, igaz, ami igaz, nem az eredeti felbontás. 7,1 mp-ben használom a masinát, és néha manuálban, néha portréban, néha naplemente (ha jól emlékszem) témában. Jó beállítással, jó fények között szerintem szép képeket lehet vele csinálni.
A képek:http://www.fotogaleri.hu/galeriaim+pinyo995.html
Szerintem nem rosszak. Ja! Egyiken sem javítottam semmit utólag.
-
Hydra SR
addikt
Mikor-hogy, általában belenyúlok és általában csak minőségjavítás céljából. De vannak manipulált képeim is. Paint Shop Pro 9-et használok. Többnyire zajt szűrök, élesítek, leméretezek, a többi beállítást még a RAW konverzió előtt végzem el de az nem is igazán minősül még utómunkának sem. Viszont nem Fuji S5700-am van
Régebben S5500-asom volt, idén február elejéig.
Az adattároló nem ronthatja a minőséget, soha semmilyen körülmények között. Ha rossz akkor tönkremegy az egész kép és általában már letölteni sem lehet, de legalábbis nem fotóhoz hasonló dolgok lesznek rajta. Ha meg jó akkor ugyanolyan mindegyikkel. Ez a digitális technika lényege.
Az emlegetett jelenségekről ha linkelsz képet, akkor esetleg tudunk rá valamit mondani. Látatlanban elég sok mindent jelenthet amit elmondasz.
Arra már nem emlékszem, hogy melyik topicban húzta le valaki az Olympusokat, talán a Melyiket válasszam? (digitális fényképezőgépek) topicban, pár napja.
-
Szten Márs
nagyúr
Nahh először is alapfogalmak:
Záridő: Az az idő, amíg a zár nyitva van, és továbbengedi a fényt az érzékelő felé. Mértékegysége a másodperc.
(Tipikusan, átlag körülmények között annak a törtrésze, a 40-60 kijelzés 1/40sec és 1/60sec lesz.)
Fényerő: A legnyitottabb blendeállás rekeszértéke. Mértékegysége F/x. Néha lehagyják valóban a törtjelet és F = x meg hasonlókat írnak, ez se zavarjon meg senkit. A lényeg, hogy azt mutatja meg, hogy legtágabb blendénél mennyi fény halad át az optikán. Minnl kisebb az F melletti érték, időegység alatt annál több fény fog átjutni.
(S5700 esetében nagylátószögnél a fényerő F/3,5, ezzel nem lehet mit kezdeni, ennyi)Mindkét esetben elég pongyolán fogalmaztam, ha van rá igény, akkor bővebben/korrektebben leírhatom, de úgy gondolom, hogy kiigazításnak ennyi is elég.
Van egy általános gyújtótáv-tartományokban jól használható szabály, úgy hívják reciprokszabály, ami szerint kézből élesen kitartható maximális záridő másodpercekben mérve egyenlő a használt (kisfilm ekvivalens) gyújtótávolságok reciprokával - természetesen miliméterben mérve.
Hogy érthető legyen: 50mm gyújtótávot 1/50-ed sec záridővel lehet kitartani, vagy ennél rövidebbel, 30mm gyutávot 1/30-ad másodperccel, 100mm gyújtótávotpedig 1/100-ad seccel, stb.
A Fuji esetében a nagylátószögű állás gyujtótávja 38mm ekv. szóval kb 1/40-ed sec amivel kitartható, biztosabb kézzel 1/30-adot is meg lehet nézni. (Gondolom akkor ezt a géped 30-nak vagy 40-nek jelöli majd)Namost, ha ISO64-en a záridő rövidebb vagy egyenlő a reciprokszabály szerintivel, akkor 100-ra se menjél. Ha nem, akkor lehet feljebb vinni, 100-ra, 200-ra, ami épp kell.
A jobb alsó sarokban a +/- skála nagyon nagy valószínűséggel expókompenzáció lesz, nem fehéregyensúly. A fehéregyensúly a szenzornak a megvilágítás színhőmérsékletéhez való kalibrálására való. Ha rosszul van beállítva a fehéregyensúly, akkor nem lesz színhű a képed, kékül, vagy épp sárgul. De általában auton szokott lenni, amikor is a gép megpróbálja magától kitalálni, ez néha megy, néha nem.
S5700 kontra SP-510 ügyben megy egyértelmű választ nem tudok adni. Attól függ kinek milyen felhasználásra. Én a kettő közül lehet az Olyt venném, de ez nem jelent sokat.
-
Szten Márs
nagyúr
ISO-t vedd le legalacsonyabbra, ha van elég fény (azt hiszem, hogy 64), a 200 elég magas azért.
Figyelj arra, hogy mekkora záridőkkel tudnál fényképezni adott iso mellett, ha úgy érzed, hogy azt a záridőt már nem tudnád kitartani (lsd: reciprokszabály + egyéni tapasztalat) akkor és csak akkor emeld az ISO-t.
Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest