- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Netfone
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
kbalazsa
senior tag
Elindítván ezt a témát nem gondoltam volna, hogy ennyire el fog nyúlni a dolog
Azóta már én is túltettem magam az S5700 okozta sokkon, s a kategóriánál maradva most egy S3-mal kísérletezemKözben megérkezett az S5700 utódja is, őt S5800-nak hívják (minő meglepetés).
[S5800 Bemutató]A leírás alapján azt hiszem megérdemli a Fuji a tapsot
hiszen sikerült még tovább rontaniuk valamit, ami egyébként sem volt túl jó. Csak így tovább!
Na de itt van az S8000fd és a "kettős képstabilizátor", amit ha jobban meggondolunk valójában nem is "kettős" csak végre igazi képstabilizátor
[S8000fd Bemutató]A kérdésem már csak annyi: Lassan-lassan elérjük a "minnél kisebb helyre minnél több pixel bezsúfolása című" hadművelet technikai határait, s most a 80x-os optikai zoom ultrakompaktban c. rész következik (FZ18 és társai)...
Elgondolkodtató, mi mindenre lehet és lesz is képes a jövőben a nagyszerű marketing vonulat, hogy a lelkes amatőr fotózni vágyó közönséget egyre használhatatlanabb gépekkel lássa el...
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Szten Márs #73 üzenetére
Én mint minősítést használtam a profi szót. Ebben a teminológiában mindenképp a ''hivatásost'' használtam volna... ha akartam volna. Nem jutott jobb szó eszembe tudásban/ismeretben/stb. az amatőr felett elhelyezkedő rétegre.
-
kbalazsa
senior tag
Szerény véleményem szerint felemás a kép S5600/S5700 vonatkozásban (ld. kettővel előbb).
Az biztos, hogy a gyakorlatias dolgokra odafigyeltek az S5700-nél, a kezelhetősége szerintem jobb. Ugyanakkor könnyebb, kisebb, rövidebb. Jóval több választható program.
Cserébe viszont néhány tekintetben kicsitt visszafogottabb technikai paraméterek; nincs RAW, kisebb fényerő (a zoom tartomány végén viszont nagyobb), nincs 1/2000, nincs 10s. Utóbbi kettőből a 10s tényleg sajnálatos az 1/2000 elvesztését nem érzem akkora veszteségnek.
1 hét S5700 ismerkedés után adódott egy lehetőség, hogy S5600-ra váltsak (az enyémre ráfizettek volna), de nem tettem. A profi fotózás felé kacsingatóknak (aki pl. második gépnek vesz ilyet) mindenképpen érzékeny veszteség a fenti feature-k kiesése, az amatőr/kezdő fotós viszont jobban szeretne szerintem egy S5700-et. Aki tényleg komolyabban szeretne foglalkozni a fotózással, az előbb-utóbb úgyis komolyabb gépre vált. Tanulásra, hobbifotózásra mindkettő kiválóan alkalmas. Szerény szubjektív véleményem szerint ha nem használod a fentieket, nem akarsz RAW-ban dolgozni, valamint ez az első géped, akkor jobban örülnél egy S5700-nek. Szerintem. -
kbalazsa
senior tag
válasz
Szten Márs #68 üzenetére
Eltévedt, már módosítottam.
Még épp időben...
[Szerkesztve] -
kbalazsa
senior tag
1 hét teszt valamint 1-2 nap összehasonlító teszt (kölcsön S5600-al együtt) alapján én személy szerint a következőket szűrtem le a két gépről (S5200/5600 - S700/5700 összehasonlítás):
S5700
Előny:
- Jóval nagyobb (és gyorsabb) kijelző, öröm használni.
- Kisebb, tömzsibb (szerintem jobb fogása van, a kezelő gombok jobban elérhetők), az objektív ''nem lóg be'' makrózáskor. Összességében jobb felépítés, kialakítás.
- Könnyebb kezelhetőség, a gombok jobban teszik a dolgukat.
- Gyors működés, képnézegetés, nagyítás. Minden gyorsabb.
- Több automatikus progam (aki azt szereti, értékeli)
- Könnyebb.
- Gyors majdnem hangtalan zoom és fókuszálás.
- Átláthatóbb és Magyar menü.
Hátrány:
- Az LCD előtt nincs plexi vagy bármi ami megakadályozná, hogy ne maszatolódjon, továbbá ezt takarítani is körülményes. Fólia kell rá...
- Az objektív sapka könnyen lejár.
- Továbbra is csapnivaló manuális fókusz, hiányzó AF/MF gomb.
- Szájbarágós menü, tárcsa tekerésekor tutorial, ami zavaró néha.
- Hiányzó dioptria állítási lehetőség.
- Záridő tartomány 1/1000 - 4s (1/2000 - 10s helyett.)
- Valamivel kisebb fényerő.
- Könnyebb
Így hirtelen ennyi, folyt. köv.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
kbalazsa
senior tag
Ha
S5200 = S5600,
Akkor
S700 = S5700
[link]
A manual mindkét típusjelzésre vonatkozik... -
kbalazsa
senior tag
válasz
Szten Márs #42 üzenetére
Épp az osztrák sógorok dajkálják valahol a csomagot a DPD szerint...
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Szten Márs #40 üzenetére
Már az első hsz-ben is ezt írtam
Azóta méginkább úton van, de a DPD lassan dolgozik -
kbalazsa
senior tag
Ez nem csak a Fujinál tendencia
Az avatott szem sírva fakad, ha ezt a ''fejlődésnek'' nevezett marketingmiazmát szemléli.
Mi az amivel el lehet adni egy amatőrnek egy fényképezőgépet:
- sok megapixel
- nagy kijelző
- kicsi, könnyű
- hangzatos (bár használhatatlan) feature-ök
- szép lányok a szórólapon
Az, hogy miért kell egy olyan gépet kihozni, ami csak egy újabb bőr lenyúzása, s a valódi hozzáadott értéke leginkább a 0 felé konvergál? Tisztán közgazdaságtan: ha a kék kóla stagnál, kezdj el pirosat árulni. Ha a piros is unalmas, hozzál ki sárgát stb. stb. -
kbalazsa
senior tag
Még egy érv: ár-érték arány. Persze, nem tökéletes. Vessük össze pl. egy D40-el. Melyik gép alkalmasabb professzionális felhasználásra. Nem kérdéses.
A kérdés - mint mindenhol máshol is - árának vajh megfelelő értéket fog -é hozni vagy sem.
Ne felejtsük el, hogy az általatok szapult S5600 pl. EISA ''2006-2007 Év Európai Zoomfényképezőgépe'' díjat nyert. A lényeg a díj megnevezésében is benne lapul. Zoomfényképezőgép. Már a szó is megmosolyogtat egyeseket, nemhogy a tény, hogy egy objektívet ennyi mindenre szeretne használni valaki. A Fuji szerinte egyenesen ''minden helyzetben ideális'' fényképezőgép az 5600 és az 5700 is. Persze, hogy ez a mondat is nevetséges.
Lényeg a lényegben, hogy árához képest, pláne első gépnek megfelelő lehet... -
kbalazsa
senior tag
A Kompakt és Bridge kategóriánál maradva: hiába a jó fényerő, ha a képzajszűrő algoritmus ISO 100 fölött elszúr mindent ld. FZ7.
Igaz, 1x max. 2x vesz az ember memóriakártyát. Ahogy fényképezőgépet is. A kettő gyakran egy időpontra esik. Ezért gondolja meg az ember, hogy mit választ. Ha ez nem lenne probléma, akkor DSC-H5-ről indítanám a keresgélést, feltéve hogy ezesetben még mindig a kompakt-bridge kategória környékén akarnék keresgélni.
A sok MP ellenére azért még lehet kisebb képeket is készíteni a géppel.
Megj.
A fullos fine kép mérete a Fuji szerint ~3,5MB lesz (témától, fénytől stb. stb. függően).
Az ISO1600-os marketingblamázst én sem értem -
kbalazsa
senior tag
Csak, hogy valami pozitívumot is írjunk: végre SD-t is képes fogadni. Ergo ezzel a fájlméret probléma sem akkora probléma, hamarost a 2GB lesz a legkisebb kiszerelés, amit ebből kaphatsz. Persze a feldolgozás sebességén ez nem segít.
A váz lehet, hogy jó volt eddig, de lehet, hogy mégjobb lett az áttervezés által. Ki kell próbálni.
A megapixel háborút én sem értem, teljesen fölösleges ilyen értékekkel dobálózni, a helyzet kicsit a faramuci intel MHz háborújára emlékeztet, ami most épp végetérni látszik... -
kbalazsa
senior tag
FujiFilm is frissít a küszöbön álló PMA-ra, vagyis felújította az S5600-as kedvező árú szuperzoom fényképezőgépét. Az S5700 több hasznos újítással büszkélkedhet: áttervezett váz és vezérlő, 7,2 megapixeles képérzékelő, ISO 1600 és más újdonság várja a márka iránt érdeklődőket...
[link]
[link]
[link]
A Pixmania jóvoltából már úton van a darab, a tapasztalatokról majd beszámolok...
Van még rajtam kívűl más bátor vállalkozó?
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest