- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
headhunter
addikt
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Flashback #10397 üzenetére
Korábban azért nem szerettem a kovászos péktermékeket, mert szinte mindenhol savanykásat lehetett kapni.
Mi a trükk? Hogy lehet ezt elkerülni?
Nem szabad rozst használni a kovász etetésére, csak a kezdeti időszakban amikor elindítod, figyelni kell, hogy a kovász mennyisége ne lépje túl a tészta arányában a 20%-ot, és nem szabad túlkeleszteni, mert ilyenkor az ecetsav baktériumok lesznek többségben. Péksüteményeknél érdemesebb keményebb, szinte madre állagú kovászt használni, amit úgy tudsz elérni, ha kevesebb vizet adsz a kovászhoz az etetés során. Mindig figyelni kell a tésztát, hogy ne keljen túl, mert nincs 2 egyforma kovászállapot, van amikor az én Pompim(kovászom) is fickósabb, pl. ha melegebb van, ilyenkor jobban megkel.Ezek csak az én megfigyeléseim és módszereim, biztos vannak még más praktikák is.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Flashback #10384 üzenetére
Érdemes elkezdeni kovászolni, az alábbi linkeken találsz segítséget, hogy indulj el, de ha valami nem egyértelmű, vagy bármi kérdésed van szívesen segítek.
Kezdő kovászolóknak:
● Kovász készítés Szabival - napról napra
● Laborka
● Így neveld a kovászodat! -
krizmo_
Topikgazda
válasz
Flashback #10376 üzenetére
#10376 Flashback
Köszönöm szépen!Igen saját vadkovászos.
#10377 body007
Csak hobbi, ahhoz sokat kellene még tanulni, hogy pékségem legyen.
#10378 Beni2360
Volt már szerencsém hozzá, valóban nem rossz liszt.#10379 Tibicsucsu
Köszönöm szépen!
Hallottam már jókat a Csoroszlya farmos lisztekről, de még nem volt alkalmam tesztelni őket.A rozsliszt nekem mindig ad egyfajta savanykás ízt a kenyérnek, amit nem mindig szeretek.
#10382 Tibicsucsu
Csodás kenyérke!
Én általában 20%-os kovásszal dolgozom, ami 100% hidros, 5 órás bulk után megy a hűtőbe 18-19 órára, ha később tudom kisütni, akkor vagy kevesebb kovászt használok, vagy a bulkot csökkentem. Ha pizza vagy lángos készül, akkor hamarabb bekerül a tészta a hűtőbe, és a kovász is kevesebb benne, hogy 2-3 napig ne savanyodjon meg. -
válasz
Flashback #10367 üzenetére
Szerintem egy öntöttvas grill lap is ugyanazt tudja olcsóbban. [link]
A gond ezekkel egyébként az, hogy az indukciós lapok többsége túlmelegszik alatta és kikapcsol. Legalábbis én már kettő ilyennel találkoztam, az egyiket éppen használom. Pedig Steba, ami nem alja minőség. Állandóan túlmelegszik a vasserpenyő alatt és pihentetni kell. Ezek különállóak, a beépítettel még nem próbáltam, lehet ott nem gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged