- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
Kezdodik az esti musor
Sony Ericcson Live with Walkman (wt19i)
TrebRona: mar mindegy, nekem Trebona maradsz
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
G-Guts
aktív tag
Tényleg elég semmilyenek, leszámítva a kettő utolsót. Az utolsó előtti elég jó lett, az utolsó pedig kifejezetten jó. Az utolsó HDR-el lett készítve? Annál az előtér meglepően világos, ráadásul érdekesség, hogy egy légy is berepült a képbe, de alig észrevenni. A középen lévő legtávolabbi fák fölött látszik.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz Ricardo #66487 üzenetére
A két topik összemosódását azért nem támogatom, mert akkor tényleg csak arról szólna ez a csoport, hogy minél művészibb képet akar hozni mindenki, mert a sima jpg semmitmondóan fog mutatni...
Szerintem a RAW feldolgozás a fotós képesség közé tartozik (szigorúan a nyers képpel együtt), a jpg utólagos módosítása viszont nem.iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
G-Guts
aktív tag
válasz Ricardo #66487 üzenetére
Van egy ötletem. Ha azért nyúlunk utólag egy képhez, hogy jobb, valóság közelibb legyen, azt hívjuk utómunkázott képnek, függetlenül attól, hogy nyers fájl vagy már eleve tömörített. Odaírhatjuk hozzá, hogy utólag feldolgozott raw vagy jpg.
Ha pedig nem ez a cél, pl. képkivágással, különböző effektekkel egyedi képi hangulat megteremtése, akkor legyen az szerkesztett képeknek nevezve. Hisz abban a topikban is főleg olyan képek vannak, amelyek szerkesztéssel direkt az egyedi hangulatot hivatottak megmutatni.
-
psajti
aktív tag
-
-
Ricardo
titán
válasz G-Guts #66484 üzenetére
Vanbenne valami, és érthető amit szeretnél, de kivitelezni nem egszerű. Hol lenne a határ? Most egyértelmű.Utólagos módosításnál másik topic. Kivétel a Raw. A gond az, hogy amellé is kellene az eredeti de szinte senki nem tartja be.
Ha lazítunk, csak azt érjük el, hogy gumi határok lesznek, betarthatatlan szabályrendszerrel.Az viszont egyértelműen látszik hogy a kezdeti célokat, már meghaladta a topic, és egyre jobban elmosódnak a határok.
Én igazából azt mondom, hogy lassan felesleges a két külön topic.
Szerintem simán megférne egy topikban a két vonal, azzal a kikötéssel, hogy a készülék típusa mellé kellene írni hogy eredeti e a kép.
Mondjuk a módosított képeknél zárójelben azt a priogramot mbeírni amivel módosítva lett.[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz G-Guts #66484 üzenetére
De pont az a lényeg, hogy ha egy telefonnal nem tudsz szép képet csinálni, akkor nincs mit szépíteni azon.
Ez a topik lényege.
A RAW fotózás pedig más műfaj.
Azért van itt erre lehetőség, mert így derül ki, hogy a gyári kameraalkalmazás kikerülésével mit lehet kihozni a telefonból.
Azt viszont hangsúlyoznám a félreértések elkerülése érdekében, hogy én amellett vagyok, hogy legyen ott a nyers érintetlen kép is, hogy lássuk, miből lett alkotva az eredmény.siskad: szép képek!
[ Szerkesztve ]
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
G-Guts
aktív tag
válasz Dr. 444Hertz #66481 üzenetére
Szerintem igazságtalan, mert raw-os sem azt csinálja, hogy szimplán fotóz egyet, majd ide feltölti. Ő is utólag hozzányúl a képhez, babrál vele, majd csak utána tölti fel. Kivéve persze azt, aki csak átkonvertálja jpg-be. Csak amíg a raw-osnak szabad utólag kénye kedve szerint beállítani a telítettséget stb. addig a jpg-s felhasználónak ez nem megengedett. Nem azt mondom, hogy tiltsuk a nem szimplán jpg-be átkonvertált raw-os képeket, (mert én is szeretem az ilyen képeket nézni), hanem inkább engedélyezzük az egyszerűbb módosítgatásokat a jpg-s képek esetében. Hisz mindannyiunk szeret természetes képi világú képeket nézni. Szeretjük a szép képeket. Többek közt azért is vagyunk itt.
-
Arcképgyáros
-
falijja
őstag
Szvsz a raw utólagosan módosított is szerkesztés.! Csak ugye láttam a többiek is rakják a módosított raw-okat ezerrel, így én is raktam fel olyanokat.
Bár jó az ha oda tesszük a szerkesztettet, csak legyen ott a nyers raw is mellette vagy legalább a jpg változat is...[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz G-Guts #66480 üzenetére
A RAW tulajdonképpen azért létezik, hogy utómunkával helyre pofozzuk, ahogy anno azt a negatívval tették a fotósok.
Nyilván ez a folyamat hasonló ahhoz, amit a jpg képekkel teszi az ember, de a gyári jpg kép viszont arról szól, hogy a telefon szoftveres algoritmusa miképp dolgozza fel a nyers képet (ez felel meg a kész nyomtatott képnek).
A kettő esetben a szerkesztés mást jelent.
Az, hogy egyes telefonok (nem csak a középkategóriás masinák) nem támogatják a .dng formátumot, ez is a telefonos képességek közé tartozik, szóval nem igazságtalan.[ Szerkesztve ]
-
G-Guts
aktív tag
Én változtatnék azon a szabályon, hogy mi minősül szerkesztettnek. Véleményem szerint az ún. szerkesztett kép az a kép, amely direkt nem a természetességre törekszik, hanem egyéb dolgokat hangsúlyoz a képen. Ha valaki a mobiljával mondjuk fakó, élettelen képet készít és utólag állít a színhőmérsékleten, világosságon stb. azért, hogy az a fotó jobban hasonlítson a valóságban is látott témához és ezért szerkeszt, azt nem mondanám szerkesztettnek. Csak ugyebár, ha raw-ot szerkesztjük, hogy természetesnek látszódjon a téma, az nem minősül szerkesztésnek, ha már eleve tömörített fájlt. az meg már szerkesztésnek minősül, holott a szándék ugyanaz, a természetben látott képi világot visszaadni.
Nem mindenkinek képes arra a mobilja, hogy raw-ban fotózzon, ezért hátránnyal indul azokhoz képest, akik tudnak raw-ban fotózni, és a színeket a természetben látott állapotokhoz be tudják utólagosan állítani.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
válasz Aryon87 #66477 üzenetére
A raw "fotókidolgozás" nálam így néz ki : megyek, megyek, meglátom, lekapom (előtte-utána pózolok egyet ), hazaérek, mobil LR képenként 30 sec.
Persze a mezei user azt sem tudja, mi a fax az a raw, ez biztos így van, viszont a Telekomnál, Vodánál, stb. tolongó felhasználók 99%-a ezt a topikot is lesz@rja.
Minek jönne ide, választhat kb. 3 mobilból -
Aryon87
félisten
válasz S e t h #66474 üzenetére
+1
A raw fotozas az mar magasabb szint. Aki ide jon, es erdeklodik, hogy melyik telefont javasoljuk ami jo fotos kepessegekkel bir, 100% biztos vagyok benne, hogy nem azert kerdezi, mert a raw fotokidolgozassal (is) akar majd vacakolni.
Legtobb user tenyleg csak azt csinalja (ahogy en is), hogy meglatja (huuu de szep, le kell fotozni), eloveszi a telefonjat (nem szamit hogy a lencse pont retkes, en pl letorlom mindig, es nyakamat ra, hogy a kamerabeallitasban 1x sem turkalt), es kattint (nem fog perceket pozolni, hogy az a kep minimeterre pontosan egyenes legyen, meg ilyen meg olyan nezopont, en pozolgatok mar).
Szal egy atlaguser ezeket pont leszarja..
Csak itt mar kezd magasabb szintre menni a topik igenye (sot mar megtortent), es ez meg is latszik. Kozepkategorias mobil mar ide se jon, latva milyen kommentelesek mennek, ha epp gyengebbre sikerult a kep + a Samu kepeinek agyon hypolasa, az also kategoriasok meg plane.
Pedig szivesen neznek sok kepet pl a Redmi szeriabol (pl: trebona, bebollint, BalanceR), esetleg az alsokategoriabol is parat, pl mit tudhat egy mostani mittudomen, egy LG K4...[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
natë
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #66475 üzenetére
Azért írtam, amit a végére írtam.
-
Arcképgyáros
-
S e t h
nagyúr
Ha a topik alapvető célja a telefonok tudásának prezentálása, akkor tegyük fel a kérdést, hányan használhatják a raw szerkesztgetést?
Én azt tartanám célszerűnek, hogy a képek mellett szerepeljen, raw, feldolgozott kitétel is, így nem vezetődik félre a vásárlás előtt álló, aki mondjuk jórészt csak előkapom és kattintok style híve.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
natë
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #66472 üzenetére
Nem tudom mennyire van értelme a jpg mellékelésének...
A raw fotók mutatják meg, mit lehet maximum kihozni a mobil kamerájából, nem az automatán készültek. A rossz alapanyaggal nem tudsz mit kezdeni sw-esen. Ha sz@r, photoshoppolhatod te napokig is.
Lightroommal max a színeket hozod helyre (ugye alapból a raw fakó), a kontrasztot, árnyékokat, magával a fotó nyers minőségével nem tudsz mit kezdeni. Ha egy jpg-et szerkeszteni kezdesz, minél több a csicsa, annál zajosabb lesz az esetek 99%-ban.
Szóval szerintem baromira nem fontos mellé rakni. Legyenek a mobillal persze automata fotók is, egy másik, arról szóló postban.[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
natë
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #66468 üzenetére
-
Arcképgyáros
-
ßrainiac
addikt
Erdekel valakit G6 RAW foto?
Ha igen, es kibirjatok, bedobnek egy linket. Kivancsi lennek velemenyekre. Egymas mellett, JPEG es RAW (+LRM).
Ja meg annyi hogy Google photos linkem van
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz S e t h #66462 üzenetére
Pontosabban utómunkázott
Nem mindegy, hogy a "negatív"-ot (RAW) utómunkázod, vagy a kész képet manipulálod.
Az előbbi megengedett (az összefoglaló szerint a nyers fajl linkelésével), az utóbbi pedig a másik topikba kerül.iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Arcképgyáros
válasz mindthecrap #66459 üzenetére
Az első két kép nagyon szép lett
-
Aryon87
félisten
válasz Mans20 #66458 üzenetére
Nem lesz sztem S8-am
Tulsagosan tetszik az U11, plane a kepek amiket csinalCrap: merrefele keszultek ezek? Tetszenek, a kutyi meg cuki forma
Sima spicc, vagy pomeramiai?[ Szerkesztve ]
-
Zolom89
senior tag
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Aryon87
félisten
válasz tibi970307 #66455 üzenetére
Tomeget nem szeretek fotozni, az nalam mindig rosszul sul el. Fenyek eseteben ejszakai manualis fotoim vannak szinten sok teloval.
Jut is eszembe errol, a Nemzeti Szinhazat mar meg kene csinaljam ujbol este..Amugy ezert is szerettem cserelgetninantelokat, mert mindegyikkel tudtam csinalni tesztkepet.
Most a P9, U11 es Redmi 3 all rendelkezesemre.[ Szerkesztve ]
-
tibi970307
tag
válasz Aryon87 #66454 üzenetére
Már vissza is kerestem, a templomos képünk pont ugyanolyan.
Igen, amikor kerestem, hogy milyen telefont vegyek meglepődve láttam, hogy tőled találok mindegyiktől tesztképet (Xiaomi Redmi Pro, LG G4, G5, Samsung Galaxy S7 Edge).
Végül Mozarellánál láttam a nyaralós képeket és másnap hardveraprón meg is találtam.Pesten érdemes nagyvárosias témákat készíteni, ami bemutatja a tömeget, a rohanást, a fényeket, az érdekes embereket. Mindenkinek mást jelent egy-egy város, vagy hely, nekem ezek jutnak róla eszembe.
-
Aryon87
félisten
válasz tibi970307 #66453 üzenetére
Ott is keszitettem parat. Remlik hogy a H8-al is, meg talan a Samuval is.
Tengerpartrol pedig Hollandiaban van jo par kepem, az meg a G5-el keszult (igen, volt egy par telom )Pestet mar rohadasig fotoztam, de nekrm nincs meg az a szuper talatasom antemakra, mint a tobbsegnek, igy ami nekem megtetszik lekapom.
[ Szerkesztve ]
-
tibi970307
tag
válasz Aryon87 #66452 üzenetére
Vissza fogom keresni a képeket, kíváncsi vagyok.
A tengerparti képek mindig nagyon szépek szoktak lenni, a lehető legjobb helyszín.
Én egyébként Pestnek is örülnék, rengeteg témát lehet találni az emberektől kezdve a természetig. Tavaly voltam Szentendrén, az is nagyon hangulatos hely. -
Aryon87
félisten
válasz tibi970307 #66451 üzenetére
Akkor raismertem
Par honapja turaztam ott, akkor meg az S7e-vel toltam
A templomrol ismertem meg.
Johetnek a balcsis kepek.
En meg 3 het mulva mar a tengerpartrol fogom nyomni a kepeket, vegre kiszakadok az unalmas Pesti temakbol.[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz tibi970307 #66448 üzenetére
És úgy látom, ismét nagyon jó kezekbe került a telefon.
Szép képek!Aryon: dzsinksz
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz tibi970307 #66448 üzenetére
Ugy latom kivalo helyre kerult az a szuper H8
Fantasztikus kepek.
Ha nem tevedek, akkor Egerben keszultek.[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz gerner1 #66443 üzenetére
Feladom.
Nagy nehezen találtam egy rendes linket. Leszedtem, felment, rebootoltam. Ott van az alkalmazások között, az engedélyeknél is bekapcsoltam, de a kamera app-ban nem változott a világon semmi.
[ Szerkesztve ]
Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz gerner1 #66443 üzenetére
Hát nekem nics ott semmi új. Pedig restartoltam is. Nem értem. Az alkalmazáskezelőben ott a shot and more, de sehogy nem tudom használni.
Viszont ez a feltelepített francia "aptoide" felajánl 36 alkalmazás frissítést... Whatsapp, Waze, üzenetek stb... A Play áruház szerint viszont minden up to date.
Akkor most mi van? Megzavarodtam...[ Szerkesztve ]
Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz gerner1 #66440 üzenetére
Megtaláltam a francia linket... Feltolt egy "aptoide" nevű appot és abban találtam meg a shot and more -t. Fel is telepíti, de mikor a "megnyitás"-ra megyek nem történik semmi.
Hol kéne ennek mejelennie?Az Úr megteremtette az embert, a Nokia a mobiltelefont, a BMW pedig a motorkerékpárt. [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Dr. 444Hertz #66438 üzenetére
Pár hete vagy 1-2 hónapja simán ment enélkül is, akkor gondolom megváltoztatták...
-
Arcképgyáros
-
B-L-A-C-K
titán
kephost.com-on nem lehet már megnézni a feltöltéseket, csak képekre rákeresve?
-
ThorsHUN
őstag
Ocsem...
Ez a tema.
Ertrd a csavo a penz fole magasztalja a tudast erre akinek jo eros ey combos kameraju telefonja van MIND magara veszi es szemelyes sertesnek erzi. A masik fele meg nem veszi eszre a verbalis csavart. Hat ez felrement nem kicsit.
Nyugi. Akinek jo gepe van kepzelje azt hogy nem neki szolt (valszeg tenyleg nem pont neki...).Easy de tenyleg. Kicsit tullihegtetek. Szerintem vicces volt.
Nekem is occo gepem van raadasul meg egy arva hozzaszolast sem sikerult kipreselnem senkibol megsem balhezom itt.
Felrement, lebasztatok tobb ilyen nem valoszinu, hogy lesz, nem az a celkozonseg aki vevo lenne erre. A srac felfogta es nem fog polgarpukkasztani...
Hozzatennem, higy nyugodtan lehet szolni ezert normalis hangnemben is ahogy egyesek megtettek... (Ne pla senki ne vegye magara legyszi...)Peace!
Ja igen en is lezarom a temat ezt fontos megemlitenem
[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
No, akkor én is hozzászólok a témához, remélem ezzel lezárva azt.
Először is idézet az összefoglalóból:
elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Fő célom a posztjaimmal ezt a gondolatmenetet követni. Nem véletlen teszem az általam készített topikösszefoglalókba is a telefonnal készült képek mappájának linkjét. Nyilván ez esetben próbálok viszonylag elfogadható képekkel előjönni, ha már nyilvánossá teszem. De ez messze van attól, hogy bármilyen készséget, vagy tehetséget szeretnék ezzel megmutatni. Köszönöm mindenkinek a dicséreteket, még ha túlzónak is érzem imitt-amott.
Az, hogy ki milyen készülékkel, milyen képeket tud készíteni, teljesen irreleváns, a topik tárgya a kamera képességei, nem az egyéné.
Ezen vitázni teljesen felesleges.------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
G-Guts
aktív tag
válasz tomboy0013 #66422 üzenetére
Továbbra is személyeskedsz. Olvasd át figyelmesebben a fórumszabályzatot. De ha esetleg nem érted a személyeskedés fogalmát, kérlek akkor se kizárólag az oktatási rendszert hibáztasd.
Ricardo: Ebben egyetértünk. Mármint abban, hogy a kamera valóban nem érne meg 3-4 szeres árat.
A ballonos képhez: Pedig milyen jó volt annak idején az S2. Kamera terén legalábbis jónak számított, a legjobbak közé sorolták. Most már azért fejlődött annyit az iparág, hogy az ilyen minőségű képek alapnak számítanak a Samsungnál.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz G-Guts #66421 üzenetére
Nem csak azért drágábbak ennyivel mert jobb a kamera. Az valóban nem érne meg 3-4 szeres árat. Sok "apróság" viszont megdobja az árat.
"Beszéljünk lassan inkább a képekről, miért jó, miért nem jó, milyen beállításokkal készültek stb."
Egyetértek.
Téma lezárvaSzerk:
Fejezzük be ezt a témát. Ne kelljen takarítani a topikot!
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz gerner1 #65518 üzenetére
Ezzel a v1.0.1.66 -tal (alternatív forrásból...) viszont patentul működik ! .... -bodottá van
Csak nem találom. Kétbalkezes vagyok
Dobnál egy linket lécci?Köszi
-
tomboy0013
veterán
Meg adjad te is alá a lovat. De, nagy hülyeséget írt. Dícsérni akarta egy ember munkáját és egyúttal becsmérelte másokét. És szóvá tesszük mert zavar az ilyen fokú parasztság. Jogosan. De még gond se lett volna ha ír egy "bocsi"-t és átfogalmazza, de neeem inkább köti az ebet a karóhoz és megy a flame-elés. Hasznosak az ilyen dolgok a topiknak mondhatom.
-
natë
nagyúr
Ne ugorjatok már mindenre...nem írt hülyeséget, csak félreérthetően fogalmazott.
-
tomboy0013
veterán
válasz Drakmusz #66418 üzenetére
Köszönöm, küzdöttem is vele mint minden közeli témával az 5X-nél
(#66407) G-Guts: Úgy gondolom egyszerű magyar mondatokban írtuk le mindannyian a problémánkat a kommenteddel kapcsokatban, és nem jut el az agyadig. Az oktatási rendszer és a szülők hiányosságainak veszem a dolgot.
(#66421) G-Guts: És meg van a pofadon bőr a fórumszabályzatot behozni miközben beszólsz a drága telefonnal rendelkező embereknek és flame-elsz mint állatt. Komolyan ennyire nincs eszed? A kérdés szintén költői volt.
[ Szerkesztve ]
-
G-Guts
aktív tag
válasz Ricardo #66419 üzenetére
"Lehet, hogy aki egy drága telefonnal átlagos, de teljesen használható képet készít, az az olcsóval értékelhetetlent alkotna. " Ezzel teljesen egyetértek.
"Neki megéri a plusz pénzt az, hogy le tudja fényképezni a családot ha éppen nincs ott a fényképező." Ezzel már nem teljesen értek egyet. A plusz több, mint 100k-t szerintem nem éri meg, annyival nem csinál jobbat. Drágább telefonok esetén ráadásul pedig akár plusz 150-200k-ról is beszélhetünk.
"A negyed milliós telefonok kamerája általában véve jobb képet készít az ötvenezer forintosénál." Igaz, de arányaiban közel sem annyival jobbat.
Mint Topikgazda, azért azt is nyugodtan figyelembe veheted, hogy hozzászólásom személyeskedéstől mentes volt, mivel konkrét személlyel vagy személyekkel szemben nem fogalmaztam meg sértő megjegyzést, ellenben a hozzám érkezett "parasztság volt a hozzászólásod" stb. inkább személyeskedő megjegyzésnek tekinthető. Nem? (Nekem mindegy, csak a fórumszabályzat miatt gondoltam)
A megsértett fórumozóknak pedig mielőbbi felépülést kívánok.
Beszéljünk lassan inkább a képekről, miért jó, miért nem jó, milyen beállításokkal készültek stb.
-
Ricardo
titán
Az ominózus beszólás valóban elég nyers volt, és nem kellett volna.
Lehet úgy is dícsérni valaki képeit, hogy másokét nem szóljuk le.G-Guts
"A többség, aki közel negyedmillió forintot ad egy telefonért, az el is várja, hogy kenterbe verje az 50K-s telefonokat. Aztán fényképeznek párszor, majd visszanézve a képeiket, összehasonlítva egy jó fotós, közép vagy alsó-középkategóriás telefonnal készített képeivel, rájönnek, hogy bizony ráb@sztak. Ezért én kérjek bocsánatot? Persze... "
Pont ezért.
Lehet, hogy aki egy drága telefonnal átlagos, de teljesen használható képet készít, az az olcsóval értékelhetetlent alkotna. Neki megéri a plusz pénzt az, hogy le tudja fényképezni a családot ha éppen nincs ott a fényképező.A negyed milliós telefonok kamerája általában véve jobb képet készít az ötvenezer forintosénál. Ezt vitatni erős túlzás.
Az hogy a fórumtárs jobb képeket hoz mint az átlag az őt dícséri inkább, mint a technikát.Még egyszer.
A véleménnyel az volt a gond, hogy, szóhasználatában, stílusában volt bántó.
Remélem ez volt az első, és utolsó ilyen.
A többieknek:
Ezt most engedjétek el. Ne szemeteljétek tovább vele a topicot.
-
Drakmusz
addikt
válasz tomboy0013 #66381 üzenetére
Jók lettek,a gombásak tetszenek a legjobban.Pedig ilyen témáknál azért küzdeni kell az 5X-el egy kicsit.
Amúgy egy pillanatra visszakanyarodva az előző témához,én BalanceR fotóit szerettem a legjobban a Xiaomi táborból.Sajnálom hogy mostanában nem látjuk.Az 5x-em előtt nekem is Note 2-őm volt,meg sem tudtam közelíteni az általa hozott képeket![ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
S e t h
nagyúr
válasz Drakmusz #66391 üzenetére
Hol van kánikula?
Magyarországon jelenleg pár napig nincs.
Északnyugati áramlással az eddiginél hűvösebb levegő árasztotta el a Kárpát medencét, a maximum hőmérsékletek a sokéves átlag alatt mozognak.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
balazs1022
őstag
válasz Zsoltika11 #66396 üzenetére
Sima Photoshop, asszem a 6-os verzio.
-
G-Guts
aktív tag
válasz Dr. 444Hertz #66412 üzenetére
-
Arcképgyáros
-
Arcképgyáros
válasz G-Guts #66407 üzenetére
Azzal van a gond, hogy ahelyett, hogy szimplán elismerted volna trebrona kolléga munkáját (esetleg megjegyzed, hogy egy mezei Xiaomi telefonnal sikerült mindazt alkotnia), inkább azt emelted ki, hogy a többiek milyen sz*r képet hoznak dragább telóval.
Ugye, érzed a különbséget?
Amit csináltál, az szimplán csak undorító, és nem "építő jellegű kritika".
Még ha igazad is van, remélem tudod, hogy vannak határok, amiket nem illik átlépni.Az pedig, hogy ki miért vesz jó telefont, ahhoz semmi közöd. Ha jó képeket hoz az illető, jó képeket hoz. Zsír. Ha meg nem, ez van. Sz*rügy.
-
G-Guts
aktív tag
válasz Aryon87 #66408 üzenetére
Ha fókuszproblémáid lennének a Redmi 3-al, akkor töltsd le az ingyenes és csak pár megányi helyet foglaló Open Camera-t, eléggé különböznek az azzal készített fotók, a Redmi 3 gyári kamerájához képest. Nem csak a fókuszt illetően. Próbáld ki!
Dr. 444Hertz: Szerintem ennél jóval egyszerűbb a gond. Magadra vetted és megsértődtél. Pedig nem is konkrét fórumtársakra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz G-Guts #66407 üzenetére
Nembaj, annal nem lenyeges a raw
Ami par kepet csinaltam vele tetsziek, de a R3s es RN3 az sztem egy fokkal jobbakat keszit a sima 3-nal.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
G-Guts
aktív tag
válasz Aryon87 #66404 üzenetére
Baffameg, azokban tényleg Snapdragon van! Hogy is felejthettem el... Akkor a raw lehetőség úgy tűnik ugrott.
tomboy0013: Ne légy álszent! A többség, aki közel negyedmillió forintot ad egy telefonért, az el is várja, hogy kenterbe verje az 50K-s telefonokat. Aztán fényképeznek párszor, majd visszanézve a képeiket, összehasonlítva egy jó fotós, közép vagy alsó-középkategóriás telefonnal készített képeivel, rájönnek, hogy bizony ráb@sztak. Ezért én kérjek bocsánatot? Persze...
Azt ugye nem kell ecsetelnem, hogy itt a fórumon nagyon nem a többség képviselteti magát...
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz gixxergabi #66361 üzenetére
-
tomboy0013
veterán
válasz G-Guts #66402 üzenetére
"Ha valaki azért vesz közel kétszázezres, vagy ennél nagyobb értékű mobiltelefont, hogy azzal majd milyen jól tud fotózni, akkor tévúton van."
És azért mert te beképzelsz valamit mások vásárlási szokásairól már jogod van leszólni őket? Szimplán parasztság volt a hozzászólásod és még most sem jöttél rá, hogy egy "bocsi"-t már rég el kellett volna eresztened. Ehelyett még mindig a megmagyarázásnál tartasz. Most erre mit mondjunk neked (a kérdés költői volt)
-
G-Guts
aktív tag
válasz Aryon87 #66400 üzenetére
Nekem eléggé, sőt túlságosan is bonyolult, de te megpróbálhatod:
[link]Dr. 444Hertz: Azt te is világosan tudod, hogy nem írtam azt, hogy értek hozzá, sőt nem is sugalltam. A képeimet egész nyugodtan kritizálhatod, nem baj, de akkor inkább építő kritikát kérek.
[ Szerkesztve ]
-
G-Guts
aktív tag
válasz *RLaci* #66397 üzenetére
"drága telefonnak meg a jó fotós érzéknek semmi köze egymáshoz" Lényegében véve pont ezt akartam sugallni a hozzászólásommal. Ha valaki azért vesz közel kétszázezres, vagy ennél nagyobb értékű mobiltelefont, hogy azzal majd milyen jól tud fotózni, akkor tévúton van. Hidd el, sokan lenézik az olcsóbb mobilok kameráját, mert azt hiszik, hogy az fényévekre van egy többszörösébe kerülő csúcskategóriás mobil kamerájától. Ez pedig egy hatalmas tévedés. Erre láthatunk bizonyítékot Trebona, Bebolint stb. fórumozók esetében.
Drakmusz pedig - bár nem vallja magát annak - inkább a profi fotósok közé tartozik, és már te sem az amatőrök táborát erősíted, hiszen sokat fényképeztél, tapasztalatot szereztél, fejlődtél.
Majd próbálok még képeket hozni természetesen én is a későbbikben, ebből az alsó-középkategóriás kamerából megpróbálok kicsikarni amit csak tudok.
-
Arcképgyáros
válasz G-Guts #66394 üzenetére
Ha trebrona kolléga 50k alatti képekkel jó képeket hoz, te miért nem hozol olyan fotókat, ha ennyire értesz hozzá?
Annak ellenére, hogy leszólod masokat, te sem vagy különb. Senkinek a fotós képességét nem akarom kategorizálni, de nyugodtan az általad lenézett csoportba sorolhatod magad, tényleg.
Ha ez nem tetszik, hozzál meggyőző képeket (megjegyzem, akkor sem minősítünk másokat).
Ha pedig ez nem sikerül, inkább ne tegyél többiekre sértő megjegyzést, mert ezzel csak magadat járatod le.
Béke[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával