- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz
kemotox #5811 üzenetére
Csak az a problémám ahogy ezt itt néhányan elkezdtétek kezelni...Kb meghazudtoljátok valaki közvetlen tapasztalatát. Miért olyan hihetetlen, hogy a SK-n rossz receptek IS vannak? De nem elírásról beszélek. Simán rossz...
Igazad van kezeljük külön. Másolást miért nehéz elhinni? Aki rendszeresen olvas Ramsay, Jamie Oliver, és még nagyon sok YT-on elérhető embertől receptet annak előbb utóbb visszaköszönnek ezek az ismerős ételek egész kicsi módosításokkal...ami sokszor erőltetett. Ezt senki nem fogja megjegyezni, hogy a Wellington receptben Ramsay gesztenyét használt, Zé meg diót... Ráadásul Ramsay kiemeli, hogy kérgelés után kell mustárral körbekenni a húst. Zé meg fullba lesz.rja. Feltekerés előtt keni le... És ha választanom kell akkor inkább Ramsay módszere, még úgy is, hogy kifejezetten nem kedvelem a stílusát. -
MrSealRD
veterán
válasz
kemotox #5807 üzenetére
Komolyan mondom legközelebb belefutok egy ilyenbe beírom ide, hogy legyen mit csámcsogni... Szerinted bárki is listát vezet ilyesmiről? Nem. Egyszerűen leírja az oldalt, hogy hulladék és megy máshová.
De nem mindenki hétvégi vajaskenyér főző mint mondjuk te...Ne gondold, hogy mindenki Benke Laci bácsi Lominici csúcsánál ragadt le...
Van aki tudatosan főz 1-2 évtizede. Képzeld, hogy van az az ember aki ránéz a receptre és van annyi rutinja, hogy megmondja, ez b+ sz.r lesz... akármilyen masnit kötsz rá.
És nem az a lényeg, hogy 1 vagy 2 csipet sót teszel bele... mert az senkit nem érdekel a végén, de mondjuk amikor azt látom, hogy egy fél bokor rozmaringot dobnak bele, ott nagy kérdőjeleket látok, hogy lesz ez ehető... -
krizmo_
Topikgazda
válasz
kemotox #5807 üzenetére
Ott van pl. a korábban említett kovászos téma is, el tudod olvasni itt a topikban már volt róla szó.
Keress rá!
De szerintem maradjunk kellemes társalgásnál, ahogy eddig...
#5808 Ance
Nem vagyok előítéletes, sőt elismertem, hogy vannak jó receptjeik is, amiket átvettek, csak nem említik meg, hogy kiktől... -
batagy
őstag
válasz
kemotox #5750 üzenetére
Sziasztok!
Én is beszállok kicsit.
Szintén zabkását reggelizek kb 2 éve. Nagyon szeretem. Valahogy nem tudom megunni.Én vagy ilyen Dénes Natura zabkorpával, vagy ilyen Herbária zabkorpával készítem. Egy bögrébe kb 5-6 teáskanálnyi zabkorpát teszek, majd leöntöm forró vízzel, annyit hogy épp ellepje, szóval ne túl száraz legyen, de ne is folyjon.
Erre rakok általában két féle magot, többnyire földimogyorót és napraforgó magot. Vagy mostanában inkább tökmagot és kesudiót. Mikor mit. És 1 db Idared almát felvágok hozzá, én ezt az almát szeretem a savanykás íze miatt.
Régebben fahéjat én is szórtam rá, valahogy leszoktam róla.
Az alma az gyorsan felszívódó szénhidrát?
-
bugizozi
őstag
válasz
kemotox #5750 üzenetére
Szia!
Sima egyszerű zabpehely, bárhol lehet kapni [link]
Egy kis tálba öntök szemre zabot, majd szemre 2x annyi forró vizet és várok. Max ha száraz öntök még rá.
De kezdhetsz először ízesített verziókkal is, ilyet is szoktam enni néha ha akciós és megkívánom, de ehhez én még szoktam tenni sima zabpelyhet, mert amúgy kevés. (fele zab fele mindenféle por) [link] -
kmarci25
veterán
válasz
kemotox #5745 üzenetére
Pont tegnap gondoltam, hogy sütni kéne ilyen zabos kekszeket otthon. Nincs még receptem, de millió van a neten, majd abból válogatok. Akár reggelinek is jó, vagy desszertnek. Korábban már csináltunk, elég sokáig eláll (addig biztos, míg el nem fogy
), és én szeretem is.
-
bugizozi
őstag
válasz
kemotox #5745 üzenetére
Szia!
Én a voksomat a zabkása mellett tettem le, több mint egy éve már hogy csak azt reggelizem. (én is munkahelyen az irodába érve)
Először úgy indítottam, hogy tej + gyümölcs/kakaó/fahéj stb de mára már csak annyi hogy: zab + víz + fahéj. Imádom! Sokan óckodnak tőle, fintorogva néznek rám, de nekem nagyon bejött. 0 munka van vele és nem kell azon agyalnom mit reggelizzek. Ha úgy van tízóraira gyümi és simán kihúzom ebédig, nem nézem az órát már 10:30kor hogy mikor lesz dél. -
MrSealRD
veterán
válasz
kemotox #5745 üzenetére
Tudom, megragadom a lényeget... De miért jó ha nem nyugiba eszel otthon?
Csak azért kérdezem, mert szerintem ez pont csökkenti a lehetőségeket. Otthon sokkal szabadabb a választék az elkészíthetőség is. Van ami kb nem szállítható, vagy csak frissen jó. Most mondok egy hülyeséget. Én van, hogy betolok egy tálka tejberizst, vagy tejbegrízt. Ezt mondjuk pont csomagolható is ... Vagy mondjuk egy tál műzli tejjel...
De amit írtál...tojás. Azt biztos nem tudom elvinni. Viszont egy tükörtojás, pirítóssal zöldségekkel meg egy bögre fekete teával nekem nagyon csúszik, de kizárt, hogy ezt így elvigyem... Ezért kérdezem miért döntöttél így. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
kemotox #5745 üzenetére
sparban vannak ilyen előrecsomagolt saláták, 350 körül van egy zacskó, lila, kék, stb. színek. ebből szedek ki egy ikeás dobozba, balzsamecettel meglocsolom, mehet mellé sajt kockázva, szalámi, sonka stb. csak be kell villázni, vagy müzli, tejtermékkel (ezt a melóban öntöm rá). (szintén dobozba kimérve)
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
kemotox #5724 üzenetére
Üdv,
Én is szoktam tenni bele sárgabaracklekvárt.
Rumot szoktam a tésztához keverni, ízlés szerint adagolom, amennyit elbír a szárazanyag, annyit teszek hozzá.
Vagy:
A meggy nagyon szereti a konyakot, én abba áztatnám, alaposan lecsöpögtetném, és a lecsöpögő levét a tésztához adnám, (amennyit felvesz).Szerk.:
Egy kis zabpehelylisztet is szoktam belekeverni, észre sem lehet venni, viszont jól szívja a nedveséget, és laktatóbb is. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
kemotox #5371 üzenetére
nme tudom mennyire pálya, de most kaptam háztáji kecskesajtból görögszénás, diós, és füstölt variánst, nagyon finomak esti nassolásra, hogy 2-3 mm vastag szeleteket vágok belőle, és lassan elnassolom. esetleg szega, stb. gourmet boltokban menj egy kört a sonka, és sajtkínálatban.
-
törölt tag
válasz
kemotox #5368 üzenetére
Ha hülyeséget írok, majd szóljatok, de hátha ezekből lehet valami jó ötlet.
De azért ez így elég tág, mert nem tudjuk mit szeret a kislány és van több opció is, de ha jöhet gluténmentes pékáru vagy kétszersült, akkor lehet akár szendvics is helyben összerakva.Valami sonkás / baconos / sajtos / friss zöldségekkel (szokásos paprika, paradicsom, hagyma, uborka szépen előkészítve ilyesmik), fűszerekkel.
Esetleg valami jó házi szendvicskrém / kenőmájas / körözött / tojáskrém / padlizsánkrém / csicseriborsókrém és hasonlók.
Ha jöhet sajt, akkor nem tudom a gyümölcscukorra mennyire érzékeny, de a sajt szőlővel és almával nagyon jó, bár a szőlőben sok a cukor.
MInimális előkészülettel szintén lehet valami tésztasaláta is, de ott is nagyon kell figyelni a gluténre, de tésztára rengeteg variáció van.Egyébként nem tudom árban mennyi fér bele, én néznék valami gluténmentes pékárut, vinnék sajtválogatást és sonkaválogatást. Esetleg külön néznék valami jó sajtot és valami jó olasz / spanyol sonkát vagy kolbit, kis friss zöldség és esetleg pár szem gyümölcs, esetleg alma vagy narancs, vagy valami jó házi krémet, amibe lehet mártogatni vagy akár a szendvicsbe is mehet. Ezek elférnek kis dobozokban, nem mállnak és folynak szét.
Meg egy üveg bort.
Nem tudom ebből bármi hasznos-e.
-
inf3rno
nagyúr
-
Šolaire
veterán
válasz
kemotox #4607 üzenetére
Serpenyőbe kis grillzöldség? Mirelit brokkolit kicsit megfőzném, a borsót is ha nyers. Paradicsomot cikkbe, hagymát félkarikára (lilahagyma még jobb lenne) serpenyőbe hevítesz olajat oliva vagy sima és összepirítod a zöldségeket mehet rá só bors petrezselyemzöld. Én ehez sütnék egy két szelet natúr csirkemellet. Jó kis könnyű vacsora.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Medence topik
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged