- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jbf4713
újonc
Sziasztok!
Gondolom láma lesz a kérdés... A P9 liteban (nem 2017) milyen szenzor van? Csak annyi érdekel, hogy 16:9-ben vagy 4:3-ban jobb vele fotózni?
Nem értek a lovakhoz...
-
Quqesz
nagyúr
válasz ForRedGlory #64894 üzenetére
Érdekes, hogy a 6. képnél az S8 bal oldala, az op5-nek meg a jobb oldala életlenebb......
Amúgy az op5 képei életlenebnek tűnik 100%-on.....[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
w333
félisten
Egyértelmű hogy az S8 képei sokkal jobbak !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Quqesz
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #64855 üzenetére
Köszi az infót! A bokeh beállítás nem fix, egy csúszkán állítható. Lehet utómunkát igényelne, mert a képet a telefon úgy rögzíti, hogy a teljes tartományt felveszi és bármikor állíthatom, mekkora mélységben homályosítson. Na majd kipróbálom akkor. Mivel kevés az időmsoksuor, én feltolom maxra mindég(persze ott a lehetőség utólag)
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Yasuo
aktív tag
Az S8 képei jobban jobban tetszenek, szerencsére nincs már az a túlélesítés nála.
-
Aryon87
félisten
válasz marcell2015 #64884 üzenetére
Lüke
Otthon majd megcsinálom amire gondoltam, melóhelyi gép vacak ehhezXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz marcell2015 #64880 üzenetére
Kb ertem amit irsz. Nekem pl serti a szemem a megosztott kepeknel a belenagyitas.
Azt megfigyeltem pl hogy mikor a driveban nezem vissza a kepeket, a wide-nal kb 80%-nyi nagyitasban meg qrvajok, a maximumra mar torzul. Ugyanez a direkt linkeknel is, hogy kegyetlenul torzul az egesz tartalom, es ez minden telonal kijon.
Szamomra nem valos, es azt sajnalom, hogy a direkt link nem engedi a 80%-os nagyitast, mert velemenyem szerint az a valosabb osszkep.
Ha a driveban a rendes kepeket is maxra tolom, akkoris maskep nez ki, mint itt a direkt linkek altal.
Na sikerult jol elmagyaraznom, mar nem fogalmazom at a szovegetXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
marcell2015
tag
válasz tomboy0013 #64881 üzenetére
Olvasd el még 2x amit írtam, és értelmezd, látom nem sikerült elsőre ....
Butaságot írsz, ne szaporítsd ezt is .... -
tomboy0013
veterán
válasz marcell2015 #64880 üzenetére
Látom nem vagy egy egyszerű eset. Megnyitom mindkettőt külön ablakban, belenagyítok és összehasonlítom a kettőt. Ebben olyan nagyon bonyolult dolognak nem kellene lennie
-
marcell2015
tag
válasz tomboy0013 #64879 üzenetére
Példának vegyük Aryon87 első képeit, amihez írtad hogy belenagyítva a 6P képei lágyabbak.
AZ első kép felbontása 4030x3024 a másodiké 4160x3120.
Azért írtam, hogy gondolom bibi van a gépezetbe, mert ha Te ezeknek a képeknek a linkjére rákattintasz, akkor( vegyük alapul hogy sz.gépen nézed böngészőben ) , megjelenik egy másik ablakban, a monitorod beállított felbontásához igazítva, ami ha a fentebb nevezett felbontásoknál kisebb ( feltételezem h igen ) akkor a böngésző lekicsinyíti a képet ( elég rossz minőségben ) a Te felbontásodra. Azaz, az nem az eredeti felbontás, hanem egy kicsinyített/butított. Viszont ha itt rákattintasz a képre, akkor bejön eredeti felbontásban, amit sokan tévesen belenagyításnak gondolnak, pedig csak eredetibe nézik a képet. Volt ez itt "probléma" S7-eknél is h minek "nagyítgatni" ha monitoron jó ...
Na ezért kérdeztem hogy Neked mit jelent h belenagyítva...mert ha lemented, és az eredeti képméret fölé nagyítasz, az a nagyítás..
Sikerült értelmezni mit akartam kifejteni? Érthető voltam, miért lehet félre érteni a "belenagyítva" szót? Mert van aki csak így hívja, ami nem az.....
Más is hozzászólhat ...Ui: Lehet ezt venni kukacoskodásnak, okoskodásnak, akkor is így van...
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
válasz marcell2015 #64877 üzenetére
Hát nem tudom mit lehet félreérteni a "belenagyítva" szón. De komolyan. Kirakom teljes képernyőre és nagyítok, ettől egyszerűbben ezt nem tudom elmondani
Szóval csak a szemednek hiszel? Kötve hiszem, hogy telefonvásárlás előtt darabjaira szeded a telefont, hogy meggyőződj róla minden benne van-e, sőt tovább megyek. Ha hazaviszed a kamera szenzort vagy bármilyen komponenst elviszel egy professzionális szervízbe, darabjaira szedeted és meggyőződsz róla, hogy tényleg az kapod-e amit a gyártó mond. Természetesen mindent szemmel követsz nehogy átverjenek. Ha nem ezt csinálod akkor te sem vagy jobb mint én vagy bárki. Szóval ne erőltesd már ezt tovább tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz tomboy0013 #64876 üzenetére
Köszi.
Még ha az N6P jobb is, azért az nem kis dolog, hogy a G6 képes a nyomába érni a 2 éves szenzorával. Kár hogy nem újabbat kapott, azzal ütősebb lett volna...Esti összehasonlítás macera, kérdés ki az aki ráér. Mert a P9-el össze tudom hozni, de ugyanakkor egy S8 ellen lennék kíváncsi, amivel nappal lesz a héten elvileg. Az esti kérdőjeles még így is.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
marcell2015
tag
válasz tomboy0013 #64876 üzenetére
Tegyük félre azt a témát, más a véleményünk, én a szememnek hiszek csak sajna..
Más: Mit értesz azon hogy belenagyítva? Szeretném ha ezt kifejtenéd picit.. Ezen a téren úgy gondolom itt van egy kis bibi...akartam már máskor is belenagyítós hsz.hez írni, de nem volt időm..jelen készülékektől függetlenül !!!
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
válasz Aryon87 #64846 üzenetére
Jó lett az összehasonlítás ismét. A véleményem ugyanaz mint az előzőnél. Az összképet nézve nekem jobban tetszenek a G6 képei, belenagyítva viszont már látszik, hogy a 6P képei "lágyabbak". Mindkét teló jó munkát végez.
Egy esti összehasonlításra is kíváncsi lennék.Na még ez: (#64875) marcell2015: ha egy szabványnak való megfelelés túlmisztifikációt jelent akkor igen, egy túlmisztifikált telefon a G6
[ Szerkesztve ]
-
marcell2015
tag
válasz tomboy0013 #64874 üzenetére
Úgy látom S7-ek ideje lejárt, jön az új túlmisztifikált teló ... -
tomboy0013
veterán
válasz marcell2015 #64873 üzenetére
Ha neked a tények nem jelentenek semmit akkor elhiheted hogy nem izgat a sajnálatod Nem hinném, hogy bármit is bizonyítanom kellene neked. Pláne nem fogok azért utazgatni, hogy megnyüstöljem feleslegesen a telefonom, hogy te örülhess. Ez egy szakmai oldal nem egy hit gyülis oldal, a tények adottak és marhára lényegtelen te mit hiszel. Ezért felesleges is tovább fecsérelni a szót és szaporítani az off-ot. Én elmondtam a lényeget tényekkel karöltve így be is fejeztem.
[ Szerkesztve ]
-
marcell2015
tag
válasz tomboy0013 #64872 üzenetére
Nem figyeltem, G6-od van Neked is? . ....
Szívesen fogadja az alagutunk azt is... ...
Ha Te elhiszed h amit rizsáznak kibírja...akkor csak sajnálni tudlak...
Fogadjunk ha beázik nem él a gari, mint az összes többi "vízálló" telóra sem... -
tomboy0013
veterán
válasz marcell2015 #64871 üzenetére
Az egy dolog te mit hiszel, egy részletes leírást a tesztekről és a helyszínről nem raknak csak úgy viccből fel a hivatalos honlapra. Annyira nem ostobák az LG-nél sem, hogy fegyvert adjanak a perhuszárok kezébe, hogy milliókkal vágják meg őket fals infók terjesztéséért a weboldalukon. Tehát 1 tény van, a hit teljes mértékben lényegtelen ebben a témában..
[ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
válasz tomboy0013 #64868 üzenetére
Nekem csak az a fura, hogy azok a készülékek, amelyek (eddig) valóban megütik a MIL-STD-810G -t, azokat ezzel reklámozzák, feltüntetik, mert érdemi képességük, ami a piacon "FOR". Továbbá, külső megjelenésükről is lesír, hogy ennek valóban eleget is tudnak tenni. Plö Cat S70.
[ Szerkesztve ]
-
-
Aryon87
félisten
válasz marcell2015 #64864 üzenetére
Én pl a Xiaomit csak 1 éve ismerem, míg a Huaweit meg az U8500 óta..
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
-
gerner1
nagyúr
válasz tomboy0013 #64860 üzenetére
MIL-STD-810G a G6? ... Hol nézhetjük meg hivatalosan, ezt az infót ? Szimpla IP68 -at adnak meg a legtöbb phone infó oldalakon a G6 -ra is ...
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz Quqesz #64854 üzenetére
A bokeh képeknél van egyfajta egyensúly és egy határ, amit érezni kell.
Minél közelebb van egy objektum a képen, annál nagyobb homályosítást bír el a kép, de ennek az a feltétele, hogy a második legközelebbi objektum is elég távol legyen.
Az első képen ezért zavaró, hogy amíg a közeli virágcsoport szép, addig a közvetlen mögötte lévő gomolyag már az effekt hatása alatt van, ráadásul pont átmenetként, tehát se nem éles, se nem homályos...
A második képen pedig relatíve közel van a szobor, de nem annyira, hogy a képen látható módon lehessen homályosítani.
A harmadik már jobb sokkal, viszont nem szerencsés egy folyamatosan távolodó tényezőt (a fal, amin a szobor van) boneh képben hagyni, mert esélyes, hogy jobban megmutatkozik a szoftveres trükk nyoma, mint szeretnéd.iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Burt1793
veterán
-
bollizolee
tag
válasz rolandhun95 #64847 üzenetére
Úgy ahogy mondod
-
Aryon87
félisten
válasz siskad #64838 üzenetére
Kinaihoz kepest csodakat tud, szerettem nagyon. Honor 8-al jo paros volt mig nalam volt.
Nekem par napon belul landolt a foldon a mosogeprol, a hatlap le is esett rola ugy, hogy a telo uvege sehol nem tort.. A Samu nem elte volna azt tulXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
rolandhun95
tag
válasz bollizolee #64837 üzenetére
Ez az egerszegi AquaCity Üdv
Jó lett nagyon! -
Arcképgyáros
-
bollizolee
tag
A mai viharról egy kis panoráma kép.
Vihar panoráma
Huawei P9 -
Aryon87
félisten
válasz siskad #64827 üzenetére
Hoppáhoppá
Jó választás, nálam a Mi5 nagyon jól szerepelt, és ahogy elnézem, már egész jól összebarátkoztatok(válogatás nehézkesen, de folyamatban, még kis türelmet kérek)
-
Quqesz
nagyúr
Egy kis kirándulás, hamár az idő strandot nem engedett:
Bory-vár
bokeh1Retro
nosztalgiaBocs ha sok lett...
Honor8Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
natë
nagyúr
válasz marcell2015 #64825 üzenetére
Ott toljuk!
-
Aryon87
félisten
válasz Drakmusz #64807 üzenetére
Jo kepek lettek
A tobbieke isMost kerultem geohez, kezdem a kepek valogatasat, remelem hamar vegzek vele. Megint termeltunk egy rahedli anyagot
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
-
falijja
őstag
[Jó idő] HDR
Mi5s Plus
-
-
Drakmusz
addikt
Nexus 6P
Aryon kollégával ma volt egy újabb körünk,ezúttal a Városligetben.Kicsit később majd jönnek a képek is.
(#64803) rlaci2 Nincs szégyenkezni valója a kisebb modellnek,eléggé korrekt képeket készít!És ugye beltérben azért más fényviszonyok uralkodnak.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
DraXoN
addikt
Az "istennő" amit kb. lehetetlen volt fotózni, jó pár percet vártam arra is, hogy csak ennyire "üres" legyen körülötte:
És egy alfa, abból a korból amikor még "független" volt a fiattól:
Sajnos csak futólag voltam ott ahol ezek készültek, így sokkal több képet nem tudtam készíteni...
LG v20
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- iPhone 13 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 85%/p3977/